ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παράξενες Ιστορίες No1... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Παράξενες Ιστορίες No1... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

scully73 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
28/10/2008, 10:52:08
τρεχα...., "βρέθηκαν δυο σκληροί" ε;;

"Ειδωλολάτρες και εβραίοι συνεργάστηκαν",ε;;;

Καλό το παραλήρημα, αλλά απορία δεν είδα.

Απάντηση στην δική μου απορία, μήπως;;;

Λέω...

Ήθελα να ξέρω αυτόματη γραφή κάνεις ή έχεις επίγνωση του τι γράφεις;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

28/10/2008, 11:55:00
τι να σου πω φίλε μου Γιάπετ, εσύ δεν δέχεσαι να κάνεις
διάλογο, συνεχώς πολεμάς κι αυτό δεν σε βοηθάει να μαθαίνεις...
Η ιστορία είναι γνωστή σε όλους, ενώ οι παραλλαγές σου δεν απασχολούν
κανέναν...
Άστοχες και υπερβολικές ενέργειες, μετά απο τόσους αιώνες διωγμών,
πάντα υπάρχουν, είναι λάθος, αλλά δεν συζητάμε εδώ για τα λάθη κάποιων
ανθρώπων, αλλά για τ νεοναζισμό και μεοπαγανισμό, επ αυτών, έχεις καλέ
μου φίλε να μας πες τίποτα;
Υπάρχει ή όχι σύνδεση μεταξύ των κι αποτελούν ή όχι τη στρατιά της Νέας Εποχής;
28/10/2008, 14:28:27
quote:
Υπάρχει ή όχι σύνδεση μεταξύ των

δεν υπάρχει καμία σύνδεση παρά μόνο στα κεφάλια μερικών κομπλεξικών ανεγκέφαλων που βλέπουν εχθρούς ακόμη και στην σκιά τους

quote:
αποτελούν ή όχι τη στρατιά της Νέας Εποχής;

δεν υπάρχει καμιά στρατιά καμίας νέας εποχής είπαμε αυτά είναι παραλήρημα κομπλεξικών ατόμων τους έχει βαρέσει η χαζομάρα στο κεφάλι έτσι αυτοί μπορούν να συνδέσουν το κλάσιμο του μπάμπη του μανάβη με την πτώση του διαστημοπλοίου γιατί γι αυτούς ο μπάμπης ο μανάβης είναι στρατιώτης της νέας τάξης
και γιατί είναι στρατιώτης της νέας τάξης; γιατί πουλάει τα ραδίκια 5 λεπτά παραπάνω από το κανονικό

σας έχουν φλομώσει οι ρασοφόροι στο παραμύθι και εσείς το καταπίνεται με ορθάνοιχτο στόμα

28/10/2008, 15:52:23
quote:
γιαπετ:
Προς τον ινστρούχτορα των ευρωπαίων, έχω μια απορία.

Αφού ο χριστιανισμός καταγοήτευσε τους Έλληνες και έτρεξαν να γίνουν ομαδικά χριστιανοί, γιατί εξεδόθησαν οι κώδικες (Ιουστινιάνειος και Θεοδοσιάνειος) της ντροπής;;;

Για ποιούς δημιουργήθηκαν και σε ποιούς απευθύνοντο;;;

Mαύρα μεσάνυχτα έχεις γιαπετ.

Διάβασε λίγο:

"Ένα σημαντικό έργο του Θεοδοσίου, στο οποίο ο αυτοκράτορας είχε άμεση συμμετοχή ήταν η έκδοση, το 438, του Θεοδοσιανού κώδικα, μια συλλογής των αυτοκρατορικών νόμων από τον Μέγα Κωνσταντίνο έως την εποχή του. Αυτός ο κώδικας θα αποτελέσει κατά μεγάλο μέρος την βάση του κώδικα του Ιουστινιανού.
Ο στόχος του Θεοδοσίου ήταν να βάλει σε μία τάξη τον τεράστιο όγκο των νόμων, οι οποίοι πολλές φορές παρουσίαζαν αντιφάσεις μεταξύ τους και δυσκόλευαν την απονομή της δικαιοσύνης.

Επιπλέον, διακηρύσσοντας στην εισαγωγή του κώδικα τις πολιτικές και ιδεολογικές αρχές που ενέπνευσαν το έργο αυτό και που δεν ήταν άλλοι από την πρόθεση της ενοποίησης και πάλι ολόκληρης της αυτοκρατορίας, μέσα από ένα νομοθετικό σώμα που θα ίσχυε και στα δύο μέρη της, ο Θεοδόσιος προωθούσε την ενότητα του κράτους, αν και αυτή η πρόθεση σε πρακτικό επίπεδο, δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί."

"Παράλληλα με το στρατιωτικό έργο του Ιουστινιανού, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για την επιβίωση του βυζαντίου, επίσης μεγάλη σημασία έχει και το ειρηνικό-νομοθετικό του έργο.
Η κατάσταση στον τομέα του Δικαίου ήταν μέχρι τότε χαώδης. Υπήρχε τρομερή πολυνομία και λόγω του ότι υπήρχαν αντιφατικές διατάξεις οι δικαστές δεν εγνώριζαν ποιος κανόνας δικαίου ισχύει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ίσχυαν μέχρι τότε παράλληλα τα έργα των πέντε Ρωμαίων νομικών και ο Θεοδοσιανός Κώδικας.

Επίσης είχε δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές τοπικό εθιμικό δίκαιο που ερχόταν σε αντίθεση με το παλιό αστικό Ρωμαϊκό δίκαιο. Ακόμη ίσχυαν σε πολλές επαρχίες διατάξεις δικαίου των ανατολικών λαών και του αρχαίου Ελληνικού δικαίου.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση ο Ιουστινιανός αποφάσισε να συστηματοποιήσει το δίκαιο. Την κωδικοποίησή του ανέλαβε μια επιτροπή από δέκα άτομα με επικεφαλή τον Τριβωνιανό, η οποία και συστηματοποίησε τις αυτοκρατορικές διατάξεις και δημιούργησε τον πρώτο κώδικα το 529, ο οποίος όμως δεν ίσχυσε για πολύ χρόνο.

Με την κωδικοποίσηση των αυτοκρατορικών διατάξεων, ο Ιουστινιανός αποφάσισε να κωδικοποιήσει ολόκληρο το δίκαιο, όπως είχε ερμηνευθεί από του Ρωμαίους νομικούς.
Καταρτίστηκε νέα επιτροπή η οποία αποτελείτο γιαπετ, από 17 μέλη με επικεφαλής τον Τριβωριανό. Το έργο τελείωσε μετά από τρία χρόνια και αποτελέστηκε από 150.000 στίχους. Τέθηκσε σε ισχύ από τις 30 Δεκεμβρίου του 533μ.Χ. Το όλο έργο ονομάστηκε Πανδέκτης.

Ο Πανδέκτης αποτελέστηκε από πενήντα βιβλία. Τα βιβλία αυτά διαιρούνται σε τίτλους. Κάθε τίτλος διαιρείτε σε αποσπάσματα και κάθε απόσπασμα σε παραγράφους.

Συγχρόνως με τον Πανδέκτη τέθηκαν σε ισχύ και οι εισηγήσεις. Οι εισηγήσεις εκδόθηκαν για να συμπληρώσουν την κωδικοποιητική προσπάθεια και προορίζονταν για τους σπουδαστές της νομικής επιστήμης.
Η σύνταξη των εισηγήσεων ανατέθηκε από τον Τριβωριανό στους καθηγητές δικαίου Θεόφιλο και Δωρόθεο. Οι εισηγήσεις αποτελούντο από τέσσερα βιβλία. Τα βιβλία των εισηγήσεων διαιρούντο σε τίτλους και οι τίτλοι σε παραγράφους.

Μετά την έκδοση του Πανδέκτη και των εισηγήσεων έγινε αναγκαία η αναθεώρηση του κώδικα που είχε συνταχθεί το 529μ.Χ. Η επιτροπή η οποία θα επεξεργαζόταν τον Κώδικα αποτελείτο από πέντε μέλη με επικεφαλής τον Τριβωριανό. Στο νέο κώδικα προστέθηκαν πολλές νέες διατάξεις. Αποτελείτο από δώδεκα βιβλία που διαιρούντο σε τίτλους, διατάξεις και παραγράφους. Ο νέος λοιπόν αυτός κώδικας εκδόθηκε το 534μ.Χ.
Τα τρία αυτά μέρη του Κόρπους γιούρις Κίβιλις, δηλαδή ο Κώδικας, ο Πανδέτκης και οι Εσιηγήσεις αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο. Οι νεαρές που εκδόθηκαν μετά από δραστηριότητες του Τριβωριανού ανήκουν στο Κόρπους γιούρις Κίβιλις, αλλά είναι έξω από το κύριο σώμα του.

Οι νεαρές εκδόθηκαν οι περισσότερες στα Ελληνικά. Ονομάζονται έτσι γιατί εκδίδονταν μετά από τα άλλα τρία μέρη του Κόρπους γιούρις Κίβιλις.

Το Κόρπους γιούρις Κίβιλις αποτελεί γραπτό δίκαιο και είναι πηγή κανόνων δικαίου. Η σπουδαιότης του έργου αυτού είναι μεγάλη, γιατί μ' αυτό τερματίστηκε η πολυνομία με τις αντιφάσεις της, το δίκαιο πλέον ανταποκρινόταν στις συναλλακτικές απαιτήσεις των καιρών και αποτέλεσε την κυριότερη πηγή δικαίου.

Στη Ελλάδα ίσυχε μέχρι το 1964, οπότε και εκδόθηκε ο Αστικός Κώδικας.

Κατάλαβες γιαπετ? και οι δύο κώδικες δεν εξεδόθησαν με σκοπό θρησκευτικές τακτοποιήσεις. Εξεδόθησαν για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους. Και το τελευταίος ίσχυε μέχρτι το 1964.

Απλά σε κάποιο μέρος του υπήρχαν και θρησκευτικές αναφορές. Οι οποίες ως γνωστών είχαν μόνο τον εκφοβισμό χωρίς αυτο να σημαίνει ότι δεν έγιναν και θρησκευτικές διώξεις ακόμη και εναντίων των Ορθοδόξων από τους Μονοφυσίτες όπως αλλού σου έχω γράψει. Τίποτα όμως δε φανερώνει ότι αυτό έγινε στο μέτρο και στην έκταση που κατά καιρούς γράφετε εσείς οι Χριστιανομάχοι.

Κανένας αυτοκράτορας δεν ήταν ηλίθιος από το πουθενά να δημιουργήσει εμφύλιες καταστάσεις στην αυτοκρατορία. Αυτό που ένοιαζε τον αυτοκράτορα ήταν η συνοχή της αυτοκρατορίας και εκεί επάνω εβάδιζε. Εκεί επάνω έφτιαχνε και τους κανόνες για εκφοβισμό κάτι που και οι ιστορικοί λένε.

Έτσι διάλεξαν την ποιο πολυλπυθή θρησκευτική ομάδα και αυτοί ήσαν οι Χριστιανοί. Και από τους Χριστιανούς στήριξαν τελικά την Ορθοδοξία που ήταν και η ποιο σωστή για αυτούς επιλογή απ' ότι φάνηκε, αφού η Ελλάδα έγινε γρήγορα το κέντρο, η καρδιά του Βυζαντίου και τελικά ταυτίστηκε με αυτό...........μια χαρά τα κατάφεραν οι προγονοί μας γιαπετ.

Από δούλοι στο τέλος έγιναν αφεντικά.......ήρθε όμως πάλι ο μόνιμος και ποιο μεγάλος εχθρός μας, η διχόνοια.........και έτσι για μια ακόμη φορά ο Ελληνισμός βούλιαξε μέχρι που αναστήθηκε και πάλι σαν τον Κύριο, μέσα από τις στάχτες της έστω και μετά από 400 χρόνια......να δούμε......

Χρόνια πολλά και για την ημέρα!!!!!!!!

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).

Edited by - europaios2 on 28/10/2008 16:02:29

28/10/2008, 18:22:57
Καλέ μου άθεε, ως πότε θα πιστεύεις ότι εσύ είσαι απο
τους καλούς κι εμείς απο τους κακούς;Ακόμη ταινίες βλέπεις;
Όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι, φίλε μου, μην ψάχνεις αποδιοπομπαίους
τράγους, κάποτε πρέπει να τελειώσουν αυτές οι πρωτόγονες
ηθικές...
Μάθε ότι όλοι βλέπουμε το ίδιο από άλλη γωνία... Το πόσο το
αποδίδουμε, είναι μια άλλη συζήτηση...
Αλλά πρέπει να κάνουμε και διάλογο, πρσπαθώντας να καταλαβαίνουμε
την οπτική του άλλου... Αυτο το λένε αντίληψη... Όχι να το μαντέψουμε,
ούτε να το προδικάσουμε, να το εννοήσουμε, θέλει...
Να εννοήσουμε ότι είναι ένα πάζλ και βάζουμε κομμάτια για να φτάσουμε
κάπου και επειδή είμαστε ολοι μαζί, όπου πάμε θα πάμε μαζί...
Απλά καλά θα ήταν να πάμε όπου πάμε με την γνώση κι όχι απο αντίδραση...
Έγινα αντιληπτός πιστεύω...
28/10/2008, 21:28:30
quote:

Καλέ μου άθεε, ως πότε θα πιστεύεις ότι εσύ είσαι απο
τους καλούς κι εμείς απο τους κακούς;Ακόμη ταινίες βλέπεις;
Όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι, φίλε μου, μην ψάχνεις αποδιοπομπαίους
τράγους, κάποτε πρέπει να τελειώσουν αυτές οι πρωτόγονες
ηθικές...
Μάθε ότι όλοι βλέπουμε το ίδιο από άλλη γωνία... Το πόσο το
αποδίδουμε, είναι μια άλλη συζήτηση...
Αλλά πρέπει να κάνουμε και διάλογο, πρσπαθώντας να καταλαβαίνουμε
την οπτική του άλλου... Αυτο το λένε αντίληψη... Όχι να το μαντέψουμε,
ούτε να το προδικάσουμε, να το εννοήσουμε, θέλει...
Να εννοήσουμε ότι είναι ένα πάζλ και βάζουμε κομμάτια για να φτάσουμε
κάπου και επειδή είμαστε ολοι μαζί, όπου πάμε θα πάμε μαζί...
Απλά καλά θα ήταν να πάμε όπου πάμε με την γνώση κι όχι απο αντίδραση...
Έγινα αντιληπτός πιστεύω...

έγινες ελάχιστα κατανοητός και αυτό οφείλετε στο ότι εγώ τουλάχιστον δεν είμαι παρανοϊκός οπότε δεν μπορώ να ακολουθήσω τον παρανοϊκό τρόπο σκέψης των λεγόμενων σου
από τα λίγα που κατάφερα να καταλάβω θα σου πω ότι δεν σας βλέπω ως κακούς και για να είμαι ποιο σωστός δεν βλέπω καμία ομάδα απέναντι μου
βλέπω απλά άτομα που έχουν πλανηθεί από επιτήδειους που σκοπό έχουν μέσο του τρόμου να τους πάρουν ότι έχουν και δεν έχουν
τα υπόλοιπα που γράφεις λυπάμαι αλλά μου είναι αδύνατο να τα κατανοήσω

Edited by - αθεος on 28/10/2008 21:29:55

28/10/2008, 21:45:19
Αυτό το λές εσύ κατανόηση φίλε άθεε:
"έγινες ελάχιστα κατανοητός και αυτό οφείλετε στο ότι εγώ τουλάχιστον
δεν είμαι παρανοϊκός οπότε δεν μπορώ να ακολουθήσω τον παρανοϊκό τρόπο
σκέψης των λεγόμενων σου ..."
Μιλάμε με έστειλες.... πως τόπες αυτό
το πράγμα ρε παιδί μου;
Το σκέφτηκες πολυ;
Ξεκαβαλίκεψε πάντως, αυτά που βλέπεις, τα βλέπουν όλοι...
28/10/2008, 22:00:41
quote:
Μιλάμε με έστειλες.... πως τόπες αυτό
το πράγμα ρε παιδί μου;
Το σκέφτηκες πολυ;
Ξεκαβαλίκεψε πάντως, αυτά που βλέπεις, τα βλέπουν όλοι...

από την στιγμή που παραδέχεσαι ότι αυτά που βλέπω εγώ(βλέπω απλά άτομα που έχουν πλανηθεί από επιτήδειους που σκοπό έχουν μέσο του τρόμου να τους πάρουν ότι έχουν και δεν έχουν) τα βλέπουν όλοι τότε είσαι σε καλό δρόμο

28/10/2008, 22:21:26
...Εδώ και πολύ καιρό φίλε άθεε... Εσύ τώρα τελευταία;
Γιατί εμφανίζεσαι διαφωνών...
Ή διαφωνείς για να διαφωνείς;
29/10/2008, 13:16:54
samuel1974 άμα ποστάρεις κάτι σχετικό με νεοναζιστικά κινήματα που υποκινούν ή κρύβονται πίσω από νεοπαγανιστικές οργανώσεις, κάνε τον κόπο να μου στείλεις ένα e-mail...

29/10/2008, 21:27:55
τρεχα....

quote:
Άστοχες και υπερβολικές ενέργειες, μετά απο τόσους αιώνες διωγμών,
πάντα υπάρχουν, είναι λάθος,

Διωγμοί κατά των χριστιανών, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ και το έχουμε πει με όλους τους τρόπους, σε πολλά θέματα.

Άστοχες και υπερβολικές ενέργειες δεν είναι οι δολοφονίες και οι δημεύσεις περιουσιών, ούτε η ιερή εξέταση, ούτε ο άκρατος πλουτισμός κόντρα σε κάθα ηθική...

quote:
αλλά δεν συζητάμε εδώ για τα λάθη κάποιων
ανθρώπων, αλλά για τ νεοναζισμό και μεοπαγανισμό, επ αυτών, έχεις καλέ
μου φίλε να μας πες τίποτα;
Υπάρχει ή όχι σύνδεση μεταξύ των κι αποτελούν ή όχι τη στρατιά της Νέας Εποχής;

Έχω απαντήσει στην αρχή του θέματος, όπως αρμόζει στον "προβληματισμό" του...

ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

29/10/2008, 21:36:31
Αγαπητέ μου Γιάπετ,οι διωγμοί των χριστιανών και τα εκατομμύρια
των μαρτύρων υπέρ της πιστεως, είναι αδιαμφησβήτητα και δεν
εξαρτάται απ το πώς το βλέπεις εσύ...
Απλά πρέπει να έχουμε κοινή βάση που να μιλάμε, για να γίνεται
διάλογος, αν θέλουμε ή αν τολμάμε τον διάλογο...Δηλαδή να σταματήσεις
αυτές τις ανιστόρητες βάσεις των θέσεων σου απέναντι στον χριστιανισμό
και να βάλεις τις δικές σου θέσεις που δεν κάνεις...Τα δικά σου πιστεύω.
Επαναλαμβάνω, υπάρχει σχέση νεοναζισμού και νεοπαγανισμού;
29/10/2008, 23:12:46
τρεχα....

quote:
Δηλαδή να σταματήσεις
αυτές τις ανιστόρητες βάσεις των θέσεων σου απέναντι στον χριστιανισμό
και να βάλεις τις δικές σου θέσεις που δεν κάνεις...

Τα... εκατομμύρια των "μαρτύρων" πώς τεκμηριώνονται ιστορικά;;;
Δεν κατάφερε κανείς χριστιανόπληκτος να το αποδείξει σε σχετικά θέματα, φιλΟδοξείς να σε πιστέψει κανείς, πλην των λιβανισμένων;;;

Δεν εκπλήσσομαι που δεν έχεις καταλάβει ότι αναφέρω τις θέσεις μου, σε κάθε μήνυμα.

quote:
Επαναλαμβάνω, υπάρχει σχέση νεοναζισμού και νεοπαγανισμού;

Δεν γνωρίζω σε ποιά γλώσσα θέλεις να το γράψω:

ΟΧΙ.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

30/10/2008, 00:00:56
quote:
γιαπετ:
Τα... εκατομμύρια των "μαρτύρων" πώς τεκμηριώνονται ιστορικά;;;
Δεν κατάφερε κανείς χριστιανόπληκτος να το αποδείξει σε σχετικά θέματα, φιλΟδοξείς να σε πιστέψει κανείς, πλην των λιβανισμένων;;;

Ακριβώς εκεί που βρέθηκαν τα εκατομμύρια όπως εσύ ίδιος είχες πει κάποτε των νεκρών από τους Χριστιανούς.........και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τεκμηριώνονται ιστορικά.

Η σοφία είναι ένα μόνο πράγμα: να γνωρίζει κανείς την αρχή που κυβερνά τα πάντα με τη βοήθεια των πάντων.
(Ηράκλειτος).

30/10/2008, 09:46:42
Τα εκατομμύριατων νεκρών τεκμηριώνοντραι απο το ότι
είναι καταγεγραμμένα τα ονόματα των μαρτύρων, η μέρα μαρτυρίου,ο τρόπος,
ο δήμιος, ο υπεύθυνος, μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί
ακόμη και αλλόθρησκων.... Αλλά ο άνθρωπος που λέει τέτοια
απαράδεκτα πράγματα, σίγουρα δεν συνδιαλλέγεται...Και φυσικά, κάνει απλά
προπαγάνδα...
Στ θέμα του νεοναζισμού και νεοπαγανισμού, κατάλαβα, ότι είναι με
τις ευχές σου και γι αυτο ότι και να κάνουν, για σένα είναι εντάξει...
Φίλε μου, δεν έχεις αντικειμενικό κριτήριο, κρίνεις πολύ προκατελλειμένα
κι αυτό δεν νομίζω να σε βοηθάει σε τίποτα...
30/10/2008, 16:25:43
τρεχα....

quote:
Στ θέμα του νεοναζισμού και νεοπαγανισμού, κατάλαβα, ότι είναι με
τις ευχές σου και γι αυτο ότι και να κάνουν, για σένα είναι εντάξει...

Δεν μπορώ να κάνω κάτι, ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ...

Άσχετα αν εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο, πάντα καταλαβαίνεις ότι θέλεις, τώρα θα αλλάξεις;;;

Με ρώτησες αν για μένα, υπάρχει σχέση μεταξύ νεοναζισμού και νεοπαγανισμού και σου απάντησα, ΟΧΙ.

Η απάντησή μου, μόνο από εσένα θα τύχαινε τέτοιας ερμηνείας!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

30/10/2008, 16:45:52
Τα κοινά σύμβολα και προσδοκίες, λέμε αν θεωρείς
ότι έχουν κάποια σχέση φίλε Γιάπετ, όχι την εκτίμηση σου...
Προφανώς, ως νεοπαγανιστής εννοούσα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να
έβρισκες τίποτε μεμπτό...
Και τα δυο, φρούτα της Νέας Εποχής, έχουν τις ίδιες επιδιώξεις
κι εξυπηρρετουν την ανάγκη μιας υλιστικής κοινωνίας, με χαλαρά
παγανιστικά έθιμα, ώστε να κοιμούνται οι μάζες και να κυριαρχούν οι
αφέντες της Ν.Ε. Nev Age...
Θα κριθούμε όλοι για τις θέσεις μας φίλε μου....
samuel1974Μέλος
30/10/2008, 18:07:11
Επειδή ο Γιάπετ την είδε ο Λεωνίδας της αρχαιοφιλίας και λέει:

quote:
Δεν γνωρίζω σε ποιά γλώσσα θέλεις να το γράψω:
ΟΧΙ.

...στο θέμα αν υπάρχει σχέση Νεοναζισμού και Νεοπαγανισμού.

Θα ήθελα να σχολιάσει το παρακάτω, μιας και αναφέρθηκε απο πολλούς ότι μερικές Νεοναζιστικές οργανώσεις, όπως π.χ. η Χρυσή Αυγή είναι χριστιανική οργάνωση:

"Ο τελευταίος χρησμός της Πυθίας Νικάνδρας ήταν:
ΕΣΤ ΗΜΑΡ ΟΤΕ ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΛΙ ΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣ ΑΕΙ ΕΣΕΤΑΙ
Αυτόν τον Χρησμό, τον τελευταίο και μόνο αληθινό,
ως "φίλτρον τόλμης" στην καρδιά μας ας κρατήσουμε!
Κι αυτό που σήμερα φαίνεται άπιαστο και μακρινό,
θα έρθει μέρα που ως απτή πραγματικότητα θα ζήσουμε"

Πηγή: http://sillektis.pblogs.gr/2007/04/esetai-hmar.html

Συγκρίνοντας το με το παρακάτω:

"ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ! Υπάρχουμε και θα υπάρχουμε! Είτε τους αρέσει, είτε δεν τους αρέσει."

Πηγή: http://xryshaygh.wordpress.com/2008/07/09/esetai/

Γιατί η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί το γνωστό σύνθημα των αρχαιόφιλων στην Ελλάδα;;;

Μήπως γιατί σε εκείνα τα νερά έχει καλύτερη "ψαριά", μιας και απευθυνόμενοι σε Ορθόδοξους Χριστιανούς λέει:

"Αποκατάσταση του κύρους και του ΕΘΝΙΚΟΥ χαρακτήρα της Εκκλησίας."

Πηγή: http://xryshaygh.wordpress.com/theseis/

...δηλαδή ζητάει κάποιες "προϋποθέσεις", οι οποίες δεν συμβαδίζουνε με τις αρχές της Ορθόδοξης Εκκλησίας, μιάς και ο χαρακτήρας της Εκκλησίας ήτανε και παραμένει Οικουμενικός;;;

«Ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν καί θήλυ΄ πάντες γάρ υμείς είς εστε εν Χριστώ Ιησού.»(Πρός Γαλάτας Επιστολή 3/γ 28)

“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

Edited by - samuel1974 on 30/10/2008 18:09:24

30/10/2008, 18:16:31
quote:
μερικές Νεοναζιστικές οργανώσεις, όπως π.χ. η Χρυσή Αυγή

Τι είναι αυτό που κάνει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ νεοναζιστική οργάνωση ???

samuel1974Μέλος
30/10/2008, 19:43:20
@ KERRY KING

quote:
Τι είναι αυτό που κάνει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ νεοναζιστική οργάνωση ???

Π.χ. κάτι σελίδες που υπογράφονται απο κάποιον:

"ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΕΦΥΛΛΑΚΗΣ
Μέλος της κεντρικής επιτροπής της Χρυσής Αυγής"

Και αναφέρουνε μέσα κάτι τέτοια:

"...Ο εθνικοσοσιαλισμός ενανθρώπισε την Αρμονική Πολιτεία, επιστρέφοντας στις Ελληνικές καταβολές. Αρμονία είναι η ενότητα του Μύθου και του Λόγου, η συνεύρεση όλων των τεχνών στο ανώτατο θεατρικό είδος: την Τραγωδία. Μα η αρμονία μεταπλάθεται σε ιστορία και ζωή μόνον όταν βιώνεται δια και εντός της Πόλεως κι όχι στον δήμο και την αγορά. Δηλαδή όταν γίνεται πολιτική. Μέσω της πολιτικής η αρμονία γίνεται κτήμα και παλμός της Λαϊκής Κοινότητας και οι πολιτικοί οι υπέρτατοι καλλιτέχνες. Ο εθνικοσοσιαλισμός επανέφερε την τέχνη στο φυσικό της λίκνο, την λαϊκή ψυχή..."

Πηγή: http://stavros-karefillakis.pblogs.gr/tags/chrysi-aygi-gr.html

“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

Edited by - samuel1974 on 30/10/2008 19:46:08