ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΖΩΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΖΩΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

ellovos61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
Phoenix3Νέο Μέλος
19/04/2008, 16:54:48
Xristomarili, τι θέλεις να πεις με όλα αυτα???

Polina

19/04/2008, 19:36:11
Αγαπητοί Omas Epsilon και Phoenix3,όσο και να σας
φαίνεται περίεργο, η ικανότητα του νου είναι άπειρη,
αν και φαντάζομαι κάπου το ξέρετε…
Όχι μόνο για τη χρήση του 10% του εγκεφάλου, αλλά και
γιατί ο άνθρωπος είναι θεός και μπορεί πολλά… Αν έχετε
πίστη, δύναστε όπως μετακινήσετε βουνά, είχε πεί ο Κύριος
ημών Ιησούς Χριστός.
Ο άνθρωπος γνωρίζει περισσότερα για το χρόνο και το τι
είναι να γίνει και γίνεται. Εκεί όλα παίζονται.
Μπορούμε να έχουμε την προφητική ή προορατική αίσθηση για
πολύ ή και μόνιμα αν αυτο μπορεί να μας βγάλει από την πεζή καθημερινότητα.
Είπαμε ο άνθρωπος δύναται πολλά…
OmasEpsilonΜέλος
19/04/2008, 22:06:42
quote:

Όσο για 'σενα φίλε OmasEspilon, αυτό που λες, για τις σκεψεις, δεν το παθαίνω εγώ, αλλά η χαδέλφη μου. Έχεις αναρωτηθεί αν το παθαίνει καικάποιος άλλος από τον συγγενικό σου κύκλο?

Πωλίνα δεν το έχω ψάξει αν κάποιο από τον οικογεννειακό μου κύκλο το παθαίνει.

Πριν καμιά 15αριά χρόνια η μάνα μου είχε πάρει ένα βιβλίο που λεγότανε "Έλεγχος του Νου με την μέθοδο Σίλβα" αλλά ποτέ δεν έκατσα να το διαβάσω. Θα ψάξω να το βρω μπας και λέει τίποτα ενδιαφέρον μέσα. Εσείς το έχετε ακουστά αυτό το βιβλίο?

Μωρέ τρεχαγύρευε έχεις δίκιο αλλά είναι τόσες πολλές οι περιπτώσεις και τόσα πολλά που κατά καιρούς ακούμε.. π.χ. αστρική προβολή, έλεγχος του νου και πολλά άλλα και δεν ξέρεις απο που να ξεκινήσεις να ψάχνεις :P

Τώρα για αυτό που λες ότι ο άνθρωπος είναι θεός είναι σχετικό. Λογικό δεν είναι ένας που δουλεύει μεγαλύτερο ποσοστό από το 10% του εγκεφάλου του να μας φανεί θεός? Λογικά θα μπορεί να κάνει πάρα πολλά "κουλ'α" πράγματα.

Edited by - OmasEpsilon on 19/04/2008 22:17:19

MIXAHL32Μέλος
19/04/2008, 22:27:03
Ο ανθρωπος αν χρησιμοποιουσε το μεγαλυτερο ποσοστο του εγκεφαλου του θα ειχε περισσοτερες δυνατοτητες-ικανοτητες μα δε νομιζω να εφτανε σε επιπεδο θεου.
19/04/2008, 23:53:55
O έλεγχος του νου είναι πολύ ενδιαφέρον.......κάποτε νεότερος είχα καταφέρει με πολύ εξάσκηση περίπου 2 μήνες(κράτησε), να βλέπω τα όνειρα που ήθελα! Ήταν συναρπαστικό! αλλά δεν κράτησε πολύ για ένα μόνο καλοκαίρι σύντομα το εγκατέλειψα γιατί πέσαν πολλά στο κεφάλι μου! Ήταν όμως πανέμορφα! Τώρα..........και που γράφω στο forum είναι υπεραρκετό όσον αφορά τον ελεύθερο χρόνο μου (παρόλο που είμαι Δημόσιος υπάλληλος)για να επαναλάβω κάτι παρόμοιο!

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

Edited by - europaios2 on 19/04/2008 23:54:37

20/04/2008, 00:02:16
Αγαπητέ Omas Epsilon, η έννοια θεός με το θ μικρό είναι άλλη
από την έννοια Θεός με το Θ κεφαλαίο...Με το μικρό είναι
κατάσταση που φτάνεις, ενώ με το κεφαλαίο είναι μόνο
ένας...Μην ξεχνάς αυτό που είπε ο Χριστός όταν τον
κατηγόρησαν οι εβραίοι ότι αποκαλεί τον εαυτό του Υιό
του Θεού: Ο ψαλμός 81 λέει "θεοί είστε και Υιοί
Υψίστου πάντες..."
Ο Θεός μας ονομάζει παιδιά του το να φτάσουμε να είμαστε,
διανοητικά εννοείται,είναι άλλο πράγμα...
Φίλε μου έχει δυνάμεις ο άνθρωπος,απλά δεν τις βλέπει έτσι
ζώο που είναι. Κι αυτό έχει να κάνει με τη σοφία του Θεού,
που έκανε τον άνθρωπο έτσι,ώστε σε όποιο επίπεδο είναι να λειτουργούν οι ανάλογες δυνάμεις...
Το de sa vue είναι ένα από τα σημάδια που έχουμε για να
βλέπουμε πόσο ανώτεροι μπορούμε να είμαστε...
20/04/2008, 01:43:48
quote:
Trexagireve - …. όσο και να σας
φαίνεται περίεργο, η ικανότητα του νου είναι άπειρη,
αν και φαντάζομαι κάπου το ξέρετε…
Όχι μόνο για τη χρήση του 10% του εγκεφάλου,..

Φίλε Trexagireve δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά το ότι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί το 10% του εγκέφαλου, δεν είναι πλέον αποδεκτή εδώ και πολλά χρόνια .

Αυτός ο μύθος αν θυμάμαι καλά είχε ξεκινήσει από μια δηλωση του Αϊνστάιν .

ΩόΝέο Μέλος
20/04/2008, 08:28:48
Κάποτε είχα διαβάσει ένα άρθρο για το dejavu κι αν θυμάμε καλά εχει να κάνει με τα 2 ημισφαίρια του εγκεφάλου.
Κάποιες στιγμες η πληροφορία οπτική ή ακουστική αργεί απειροελάχιστα να φτάσει από το ένα ημισφαίριο και μας δημιουργεί αυτήν την αίσθηση του "το έχω ξαναδεί", "το έχω ξανακούσει" κλπ...
OmasEpsilonΜέλος
20/04/2008, 10:31:26
quote:

Κάποτε είχα διαβάσει ένα άρθρο για το dejavu κι αν θυμάμε καλά εχει να κάνει με τα 2 ημισφαίρια του εγκεφάλου.
Κάποιες στιγμες η πληροφορία οπτική ή ακουστική αργεί απειροελάχιστα να φτάσει από το ένα ημισφαίριο και μας δημιουργεί αυτήν την αίσθηση του "το έχω ξαναδεί", "το έχω ξανακούσει" κλπ...

Αυτό είναι που λένε διαφορά φάσης με αποτέλεσμα να νομίζουμε ότι έχουμε ξαναπάει σε ένα μέροςμ έχουμε ξανα ακούσει κάποια έκφραση κλπ κλπ. Όμως τι γίνετε στις άλλες περιπτώσεις που αναφέρουν τα άλλα παιδιά?

ευρωπαιος τι ακριβώς έκανες για να δεις τα όνειρα που ήθελες? ακολούθησες κάποιες συγκεκριμένες τεχνικές που αναφέροντε σε διάφορα βιβλία ή ήτανε κάποια δικιά σου "πατέντα" ?

21/04/2008, 00:01:43
Αγαπητέ μου Elo, το ότ ο άνθρωπος χρησιμοποιεί το 10 -13 %
του εγκεφάλου του είναι δεδομένο, αν βάλεις δε και το ότι
έχουμε ένα ημισφαίριο το οποίο καλείται ασυνείδητο, κι αυτο
είναι το μεγαλύτερο, το οποίο δεν χρησιμοποιούμε καθόλου θα καταλάβεις πολλά...
Αυτό το λέω καθώς πρέπει να συνυπολογίσεις ότι κι από
το άλλο μισό που λειτουργεί η συνείδηση, επίσης δεν το χρησιμοποιούμε ολόκληρο γα μια σειρά λόγων..
Αγαπητέ Omas Epsilon, αυτό που εννοεί, νομίζω, ο europaios2,
είναι ότι αν ξεκινήσεις να κάνεις προσπάθεια να κάνεις καποια συνειδητη ενέργεια σε ένα όνειρο, όπως το να κοιτάξεις το χέρι
σου ή να θυμηθείς οτι είναι όνειρο, τότε μπορείς να μπεις σε διαδικασία να ελέγχεις τα όνειρα...
Αυτο γίνεται αρχικά με το να προσπαθείς να κανεις εικόνες
προτού κοιμηθείς, όσο είσαι ξύπνιος και να τις κατευθύνεις,
τότε αρχίζεςι και μπαίνεις και στο να συμμετέχεις λόγικά
και στα όνειρα...
21/04/2008, 08:25:48
Αγαπητέ trexagireve, απ' όσο γνωρίζω το ασυνείδητο δεν είναι κάποιο από τα 2 ημισφαίρια.
Θα συμφωνήσω επίσης με τον elo ότι η δήλωση πως ο άνθρωπος χρησιμοποιεί περίπου το 10% του εγκεφάλου του έχει καταρριφθεί...

In anticipation of my resurrection...

21/04/2008, 18:41:07
Αγαπητέ μου D Incubus, θα διαφωνήσουμε λοιπόν, για το ότι
το δεξί μέρος του εγκεφάλου λέγεται ασυνείδητο και ελέγχει
την αριστερή πλευρά του σωματος και ότι το αριστερό
καλείται συνειδητό κι ελέγχει την δεξιά μεριά του σώματος...
Ουδέν σχόλιον...
Πρέπει όμως να έχουμε κοινή βάση συζήτησης για να ανταλλάξουμε
απόψεις...
21/04/2008, 18:44:18
Επίσης αγαπητέ μου D Incubus, για το θέμα του ελέγχου
του εγκεφάλου του ανθρώπου εσύ τι ποσοστό ισχυρίζεσαι
ότι ελέγχει ο άνθρωπος, για να ξέρω περί τίνος συζητάμε....
Βλέπεις θέλω να δω αν συμφωνούμε στοότι ο άνθρωπος δεν έχει
έλεγχο τόσο που να κάνει περισσότερο κακό από ότι κάνει...
DrNickΝέο Μέλος
25/04/2008, 03:43:41
quote:

Αυτό αγαπητέ Phoenix3,λέγεται "desa vue", ή ελληνιστή
"ήδη οφθέν"...
Είναι ικανότητα του νου, που εξηγείται με την ταχύτερη
αντίληψη, κατά μερικούς,ή την προφητική ικανοτητα που
λες εσύ...
Ειναι δε ένα φαινόμενο που συμβαίνει σε πολλούς ανθώπους,
οπότε ηρέμησε κάπως και θα συζητήσουμε το θέμα συν το χρόνο,
καθώς είναι ένα επίσης αμφισβητούμενο ζήτημα, κατά πολλούς...
Βλέπεις η πίσημη επιστήμη ισχυρίζεται ότι είναι θέμα
αντίληψης του γεγονότος που ήδη συμβαίνει κι ότι επειδή το καταγράφει γρήγορα ο νους,τα θεωρεί ότι τα έχει ξαναδεί..

Ωστόσο, υπάρχει κι δική σου πλευρά οτι υπάρχει όντως
προφητική ικανοτητα...Γι' αυτό είπα ότι το
θεμα θα συζητηθεί..

Νίκος

DrNickΝέο Μέλος
25/04/2008, 03:45:13
Paidia ego pistevo oti einai ligo apola...iparxoun poles periptoseis..borei kapoios na exei profitikes ikanotites k kapoios allos apla na kserei oti tha ginei kati, logo tis ayras p ekpempoun oi guro tou...as min imaste lipon apolitoi...etsi pisteyo...kathe periptosi einai ksexoristi k den armozei mia mono tabela sto olo thema tis profiteias...

Νίκος

25/04/2008, 12:25:03
Αγαπητέ DrNick, θα σε παρακαλούσα να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες κι όχι με λατινικούς έτσι ώστε τα μηνύματα σου να είναι πιο ευανάγνωστα από τους υπόλοιπους.

quote:
Ουδέν σχόλιον...
Πρέπει όμως να έχουμε κοινή βάση συζήτησης για να ανταλλάξουμε
απόψεις...

Αγαπητέ trexagireve, ίσως να είμαι ο πιο αδαής άνθρωπος του κόσμου κι εσύ ο πιο πεφωτισμένος.
Ίσως το αντίθετο - αν και δεν θεωρώ τον εαυτό μου φωτισμένο...
Το θέμα δεν είναι να έχουμε κοινή βάση συζήτησης αλλά διάθεση για συζήτηση και να μην εκπέμπουμε διάθεση απαξίωσης κι υπεροψίας προς τον συνομιλητή μας.
Καλή σου μέρα.

In anticipation of my resurrection...

25/04/2008, 13:44:45
Φίλε μου D Incubus, με στεναχωρείς... που είδες την απαξίωση; Ζήτησα απλά να δω τι ποσοστό πιστεύεις ότι ελέγχει ο άνθρωπος
από τον εγκέφαλο του για να κάνουμε συζήτηση για το πόση
εξέλιξη του λείπετε... Κακο είναι;....
Πολύ με παρεξηγείς, τελευταία...
26/04/2008, 12:25:49

Kαι σε μενα, αρκετες φορες συμβαινει αυτο, συνηθως "ασυναισθητα"...

φιλε τρεχαγυρευε, συνηθως ο ανθρωπος χρησιμοποιει ενα μικρο ποσοστο του εγκεφαλου (αλλοι λενε το 50%, αλλοι το 5%)...

δεν υπαρχει σαφες επιστημονικη εξηγηση!

"Say HELLO to My Little Friend"
26/04/2008, 13:30:34
Αγαπητέ Predator, συμφωνώ μαζί σου και επαναλαμβάνω μόνο ότι
άν ο άνθρωπος ήλεγχε περισσότερο ποσοστό του εγκεφάλου του,
σίγουρα θα ειχαμε ένα καλύτερο κόσμο, δεν νομίζεις;
Πέραν αυτού, όμως, πιστεύω ότι υπάρχει ικανότητα πρόορησης και αποκαλύπτεται σπάνια, όπως έχουν καταγραφεί πλείστες μαρτυρίες.
Το θέμα για μένα είναι αν ο άνθρωπος κοιτάζει προς την σωστή κατεύθυνση και αναγνωρίζει τις αισθήσεις του...
Οι ικανότητες υπάρχουν αλλά μπαίνει μπροστά η λογική και δεν
μας αφήνει να δούμε καθαρά...
LavieΝέο Μέλος
27/04/2008, 05:34:30
Παιδια επιτρεψτε μου να διαφωνησω με το γεγονος οτι αν ο ανθρωπος μπορουσε να ελεγξει μεγαλυτερο ποσοστο του εγκεφαλου θα εκανε απιστευτα πραγματα.Υπαρχουν περιπτωσεις οπου καποιοι ανθρωποι χρησιμοποιουσαν μεγαλυτερο ποσοστο του εγκεφαλου απο το μεσο ορο με αποτελεσμα να υστερουν σε κατι αλλο.Ειχαν καλυτερη αποδοση σε μετρημενα πραγματα.Τουλαχιστον αυτη ειναι η αποψη μου με αυτα που εχω ακουσει.

Ωστοσο πριν πολλα χρονια για τρεισ μερες με ειχε πιασει ενα πολυ περιεργο συναισθημα.Ενιωθα συνεχεια ζαλισμενη και ηξερα ακριβως τι θα συμβει.Ποτε θα χτυπησει η πορτα ποιος θα μιλησει και τι θα πει.Αυτο κρατησε για τρεις μερες και μετα συνηλθα.Οσο για τα ντεζαβου εχω σχετικα συχνα και οταν βλεπω ενα ντεζαβου νιωθω να τρωει κολλημα ο εγκεφαλος μου να ζαλιζομαι και να μενω ακινητη μεχρι να περασει αυτη η αισθηση.Μια φορα ειχα ακουσει οσον αφορα την επεξηγηση των ντεζαβου οτι υπαρχουν παραλληλοι κοσμοι και με καποιο τροπο συνδεομαστε με αυτους.Δεν μπορω να πω οτι με ειχε πεισει αυτη η επεξηγηση αλλα ποτε δεν ξερεις. :)