ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΦΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΠΛΩΤΙΝΟΣ63 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
07/02/2002, 15:21:15

ΘΑΛΗΣ

Το παλαιότερο από τα όντα είναι ο Θεός, διότι είναι αγέννητος, Το ωραιότερο δημιούργημα είναι ο κόσμος, διότι είναι έργο Θεού ,Το μεγαλύτερο ο χώρος, διότι χωράει τα πάντα ,το γρηγορότερο ο νους, διότι τρέχει παντού, Το ισχυρότερο η ανάγκη, διότι κυριαρχεί σε όλα, Το σοφότερο ο χρόνος, διότι ανακαλύπτει τα πάντα.

Ό,τι προσφέρεις στους γονείς σου, τα ίδια περίμενε να πάρεις από τα παιδιά σου.

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

«μην περνάς τα όρια της ζυγαριάς», δηλαδή μην είσαι πλεονέκτης,
«μη σκαλίζεις τη φωτιά με το μαχαίρι», δηλαδή μην ερεθίζεις με αιχμηρές κουβέντες έναν άνθρωπο ήδη εξοργισμένο,
«μη μαδάς το στεφάνι», δηλαδή μην παραβαίνεις του νόμους, που είναι τα στεφάνια των πόλεων.
«μην τρως την καρδιά σου», δηλαδή μην αφήνεις τις στεναχώριες να σε τυραννούν,
«μη στρογγυλοκάθεσαι πάνω στην καθημερινή μερίδα σταριού», δηλαδή μη μένεις άπρακτος,

ΑΛΚΜΑΙΩΝ Ο ΚΡΟΤΩΝΙΑΤΗΣ

Τα περί αοράτων όπως και τα περί των θνητών μόνο οι θεοί τα αντιλαμβάνονται με σαφήνεια, οι άνθρωποι μπορούν μόνο να κάνουν υποθέσεις

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ

Τα πάντα ρέουν και τίποτα δε μένει, τα πάντα κυλούν και τίποτα δε μένει σταθερό Δεν μπορείς να μπεις δύο φορές στα ίδια νερά του ποταμού. Ούτε μπορείς ν' αγγίξεις δυο φορές τη φθαρτή ουσία στην ίδια κατάσταση γιατί αυτή με την ορμή και την ταχύτητα που αλλάζει σκορπίζει και πάλι μαζεύεται, πλησιάζει και φεύγει.

Eεξαπατούνται οι άνθρωποι στη γνώση των φανερών πραγμάτων, όπως σχετικά με τον Όμηρο που έγινε ο σοφότερος απ' όλους τους Έλληνες. Γιατί και εκείνον τον εξαπάτησαν κάποια παιδιά που σκότωναν ψείρες, λέγοντας του: όσα είδαμε και πιάσαμε, εγκαταλείπουμε, μα όσα δεν είδαμε κι ούτε πιάσαμε, τα φέρνουμε πάνω μας.
Ο θεός είναι ημέρα-νύχτα, χειμώνας-θέρος, πόλεμος-ειρήνη, χορτασμός-πείνα. Αλλοιώνεται όπως η φωτιά που όταν αναμιχθεί με θυμιάματα, όνομα παίρνει κατά την ευωδιά του καθενός

Αυτοί που κοιμούνται είναι εργάτες και συνεργοί σε όσα γίνονται στον κόσμο

Η ζωή του πυρός οφείλεται στον θάνατο του χώματος, η ζωή του αέρα στο θάνατο του πυρός, η ζωή του ύδατος στο θάνατο του αέρα, η ζωή του χώματος στο θάνατο του ύδατος

ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ

Διπλή ιστορία θα σου πω.
Κάποτε απ' τα πολλά βγήκε το ένα
και μι' άλλη φορά
απ' το ένα τα πολλά.
Διπλή είναι η γέννηση των θνητών,
διπλή και η φθορά τους,
τη μία τη φέρνει και τη χαλάει η σύναξη των πραγμάτων,
την άλλη την θρέφει και τη σταματάει ο χωρισμός τους.
Κι αυτή η εναλλαγή δεν έχει τελειωμό,
άλλοτε η Φιλότητα ενώνει τα πράγματα και τα κάνει ένα,
και άλλοτε το Νείκος τα χωρίζει.

ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ

Ένας θεός, ο μέγιστος ανάμεσα στους θεούς και τους ανθρώπους, καθόλου όμοιος με τους θνητούς στο σώμα ή στο πνεύμα.
Οι θνητοί νομίζουν ότι οι θεοί γεννιούνται και ότι έχουν φορέματα και φωνή και σώμα σαν το δικό τους. Αλλά αν τα βόδια και τα άλογα ή τα λιοντάρια είχαν χέρια ή μπορούσαν να σχεδιάσουν με τα χέρια και να κάνουν έργα που κάνουν οι άνθρωποι, τα άλογα θα απεικόνιζαν τους θεούς σαν άλογα , τα βόδια σαν βόδια, και θα έκαναν το σώμα τους σαν το δικό τους. Οι Αιθίοπες λένε ότι οι θεοί τους είναι πλακουτσομήτιδες και μαύροι, οι Θράκες ότι οι δικοί τους θεοί είναι γαλανομάτηδες και κοκκινοτρίχηδες

Κανένας άνθρωπος δεν ξέρει, ούτε θα μάθει ποτέ, την αλήθεια για τους θεούς και για τα όσα λέω, γιατί ακόμα κι αν κατά τύχη κάποιος είπε την πλήρη αλήθεια, δεν το ξέρει. Για όλα τα πράγματα υπάρχουν μόνο γνώμες.

Οι θεοί δεν τα φανέρωσαν όλα εξαρχής στους ανθρώπους, αλλά ψάχνοντας οι άνθρωποι βρίσκουν με τον καιρό το καλύτερο.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Στην πραγματικότητα δεν καταλαβαίνουμε τίποτα σταθερό, αλλά μόνο ό,τι μεταβάλλεται ανάλογα με την κατάσταση του σώματος και τη φύση των εξωτερικών επιδράσεων και των αντεπιδράσεων που προέρχονται μέσα από τους ίδιους. Στη συμβατική μας καθημερινή γλώσσα μιλάμε για γλυκό, πικρό, θερμό, ψυχρό, για χρώματα ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο άτομα και κενό.

Ο Άνθρωπος είναι μικρογραφία του κόσμου.

Καλύτερος σύμβουλος για την αρετή αποδεικνύεται εκείνος που χρησιμοποιεί τη συμβουλή και την πειθώ παρά εκείνος που χρησιμοποιεί το νόμο και τον εξαναγκασμό. Γιατί είναι φυσικό να κάνει κρυφά το κακό αυτός που κρατήθηκε μακριά από την αδικία με το φόβο του νόμου, ενώ αυτός που οδηγήθηκε στο σωστό με την πειθώ δεν είναι φυσικό ούτε κρυφά ούτε φανερά να κάνει κάτι ανάρμοστο. Γι' αυτό, αν κάποιος κάνει το σωστό κάτω από το φως της σύνεσης και της γνώσης, γίνεται γενναίος και ταυτόχρονα άνθρωπος με ευθυκρισία

Οι μεγάλες επιθυμίες δημιουργούν μεγάλες ανάγκες

Σκέφτεται σωστά αυτός που δεν λυπάται για όσα δεν έχει, αλλά που χαίρεται για όσα έχει

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Σοφία είναι να νικήσουμε τον εαυτό μας, ενώ άγνοια να νικηθούμε από αυτόν

ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ

Οι άνθρωποι δεν ταράζονται για τα πράγματα, αλλά από αυτό που πιστεύουνε για τα πράγματα

ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΡΟΔΙΟΣ

O Χρόνος είναι ο πατέρας της αλήθειας.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ

Το χειρότερο που μπορεί αν συμβεί στον άνθρωπο είναι να αποφεύγει να σκέφτεται

ΔΕΛΦΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ

el.elyonΜέλος
25/05/2007, 12:30:35
quote:
ΠΛΩΤΙΝΟΣ: ΘΑΛΗΣ
Το παλαιότερο από τα όντα είναι ο Θεός, διότι είναι αγέννητος, Το ωραιότερο δημιούργημα είναι ο κόσμος, διότι είναι έργο Θεού ,Το μεγαλύτερο ο χώρος, διότι χωράει τα πάντα ,το γρηγορότερο ο νους, διότι τρέχει παντού, Το ισχυρότερο η ανάγκη, διότι κυριαρχεί σε όλα, Το σοφότερο ο χρόνος, διότι ανακαλύπτει τα πάντα.

Ποιος είναι ο Θεός? Ποια είναι τα όντα?

quote:
ΠΛΩΤΙΝΟΣ: ΑΛΚΜΑΙΩΝ Ο ΚΡΟΤΩΝΙΑΤΗΣ
Τα περί αοράτων όπως και τα περί των θνητών μόνο οι θεοί τα αντιλαμβάνονται με σαφήνεια, οι άνθρωποι μπορούν μόνο να κάνουν υποθέσεις

Πόσοι είναι οι Θεοί και ποιοι είναι?
Αυτός ο ΑΛΚΜΑΙΩΝ Ο ΚΡΟΤΩΝΙΑΤΗΣ είχε διαβάσει τον ΘΑΛΗ?

quote:
ΠΛΩΤΙΝΟΣ: ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ

Τα πάντα ρέουν και τίποτα δε μένει, τα πάντα κυλούν και τίποτα δε μένει σταθερό Δεν μπορείς να μπεις δύο φορές στα ίδια νερά του ποταμού. Ούτε μπορείς ν' αγγίξεις δυο φορές τη φθαρτή ουσία στην ίδια κατάσταση γιατί αυτή με την ορμή και την ταχύτητα που αλλάζει σκορπίζει και πάλι μαζεύεται, πλησιάζει και φεύγει.

Τα πάντα είναι τα νερά του ποταμού και η φθαρτή ουσία? Υπάρχει άφθαρτη ουσία?

quote:
Ο θεός είναι ημέρα-νύχτα, χειμώνας-θέρος, πόλεμος-ειρήνη, χορτασμός-πείνα. Αλλοιώνεται όπως η φωτιά που όταν αναμιχθεί με θυμιάματα, όνομα παίρνει κατά την ευωδιά του καθενός

Και τα όντα; ή δεν είχε διαβάσει τον ΘΑΛΗ?

quote:
Αυτοί που κοιμούνται είναι εργάτες και συνεργοί σε όσα γίνονται στον κόσμο

Αυτοί που κοιμούνται την μέρα ή την νύχτα?

quote:
ΠΛΩΤΙΝΟΣ: ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ
Διπλή ιστορία θα σου πω.
Κάποτε απ' τα πολλά βγήκε το ένα
και μι' άλλη φορά
απ' το ένα τα πολλά.
Διπλή είναι η γέννηση των θνητών,
διπλή και η φθορά τους,
τη μία τη φέρνει και τη χαλάει η σύναξη των πραγμάτων,
την άλλη την θρέφει και τη σταματάει ο χωρισμός τους.
Κι αυτή η εναλλαγή δεν έχει τελειωμό,
άλλοτε η Φιλότητα ενώνει τα πράγματα και τα κάνει ένα,
και άλλοτε το Νείκος τα χωρίζει.

Από πού έμαθε την ιστορία?

quote:
ΠΛΩΤΙΝΟΣ: ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ
Ένας θεός, ο μέγιστος ανάμεσα στους θεούς και τους ανθρώπους, καθόλου όμοιος με τους θνητούς στο σώμα ή στο πνεύμα.

Ποιος είναι αυτός ο Ένας Θεός και ποιοι είναι οι άλλοι Θεοί?

quote:
Οι θνητοί νομίζουν ότι οι θεοί γεννιούνται και ότι έχουν φορέματα και φωνή και σώμα σαν το δικό τους.

Εδώ τι εννοεί ο ποιητής, θνητοί και οι Έλληνες οι Αρχαίοι?

quote:
Κανένας άνθρωπος δεν ξέρει, ούτε θα μάθει ποτέ, την αλήθεια για τους θεούς και για τα όσα λέω, γιατί ακόμα κι αν κατά τύχη κάποιος είπε την πλήρη αλήθεια, δεν το ξέρει. Για όλα τα πράγματα υπάρχουν μόνο γνώμες.

Άρα και ο ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ κατά τύχη τα είπε?

quote:
Οι θεοί δεν τα φανέρωσαν όλα εξαρχής στους ανθρώπους, αλλά ψάχνοντας οι άνθρωποι βρίσκουν με τον καιρό το καλύτερο.

Αφού δεν τα φανέρωσαν όλα εξαρχής τότε τι φανέρωσαν?

quote:
ΠΛΩΤΙΝΟΣ: ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΡΟΔΙΟΣ
O Χρόνος είναι ο πατέρας της αλήθειας.

Και η μαμά ποια είναι? Το Ψέμα έχει μπαμπά και μαμά?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

14/03/2012, 08:16:59
Οπου τον βολεύει Sesostris.
Περίμενες κάτι διαφορετικό;

14/03/2012, 10:11:20
quote:

quote:

Δεν φαίνεται να καταλαβαίνεις βρε PanosT.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: "Κι αν ακόμη φονεύση κάποιος κατά το θέλημα του Θεού, ο φόνος αυτός είναι από κάθε φιλανθρωπία καλύτερος, ενώ αν κάποιος από λύπη δείξει ευσπλαχνία και φιλανθρωπία, παρά το θέλημα του Θεού, θα μπορούσε η φειδώ αυτή να αποβή πιο μιαρή από οιοδήποτε φόνο"

Ενας φόνος τέτοιου τύπου, που τον θέλει κάποιος θεός, είναι ανθρωποθυσία ναι ή όχι;

Άσε μας βρε Αίολε αγόρι μου και εσύ...

Δεν καταλαβαίνεις τον πόνο μου και το δράμα που περνάω τις δύο τελευταίες μέρες...

Δεν μου μιλάει κοτζάμ macedon και εσύ θέλεις να σου αναλύσω για φόνους και ανθρωποθυσίες ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ...
(Χρυσόστομος όνομα και πράγμα!)

Εχει κανένας αμφιβολίες για το τι αντιπροσωπεύει ο Πάνος μας και η θρησκεία του;

14/03/2012, 14:00:01
Άθεος
quote:
όπως βλέπω η θρησκευτική ηλιθιότητα σου έχει φάει τον εγκέφαλο Dr Jekyll Mr Hyde εσύ που με αποκαλούσες φασίστα στο θέμα με τους λαθρομετανάστες, τώρα με αποκαλείς αναρχοαριστερό
Αχ βρε άθεε, why so serious? Δεν σε είπα αναρχοαριστερό εννοούσα οτι οι άθεοι είναι φίλοι σου. Ε απ' τους πιο φανατικούς άθεους, είναι οι αριστεροί και δη οι κομουνισταί και οι αναρχοπλυμένοι. Να αλλάξω την πραγματικότητα;
quote:
καταλαβαίνω ότι έχεις υποστεί σοβαρή σύγχυση, δεν είναι λίγο να θεωρείς σωστό ότι υπάρχει ένα,διακόσα ή δεν ξέρω εγώ πόσα θεϊκά πλάσματα έχει η θρησκεία σου και παράλληλα η ζωή η ίδια να ξερνάει ως βδέλυγμα την κάθε θρησκευτική μπαρούφα
Καλε άσε τη ζωή στη ησυχία της, τι σου φταίει;

quote:
τι να πω;
Ξέρω και γω;

Τρεις στροφές δεξιά, ίσον μια στροφή αριστερά - άγνωστος γκραφιτιστας

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 14/03/2012 14:11:20

14/03/2012, 14:10:40
PanosT
quote:

@Doc

Μην ασχολείσαι Doc διότι το λεπτό και διακριτικό σου ύφος δεν γίνεται αντιληπτό...

Μιας που έχω φάει εγώ τη λέζα άστους επάνω μου...

Hey Panos!
14/03/2012, 16:05:50
quote:

quote:
Σωτήρης

Ότι θες διαβάζεις .

quote:
Αίολος

Οπου τον βολεύει Sesostris.
Περίμενες κάτι διαφορετικό;

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια...

Ερευνάτε τας Γραφάς

14/03/2012, 16:10:46
quote:
Αίολος
Εχει κανένας αμφιβολίες για το τι αντιπροσωπεύει ο Πάνος μας και η θρησκεία του;

Εδώ δεν συμφωνούμε στο τι θέλει να μας πει ο Σταγειρίτης θα συμφωνήσουμε σε Θεολογικά κείμενα???

Κρατήστε ότι σας βολεύει και πορευτείτε!

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 14/03/2012 16:11:05

14/03/2012, 16:16:30
quote:

PanosT
quote:

@Doc

Μην ασχολείσαι Doc διότι το λεπτό και διακριτικό σου ύφος δεν γίνεται αντιληπτό...

Μιας που έχω φάει εγώ τη λέζα άστους επάνω μου...

Hey Panos!

Έλα ρε συ Doc!
Που τα βρίσκεις αυτά τα ωραία???

Ερευνάτε τας Γραφάς

14/03/2012, 16:33:33
quote:

Ναζαρία:

"Μεσσία οὐφαρέγνα μεμψαι μὲν χαλ δαίαν μοσομὴ δαέα ἀκφαρ νεψευ ουα Ἰησοῦ Ναζαρία".

καὶ τούτων δὲ ἡ ἑρμηνεία ἐστὶν τοιαύτη:

"οὐ διαιρῶ τὸ πνεῦμα, τὴν καρδίαν καὶ τὴν ὑπερουράνιον δύναμιν τὴν οἰκτίρμονα· ὀναίμην τοῦ ὀνόματός σου, σωτὴρ ἀληθείας"

ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΟΓΔΟΗΚΟΝΤΑ

PanosT, τοποθετώ ακόμα ένα στοιχείο μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της θεώρησης που προσπαθούμε να κάνουμε για τις ονομασίες Ιησούς Ναζωραίος, Ναζαρέτ και Γεννησαρέτ, Χαλδαία, Ιερή καρδία, Κηφηνία, Κηφέα και Κηφά κλπ.

Μπορείς να σχολιάσεις και να ετυμολογήσεις την Χαλδαία και την Χαλδία;

Όχι ypatia8 μου.
Δεν είμαι Φιλόλογος ούτε Ιστορικός.
Οι φιλολογικές και ιστορικές μου γνώσεις δεν φτάνουν μέχρι εκεί που μου ζητάς δυστυχώς...

Και σίγουρα δεν θέλω να σου κάνω copy paste από το internet απλά για να σου δείξω ότι ξέρω σαν αυτά που κοροιδεύω στους άλλους.

Αν κάτι το ΞΕΡΩ δε με νοιάζει να κάνω αναφορά και από wiki αλλά αν κάτι ΔΕΝ το ξέρω δεν κάνω αναφορά ούτε από site διεθνούς φήμης Πανεπιστημίου.

Όλα αυτά στα γράφω ώστε να αναπτύξεις ελεύθερα το σκεπτικό σου ολοκληρωμένα και να έχουμε όλοι μας μια ολοκληρωμένη άποψη με αυτά που πιστεύεις.

Τα τυχόντα υβριστικά σχόλια που μπορεί να προκύψουν από τη γνωστή παρέα απλά προσπέρνα τα...

Περιμένω με αγωνία την απάντησή σου.

Υ.Γ Η λέξη "αγωνία" είναι ειλικρινέστατη και ακριβέστατη (και δεν χρησιμοποίησα π.χ τη λέξη "ενδιαφέρον") για λόγους που θα σου εξηγήσω, σε pm μάλλον, όταν έχω ολοκληρωμένη τη θέση σου.

Ερευνάτε τας Γραφάς

14/03/2012, 16:37:52
Όταν σου γράφω ότι διαβάζεις επιλεκτικά ενώ κάνεις γαργάρα αυτά που δε σε συμφέρουν , δεν έχω άδικο .

*

14/03/2012, 16:43:58
quote:

Δηλαδή όπως και ο Sesostris, o Macedon, o Αίολος, ο Άθεος, ο Γιαπετ, έτσι και εσύ δεν είσαι ιστορικός;;;.. και ούτε φιλόλογος;;;
Πω πω, και εγώ που νόμιζα ότι διάβαζα επιστημονικές διαφωνίες τόσο καιρό στο φόρουμ... Βρε γιατί δεν το λέτε τόσο καιρό να μη σπαταλάω άσκοπα τον χρόνο μου;
Πω πω... Φεύγω!

Οι πάπιες... κλαίνε μόνο μια φορά

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 14/03/2012 16:45:05

14/03/2012, 16:44:40
quote:

Όταν σου γράφω ότι διαβάζεις επιλεκτικά ενώ κάνεις γαργάρα αυτά που δε σε συμφέρουν , δεν έχω άδικο .

Σωτήρη μου είμαι όλος αυτιά να μου πεις ποια δε με συμφέρουν και τα κάνω γαργάρα.

Ερευνάτε τας Γραφάς

promitheus90Μέλος
14/03/2012, 16:52:37
Δε πιάνετε κανά πασχαλινό θέμα καλύτερα τώρα που είναι επίκαιρο;

14/03/2012, 16:53:20
quote:

quote:

Δηλαδή όπως και ο Sesostris, o Macedon, o Αίολος, ο Άθεος, ο Γιαπετ, έτσι και εσύ δεν είσαι ιστορικός;;;.. και ούτε φιλόλογος;;;
Πω πω, και εγώ που νόμιζα ότι διάβαζα επιστημονικές διαφωνίες τόσο καιρό στο φόρουμ... Βρε γιατί δεν το λέτε τόσο καιρό να μη σπαταλάω άσκοπα τον χρόνο μου;
Πω πω... Φεύγω!

Είμεθα ερευνητές φίλτατε Doc (και άντε βγάλε άκρη)...

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει και πάλι o macedon αφού έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω από εμάς και έχει γράψει ένα βιβλίο το οποίο θεωρώ ότι απαιτεί ιστορική έρευνα και σε ιστορικές πηγές όπου απορρίπτει ως πλαστές ενώ δεν είναι καν ιστορικός...

Παράνοια...

Ερευνάτε τας Γραφάς

14/03/2012, 17:15:59
Κοινός τόπος μερικών ατόμων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά να κρίνουν το περιεχόμενο ενός βιβλίου, του οποίου δεν έχουν δει ούτε το εξώφυλλο.

macedon

14/03/2012, 21:06:27
quote:

Κοινός τόπος μερικών ατόμων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά να κρίνουν το περιεχόμενο ενός βιβλίου, του οποίου δεν έχουν δει ούτε το εξώφυλλο.

Είχε δημοσιεύσει ο Νικόμαχος ένα link για το βιβλίο σου οπότε το εξώφυλλο (με τις σφραγίδες ΑΚΥΡΟ) αλλά και τον τίτλο τα ξέρω.

Τα υπόλοιπα μας τα γράφεις και εδώ macedon κατά καιρούς οπότε είναι σαν να το έχω διαβάσει...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Lock_SmithΜέλος
19/03/2012, 19:09:32
Καλησπέρα

quote:
Δε πιάνετε κανά πασχαλινό θέμα καλύτερα τώρα που είναι επίκαιρο;

Εγώ είμαι της άποψης, για το Πάσχα απλώς να ευχηθούμε καλές γιορτές.

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

03/04/2012, 15:20:53
Έχουμε φρέσκο πράγμα από macedon και Σωτήρη!

Ο macedon σε post του από την πρώτη κιόλας σελίδα αυτού του thread ΕΚΟΠΤΕΤΟ ΟΤΙ (τα bolds του macedon)

quote:
macedon

Η Ναζαρέτ δεν υπήρξε ποτέ, τουλάχιστον μέχρι τον 3ο αιώνα.

Ο macedon και ο Σωτήρης στο thread των διωγμών θέλοντας να στηρίξουν την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ (και μερικών ανώνυμων authors) περι πλαστογραφημένων εδαφίων στα Χρονικά του Τάκιτου έφεραν πηγές που ισχυρίζονται ότι το 64 μ.Χ δεν υπήρχε ο χαρακτηρισμός "Χριστιανός", ο οποίος ήταν μεταγενέστερος, αλλά οι όροι "Ναζαρηνοί" ή "Γαλιλαίοι" (macedon) ή "Ναζωραίοι και Γαλιλαίοι" (Σωτήρης)

Ορίστε και τα δύο σχετικά quotes από το thread των διωγμών.

Το πρώτο είναι από macedon σε απάντηση στον Agnostic

quote:
macedon

quote:
Agnostic

- Με ποιο όνομα ήταν γνωστοί τότε οι οπαδοί του Χριστού (εννοείται και ποια είναι τα διαθέσιμα στοιχεία)?

"Ναζαρηνοί" και "Γαλιλαίοι" ήταν το πιο συνηθισμένο ( Patrick Fairbairn, "The Imperial Bible-Dictionary", τ.1, 1866, σ.313).

Και το δεύτερο από Σωτήρη.

quote:
Σωτήρης

Εν δε ταις αρχαίς της βασιλείας του αυτού Κλαυδίου Καίσαρος μετά το αναληφθήναι τον κύριον ημών και θεόν Ιησούν Χριστόν μετά έτη δέκα πρώτος μετά τον τον Άγιον Πέτρον απόστολον την χειροτονίαν της επισκοπής της Αντιοχέων μεγάλης πόλεως της Συρίας έλαβεν Εύοδος γενόμενος πατριάρχης · και επί αυτού χριστιανοί ονομάσθησαν του αυτού επισκόπου Ευόδου προσομιλήσαντος αυτοίς και επιθήσαντός αυτοίς το όνομα τούτο · πρώην γαρ Ναζωραίοι και Γαλιλαίοι εκαλούντο οι χριστιανοι .

ΑΡΑ το 64 μ.Χ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ 1ο ΑΙΩΝΑ μ.Χ υπήρχε η προσφώνηση "Ναζαρηνοί" ή Ναζωραίοι" όπου μαζί με την εναλλακτική προσφώνηση (λόγω του διαζευτικού "ή") "Γαλιλαίοι" δεν αφήνει ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΤΟΝ 1ο ΑΙΩΝΑ μ.Χ" ΝΑΖΑΡΕΤ!!!!!!!

Με τις υγείες σας παίδες!!!
Σας ευχαριστώ πολύ για την άψογη συνεργασία σας!!!

Πολύ ευχαρίστως να ακούσω τον αντίλογό σας, αν υπάρχει...

Ερευνάτε τας Γραφάς

Edited by - PanosT on 03/04/2012 15:38:16

ypatia8Μέλος
04/04/2012, 23:55:16
PanosT, εσύ την άποψή σου για τους Ναζωραίους, Ναζάρα, το πως ετυμολογούνται αυτά τα ονόματα και σε ποιά γλώσσα κλπ πότε θα την καταθέσεις;

Μήπως πρέπει να ειδοποιήσω τον Μαστιφάμ να έλθει να σε παραλάβει;
Χα χα αστειεύομαι. Μη το πάρεις και στα σοβαρά.

mc