- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Τι ήτανε αυτό που……«έκανα γαργάρα» φίλτατε? Οι «ιστορικές εξηγήσεις» του συνοδοιπόρου σου ΦΩΤΙΟΥ ως προς το εάν πέθανε τζάμπα ή όχι ο Ιωάννης στην Πάτμο? Να είμαστε ΛΙΓΟ σοβαροί……..
Λες λοιπόν ότι «ο μοναδικός βιογράφος του Κωνσταντίνου ήτανε ο Ευσέβιος». Μάλιστα! Και παρακάτω μας επισημαίνεις ότι «…δεν υπάρχουνε άλλες αποδείξεις εκτός αυτών που μας παραθέτει ο Ευσέβιος. Μόνο θεωρίες πάνω στις θεωρίες.» Με εκπλήσσει η προσήλωση που «τρώτε» εσείς οι νέο-χριστολόγοι με ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ «ΑΥΛΗΣ» ΣΑΣ! Είστε άξιοι…..θαυμασμού!
Για να μαθαίνεις : Ο επίσκοπος Καισάρειας Ευσέβιος έχει γράψει τρία κύρια έργα. Α) «Η Εκκλησιαστική ιστορία» Β) «Είς Βίον του Κωνσταντίνου» Γ) «Υπέρ των θεοστέπτων και θεοφόρων Ίσαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης» Υπάρχει και το έργο του «Παντοδαπή Ιστορία» το οποίο αποτελεί εντυπώσεις από διάφορες επισκέψεις του.
Απ’ότι μπορείς ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να καταλάβεις, έχουμε να κάνουμε με έναν……εξόχως αντικειμενικό χρονογράφο (!), «τυχαία» και κορυφαίο αγωνιστή του εξ ανατολών δόγματος, ο οποίος ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΓΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ «ΘΕΟ» ΤΟΥ!!!!! Άντε ρε καημένε ΑΙΟΝ…..
Να εξηγήσουμε κατ’αρχάς ότι ο Ευσέβιος ήτανε ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΣΤΙΚΟΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΕΛΙΩΤΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, για να έχουνε μία ΞΕΚΑΘΑΡΗ εικόνα οι αναγνώστες μας.
Και αν περάσεις καμιά φορά από κανένα βιβλιοπωλείο, αντί περιπτέρου, πάρε το βιβλίο του Βασίλειου Στεφανίδη «Εκκλησιαστική ιστορία», εκδόσεις ΑΣΤΗΡ Παπαδημητρίου Β’ έκδοση (Αρχιμανδρίτης και εκκλησιαστικός ιστορικός είναι, όχι «εθνικός»…) ο οποίος αποφαίνεται ως εξής για τη συγγραφική «προσφορά» του Ευσέβιου: «…Σκοπίμως ή όχι ο Ευσέβιος δεν εσεβάσθη την ιστορικήν αλήθεια, ιδιαιτέρως είς τα περί του πολυτάραχου βίου του Κωνσταντίνου Α’»
Επίσης να ενημερώσουμε τον ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ,ότι κατά τα εγκαίνια της ίδρυσης του ΚΑΙΣΑΡΟΠΑΠΙΣΜΟΥ στην «Νέα Ρώμη» ή «Νέας Σιών» (330μχ) ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ (γλείφτης δηλαδή) ΟΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΕΥΣΕΒΙΟΣ! Έτσι, ο «αντικειμενικός» χρονικογράφος Ευσέβιος ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕ τα βάρβαρα και υποχθόνια ήθη του Χλωρού, ο οποίος παρέμεινε ΙΣΟΒΙΟΣ ΚΑΤΗΧΟΥΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ-ΠΟΛΥΘΕΊΣΤΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΘΕΙ ΥΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΟΝ…………ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΕ!!!!!
ΕΠΙΣΗΣ: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προκειμένου να διεξάγουμε κρίσιμα συμπεράσματα, έχει το ΠΟΙΟΣ ανακήρυξε τον Κωνσταντίνο Χλωρό ως «Ισαπόστολον» και «άγιον»? Η απάντηση, απαντά ταυτόχρονα και το ερώτημα της «αντικειμενικής καταγραφής του βίου του Κωνσταντίνου», είναι πράγματι αποκαλυπτική: Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΕΥΣΕΒΙΟΣ!!!!!!!
Περαιτέρω: ΠΟΙΟΣ μας «πληροφορεί» (μάλλον ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ..) για το όραμα του ΕΝ ΤΟΥΤΟ ΝΙΚΑ του σφαγέα? Μα ποιος άλλος??? Ο ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΦΥΣΙΚΑ!!!
Να χαίρεστε λοιπόν τις «ιστορικές» σας πηγές, φίλτατε ΑΙΟΝ! Με κάτι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ σαν και του λόγου σου καταντήσαμε στο χάλι και την σχιζοφρένεια την σημερινή!
Ευτυχώς το «είδος» σας μειώνετε….
(ΙΣΩΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ..)
Εγώ πιο πάνω υπερασπίστηκα τον Ευσέβιο (τον οποίο παρεπιπτόντως τον θεωρώ απο τους μεγαλύτερους σκοταδιστές μαζί με τον Χρυσόστομο)ή ανέφερα οτι είναι η μόνη έγκυρη πηγή (που φυσικά και δεν είναι αντικειμενική) για τον Κωνσταντίνο ?
Μήπως θα πρέπει να στα ζωγραφίζουμε για να τα καταλαβαίνεις ?
Μου θυμίζεις εκείνο το ανέκδοτο με τον Τοτό που είχε μάθει μόνο για τους ελέφαντες και η δασκάλα έβαλε έκθεση για τα μυρμήγκια ... ο Τοτός σαν άλλος ζβάμπος έγραψε " Το μυρμήγκι είναι ένα έντομο μικρότερο απο τον ελέφαντα, ο οποίος ελέφαντας ζεί στην Αφρική και ......"
Εχετε μπερδεψει την σωτηρια της ψυχης με επιγειες εξουσιες,ιερατεια,δογματα κλπ...
Δεν σε θεωρω αρμοδιο ουτε εσενα αλλα ουτε και κανεναν αλλον για να κρινει το αν εχω το εχω χασει η οχι.Αν δεν σας συμφερει να αντικρουουν οι αλλοι αυτα που υποστηριζετε τοτε εσεις το εχετε χασει...
Οσο για το τι αφαιρεσαι ο Χριστιανισμος απο την αρχαια θρησκεια,μελετησε το πρωτα καλα και μετα ελα να μας πεις τις εξυπναδες σου!
Απο που αντλεις αληθεια τοση γνωση και τοση σοφια ωστε να κρινεις οτι ολοι οσοι δεν συμφωνουμε μαζι σου το εχουμε χασει η ειμαστε πλανεμενοι?
Οσο για το τι ειχαν να κρυψουν οι αρχαιοι θεοι θα επαναλαβω να μελετησεις αμεροληπτα και μετα να μας λες τα αυθαιρετα συμπερασματα σου...
Και εχε υποψην σου επισης οτι αιμα αθωων χυθηκε και χυνεται παντα και Χριστιανων αιμα επισης!!!
Βγαλε τις παρωπιδες και μετα ελα να συζητησεις.Οσο δε για το να φτασεις να κρινεις εσυ το επιπεδο καποιου εισαι εντελως αναρμοδιος για κατι τετοιο!!!
Κρατα το υφακι,τις ειρωνιες και τα σοφιστικα σου συμπερασματα για τον εαυτο σου.
Καλη φωτιση στο σκοταδι της παντογνωσιας σου...
Ευχαριστώ

χαίρομαι ΠΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ έχω IQ ντομάτας. Καλύτερα λοιπόν IQ ντομάτας παρά ΚΑΘΟΛΟΥ φίλτατε!
Και κάτι ακόμα: κοφτη αυτή την γελοιότητα με τις "θεωρίες" και τις "πηγές". Σου έχω παραθέσει πολύ περισσότερες απο ότι κομπάζεις κάθε τρείς και λίγο.
Διότι, εάν ήξερες δέν θα πέταγες ΤΟΣΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
Λές και αυτοί να......μήν γνωρίζουνε τις πηγές (!) που ΕΣΥ ΚΑΤΕΧΕΙΣ και αυτοί οι άσχετοι να βρίσκονται σε πλάνη?
Λές να "θάβουνε" ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ έναν ΡΩΜΑΙΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ? Λές να έχουνε κάποιο "κρυφό" και "εβραιόφοβο" κίνητρο ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ?
Λές και αυτοί, οι κατ'εξοχήν κάτοχοι της Ρωμαϊκής ιστορίας, να μας..."κάνουνε γαργάρα" και να μας παραμυθιάζουνε, λέγοντας μας ότι Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΘΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ?
Λές ρε ΑΙΟΝ? Λές τελικά ΟΛΟΙ εκτός του (μάλλον ιδιαιτέρως!) στενού σου κύκλου και ορίζοντα να είναι ρεμάλια ΕΒΡΑΙΟΦΟΒΟΙ?
Λές τελικά ΟΛΟΙ όσοι λένε την ΑΛΗΘΕΙΑ στην ουσία να είναι εβραιόφοβοι και....να μήν το ξέρουνε καν?
Και προκειμένου να μήν σε βάλω σε έξοδα (αλήθεια διάβασες και κανένα ξένο βιβλίο??), μπορείς να συμβουλευτείς ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1914......
Μία πρώτη ματιά μπορείς να ρίξεις στην παρακάτω ίστοσελίδα www.newadvent.org/cathen/04295c.htm
Επίσης, θα σε βοηθήσει να συγκροτήσεις μία καλύτερη άποψη και το σχετικό αρχαιολογικό υλικό που υπάρχει. http://museums.nc.ac.uk/archive/mithras/text.htm
Aν πάλι δέν καταλάβεις τίποτα, τότε ένα μένει: ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΣΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ!!
οι παρωπίδες είναι, τουλάχιστον τα τελευταία 1700 χρόνια, ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑΣ. Και αυτό ισχύει για όλες σας τις αποχρώσεις, διότι άν το ξέχασες, ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ!
Λές διάφορα "εύηχα", αλλά ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ.
Απλά μας λές, ότι ΕΜΑΘΕΣ ΝΑ ΛΕΣ. Δέν λέω, κάτι είναι και αυτό, αλλά η ουσία και η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Για πές μας λοιπόν: τα τεχνολογικά επιτεύγματα που καρπώθηκε η ανθρωπότητα κατα τα μαύρα χρόνια του θεοκρατικού βυζαντίου, τα θεατρικά έργα που συγκλονισαν τον κόσμο, τα αθλητικά γεγονότα που δέν μπορεί να αποχωρισθεί ο κόσμος μας απο άκρο σε άκρο, τις ιατρικές ανακαλύψεις, και άλλα τόσα πολλά!
Πές μας λοιπόν, ΠΟΥ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΓΙΝΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΛΕΥΣΗ" ΤΟΥ "ΥΙΟΥ"?
Πές μας να καταλάβουμε ΤΙ ΗΤΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ "ΛΑΘΟΣ" ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΘΩΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΡΙΧΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΕΠΕΙΔΗ....ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ "ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ"?
Πές μας να καταλάβουμε ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ-ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ?
Πραγματικά τα συμπτώματα κάποιων εδώ φθάνουν στα όρια της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής... και χρειάζονται επειγόντως φαρμακευτική αγωγή ή τουλάχιστον ψυχοθεραπεία!
--Je^3--
Νομίζω ότι το πρώτο σου μήνυμα όχι μόνο δεν αποσκοπεί στο να ξεκαθαρίζει το ζήτημα αλλά κάνει το αντίθετο, όταν βγάζεις κάποια μέλη που συμμετέχουν στο topix, ψυχοπαθείς.
Συμβάλλεις σε αυτό που κατηγορείς.
Δεν είναι αλαζονικό και υπερφίαλο το συμπέρασμά σου;
Και πάλι δεν είναι προσβλητικό ως προς τα μέλη τα οποία καν δε κατονομάζεις, έτσι για να είσαι καλυμμένος εάν κάποιος σε ρωτήσει στα ίσια;
Συγνώμη αλλά δεν νομίζω να έκανες καλή αρχή

μήπως θα'θελες να γίνεις λίγο πιό συγκεκριμένος?
Αντί να πετάμε λάσπη έτσι αόριστα, μήπως θα πρέπει με μία ευρύτερη σου τοποθέτηση να μας "διαφωτίσεις" περί της....διάγνωσης και των κλινικών (!) ευρημάτων που εντόπισε ΑΜΕΣΑ η εξοχότητα σου??
Θα αναμένω την "πραγματογνωμοσύνη" σου, διότι πραγματικά δέν ξέρω άν η περίπτωση σου χρίζει καν σοβαρού διαλόγου.....
Pws einai dinaton h ekklisia na anakirikse kapoion agio kapoion pou den einai apodeigmeno oti baptis8ike xristianos ,malon to anti8eto ( phgh Elenh Glykatzh Arbeler ,byzantinologos ) alla kai kapoios pou skwtose ton gio toy ( kapou to eixa dei sthn thleorash den 8hmame pou ). Na mou peis o xristos swzei kai sygxorei , megalh h xarh toy. Pistebw oti h apantish einai poli apli. Opoiosdipote eftiaxne ena kainoyrgio kratos dinontas toy mia nea 8riskia poy elexe o idios 8a anagnorizotan ws agios. Idika otan oi diadoxoi toy sinexizan na exoyn thn eksousia. Eseis an eixate thn eksousia na kanetai ton pappou sas agio den 8a ekmetalebosastan thn eykaria na paretai ligh doksa ?
8a h8ela episeis na thimisw ston filo Schwabe pou grafei
>>>
Διότι, εάν ήξερες δέν θα πέταγες ΤΟΣΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
>>>
Oti h rwmaioka8olkh ekklhsia oudepote ton anagnorise ws agio kai ayto einai apolytos fysiko. Pire thn eksousia apo thn Rwmh kai thn edwse se mia allh polh , se enan allo klhriko ston patriarxh. Siga mhn tou edeine kai thn agiosinh kai siga mhn den ton e8abe.
To ti sinebei sthn toy xristoy ekklhsia apo to " EN TOYTO NIKA " kai meta einai ena makiaveliko paixnidh eksousias kai ypobolhs twn aplwn an8ropwn se kentra eksousias. Den eimai xristianos ,oyte e8nikos ,eimai omws enantia se ka8e 8riskia pou xrisimopoihte okoio8elws ,me skopo ek meroys ths thn eksousia kai to xrhma , gia na mas exoune kapoioi eksousiastes ypoxeiria toys.
Telos gai ton Ihsou Xristo ti na pw oyte ena forum pou ftiaxtike gia ayton den katafere na kratisei. Megalh xarh toy. As ksanakanei ena 8ayma opws sthn Kanna ths Galileas kai na deite posh 8a pistepsoyne
Dikos gia panta yunan yunanoglou
1.61803398874989484820458683436564...
Θα σε παρακαλούσα αν μπορείς να γράφεις στα ελληνικά,διότι είναι δύσκολα και κουραστικά στην ανάγνωση τα greeklish,ειδικά σε κείμενα σχετικά μεγάλα σαν το δικό σου....
quote:
To ti sinebei sthn toy xristoy ekklhsia apo to " EN TOYTO NIKA " kai meta einai ena makiaveliko paixnidh eksousias kai ypobolhs twn aplwn an8ropwn se kentra eksousias. Den eimai xristianos ,oyte e8nikos ,eimai omws enantia se ka8e 8riskia pou xrisimopoihte okoio8elws ,me skopo ek meroys ths thn eksousia kai to xrhma , gia na mas exoune kapoioi eksousiastes ypoxeiria toys.
Εδώ θα έρθω να συμφωνήσω μαζί σου και προσθέτω πως η εξουσία (και ειδικά το χρήμα) είναι θέλγητρο στο οποίο ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν...
quote:
Telos gai ton Ihsou Xristo ti na pw oyte ena forum pou ftiaxtike gia ayton den katafere na kratisei. Megalh xarh toy. As ksanakanei ena 8ayma opws sthn Kanna ths Galileas kai na deite posh 8a pistepsoyne
Εδώ πιστεύω πως το παρατραβάς το σκοινί,θίγοντας το πρόσωπο του Χριστού στο οποίο πολλοί συνάθρωποι μας πιστεύουν σαν Κύριο και Σωτήρα τους.Δεν θα ήταν καλύτερα να εκφραζόμαστε με περισσότερο σεβασμό γι'αυτούς,έστω και αν δεν συμμεριζόμαστε τις απόψεις τους;
Φιλικά
quote:
Εδώ συμφωνούμε όλοι έχω την εντύπωση.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΕΝΙΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ...
ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΣΕΒΙΟΣ (ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΜΙΘΡΑ)ΚΑΙ ΣΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!! ![]()
![]()
![]()
Σου είπα εγώ οτι δεν τον αναγνωρίζει ?
Λοιπόν κομμένη η συζήτηση μαζί σου γιατι μάλλον μας έχεις γειώσει κανονικά εδω πέρα και το μόνο που θές είναι να πείς τα δικά σου.
quote:
Σας παρακαλώ πολύ, ας διαβάσει κάποιος από σας αυτό το topic από την αρχή... Πραγματικά είναι πολύ ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο έχουν διατυπωθεί οι απόψεις όλων σας.... Αλλά δυστυχώς νομίζω ότι αυτό δεν καταλήγει πουθενά...Πραγματικά τα συμπτώματα κάποιων εδώ φθάνουν στα όρια της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής... και χρειάζονται επειγόντως φαρμακευτική αγωγή ή τουλάχιστον ψυχοθεραπεία!
Μπράβο μεγάλε πες τα και ξανά πες τα, ακόμα και αν βάζεις και μένα σε αυτά που λες.....
Βέβαια στην έπεσαν....
Από τη μια ο ένας που αποκαλεί καθάρματα όποιους δεν γουστάρει και κατα τα άλλα μιλά για λόγο....
Βέβαια ο κάθε ένας έχει δικαίωμα στη ψυχοθεραπεία....
Από την άλλη ο σεβάσμιος κύριος διαχειριστής που επιτρέπει στον άλλο να λέει καθάρματα αυτούς που δεν γουστάρει και το παίζει κουφός ή μάλλον τυφλός στην ερώτηση που έκανα πριν πολλά μυνήματα....
Για να δούμε θα απαντήσει κανένας σε κάποιο αναστημένο δηλαδή πρώην πεθαμένο ή πρωην δολοφονημένο......
Και αν απαντήσει παρακαλώ με ευγένεια και γαλήνη ψυχής γιατί είμαι πολύ ευαίσθητος....
ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΩΜΕΝΗ ΥΒΡΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΒΙΧΤΩ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΡΗΜΟ.
Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ, ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ.
ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΧΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΗ ΠΟΤΑΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΝΙΞΗ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΙΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΒΡΙΖΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
ΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΥΡΑΖΕΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΩΠΣΕΙΣ, (ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ), ΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ ΜΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ.
ΞΑΝΑΓΥΡΝΩ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ (ΥΒΡΙΣΤΕΣ) ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΝΩ ΧΡΟΝΟ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΕΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΓΙΟΙ ΤΟΝ ΒΑΣΤΗΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΣΤΑΝΕ ΗΡΩΙΚΑ.
ΟΣΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΟΓΟΜΑΧΙΕΣ ΟΠΩΣ (ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ- ΑΛΗΤΕΣ κ.λ.π.), ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΥΒΡΙΖΕΤΕ ΕΝ ΧΟΡΩ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΣΕ ΜΑΣ, (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ) ΑΚΩΜΗ ΚΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΑΙΖΕΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΗΣΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΤΤΕΤΕ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ?
ΑΚΩΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ, ΑΓΑΠΗ ΔΙΔΑΞΕ, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΞΙΔΙ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ <<Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΓΓΥΣ ΕΣΤΙΝ>> ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗΚΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ <<ΕΞΗΛΘΕ ΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΝΑ ΝΙΚΗΣΗ>>.
<<ΝΑΙ ΕΡΧΟΥ, ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ>>, ΑΜΗΝ.
Αγαπητέ Φίλε.. νομίζω ότι είσαι αρκετά έξυπνος αλλά και ευέξαπτος... και θα μπορούσα να πω πωρωμένος (θα ήθελα αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να βρω μία πιο "light" έκφραση) με τα "πιστεύω" σου. Δεν αναφέρθηκα σε εσένα προσωπικά, αλλά μόνο εσύ (και ο διαχειριστής, που το έκανε για ευνόητους (?) λόγους) απάντησες με ύφος ειρωνικό και αλαζονικό το οποίο προωθεί το κλίμα που εκούσια διατηρείς στη συζήτηση. Να σου πω την αλήθεια (που ίσως δεν σε ενδιαφέρει) δεν με βρίσκουν αντίθετο οι απόψεις σου σε ορισμένα από τα θέματα που θέτεις στη συζήτηση. Αλλά αν θέλεις (που αυτό είναι σίγουρο) να πείσεις και άλλους για αυτές (τις απόψεις) θα πρέπει να αλλάξεις στρατηγική. Ελπίζω να μπορείς να υποστείς την καλοπροαίρετη κριτική.
Θα σου έλεγα να συνεχίσεις (όπως και τα άλλα παιδιά) να εκφράζεις τις απόψεις σου σε αυτό το forum. Πραγματικά όλες είναι πολύ ενδιαφέρουσες, αρκεί να γίνεται προσπάθεια να παραμένει η συζήτηση σε ψηλά επίπεδα.
Όσον αφορά στο μήνυμα, ήταν ένα στοίχημα με τον εαυτό μου ότι ο πρώτος που θα απαντούσε στην "πρόκλησή μου" θα ήσουν εσύ. Με συγχωρείς που αποδείχθηκα σωστός.
Αλλά γιατί διάλεξα την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή; Ενημερωτικά επισημαίνω ότι τα πιθανά θέματα ιδεοληψιών δεν είναι πάντα απαραίτητο να φθάσουν σε παθολογικά επίπεδα, και για να γίνω πιο συγκεκριμένος στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμουν σε σκόρπιες λέξεις ή φράσεις
που επαναλαμβάνονται χωρίς λόγο, μεταφυσικά θέματα, φαινόμενα ιδεομηρυκασμού -δηλαδή θεωρητικών / ψευδοφιλοσοφικών συζητήσεων για θέματα άλυτα.
Προσωπικά εσένα θα μπορούσα (αν μου επιτρέπεις) να σε "εντάξω" στην κατηγορία των "ψυχαναγκαστικών" ατόμων, δηλαδή ατόμων με υψηλά στάνταρντς και τελειομανείς, τόσο στην εργασία τους όσο και εκτός
αυτής.
Τέλος οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από τους συμμετέχοντες στο topic του forum για εκφράσεις του στυλ (φαρμακευτική αγωγή ή ψυχοθεραπεία).
Ελπίζω με αυτά τα λίγα λόγια να κάλυψα και τον διαχειριστή thoth.
Φιλικά
..."follow me" the wise man said, but he walked behind...
--Je^3--
Edited by - Jejeje on 17/10/2003 11:17:20
Edited by - Jejeje on 17/10/2003 11:18:29
quote:
Τέλος οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από τους συμμετέχοντες στο topic του forum για εκφράσεις του στυλ (φαρμακευτική αγωγή ή ψυχοθεραπεία).
OXI, OXI, OXI (τρις) μη ζητάς συγνώμηηηηηηη......
Ποιός από εδώ μέσα ΔΕΝ χρειάζεται ψυχοθεραπείααααα;;;;;
Ποιος γνωρίζει τα πάντα ώστε να ΥΠΟΤΙΜΑ τους άλλους;;;;;
Για να δούμε ποιος θα απαντήσει στη δική μου "ΠΡΟΚΛΗΣΗ"......
Πολύ αναψανε τα πνευματα! απεικονιζουμε λίγο την κατασταση που επικρατει στην εκκλησσια σήμερα;! Μήπως;
οι καλοι χριστιανοί μπλέξανε και αυτοί στην αναταλαγή ύβρεων και προσβολών!....
τι και αν ήταν ο ιησούς αμνός; σκουλίκι ο ανθρωπος...σκουλίκι.
theklats
δεχομαι τις βιβλικές αλήθειες. και τισ πλατωνικές. και τίς βουδδικές.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΩ, ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ;
αλλο το πιστευω και αλλο το ασπαζομαι και αλλο το εφαρμοζω. γιατι εν τελει σε θέματα πίστης δεν υπάρχει το ¨πείθω¨.
....μονο το ...μπροθτά! συνεχιστε λοιπον να λεξομαλλώνετε και να επιχειρηματολογήτε γιατι με συμφέρει ως ανθρωπο του σήμερα.
στην επομενη ξηρασία που εσεις θα έχετε το νερό και εγω το οπλο ποιος λετε ότι θα διψάσει....;
Σε ποια έρημο αποσύρεσαι;;;
Που θα βρεις πιο βαρβάτη και ξερή έρημο από εδώ μέσα (τουλάχιστον από αυτά τα τοπικ. Βαρέθηκα τη μήνη αυτών που στηρίζουν το εσωτερικά αλλά παλεύουν για το παρεάκι τους).
Που θα βρεις λοιπόν μεγαλύτερη σοφία από το νεκροτομείο της ιστορίας που παρουσιάζουν κάποιοι λες και δεν υπήρχαν σε όλα τα συστήματα και τις φιλοσοφίες ΕΦΙΑΛΤΕΣ.
Που θα βρεις μεγαλύτερη ξεραίλα, να προσπαθούν να σε πείσουν για την ανυπαρξία Κάποιου που εσύ Τον βιώνεις και Τον ζεις (έστω κάποιες στιγμές). Μέχρι εκεί φτάνει ο «ορθολογικός» στραβισμός τους.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να συνεχίσει η συζήτηση σε αυτό το επίπεδο. Ο καθένας ας ακολουθήσει το δρόμο του. Όλοι θα κριθούμε στο τέλος για τις πράξεις και τα έργα μας.
Φιλικά
..."follow me" the wise man said, but he walked behind...
--Je^3--
quote:
Προς τον ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ
Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να συνεχίσει η συζήτηση σε αυτό το επίπεδο. Ο καθένας ας ακολουθήσει το δρόμο του. Όλοι θα κριθούμε στο τέλος για τις πράξεις και τα έργα μας.Φιλικά
Αλήθεια δεν υπάρχει λόγος και ούτε υπήρξε. Ακόμα και αν χρήζω ψυχοθεραπείας ίσως και χειρότερα ψυχοσωτηρίας (όπως και ο κάθε ένας που δεν καβάλησε καλάμι) οφείλω να σου πω ότι δεν είμαι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τη ποιότητα της συζήτησης όσο και αν κάποιοι έχουν το συνήθειο να εξομοιώνουν τα πάντα. Και το κάνουν γιατί είναι ο εύκολος τρόπος...
ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΦΥΣΙΚΑ
ΦΙΛΙΚΑ ΕΠΙΣΗΣ
Edited by - ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ on 17/10/2003 12:23:32