- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
γιαπετ
:Εκείνο που μπορώ να πω, αν είναι έτσι τα πράγματα, είναι ότι ο θεός ήταν άτυχος στην επιλογή του, δεν του βγήκε
-Το αποτέλεσμα δείχνει άλλα γιαπετ..................από κάπιες εκατοντάδες μιλάμε για εκατομύρια!.......
quote:
:
Όλ’ αυτά είναι εύκολα, το δύσκολο είναι να πάνε βάζελοι στον παράδεισο.Ο αγ. Πέτρος είναι γαύρος
-O Θεός όμως.................
quote:
elo:
Δηλαδή φίλε μου διαφωνείς με αυτό .. «Το πνεύμα (νους) πρέπει πρώτα να γνωρίσει, να αναζητήσει και μετά να πράξει .»Ο άνθρωπος αν δεν γνωρίσει μέσα του, τον πραγματικό λόγο που ξεπηδάει στην σκέψη του το κάθε…θα, θα, θα …που αναφέρεις, να είσαι σίγουρος πως αν του δοθεί η ευκαιρία χωρίς να έχει καμία «επίπτωση» θα γίνει πραγματικά ένα αγνώριστο «κτήνος» .
Άλλωστε και η ιστορία αυτό μας έχει διδάξει .
-Εγώ είπα ότι άλλο πράξη άλλο σκέψη! και όλοι κρινόμεθα από τις πράξεις μας! αν τώρα οι πράξεις συμβαδίζουν ή όχι με το εγώ μας άλλο καπέλο!
quote:
elo:
Όταν η Αλήθεια γίνεται επιτακτική για τον άνθρωπο, σταματάει να είναι Η αλήθεια, αλλά δικαιολογία για την άγνοια των πράξεων του .
-Άρα να ζούμε στο ψέμα?
quote:
elo:
Απαιτήσεις έχουν να κάνουν με τις επιθυμίες η επιθυμίες έχουν να κάνουν με τις αδυναμίες .Οπότε αφού η ανώτατη Αρχή, ο παντοδύναμος θεός έχει απαιτήσεις από τον άνθρωπο, από το δημιούργημα του, έχει και ο ίδιος ανθρώπινες «ιδιότητες/ αδυναμίες
-Άν εγώ δηλαδή απαιτώ από εσένα να είσαι δίκαιος! είναι αδυναμία? γιατί γενικεύεις θα σε διευκόλυνε να εξιδίκευες..........
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
quote:
europaios2 -Άρα να ζούμε στο ψέμα?
Δεν λέω ότι αυτός που είναι χριστιανός ζει στο ψέμα, αλλά όταν λες ότι η αλήθεια είναι επιτακτική, θυμάμαι την ιστορία/γεγονότα το πώς χρησιμοποιήθηκε ο χριστιανισμός στο παρελθόν, αλλά και στο παρών .
Για αυτό η άγνοια μαζί με τον φανατισμό είναι ο χειρότερος συνδυασμός .![]()
quote:
europaios2 -Άν εγώ δηλαδή απαιτώ από εσένα να είσαι δίκαιος! είναι αδυναμία? γιατί γενικεύεις θα σε διευκόλυνε να εξιδίκευες..........
Δεν γενικεύω φίλε μου, απλά συνεχίζεις και αναφέρεσαι με ανθρώπινα παραδείγματα για να περιγράψεις το «απερίγραπτο».
Και ξέρεις γιατί ;
Γιατί κανένας μας δεν μπορεί να ξεπεράσει το υπερβατικό και να γνωρίζει τι «θέλει» αυτό που λέμε θεός .
Γνωρίζουμε αυτό που επιθυμούμε εμείς, οι άνθρωποι και από την στιγμή που εμείς θέλουμε το (αγαθό/δίκαιο) το αποδίδουμε και σαν πρωταρχική σκέψη και στον θεό, μια καθαρά ανθρώπινη αντίληψη, αλλά και πολύ φυσιολογική .

quote:
-Άν εγώ δηλαδή απαιτώ από εσένα να είσαι δίκαιος! είναι αδυναμία? γιατί γενικεύεις θα σε διευκόλυνε να εξιδίκευες..........
Αγαπητέ europaios2, για ποιό λόγο να απαιτείς το οτιδήποτε από κάποιον συνάνθρωπο σου; ![]()

In anticipation of my resurrection...
Η επιλογή στο πότε είμαστε σωστοί και πότε ψεύτες ή πότε υπεκφεύγουμε της αληθείας, δεν μπορεί να είναι θέμα διπολικότητας, γιατί αυτό σημαίνει ότι όσον αφορά το σωστό είμαστε καβάλα σ' ένα άλογο που δεν μπορούμε να κουμαντάρουμε και γι' αυτό προτιμάμε την ...καρότσα του ψέματος που προσφέρει ασφάλεια...
quote:
europaios2:
Dying_Incubus!: <<Αγαπητέ europaios2, για ποιό λόγο να απαιτείς το οτιδήποτε από κάποιον συνάνθρωπο σου?>>
-Φίλε Dying_Incubus! από πότε, το να είναι κανείς δίκαιος θεωρείται <<αμελητέα συνιστόσα? πριν πάμε στο φεγγάρι ή μετά?)
quote:
elo:
Δεν λέω ότι αυτός που είναι χριστιανός ζει στο ψέμα, αλλά όταν λες ότι η αλήθεια είναι επιτακτική, θυμάμαι την ιστορία/γεγονότα το πώς χρησιμοποιήθηκε ο χριστιανισμός στο παρελθόν, αλλά και στο παρών .Για αυτό η άγνοια μαζί με τον φανατισμό είναι ο χειρότερος συνδυασμός .
-Το ξαναγράφω! η αλήθεια είναι επιτακτική!............
Και διαφωνείς λέγοντας.......... <<Για αυτό η άγνοια μαζί με τον φανατισμό είναι ο χειρότερος συνδυασμός>>.
-Φταίω εγώ να σου γράψω <<-Καλημέρα Γιάαννη!..............-Κουκιά σπέρνω!
quote:
europaios2 -Άν εγώ δηλαδή απαιτώ από εσένα να είσαι δίκαιος! είναι αδυναμία? γιατί γενικεύεις θα σε διευκόλυνε να εξιδίκευες..........elo:
Δεν γενικεύω φίλε μου, απλά συνεχίζεις και αναφέρεσαι με ανθρώπινα παραδείγματα για να περιγράψεις το «απερίγραπτο».Και ξέρεις γιατί ;
Γιατί κανένας μας δεν μπορεί να ξεπεράσει το υπερβατικό και να γνωρίζει τι «θέλει» αυτό που λέμε θεός .
Γνωρίζουμε αυτό που επιθυμούμε εμείς, οι άνθρωποι και από την στιγμή που εμείς θέλουμε το (αγαθό/δίκαιο) το αποδίδουμε και σαν πρωταρχική σκέψη και στον θεό, μια καθαρά ανθρώπινη αντίληψη, αλλά και πολύ φυσιολογική .
-Εξίσου ή περισσότερο θα έλεγα φυσιολογικό είναι Ο Θεός τη στιγμή που έφτιαξε τον άνθρωπο! να έχει ως πρωταρχική σκέψη το (αγαθό/δίκαιο), αλλιώς αν θα του άρεσε η ζούγκλα! θα είχε περιοριστεί στα θηρία!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
«εξίσου ή περισσότερο θα έλεγα φυσιολογικό είναι Ο Θεός τη στιγμή που έφτιαξε τον άνθρωπο! να έχει ως πρωταρχική σκέψη το (αγαθό/δίκαιο), αλλιώς αν θα του άρεσε η ζούγκλα! θα είχε περιοριστεί στα θηρία!»
Ο Θεός, εφόσον δεχθούμε ότι υφίσταται με τα κατηγορήματα που εσύ π.χ. πιστεύεις, κάθε άλλο παρά «κόσμο» έφτιαξε φίλτατε. Έφτιαξε μια απόλυτη ζούγκλα, έναν ατελή κόσμο, μια αέναη αδικία και φαγωμάρα.
Εάν είχε αυτό που πολύ απλά λέμε ΜΥΑΛΟ (πόσο δε μάλλον «σοφία»..), τότε θα είχε δημιουργήσει έναν ΕΠΙΓΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, και όλοι θα ζούσανε ζωή χαρισάμενη!
Όχι όμως, έχουμε μια άλλη πραγματικότητα. Και μάλιστα, αυτή η πραγματικότητα ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ από την στιγμή που γεννάται το παραμύθι της «άμωμης σύλληψης» του «θεανθρώπου», διότι από εκεί και πέρα ο κόσμος θα διαιρεθεί για χιλιάδες χρόνια, και θα χυθεί τόσο αίμα όσο ποτέ άλλοτε στην ανθρώπινη ιστορία για λόγους θρησκείας και του «αληθινού Θεού»!!!
Ειλικρινά, εάν σκεφτούμε πόσο πιο πράος και ήρεμος θα ήτανε ο κόσμος μας δίχως την ιστορία της Καινής Διαθήκης, τότε ενδεχομένως και να αντιληφθούμε πόσο κακό έκανε στην ανθρωπότητα η ιδέα του Μονοθειστικού μοντέλου και της φασίζουσας ιδεολογίας που τον συνοδεύει….
quote:
Schwabe:
Όχι όμως, έχουμε μια άλλη πραγματικότητα. Και μάλιστα, αυτή η πραγματικότητα ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ από την στιγμή που γεννάται το παραμύθι της «άμωμης σύλληψης» του «θεανθρώπου», διότι από εκεί και πέρα ο κόσμος θα διαιρεθεί για χιλιάδες χρόνια, και θα χυθεί τόσο αίμα όσο ποτέ άλλοτε στην ανθρώπινη ιστορία για λόγους θρησκείας και του «αληθινού Θεού»!!!Ειλικρινά, εάν σκεφτούμε πόσο πιο πράος και ήρεμος θα ήτανε ο κόσμος μας δίχως την ιστορία της Καινής Διαθήκης, τότε ενδεχομένως και να αντιληφθούμε πόσο κακό έκανε στην ανθρωπότητα η ιδέα του Μονοθειστικού μοντέλου και της φασίζουσας ιδεολογίας που τον συνοδεύει….
-Tι θες να πεις ότι αν δεν υπήρχε για παράδειγμα η καινή διαθήκη! δε θα είχαμε! τι από όλα? τον 1ο, 2ο, παγκόσμιο? μήπως θα είχε αποφεχθεί ο εμφύλιος? δε θα είχαν επιτεθεί οι Αμερικάνοι στο Ιρακ?
-Φασίζουσα ιεδολογία? Για δες! ο Χριστός φασίστας!........ εσύ βέβαια είσαι ικανός να τον δεις και φαντάρο!............... δεν είναι κακό!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
θα σου πω κι εσένα το κλασσικό, "διάλογο ήθελες, καλά να πάθεις".
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

macedon
quote:
europaios2 -Το ξαναγράφω! η αλήθεια είναι επιτακτική!............
Φταίω εγώ να σου γράψω <<-Καλημέρα Γιάαννη!..............-Κουκιά σπέρνω!
Να πω την αλήθεια δεν μου κάθετε καλά η λέξη «επιτακτική»…![]()
Για κάνε μια ερμηνεία, γιατί πολλές φορές αλλά γράφουμε και άλλα εννοούμε .
Τουλάχιστον να καταλάβω τι εννοείς με την συγκεκριμένη λέξη…![]()
quote:
europaios2 -Εξίσου ή περισσότερο θα έλεγα φυσιολογικό είναι Ο Θεός τη στιγμή που έφτιαξε τον άνθρωπο! να έχει ως πρωταρχική σκέψη το (αγαθό/δίκαιο), αλλιώς αν θα του άρεσε η ζούγκλα! θα είχε περιοριστεί στα θηρία!
Ενδιαφέρον άποψη .
Ας πω και εγώ μια άλλη…![]()
Από την στιγμή που έπλασε τον άνθρωπο με σκοπό να τον βαραίνει πάντα το ..προπατορικό αμάρτημα…λογικό είναι να έχει μετά την σκέψη για το (αγαθό/δίκαιο) …![]()