ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ (ΝΟ 1) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΩΝ (ΝΟ 1) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Aetos61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
menasΜέλος
21/06/2005, 13:26:35
quote:

Λέω κι επιμένω: το Θηρίο ΔΕΝ θα είναι φυσικό πρόσωπο μέχρι τουλάχιστον την συντέλεια του κόσμου. Η βασιλεία του Αντιχρίστου είναι η 7η: το θηρίο έχει 7 κεφάλια που συμβολίζουν 7 βασιλείες (οι 5 προ-χριστιανικές).

Rev 17:11 καὶ τὸ θηρίον ὃ ἦν καὶ οὐκ ἔστι, καὶ αὐτὸς ὄγδοός ἐστί, καὶ ἐκ τῶν ἑπτά ἐστι, καὶ εἰς ἀπώλειαν ὑπάγει.

Τώρα όσον αφορά στη σειρά εμφάνισης του αντιχρίστου και του ψευδοπροφήτη, υπάρχει η εξής προσέγγιση. Από τη στιγμή που ο διάβολος προσπαθεί να μιμηθεί τις ενέργειες του Θεού, η αναμενόμενη εμφάνιση των δύο προσώπων θα είναι αντίστοιχη με την εμφάνιση του Ιησού και του Προδρόμου. Ο ψευδοπροφήτης θα εμφανιστεί λογικά πρώτα, αναγγέλοντας την επερχόμενη άφιξη, όπως ο Πρόδρομος για τον Ιησού. Τροποντινά, ο ψευδοπροφήτης θα 'χρίσει' τον αντίχριστο, μιμούμενος τα γεγονότα του Ιορδάνη.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο λαός του Ισραήλ θα δεχτεί τον αντίχριστο σαν τον μεσσία (εκτός από ένα μικρό υπόλοιπο του λαού που ο Κύριος λέει ότι δεν θα γονατίσει). Αυτό όμως σημαίνει ότι ο αντίχριστος θα πρέπει φαινομενικά να εκπληρώνει τις μεσσιανικές προφητείες που περιμένουν οι ραββίνοι. Ένα ξεκάθαρο προφητικό γεγονός που περιμένει ο λαός Ισραήλ (ή μάλλον ότι έχει μείνει σήμερα - η φυλή του Ιούδα κυρίως), είναι η εμφάνιση του προφήτη Ηλία, κατά την προφητεία του Μαλαχία
5 Ιδού, εγώ θέλω αποστείλει προς εσάς Ηλίαν τον προφήτην, πριν έλθη η ημέρα του Κυρίου η μεγάλη και επιφανής·
6 και αυτός θέλει επιστρέψει την καρδίαν των πατέρων προς τα τέκνα και την καρδίαν των τέκνων προς τους πατέρας αυτών, μήποτε έλθω και πατάξω την γην με ανάθεμα.

Παρόλο που η προφητεία αυτή εκπληρώθηκε ήδη μια φορά από τον Πρόδρομο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για τους ιουδαίους, αυτή η προφητεία δεν έχει εκπληρωθεί. Οπότε, περιμένουν τον Ηλία (ή κάποιον που θα του μοιάζει), που θα τους προετοιμάσει για την υποδοχή του μεσσία.

Τώρα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία η αναφορά της Αποκάλυψης στα θαύματα του ψευδοπροφήτη. Πιο συγκεκριμένα η εξής αναφορά:
Rev 13:13 καὶ ποιεῖ σημεῖα μεγάλα, ἵνα καὶ πῦρ ποιῇ καταβαίνειν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ εἰς τὴν γῆν ἐνώπιον τῶν ἀνθρώπων.

To συγκεκριμένο σημείο, είναι μια καθαρή προσπάθεια σύνδεσης του ψευδοπροφήτη με τον Ηλία. Μόνο ο Ηλίας έκανε κάτι αντίστοιχο, και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι ο ψευδοπροφήτης θα ισχυριστεί ότι είναι ο Ηλίας. (παρακαλώ κάντε μια ανάγνωση στο αντίστοιχο κεφάλαιο για τον Ηλία 1Βασ 18 - μπορείτε να το διαβάσετε και Online εδώ http://www.newlife4you.gr/readbible.asp?b=11&c=18&s=10&ver=0&l=1&v=0
Υπόσχομαι ρίγη συγκίνησης μπροστά στο μεγαλείο της δύναμης του Θεού)
Και όπως με τα γεγονότα του Προδρόμου, όταν έχει ολοκληρωθεί η 'κατήχηση' από τον ψευδοπροφήτη, θα εμφανιστεί το θηρίο έτοιμο να πάρει τη θέση του.

Το θηρίο θα έχει ενεργό ρόλο στο φυσικό κόσμο.
1. Rev 13:5 Καὶ ἐδόθη αὐτῷ στόμα λαλοῦν μεγάλα καὶ βλασφημίας καὶ ἐδόθη αὐτῷ ἐξουσία πόλεμον ποιῆσαι μῆνας τεσσεράκοντα δύο.
Rev 13:6 καὶ ἤνοιξε τὸ στόμα αὐτοῦ εἰς βλασφημίαν πρὸς τὸν Θεόν βλασφημῆσαι τὸ ὄνομα αὐτοῦ καὶ τὴν σκηνὴν αὐτοῦ, τοὺς ἐν τῷ οὐρανῷ σκηνοῦντας.

εἰς τὸν ναὸν τοῦ Θεοῦ ὡς Θεὸν καθίσαι, ἀποδεικνύντα ἑαυτὸν ὅτι ἐστὶ Θεός.

Όπως εγώ το έχω καταλάβει μέχρι στιγμής, οι δύο θα υπάρχουν ταυτόχρονα όπως ο Κύριος με τον Πρόδρομο, αλλά η σειρά εμφάνισής τους θα έχει μια χρονική διαφορά. Εδώ θα ήθελα να κάνω και μια παραπομπή στον Δανιήλ, στην οποία μπορεί να αναγνωρίσετε κάποια στοιχεία από το παραπάνω εδάφιο της Αποκάλυψης:

Dan 7
7 Μετά τούτο είδον εν τοις οράμασι της νυκτός και ιδού, θηρίον τέταρτον, τρομερόν και καταπληκτικόν και ισχυρόν σφόδρα· και είχε μεγάλους σιδηρούς οδόντας· κατέτρωγε και κατεσύντριβε και κατεπάτει το υπόλοιπον με τους πόδας αυτού· και αυτό ήτο διάφορον πάντων των θηρίων των προ αυτού· και είχε δέκα κέρατα.
8 Παρετήρουν τα κέρατα και ιδού, έτερον μικρόν κέρας ανέβη μεταξύ αυτών, έμπροσθεν του οποίου τρία εκ των πρώτων κεράτων εξερριζώθησαν· και ιδού, εν τω κέρατι τούτω ήσαν οφθαλμοί ως οφθαλμοί ανθρώπου και στόμα λαλούν πράγματα μεγάλα.

19 Τότε ήθελον να μάθω την αλήθειαν περί του τετάρτου θηρίου, ...
20 και περί των δέκα κεράτων, τα οποία ήσαν εν τη κεφαλή αυτού και περί του άλλου, το οποίον ανέβη και έμπροσθεν του οποίου έπεσον τρία· περί του κέρατος λέγω εκείνου, το οποίον είχεν οφθαλμούς και στόμα λαλούν μεγάλα πράγματα, του οποίου η όψις ήτο ρωμαλεωτέρα παρά των συντρόφων αυτού.
21 Εθεώρουν, και το κέρας εκείνο έκαμνε πόλεμον μετά των αγίων και υπερίσχυε κατ' αυτών·

24 Και τα δέκα κέρατα είναι δέκα βασιλείς, οίτινες θέλουσιν εγερθή εκ της βασιλείας ταύτης· και κατόπιν αυτών άλλος θέλει εγερθή· και αυτός θέλει διαφέρει των πρώτων και θέλει υποτάξει τρείς βασιλείς.
25 Και θέλει λαλήσει λόγους εναντίον του Υψίστου, και θέλει κατατρέχει τους αγίους του Υψίστου, και θέλει διανοηθή να μεταβάλλη καιρούς και νόμους· και θέλουσι δοθή εις την χείρα αυτού μέχρι καιρού και καιρών και ημίσεος καιρού.

Τί σημαίνουν όλα αυτά? Όταν έρθει η ώρα Του θα γνωρίζουμε. Αλλά γίνεται εμφανές το πόσο στενά συνδεδεμένη είναι η Αποκάλυψη με το βιβλίο του Δανιήλ και η ανάγκη συντονισμένης μελέτης των δύο, σε συνδυασμό με τα προφητικά λόγια του Ιησού περί του τέλους.

quote:

3) Η αποκάλυψη γράφτηκε καθ' υπαγόρεψη από τον Κύριο. Και το κάθε κόμμα και η κάθε λέξη έχει γραφεί με κάποια πολύ συγκεκριμένη σημασία. Γι' αυτό και ο Ιωάννης είναι πολύ σαφής στο τέλος ότι δεν πρέπει να αλλαχθεί το παραμικρό από το εν λόγω κείμενο.

AMHN!

Και το επαναλαμβάνω για εμπέδωση:
το κάθε κόμμα και η κάθε λέξη έχει γραφεί με κάποια πολύ συγκεκριμένη σημασία
Και προσθέτω ότι: το κάθε σύμβολο έχει οριστεί ξεκάθαρα και η σημασία του παραμένει ακριβώς η ίδια. Π.χ. κέρατα = βασιλείς. Δεν υφίσταται αυθαίρετη εξήγηση συμβόλων. Η Γραφή εξηγεί τη Γραφή.

m

AetosΜέλος
21/06/2005, 13:34:40
Άρα κυριακόπουλε, συμφωνείς κι εσύ από ότι καταλαβαίνω ότι το εδάφιο της Αποκάλυψης που αναφέρεται στον καθήμενο επί ίππου λευκού, αναφέρεται στον προφητευόμενο Άγιο Βασιλέα...σωστά?

Πάντως "τρόμαξα" με τα sites που μιλάνε για τον Μαιτράγια. Οι τύποι το λένε καθαρά ότι είναι σατανιστές..δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία.

Εξακολουθώ πάντως να είμαι λίγο ψιλιασμένος με τις ημερομηνίες!
Σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος που βιάζονται να ανοικοδομήσουν τον ναό του Σολομωντα μέχρι το 2008 και να "βασιλέψει" ο Μαιτράγια μέχρι το 2010.

Και κάτι ακόμα.
Στην Ορθοδοξία δεν έχει και πολύ πέραση από ότι φαίνεται ο Μαιτράγια.
Αυτό όμως που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ επίσημη θέση της Εκκλησίας, τόσο της Ορθόδοξης όσο και της Καθολικής, και είμαι ΠΟΛΥ περίεργος να ήξερα πως τον αντιμετωπίζουν.
Ομοίως η Εβραϊκή Συναγωγή και η Μουσουλμανική αρχή (Ιμάμης? δεν ξέρω την αντίστοιχη εκκλησιαστική μουσουλμανική διάρθρωση).

Και ερωτώ κύριοι: Γιατί σε ένα τόσο σημαντικό φαινόμενο που τον προσκυνούν οι άνθρωποι, οι επίσημες εκκλησίες σιωπαίνουν??

simboyΜέλος
21/06/2005, 13:53:10
Ρε παιδιά ήμαρτον δηλαδή
Να ασχοληθεί ως τι με τον μετρέγια και τον κάθε μετρέγια ?
Επειδή βρέθηκε εκεί ένας τσαρλατάνος ακόμα να καπηλευτεί ακόμα και τον αποκάλυψη ? μπορεί κάποιος σχιζοφρενής να νομίζει ότι είναι ο αντίχριστος χωρίς να είναι
Μπορεί απλά να είναι κάποιος βαρεμένος ή κάποιος για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τον κανονικό αντίχριστο
Δεν είναι όλα έτσι εύκολα ότι βλέπουμε σημαίνει ότι απόλυτα είναι και κάτι από τις προφητείες.
Εμπιστοσύνη στο Θεό και στην Αγάπη Του για τα πλάσματά Του
Δεν θα μας αφήσει ο Θεός αβοήθητους αν και εμείς τον ζητάμε
Προσοχή στις αιρέσεις , καπηλεύονται τις προφητείες και δημιουργούν πανικό για να κερδίσουν μέλη
Κοντά στην Ορθοδοξία με αγάπη στη ψυχή και όλα θα γίνουν όπως πρέπει

Πιστεύω εις ένα Θεό
Πατέρα Παντοκράτορα

stratis79Μέλος
21/06/2005, 14:17:44
Αυτό είναι το πρόβλημα Aetos ότι η Εκκλησία σε πολλά πράγματα σήμερα δεν παίρνει θέση. Μη ξεχνάς ότι δεν είναι ούτε μήνας που διοργάνωσε το συνέδριο στη Νέα Μάκρη με όλες τις χριστιανικές αιρέσεις για την αλήθεια του Ευαγγελίου. Δηλαδή αναβαθμίζουμε σε ισότιμους συνομιλητές μας τους αιρετικούς!!! Και θέλουμε οι πλάνοι να μας δώσουν και τα φώτα τους! Και μετά περιμένεις να πάρει θέση η επίσημη Εκκλησία για τον Μαϊτρέγια... Πληροφοριακά ο Μαϊτρέγια έχει εμφανιστεί και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Υπήρχε δηλαδή λόγος και μάλιστα πολύ σοβαρός για να υπάρξει ανακοίνωση από μέρους της Εκκλησίας.

Έδω και οι ταυτότητες γίνονται γαργάρα, όπως γαργάρα γίνονται και οι νέες ταυτότητες τύπου Σένγκεν που θα πάρουμε, ο πρόδρομος κατά πολλούς του χαράγματος με λέηζερ ή τσιπ. Από τώρα πρέπει ο ιεράρχης να ξεσηκώσει τον κόσμο, κι όχι να φάμε το κλίσμα (συγγνώμη για τη φράση μου) όπως με τις ταυτότητες και το θρήσκευμα. Το δόγμα "θα αντιδράσουμε όταν έρθει η ώρα" είναι πια ξεπερασμένο.
stratis79Μέλος
21/06/2005, 14:25:34
Θα ήθελα επίσης να κάνω και μία πρόταση σε όλους σας. Όσοι τυχόν από έσας πέρα από την ενασχόληση με τις προφητείες ασχολείστε γενικά με την Εκκλησία και προσπαθείτε νε μετέχετε στη μυστηριακή ζωή της και έχετε επαφή με ιερείς ρωτήστε τους για αυτές τις προφητείες που συζητούμε εδώ. Άραγε τις γνωρίζουν; Γιατί από προσωπική εμπειρία φοβάμαι ότι πολλοί κληρικοί δε τις γνωρίζουν όπως επίσης δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις για να διαγνώνουν τα σημεία των καιρών. Οπότε όταν έρθει η ώρα ή δε θα πάρουν μυρωδιά τι συμβαίνει ή θα επικρατήσει το "σφάξε με πασά μου να αγιάσω".

Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι λένε κι οι ιερείς.Προσωπικά πιστεύω ότι αυτοί πρώτοι από όλους θα έπρεπε να τις αναφέρουν.

21/06/2005, 14:41:48
quote:
Ρε παιδιά ήμαρτον δηλαδή
Να ασχοληθεί ως τι με τον μετρέγια και τον κάθε μετρέγια ?
Επειδή βρέθηκε εκεί ένας τσαρλατάνος ακόμα να καπηλευτεί ακόμα και τον αποκάλυψη ? μπορεί κάποιος σχιζοφρενής να νομίζει ότι είναι ο αντίχριστος χωρίς να είναι
Μπορεί απλά να είναι κάποιος βαρεμένος ή κάποιος για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τον κανονικό αντίχριστο
Δεν είναι όλα έτσι εύκολα ότι βλέπουμε σημαίνει ότι απόλυτα είναι και κάτι από τις προφητείες.
Εμπιστοσύνη στο Θεό και στην Αγάπη Του για τα πλάσματά Του
Δεν θα μας αφήσει ο Θεός αβοήθητους αν και εμείς τον ζητάμε
Προσοχή στις αιρέσεις , καπηλεύονται τις προφητείες και δημιουργούν πανικό για να κερδίσουν μέλη
Κοντά στην Ορθοδοξία με αγάπη στη ψυχή και όλα θα γίνουν όπως πρέπει

SimBoy, αν δεν είναι τσαρλατάνος και εμείς τώρα προσπαθούμε να καταλάβουμε τι παίζει με αυτόν κάνουμε κακό;

AetosΜέλος
21/06/2005, 14:46:52
Ωωωπ!! Ένσταση εδώ φίλε Στρατή!

Οι περισσότεροι παπάδες είτε το έχουν επάγγελμα και μένουν στην λειτουργία ή είναι άνθρωποι που δεν μελετούν θεωρώντας εαυτούς ξερόλες. Δεν θα ξεχάσω παπά που ανήμερα της Ανάστασης είπε το αμίμητο (και μάλιστα μετά το Χριστός Ανέστη) ότι δεν πρέπει να λέμε Αληθώς ο Κύριος, διότι ο Κύριος είναι Αληθινός και δεν χρειάζεται να το τονίζουμε (νόμιζε δηλαδή ότι είναι "Αληθός - με ομικρον - ο Κύριος" κι όχι "Αληθώς - με ωμέγα, που σημαίνει πραγματικά, αλήθεια αναστήθηκε".

Είναι λοιπόν πολύ εύκολο κάποιος πιστός που ο άνθρωπος δεν έχει διάκριση ή επαρκή μόρφωση να παρασυρθεί πολύ εύκολα από ανοησίες παπάδων. Και τελικά, το να ρωτήσουμε κάποιον ιερέα τι ξέρει είναι άσκοπο...δεν έχουμε σκοπό να "εξετάσουμε" τις γνώσεις τους.

Γι' αυτό άλλωστε το λόγο έρχονται φωτισμένοι άνθρωποι κατά καιρούς, δάσκαλοι, πνευματικοί που φροντίζουν ώστε ο λόγος τους (ή μάλλον ο λόγος του Αγίου Πνεύματος) να μαθευτεί στους πιστούς.
Και σε αυτούς νομίζω ότι πρέπει να μείνουμε και αυτών τις προφητείες μελετάμε εδώ άλλωστε.

Αλλά, η επίσημη εκκλησία είναι κάτι πολύ διαφορετικό και έχει και την λογική της ουσιαστικής καθοδήγησης. Μην ξεχνάτε ότι μέσα από τις Ιερές Συνόδους καθορίζει και θέματα πίστεως που διέπουν γενιές και γενιές.
Γι' αυτό επέμεινα στο κατά πόσον έχουν αναφερθεί στο θέμα Μαιτράγια...και νομίζω πως πρέπει να εξετάσουμε και αυτή την παράμετρο, γιατί για σκεφτείτε η Καθολική εκκλησία, π.χ. να έχει δεχθεί τον Μαιτράγια ως κάποιον φιλόσοφο! Φαντάζεστε την πλάνη που θα έχει επιτελέσει?

simboyΜέλος
21/06/2005, 15:00:33
quote:

SimBoy, αν δεν είναι τσαρλατάνος και εμείς τώρα προσπαθούμε να καταλάβουμε τι παίζει με αυτόν κάνουμε κακό;
[/quote]

Οχι βρε πως μπορώ εγώ να καταθέσω δεδομένη άποψη ? δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις
Απλά σκέψεις κάνω

Πιστεύω εις ένα Θεό
Πατέρα Παντοκράτορα

stratis79Μέλος
21/06/2005, 15:25:02
ΑΕΤΕ γιατί ενίστασαι; Ουσιαστικά το ίδιο πράγμα λέμε. Στους απλούς παπάδες αναφέρθηκα για το θέμα των προφητειών και των εξελίξεων. Για το θέμα της μόρφωσης που έθιξες δε συμφωνώ, γιατί ο Παΐσιος δεν είχε βγάλει πανεπιστήμια αλλά και τις εξελίξεις γνώριζε και τις προφητείες των αγίων μας.

Για τον Μαϊτρέγια δεν έχω ακούσει να έχουν πει κάτι, αν είχαν πει, φαντάζομαι ότι όλο και κάποιος εδώ μέσα θα το είχε ακούσει.

Γεγονός είναι ότι στις δύσκολες και πονηρές αυτές μέρες που ζούμε, προσωπικά εγώ δε νιώθω ασφαλής με τους σημερινούς ιεράρχες ότι θα μας προστατεύσουν πνευματικά και θα μας καθοδηγήσουν σωστά την κρίσιμη στιγμή.Αν μάλιστα λάβουμε υπ'όψιν την προφητεία του Νείλου τότε άστα να πάνε... Θα ήθελα μια δυναμική Εκκλησία που όχι μόνο θα αμυνθεί αλλά θα περάσει και στην επίθεση. Οι Έλληνες πιστεύουν ακόμη στο Θεό και με τους κατάλληλους χειρισμούς από τους ποιμενάρχες μας θα μπορούσαμε να κατορθώσουμε πολλά.

HfaistosΜέλος
21/06/2005, 15:53:10
Symfwnw apoluta me thn apopsh oti den empisteyomai thn Ierarxia 100% kai tha htan paralogo na kaname kati tetoio thn idia wra pou mas exoune prohdopoihsh polloi gia auto.

Dystyxws einai polloi synithws synithws hlikiwmenoi pou empisteuontai tyfla oti tous leei o Papas thn enorias h o mhtropoliths.
Aytous tha prepei na enhmerwsoume oso mporoume gia na doune ta pragmata apo mia allh optikh gwnia. Kalo tha htan na kanete syzthsh kai me tous ierararxes an mporeite.

Entupwsh me prokalese h apanthsh pou elava apo duo Papades sthn voreia ELlada otan tous erwthsa gia toN Maitreya. Den emeinan katholou ekpliktoi alla oute gelasan na ton apokalesoun tsarlatano h apatewna. Tounantion malista gnwrizan gia ton sygekrimeno polla pragmata kai o enas eksayton ton apokalese prodromo tou Antixristou.

"ΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ"

20/11/2004, 03:50:22
ενας απο τους βασικοτερους λογους που ωθει εναν ανθρωπο,
στην αυτοχειρια,ειναι η μοναξια,η απομονωση,συνειδητη η μη.
Αραγες ο κοσμος ,διαισθανεται,νοιωθει τους μελλοντικα αυτοχειρες,τους μελλοντες νεκρους και
τους απομονωνει με τον τροπο του?....

αραγες οι ψυχες αποπνεουν ,δινουν και λαμβανουν μεταξυ τους μηνυματα σε επιπεδα που δεν διαισθανομαστε αμμεσα η εμμεσα?

υπαρχει τροπος ,να μετατραπει η μοναχικοτητα,οχι σε μοναξια,αλλα σε μικρα
βηματα ωστε να ανοιξουν και να διευρινουν το ειναι τους,οι ανθρωποι που εχουν τασεις
μοναχικοτητας??...

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

WHISPERS OF THE DREAMS

ΑΡΓΩΜέλος
20/11/2004, 04:21:05
Η μοναξιά γίνεται μοναχικότητα...
και η μοναχικότητα μετατρέπεται
σε αβάσταχτη μελανχολία...
Και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή
Μια λεπτή κλοστή σε κρατάει...
Δεν αφαιρώ τίποτα πια απ'τη Ζωή
Όμως με τόσες διαιρέσεις αναρωτιέμαι τι έχει απομήνει...
Ερεθίσματα μπορείς να πάρεις απο οτιδήποτε
μα αν οι αισθήσεις σου μένουν νεκρές
τότε το ψύχος των άκρων σου θυμίζει θάνατο
έστω κιαν ζείς...
Κι ο "κόσμος" ίσως να διαισθάνεται το θάνατο σου
μα αφήνει σ'εσένα την επιλογή του τρόπου που εσύ θα ζείς...

"Αργώ" γιατί δεν βιάζομαι
και η Ψυχή μου λαχταρά πάντα ταξίδια...

20/11/2004, 13:10:09
ΑΡΓΩ:))))))))))))
υπεροχες σκεψεις,που ηρθαν για να συμπληρωσουν ,οτι αισθανομουν και ειχα ως αρχαικη σκεψη ,μα δεν μπορουσα να εκφρασω,σε ευχαριστω:)))))))

αν και εχω ενδοιασμους ως προς το πιο επικρατει και ερχεται μπροστα,εννοω μεταξυ μοναχικοτητας και μοναξιας,στο ολον του θεματος ,δεν παιζει κανενα ρολο και δεν θα κανω παραπανω αναφορα:)))))

το θεμα ειναι πως οι περισσοτεροι/ρες ειχαμε η εξακολουθουμε να βιωνουμε ενος ειδους ψυχικου θανατου....

απο εδω και περα τι γινεται...??

δημιουργουμε κινητρα?αν ναι με ποιον τροπο μπορουμε?,θα μπορουσαμε?εαν τα αποθεματα νοιωθουμε να εχουν εξαντληθει? η εχουν οντως εξαντληθει?

WHISPERS OF THE DREAMS

seminaΜέλος
20/11/2004, 13:44:30
Δεν ξερω αν κατανοησα πληρως το θεμα,αλλα θελω να εκφερω μια αποψη..
Νομιζω πως οι ανθρωποι που εχουν τασεις μοναχικοτητας μπορουν να κανουν καποια βηματα ωστε να διευρυνουν τους οριζοντες τους...
Επειδη,τον τελευταιο καιρο,βιωνω μια τετοια κατασταση,ειτε επειδη το θελω,ειτε επειδη ετσι γινεται αυτο δεν σημαινει πως δεν μου δινεται η ευκαιρια να ανοιξω και να διευρυνω το ειναι μου...
Η μοναξια ειναι πολυ πνιγερη παντως...ειναι καταθλιπτικη και πολλες φορες συγχεονται σκεψεις και ολα καταληγουν στην αυτοχειρια...ειναι ταση προς φυγη για μενα...ακομα το ψαχνω ομως
τουλαχιστον προσπαθησα..
Φιλικα..
Σεμινακι

Η ωριμοτητα συνισταται στην αποκαλυψη πως ερχεται καποια στιγμη που ολα οσα πιστευεις ανατρεπονται και παντα θα υπαρχει κατι που δεν μπορεις να κατανοησεις..

ΑΡΓΩΜέλος
20/11/2004, 17:46:29
Βρές την πηγή του μαρασμού σου...
Ό,τι στη Ζωή σου έχεις ποθήσει περισσότερο
και δεν πάψεις στιγμή να το ποθείς
όταν δεν το'χεις γαλήνη δεν θα'βρεις πουθενά...

"Αργώ" γιατί δεν βιάζομαι
και η Ψυχή μου λαχταρά πάντα ταξίδια...

MercuryΜέλος
20/11/2004, 18:10:23
Φίλε μου Μάνο εγώ έχω τάσεις μοναχικότητας αλλά περιέργως νίωθω
μια χαρά. Ο κόσμος όχι μόνο δεν με απομονώνει αλλά δεν με αφήνει
να απολαύσω τις λίγες στιγμές μοναξιάς που μου επιτρέπει η ζωή.

Αισθάνομαι μαλιστα ότι το είναι μου έχει παραδιευρυνθεί
και μου φαίνεται ότι θα πρέπει να το περιορίσω.

Τάσεις αυτοκτονίας δεν έχω,αλλά σιχαίνομαι τόσο πολύ τις
κηδείες και το θέατρο που παίζεται αε αυτές, ώστε έχω αποφασίσει
ότι όταν νιώσω ότι "ήρθε η ώρα μου" να πάω σε κάποιο ωραίο ωκεανό
και να προσφέρω το ότι θα έχει μείνει απο το σώμα μου στα
πλάσματα του.

Μην ταυτίζεις τις τάσεις μοναχικότητας με την κατάθλιψη γιατί απλά
κάνεις λάθος. Και μην θεωρείς τους κοινωνικούς ανθρώπους ανώτερους
από τους εσωστρεφείς, γιατί κάνεις ακόμα ένα. Αυτός που αισθάνεται
με όλο του το είναι το τι γίνεται γύρω του, δεν μπορεί να είναι
τίποτα άλλο απο μελαγχολικός.Γιατί για να νιώθεις έτσι θα πρέπει
τουλάχιστον να έχεις ψυχή. Κάτι που στις μέρες μας τείνει να γίνει προνόμιο...

Και λίγη ποίηση από την "άλλη άποψη".

Όσο Mπορείς

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική...

Καβάφης Κ.Π.

20/11/2004, 18:54:38
quote:

Φίλε μου Μάνο εγώ έχω τάσεις μοναχικότητας αλλά περιέργως νίωθω
μια χαρά. Ο κόσμος όχι μόνο δεν με απομονώνει αλλά δεν με αφήνει
να απολαύσω τις λίγες στιγμές μοναξιάς που μου επιτρέπει η ζωή.

Αισθάνομαι μαλιστα ότι το είναι μου έχει παραδιευρυνθεί
και μου φαίνεται ότι θα πρέπει να το περιορίσω.

MIA AΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
20/11/2004, 19:45:48
θα σας ευχαριστησω ,για την παρουσια σας ,με την σειρα μου,γραφοντας
ενα απο τα ποιηματα μιας συλλογης ,ζωης-ψυχης...
ΤΟ ΔΑΚΡΥ

το δακρυ κανει τον καθρεφτη να ραγιζει;

να σπαρταρα-σα να θελει απο την θεση του να φυγει;

ειναι η αληθεια της μοναξιας ή η πραγματικοτητα της υπαρξης μας....
...εκεινη που πονα;

ειναι η καρδια που τροπους να μιλησει ζητα;

ειναι η σιωπη του καθρεφτη,που με αναζητα...ή ο τροπος
σκεψης μου,που με πονα;

ειναι ο καθρεφτης που στην αγκαλια του με κρατα;

η το ειδωλο του ,που να με διωξει αποζητα;

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΟΤΣΑΚ.

Mercury:))) δεν ταυτιζω απολυτος τιποτε, ενοιωσες οτι εκανα η εγραψα κατι τετοιο; :)

οσο για τους κοινωνικους ανθρωπους,η τους ανθρωπους που ειναι λιγουλακι "δεν βαριεσαι,δεν εγινε κατι το σημαντικο/το φοβερο",μπορω να πω οτι τους ζηλευα και εξακολουθω να τους ζηλευω,που μπορουν και δεν θελουν να "τετραγωνιζουν τον κυκλο",σε καθε βημα η σκεψη τους.

οσο και να το μπορω η να το θελω,ειναι εμφυτο μεσα σε καθε συνειρμο σκεψης-πραξης,μεσα στο ειναι μου..

την καλησπερα μου ,καλη συνεχεια παιδια:))))))))

WHISPERS OF THE DREAMS

ΚλαρίςΝέο Μέλος
20/11/2004, 20:19:18
Mercury

Το ποίημα του καβάφη που έγραψες είναι καταπληκτικό και με εκφράζει απόλυτα. Εγώ όταν ήμουν μικρή ήμουν μοναχική όταν ήθελα, και όταν ήθελα ανοιγόμουν και έβρισκα τους φίλους μου. Όμως αυτό κοινωνικά δεν φαίνεται σωστό. Έχεις δίκιο για την εσωστρέφεια. Όλοι προσπαθούν να σε πείσουν ότι κάτι δεν πάει καλά με εσένα αν δεν κάνεις κέφι να γλεντάς όλη την ώρα, να πηγαίνεις σε επαγγελματικά cocktail parties, να κάνεις νόημα της ζωής σου την μεταμεσονύκτια έξοδο του Σαββάτου, να έχεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σεξουαλικό σύντροφο και σίγουρη παρέα για τις διακοπές του Αυγούστου… και μέσα σε αυτή την αγωνία, θα μπορούσα κι εγώ να αναρωτιέμαι: «είναι επιλογή μου που αράζω μόνη στο internet Σάββατο απόγευμα, ή μήπως είμαι προβληματική;»

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που από τη μοναξιά θα καταλήξουν να αυτοκτονήσουν, (εξαιρούνται αυτόχειρες άλλων αιτιών) είναι άνθρωποι που ήταν επιλογή τους η απομόνωση αλλά δεν άντεξαν να είναι διαφορετικοί από αυτό που απαιτεί από όλους μας η καπιταλιστική, κομπλεξική και κριτική κοινωνία μας.

BRAINSTORMΜέλος
21/11/2004, 14:31:11
Καλησπέρα αδέρφια

Mercury συγχαρητήρια για το θεματάκι

Από μικρός ήμουν εσωστρεφής και πάντα ενώ είχα να πω πολλά τα κρατούσα μέσα μου με αποτέλεσμα να σκέφτομαι πολύ και να πράττω λίγο. Πολλές φορές μιλάω μόνος μου δυνατά γιατί πραγματικά με ευχαριστεί πολύ αυτός ο διάλογος με τον φανταστικό συνομιλητή μου.

Ναι είμαι μοναχίκος άνθωπος αν και έχω πολλά πάρε δώσε με μεγάλη γκάμα ανθρώπων.Οταν είμαι μόνος όμως,αισθάνομαι πολύ ήρεμος.

Ποτέ δεν συμπάθησα τους ανούσιους καφέδες στην καφετέρια της γειτονιάς, τα ουρλιαχτά που βγαίνανε από το στόμα μου για να συνεννοηθώ με κάποιον φίλο σε κάποιο club, και τις δήθεν χαιρετούρες που παίρνουν και δίνουν σε μαγαζιά-στέκια.

quote:
Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που από τη μοναξιά θα καταλήξουν να αυτοκτονήσουν, (εξαιρούνται αυτόχειρες άλλων αιτιών) είναι άνθρωποι που ήταν επιλογή τους η απομόνωση αλλά δεν άντεξαν να είναι διαφορετικοί από αυτό που απαιτεί από όλους μας η καπιταλιστική, κομπλεξική και κριτική κοινωνία μας.

Αγαπητή Κλαρίς δεν φαντάζεσαι πόσο θα συμφωνήσω με το προαναφερθέν σου μήνυμα.