ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

dimitris230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
22/05/2006, 12:47:08
dimitris2:
«Εσύ πιστεύεις ότι ήταν διώκτης του ελληνισμού κι εγώ το αντίθετο.»

Τα «καλά του λόγια», αποδεικνύουν τις (πραγματικές) προθέσεις φίλτατε.

dimitris2:
«Αν διαφωνείς υπέδειξέ μας κάποιον να γράφει το αντίθετο.»

Λάθος! ΕΣΥ οφείλεις να μας αποδείξεις τα «δώρα» για τα οποία ομιλείς. Εγώ, σου υπενθυμίζω την ΑΝΤΙΦΑΣΗ: ο γεμάτος κακότητα Πατριάρχης που κάθε άλλο παρά «δώρα» θα είχε κατά νου….

dimitris2:
«Στην αλβανία ο λαός είναι κατά πλειονότητα μουσουλμάνοι. Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας έχει ιδρύσει σχολεία σε όλη τη χώρα για όλα τα παιδιά…»

Καλά, με τέτοια τεχνάσματα ξεγελάτε τον εαυτό σας?

Από 1700 χρόνια εξουσίας…..ΚΑΤΕΛΗΞΕΣ ΣΤΟ 2005 ΩΣ «ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ»???? Άνθρωπε μου ΠΟΥ είναι τα δώρα σας προς τους Έλληνες εθνικούς για παράδειγμα? ΠΟΥ είναι τα δώρα σας προς τους χιλιάδες εθνικών που άφησαν το τομάρι τους στα χέρια του χριστιανικού κολαστηρίου της Σκυθούπολης?

ΠΟΥ είναι οι διαμαρτυρίες των «Αγίων» σας για τα εκατοντάδες χιλιάδες των θυμάτων του χριστιανικού μεσαίωνα?

Άσε τους εντυπωσιασμούς Δημήτρη, διότι το έργο που κάνει ο Πατριάρχης Αλβανίας το κάνουνε και κάτι δεκάδες άλλες οργανώσεις ανά τον κόσμο, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΕΡΠΟΥΣΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΩΣ……τελικό προϊόν!

dimitris2:
«Μέσα σε μία εβδομάδα η Εκκλησία συγκέντρωσε 10 εκατομμύρια δολλάρια. Στήθηκε καταυλισμός για 3.000 Κοσοβάρους πρόσφυγες…»

Ναι, Δημήτρη, σωστά: η εκκλησία ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ! Με άλλα λόγια, ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Πες μας ΤΙ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΗΣ, διότι ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ, και όχι το τι πλήρωσε ο απλός κοσμάκης. Θα μας πεις?

dimitris2:
«Είπα "δίδαξε ανοιχτά" ελεημοσύνη δηλαδή για όλο τον κόσμο και όχι όπως έκαναν οι εσσαίοι μεταξύ τους και οποιαδήποτε άλλη οργάνωση.»

Ναι, «δίδαξε» Δημήτρη!! Ξέρεις τι δίδαξε? Δίδαξε το ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ, δίδαξε ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ, δίδαξε την ανακήρυξη των αλλόθρησκων ως άπιστους, δίδαξε ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ, δίδαξε την ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ, και ένα σωρό άλλα κακά και ακρότητες.

Εύγε στις διδαχές!

dimitris2:
«Δεν κάψαμε και κανέναν εδώ στην ελλάδα. Δε συμφωνούμε με τον πάπα ούτε τις φιλοσοφίες αλχημιστών και δυτικών ταγμάτων. Δεν συμφωνούμε με πλουτισμό εις βάρος του λαού είτε έγινε επί βυζαντίου είτε γινεται σήμερα.»

Συμφωνείται δεν συμφωνείται, ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ.

Στην Ελλάδα, ένα παράδειγμα ας πάρουμε, ο Μεγάλος σας Θεοδόσιος κατακρεούργησε κάτι χιλιάδες θεσσαλονικείς. Η…..διαφορά είναι στο ότι δεν τους έκαψε??

Κατά τα άλλα, οι θωρακισμένες λιμουζίνες και τα μεγαλοπρεπή γραφεία και μέγαρα κάθε άλλο παρά «ταπεινότητα» αποδεικνύουν. Εδώ και 1700 χρόνια φίλτατε, ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ.

dimitris2:
«Εγραψα με πλήρη ισότητα. Αυτή είναι τεράστια διαφορά.»

Γιατί, ήσουν σε κανένα κοινόβιο των Εσσαίων και γνωρίζεις?? Κάνε μας την χάρη ρε Δημήτρη!

dimitris2:
«Κοινόβιο βρίσκεις στον Πυθαγόρα και αυτό με κατηγορίες μύησης ,αλλά δεν έγραψαν οι πυθαγορικοί για ισότητα στο λαό. Το τι έγραψε ο Πλάτων για την ιδανική πολιτεία είναι γνωστό τοις πάσι.»

Ενώ στο χριστιανικό κοινόβιο θα βρεις…………«ανακήρυξη ανεξιθρησκίας»!! Καλά ρε Δημήτρη, ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ καθόλου πριν γράψεις ή απλά γράφεις για να γράψεις?

Όχι μόνο μύηση, αλλά ΕΠΙΒΟΛΗ είναι ο χριστιανισμός και τα κοινόβια του, διότι ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑ. Και το δόγμα, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ τίποτα άλλο. Δημήτρη, σοβαρέψου.

Όσον αφορά τον Πλάτωνα, μακάρι να βγάζατε και εσείς ΕΝΑΝ σαν τον Πλάτωνα, που να αποτελούσε χιλιάδες χρόνια μετά τον θάνατο του ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ για κάθε δόγμα, και όχι σημείο………….προς αποφυγή θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και ακαμψίας!

Δημήτρη, πολύ μπερδεμένο σε βρίσκω…..

dimitris2:
«Στο βουδισμό και αλλού είναι διαφορετικά, υπάρχουν διαβαθμίσεις…»

Άστο καλύτερα, διότι από τους Βουδιστές πολλά έχετε αντιγράψει. Είναι πολύ πιο μακριά οι Βουδιστές από ότι η δικιά σας ακρότητα στο δόγμα.

dimitris2:
«Στην πραγματικότητα η εκκλησία κατέχει ένα μηδαμινό ποσό εν συγκρίσει με αυτό της πολιτείας.»

Μου αρέσει που………ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Μπράβο επιρροή που έχετε μάθει φίλτατε…..

dimitris2:
«Αυτά φίλε μου μπορεί να τα προτείνει κάποιος χριστιανός αλλά όχι κάποιος άθεος.»

Πρώτον, δεν δικαιούσαι να αποκαλείς άλλους άθεους, μόνο και μόνο επειδή ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ ότι έχεις «βρει» το Θείο μέσα σε λίγες σελίδες χαρτιού. Όταν σταθείς ικανός ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ αυτό το οποίο ασπάζεσαι, τότε μονάχα δικαιούσαι να αποκαλείς τον εαυτό σου ένθεο. Έως τότε, απλά ΕΙΚΑΖΕΙΣ.

Το Θείο, μπορεί κάλλιστα να είναι ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΟΛΑΚΕΡΟ, και τίποτα δεν μπορεί να αποδείξει το αντίθετο. Ούτε ο Χριστός, ούτε κανένας άλλος αυτόκλητος.

Σύνεση λοιπόν φίλτατε.

dimitris2:
«Οταν σου δωρίσουν ένα οικόπεδο, κανείς δεν μπορεί να σου πει ότι το δικαιούται, σε προστατεύει ο νόμος. Πως εσύ σαν άθεος πολίτης επικαλείσαι το νόμο του Χριστού περί δωρεών και όχι το νόμο του κράτους περί δικαίου?»

Θεωρώ τον εαυτό ΕΝΘΕΟ, θεωρώ πως ΕΣΥ είσαι άθεος φίλτατε. Με ιστορίες και μυθολογικές αφηγήσεις, απλά ικανοποιείς την φαντασία σου, όχι όμως την Αλήθεια. Αρκείσαι σε μια λιμνάζουσα αφήγηση, που ΣΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΡΙΤΟΙ, δίχως ποτέ σου να έχεις αμφισβητήσει τίποτα απολύτως.

Έτσι, και επειδή καλά γνωρίζουμε με ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ και άλλες ψευδεπίγραφες επικλήσεις ιεροπρέπειας έχουνε «χαριστεί» οι περιουσίες ΤΩΝ ΑΔΑΩΝ, σαφέστατα και δικαιούμαι να αμφισβητήσω ΤΙΣ ΚΟΣΜΙΚΕΣ σας υφαρπαγές.

Η μήπως έχεις κανένα φιρμάνι του Χριστού στα χέρια σου για την εποίκηση ολάκερου του τρίτου ποδιού της Χαλκιδικής?

dimitris2:
«Πολύ υλικό, παιδικό υλικό…»

Το υλικό, δεν είναι παιδικό. Παιδικές, είναι όμως οι δικαιολογίες που προβάλλετε. Για να μην πούμε τίποτα πιο «πιπεράτο»….

dimitris2:
«Που επεμβαίνει όταν του το ζητάς, από κει και πέρα υπάρχει το αυτεξούσιο.»

Έτσι έ? Με τέτοια ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ άραγε ξεγελάτε σήμερα κανέναν Δημήτρη?

Επενέβη ο Θεός σας στην Αφρική που του ζητήθηκε ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ? Επενέβη ο Θεός σας όταν έψελναν οι χριστιανοί στην Αγία Σοφία και απ’έξω αποδεκάτιζαν οι Μουσουλμάνοι με τον Θεό τους?

Δημήτρη, καιρός να μάθετε να μιλάτε ΣΟΒΑΡΑ για το Θείο, και να πάψετε τις Σχολαστικές ακροβασίες και τις παιδαριώδεις δικαιολογίες.

dimitris2:
«Δε θα έλεγα μοιρολατρία αλλά διαίσθηση. Η διαίσθηση είναι κάτι που υπάρχει στον άνθρωπο.»

Αυθυποβολή είναι φίλτατε, μην το παιδεύεις το θέμα. Από εκεί και πέρα, ο πιστός χρυσώνει συνεχώς το χάπι.

dimitris2:
«Ολοι οι ανθρωποι έχουν υπαρξιακά προβλήματα.
Ποιος είμαι? που πάω? Τι κάνω στη ζωή? Τι κάνω μετά θάνατο?»

Μίλα καλύτερα για τον εαυτό σου. Όλοι, δεν έχουνε τέτοιες ανασφάλειες.

Εάν ακούς νυχθημερόν τις εσχατολογικές υποθέσεις των χριστιανών, είναι επόμενο να……σε κυνηγάνε διαρκώς φαντάσματα και φοβίες!! Μαύρη η αμφίεση τους, μαύρη και η ψυχή τους.

Η πίστη είναι μια υπόθεση. Ο θεός, ένα εργαλείο στα χέρια των εξουσιαστών. Η Γνώση, μας ελευθερώνει. Ας ατενίσουμε την ελευθερία. Το ανάθεμα της πίστης…

VasiliscmΜέλος
22/05/2006, 14:04:49
Φίλε gigenis,

Ξέχασες να αναφέρεις το αστέρι της Ορθοδοξίας τον ΘΕΟΔΟΣΙΟ Β':

quote:
Με τα θεόπνευστα διατάγματα του Θεοδοσιου Β και την πίεση των συν αυτώ πατριαρχών, (435μ.Χ. θανατική ποινή για άσκηση ειδωλολατρείας, 423 μ.Χ. εξορία και δήμευση περιουσίας για συμμετοχή σε θυσίες, 438 μ.Χ. καταστροφή αρχαίων ναών και χτίσιμο εκκλησιών στην θέση τους κ.ο.κ)

ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗ;

ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;

ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΟΙ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ.

(κάπου είδα γραμμένο ότι οι ειδωλολάτρες ΕΠΕΛΕΞΑΝ το χριστιανισμό!!!!!)
ΜΕ ΕΞΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ είχαν πλήρη ελευθερία οι ειδωλολάτρες να ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ "ΑΓΑΠΗΣ" ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βασίλης

22/05/2006, 15:29:40
που να τους θυμηθω ολους Vasiliscm
ποιο ευκολο ειναι να γραψω γι'αυτους που δεν κυνηγησαν τους αλοθρησκους

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

23/05/2006, 01:28:24
To παρακάτω μήνυμα δεν απευθύνεται σε κανένα μέλος ούτε έχει αφορμή σε κάτι που έχει ειπωθεί παραπάνω. Αφορμή είναι η εκπομπή του Χαρδαβέλα και αυτά που βλέπουν τα ματάκια μου και ακούνε τα αυτάκια μου.

Αχ! ΙΗΣΟΥ αν για ένα δευτερόλεπτο έβλεπες ή ξανακατέβαινες στη γή θα τράβαγες τα μαλλιά σου στη θέα των υποστηρικτών σου.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
23/05/2006, 02:22:17
Ειδικά εκείνος ο χοντρούλης καθηγητής ιταλικών που είπε πως έσκισε το "βλάσφημο" βιβλίο για να μην επηρρεαστούν οι μαθητές του ήταν απράδεκτος. Οχι ότι και οι άλλοι "θεοσεβούμενοι" πήγαιναν πίσω από στειρο δογματισμό....Τι να πεις...

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...

symbolΜέλος
23/05/2006, 22:13:27
Vasiliscm

ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗ;

Οι δικοί σου πρόγονοι Βασίλη δεν ήταν "ΡΩΜΑΙΟ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ";

Με εκτίμηση

23/05/2006, 22:40:26
quote:
symbol

Παίρνω το θάρρος, επειδή με ρώτησες και σε άλλο topic, να σου απαντήσω πως οι δικοί μου πρόγονοι ήταν βίαια εκχριστιανισθένες Έλληνες, υπόδουλοι από το 146 προ απαρχής χρονολόγησης των Χριστιανών στη Ρωμαϊκή, Βυζαντινή και κατόπιν στην Οθωμανική αυτοκρατορία.

macedon

symbolΜέλος
23/05/2006, 23:47:35
macedon

Παίρνω το θάρρος, επειδή με ρώτησες και σε άλλο topic, να σου απαντήσω πως οι δικοί μου πρόγονοι ήταν βίαια εκχριστιανισθένες Έλληνες, υπόδουλοι από το 146 προ απαρχής χρονολόγησης των Χριστιανών στη Ρωμαϊκή, Βυζαντινή και κατόπιν στην Οθωμανική αυτοκρατορία.

Εσύ πού ξέρεις ότι οι πρόγονοί σου ήταν βίαια εκχριστιανισθέντες Έλληνες, και όχι βίαιοι εκχριστιανιστές Ελλήνων;

Απορώ που δεν αντιλαμβάνεσαι ότι η άποψη πως οι Ελληνες ήταν σκλαβωμένοι στους Βυζαντινούς (εγώ τους λέω Ρωμαίους-Ρωμιούς) είναι τουλάχιστον γελοία.
Η άποψη αυτή δεν στέκει γιατί προυποθέτει την συνεχή ύπαρξη ομάδων ατόμων με αρχαιοελληνικά ιδεώδη καθ’ όλη την διάρκεια της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Με εκτίμηση.

franandy2001Μέλος
23/05/2006, 23:57:40
quote:

[quote]symbol

macedon
(guote)
macedon Ειμασται 11.000.000 ελληνες νομιζης εχουν τα ιδια πιστευω οπως εσυ?

franandy2001Μέλος
23/05/2006, 23:59:06
quote:

[quote]symbol

macedon
(guote)
macedon Ειμασται 11.000.000 ελληνες νομιζης εχουν τα ιδια πιστευω οπως εσυ?