- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Η δημοκρατια σαν ιδεα ειναι κατι που αξιζει να προστατευτει αλλα δεν ειναι κατι ρεαλιστικο και εφαρμοσιμο.
Όντως..![]()
quote:
Με την δημοκρατια δεν συμφωνουσαν οι αρχαιοι Ελληνες αριστοκρατες, ουτε ο Πλατωνας, ουτε ο Αριστοτελης, ουτε οι σφαγιασθεντες Πυθαγορειοι απο τους δημοκρατες κλπ. Το διλλημα που υπαρχει δεν ειναι κατι που ανακαλυψαν οι μασωνοι και η μονη διαφορα που υπαρχει ειναι η στοχοθετηση της εξουσιας. Λεω το ιδιο σχεδον πραγμα με διαφορετικα λογια.
Για το λόγο αυτό οι φιλόσοφοι αυτοί έμειναν στην ιστορία.
Το ιδιο πράγμα λέμε με διαφορετικά λόγια μόνο που οι μασώνοι το ανακάλυψαν? Λέω μήπως?
Ομορφα πράγματα λές και με πολύ εχέφρονα τρόπο.
quote:
Με την δημοκρατια δεν συμφωνουσαν οι αρχαιοι Ελληνες αριστοκρατες, ουτε ο Πλατωνας, ουτε ο Αριστοτελης, ουτε οι σφαγιασθεντες Πυθαγορειοι απο τους δημοκρατες
Τώρα οχι ακριβώς δημοκράτες.
Το οτι ταυτίζονταν με τη Δημοκρατία αυτό δεν σημαίνει οτι ήταν Δημοκράτες.
Οι λόγοι που σφαγιάστηκαν οι Πυθαγόρειοι καθώς και η αυτοκτονία του Σωκράτη δεν είχαν να κάνουν με τη Δημοκρατία εκάς βέβηλοι έγραφε η επιγραφή κάτω απο το άγαλμα του Ερμή του Λόγιου που κοσμούσε την είσοδο της σχολής.
Edited by - allzzaro on 19/12/2010 13:09:37
οποιος δεν παιρνει το μαθημα του απο την ιστορια και την χρησιμοποιη απλα ως βαση θεσεων,τα ιδια θα παθαινει.
Αφου δινουν τις δονησεις θα λουστουν και το τσουναμι!
Πρωτη φορα θα ειναι;

quote:
Ο ορος τεκτονας μαλλον παρθηκε απο την Βιβλο:
Γιατί επειδή αναφέρεται στη Βίβλο?
Η Βίβλος φίλε μου δεν είναι τίποτε αλλο παρά ένα συνοθύλευμα παραδόσεων και γνώσεων.
Αναμφισβήτητα περιέχει πολύτιμα στοιχεία μιας και οι παραδόσεις αλλά και γνώσεις που περιέχει προέρχονταν απο τα Αιγυπτιακά Ελληνικά αλλά και Σουμεριακά ιερατεία γνώσεις και παραδόσεις οι οποίες εντέχνως μυθοποιήθηκαν.
Οι θεματοφύλακες έπαιζαν τότε αυτό το ρόλο που επικαλείσαι και στον Ελληνικό τότε χώρο το ρόλο αυτό έπαιζε ο Βούτης αδελφός του Ερεχθέα οπου αποκρυπτογράφησε τα Ερμητικά Κείμενα.
Η Βίβλος έρχεται τελευταία και καταιδρωμένη και ο λόγος που ο Ιωσηπος ο Ιάμβλιχος Σοφωνίας και αλλοι μύστες αποκαλούν τους Ελληνες μωρούς αναλφάβητους και ηλίθιους θα πρέπει να μας προβληματίζει.
Edited by - allzzaro on 19/12/2010 13:35:25
Να σε ρωτήσω ![]()
Χρησιμοποιείς το λεξάριθμο με τη σύγχρονη Ελληνική![]()
Γιατί οχι με την αρχαία Εβραική?![]()
Δώστε μου τον ορισμό, αν ξέρετε φυσικά του:
1) Εθνικού
του
2) Ειδωλολάτρη
του
3) Δωδεκαθειστή
και του
4) Παγανιστή.
Ποιο πολύ θα ήθελα, μια που το αναφέρει ο φίλος Telekinesis, τον ορισμό του Εθνικού σε συνάρτηση με τα θρησκευτικά του πιστεύω.
Πάντως, αν κατά διάνοια, δεχθούμε το ορισμό του Εθνικού (Έλληνα) όπως αυτός συνάγεται από τα γραφόμενα της παρακάτω ιστοσελίδας, μάλλον θα πρέπει να πάνε να κρυφτούν οι εθνικοί από ντροπή παρά να πάνε να πλεμήσουν στην πρώτη γραμμή!!!
http://www.hellenicreligion.gr/doc/ithikoikodikes.htm
Φιλικά όπως πάντα
1) Εθνικός είναι αυτός που πιστεύει στο δωδεκάθεο, υποκειμενικά ή αντικειμενικά.
2)Ειδωλολάτρης είναι υβριστικός όρος που χρισημοποιείται απο την εκλησία για να προσδιορίσει τους πιστούς των παλαιών θρησκειών οι οποίοι απεικονίζουν τους θεούς τους με αγάλματα (λες και η εκλησία δεν έχει τις εικόνες).
3)Δωδεκαθεϊστής = Εθνικός, το ίδιο και το αυτό.
4)Παγανιστές είναι η θρησκεία που υπήρχε στην ελλάδα πριν το δωδεκάθεο, στην θρησκεία αυτήν (αρκετά μυστικιστική) λατρεύονταν οι 4 Τιτάνες των 4ων στοιχείων, Γη, Νερό, Φωτιά, Αέρας.
Φωτιά=Πύρρος
Γη=Λίθος
Νερό=Ύδρία
Αέρας=Στρατία
Η θρησκεία αυτή χάνεται στα βάθη των αιώνων, μα απο την εκλησία χρησημοποιείται σαν λέξη ως ύβρης εναντίον των εθνικών.
Η εκλησία δεν γνωρίζει τις μυστικές δοξασίες αυτής της θρησκείας, κανένας δεν τις γνωρίζει απλά χρισημοποιεί την λέξη χωρίς να ξέρει την σημασία της.
Η λέξη παγανισμός προκύπτει απο την λέξη παγανό που στην αρχαία σημαίνει ξωτικό-διαβολάκι.
Άρα η ύβρης παγανιστής σημαίνει ούτε λίγο ούτε πολλύ σατανιστής.
Κάτι το οποίο ΔΕΝ υσχύει αφ' ενός διότι δεν λατρεύεται ο διάβολος και αφ' ετέρου διότι οι εθνικοί βάση της αρχαίας κοσμοθεωρίας θεωρούν οτι το καλό και το κακό κρύβεται μέσα σε κάθε άνθρωπο ή θεό και ΔΕΝ αποδέχονται ΚΑΝ την ύπαρξη του διαβόλου.
Απο τις ύβρεις βέβαια φαίνεται καθαρά το παραλλήρημα μίσους που έχει η εκλησία απέναντι στους εθνικούς αλλά και ο πληγωμένος της εγωϊσμός, του τύπου: "μα καλά αφού τους αφανίσαμε πως ξαναφύτρωσαν και πληθαίνουν συνεχώς"?
Ευχαριστώ._
Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.
Καλή σου μέρα,
Ήθελα να σου πω και για την σελίδα που παραπάμπεις, λυπάμαι για το κατρακύλισμα ορισμένων, δεν έχω να πω κάτι άλλο για την σελίδα.
Έχω να πω κάτι για μένα, οτι σε καμιά περίπτωση δεν θα νιώσω ντροπή επειδή κάποιοι έχουν εκτροχιασθεί, αυτοί να ντραπούν για την κατάντια τους, όχι όσσοι παραμένουμε στην τροχιά της λογικής.
Ευχαριστώ._
quote:
Να γνωρίζεις όμως οτι ο mr. e-e-e είναι χρυσαυγίτης και δεν εκφράζει σε καμιά περίπτωση τους εθνικούς, μάλλον εκφράζει τον εαυτό του παρά το διαυγές και ψύχραιμο πνεύμα σοφροσύνης της Ελλάδας.
O Ωρίων Δημητρακόπουλος χρυσαυγίτης;
Ποιος εθνικός κατα τη γνώμη σου εκφράζει το "ψύχραιμο πνεύμα σοφροσύνης της Ελλάδας";;
quote:
3)Δωδεκαθεϊστής = Εθνικός, το ίδιο και το αυτό.
Δεν νομίζω ότι μπορείς τόσο εύκολα να ταυτίσεις τις δύο έννοιες και αυτό διότι οι Εθνικοί υπήρξαν εκτός των άλλων ΚΑΙ μονοθειστές! Έχουμε τον μονοθεισμό του Ερμή του Τρισμέγιστου που σε αυτόν πίστευαν μια κάστα ελίτ Εθνικών φιλοσόφων με τα κείμενα του να χρονολούνται βαθιά μέσα στην ελληνική προϊστορία (~9000π.Χ) δηλαδή κατά πολυ προγενέστερου του Ιουδαϊκού μονοθεισμού.
"All that is necessary for evil to triumph is for good men to do nothing" -- Εdmund Burke
quote:
O Ωρίων Δημητρακόπουλος χρυσαυγίτης; Απο που κι'ως πού;;
Έχω ένα ρεπορτάζ απο το κανάλι extra3 με θέμα την ακροδεξιά στην ελλάδα, σε αυτό το ρεπορτάζ δίνει συνέντευξη ο εν' λόγω κύριος μέσα απο τα γραφεία της χρυσής αυγής, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου.
Είναι προφανές οτι τα χρυσά αυγά προσπαθούν να στρατολογήσουν κόσμο απο άπου μπορούν, οικοιοποιούνται δήθεν κάποιες αξίες για να τους δει ο κόσμος με συμπαθητικό μάτι.
Η συνέχεια στο "Άουσβιτς" ![]()
![]()
![]()
quote:
Ποιος εθνικός κατα τη γνώμη σου εκφράζει το "ψύχραιμο πνεύμα σοφροσύνης της Ελλάδας";;
Πλην εμού και αρκετοί άλλοι άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων(εκατοντάδες πλησιάζοντας τους χιλιάδες).
quote:
Δεν νομίζω ότι μπορείς τόσο εύκολα να ταυτίσεις τις δύο έννοιες και αυτό διότι οι Εθνικοί υπήρξαν εκτός των άλλων ΚΑΙ μονοθειστές! Έχουμε τον μονοθεισμό του Ερμή του Τρισμέγιστου που σε αυτόν πίστευαν μια κάστα ελίτ Εθνικών φιλοσόφων με τα κείμενα του να χρονολούνται βαθιά μέσα στην ελληνική προϊστορία (~9000π.Χ) δηλαδή κατά πολυ προγενέστερου του Ιουδαϊκού μονοθεισμού.
Η λατρεία του Ερμού του Τρις Μέγιστου συνδέεται με τους νεκρομάντεις που υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα.
Δεν ήταν μονοθεϊστές απλά τον λάτρευαν ως ψυχοφέρων θεό.
(The god of deathspeak).
Απο την λατρεία του προέκυψαν αργότερα τα γνωστά αποκρυφιστικά συγγράματα:
-Μέγα γριμόριον
-Νεκρονομικόν
-Καμπάλα
-Η βίβλος της δυνάμεως
Νομίζω όμμως (με το συμπάθειο) οτι αυτό δεν αφορά το θέμα που άνοιξες.
Ευχαριστώ._
quote:
Έχω ένα ρεπορτάζ απο το κανάλι extra3 με θέμα την ακροδεξιά στην ελλάδα, σε αυτό το ρεπορτάζ δίνει συνέντευξη ο εν' λόγω κύριος μέσα απο τα γραφεία της χρυσής αυγής, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου.
Eντυπωσιακό, δεν το ήξερα!
Επειδη με ενδιαφέρει μπορείς να μου στείλεις αυτό το ρεπορταζ με κάποιο τρόπο;
Αν θες μπορείς να επικοινωνήσεις ιδιωτικά μαζί μου στο email:ssc'παπάκι'hol.gr
"All that is necessary for evil to triumph is for good men to do nothing" -- Εdmund Burke
Άλωστε αυτό κάνω, έχω πάρει άδεια απο το κανάλι για ελεύθερη αναπαραγωγή και μοιράζω το DVD δωρεάν.
Για να μάθει ο κόσμος ποιοί είναι οι χρυσαυγίτες, ποιός ο πρόεδρός τους, ποιός ο υδρυτής της 4ης Αυγούστου, ποιοί έφεραν την "Απριλιανή επανάσταση", ποιοί συνεργάστηκαν ως ρουφιάνοι μετά την λύση βουλής και κομμάτων, ποιοί είναι αυτοί που έμειναν ατιμώρητοι και διέφυγαν της φυλακίσεως μετά την πτώση των Απριλιανών και ποιά είναι τα σκοτεινά σχέδιά τους για την νέα Ελλάδα.
Άντε να δούμε τι άλλο θα αντέξουμε, τα λέμε σύντομα μέσω mail.
Ευχαριστώ._
quote:
Η εκλησία κατά την γνώμη μου καλά θα κάνει να μην ανακατεύεται στην πολιτική
Χμ...αδόκιμο και δε θα σε ακολουθήσει στη συλλογιστική σου, μια και η ίδια εξ ορισμού ΚΑΝΕΙ πολιτική. χεχ
Αλλά πέραν αυτού, πάλι θα εμμείνω (επί της αρχής, όχι γιατί υποστηρίζω καμιά εκκλησία) στην προηγούμενη θέση μου. Αν είναι θεμιτό για μετανάστες να τοποθετούνται επί πολιτικών θεμάτων, δε βλέπω γιατί πρέπει να αποκλείονται 'Ελληνες μόνο και μόνο επειδή φορούν το ράσο.
quote:
η εκλησία απλά προσπαθεί να κερδίσει τον χαμένο της κόσμο πιάνοντας ευαίσθητες χορδές και οικοιοποιούμενη δήθεν εθνικές αξίες.
Κοίτα, δε μ'ενδιαφέρουν τα κίνητρα (και δεν είναι ότι τα αγνοώ). Εγώ λέω πως δε θα μ'εμποδίσει η αντίθετη στάση/θέση μου στο ιερατείο, να συμπορευτώ εκεί που θα τοποθετηθεί ΥΠΕΡ των εθνικών μας δικαιωμάτων/συμφερόντων/δίκιων. ΄Τώρα για τα απώτερα κίνητρα, άσε, ήδη καταφανή. Λαύρος ο Χριστόδουλος επί ΠΑΣΟΚ, τώρα κάνει γαργάρες γιατί του έδωσε ζαχαρούλα ο Καραμανλής ΄(Τις Εκκλησιαστικές Σχολές)
quote:
Να σου πω και κάτι άλλο για εχθρούς, αν γίνει πόλεμος (ελπίζω να μην γίνει), οι εθνικοί θα είναι οι ΠΡΩΤΟΙ που θα "πέσουν" και μάλιστα στην 1η γραμμή, ή μάλλον στην εμπρόσθια θέση της 1ης γραμμής, διότι αγαπούν την Ελλάδα και αγαπούν και τους έλληνες/ελληνίδες.
Το άσχημο που το ξέρουμε απο τώρα ξέρεις ποιό είναι?
Η σφαίρα που θα μας βρει δεν θα έλθει απο μπροστά, θα έλθει απο πίσω Arela.
Δε θα διαφωνήσω με τον επίλογό σου. Η Ελλάδα γεμάτη εφιάλτες και μειοδότες δυστυχώς (ασχέτως θρησκεύματος).
Στο πρώτο μέρος θα σου πω πως δεν αμφιβάλλω ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ (Εθνικοί και Χριστιανοί αδιακρίτως) θα είναι στην πρώτη γραμμή. ΑΥΤΟ θέλω να υπερτονίσω και σ'αυτό εστιάζω, όχι στα της προσωπικής πίστης του καθένα. Και καλό είναι να μην κρίνουμε την Ελληνικότητα κάποιου από την θρησκευτική του τοποθέτηση, αλλά από το σφαιρικό του χαρακτήρα, της στάσης ζωής του, και απ'το βαθμό που αγαπάει την πατρίδα του. Την αγάπη για την πατρίδα δεν το καθορίζει το αν είσαι Εθνικός ή Χριστιανός, αλλά το αν είσαι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ (κι όχι συμπτωματικά και στα χαρτιά) ΕΛΛΗΝΑΣ. Εγώ που είμαι ένθεη μεν, άθρησκη δε, θα με κατέτασσες στους μη-Ελληνες λόγω της διαφορετικής μου προσέγγισης στο θείο? 'Ελεος Εθνικέ. ![]()
quote:
Αν θέλεις φτιάξε ένα topic σχετικό και σου υπόσχομαι να γεμίσουμε πολλές σελίδες μαύρης εκλησιαστικής αντιεθνικής ιστορίας.
Δε θα το κάνω, πρώτον γιατί όταν πρωτόρθα εδώ πήγα ν'ανοίξω ένα θέμα και μου το'κλεισαν γιατί υπήρχε άλλο λέει (ενώ βλέπω πλείστα όσα θέματα στο ίδιο μοτίβο ήδη εδώ-ανοιχτά όλα τεσπα)
και δεύτερον γιατί με κούρασε η διαλεκτική της αντιπαράθεσης που δεν καταλήγει πουθενά,όταν αμφότερες οι πλευρές δε δείχνουν προθέσεις προσέγγισης, αλλά εμμένουν στις διαστάσεις τους- και μιλάω για αντιπαραθέσεις μου απ'τη μια με τους Χριστιανούς που όταν τους καταδεικνύω τεκμηριωμένα τα σαθρά της Εκκλησίας κάνουν την πάπια και παραμένουν αμετακίνητοι γιατί έτσι θέλουν, αλλά και για τους Εθνικούς που όταν τους πραοτρύνω να βλέπουν τα πράγματα με ευρύτερη οπτική και όχι στεγανοποιημένα, να είναι υπέρ της σύνθεσης όχι της αποσύνθεσης, με χαρακτηρίζουν αβασάνιστα εβραιοχριστιανή (δε θα μπορούσαν να απέχουν περισσότερο απ'την αλήθεια) και βλέπω μέσα από προσεγγίσεις τους να σχηματίζεται α/ ακόμα πιο άκαμπτο δόγμα απ'το δόγμα αυτών που στιλιτεύουν αλλά και β/ η λογική του Μπους του τύπου "αφού δεν είστε μαζί μας είστε εναντίον μας", πράγμα που πάλι βρίσκω αδόκιμο. Για μένα δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο, για μένα δεν υπάρχει προχριστιανική και μεταχριστιανική Ελλάδα, για μένα ΜΙΑ είναι η Ελλάδα κι αυτό οι ομοϊδεάτες σου δε διατίθενται να το δεχτούν. Αν το ανοίξεις όμως εσύ, και δω θέσεις που θα με "ερεθίσουν" για σχολιασμό, στο υπόσχομαι πως θα ενδώσω στον πειρασμό να συμμετάσχω. (ουτοπική γαρ) ![]()
Edited by - Arela on 02/12/2005 20:09:12
quote:
Κοίτα, δε μ'ενδιαφέρουν τα κίνητρα (και δεν είναι ότι τα αγνοώ).
Πολλύ με ανησυχείς με τούτο δω που είπες, θα μου επιτρέψεις βέβαια να διαφωνήσω μαζί σου και να συνεχίσω να πιστεύω οτι τα κίνητρα των ανθρώπων είναι αυτά που μας φανερώνουν τις πραγμματικές τους επιδιώξεις.
quote:
Αν είναι θεμιτό για μετανάστες να τοποθετούνται επί πολιτικών θεμάτων, δε βλέπω γιατί πρέπει να αποκλείονται 'Ελληνες μόνο και μόνο επειδή φορούν το ράσο.
Οι μετανάστες απο ένα σημείο και μετά δικαίως χαρακτηρίζονται ως πολίτες της ελλάδας, να σου τονίσω και σ' αυτό το σημείο οτι τα δημόσια ταμειάκια μας έχουν διασωθεί απο τις εισφορές των αλλοδαπών.
Πέραν αυτού όταν κάποιος (αλλοδαπός ή ημεδαπός) φοράει το ράσο (και απαρνείται τα εγκόσμια), είναι υποχρεωμένος να περιοριστεί στα της εκλησίας και το "θεάρεστο" έργο της.
Αν πάλι επιθυμεί να συμετέχει στον "άθλιο" βίο μας, ας πετάξει τα ράσα του, ας κάνει την στρατιωτική θητεία του με πλήρη φόρτο, ας μάθει να σέβεται την επιλογή του λαού στην Δημοκρτία (μιας και οι πολιτικοί την σέβονται εν μέρη) και ας έλθει ως πολίτης να συμετάσχει στην πολιτική (μέσω του Καρατζαφέρη που τον εκφράζει).![]()
quote:
Εγώ που είμαι ένθεη μεν, άθρησκη δε, θα με κατέτασσες στους μη-Ελληνες λόγω της διαφορετικής μου προσέγγισης στο θείο? 'Ελεος Εθνικέ.
Βιάζεσαι να με κρίνεις, βιάζεσαι πάρα πολλύ.![]()
quote:
Αν το ανοίξεις όμως εσύ, και δω θέσεις που θα με "ερεθίσουν" για σχολιασμό, στο υπόσχομαι πως θα ενδώσω στον πειρασμό να συμμετάσχω.
Είμαι σίγουρος πως θα ενδώσεις μιας και απο τον λόγο σου φαίνεται οτι διαθέτεις την σπίθα και την επιθυμία της ορθής αναζήτησης.
Σύντομα θα το ανοίξω το topic και θα περιμένω την ανταπόκριση, αν και κάτι μου λέει οτι η κλειδοτεχνική προετοιμάζεται απο τώρα.![]()
![]()
![]()
quote:
Δεν πιστεύω σε τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα, δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη
Σταμάτα να τα κάνεις περμανάντ, βλάπτει σοβαρά τις ρίζες!
Παρ' όλα αυτά και πέρα απ' το χιούμορ, πρέπει να ξέρεις οτι οι Εθνικοί είναι μια μερίδα ανθρώπων που τώρα ανασχηματίζουν την θρησκεία τους, μετά απο 1676 χρόνια καταναγκαστικού ύπνου είναι λογικό κάποιοι ακόμα να "παραμιλάνε", μην στενοχωριέσαι όμμως, όλα θα φτιάξουν, στο υπόσχομαι.
Τα λέμε πάλι.
Ευχαριστώ._
quote:
Αν είναι θεμιτό για μετανάστες να τοποθετούνται επί πολιτικών θεμάτων, δε βλέπω γιατί πρέπει να αποκλείονται Ελληνες μόνο και μόνο επειδή φορούν το ράσο.
Αγαπητή φίλη Arela επι των πολιτικών μας θεμάτων ο καθένας μας λέγει το μακρύ του και το κοντό του. Στην συγκεκριμένη αναφορά σου θα έλεγα οτι έχεις άδικο διότι εγώ δέν βλέπω κανέναν μετανάστη να προσπαθήσει να ασκήσει επιρροή στην πολιτική μας ζωή. Και ευτυχώς για να λέμε και του στραβού το δίκιο διότι θα το θεωρούσα το χειρότερο όνειδος για την πολιτική ζωή του τόπου μας. Ήδη αρκετές ελευθερίες και δικαιώματα τους έχουμε δώσει δίχως διόλου να τους αξίζουν.
Και οι ρασοφόροι έχουν κάθε δικαίωμα ώς έλληνες πολίτες να πούν να κρίνουν και να ψηφίζουν όπως όλοι μας. Αλλά η αρπακτικότητα τους δέν σταματάει εκεί, αφού θέλουν να επιβάλλουν κατευθυνόμενες απο τους ίδιους πολιτικές. Θέλουν να φέρουν τους πολιτικούς στα μέτρα τους, κάνοντας τους πειθήνια όργανα τους. Απο την μία περίπτωση έως την άλλη υπάρχει τεράστια διαφορά.

Έν οίδα, ότι ουδέν οίδα