- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
« Κατά καιρούς έχει ηλιοφάνεια, ψιλόβροχο, μπόρες, χαλάζι.
Μέχρι και τσουνάμι...( Πράγμα που συμφωνώ και επαναλαμβάνω, για όλους, διότι τοπικά φαινόμενα βροχης τοσο τοπικά,όσο σε ένα άτομο, μόνο στα "μικυ μαόυς"...)
Όσον αφορά την αντικειμενικότητα, αυτή τείνει να αμφισβητείται σχεδόν πάντα όταν η υποκειμενικότητα είναι τόσο εγωιστική και βολεύει μια "θυματοποίηση" του ανθρώπου που προσπαθεί να δει λάθη σε όλους τους άλλους αλλά δε μπορεί να αναγνωρίσει τα δικά του.
Κι η παρατήρηση αυτού του φαινομένου είναι αρκετά ενδιαφέρουσα για την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου αλλά συνάμα πολύ απογοητευτική...
Καλή σου μέρα!»
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου…Κι εσύ μαζί σου;…
Επιστρέφοντας τώρα στο θέμα μας,
Δημιουργός του κόσμου, σύμφωνα με την θρησκεία μας
είναι ο Χριστός, ως Λόγος του Θεού, οπότε εκπίπτει
οποιαδήποτε αναφορά όποιου άλλου ψευδεπίγραφου «μεσσία»
ότι έρχεται ως διδάσκαλος, που έχει ανάγκη η ανθρωπότητα…
Γιατί κάτι τέτοιο δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο.Ότι λέγεται αφορά φτηνές απομιμήσεις, πουδεν μπορούν να δουν το μέλλον και γι΄αυτό αντιγράφουν και είναι κατώτεροι...
Μ’αυτό θέλω να πω ότι ο Δημιουργός ήρθε επί γης και θα ξανάρθει επί θρόνου δόξης, όπως αναφέρεται και φυσικά όχι ως άνθρωπος, ή όπως ήρθε την πρώτη φόρά…
Αυτός ο Δημιουργός που έπλασε τον κόσμο, αλλά και το πλάσμα που τον κατοικεί και τον χαίρεται, έχει σοφία που μια τυχαία δημιουργία, δεν μπορεί να έχει….
Δηλαδή δεν μπορεί να έγιναν όλα τόσο αρμονικά και τυχαία
τέλεια για τον άνθρωπο…
Είναι σαν να λέμε ότι υπάρχει μια κοσμική αρμονία που
βλέπουμε να αφορά στον άνθρωπο, αλλά όχι προς κάθε κατεύθυνση,
ή μη μόνο προς συγκεκριμένη, την θέωση του ανθρώπου…
quote:
europaios:
-Kαι τώρα που έλαβες! έχεις απορίες?Dying_Incubus:
Πίστευε και μη ερεύνα...
-Eγώ θα το έλεγα Πίστευε και μη, ερεύνα
...αλλιώς με τη λίγη ορθογραφία που ξέρω θα έπρεπε να είναι Πίστευε και μη<<ν>> ερεύνα!
-Σωστός?

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
Edited by - europaios2 on 02/04/2008 09:46:42
ο ψευτης και ο κλεφτης τον πρωτο χρονο χαιρονται!!
...και ο τρεχαγιρευε, και ο ψηλος και ο ευρωπαιος επισης!!!!!
γιατι μετα το πρωτο χρονο....!!!!!!!!;;;;;;;;
quote:
ευρωπ.ο ψευτης και ο κλεφτης τον πρωτο χρονο χαιρονται!!
eidos:
...και ο τρεχαγιρευε, και ο ψηλος και ο ευρωπαιος επισης!!!!!
γιατι μετα το πρωτο χρονο....!!!!!!!!;;;;;;;;
-Τράβα πρώτα να πιάσεις όπλο για αυτήν την έρημη την πατρίδα! και μετά τα λέμε! ή τη σκέφτεσαι έρημη και σου αρέσει?
quote:
trexagireve -Δημιουργός του κόσμου, σύμφωνα με την θρησκεία μας είναι ο Χριστός, ως Λόγος του Θεού, οπότε εκπίπτει
οποιαδήποτε αναφορά όποιου άλλου ψευδεπίγραφου «μεσσία»
ότι έρχεται ως διδάσκαλος, που έχει ανάγκη η ανθρωπότητα…
Φίλε trexagireve θα ήθελα να μου εξηγήσεις μια απορία που είχα πάντα .
Πως είναι δυνατόν αυτή η αληθινή θρησκεία που η διδασκαλία της έχει βασιστεί πάνω στην αγάπη που κήρυξε ο Χριστός, να έχει διασπαστή και η ίδια σε τόσες αλήθειες (αιρέσεις) που πηγάζουν από τον ίδιο χριστιανισμό ;

στην περηφάνεια του ανθρώπου που όταν πλησιάζει κάτι σωστό πάει αμέσως να το οικειοποιηθεί και φυσικά πέραν του διαβόλου
που στο σωστό πάει και δημιουργεί αιρέσεις, μην ξεχνάμε και
τους φίλους μας ..εβραίους, καθώς οι περισσότερες των αιρέσεων
είναι δικά τους δημιουργήματα για να διχάσουν τον χριστιανισμό…
Αυτό μπορείς να το καταλάβεις και από το ότι στο πέρασμα του χρόνου οι εβραίοι με πολλούς τρόπους πολέμησαν την θρησκεία μας , συμμαχώντας με κάθε είδους εχθρό, καθοδηγούμενοι από το μίσος
τους και τον διάβολο…
quote:
trexagireve -Δεν θέλει πολύ φαντασία , φίλε μου Elo, η διάσπαση οφείλεται
στην περηφάνεια του ανθρώπου που όταν πλησιάζει κάτι σωστό πάει αμέσως να το οικειοποιηθεί και φυσικά πέραν του διαβόλου
Πολύ σωστά trexagireve οπότε το πρώτο μάθημα που πρέπει να πάρουμε, είναι πως το σωστό/ηθικό (όπως και να ορίζεται από τον καθένα μας) δεν μπορεί κανένα μας να το περιορίσει και να το κάνει κτήμα του, δίνοντας του μια ταμπέλα που πάντα έχει ως κατάληξη «..ισμός...»
Ακόμα και αν ο συγκεκριμένος για τον καθένα μας «..ισμός...» είναι ο μοναδικός που λέει Αλήθειες, όταν τον θωρακίζουμε με τις προκαταλήψεις μας και της προσωπικές μας μικρές αλήθειες, για να τον κάνουμε να φανεί τεράστιος στα δικά μας μάτια, η πραγματική ουσία που κρύβεται μέσα του, μεταμορφώνεται σε μια μικρή φουρτουνιασμένη λίμνη, που η μόνη αντανάκλαση που υπάρχει μέσα της είναι το θρυμματισμένο πρόσωπο μας (Εγώ).
Μια Αλήθεια πράγματι υπάρχει, μόνο που είναι διασκορπισμένοι σε πολλά κομμάτια που ο άνθρωπος την έχει χρησιμοποιήσει, φέρνοντας στην στα μέτρα του …για να την/μας ελέγξει
.

quote:
eloΠως είναι δυνατόν αυτή η αληθινή θρησκεία που η διδασκαλία της έχει βασιστεί πάνω στην αγάπη που κήρυξε ο Χριστός, να έχει διασπαστή και η ίδια σε τόσες αλήθειες (αιρέσεις) που πηγάζουν από τον ίδιο χριστιανισμό ;
Το συγκεκριμένο φαινόμενο απλά επιβεβαιώνει τα ετερογενή ερμηνευτικά σχήματα των ανθρώπων που καθορίζονται ενίοτε κι από προσωπικά ή κοινά συμφέροντα και φιλοδοξίες.
Φυσικά δεν παρατηρειται μόνο στον χριστιανισμό και στις θρησκείες αλλά σε ποικιλους τομείς όπως στις πολιτικοοικονομικές θεωρίες και ιδεολογίες, στις επιστήμες, στην φιλοσοφία, στον αθλητισμό, στις τέχνες(μουσική, ζωγραφική, κινηματογράφος κτλ) με διαφορετικό αριθμό ομαδοποιήσεων ανά περίπτωση.
Π.χ. από τη μία έχουμε:
Βασιλοχουντικοι, Χουντικοί σκέτα, Νεοφιλελεύθεροι, Κεντροδεξιοί κτλ
κι από την άλλη:
Σοσιαλιστές, Κομουνιστές, Αναρχικοι, Αναρχοαυτόνομοι κτλ
Και κάπου ανάμεσα στις παραπάνω ομαδοποιήσεις βολοδέρνουν και οι Κεντρώοι με τον Βασίλη Λεβέντη να νοσταλγεί τη χαμένη αίγλη του Γέρου της Δημοκρατίας...
Φυσικά μπορούν να συγκεκριμενοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι ομαδοποιήσεις.
Π.χ. Μητσοτακικοί - Καραμανλικοί
Ή στον αθλητισμό....
Βαρδινογιαννικοί- Αντιβαρδινογιαννικοί- Ουδέτεροι, σχετικά με την θρησκεία της Πανάθας!
Κοινό θρησκευτικό ίνδαλμα, διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης και δραστηριοποίησης...![]()
Το σίγουρο φίλε μου elo είναι ότι εύκολα μπορεί ο καθένας να βρει το προσφιλές σχήμα του. Το ιδανικό είναι να μην αφήνεις να υψώνονται δυσθεώρητα και αδιαπέραστα τείχη που περιορίζουν τη σκεψη, τους ορίζοντες και τον τρόπο δράσης σου.

Tο θέμα είναι να μπορούμε να βλέπουμε το σωστό, χωρίς να το συνδέουμε με ανθρώπους και επιδράσεις των στα δρώμενα των
ιδεών και εν προκειμένω, στη διδασκαλία του Ιησού Χριστού,
κατ' εμέ... Για να ακριβολογούμε…
Η εμφάνιση εγωισμού και υλιστικής αποδόσεως εννοιών ανωτέρων απ’ ότι πολλοί μπορούν να αντιληφθούν, σίγουρα δεν μπορεί να μειώνει στον αναζητητή το πεδίο έρευνας που πρέπει να ακολουθεί, με σκοπό την γνώση της όποιας απόλυτης αλήθειας , σχετικά με το Ον που δημιούργησε τον κόσμο, αλλά και τον προορισμό του ανθρώπου, πλάσματος του Θεού…
Η όλη εφαρμογή , για μένα έχει να κάνει με το αν κανείς
αναζητά χωρίς προκαταλήψεις…Έχω διαβάσει και μελετήσει (καταλαβαίνεις την διαφορά πιστεύω…) βιβλία και γνώσεις από πολιτισμούς και θεολογοφιλοσοφίες που λίγοι άνθρωποι θέλω να
πιστεύω έχουν κάνει… Χωρίς φόβο και πάθος...
Πράγματα τερατώδη και τόσο εκτός των δεδομένων του μέσου πολίτη, ώστε να μπορώ να είμαι πλέον και απόλυτος στις ιδέες μου,
αλλά και να είμαι σίγουρος ότι δεν μου διαφεύγει κάτι…
Δεν ξέρω πόσο εγωιστικά…τερατώδες θα σου φανεί αυτό, αλλά εμπεριέχει αλήθεια…
Αυτό δε έγινε από ηλικία μικρή, όπου η νηφαλιότητα μιας λογικής πολύ ακραίας και δίχως φαινόμενα ακολούθου κάποιας ιδεολογίας, ώστε κάποτε να πετύχω να αποκαλύψω στον εαυτό μου πράγματα που κρύβονται μέσα στον άνθρωπο και που ο άνθρωπος δεν αναζητά…
Το ίδιο υπάρχει και μέσα στονχριστιανισμό και λυπάμαι που πολλοί αναζητητές πουβλέπω να υπάρχουν εδώ, δεν έχουν κάνει.Το Κατά Ιωάννην ευαγγέλιο ,π.χ. έχει μεγάλησοφία κρυμμένη καιαπορώ που δεν το αντιλαμβάνονται πολλοί..
Σήμερα , εννοώ στην εποχή μας,περιμένω νέα δεδομένα που θα δημιουργήσουν ανατροπές που κανείς δεν φαντάζεται…
Όχι πράγματα που άπτονται του παρόντος καιρού , αλλά πολύ πιο προχωρημένα και διακεκριμένα απο το τώρα..
Κι εδώ θα δούμε πόσο ορθολογικά αποδεικνύεται η ύπαρξη του Δημιουργού και πως δεν υπάρχει κανένα τυχαίο αιτιατό…
quote:
elo:
Πως είναι δυνατόν αυτή η αληθινή θρησκεία που η διδασκαλία της έχει βασιστεί πάνω στην αγάπη που κήρυξε ο Χριστός, να έχει διασπαστή και η ίδια σε τόσες αλήθειες (αιρέσεις) που πηγάζουν από τον ίδιο χριστιανισμό ;
Nα πω και γω! Πως είναι δυνατόν από τους ίδιους γονείς να βγαίνουν σε χαρκτήρα τελείως διαφοερικά παιδιά? Τους ίδιους γονείς, στο ίδιο σπίτι, η ίδια οικογενειακή θαλπωρή! και όμως..........τόσο διαφορετικά τα παιδια!.........το ίδιο πράγμα είναι elo!
-
quote:
elo:
Πολύ σωστά trexagireve οπότε το πρώτο μάθημα που πρέπει να πάρουμε, είναι πως το σωστό/ηθικό (όπως και να ορίζεται από τον καθένα μας) δεν μπορεί κανένα μας να το περιορίσει και να το κάνει κτήμα του, δίνοντας του μια ταμπέλα που πάντα έχει ως κατάληξη «..ισμός...»
Γιατί ποιος είπε ότι είναι κτήμα του?
quote:
elo:
Ακόμα και αν ο συγκεκριμένος για τον καθένα μας «..ισμός...» είναι ο μοναδικός που λέει Αλήθειες, όταν τον θωρακίζουμε με τις προκαταλήψεις μας και της προσωπικές μας μικρές αλήθειες, για να τον κάνουμε να φανεί τεράστιος στα δικά μας μάτια, η πραγματική ουσία που κρύβεται μέσα του, μεταμορφώνεται σε μια μικρή φουρτουνιασμένη λίμνη, που η μόνη αντανάκλαση που υπάρχει μέσα της είναι το θρυμματισμένο πρόσωπο μας (Εγώ).
-Άλλο εγωισμός άλλο θρησκεία! ο εγωισμός μπορεί να αυξομιώνεται η θρησκεία όχι! είναι σταθερή elo! (η διδασκαλία της).
quote:
elo:
Μια Αλήθεια πράγματι υπάρχει, μόνο που είναι διασκορπισμένοι σε πολλά κομμάτια που ο άνθρωπος την έχει χρησιμοποιήσει, φέρνοντας στην στα μέτρα του …για να την/μας ελέγξει
-Η αλήθεια σίγουρα είναι μία! σε πολλά κομάτια δεν είναι όμως διασκορπισμένη! διασκορπιμένα είναι μόνο όσα πιστεύει ή πράτει ο άνθρωπος! ο Θεός ο αληθινός! είτε αυτός είναι ο Μωάμεθ είτε ο Βούδας είτε ο δικός μας, είτε δεν υπάρχει! θα διέπεται αυστηρά και μόνο από μία αλήθεια!