- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Είναι υποκειμενικό εννοώ και ατελέσφορο...
Και φυσικα, εκτίθενται, όσοι το κάνουν...
quote:
Μέσα απο τις λέξεις σου,φίλε elo, γίνεται αντιληπτό, ότι η αλήθεια, δεν ειναι κάποιων και φυσικά, ότι ειναι σταθερή κί οχι ευμετάβλητη, εξαρτώμενη, απο ούριους ανέμους, ή τύχη..Αυτό πιστευω κι εγώ...-Καλά μέχρι εδώ..το πιστεύεις και σύ , όπως λές τουλάχιστον...αλλα για να δούμε πιο κάτω...
===================================================================Δεν είναι, όμως επιπολαιότητα να λέμε κατι που κρατά 15 αιώνες, όπως ο χριστιανισμός,οτι είναι εφήμερο και ανάλογα,ότι δεν έχει ζήσει παρά μόνο στην ιδέα μερικών, να το βλέπουμε σταθερό και διαρκες;...
Είναι υποκειμενικό εννοώ και ατελέσφορο...
Και φυσικα, εκτίθενται, όσοι το κάνουν...-Νάτοοοοοοο....το πήρες πίσω , συμφωνείς στην πρώτη σου διατύπωση και μετά μπάμ..τα παίρνεις όλα πίσωωωωωω.....
Ζεί και υποστασιοποιείται-η θρησκεία σου/σας/τους...- φίλε μου Βαγγέλη μέσα στον δικό σου/σας/τους ψυχικό κόσμο και -ίσως- απαντάει σε δικά σου ερωτήματα αλλα και ανάγκες..με έναν τρόπο μοναδικό και ο οποίος δεν είναι εμφανής στους υπολοίπους και καλά κάνεις ...αλλα ως εδώ...πως άραγε θα πρέπει να στο πούμε για να το καταλάβεις..πώώώώώώωώςςςςςςς???
Εγώ νοιώθω ένα φοβερό συναίσθημα ας πούμε για έναν άλλο άνθρωπο ή για κάτι και αυτό το ζώ , αποτελεί αληθειά μου...αλλα για πές μου κάτι:"Μπορείς εσύ να νοιώσεις αυτό το συναίσθημα για τον ίδιο άνθρωπο ή να καταλάβεις το πως αισθάνομαι εγώ γι'αυτόν???"
Όχι βέβαια...αυτή είναι η απάντηση ΚΑΙ σωστά..
Πίστεψε όπου σου αρέσει και σε κάνει να νοιώθεις όμορφα...κάντο δικαιωμά σου αλλα μέχρι εκεί , τι άλλο θέλεις δηλαδή , σου αποστέρησε κανείς το δικαίωμα του "θρησκεύεσθαι"???
Αλλα δεν είναι εκεί το πρόβλημα...είναι εμφανές αυτό..
soul
Edited by - Εαρινός on 26/01/2010 09:59:13
θυμίζει...Όπου λέγανε ότι έγινε, κατά το πως τους βόλευε.... Που είδες εσύ, μαναράκι μου, να παίρνω τιποτε απο όσα ειπα, πισω;
Και εκει είναι το πρόβλημα, που ψάχνεις...Δεν μπορείς να μας αποδεχτείς, δίχως ....πρόβλημα...Πρέπει να μας αφήνει κάποιο κουσούρι, ο χριστιανισμός,δεν γίνεται, αν και δικαιούμαστε να πιστεύουμε όπου θέλουμε..
Πρέπει,δλδ, να είμαστε με το ζόρι, προβληματικοί;....Τόσος φασισμός και ρατσισμός;Τόση.....στραβομάρα;
Το καταλαβαίνω, γιατί...Αλλοιώς, θα είμαστε σωστοί και αυτό δεν βολεύει...
Ψάξε το λίγο το θέμα...Ο σωστος άνθρωπος, δεν έχει ανάγκη να μειώνει τον άλλον,τον αφήνει και τον σέβεται...Όποιος αρνείται,έχει αυτός πρόβλημα...
quote:
Δεν ξέρω ρε φίλε Εαρινέ,πως το καταφέρνεις..Κάτι απο ΚΚΕ μου
θυμίζει...Όπου λέγανε ότι έγινε, κατά το πως τους βόλευε.... Που είδες εσύ, μαναράκι μου, να παίρνω τιποτε απο όσα ειπα, πισω;
Και εκει είναι το πρόβλημα, που ψάχνεις...Δεν μπορείς να μας αποδεχτείς, δίχως ....πρόβλημα...Πρέπει να μας αφήνει κάποιο κουσούρι, ο χριστιανισμός,δεν γίνεται, αν και δικαιούμαστε να πιστεύουμε όπου θέλουμε..
Πρέπει,δλδ, να είμαστε με το ζόρι, προβληματικοί;....Τόσος φασισμός και ρατσισμός;Τόση.....στραβομάρα;
Το καταλαβαίνω, γιατί...Αλλοιώς, θα είμαστε σωστοί και αυτό δεν βολεύει...
Ψάξε το λίγο το θέμα...Ο σωστος άνθρωπος, δεν έχει ανάγκη να μειώνει τον άλλον,τον αφήνει και τον σέβεται...Όποιος αρνείται,έχει αυτός πρόβλημα...
Δηλαδή , για να καταλάβω ..
Σε είπε κανείς προβληματικό...?
Απ'οσο ξέρω ...όχι!
Και αν δεν πιστεύω σε βιωματικού χαρακτήρα πράγματα , αυτό σημαίνει ότι δεν σε σέβομαι?
Μάλλον λάθος έχεις καταλάβει και προφανώς γι'αυτό εκνευρίζεσαι...για την ακρίβεια εσύ/εσείς προσπαθείτε να πείσετε για πράγματα , τα οποία δεν ερμηνεύονται και δεν αποδεικνύονται με την λογική αλλα είναι προσωπικά θέματα , βιωματικού χαρακτήρα..και μόνον!
Θα μου πεί δηλαδή -ο οποιοσδήποτε..- πίστευε και μη ερεύνα ή ερευνάτε τας γραφάς???
Φίλε μου , θα κάνω ότι θέλω εγώ και δεν θα μου υποδείξει κανείς -ακόμα και ο θεός...- το τι θα κάνω , πολύ δε περισσότερο κάποιοι άνθρωποι που ότι λένε δεν αποδεικνύεται αλλα αποτελεί προσωπική τους "αλήθεια" και μόνο..!
Εύκολο είναι να το καταλάβεις ... πίστευε αλλα μην προσπαθείς να αποδείξεις τίποτα , για τον απλούστατο λόγο ότι δεν αποδεικνύονται προσωπικές αισθήσεις ή και "βιώματα"..σου αρκούν εσένα και σε κάθε "πιστό"...το παραπέρα άστο!
soul
Με το ζόρι πρόβλημα, σου λέω, να βρεις...Γιατί δεν δέχεσαι τους άλλους; Μου λές;Το έχεις ψάξει το θέμα;
quote:
trexagireve
Όσο για τα μαμούθ και τους ελέφαντες, ή ότι συγγενές σε ένα ζώο,ξέρεις πως δεν εννοώ τέτοιες εξελίξεις...Λέμε αν έχεις κανένα ζώο,που απο είδος ερπετού μετατράπηκε, μόνιμα σε πετούμενο, ή κάτι άλλο...Τέτοια, έχεις;
Γιατί, ότι έχουμε απο αυτά, είναι παραμυθάκια, που φτιάξαν μεγάλα παιδιά...
Και δεν σου ειπα για 200 χρόνια εξέλιξης, αλλά για χιλιάδες..Κανένα νέο ζώο...Εξαφανίστηκαν κάποια, ναι,αλλά κανένα νέο...Και τόσο σύμπτωση, πια, όλα τα ζώα κάνουν ....στάση εξέλιξης;...
Και όμως φίλε trexagireve η εξέλιξη δεν σταμάτησε ποτέ αλλά συνεχίζεται αργά αλλα σταθερά σε όλο το ζωικό και το φυτικό βασίλειο , υπάρχουν προσαρμογές στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται . Από αυτό ισχύει και με τον άνθρωπο πού από ότι διάβαζα πρόσφατα συνεχώς εξελίσσεται και ατονούν ορισμένα χαρακτηριστκά του ενώ βελτιώνονται άλλα . Για παράδειγμα αναφέρθηκε ότι τα σημερινά παιδιά που γεννιουνται έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης από αυτά των αρχών του περασμένου αιώνα . Επίσης ότι τώρα γεννιούνται περισσότεροι άνθρωποι με δυσχρωματοψία από ότι παλιότερα , και άλλα πολλά .
*
quote:
Λέω καλέ μου Εαρινέ, ότι εσύ έγραψες πιο πάνω,"Αλλα δεν είναι εκεί το πρόβλημα...είναι εμφανές αυτό.."
Με το ζόρι πρόβλημα, σου λέω, να βρεις...Γιατί δεν δέχεσαι τους άλλους; Μου λές;Το έχεις ψάξει το θέμα;
Ασφαλώς και δεν είναι εκεί το πρόβλημα και αυτό διότι έχω πεί πεί πάμπολες φορές , ότι έχει δικάίωμα ο καθένας να πιστεύει όπου θέλει και κανένας δεν σου αποστέρησε αυτό το δικαιωμά σου!
Απο την στιγμή λοιπόν που ελεύθερα θρησκεύεσαι αλλα και πολιτεύεσαι ...δεν κατανοώ το λόγο και αυτή την εμμονή να αποδείξεις κιόλας τα πιστεύω σου και αυτό διότι ...αυτά τα θέματα είναι προσωπικά βιωματικού χαρακτήρα και δεν επιδέχονται ορθολογιστικής ανάλυσης και απόδειξης!
Εσένα σε ηρεμεί και σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα ...μια χαρά σου λέω , όπως στο έχω ξανα'πεί..!
Τώρα τα υπόλοιπα τι τα θές και τα συζητάς , για ποιο λόγο ακριβώς , για να μην χάσουν τα προνόμιά τους οι καρεκλο-κένταυροι της Εκκλησίας?
Πάνε αυτοί τελειώσανε φίλε μου .... και τελειώσανε γιατί πλέον η όλη στρατηγική δεν αποδίδει , απέδειδε σε κοινωνίες παλαιότερες χαμηλού μορφωτικού επιπέδου , φοβισμένους ανθρώπους αλλα και κατατρεγμένους ...πλέον έχουν αλλάξει πολλά και οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στην πληροφόρηση αλλα και στην γνώση , διαμορφώνουν μόνοι τους την ζωή τους και δεν τους την διαμορφώνουν κάποιοι επιτήδειοι..!
Στο έχω ξανα-πεί η θρησκεία αποτελεί ενός είδους ψυχαναλυτικό εργαλείο για πολλούς συνανθρώπους μας και το κατανοώ .... να κατανοήσεις όμως και σύ , ότι υπάρχουν και άλλες πηγές όπου μπορούν οι άνθρωποι να απευθυνθούν και απευθύνονται πλέον!
Για τα προβλήματα υγείας υπάρχουν οι γιατροί..
Για τα ψυχολογικά προβλήματα υπάρχουν οι ψυχολόγοι..ψυχίατροι..ψυχοθεραπευτές!
Υπάρχουν οι ειδικοί...ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ!
soul
quote:
ΕαρινόςΓια τα προβλήματα υγείας υπάρχουν οι γιατροί..
Για τα ψυχολογικά προβλήματα υπάρχουν οι ψυχολόγοι..ψυχίατροι..ψυχοθεραπευτές!
Υπάρχουν οι ειδικοί...ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ!
Ναι σιγά, αφού υπάρχουν οι παπάδες που είναι δύο σε ένα, κάτι σαν το βινταλ σασούν, που να τρέχεις τώρα να ψάχνεις τον καθενά ξεχωριστά.....
===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4
ΑΜΗΝ
quote:
Κανένας εδώ πέρα δεν προτίθεται και δεν πρέπει να θίξει τη θρησκεία του trexagireve ή οποιουδήποτε άλλου. Επιμένω να λέω ότι θέματα όπως η ψυχή και ο Θεό ΔΕΝ άπτονται της επιστήμης γιατί απλούστατα δεν μπορούν να μελετηθούν, να μετρηθούν και να αναλυθούν. Επομένως καμία επιστήμη δεν έχει λόγο σε τέτοια ζητήματα. Εξάλλου θρησκεία υπάρχει για να απαντάει στα καίρια υπαρξιακά ερωτήματα του ανθρώπου από που πρόερχεται, τι είναι και ποιος είναι ο σκοπός του στη γη
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ??
Ναι. Πρέπει να αφήνουμε τον κάθε αγράμματο να λέει ότι του κατέβει , και να δηλητηριάζει τις ψυχές των ανθρώπων , και κύρια των παιδιών , με ανύπαρκτους φόβους και δεισιδαιμονίες .
quote:
Αν θέλει ο καθένας πιστεύει ή δεν πιστεύει στον παράδεισο ανεξάρτητα από το τι λέει επιστήμη γιατί απλούστατα δεν έχει λόγο επί του θέματος.
Η επιστήμη δεν ασχολείται με τον παράδεισο γιατί δεν ασχολείται με βλακείες .
quote:
Αν ειπωθεί η ίδια διαδικασία με τα μπλε ανθρωπάκια για την ΨΥΧΗ είναι μια απολύτως σεβαστή θρησκεία.
Η ψυχή δεν είναι αντικείμενο επιστημονικής μελέτης δηλαδή ?
Αν κάποια θρησκεία ισχυριστεί οτι ένας ψυχικά διαταραγμένος είναι δαιμονισμένος , πρέπει να την πάρουμε στα σοβαρά ?
Πλακά κάνεις τώρα ?
quote:
αυτό όμως δεν αποτελεί άρνηση της ύπαρξης της ψυχής,
Μάλλον δεν ξέρεις τίποτα για το τι ισχυρίζεται ο χριστιανισμός επι του θέματος .
Τα ζώα δεν έχουν ψυχή , αρα ο άνθρωπος δεν μπορεί να προέρχεται απο αυτά . Να την πάρουμε κι εδώ στα σοβαρά την θρησκεία ?
Και πως να σεβαστούμε την αποψή της , αφού έρχεται σε αντίφαση με τα γεγονότα ?
Η θρησκεία μπορεί να έχει όποια αποψη θέλει αλλά δεν είναι υπεράνω κριτικής ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΖΗΤΗΜΑ . Και μην ξεχνάς οτι οποια πρόοδος σημειώθηκε τους προηγούμενους αιώνες στη επιστήμη , προέκυψε απο ανθρώπους που όρθωσαν το αναστημά τους και πολέμησαν τα θέσφατα των θρησκειών .
IndustrialAngel :
quote:
Κανένας εδώ πέρα δεν προτίθεται και δεν πρέπει να θίξει τη θρησκεία του trexagireve ή οποιουδήποτε άλλου. Επιμένω να λέω ότι θέματα όπως η ψυχή και ο Θεό ΔΕΝ άπτονται της επιστήμης γιατί απλούστατα δεν μπορούν να μελετηθούν, να μετρηθούν και να αναλυθούν. Επομένως καμία επιστήμη δεν έχει λόγο σε τέτοια ζητήματα. Εξάλλου θρησκεία υπάρχει για να απαντάει στα καίρια υπαρξιακά ερωτήματα του ανθρώπου από που πρόερχεται, τι είναι και ποιος είναι ο σκοπός του στη γη
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ??
Ναι. Πρέπει να αφήνουμε τον κάθε αγράμματο να λέει ότι του κατέβει , και να δηλητηριάζει τις ψυχές των ανθρώπων , και κύρια των παιδιών , με ανύπαρκτους φόβους και δεισιδαιμονίες .
quote:
Αν θέλει ο καθένας πιστεύει ή δεν πιστεύει στον παράδεισο ανεξάρτητα από το τι λέει επιστήμη γιατί απλούστατα δεν έχει λόγο επί του θέματος.
Η επιστήμη δεν ασχολείται με τον παράδεισο γιατί δεν ασχολείται με βλακείες .
quote:
Αν ειπωθεί η ίδια διαδικασία με τα μπλε ανθρωπάκια για την ΨΥΧΗ είναι μια απολύτως σεβαστή θρησκεία.
Η ψυχή δεν είναι αντικείμενο επιστημονικής μελέτης δηλαδή ?
Αν κάποια θρησκεία ισχυριστεί οτι ένας ψυχικά διαταραγμένος είναι δαιμονισμένος , πρέπει να την πάρουμε στα σοβαρά ?
Πλακά κάνεις τώρα ?
quote:
αυτό όμως δεν αποτελεί άρνηση της ύπαρξης της ψυχής,
Μάλλον δεν ξέρεις τίποτα για το τι ισχυρίζεται ο χριστιανισμός επι του θέματος .
Τα ζώα δεν έχουν ψυχή , αρα ο άνθρωπος δεν μπορεί να προέρχεται απο αυτά . Να την πάρουμε κι εδώ στα σοβαρά την θρησκεία ?
Και πως να σεβαστούμε την αποψή της , αφού έρχεται σε αντίφαση με τα γεγονότα ?
Η θρησκεία μπορεί να έχει όποια αποψη θέλει αλλά δεν είναι υπεράνω κριτικής ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΖΗΤΗΜΑ . Και μην ξεχνάς οτι οποια πρόοδος σημειώθηκε τους προηγούμενους αιώνες στη επιστήμη , προέκυψε απο ανθρώπους που όρθωσαν το αναστημά τους και πολέμησαν τα θέσφατα των θρησκειών .
ότι ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ, ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΙΔΟΣ...Έτσι δεν είναι;Γιατί, αν είδες καμιά πεταλούδα, να γίνεται...ρινόκερος, να μου πεις......Τι πήρες και το είδες, να μου πεις,όχι τίποτε άλλο...
Φίλε μου Εαρινέ, ποτέ δεν με ενδιέφερε να αποδείξω τίποτε σε κανέναν...Συζητάμε για θέματα θρησκευτικά, δεν αποδεικνυω τι πιστεύω...Εσύ,όμως,γιατί δεν το βλέπεις έτσι;
Φίλε μου think math, λές αγράμματος και προσβάλεις μόνο τον εαυτό σου, γιατί εσυ είσαι ο αγράμματος,αφού δεν δέχεσαι την αλήθεια των πολλών...Αυτή που πιστεύουν το 95% των συνελλήνων σου, αλλά προτιμάς, να πιστεύεις απιθανότητες, όπως οι αγράμματοι....
Φίλη μου aria,στην εποχή μας,αν δεν έχεις ψυχαναλυτή,γκουρού,παράνομο δεσμό και πόρσε, δεν πιάνεις μπάζα...
Δεν κατάλαβες το παράδειγμα με τα στρουμφάκια που έκανα. Όταν σου λένε ότι υπάρχει κάτι άυλο, αόρατο, που δεν εκμπέμπει κάποια ακτινοβολία, θερμότητα, ήχο κάτι τέλος πάντων που να μπορούν να εντοπίσουν οποιαδήποτε επιστημονικά όργανα, ε ναι τότε η επιστήμη δεν μπορεί να το μελετήσει. Τώρα θα μου πεις γιατί να πιστεύουν σε κάτι που δεν μπορούν να διαπιστώσουν την παρουσία του, θα σου πω πρόβλημά τους αν νιώθουν αυτοί καλύτερα εμένα μου περισεύει. Όταν όμως κάτι μπορεί να το μελετήσει τότε απλώς αυτό που θα μας πει θα είναι αλήθεια και η θρησκεία περνάει σε δεύτερη μοίρα. Προσπάθησα να διαχωρίσω τη μεταφυσική πίστη από την επιστημονική γνώση.Θεωρώ ότι αν υπάρχει σύγκρουση επιστήμης και θρησκείας, υπάρχει επειδή κάποι χρησιμοποιούν ιερά βιβλία ως εγκυρες εγκυκλοπαίδειες κάθε μορφής επιστήμης. Ξαναλέω έχουν δικαίωμα να λένε ότι θέλουν για την ψυχή, όμως την ύλη την κατέχει πολύ καλύτερα η επιστήμη
trexagireve που σπούδασες; στη μεγάλη του γένους σχολή έτος 1756; Στα σοβαρά δε δέχεσαι ούτε την εξέλιξη των ειδών πέραν του ανθρώπου; Κάνε ένα κόπο, να πας σε κανά μουσείο με προϊστορικά ευρήματα πχ στην Κηφισιά στο Γουλανδρή να δεις αρχαία ζώα που δεν υπάρχουν σήμερα γιατί εξαφανίστηκαν, να δεις ενδιάμεσα στάδια της εξέλιξης. Εκτός αν το μόνο που πιστεύεις είναι τα photoshop που δείχνουν Νεφελίμ και λοιπούς συγγενείς. Δεινόσαυροι, μαμούθ, σήμερα δεν υπάρχουν. Η εξέλιξη ΞΑΝΑΛΕΩ δουλεύει πολύ αργά, οι μεταβολές από γενιά σε γενιά είναι αμυδρές, δεν πρόκειται να δεις ένα σκύλο να γενάει δελφίνι αλλά σε εκατομύρια χρόνια μετά, χιλιάδες χιλιάδων γεννήσεις θα διαπιστώσεις διαφορά. Ασφαλώς και στη διάρκεια της ζωής σου ΔΕ θα δεις την εξέλιξη να συμβαίνει τόσο δραματικά. Κάνε ένα κόπο να διαβάσεις την εξελικτική θεωρία,το λέω πραγματικά τα αντεπιχειρήματα σου είναι απλώς σαθρά και απαντώνται πλήρως
Πραγματικά μου προκαλεί εντύπωση πώς σκέφτονται οι άνθρωποι. Από τη θρησκεία τους ζητούν ελάχιστες για να μην πω μηδαμινές αποδείξεις αλλά αρνούνται αποδείξεις που βρίσκονται μπροστά τους όταν προκύπτουν από την επιστήμη. Ο ίδιος ο trexagireve δε θέλει να αποδείξει αυτό που πιστεύει. Επίσης, έχετε σκεφτεί όλοι οι πολέμιοι ότι είναι η ίδια επιστήμη που παράγει τεχνολογία που χαίρεστε κάθε μέρα και εξαρτιέται η ζωή σας, και η ζωή όλων μας. Δηλαδή, αμφιβάλλετε ποτέ για το αμάξι, για το κινητό, για το ρεύμα; Μήπως και αυτά στηρίζονται σε θέωρίες που λένε ψέμματα; Και αν ναι γιατί δουλεύουν; Η ίδια επιστημονική μέθοδος είναι...
quote:
Δηλαδή, αμφιβάλλετε ποτέ για το αμάξι, για το κινητό, για το ρεύμα;
Παραδείγματα που έφερες κι εσύ...
Τα κινητά τα απαγορεύουν οι Νευρολόγοι, τα αυτοκίνητα μολύνουν. Το ρεύμα, περιττό, με τόσες εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Εδώ τη θέλω την επιστήμη, να εργάζεται για το κοινό καλό και όχι για τις τσέπες ορισμένων.
quote:
Καλοί μου άνθρωποι!!!Ένας, ένας, με τη σειρά, όλοι θα πάρετε...
Φίλη μου aria,στην εποχή μας,αν δεν έχεις ψυχαναλυτή,γκουρού,παράνομο δεσμό και πόρσε, δεν πιάνεις μπάζα...
...
..Καλά ρε σύ φίλε Βαγγέλη...αυτό αποτελεί σοβαρή απάντηση και λογικό επιχείρημα ή αδυναμία και εκνευρισμό ελλείψει επιχειρημάτων?
Είσαι σε θέση εσύ να κρίνεις επιστημονικά ευρήματα επιστημόνων , πως και απο πού??
Είσαι σε θέση και έχεις το γνωστικό αλλα και επιστημονικό κριτήριο προκειμένου να διαψεύσεις όλα όσα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα και όλη η οικουμένη έχει δεχθεί , ομού και οι θρησκευτικοί ηγέτες πλέον που σπουδάζουν ψυχολογία ..κοινωνιολογία και συναφείς επιστήμες?
Ειλικρινά θα περίμενα μια καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος απο σένα!
soul

Το Ολυμπιακό καταδυτικό κέντρο στο Πεκίνο. Ελπίζω να είστε φαν των καταδύσεων και της κολύμβησης και να παρακολουθήσατε.
Μέσα δεν έχει ούτε μία λαμπα...
Λοιπόν, όταν ...οι άλλοι τρώγαν βαλανίδια; ή όταν οι άλλοι έφτιαχναν απίθανες κατασκευές ο καλατράβα μας έπιανε τον κ@@λο;
Άσχετο, συνεχίστε να λέτε για την εξέλιξη του ανθρώπου.
Λέμε για εξέλιξη, απο είδος σε ειδος, ξέρεις τίποτε;Κι άσε τις π@@@ρίες.....
Εαρινέ, επιμένω,δεν εισαι καλά....Γιατί ρε φιλαρακι, ποιός είσαι εσυ να μου πεις τι θα κρίνω; Κριτική επιτροπή, σαν τον Μουρατίδη, την είδες;Κανένας γιατρός!!!Δεν έχει και ζέστη να το δικαιολογήσω...
Ξεκόλα, λέμε, μάθε πρώτα τι γράφεις και να μιλάς και κόψε τις παπαρδέλες...Δεν έχεις θέσεις..Εγώ ποσωπικά, δεν ξέρω τι πιστευεις...Καταλαβαίνεις ποσο φελλός δειχνεις;Για ...δημόσιες σχέσεις, σε κόβω, τιποτε άλλο...
quote:
Φίλε μου IndustrialAngel, ξεπεζεψε καμιά φορά...Δεν καταλαβαίνεις που δεν καταλαβαίνεις, πρέπει να το κάνεις βούκινο;
Εαρινέ, επιμένω,δεν εισαι καλά....Γιατί ρε φιλαρακι, ποιός είσαι εσυ να μου πεις τι θα κρίνω; Κριτική επιτροπή, σαν τον Μουρατίδη, την είδες;Κανένας γιατρός!!!Δεν έχει και ζέστη να το δικαιολογήσω...
Ξεκόλα, λέμε, μάθε πρώτα τι γράφεις και να μιλάς και κόψε τις παπαρδέλες...Δεν έχεις θέσεις..Εγώ ποσωπικά, δεν ξέρω τι πιστευεις...Καταλαβαίνεις ποσο φελλός δειχνεις;Για ...δημόσιες σχέσεις, σε κόβω, τιποτε άλλο...
Εκτίθεσαι με τα όσα λές και με τον τρόπο που τα λές..!
Αναμένω επιχειρήματα και όχι ειρωνικά σχόλια ...αυτά τα κάνουν τα παιδάκια τα οποία αποστερούνται επιχειρημάτων!
Επιθυμώ να δώ τον Βαγγέλη να μου μιλάει με επιχειρήματα και όχι να εκενευρίζεται!
Περιμένω θέσεις σου επί του θέματος και θα απαντήσω με όλο το σεβασμό στο προσωπό σου!
soul
trexagireve :
quote:
Φίλε μου think math, λές αγράμματος και προσβάλεις μόνο τον εαυτό σου, γιατί εσυ είσαι ο αγράμματος,αφού δεν δέχεσαι την αλήθεια των πολλών...Αυτή που πιστεύουν το 95% των συνελλήνων σου, αλλά προτιμάς, να πιστεύεις απιθανότητες, όπως οι αγράμματοι....
Τι ανοησίες είναι αυτές που γράφεις ?
Ποια αλήθεια των πολλών και ποιά αλήθεια των λίγων ?
Εχει να κάνει η αλήθεια με το πόσους την πιστεύουν ή όχι ?
Πλάκα κάνουμε τώρα ?
Τι είναι η αλήθεια . Πολιτικό κόμμα ?
Η αλήθεια αποδεικνύεται απο τα γεγονότα . δεν είναι αποτελεσμα δημοψηφίσματος .
quote:
Φίλε μου IndustrialAngel, ξεπεζεψε καμιά φορά...Δεν καταλαβαίνεις που δεν καταλαβαίνεις, πρέπει να το κάνεις βούκινο;
Οπως σου έχω ξαναεξηγήσει, η θεωρία της εξέλιξης δεν λέει οτι το ένα είδος μετατρέπεται σε άλλο , αλλα που να καταλάβεις ...
Αυτά που γράφεις για πεταλούδες και ρινοκερους ειναι δειγμα της άγνοιας σου επι του θέματος .
Κανένας Βιολόγος δεν λέει τέτοια πράγματα , ούτε τέτοια πράγματα γίνονται .
Αν θέλεις να μάθεις τι λέει η θεωρία της εξέλιξης διάβασε κάποιο σχετικό βιβλίο και μην μας πρήζεις με τις μπουρδες που γράφεις .
IndustrialAngel:
Το ξέρω οτι συμφωνούμε , αλλά δεν δέχομαι αυτό που έγραψες οτι η κάθε θρησκεία μπορεί να λέει οτι θέλει και εμείς πρέπει να το σεβόμαστε .
Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε είναι η αλήθεια και η γνώση .
Οχι τις αστηριχτες υποθεσεις των τσοπαναραίων και των μουλάδων της ερήμου.
Η mimosa σχολίασε ότι οι εφευρέσεις που ανέφερα έχουν μειονεκτήματα. Ασφαλώς και έχουν αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι δουλεύουν. Η επιστήμη τεστάρει και επιβεβαιώνει συνεχώς τις θεωρίες της με εφαρμογές. Αυτό κρατήστε από τις εφευρέσεις που ανέφερα. Εξάλλου και τα όποια μειονεκτήματα πάλι μέσω της επιστημονικής μεθόδου θα βρεθούν.
Όσον αφορά τις θέσεις μου, αποδέχομαι πλήρως τις θέσεις της επιστήμης τις οποίες γνωρίζω. Θεωρώ επίσης ότι δεν υπάρχει σύγκρουση με τη θρησκεία.
Αν ειλικρινά θες trexagireve να γίνει διάλογος, θα σου πρότεινα να εφαρμόσουμε τη διαλεκτική μέθοδο
2 ερωτήσεις και περιμένω απάντηση
1.Αποδέχεσαι την πιθανότητα έστω και 1 τοις χιλιοίς να μην ισχύει αυτό που πιστεύεις; Εγώ σου λέω ευθύς αμέσως για μένα ότι το αποδέχομαι.
2.Ο άνθρωπος διέπεται εν γένει από τους ίδιους νόμους που διέπουν την υπόλοιπη φύση; Δηλαδή, η βαρύτητα,η θερμότητα κτλ κτλ επηρεάζουν τον άνθρωπο ακριβώς όπως και του άλλους οργανισμούς;
Edited by - IndustrialAngel on 28/01/2010 00:39:20
Βέβαια αυτή η περιγραφή είναι πολύ πρόχειρη όπως την γράφω, απλά στο λέω για μια πρώτη εντύπωση, δες μια εικόνα που βέβαια αν την αναλύσεις (διαβάσεις) από την εξελικτική βιολογία θα καταλάβεις καλύτερα..

Edited by - elo on 28/01/2010 01:09:18
Edited by - elo on 28/01/2010 01:14:00