ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία - μια μεγάλη διάκριση με βάση το φύλο - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία - μια μεγάλη διάκριση με βάση το φύλο - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Agnostic54 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
seminaΜέλος
24/07/2004, 20:26:36
quote:

semina ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΟΥ!!

ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΟΥ!!

ΚΥΡΙΕ ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΟΡΑ!!
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ "ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΖΟΝΤΑΙ" ΟΣΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΕΔΩ..ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΤΟΜΑ!!ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΩΣΩ..ΠΛΕΟΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ..ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΑΛΛΩΝ..ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΚΥΠΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ..

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ(Φ.ΑΓΓΕΛΟΣ)

BokkenΜέλος
24/07/2004, 20:49:27
Και έλεγα από πού παίρνει έμπνευση ο Παπακαλιάτης,από πού ...

25/07/2004, 02:27:57
Για τον αποσυμβολισμό στην Avallon

Ο κακός λύκος

DaAtheistΝέο Μέλος
25/07/2004, 04:04:06
"Αν ο γιος του Αδάμ δεν έκανε έρωτα με την αδελφή του δεν θα υπήρχαμε"
@DaAtheist

"Ούτε θεός, ούτε ψυχή"

25/07/2004, 05:11:52
Πιστεύω πως η αγάπη είναι μία..
Κατά την γνώμη μου,δεν υπάρχει αγάπη που να καταδικάζεται..αρκεί βέβαια να υπάρχει αγάπη και από τις δύο πλευρές..
Στην αγάπη πάντα υπάρχουν λύσεις...
Και μόνον εσύ ξέρεις τι να κάνεις...και τα όριά σου σαν άνθρωπος..

Όμως ποιός είναι ο λόγος που αναφέρεις πως πρόκειται να παντρευτεί?

Με σεβασμό....

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

25/07/2004, 10:43:58
Τελικά,
έχει γίνει πάλι της μόδας να μπερδεύουμε τα μπούτια μας με τα ξαδέρφια μας... Το έχετε σκεφτεί ότι είναι μία λύση ευκολίας; Σαν τους "έρωτες" που δημιουργούνται μέσα στα παιχνίδια στυλ Big Brother. Εκεί βέβαια παίζει και η ανάγκη.
Εδώ έχεις υποτίθεται ανοιχτούς ορίζοντες και πάλι πας και μπλέκεις με τους πιό κοντινούς σου. Επειδή θεωρείς ότι τους γνωρίζεις καλύτερα (μεγάλο λάθος κατά την γνώμη μου), επειδή σου δημιουργούν "ασφάλεια", επειδή δεν έχεις το θάρρος να βγεις πιό έξω και να το παλέψεις.

Αγαπητή simori, η αγάπη μπορεί να μία, αλλά ο έρωτας ή το πάθος είναι διαφορετικά αισθήματα. Δεν νομίζω ότι πρέπει να τα μπερδεύουμε.

Πιστεύω λοιπόν ότι ο "έρωτας" για κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο, είναι ο παιδικός έρωτας, η πρώτη επαφή με το όμορφο αυτό αίσθημα. Πρωτογνωρίζουμε τον "έρωτα", στο πρόσωπο κάποιου κοντινού μας ανθρώπου, με το οποίο η επαφή είναι συχνή και οι απαγορεύσεις περιορισμένες (μεγαλύτερη ελευθερία κίνησης), εκτός από μία "να μην τον/την ερωτευτείς". Αυτή την μοναδική απαγόρευση, θέλουμε υποσυνείδητα να την καταλύσουμε.

Η γνώμη μου είναι ότι όταν αυτή η πρώτη επαφή με τον έρωτα, δεν μπορεί να ξεπεραστεί μέσα στην εφηβεία και μετά, δείχνει ότι είμαστε ακόμα ανώριμοι συναισθηματικά και ερωτικά.

Αλήθεια γιατί αυτό το θέμα μπήκε στην Γνώση; Προτείνω να δημιουργηθεί ένα ψυχολογικό φόρουμ για να μπορούμε να συζητούμε τέτοια θέματα πιό άνετα.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

TwilightfairyΜέλος
25/07/2004, 16:58:38
α)Συμφωνω με τον προλαλησαντα σχετικα με το ψυχολογικο forum
β) Λοιπον , εγω προτεινω να σοβαρευτουμε λιγο . Η αγαπη ειναι αγαπη καιο ερωτας ερωτας και τα λοιπα ... Αλλα βρε φιλη Σεμινα προσεξε λιγο τι θα σου πω . Προσπαθησε λιγο να δεις την ολη κατασταση σαν να ηταν καποιου φιλου σου , σαν να επρεπε εσυ να δωσεις την συμβουλη καπου, σε ενα αγαπημενο σου προσωπο . Τωρα θεωρω οτι ο ξαδερφος δεν ειναι και πολυ ερωτευμενος , οτι απλα προσπαθουσε να σε τουμπαρει και να εξασφαλισει ενα *ηδημα καθε φορα που συναντιεστε... Προσωπικη αποψη παντα και συγγνωμη αν σε προσβαλλω . Λοιπον σκεψου το καλα . Αν ηταν τοσο καιρο ερωτευμενος μαζι σου δε θα γκαστρωνε την αλλη , ουτε θα "αναγκαζοταν " να την παντρευτει . ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΣΕΜΙΝΑΑΑΑ ... Σκεψου το ενδεχομενο να προσπαθουσε απλα να σε εκμετταλευτει... (Εχω βρωμικο μυαλο το ξερω - αλλα ...)Τωρα σκεψου το δικο σου καλο .Δεν ξερω ποσο χρονων εισαι εσυ ή ποσο ειναι αυτος αλλα ...πανω απο ολα βαλε την Σεμινα και μην προβληματιζεσαι με τετοια πραγματα . Κανε καριερα , βρες εναν καλο συντροφο... Αν του λεγες οτι εισαι ερωτευμενη μαζι του τωρα τι θα αλλαζε? Θα την παρατουσε ή απλα θα βρισκοσαστε μέσα στο γάμο... ?Δυσκολα πραγματα ... Απαντησε τα ερωτηματα στον εαυτο σου και μη σκεφτεσαι οτι τον χανεις . Οταν νιωθεις οτι χανεις καποιον τοτετον θες περισσοτερο .

Καλη τυχη φιλη Σεμινα

Ad astra per Aspera

25/07/2004, 17:21:42
quote:
Τωρα θεωρω οτι ο ξαδερφος δεν ειναι και πολυ ερωτευμενος , οτι απλα προσπαθουσε να σε τουμπαρει και να εξασφαλισει ενα *ηδημα καθε φορα που συναντιεστε... Προσωπικη αποψη παντα και συγγνωμη αν σε προσβαλλω . Λοιπον σκεψου το καλα . Αν ηταν τοσο καιρο ερωτευμενος μαζι σου δε θα γκαστρωνε την αλλη , ουτε θα "αναγκαζοταν " να την παντρευτει . ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΣΕΜΙΝΑΑΑΑ ...

Αυτό είναι σίγουρο...

Εδώ βρήκε αλλη ... έβγαλε τα μάτια της κοπέλας... και δηλώνει ακόμα ερωτευμένος...με την εξαδέρφη .. τώρα 1η ή 2ή..

Είσαι τυχερή που δεν ενέδωσες ..

Μείνε μακρυά του....

Edited by - allzzaro on 25/07/2004 17:24:17

Labolas GlasyaΜέλος
25/07/2004, 17:41:55
Για μια στιγμη νομιζα οτι μπηκα στο σαιτ της Μανινας η της Σουπερ Κατερινας.

Το θεμα δεν ειναι αστειο αλλα δεν κολλαει και με το εσοτερικα.τζιαρ.

Τελικα ο @-ντ-μιν πρεπει να λειπει διακοπες *

http://www.ummo.cc/Sigil/Glasya_Labolas.JPG

lamogioΜέλος
25/07/2004, 19:01:55
Ας κάνουμε μια προσπάθεια να μην τα δούμε τόσο επιφανειακά μερικά πράγματα.
Ας μην υποβαθμίζουμε ελαφρά τη καρδία σε επίπεδο "θείας Νίτσας" ένα θέμα που για τα παιδιά που αφορά είναι αρκούντως σοβαρό.
Για να μπει στο φόρουμ η κοπελιά και να πει τα όσα είπε, θεωρώ οτι μπορεί και να είναι πιό σοβαρά τα πράγματα.
Δεν είναι και τόσο σπάνιο να ερωτεύονται ξαδέρφια, ακόμα και πρώτα και δεν είναι αυτή πάντα μια αρρωστημένη κατάσταση.
Εννοώ οτι, ξέροντας και οι δύο τη συγγενική τους σχέση, τα στάνταρ της κοινωνίας,τις απαγορεύσεις που αυτή ( και σωστά ) επιβάλλει, δεν επιδίωξαν – έστω ο ένας που δηλώνει ερωτευμένος – να πέσει σε τέτοιο λούκι.
Ο έρωτας είναι απρόβλεπτος, δύσκολος, αιφνιδιάζει πολλές φορές και αυτά είναι μερικά απο τα συστατικά που τον κάνουν ωεραίο και ανίκητο ( έρως ανίκατε κλπ κλπ ).
Αν κοιτάξουμε πίσω στην ιστορία θα δούμε πολλές περιπτώσεις που ξαδέρφια ( ενίοτε και αδέρφια ) ερωτεύτηκαν.
Ακόμη, σε άλλους καιρούς και με άλλα κοινωνικά στάνταρ, γάμοι μεταξύ συγγενών ήταν συχνοί, έστω κι αν πολλοί απέβλεπαν σε κάποιο σκοπό – συμφέρον ( βλέπε γάμους βασιλέων κλπ για να διατηρηθεί ο θρόνος στην οικογένεια π.χ. )
Τελευταία βγήκε στη φόρα και έρωτας ξαδερφιών στο Βόλο νομίζω, που έχουν και παιδιά – προϊόντα του έρωτά τους και που λόγω της ιδιαιτερότητας ( μεγάλη πια ηλικία, ανυπαρξία προβλημάτων υγείας από την αιμομιξία κλπ ), «αναγνωρίστηκε» και από την εκκλησία.
Εξαιρέσεις θα μου πέι κάποιος....και θα συμφωνήσω.
Λέω ξανά οτι παίρνω σαν δεδομένο οτι υπάρχει πραγματικά έρωτας στην περίπτωση της κοπελιάς και του παιδιού εδώ, οτι τα αισθήματα είναι τα ίδια και για τους δύο ( κάτι που επισήμανε και η simoril ) αλλοιώς δεν τίθεται θέμα.
Ακόμη και σ’ αυτή την περίπτωση όμως, κανείς πιστεύω από δω μέσα ( αλλά και από πουθενά αλλού ) δε μπορεί να δώσει λύση – συμβουλή.
Μόνα τους τα παιδιά θα βρουν τη λύση, θα είναι επώδυνη όποια και να’ναι και θα είναι σωστή ακριβώς γιατί θα τη βρουν μόνα τους.
Αφορισμοί όμως δε χωράνε, απαγορεύσεις επίσης.
Τις συνέπειες της όποιας απόφασης τις ξέρουμε και τις ξέρουν.
25/07/2004, 22:43:21
Φίλη Όστρια... δεν τίθεται θέμα μόδας.. δεν θα έλεγα ποτέ κάτι επειδή έγινε μόδα..(ούτε το Big Brother έβλεπα..)

Συμφωνώ με τα λόγια του φίλου lamogio μιας και με κάλυψαν...

Συμφωνώ και εγώ με τους προλαλήσαντες..για το ψυχολογικό φόρουμ

quote:
Για μια στιγμη νομιζα οτι μπηκα στο σαιτ της Μανινας η της Σουπερ Κατερινας.

Το θεμα δεν ειναι αστειο αλλα δεν κολλαει και με το εσοτερικα.τζιαρ.

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

25/07/2004, 23:57:24
Αγαπητή μου simori,
το "μόδα" αναφέρεται στο ότι έχω ακούσει αρκετές τέτοιες περιπτώσεις τελευταία, ακόμα και μέσα στον φιλικό μου κύκλο.
Και όλοι ισχυρίζονται ότι ο άλλος/η τους την "έπεσε", ενώ αυτοί δεν τους έβλεπαν ποτέ ερωτικά, παρόλα αυτά ΟΛΟΙ τους σκέφτηκαν την πιθανότητα να κάνουν κάτι , και ο ένας το έκανε...

Και φίλε λαμόγιο,
δεν λέω ότι δεν μπορεί να συμβεί να ερωτευτείς πραγματικά κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο, αλλά θεωρώ ότι το πραγματικό ποσοστό είναι ελάχιστο. Και σε αυτή την περίπτωση όταν υπάρχει και η ανάλογη ανταπόκριση, συνήθως δεν κολλάνε στα "πρέπει". Αναφέρθηκες στην περίπτωση του Βόλου, όπου οι άνθρωποι "ξενιτεύτηκαν" για να ζήσουν μαζί παρά τις προφανείς δυσκολίες αυτού του εγχειρήματος. Αυτός είναι "έρωτας", τα υπόλοιπα είναι απλώς οδοντόκρεμες της μίας χρήσης (καλά το ξέρω ότι δεν υπάρχουν ακόμα! )
Πάντως η Σεμίνα το ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ερωτευμένη με τον ξάδερφο της. Τότε γιατί το σκέφτεται, θα μου πεις;
Ας απαντήσει η ίδια αν βέβαια θέλει...

Φίλε Labolas, θεωρείς ότι ένα θέμα που ανιχνεύει τα ανθρώπινα συναισθήματα και την ανθρώπινη συμπεριφορά δεν κολλάει με το
"εσωτέρικα"; Για ξανασκέψου το...

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

TwilightfairyΜέλος
26/07/2004, 00:53:37
Βασικά θέλω να πω ότι ανεξάρτητα από το αν το θέμα ταιριάζει στο εσωτερικά ή όχι πρέπει να βοηθήσουμε τη Σεμινα . Όχι να της πούμε τι να κάνει απλά να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε να σκεφτεί το θέμα διαφορετικά …
Πιστεύω ότι η Σεμινα , ανεξάρτητα από το τι έχει υποθεί παραπάνω , ενδιαφέρεται για τον ξάδερφο … Αν δεν ενδιαφερόταν δε νομίζω ότι θα έφτανε στο σημείο να δημιουργήσει Topic ή να το συζητήσει… Εγώ τουλάχιστον , αν ο ξάδερφος παντρευόταν και δεν τον ήθελα θα έλεγα : ωραία να τον ξεφορτωθούμε … δε θα αναρωτιόμουν τι να κάνω …
Ίσως εσύ η ίδια να μην το έχεις συνειδητοποιήσει αλλά δες τις κινήσεις σου και πες μου τι σου δείχνουν ?
Βεβαία πάλι μπορεί απλά τώρα να έφαγες κόλλημα με τον ξάδερφο επειδή νιώθεις ότι τον χάνεις , παύει να είναι «ερωτική» ιδιοκτησία …
Όσο για πραγματικό έρωτα του ξαδέρφου …. Προκαλώ οποιονδήποτε εκπρόσωπο του αντρικού πληθυσμού να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό : Μπορεί να είμαι ερωτευμένος με μια κοπέλα αλλά να το κάνω με άλλη … έτσι το δέχομαι …

Κοίτα Σεμίνα , εμένα ο κολλητός μου ορκιζόταν το καλοκαίρι οτι ειχε βρει την αδερφη ψυχη του και ήταν full ερωτευμενος με την κοπέλα του αλλα τελικά την απάτησε επανηλημένως .
Σε τι ηλικία είσαι εσύ και σε τι ηλικία ο ξάδερφος ? (παίζει σημαντικό ρόλο)
Τώρα , ο ξάδερφος σου πού μένει ? Στη ίδια περιοχή με σένα ?

Ad astra per Aspera

26/07/2004, 02:38:37
Kάποιοι φίλοι semina που σου ανέφεραν την όχι και τόσο άμεση σχέση του θέματος αυτού με τη θεματολογία του ESOTERICA, είχαν δίκιο.

Ετσι, το θέμα αυτό κλειδώνεται και μεταφέρεται στον χώρο "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού" .

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!