ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

gigenis30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
07/10/2005, 18:22:53
παραμυθι ο ηρακλης
πραγματικοτητα ο σαμψων

μπουρδα ο απολλωνας
ιστορικο γεγονος ο ηλιας

παιδικη ανοησια ο ποσειδωνας
αληθεια ο αι νικολας

ανοησια η μαχη του απολλωνα με τον δρακο
πραγματικοτητα η μαχη του αι γιωργη

και για να μην μπερδευεστε σε ισχυ ειναι και η αντιθετη αποψη

οταν παψετε να τρωτε οτι σας δινουν τοτε θα δειτε την αληθεια

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

rizitisΜέλος
07/10/2005, 18:31:47
ΕΡΩΤΗΣΗ
quote:
1)στην καινη διθηκη αναγραφεται πως ο Θεος εστειλε αγγελο για να σκοτωσει τα παιδια των αιγυπτιων(10 πληγες του φαραω)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

quote:
27 Διά πίστεως αφήκε την Αίγυπτον, μη φοβηθείς τον θυμόν του βασιλέως· διότι ως βλέπων τον αόρατον ενεκαρτέρησε.
28 Διά πίστεως έκαμε το πάσχα και την πρόσχυσιν του αίματος, διά να μη εγγίση αυτούς ο εξολοθρεύων τα πρωτότοκα.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ:
ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ!
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΥΨΟΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ!

ΕΡΩΤΗΣΗ

quote:
2)και οτι ο Θεος κεραυνοβολησε τον ανανια(ο οποιος θελησε να δωσει ενα μερος της ιδιοκτησιας του στους φτωχους)και τη γυναικα του(η οποια του προτεινε να κρατησουν κατι απο αυτα που θα εδιναν μηπως βρεθουν σε καμια δυσκολια)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

quote:
1 ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ ΤΙΣ ΑΝΑΝΙΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥ ΣΑΠΦΕΙΡΗΣ ΕΠΩΛΗΣΕ ΚΤΗΜΑ
2 ΚΑΙ ΕΚΡΑΤΗΣΕΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΦΕΡΩΝ ΜΕΡΟΣ ΤΙ ΕΘΕΣΕΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΔΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
3 ΕΙΠΕ ΔΕ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΑΝΙΑ ΔΙΑ ΤΙ ΕΓΕΜΙΣΕΝ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΝ ΣΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΨΕΥΣΘΗΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ
4 ΕΝΩ ΕΜΕΝΕ ΔΕΝ ΗΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΠΩΛΗΘΗ ΔΕΝ ΗΤΟ ΕΝ ΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΔΙΑ ΤΙ ΕΒΑΛΕΣ ΕΝ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΕΨΕΥΣΘΗΣ ΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ
5 ΕΝΩ ΔΕ ΗΚΟΥΕΝ Ο ΑΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΤΟΥΣ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΕΞΕΨΥΧΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΠΕΣΕ ΦΟΒΟΣ ΜΕΓΑΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΑ
6 ΣΗΚΩΘΕΝΤΕΣ ΔΕ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΕΤΥΛΙΞΑΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΕΚΒΑΛΟΝΤΕΣ ΕΘΑΨΑΝ
7 ΜΕΤΑ ΔΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΡΕΙΣ ΩΡΑΣ ΕΙΣΗΛΘΕΝ Η ΓΥΝΗ ΑΥΤΟΥ ΜΗ ΕΞΕΥΡΟΥΣΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
8 ΚΑΙ ΑΠΕΚΡΙΘΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΜΟΙ ΔΙΑ ΤΟΣΟΝ ΕΠΩΛΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΕΙΠΕ ΝΑΙ ΔΙΑ ΤΟΣΟΝ
9 ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΔΙΑ ΤΙ ΣΥΝΕΦΩΝΗΣΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΡΑΖΗΤΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΔΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΥΡΑΝ ΟΙ ΠΟΔΕΣ ΤΩΝ ΘΑΨΑΝΤΩΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΚΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΕ
10 ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΠΑΡΕΥΘΥΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΔΑΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΨΥΧΗΣΕΝ ΕΙΣΕΛΘΟΝΤΕΣ ΔΕ ΟΙ ΝΕΑΝΙΣΚΟΙ ΕΥΡΟΝ ΑΥΤΗΝ ΝΕΚΡΑΝ ΚΑΙ ΕΚΒΑΛΟΝΤΕΣ ΕΘΑΨΑΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΑΥΤΗΣ
11 ΚΑΙ ΕΠΕΠΕΣΕ ΦΟΒΟΣ ΜΕΓΑΣ ΕΦ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ:ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΑΝΙΑ! ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΑΚΟΜΑ.
ΕΠΙΣΗΣ Ο ΑΝΑΝΙΑΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ...ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ

ΥΓ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΙΑ...

`
LOVE !gamotintrelamou,LOVE!

VasiliscmΜέλος
07/10/2005, 18:58:35
Αγαπητέ Karnaugh,

Λες:

quote:
Δεν διαφωνώ στο ότι τους αντιμετώπισε σκληρά, στο ότι δεν έδειξε το πρόσωπο αγάπης το οποίο τον έχουμε συνηθίσει να δείχνει ως Ιησούς επί της Γης, αλλά ένα σκληρό πρόσωπο προς τους λαούς της Χαναάν.

Αντιμετώπισε σκληρά είναι στην γλώσσα σου το ΞΕΣΦΑΓΙΑΣΜΑ?
Ξεσφάγιασμα ενός λαού γιατί?
Επειδή ήταν ειδωλολάτρες?
Οι σημερινοί ειδωλολάτρες τότε γιατί ζουν? (Να ένα ερώτημα σαφές!)
Οι σημερινοί Χριστιανοί που στην ουσία λατρεύουν είδωλα και εικόνες γιατί ζουν? ΓΙΑΤΙ δεν τους έσφαξε ο ΦΙΛΕΣΠΛΑΧΝΟΣ Εβραίος Θεός σου?
(Ιδού άλλη μια ερώτηση)

Παρεπιπτώντος, αφού θέτεις τόσες προϋποθέσεις για να απαντήσεις σε μια ερώτησή μου, μπορείς να μου τις στέλνεις από πριν με email ώστε να είναι 100% εγκεκριμένες και σύμφωνες με την παράδοση της εκκλησίας μας.

Ωραία λοιπόν δεν μπορώ , προς το παρόν να βρώ λήμμα στην Παλαιά διαθήκη που να αποδεικνύει ότι ο Εβραίος Θεός σας είναι ταπεινός.
Μήπως αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ΣΦΑΓΕΑΣ άλλων λαών? (Αιγυπτίων, Χανααναίων κλπ.)

Θα έπρεπε σε κάθε σου αναφορά στον Θεό σου να το κάνεις με τον σαφή τρόπο που υποδηλώνει τις ρίζες του και τις ΣΦΑΓΕΣ που έχει κάνει. δηλαδή :

quote:
Με τον Εβραίο Θεό δεν έχετε τα ίδια μέτρα και σταθμά. Αυτό το οποίο σε εσένα φαντάζει τρομερό και φοβερό, για τον Εβραίο Θεό φαντάζει ελάχιστο, και ανάποδα. Στην πραγματικότητα, ίσως καν να μην φαντάζει.

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό ανθρώπων ίσως να συμφωνήσουμε.
Για τον χαρακτηρισμό του Θεού σου όμως ιδού η καταλληλότερη λέξη:

"ΕΒΡΑΙΟΣ"

Φιλικά Βασίλης

ΥΓ: Φαντάζεσαι την ταραχή των πιστών στην εκκλησία εάν διαβαστεί έστω κι ένα κείμενο που να λέει την προφανή αλήθεια? Ότι ο Θεός είναι Εβραίος?

lancelotΜέλος
07/10/2005, 19:04:51
arisseirios και λοιποι....δικαιωμα σας να αμφισβητειται τον χριστιανισμο...δεν εχω κανενα προβλημα μαζι σας..με ενοχλει ομως που συνεχεια τον λιδορειται...
φιλη μου zandark...αποτι καταλαβες επεσες σε σφηκοφωλια ατομων που εχουν τα μυαλα τους αιωνες πριν...σε λιγο θα μας πουνε να κανουμε και καμια θυσια στο Δια...
Αν θεωρουν επανασταση καποιοι να πιστευουν σε μυθολογιες ειναι βαθεια νυκτωμενοι.
Zandark αν θες να δεις τα ΧΑΛΙΑ μερικων που αποτι καταλαβα ειναι φιλαρακια του ερμοκρατη πηγαινε στο σιτε : www.ysee.gr .. Θα γελασεις με ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΨΥΧΗ!!!
Εγω προσωπικα δε θα κανω θυσια στους 12 θεους!Ας με κατακεραυνωσουν τωρα!!Τους περιμενω με ανοικτες αγκαλες!Εμπρος λοιπον μικροι μου χλαμυδοφοροι τι περιμενετε?
morpheausΜέλος
07/10/2005, 22:20:52
Καλησπέρα
δεν καταλαβαίνω γιατί λες οτι θα γελάσουμε με την ψυχή μας.
Πολυ σωστό είναι αυτό που λέει.
Κατα την γνώμη μου το μάθημα των θρησκευτικών δεν θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία.
Εχω μια αδερφούλα που είναι 9 χρονών και φέτος πήγε τετάρτη δημοτικού, και έχει δάσκαλο παπα,
το συντμότερο δυνατόν θα αλλάξει σχολείο.
Δεν θα αφήσω να την επηρεάσει κανένας Τραγόπαπας ο οποίος κοιτάει την τσεπούλα του.
Και αφού ο παπάς εκτελεί το έργο του θεού σου γιατι όλα τα παιδιά είναι απο γοητευμένα απο τον καινούριο τους καθηγητή?

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος

morpheausΜέλος
07/10/2005, 22:21:37
Καλησπέρα
δεν καταλαβαίνω γιατί λες οτι θα γελάσουμε με την ψυχή μας.
Πολυ σωστό είναι αυτό που λέει.
Κατα την γνώμη μου το μάθημα των θρησκευτικών δεν θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία.
Εχω μια αδερφούλα που είναι 9 χρονών και φέτος πήγε τετάρτη δημοτικού, και έχει δάσκαλο παπα,
το συντμότερο δυνατόν θα αλλάξει σχολείο.
Δεν θα αφήσω να την επηρεάσει κανένας Τραγόπαπας ο οποίος κοιτάει την τσεπούλα του.
Και αφού ο παπάς εκτελεί το έργο του θεού σου γιατι όλα τα παιδιά είναι απο γοητευμένα απο τον καινούριο τους καθηγητή?

Το παρελθόν είναι δάσκαλος του παρόντος και οδηγός του μέλλοντος

08/10/2005, 01:10:31
morpheaus:
«Κατα την γνώμη μου το μάθημα των θρησκευτικών δεν θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία.
Εχω μια αδερφούλα που είναι 9 χρονών και φέτος πήγε τετάρτη δημοτικού, και έχει δάσκαλο παπα, το συντμότερο δυνατόν θα αλλάξει σχολείο.»

Πολύ σωστά θεωρείς αγαπητέ, μιας και δεν πρόκειται για «μάθημα», αλλά για ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ. Σκοπός ενός μαθήματος είναι άλλο περιεχόμενο και διδασκαλία. Η κατήχηση, θα πρέπει να ανήκει στην εκκλησία, και όποιος γονιός θελήσει, να μπορεί να ΕΠΙΛΕΓΕΙ συνειδητά.

Σήμερα, η εφημερίδα «ΒΗΜΑ» φιλοξενεί στην πρώτη σελίδα της σελίδα μια αναφορά, βάση της οποίας η Ευρωπαϊκή ένωση προωθεί σειρά μέτρων προκειμένου να καταργηθεί η θρησκευτική κατήχηση στα σχολεία και το μάθημα να είναι πραγματικό μάθημα και όχι βήμα για κατήχηση και φανατισμό.

Αργά, αργά, αλλά προχωράμε.

dimitris2Μέλος
08/10/2005, 01:47:53
Κι εγώ έχω μια ξαδελφούλα που πάει γυμνάσιο.
Τι κρίμα, ο θεολόγος είναι σατανιστής που πέτυχε κατά λάθος θεολογία.

Οι σατανιστές το παίζουν και διδάσκουν θεολογία.

Αντίθετα οι χριστιανοί διδάσκου μυθολογία σε τάξεις του Δημοτικού.

Τι λέτε? να καταργηθούν τα μαθήμαα θρησκευτικών και μυθολογίας από τα σχολεία?

KarnaughΝέο Μέλος
08/10/2005, 02:30:15
Φίλε Βασίλη,
αν και δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο να σου απαντήσω, μιας και όταν εγώ ρωτάω κάτι με γράφεις στα παλαιότερα των υποδυμάτων σου, θα απαντήσω.

quote:

Λες:

quote: Δεν διαφωνώ στο ότι τους αντιμετώπισε σκληρά, στο ότι δεν έδειξε το πρόσωπο αγάπης το οποίο τον έχουμε συνηθίσει να δείχνει ως Ιησούς επί της Γης, αλλά ένα σκληρό πρόσωπο προς τους λαούς της Χαναάν.

Αντιμετώπισε σκληρά είναι στην γλώσσα σου το ΞΕΣΦΑΓΙΑΣΜΑ?

Ναι. Αποφεύγω τις βαριές εκφράσεις, είτε είναι για την σκληρή αντιμετώπιση του Θεού προς τους ειδωλολάτρες, είτε πρόκεται για τους ανηλεείς διωγμούς ιδεολόγων αθέων που θεωρούσαν σωστό τον ξεκληρισμό κάθε οικογένειας που είχε δεσμούς με την Εκκλησία στην παλαιά CCCP.

quote:

Ξεσφάγιασμα ενός λαού γιατί?
Επειδή ήταν ειδωλολάτρες?

Όχι, επειδή ένας λαός που προσκυνούσε τον αληθινό Θεό θα έπρεπε να εγκατασταθεί στην Γη που ο Θεός του είχε υποσχεθεί, ώστε το σχέδιο της Θείας Οικονομίας να προχωρήσει.

quote:
Οι σημερινοί ειδωλολάτρες τότε γιατί ζουν? (Να ένα ερώτημα σαφές!)

Για να δεχθούν το μήνυμα του Ευαγγελίου μέσα στα επόμενα σύντομα χρόνια, ώστε τα δαιμονικά πνεύματα πίσω από τα άψυχα είδωλα να ταπεινωθούν μπροστά στον αληθινό Θεό.

quote:
Οι σημερινοί Χριστιανοί που στην ουσία λατρεύουν είδωλα και εικόνες γιατί ζουν? ΓΙΑΤΙ δεν τους έσφαξε ο ΦΙΛΕΣΠΛΑΧΝΟΣ Εβραίος Θεός σου?
(Ιδού άλλη μια ερώτηση)

1) Οι άνθρωποι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο εικονιζόμενο πρόσωπο πίσω από την εικόνα.
2) Όσοι δεν κάνουν αυτό, αλλά εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην εικόνα αντί για το εικονιζόμενο πρόσωπο, είναι πτωχοί τω εγκεφάλω, συνεπώς δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Αν σκόπιμα λατρεύουν τις εικόνες, τότε και αυτοί δεν τιμωρούνται από τον Θεό ώστε να μπορέσουν κάποια μέρα να μετανοήσουν και να δοξάσουν τον Θεό αντί για την εικόνα.

Επίσης μπορείς να συμβουλευτείς και όσα κανονικά θα σου απαντούσε ένας άνθρωπος υπεύθυνος, όπως για παράδειγμα εδώ:
http://www.i-m-attikis.gr/html/gr/PalaiaDiathiki/apanthseis.html
Εγώ δεν είμαι Θεολόγος για να σου απαντήσω υπεύθυνα.

quote:
Παρεπιπτώντος, αφού θέτεις τόσες προϋποθέσεις για να απαντήσεις σε μια ερώτησή μου, μπορείς να μου τις στέλνεις από πριν με email ώστε να είναι 100% εγκεκριμένες και σύμφωνες με την παράδοση της εκκλησίας μας.

Δεν νομίζω πως θέτω καμμία επιπλέον προυπόθεση, παρά μόνο το να απαντάς και στις δικιές μου ερωτήσεις. Ουδέποτε επεδίωξα να εμπλακώ σε "συζήτηση" περί της Παλαιάς Διαθήκης και της αντιμετώπισης του Θεού προς τους ειδωλολατρικούς Θεούς, ωστόσο δεν σου το αρνήθηκα όταν εσύ το επεδίωξες.
Αν θεωρείς επιπλέον προυπόθεση το να θεωρώ πως αυτό το οποίο γράφεις θα πρέπει να επιδέχεται απάντηση, τότε προφανώς ζητάω πολλά. Εγώ πάντως έχω συνηθίσει να θεωρώ κάτι τέτοιο αυτονόητο.

Τα περί mail, αν όντως τα θες, δεν έχω πρόβλημα. Ωστόσο την επίσημη θέση της Εκκλησίας δεν μπορώ να σου την παράσχω, καθ'ότι δεν είναι η δουλειά μου, και αυτά τα οποία λέω τα λέω από την προσωπική ενασχόληση με την γραφή.

quote:

Ωραία λοιπόν δεν μπορώ , προς το παρόν να βρώ λήμμα στην Παλαιά διαθήκη που να αποδεικνύει ότι ο Εβραίος Θεός σας είναι ταπεινός.
Μήπως αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ΣΦΑΓΕΑΣ άλλων λαών? (Αιγυπτίων, Χανααναίων κλπ.)

Σαφώς και ταπείνωσε και άλλους ειδωλολατρικούς λαούς και δεν θα έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να το ξανακάνει, όταν οι λαοί πάρα πολύ σύντομα φτάσουν στο κατώτερο βάθος που τους επιτρέπει ο Θεός στο να τον υβρίζουν και να τον κατηγορούν.

Νομίζω πως λήμμα στην Παλαιά Διαθήκη να λέει πως ο Θεός είναι ταπεινός δεν θα βρεις, χωρίς να είμαι σίγουρος βέβαια.

quote:

Θα έπρεπε σε κάθε σου αναφορά στον Θεό σου να το κάνεις με τον σαφή τρόπο που υποδηλώνει τις ρίζες του και τις ΣΦΑΓΕΣ που έχει κάνει. δηλαδή

Αν επιμένεις βεβαίως. Ίσως όμως να πρέπει να κάνουμε το ίδιο και για κάθε άνθρωπο, το οποίο καταντάει κουραστικό.
Πάντως, βλέπω δεν χάνεις την ευκαιρία να επισημαίνεις τα περί σφαγών. Δεν σε κατακρίνω για αυτό. Σε κατακρίνω για το ότι δεν τον έχεις τιμωρήσει ακόμη για τις σφαγές που έχει διαπράξει.

Α ναι, ξέχασα. Θεός για εσένα είναι η απουσία ντετερμινισμού και η αυθυπαρξία ενός σύμπαντος το οποίο προήλθε από μια κατά τα άλλα "τυχαία" κβαντική διακύμανση. Αυτή η ρημάδα η τύχη τα φταίει όλα. Κρίμα που το όλο οικοδόμημα στηρίζεται στον ωχετό των πιθανοτήτων και σε μια από μαθηματικής απόψεως κλινικά νεκρή θεωρία της εξέλιξης.

Δεν νομίζω πως χρειάζεται να πω το πόσο λυπηρή βρίσκω αυτή την κατάσταση, δηλαδή του να υπάρχουν άνθρωποι που από την μια δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια θεωρία που δέχτηκε την τελική βολή το 1984 ως από μαθηματικής απόψεως απαράδεκτη, και από την άλλη να πυροβολούν έναν συνάνθρωπό τους με το καλημέρα, ότι τάχα "δεν μας πείθεις". Ούτε καν το τυπικό σκέλος μιας συζήτησης δεν τηρείται πια: ο καθένας να έχει μια θέση που να συνάδει με την ιδιότητά του.

quote:

quote:Με τον Εβραίο Θεό δεν έχετε τα ίδια μέτρα και σταθμά. Αυτό το οποίο σε εσένα φαντάζει τρομερό και φοβερό, για τον Εβραίο Θεό φαντάζει ελάχιστο, και ανάποδα. Στην πραγματικότητα, ίσως καν να μην φαντάζει.

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό ανθρώπων ίσως να συμφωνήσουμε.
Για τον χαρακτηρισμό του Θεού σου όμως ιδού η καταλληλότερη λέξη:

"ΕΒΡΑΙΟΣ"

ΥΓ: Φαντάζεσαι την ταραχή των πιστών στην εκκλησία εάν διαβαστεί έστω κι ένα κείμενο που να λέει την προφανή αλήθεια? Ότι ο Θεός είναι Εβραίος?

Ξαφνικά έχεις καταφέρει να με πείσεις πως η συνομιλία μαζί σου δεν είναι τόσο ευχάριστη όσο πίστευα. Τουλάχιστον μια στοιχειώδη συνεννόηση σε επίπεδο λογικής περίμενα πως θα ήσουν πρόθυμος να επιτύχεις.
Αποκάλεσα έτσι τον Θεό ως "Εβραίο Θεό", αναφερόμενος στο πως τον χαρακτήρισες, συνεχίζοντας τις προτάσεις σου όσον αφορά τον Θεό. Όχι επειδή θεωρώ πως ο Θεός είναι εβραίος, αφού κάτι τέτοιο είναι παράλογο, εφόσον η εθνικότητα είναι χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου.

Να 'σαι καλά, φίλε Βασίλη, δεν βλέπω όμως τον λόγο για να συνεχίσουμε αυτή την συζήτηση. Προβλέπω ότι δεν θα εξελιχθεί φιλικά, παρ'όλο που δεν επιδιώκω κάτι τέτοιο.
Κατά τα άλλα, αν περιμένεις πως εγώ θα αρνηθώ αυτό το οποίο είναι γραμμένο μέσα στην Παλαιά Διαθήκη ή ότι θα σε αφήσω να με στήσεις στον τοίχο βασιζόμενος πάνω στα όσα μας παραδόθηκαν από την Αγία Γραφή και στην εικόνα που έχεις χτίσει για τον Θεό, μάλλον άδικα περιμένεις. Όπως δεν μου αρέσει να στήνω κάποιον στον τοίχο, έτσι δεν μου αρέσει να με στήνουν εμμένα, πόσο μάλλον όταν έχω φιλική διάθεση και προσπαθώ να την διατηρήσω.

Αν επιθυμείς να απαντήσεις σε κάτι, θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα να απαντήσεις αυτά που σε ρώτησα για τα περί τύχης και ντετερμινισμού του σύμπαντος, και τότε θα φανούν πολλά.

Τελικά το να συναντήσω έναν άνθρωπο που επέλεξε να απορρίψει τον Θεό του Ιουδαιοχριστιανισμού χωρίς να αποτινάξει από πάνω του την ευγενικότητα και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπό του, μάλλον θα μου πάρει αρκετό καιρό ακόμα.

Edited by - Karnaugh on 08/10/2005 03:27:26

VasiliscmΜέλος
08/10/2005, 10:23:55
Αγαπητέ Karnaugh,

Την Δευτέρα (όχι παρουσία) θα λάβεις την απάντησή μου λόγω απουσίας μου.

Φιλικά Βασίλης

ΥΓ: Βλέπω ότι το δήθεν ήρεμο και ανεξάρτητο ύφος σου πήγε περίπατο!.

KarnaughΝέο Μέλος
08/10/2005, 11:11:06
quote:
Την Δευτέρα (όχι παρουσία) θα λάβεις την απάντησή μου λόγω απουσίας μου.

Να δούμε λοιπόν τότε τι έχεις να απαντήσεις.

----------

quote:
ΥΓ: Βλέπω ότι το δήθεν ήρεμο και ανεξάρτητο ύφος σου πήγε περίπατο!.

Δηλαδή είμαι:
Εκνευρισμένος και Εξαρτημένος

επίσης

quote:
Φαίνεται να αγνοείς και βασικές πληροφορίες των φυσικών επιστημών.

Αγνοώ και βασικές πληροφορίες των φυσικών επιστημών

και:

quote:

Κι όμως όπως εσύ διέκρινες τον σεβασμό και την εκτίμησή μου στις Θετικές επιστήμες, έτσι διέκρινα κι εγώ την πίστη σου στον Εβραίο Θεό.

Πιστεύω σε έναν Εβραίο Θεό.

και:

quote:
Αυτό σας ενοχλεί. Διότι είστε εναντίων των Εβραίων. Δεν έχετε σκεφτει τρόπο αντίδρασης σ'αυτήν την αντίφαση.

Είμαι ενάντια στους Εβραίους και αντιφάσκω.

quote:
Πρέπει να λέμε την Αλήθεια με το όνομά της. Διάβασε λίγο την παλαιά διαθήκη, να δεις τι παρεμβάσεις έκανε ο Εβραίος Θεός ώστε να σώσει τον περιούσιο λαό του και θα καταλάβεις.

Αυτές τις κούφιες κουβέντες που μας πιπιλάνε στο μυαλό απο παιδιά περί ταπεινού Θεού καλύτερα ναμην τις ξαναπεις. Διάβασε πόσους χιλιάδες εχθρούς των Εβραίων καθάρισε ο Θεός σας για να καταλάβεις πόσο αιματοβαμμένα ταπεινός ήταν.

Επίσης πρέπει να διαβάσω την Παλαιά Διαθήκη.

Τελικά φίλε Βασίλη, πολλά πράγματα είμαι, και σε πολλά πράγματα με έχεις πιάσει αδιάβαστο.

Edited by - Karnaugh on 08/10/2005 11:52:21

VasiliscmΜέλος
09/10/2005, 23:17:27
Dear Karnaugh,

Λες:

quote:

Ναι. Αποφεύγω τις βαριές εκφράσεις, είτε είναι για την σκληρή αντιμετώπιση του Θεού προς τους ειδωλολάτρες, είτε πρόκεται για τους ανηλεείς διωγμούς ιδεολόγων αθέων που θεωρούσαν σωστό τον ξεκληρισμό κάθε οικογένειας που είχε δεσμούς με την Εκκλησία στην παλαιά CCCP.

Επαναλαμβάνω την ερώτηση διότι δεν μου απάντησες:

Βαριές εκφράσεις είναι το ξεσφάγιασμα ενός λαού? Υπάρχει θεός που ξεκληρίζει έναν λαό για να προετοιμάσει την έλευση ενός σωτήρα?
Εάν αυτός δεν είναι δογματισμός από μέρους σου τότε τι άλλο είναι?
Από πού προκύπτει ότι η Βίβλος η γραμμένη από αμόρφωτους Εβραίους αποτελεί την μια και μοναδική αλήθεια?

Τι σχέση έχω με το καθεστώς της CCCP?

Λες:

quote:

Όχι, επειδή ένας λαός που προσκυνούσε τον αληθινό Θεό θα έπρεπε να εγκατασταθεί στην Γη που ο Θεός του είχε υποσχεθεί, ώστε το σχέδιο της Θείας Οικονομίας να προχωρήσει.

Ώστε λοιπόν δεχόμαστε τις υποθέσεις της Καινής διαθήκης ότι:
1. Υπάρχει μόνο ένας Θεός. (αυθαίρετα)
2. Αυτός έχει έναν γιό ! (αυθαίρετα)
3. Ήρθε στην Γη να ταπεινωθεί για να μας σώσει! (ποιος του ζήτησε να μας σώσει?)
4. Οι μόνοι που έγραψαν γι’αυτόν ήταν οι μαθητές του !!!! μετά από 200 χρόνια! (εδώ δεν έχω να προσθέσω κάτι)

Επίσης δεχόμαστε (αυθαίρετα) ότι ο Εβραίος πατέρας του Χριστιανοεβραίου Υιού κάνοντας οικονομία! ΞΕΦΣΑΓΙΑΣΕ μερικούς λαούς που κατοικούσαν στην Γη της επαγγελίας. Την οποία Γη της επαγγελίας εποφθαλμιούσαν, τυχαίως, αυτοί που έγραψαν την Παλαιά Διαθήκη, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ.

Εμείς οι υπόλοιποι λαοί της οικουμένης τι σχέση έχουμε με αυτό το παραμύθι ? (δηλαδή την μυθολογία των Εβραίων ?)

Είναι λυπηρό να έχει γεμίσει η οικουμένη με απολογητές των Εβραίων.

quote:

quote:

Για να δεχθούν το μήνυμα του Ευαγγελίου μέσα στα επόμενα σύντομα χρόνια, ώστε τα δαιμονικά πνεύματα πίσω από τα άψυχα είδωλα να ταπεινωθούν μπροστά στον αληθινό Θεό.

Ώστε λοιπόν έτσι. Κι εσύ που το ξέρεις?
Δεν το ξέρεις φίλτατε, απλώς έτσι σου λέει το δόγμα σου να πεις. Έχεις μια απάντηση σε κάθε ερώτηση, η οποία είναι μέσα στην επίσημη γραμμή της εκκλησίας.

Λέει λοιπόν η εκκλησία ότι αφήνει ο Εβραίος Θεός σου τους ειδωλολάτρες να ζουν για να ταπεινωθούν μπροστά στον Εβραίο Θεό. ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡ!

Θα μας ΞΕΣΦΑΓΙΑΣΕΙ κι εμάς τους άθεους ο Εβραίος Θεός σου?

Έλεος!!!

Κάθε σχόλιο περιττεύει.

Λες:

quote:

Σαφώς και ταπείνωσε και άλλους ειδωλολατρικούς λαούς και δεν θα έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να το ξανακάνει, όταν οι λαοί πάρα πολύ σύντομα φτάσουν στο κατώτερο βάθος που τους επιτρέπει ο Θεός στο να τον υβρίζουν και να τον κατηγορούν.

Δεν σκέφτεσαι όμως ότι με την ίδια μέθοδο σας καθάρισαν οι της CCCP. Και δεν σου άρεσε καθόλου.
Τώρα βαφτίζεις ταπείνωση των ειδωλολατρικών λαών το Ξεσφάγιασμά τους από τους Εβραίους.
Έτσι λοιπόν σας ταπείνωσαν εσάς τους πιστούς του Εβραίου Θεού οι Ειδωλολάτρες της CCCP.
Οφθαλμός αντί οφθαλμού.

Δεν το εγκρίνω αυτό που έκαναν οι της CCCP.

Mην μου πεις ότι στην μια περίπτωση ήταν ο Θεός και στην άλλη άνθρωποι, διότι αυτό είναι αυθαίρετο. Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι υπάρχει Θεός. Έστω και Εβραίος!

Άσε τις ταλαίπωρες τις θεωρίες περι ντετερμινισμού στην ησυχία τους. Εσύ πιστεύεις στο δόγμα και στον Εβραίο θεό. Ότι και να σου πω μπορείς να το αναιρέσεις τελείως αυθαίρετα με μια κίνηση του Εβραίου Θεού σου.

Τελικά το να συναντήσω έναν άνθρωπο που επέλεξε να πιστέψει τον ΕΒΡΑΙΟ Θεό του Ιουδαιοχριστιανισμού χωρίς να αποτινάξει από πάνω του την ευγενικότητα και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπό του, μάλλον θα μου πάρει αρκετό καιρό ακόμα.

Φιλικά Βασίλης

nikostheaterΜέλος
09/10/2005, 23:41:01
quote:

Γιατι δεν γινεστε πιο πρωτοτυποι;Ολο τις ιδιες βλακειες θα λετε για να δικαιολογησετε την παρουσια σας εδω;
KarnaughΝέο Μέλος
09/10/2005, 23:56:16
quote:
Επαναλαμβάνω την ερώτηση διότι δεν μου απάντησες:

Βαριές εκφράσεις είναι το ξεσφάγιασμα ενός λαού?

Βαριές εκφράσεις είναι αυτές που αποφεύγω γενικότερα, όπως η λέξη ξεσφάγιασμα.

quote:

Υπάρχει θεός που ξεκληρίζει έναν λαό για να προετοιμάσει την έλευση ενός σωτήρα?

Εάν αυτός δεν είναι δογματισμός από μέρους σου τότε τι άλλο είναι?

Το μόνο που κάνω είναι να παραδέχομαι τα όσα γράφει η Παλαιά Διαθήκη. Περίμενες να τα αρνηθώ δηλαδή;

Η προσωπική επίθεση βλέπω πάντως καλά κρατεί.

quote:
Από πού προκύπτει ότι η Βίβλος η γραμμένη από αμόρφωτους Εβραίους αποτελεί την μια και μοναδική αλήθεια?

Αυτό προκύπτει από την εσωτερική επαφή του Χριστιανού με τα θεία. Αν έχεις αποκηρύξει εσωτερικά τον Χριστιανισμό, τότε ο Χριστιανισμός σε εγκαταλείπει επίσης, μέχρι να επιλέξεις να επανασυνδεθείς με αυτόν.

quote:
Τι σχέση έχω με το καθεστώς της CCCP?

Έχετε δύο μεγάλα κοινά: είστε άθεοι, πολεμάτε τον χριστιανισμό ως δεισιδαιμονία.

quote:
3. Ήρθε στην Γη να ταπεινωθεί για να μας σώσει! (ποιος του ζήτησε να μας σώσει?)
4. Οι μόνοι που έγραψαν γι’αυτόν ήταν οι μαθητές του !!!! μετά από 200 χρόνια! (εδώ δεν έχω να προσθέσω κάτι)

1,2,3: Περιμένεις μαθηματικές αποδείξεις ή πειράματα που να σου το επιβεβαιώνουν;
4: Σε κάποιο από τα βιβλία του Λυκείου για τα θρησκευτικά, μπορείς να βρεις σαφείς αναφορές πάνω σε αυτό. Υπάρχουν ακόμη και εξωχριστιανικές αναφορές σε αυτό. Πιστεύω πως η στοιχειώδης μόρφωση του Λυκείου είναι ένα απαραίτητο προσόν ζωής, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα σωτηρίας ψυχής.
Σε κάθε περίπτωση:
http://www.apologitis.com/gr/arxaiatot.htm

quote:
Ώστε λοιπόν έτσι. Κι εσύ που το ξέρεις?

Προσωπική μου άποψη.

quote:

Δεν το ξέρεις φίλτατε, απλώς έτσι σου λέει το δόγμα σου να πεις. Έχεις μια απάντηση σε κάθε ερώτηση, η οποία είναι μέσα στην επίσημη γραμμή της εκκλησίας.

Όπως είπα, εκφράζω προσωπικές απόψεις και μόνο.
Η επίσημη γραμμή της Εκκλησίας είναι διαφορετική σε πολλά σημεία.

quote:
Λέει λοιπόν η εκκλησία ότι αφήνει ο Εβραίος Θεός σου τους ειδωλολάτρες να ζουν για να ταπεινωθούν μπροστά στον Εβραίο Θεό. ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡ!

Εγώ απάντησα ότι όταν οι ειδωλολάτρες μεταστραφούν στον Χριστιανισμό, τότε θα ταπεινωθούν οι δαίμονες πίσω από τα άψυχα είδωλα.
Αυτό πιστεύω δεν χωρεί την εξήγηση που παρέθεσες πιο πάνω.

quote:

Αν είσαι άθεος όχι, θα σε μεταστρέψει.
Αν είσαι άθεος και πολεμάς τον Χριστιανισμό, πιθανόν. Η επερχόμενη κάθαρση θα αφήσει πολλά συντρίμια πίσω της, τα περισσότερα εκ των οποίων θα ανήκουν στους εχθρούς της Εκκλησίας.

Μάλλον θα σε μεταστρέψει μέσα στα επόμενα χρόνια στον Χριστιανισμό, χωρίς να μπορώ να πω σίγουρα. Η επερχόμενη κάθαρση πάντως θα είναι πολύ σκληρή.

quote:

Έλεος!!!

Κάθε σχόλιο περιττεύει.

Όπως πιστεύεις.

quote:
Επίσης δεχόμαστε (αυθαίρετα) ότι ο Εβραίος πατέρας του Χριστιανοεβραίου Υιού κάνοντας οικονομία!

Μήπως παίρνεις τις λέξεις κάπως πιο κυριολεκτικά από ότι θα έπρεπε;

quote:

Εμείς οι υπόλοιποι λαοί της οικουμένης τι σχέση έχουμε με αυτό το παραμύθι ? (δηλαδή την μυθολογία των Εβραίων ?)

Δεν πρόκειται για παραμύθι, ούτε για μυθολογία.

quote:

Είναι λυπηρό να έχει γεμίσει η οικουμένη με απολογητές των Εβραίων.

Σαφώς και μπορείς, εφόσον διάβασες την Παλαιά Διαθήκη, να κάνεις τον κόπο να διαβάσεις αρχικά το Ταλμούδ, και σε δεύτερη φάση κάτι Πρωτόκολλα που κυκλοφορούν ελεύθερα (αν δεν το έχεις ήδη κάνει).

quote:
Δεν σκέφτεσαι όμως ότι με την ίδια μέθοδο σας καθάρισαν οι της CCCP. Και δεν σου άρεσε καθόλου.

Μπορείς να μην ξύνεις την συγκεκριμένη πληγή, αν θέλεις. Υπάρχουν πολλές αναμνήσεις συνδεδεμένες με αυτήν.

quote:
Τώρα βαφτίζεις ταπείνωση των ειδωλολατρικών λαών το Ξεσφάγιασμά τους από τους Εβραίους.

Δεν ανέφερα κάτι τέτοιο. Αντίθετα, είπα ότι δεν θυμάμαι να συνάντησα τον χαρακτηρισμό ταπεινός για τον Θεό κάπου στην ΠΔ.

quote:
Έτσι λοιπόν σας ταπείνωσαν εσάς τους πιστούς του Εβραίου Θεού οι Ειδωλολάτρες της CCCP.
Οφθαλμός αντί οφθαλμού.

Εκτός των άλλων, κοινωνούσαν τους ιερείς μας με λιωμένο κασσίτερο, αν αυτό θεωρείς ταπείνωση.

Το Οφθαλμός αντί οφθαλμού δεν έχει την σημασία με την οποία το χρησιμοποιείς.

quote:

Δεν το εγκρίνω αυτό που έκαναν οι της CCCP.

Να είσαι μαθηματικά βέβαιος πως είσαι σε καλό δρόμο στο να το υιοθετήσεις, αν σου δωθεί η ευκαιρία.

quote:
Mην μου πεις ότι στην μια περίπτωση ήταν ο Θεός και στην άλλη άνθρωποι, διότι αυτό είναι αυθαίρετο. Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι υπάρχει Θεός. Έστω και Εβραίος!

Οι αποδείξεις χρειάζονται μόνο σε όσους αδυνατούν να πιστέψουν στην πραγματικότητα. Όσοι έχουν μυαλό καταλαβαίνουν χωρίς αυτές.

quote:
Άσε τις ταλαίπωρες τις θεωρίες περι ντετερμινισμού στην ησυχία τους.

Είναι η βάση της αυθαιρεσίας σου περί αυθυπαρξίας του σύμπαντος.

quote:
Εσύ πιστεύεις στο δόγμα και στον Εβραίο θεό. Ότι και να σου πω μπορείς να το αναιρέσεις τελείως αυθαίρετα με μια κίνηση του Εβραίου Θεού σου.

Δεν το νομίζω.

quote:
Τελικά το να συναντήσω έναν άνθρωπο που επέλεξε να πιστέψει τον ΕΒΡΑΙΟ Θεό του Ιουδαιοχριστιανισμού χωρίς να αποτινάξει από πάνω του την ευγενικότητα και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπό του, μάλλον θα μου πάρει αρκετό καιρό ακόμα.

Η πρωτοτυπία όπως φαίνεται είναι προνόμιο όσων ακολουθούν τον δύσκολο δρόμο της απολογίας, και όχι την πεπατημένη της κατηγορίας.

Edited by - Karnaugh on 09/10/2005 23:58:33

Edited by - Karnaugh on 10/10/2005 00:35:24

Edited by - Karnaugh on 10/10/2005 00:49:18

VasiliscmΜέλος
10/10/2005, 00:39:01
Αγαπητέ Karnaugh,

Λες:

quote:
Βαριές εκφράσεις είναι αυτές που αποφεύγω γενικότερα, όπως η λέξη ξεσφάγιασμα.

Αποφεύγεις την αλήθεια. Ότι οι Εβραίοι είναι οι ιδρυτές της θρησκείας σου.
Ο ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟΣ Θεός σου σκότωσε (μέσω των Εβραίων) λαούς για να κυριαρχήσει σε ένα κομμάτι Γης.
Αυτό αναιρεί όλη την ηθική της θρησκείας σου.
Λες:

quote:
Το μόνο που κάνω είναι να παραδέχομαι τα όσα γράφει η Παλαιά Διαθήκη

Παραδέχεσαι τις αιμομιξίες των υιών του Αδαμ?
Παραδέχεσαι το ξεκλήρισμα λαών από τον Εβραίο Θεό?

Λέω:

quote:

1,2,3: Περιμένεις μαθηματικές αποδείξεις ή πειράματα που να σου το επιβεβαιώνουν;
4: Σε κάποιο από τα βιβλία του Λυκείου για τα θρησκευτικά, μπορείς να βρεις σαφείς αναφορές πάνω σε αυτό.

Ναι περιμένω αποδείξεις. Χωρίς αποδείξεις μπορεί να λέει ό καθένας ότι θέλει. Τα θρησκευτικά είναι γεμάτα με μισαλλόδοξα ψέματα. Γραμμένα από παπάδες Εβραικής παιδείας.
Λες:
quote:
Μάλλον θα σε μεταστρέψει μέσα στα επόμενα χρόνια στον Χριστιανισμό, χωρίς να μπορώ να πω σίγουρα. Η επερχόμενη κάθαρση πάντως θα είναι πολύ σκληρή.

Εσένα λοιπόν θα σε μετατρέψω μέσω δυνάμεων της φυσικής που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί σε Ειδωλολάτρη Έλληνα.
(Επιχείρημα παρμένο από το οπλοστάσια της θρησκείας σας. Είναι του τύπου : λέω κάτι επειδή το πιστεύω χωρίς αποδείξεις!)

Ο σκοταδισμός της επιχειρηματολογίας σου πήρε την θέση των αρχικών επιστημονικών θέσεων.
Ξεσκεπάστηκες λέγοντας:¨

quote:
"Οι αποδείξεις χρειάζονται μόνο σε όσους αδυνατούν να πιστέψουν στην πραγματικότητα".

Πίστευε στον Εβραίο Θεό σου. Δικαίωμά σου.

Φιλικά Βασίλης

10/10/2005, 00:49:46
Karnaugh:
«Έχετε δύο μεγάλα κοινά: είστε άθεοι, πολεμάτε τον χριστιανισμό ως δεισιδαιμονία.»

Με το να αποκαλούμε κάποιον «άθεο», απλά επαναλαμβάνουμε μια αυθαιρεσία. Πόθεν παρακαλώ η δικαιωματική κατοχή του όρου «Θεός»? Πόθεν η βεβαιότητα ότι ο «Θεός» είναι αυτό το οποίο μάθατε από την Αγία Γραφή?

Karnaugh:
«Πιστεύω πως η στοιχειώδης μόρφωση του Λυκείου είναι ένα απαραίτητο προσόν ζωής, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα σωτηρίας ψυχής.»

Μήπως μπορείς να μας ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ πόθεν η βεβαιότητα σου για την «ψυχή»? ΠΟΥ για παράδειγμα βρίσκονται οι ψυχές των δισεκατομμυρίων ανθρώπων που πέθαναν ΤΩΡΑ?

Μήπως απλά κακοποιείς τις λέξεις αγαπητέ?

Θα αναμένω λοιπόν ΛΟΓΙΚΕΣ απαντήσεις και όχι αναμασήματα ενός Απολογητή ή δεν ξέρω τι άλλο.

Karnaugh:
«Μάλλον θα σε μεταστρέψει μέσα στα επόμενα χρόνια στον Χριστιανισμό, χωρίς να μπορώ να πω σίγουρα. Η επερχόμενη κάθαρση πάντως θα είναι πολύ σκληρή.»

Μιλάς για «κάθαρση»? ΑΠΟ ΤΙ παρακαλώ? Κάθαρση ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ? Κάθαρση ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ?

Karnaugh:
«Δεν πρόκειται για παραμύθι, ούτε για μυθολογία.»

Είναι απλά, μια ακόμη προσπάθεια ερμηνείας του αγνώστου. Σαφέστατα, σε σχέση με τα δήθεν «γεγονότα», και πάντοτε υπό την σχολαστική ματιά της ορθοδοξίας, μιλάμε για έναν μύθο ακόμα.

Τον μύθο της Κωνσταντίνειας χριστολογίας……

nikostheaterΜέλος
10/10/2005, 00:50:41
Παρατηρω οτι σε καθε προταση εχεις την λεξη εβραιος.
Ενδιαφερον.
Η βλακεια δεν εχει συνορα αλλα εναν σιγουρο στοχο.
KarnaughΝέο Μέλος
10/10/2005, 01:03:23
quote:

quote: Βαριές εκφράσεις είναι αυτές που αποφεύγω γενικότερα, όπως η λέξη ξεσφάγιασμα.

Αποφεύγεις την αλήθεια. Ότι οι Εβραίοι είναι οι ιδρυτές της θρησκείας σου.
Ο ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟΣ Θεός σου σκότωσε (μέσω των Εβραίων) λαούς για να κυριαρχήσει σε ένα κομμάτι Γης.
Αυτό αναιρεί όλη την ηθική της θρησκείας σου.

Με το να αποφεύγω λοιπόν τις βωμολοχίες ή τις ύβρεις:
α) Αποφεύγω την αλήθεια: ότι οι ιδρυτές της θρησκείας μου είναι οι Εβραίοι.
β) ο Αιματοβαμμένος Θεός μου σκότωσε (μέσω των Εβραίων) λαούς για να κυριαρχήσει στην Γη.
και γ) Αυτό αναιρεί όλη την ηθική της θρησκείας μου.

Τελικά αν αρχίσω να βρίζω θα λύσω τα α),β) και ειδικά το γ).
Φίλε Βασίλη, προσπαθώ να σε καταλάβω, αλλά δεν μπορώ.

quote:
quote:Το μόνο που κάνω είναι να παραδέχομαι τα όσα γράφει η Παλαιά Διαθήκη

Παραδέχεσαι τις αιμομιξίες των υιών του Αδαμ?
Παραδέχεσαι το ξεκλήρισμα λαών από τον Εβραίο Θεό?

Παραδέχομαι ότι γράφει ως αληθινό. Εφόσον το γράφει, πως να το αρνηθώ;

quote:
Λέω:

quote:
4: Σε κάποιο από τα βιβλία του Λυκείου για τα θρησκευτικά, μπορείς να βρεις σαφείς αναφορές πάνω σε αυτό.

Ναι περιμένω αποδείξεις. Χωρίς αποδείξεις μπορεί να λέει ό καθένας ότι θέλει.

Τότε θα περιμένεις για πολύ ακόμη. Δεν χωρεί αποδείξεις το μεταφυσικό.

quote:
Τα θρησκευτικά είναι γεμάτα με μισαλλόδοξα ψέματα. Γραμμένα από παπάδες Εβραικής παιδείας.

Ο στείρος δογματισμός και οι προκαταλήψεις μόνο κακό κάνουν. Απέρριψε ότι πρέπει να απορριφθεί, αλλά αφού το εξετάσεις.

quote:
Εσένα λοιπόν θα σε μετατρέψω μέσω δυνάμεων της φυσικής που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί σε Ειδωλολάτρη Έλληνα.
(Επιχείρημα παρμένο από το οπλοστάσια της θρησκείας σας. Είναι του τύπου : λέω κάτι επειδή το πιστεύω χωρίς αποδείξεις!)

Η Φυσική δεν έχει δυνάμεις. Η φύση τις έχει.

Ότι λέω το λέω επειδή είμαι βέβαιος. Αποδείξεις δεν μου χρειάζονται. Πίστεψέ με ή όχι, θα γίνει, και θα το δεις να γίνεται.

quote:
Ο σκοταδισμός της επιχειρηματολογίας σου πήρε την θέση των αρχικών επιστημονικών θέσεων.

Με ανάλογους συλλογισμούς απέδειξες προηγουμένως ότι με το να μην βρίζω ο Αιματοβαμμένος Θεός μου σκότωσε μέσω των Εβραίων λαούς για να κυριαρχήσει στην Γη.

Συγχαρητήρια. Οι Φυσικές Επιστήμες σου χαμογελούν.

quote:
Ξεσκεπάστηκες λέγοντας:¨

quote:"Οι αποδείξεις χρειάζονται μόνο σε όσους αδυνατούν να πιστέψουν στην πραγματικότητα".

Φαντάζομαι σαν φυσικός που είσαι αποδείκνυες τα αξιώματα, έτσι φίλε μου;

Τα ξεσκεπάσματα ταιριάζουν στους εχθρούς του ντετερμινισμού και στους θιασώτες του τυχαίου. Σε μένα δεν περνούν αυτά, όσο κι αν πιστεύεις πως με τα λόγια μπορείς να με νικήσεις.

quote:

Πίστευε στον Εβραίο Θεό σου. Δικαίωμά σου.

Ευτυχώς που μου αναγνωρίζεις ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν εξαρτώνται από εσένα.

KarnaughΝέο Μέλος
10/10/2005, 01:13:28
Φίλε Schwabe:

quote:
Karnaugh:
«Έχετε δύο μεγάλα κοινά: είστε άθεοι, πολεμάτε τον χριστιανισμό ως δεισιδαιμονία.»

Με το να αποκαλούμε κάποιον «άθεο», απλά επαναλαμβάνουμε μια αυθαιρεσία. Πόθεν παρακαλώ η δικαιωματική κατοχή του όρου «Θεός»? Πόθεν η βεβαιότητα ότι ο «Θεός» είναι αυτό το οποίο μάθατε από την Αγία Γραφή?

Αποκαλώ τον φίλο Βασίλη "άθεο", γιατί ο ίδιος δηλώνει άθεος.
Επίσης αποκαλώ τους σοβιετικούς άθεους γιατί το ιδεολογικό τους δόγμα τους επιβάλλει να είναι άθεοι. Πιστεύω οι χαρακτηρισμοί μου είναι απολύτως δικαιολογημένοι, εφόσον και οι δύο παρατάξεις αυτοχαρακτηρίζονται άθεοι.
Από εκεί και η δικαιοδοσία μου στο να αποκαλώ τον Βασίλη και τους συντρόφους αθέους. Οι ίδιοι καθόρισαν το τι είναι θεός για αυτούς, και ακολούθως αυτοπροσδιορίστηκαν ως άθεοι.

quote:

Μήπως μπορείς να μας ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ πόθεν η βεβαιότητα σου για την «ψυχή»? ΠΟΥ για παράδειγμα βρίσκονται οι ψυχές των δισεκατομμυρίων ανθρώπων που πέθαναν ΤΩΡΑ?

Με μαθηματικές αποδείξεις, δεν μπορώ, γιατί δεν επιδέχεται κάτι τέτοιο.
Τι είδους απόδειξη περιμένεις;

quote:
Μήπως απλά κακοποιείς τις λέξεις αγαπητέ?

Γιατί να κάνω κάτι τέτοιο; Ο σεβασμός μου προς την ελληνική είναι μεγάλος.

quote:
Μιλάς για «κάθαρση»? ΑΠΟ ΤΙ παρακαλώ? Κάθαρση ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ? Κάθαρση ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ?

Θα τα δεις όλα αυτά, μην βιάζεσαι. Δεν μπορώ να πω περισσότερα προς το παρρόν. Το μέλλον θα σου λύσει όλες τις απορίες.

quote:
Είναι απλά, μια ακόμη προσπάθεια ερμηνείας του αγνώστου. Σαφέστατα, σε σχέση με τα δήθεν «γεγονότα», και πάντοτε υπό την σχολαστική ματιά της ορθοδοξίας, μιλάμε για έναν μύθο ακόμα.

Αμφιβάλλω.
Μπορείς να αποδείξεις όμως κάτι τέτοιο.

10/10/2005, 01:14:23
Λόγια, λόγια, λόγια, για να ακούσουμε ξανά και ξανά τον αντίλαλο της φωνής της θρησκευτικής φαντασίας………