ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παράξενες Ιστορίες No1... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Παράξενες Ιστορίες No1... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

scully73 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
ΚΑΝΟ_ΜΙΑ_ΕΥΧΗΝέο Μέλος
30/01/2004, 14:47:11
Καλησπερα σε ολους και σε ολους.Μιας και λετε για ισοριες με ζωακια που ισως γυρισαν πισω για ενα χαιρετισμο θα σας πω κατι που εμαθα μολις χτες απο μια κοπελα.Η Ιωαννα ειχε χασσει τον πατερα της και μετα απο 2 βδομαδες αλλαξαν σπιτι.Καποια στιγμη η μαν της ενω καθαριζε τον πανω οροφο,βλεπει μια μελισσα μεσα στο σπιτι.Το σπιτι βρισκεται σε κεντικο σημειο του Ψυχικου.Επηρεασμενη σαφως απο το θανατο του αντρατης αρχισε κατα καπιο τροπο να ξεναγει τη μελισσα στο σπιτι πιστευοντας πως ειναι ο αντρας της.Η μελισσα την ακολουθουσε σε καθε δωματιο.Σε ενα σημειο λοιπν λεει στη μελισσα''Πηγαινε κατω στην Ιωαννα μας να της πεις πως εισαι εδω και να της δωσεις ενα φιλακι να την παρηγορησεις.Στο κατω διαμερισμα ηταν η Ιωαννα.Ενα λεπτο αργοτερα η Ιωαννα ανεβηκε τρεχοντασ τη μανα της φωναζοντας πως την τσιμπησε μια σφιγγα στο μετωπο!!Το μετωπο της δεν ειχε τιποτα αλλα η Ιωαννα ειπε πως χτυπησε το κουδουνι και ανοιγοντας την πορτα δεν ειδε κανεναν.Κλεινοντασ την ειδε μια σφιγγα που προλαβε και την ""τσιμπισε στο μετωπο" και φοβηθηκε.Κια ολα αυτα χωρις να ξερει την..στιγμιαια τρελα της μανα της...Σχολια?Περιεργη ιστορια..αλλα σιγουρα κατι συνεβη..Ειναι δυνατον αυτη η μελλισα να ηταν ο..πατερας της?πολλες συμπτωσεις παντως...See ya..

MY LIFESTYLE DETERMINES MY DEATH STYLE!!!!

oneiric1Μέλος
30/01/2004, 15:31:45
Από την ίδια ιστοσελίδα άλλη μία φωτογραφία όπου δείχνει (τουλάχιστον εγώ το βλέπω ξεκάθαρα) την φατσούλα ενός σκύλου.

Σημ.: Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας υποστηρίζουν ότι εξετάζουν πάντα την αυθεντικότητα των φωτογραφιών που λαμβάνουν. Προσωπικά, δεν έχω την γνώση για κάτι τέτοιο.

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

30/01/2004, 23:32:37
quote:
το μωρο γεννηθηκε νοεμβρη 2002 ο σκυλος πεθανε ιουνιο 2001

Τι σύμπτωση!
Το σκυλάκι μου πέθανε Ιούνιο 2001 και η κόρη μου γεννήθηκε Δεκέμβριο 2002!

"Τάδε έφη Avallon"
scullyΜέλος
31/01/2004, 11:36:21
quote:
Από την ίδια ιστοσελίδα άλλη μία φωτογραφία όπου δείχνει (τουλάχιστον εγώ το βλέπω ξεκάθαρα) την φατσούλα ενός σκύλου.
Ναι, το βλεπω και εγω...!
Ειδικα τα ματια διακρίνονται με ευκολία..!

"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpg

Iris_hdΝέο Μέλος
31/01/2004, 16:13:07
Καλημερα!

Το σκυλακι φαινεται οντως στη φωτογραφια πολυ ξεκαθαρα.

Παντως αν εβλεπα καποιο πνευμα θα φοβομουν περισσοτερο καποιου ανθρωπου παρα απο ενα ζωακι.

Αληθεια, ειμαι η μονη εδω που φοβαται στην ιδεα οτι μπορει να δει ξαφνικα μια φιγουρα μπροστα της;

satyros_ukΝέο Μέλος
01/02/2004, 00:56:09
den eisai h monh pou fovatai kai gw kamia fora otan eimai monos mou fovamai kati tetoio idiws otan diavazw ta foroum
isws ayto na einai o logos pou den mou emfanizontai pistevw....

kalhnyxta apo Agglia

satyros_ukΝέο Μέλος
01/02/2004, 10:50:50
Να σας πω και γω τώρα μια ιστορία που μου συνέβει στην αγγλία οπού και είμαι φοιτητής...

Νοίκιαζα για 2 χρόνια ένα σπίτι μαζί με μια κοπέλα (οχι κοπέλα μου όμως). Το σπίτι ήταν διόροφο, κουζίνα και σαλόνι κάτω, 2 κρεβατοκάμαρες πάνω.

Το πρώτο τρελό που συνέβει ήταν:
είμουν στο δωμάτιο μου κατα τις 3 το πρωι και έπαιζα παιχνίδια στο PC μου σαν κλασσικό καφεενείο φοιτητής και η κοπέλα την είχε πέσει στο δωμάτειό της. Σε κάποια στιγμή την ακούω να μου χτηπάει την πόρτα και να με φωνάζει με το ονομά μου. Απαντάω οτι είμαι ξυπνητός και μπορεί να έρθει μέσα, αλλά τίποτα ούτε η πορτα ανοιξε ούτε τίποτα. Σηκωνομαι ανοιγω την πόρτα του δωματείου μου, αλλα κανένας δεν ήταν εξω. Σκέφτηκα οτι ετσι οπως είμουν αποροφημένος στο παιχνίδι μου μάλλον το φαντάστηκα... περνάει 1 λεπτό και πάλι τα ιδια. Αυτή την φορά παω στο δωμάτειό της να δω μήπως μού κάνει πλάκα, αλλα κοιμόταν (μπορώ να καταλαβω οταν κάποιος οντως κοιμάται ή κάνει πλάκα απο τον ρυθμό της αναπνοης κα, αλλα ακόμα και αν μου έκανε πλακα θα το καταλάβαινα γιατι η πορτα της (οπως και η δικία μου ετριζε....) το πρωι που την ρώτησα δεν ήξερε τιποτα.

Η δεύτερη ιστορια τώρα:
(εδω πρέπει να παραθέσω οτι το σαλόνι ειχε την σκάλα για να ανάιβεις στον πάνω όροφο, και η τζαμαρία του σαλονιού το βράδυ αντανακλούσε την σκαλα με τετοιο τρόπο ωστε να μπορείς να δεις ποιος ανβαίνει η κατεβαίνει την σκάλα)
Λοιπόν κλασσικά εγω ξενυχτισμένος την εχω πέσει κατα τις 2 το μεσημέρι. (στην αγγλια νυχτώνε τότε κατα τις 5). Οπότε κατα τις 7 η κοπέλα ανεβαίνει εντρομη και με ξυπνάει λεγοντάς μου οτι με είδε να κατεβαίνω την σκάλα, μού μίλησε, αλλα εγω έτρεξα προς τα πάνω... δεν έχω υπνοβατήσει ποτέ μου, και πάντα κοιμάμαι σαν δρακος....

Στο σπίτι αυτό, ζούσε παλιά αυτή που μας το νοίκιασε η οποία ειχε χασει τον αντρα της σε αυτό το σπίτι (δεν ξερω πως και γιατί και δεν έγινα αδιάκριτος).

Τέλος στο σπίτι που έμενα πέρσυ με 2 παιδιά, είχαμε το εξής προβλημα... τα φωτα καμιά φορα ανάβαν απο μόνα τους (σιγουρα δεν τα ξεχνούσαμε εμείς γιατι σαν φοιτητές δεν εχουμε την πολιτέλεια για να ξοδέβουμε ηλεκτρικό....

Αντε πειτε μου εσείς τωρα τι διάολο ειναι αυτά...

Υ.Γ. μολις εβαλα ελληνικά και επειδή εχω να γραψω σε ελληνικά απο το λύκειο συνχωρεστε μου τα ορθογραφικά και τους τόνους

zimΝέο Μέλος
02/02/2004, 09:41:23
avalon

πραγματικα μεγαλη συμπτωση, σε ποια περιοχη μενεις?

Σταυρο και εγω φοβαμαι κυριως το βραδυ, αν εχεις να κανεις ομως με πνευμα δικου σου αγαπημενου προσωπου ισως ειναι διαφορετικα

η ιστορια σου πολυ περιεργη σαν να ειχατε δευτερο εαυτο

scullyΜέλος
02/02/2004, 10:29:51
quote:
Σηκωνομαι ανοιγω την πόρτα του δωματείου μου, αλλα κανένας δεν ήταν εξω. Σκέφτηκα οτι ετσι οπως είμουν αποροφημένος στο παιχνίδι μου μάλλον το φαντάστηκα...

Μερικές φορες, όταν βλεπω τηλεόραση, ή ακούω μουυσικη, έχω την εντύπωση ότι με φωνάζουν, ή οτι χτυπάει τηλέφωνο ή πορτα...!
Αυτό όμως συμβαίνει σε πολλούς...!

Τί να σου πω ρε Σταύρο...
Μια "λογική" εξηγηση θα ήταν να έχει το σπιτι παρελθόν...!
Και μαλλον εχει...

quote:
Στο σπίτι αυτό, ζούσε παλιά αυτή που μας το νοίκιασε η οποία ειχε χασει τον αντρα της σε αυτό το σπίτι (δεν ξερω πως και γιατί και δεν έγινα αδιάκριτος).

Το περίεργο είναι πως και όταν άλλαξες σπίτι συνεβαιναν καποια "ανεξήγητα"...!

quote:
Τέλος στο σπίτι που έμενα πέρσυ με 2 παιδιά, είχαμε το εξής προβλημα... τα φωτα καμιά φορα ανάβαν απο μόνα τους

Αυτο όμως μπορει και να ήταν καποιο προβλημα με το ηλεκτρικό...!

Όταν γυριζες στο σπίτι, και εβλεπες τα φώτα ανοιχτά, ήταν και ο διακοπτης πατημένος...?!

"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpg

naryaΜέλος
02/02/2004, 11:24:45
Scully μου συμφωνώ μαζί σου ότι μάλλον το 1ο σπίτι έίχε "βεβαρημένο" παρελθόν. Τώρα εάν και για το 2ο δεν υπάρχει λογική εξήγηση, μάλλον πρόκειται για φαινόμενο poltergeist.

26/10/2008, 20:50:49
Για την κηδεία του νεοναζί του αυστριακού μάθαμε τίποτα ?
Χριστιανική τελετή έγινε ή νεοπαγανιστική ???

Άσε που τον αλεύρωνε τον γαύρο ο μακαρίτης....
Ναζί του κώλου ήτανε τελικα....

samuel1974Μέλος
26/10/2008, 21:25:43
@ KERRY KING

quote:
Αποκατάσταση του κύρους και του ΕΘΝΙΚΟΥ χαρακτήρα της Εκκλησίας. Αποκάθαρση του Κλήρου από τους υπηρέτες και προπαγανδιστές των Διεθνιστικών συμφερόντων και τους κίναιδους. Αναβάθμιση της εκκλησιαστικής Παιδείας και εκπαίδευση των Κληρικών πάνω σε Ελληνορθόδοξες αρχές και ιδανικά. Ανεξιθρησκεία μόνο για τα δόγματα που δεν θίγουν την Ελληνική Παράδοση και Ιστορία και δεν φθείρουν την δύναμη του Έθνους.

Αυτά που λέει η Χρυσή Αυγή, αναφέρονται και στο βίντεο...

quote:
Ναζί του κώλου ήτανε τελικα...

Αυτό δε μας αφορά. Έτσι κι αλλιώς και ο Χίτλερ είχε κάποιο κόλλημα με το σεξουαλικό. Ο Μπρέχτ είχε γράψει εξάλλου: "Τόσο μικρό μουστάκι και τόσο μεγάλο στόμα!; ...κάτι δεν πάει καλά με τον τύπο..."

quote:

Τον κηδέψανε με τιμές αρχηγού κράτους, σαν καθολικό.

Εάν παρατηρήσεις τη φώτο τον βάλανε και πάνω σε κανόνι, όπως τον Κένεντυ. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ήτανε σαν τον Κένεντυ...

“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

Edited by - samuel1974 on 26/10/2008 21:33:03

27/10/2008, 00:27:44
quote:
KERRY KING:

Ναζί του κώλου ήτανε τελικα....

Στο in.gr έμαθα κι εγώ ότι κουνούσε την αχλαδιά........Εγώ πιστεύω ότι απλά όπως όλοι οι "δήθεν νεοναζιστές" εκμεταλλεύονται τη δυσαρέσκεια του κόσμου........Είναι δύσκολα τα πράγματα ο κόσμος είναι παγιδευμένος δεν ξέρει τι να κάνει τι να ψηφίσει......που να πάει......παντού ανδρείκελα κυριολεκτικά και μεταφορικά .....Είναι αυτό που λένε πούστηδες και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια
Έτσι βγήκε "Λουκρητία" και ο αρχηγός του ναζιστικού κόμματος στην Αυστρία........

quote:
macedon:
2. Η "ουσιαστική χριστιανικότητα", όπως έχει εκφραστεί από τους "ουσιαστικούς χριστιανούς" - εγκληματίες του Βυζαντίου (π.χ. αυτοκράτορες, πατριάρχες, επίσκοποι, κτλ.), τους "ουσιαστικούς χριστιανούς" της Ιερής Εξέτασης, και γενικά τους "ουσιαστικούς χριστιανούς" που πέρασαν από την άφιξη της λαίλαπας αυτής μέχρι σήμερα και έπνιξαν στο αίμα τους λαούς στις τέσσερις άκρες του πλανήτη, πιστεύω πως υπάρχει αρκετά στους κόλπους και τις δομές της εν λόγω χριστιανικής οργάνωσης.

Στην ουσία

quote:
macedon:
Στο κάτω-κάτω, ο χριστιανισμός της ΚΚΚ μπορεί να επιβάλει το "δεν θέλουμε μαύρους", όπως ο χριστιανισμός των καθολικών έλεγε "με τους αιρετικούς δεν συζητάς, απλά τους βυθίζεις το σπαθί όσο πιο βαθιά μπορείς στην κοιλιά τους"

Επειδή δε το γνωρίζω πότε και σε ποια σύνοδο των Καθολικών ειπώθηκε και γράφτηκε αυτό? Υπάρχει σφραγίδα του πάπα για παράδειγμα? κάποια εγκύκλιος?
quote:
macedon:
κατά παράβαση του "Αγαπάτε τους εχθρούς σας" του Ιησού και όπως ο χριστιανισμός των ορθοδόξων έλεγε "βαφτίζεστε ή πεθαίνετε" κατά παράβαση του "όστις θέλει οπίσω μου ελθείν".

Εδώ γνωρίζω.......ποιος Πατριάρχης είπε "βαφτίζεστε ή πεθαίνετε? Σε ποια Οικουμενική Σύνοδο πάρθηκε αυτή η απόφαση?
quote:
macedon:
Πώς για παράδειγμα οι ορθόδοξοι σκοτώνανε εθνικούς ιερείς μέσα στους ναούς τους μαζί με το εκκλησίασμα και κατόπιν γκρεμίζανε το ναό... όχι μόνο χωρίς να νιώθουν τύψεις αλλά θεωρώντας πως εκτελούν θεάρεστο έργο... έτσι ακριβώς σκέφτεται και η ΚΚΚ.

Που έγινε αυτό? Στους Δελφούς μήπως? που? Στην Αθήνα? στη Σπάρτη? στη Βοιωτία? σε ποιο μέρος της Ελλάδας? (και ανέφερε πηγή κ.λ.π.)

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).

27/10/2008, 08:11:57
quote:
europaios2
Επειδή δε το γνωρίζω πότε και σε ποια σύνοδο των Καθολικών ειπώθηκε και γράφτηκε αυτό?

Το γράφει ο Μπέρναρντ Γκούι, αρχιεροεξεταστής, στο βιβλίο του "Το εγχειρίδιο του ιεροεξεταστή" (1320) και μπορείς να το βρεις στις παρακάτω αναφορές:

Joseph E. GuretzkiHoly, "Moses: Holy Writ Revisited", 2004, σελ. 367
Encyclopedia Americana, 1965, σελ. 147
Hellen Ellerbe, "Η σκοτεινή ιστορία του χριστιανισμού", 1995, σελ. 76

quote:
europaios2
Εδώ γνωρίζω.......ποιος Πατριάρχης είπε "βαφτίζεστε ή πεθαίνετε? Σε ποια Οικουμενική Σύνοδο πάρθηκε αυτή η απόφαση?

Νομοθεσία του Ιουστινιανού

CJ 1.1.8.11
Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να πιστεύει οτιδήποτε διαφορετικό απ’αυτό που έχει αποφασίσει η σύνοδος της Νίκαιας και οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με την ορθόδοξη πίστη.

CJ 1.11.10
1. Διατάζουμε όλους τους υπηκόους της αυτοκρατορίας που δεν έχουν βαφτιστεί ακόμη ορθόδοξοι χριστιανοί, σε όποιο μέρος της αυτοκρατορίας κι αν ζουν, να επισκεφτούν με την οικογένειά τους μια εκκλησία και να βαφτιστούν χριστιανοί. Σε περίπτωση που αρνηθούν να γνωρίζουν πως δεν θα έχουν πολιτικά δικαιώματα και δεν θα τους επιτραπεί να αποκτήσουν κινητή ή ακίνητη περιουσία και θα τους κατασχεθεί η περιουσία που ήδη έχουν

3. Επιπλέον των παραπάνω, αυτοί που θα αποφύγουν να βαπτιστούν, θα τιμωρηθούν με παραδειγματική τιμωρία και θα εξοριστούν.

5. Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά πρέπει να βαπτιστούν αμέσως και χωρίς καθυστέρηση. Αυτοί που έχουν περάσει την τρυφερή ηλικία θα πάνε στις εκκλησίες και θα διδαχτούν την ορθόδοξη πίστη και θα βαπτιστούν μετά.

6. Αυτοί που έχουν βαφτιστεί αλλά έχουν αφήσει τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους στην πλάνη του παγανισμού θα θεωρηθούν ένοχοι και θα τους δημευθεί η περιουσία, θα στερηθούν τα πολιτικά δικαιώματα και θα τιμωρηθούν δεόντως, καθώς δεν βαφτίστηκαν με καλή θέληση.

Εκλογαί IV (Παράρτημα, "Ποινάλιος κατά αιρετικών")
κα (ii). Oλοι θα πρέπει να επισκεφτούν τις εκκλησίες με τις γυναίκες, τα παιδιά τους και όλους όσους ζουν μαζί τους· τα παιδιά θα βαφτιστούν αμέσως ενώ οι ενήλικοι θα διδαχτούν τις γραφές και μετά θα βαφτιστούν. Οποιος αρνηθεί θα θανατώνεται.

macedon

27/10/2008, 12:54:20
quote:
macedon:
Το γράφει ο Μπέρναρντ Γκούι, αρχιεροεξεταστής, στο βιβλίο του "Το εγχειρίδιο του ιεροεξεταστή" (1320) και μπορείς να το βρεις στις παρακάτω αναφορές:

Joseph E. GuretzkiHoly, "Moses: Holy Writ Revisited", 2004, σελ. 367
Encyclopedia Americana, 1965, σελ. 147
Hellen Ellerbe, "Η σκοτεινή ιστορία του χριστιανισμού", 1995, σελ. 76

Ήταν δηλαδή κανόνας? της Καθολικής εκκλησίας? εντολή προς όλους τους ιεροεξεταστές? και πόσο καιρό εφαρμόστηκε? Ο πάπας το είχε δεχτεί? υπάρχει παπικό έγγραφο?

quote:
macedon:
Νομοθεσία του Ιουστινιανού

CJ 1.1.8.11
Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να πιστεύει οτιδήποτε διαφορετικό απ’αυτό που έχει αποφασίσει η σύνοδος της Νίκαιας και οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με την ορθόδοξη πίστη.

CJ 1.11.10
1. Διατάζουμε όλους τους υπηκόους της αυτοκρατορίας που δεν έχουν βαφτιστεί ακόμη ορθόδοξοι χριστιανοί, σε όποιο μέρος της αυτοκρατορίας κι αν ζουν, να επισκεφτούν με την οικογένειά τους μια εκκλησία και να βαφτιστούν χριστιανοί. Σε περίπτωση που αρνηθούν να γνωρίζουν πως δεν θα έχουν πολιτικά δικαιώματα και δεν θα τους επιτραπεί να αποκτήσουν κινητή ή ακίνητη περιουσία και θα τους κατασχεθεί η περιουσία που ήδη έχουν

3. Επιπλέον των παραπάνω, αυτοί που θα αποφύγουν να βαπτιστούν, θα τιμωρηθούν με παραδειγματική τιμωρία και θα εξοριστούν.

5. Τα βρέφη και τα μικρά παιδιά πρέπει να βαπτιστούν αμέσως και χωρίς καθυστέρηση. Αυτοί που έχουν περάσει την τρυφερή ηλικία θα πάνε στις εκκλησίες και θα διδαχτούν την ορθόδοξη πίστη και θα βαπτιστούν μετά.

6. Αυτοί που έχουν βαφτιστεί αλλά έχουν αφήσει τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους στην πλάνη του παγανισμού θα θεωρηθούν ένοχοι και θα τους δημευθεί η περιουσία, θα στερηθούν τα πολιτικά δικαιώματα και θα τιμωρηθούν δεόντως, καθώς δεν βαφτίστηκαν με καλή θέληση.

Εκλογαί IV (Παράρτημα, "Ποινάλιος κατά αιρετικών")
κα (ii). Oλοι θα πρέπει να επισκεφτούν τις εκκλησίες με τις γυναίκες, τα παιδιά τους και όλους όσους ζουν μαζί τους• τα παιδιά θα βαφτιστούν αμέσως ενώ οι ενήλικοι θα διδαχτούν τις γραφές και μετά θα βαφτιστούν. Οποιος αρνηθεί θα θανατώνεται.

Άρα δεν το έλεγε ο Πατριάρχης δεν ήταν οδηγία της εκκλησίας αλλά αυτοκρατορικό διάταγμα, υπάρχει όμως και συνέχεια…….

Ο Ιουστινιανός προσπαθούσε μέσω του εκφοβισμού να κρατήσει τη συνοχή της αυτοκρατορίας του και να την επεκτείνει..... Διάβασε παρακάτω....:

"Ο Ιουστινιανός ήταν ένας στυγνός αυτοκράτορας που τους πάπες και τους πατριάρχες τους θεωρούσε και τους μεταχειριζόταν ως υπηρέτες του. Διεύθυνε ο ίδιος την εκκλησιαστική ζωή και τη ρύθμιζε όπως ακριβώς τις κρατικές υποθέσεις επεμβαίνοντας προσωπικά και στην παραμικρή λεπτομέρεια.
Κανένας άλλος αυτοκράτορας όπως μας πληροφορεί ο OSTROGORSKY, δεν άσκησε τόσο απεριόριστη εξουσία πάνω στην Εκκλησία.
Στα πλαίσια του πόθου του για την ανάκτηση όλων των παλιών εδαφών της αυτοκρατορίας είχε τη συνείδηση της «ελέω Θεού» εξουσίας του.
Έτσι επιδόθηκε με ζήλο στην εκχριστιάνιση της αχανούς αυτοκρατορίας του και στην εκρίζωση της εθνικής θρησκείας. Οι εθνικοί βέβαια στην εποχή του ήταν αριθμητικά ελάχιστοι,
η επιροή τους όμως στην επιστήμη και στην παιδεία σημαντική. Έτσι έκλεισε την Πλατωνική Ακαδημία των Αθηνών και οι διωγμένοι λόγιοι πήγαν στην Περσία. Με αυτόν τον τρόπο η αρχαία θρησκεία νεκρώθηκε οριστικά.
(πηγή o ο Ρώσσος Βυζαντινολόγος GEORG OSTROGORSKY από το έργο του <<Ιστορία του Βυζαντινού κράτους>>, o οποίος έκανε σπουδές στο Παρίσι στη Γερμανία, με διδακτορική διατριβή στη Βυζαντινή ιστορία και με την ίδρυση στο Βελιγράδι σχολής και κέντρου Βυζαντινών σπουδών...)

Να σου θυμίσω όμως τι είχες γράψει παλαιότερα.....
macedon: "Μετά από τη ματιά που ρίξαμε στον τρόπο που επιβλήθηκε ο χριστιανισμός στην ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία, θα προσπαθήσω (και μέσα στο χρονικό πλαίσιο που μου επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου και η εξεταστική που έρχεται) να παρουσιάσω τους τρόπους επιβολής του χριστιανισμού στην Ευρώπη. Μια περίοδος διωγμών που κράτησε πολύ περισσότερο από τους 6,5 αιώνες των διωγμών των νεορωμαίων του Βυζαντίου (χωρίς να πάρουμε υπόψη μας πως οι διωγμοί εναντίον των μη χριστιανών συνεχίζονται στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, εν πολλοίς ακολουθώντας το πνεύμα αλλά και τη νομοθεσία των νεορωμαίων - ίσως αποτελέσει θέμα προς συζήτηση αργότερα).

Βάση των όσων γράφεις για 6,5 αιώνες ξέφευγαν του σπαθιού οι εθνικοί? πως είναι δυνατόν για 6,5 αιώνες να κυνηγάνε τους εθνικούς να τους σκοτώσουν επειδή δεν ήσαν Χριστιανοί? Τόσο καλά κρυβόντουσαν?
Νόμοι και διατάγματα ποτέ δεν εφαρμόστηκαν στην κυριολεξία. Απλά λειτούργησαν εκφοβιστικά πλην ορισμένων εξαιρέσεων.

Ο λόγιος κ.Θ.Ζιάκας γράφει στο άρθρο του «Γιατί οι Έλληνες έγιναν Χριστιανοί;» (περιοδικό ΑΡΔΗΝ www.ardin.gr/html-txt/ziakas28.htm) :

«Φαίνεται ότι η θεωρία της βίας μόνο στην Ελλάδα έχει οπαδούς. Οι οπαδοί της επικαλούνται τα διωκτικά μέτρα των πρώτων βυζαντινών αυτοκρατόρων εναντίον των παγανιστικών ιερών και σχολών. Επικαλούνται δηλαδή γεγονότα που συμβαίνουν μετά τον τέταρτο αιώνα, όταν η νίκη του χριστιανισμού ήταν ήδη δεδομένη. Παραβλέπουν το γεγονός ότι ο εκχριστιανισμός των μεγάλων αστικών κέντρων είχε ήδη συντελεστεί, πριν υπάρξουν χριστιανοί αυτοκράτορες να στραφούν εναντίον του αρχαίου παγανισμού. Ότι στην προβυζαντινή περίοδο συνέβη ακριβώς το αντίθετο: ότι οι Έλληνες έγιναν χριστιανοί παρά τους διωγμούς εκ μέρους της ρωμαϊκής εξουσίας».

Έτσι αγαπητέ macedon μπορούμε να διαβάσουμε και το πως αντιμετώπιζε τις αιρέσεις αλλά και γιατί!!! ο Ιουστινιανός.........αποσπάσιμα από το έργο του Γ.Κορδάτου "Ακμή και Παρακμή του Βυζαντίου" σελ.90 .......
.......<<Γ.Κορδάτος:Η μονοφυστιτική αντίθεση προς τις αποφάσεις της Συνόδου της Χαλκηδόνας στις περιοχές αυτές ήταν πολύ επικίνδυνη, γιατί έκρυβε και τις χωριστικές τάσεις των σύρων και των άλλων λαών που μισούσαν για πολλούς λόγους τη Βυζαντινή κυβέρνηση και κυριαρχία.>>

Αυτή ήταν και η αιτία που ο Ιουστιανιανός κυνηγούσε τους αιρετικούς. Οι λόγοι ήσαν καθαρά πολιτικοί! κάτι που αποδεικνύεται και στην επόμενη σελίδα 91...για να διαβάσουμε λίγο ...σελ.91 ..<<Ολόκληρα χρόνια κράτησαν οι ανωμαλίες αυτές και μόνο στα τελευταία του χρόνια ο Ιουστινιανός ξαναγύρισε στη συμφιλιωτική του θρησκευτική πολιτική!, γιατί οι μονοφυσίτες όχι μόνο ήταν η πλειοψηφία στις Ανατολικές επαρχίες, αλλά, πότε φανερά και πότε κρυφά , συνεργάζονταν εδώ και εκεί με τους Πέρσες.

Έτσι το 543 κάνει στροφή και υποστηρίζει τους μονοφυσίτες. Κάλεσε μάλιστα Εκκλησιαστική σύνοδο το 533, στην οποία πάρθηκαν αποφάσεις, που έμμεσα αποδοκίμαζαν το τριαδικό δόγμα, που καθιέρωσε η σύνοδος της Χαλκηδόνας.Οι ορθόδοξοι κληρικοί θέλοντας και μη, έκαναν το χατίρι του Ιουστινιανού. Το κόμμα των ορθοδόξων δεν ήταν πια ισχυρό για να επιβάλη τη δική του πολιτική......

Όπως και νάναι, ο Ιουστινιανός τέλειωσε το βίο του υποστηρίζοντας τους μονοφυσίετες. Με τις τελευταίες του μάλιστα ενέργειες υπόταξε πέρα για πέρα την εκκλησιαστική εξουσία στην κοσμικήν-μοναρχική.
Όσους πατριάρχες έδειχαν πως είχαν γνώμη και διαφωνούσαν μαζί του τους έπαυε και έβαζε δικούς του, που του είσαν υποταχτικοί.>>

Αυτά για τον Ιουστινιανό.

Για να δούμε όμως τι έγραφε ο Θεοφάνης περιγράφοντας το κυνήγι μοναχών από άλλον αυτοκράτορα μετά από 3 αιώνες .....:<<όταν οι διώξεις των μοναχών βρίσκονταν στο κορύφωμά τους, το 765, ο αυτοκράτορας(Κωνστατνίνος ο Ε΄) οργάνωσε ένα σπάνιο θέαμα στον Ιππόδρομο: έβαλε να παρελάσουν μοναχοί και μοναχές δύο-δύο. Οι μοναχοί υποχρεώθηκαν να διασχίσουν την πίστα κρατώντας ο καθένας τους ένα γύναιο απ’ το χέρι. Οι θεατές τους χλεύαζαν και τους έβριζαν. Και όταν ο αυτοκράτορας κατάγγειλε φωναχτά πως η καταραμένη γενιά των μοναχών δεν τον άφηνε να βρει καμμιά ησυχία, το κοινό απάντησε: « μα δεν υπάρχει πια στην πόλη ίχνος απ’ αυτή τη βρωμογενιά».>>
Πως είναι λοιπόν δυνατόν σε ένα κράτος ορθοδοξοταλιμπάν όπως λέτε εσείς οι Χριστιανομάχοι να συνέβαιναν τέτοια γεγονότα?

Ο Παυσανίας (2ος μ.Χ. αι.) αναφέρει πλήθος εγκαταλελειμμένων ναών της αρχαιοελληνικής θρησκείας στην ελληνική ύπαιθρο. Μόνο στην Αρκαδία, στο κέντρο της Αρχαίας Κλασσικής Ελλάδας, ο Παυσανίας (Αρκαδικά) αναφέρει πλήθος ναών ερειπωμένων, δίχως στέγη, και εγκατελειμένων: της Αφροδίτης, της Αθηνάς, του Απόλλωνα κ.ο.κ "Αναρωτάτε κανείς πού είχε πάει η θεοσέβεια προς τους παλιούς θεούς, και δεν αναστυλώνονταν τόσοι μεγάλοι ναοί, μεγάλων θεών από τους Έλληνες."

Μήπως επειδή δεν τους ένοιαζε πια και τόσο το Δωδεκάθεο; Πολλοί παγανιστικοί ναοί ερήμωσαν επειδή απλούστατα εγκαταλείφθηκαν από τους πρώην πιστούς τους, κι όχι επειδή κατεστράφησαν από τους Χριστιανούς.......ο Παυσανίας τα λέει όχι εγώ!!!

Ο κόσμος έκανε στροφή στο Χριστιανισμό γιατί όπως και να το κάνουμε δεν μπορούσε να πιστεύει στα βουνά και στα λαγκάδια......και σε Θεούς της βίας (Άρης) και της ζήλιας (Ήρα).

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).

27/10/2008, 13:39:55
Καλά...

Και σε άλλα με υγεία

macedon

27/10/2008, 13:59:25
Γιατί ρε φίλε europaios2, το "και πονάω και μ'αρέσει.."
δεν το έχεις ακούσει εσύ;
Υπαρχουν οι αμετανόητοι λάτρεις της φύσης...την βλέπουν ως
πρόσωπο...Ζούν ακόμη μιλώντας με τους βράχους τα δένδρα...
Εμπρός πισω,που λέγε κι ο Πόπωτας...( "καφέ τη χαράς"
για να μην σας μπερδεύω...)
27/10/2008, 14:23:28
Αγαπητέ trexagireve, έτσι είναι......αλλά δε φταίω εγώ εάν η ιστορία και η πραγματικότητα διαψεύδει τον κάθε πολέμιο του Χριστιανισμού.....

(Ηράκλειτος).

28/10/2008, 00:42:05
Προς τον ινστρούχτορα των ευρωπαίων, έχω μια απορία.

Αφού ο χριστιανισμός καταγοήτευσε τους Έλληνες και έτρεξαν να γίνουν ομαδικά χριστιανοί, γιατί εξεδόθησαν οι κώδικες (Ιουστινιάνειος και Θεοδοσιάνειος) της ντροπής;;;

Για ποιούς δημιουργήθηκαν και σε ποιούς απευθύνοντο;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

28/10/2008, 08:38:05
Καί γω έχω μια απορία ρε φίλε Γιάπετ, άντε να
βρέθηκαν δυο σκληροί, μετά απο όσα περάσαν,μαρτύρια, διωγμούς,
βάσανα, θανάτους, κυνηγι άγριο, κοινή συνεργασία ειδωλολατρών-εβραίων,
αυτοκράτορες που να ήταν υπέρ του δέοντος χριστιανοί, αλλά αυτο το μισος
με τους χριστιανους, εδώ και 2000 χρόνια;Τόση ζήλια πια...
Δεν υπάρχει θέση του χριστιανισμού που να αγγίζεται έστω απο όποια
θρησκεία κι όμως, το μίσος κι η εμπάθεια περισσεύουν...
Όντως, χριστιανισμός ο εχθρός των δαιμονίων...
Αυτή η ατελείωτη λὐσσα μόνο κακό δείχνει... Κάποια στιγμη, καλά θα ήταν
να κρύβανε τα ....δόντια, τουλάχιστον...Δείχνουν φοβερό μίσος....