- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ο Υιός στο κατά Ιωάννην ευαγγέλιο, ως Λόγος, είναι η αρχή δημιουργίας των πάντων.
Πατήρ είναι τα πάντα και ένας Θεός όλων.
Ο Λόγος Υιός είναι και Δημιουργός,είναι υιός μονογενής, που εσαρκώθει
και έζησε και σαν άνθρωπος, δλδ την ανθρώπινη φύση, ώστε να
την αγιάσει και ελκύσει εμάς τους συνανθρώπους, εις την βασιλεία
των ουρανών, όπου είναι ο προορισμός των ανθρώπων...
Στα άλλα που βάζεις τον Θεό, είναι ανθρώπινες ενέργειες...Δεν είναι ο Θεός
παρατηρητής, αλλά έχουμε κι εμείς το αυτεξούσιο και την ελεύθερη βούληση...
Δίχως αυτήν θα παραπονιόμαστε ότι δεν μας αφήνει να εκφραστούμε...Κι ο Θεός το
θέλει, ώστε να υπάρχει η ανάλογη εμπειρία.. Φαντάζεσαι θεό απαίδευτο;( εμάς εννοώ)
Το ηλί ηλί λαμά σαβαχθανί,σημαίνει " Θεέ μου Θεέ μου εις τι με εγκατέλειψες;"
Σκέψου λέξη λέξη την πρόταση και θα καταλάβεις ότι απορούσε για ένα μέλλον που
θα έρχοταν με την ανάσταση του, αλλά που του ήταν άγνωστος... Αυτο είναι αγωνία,
όχι απελπισία,οπως κάποιοι πάνε να το περάσουν, ανθρώπινα πάντα...
Θυμίζω στο κατά Ιωάννη,πάλι, όπου λέει ότι αν δεν φύγει ο Χριστός, δεν δύναται να
έλθει ο Παράκλητος, που θα οδηγήσει την ανθρωπότητα στη σωτηρία...
Όπως καταλαβαίνεις, είναι μια νέα κατάσταση, άγνωστη και το μέλλον του Χριστού,περίεργο,
και μέσω του " εάν δεν φάει κανείς τη σάρκα μου και πιεί το αίμα μου, ού σωθήσεται",
μπορεί να πάρεις μια εικόνα,σε συνδυασμό με την 'Αποκάλυψη και το " σε αυτόν θέλω
δώσει το όνομα μου το καινό", αλλά και ο Θεός θα κατοικεί μέσα τους, που λέει στο
τέλος η Αποκάλυψη, για όσους ζήσουν στη νέα Ιερουσαλίμ, αφού μπορούμε να δούμε
ένα μοίρασμα του Χριστού, σε άτομα πολλά, όπως έγινε και με τον Πατέρα....
Όπως θα γίνει και με το Άγιο Πνεύμα, που έχει αρχίσει, μοιραζόμενο κι
αυτό στους ανθρώπους, ώστε να συντελεστεί το μυστήριο του Θεού...
Έχει πολύ ενδιαφέρον αν το ψάξεις κάπως...
Δόξα πάντων ὁ θεὸς καὶ θεῖον καὶ φύσις θεία. ἀρχὴ τῶν ὄντων ὁ θεός, καὶ νοῦς καὶ φύσις καὶ ὕλη...

Irv Kupcinet

macedon
quote:
Καλή σου μέρα φίλε μου allzzaro και όλα γίνονται..
Ο Υιός στο κατά Ιωάννην ευαγγέλιο, ως Λόγος, είναι η αρχή δημιουργίας των πάντων.
Πατήρ είναι τα πάντα και ένας Θεός όλων.
Ο Λόγος Υιός είναι και Δημιουργός,είναι υιός μονογενής, που εσαρκώθει
και έζησε και σαν άνθρωπος, δλδ την ανθρώπινη φύση, ώστε να
την αγιάσει και ελκύσει εμάς τους συνανθρώπους, εις την βασιλεία
των ουρανών, όπου είναι ο προορισμός των ανθρώπων...
Στα άλλα που βάζεις τον Θεό, είναι ανθρώπινες ενέργειες...Δεν είναι ο Θεός
παρατηρητής, αλλά έχουμε κι εμείς το αυτεξούσιο και την ελεύθερη βούληση...
Δίχως αυτήν θα παραπονιόμαστε ότι δεν μας αφήνει να εκφραστούμε...Κι ο Θεός το
θέλει, ώστε να υπάρχει η ανάλογη εμπειρία.. Φαντάζεσαι θεό απαίδευτο;( εμάς εννοώ)Το ηλί ηλί λαμά σαβαχθανί,σημαίνει " Θεέ μου Θεέ μου εις τι με εγκατέλειψες;"
Σκέψου λέξη λέξη την πρόταση και θα καταλάβεις ότι απορούσε για ένα μέλλον που
θα έρχοταν με την ανάσταση του, αλλά που του ήταν άγνωστος... Αυτο είναι αγωνία,
όχι απελπισία,οπως κάποιοι πάνε να το περάσουν, ανθρώπινα πάντα...Θυμίζω στο κατά Ιωάννη,πάλι, όπου λέει ότι αν δεν φύγει ο Χριστός, δεν δύναται να
έλθει ο Παράκλητος, που θα οδηγήσει την ανθρωπότητα στη σωτηρία...
Όπως καταλαβαίνεις, είναι μια νέα κατάσταση, άγνωστη και το μέλλον του Χριστού,περίεργο,
και μέσω του " εάν δεν φάει κανείς τη σάρκα μου και πιεί το αίμα μου, ού σωθήσεται",
μπορεί να πάρεις μια εικόνα,σε συνδυασμό με την 'Αποκάλυψη και το " σε αυτόν θέλω
δώσει το όνομα μου το καινό", αλλά και ο Θεός θα κατοικεί μέσα τους, που λέει στο
τέλος η Αποκάλυψη, για όσους ζήσουν στη νέα Ιερουσαλίμ, αφού μπορούμε να δούμε
ένα μοίρασμα του Χριστού, σε άτομα πολλά, όπως έγινε και με τον Πατέρα....
Όπως θα γίνει και με το Άγιο Πνεύμα, που έχει αρχίσει, μοιραζόμενο κι
αυτό στους ανθρώπους, ώστε να συντελεστεί το μυστήριο του Θεού...
Έχει πολύ ενδιαφέρον αν το ψάξεις κάπως...
Πάντως, τα έχουνε εκλογικεύσει όλα, έτσι με έναν τρόπο ρε παιδί μου ... τι όμορφα! μπράβο δηλ. Κοίτα να δεις ΤΙ λένε τα άτομα ... "για όσους ζήσουν στην ΝΕΑ Ιερουσαλήμ". Έχουν φτιάξει και την ΝΕΑ Ιερουσαλήμ, δηλ. ε, δεν γίνεται αλλιώς, θα πρέπει να υπάρχει και μια πόλη που θα δεχθεί αυτούς, τους πιστούς, τους καλούς Χριστιανούς. Που θα ζήσουν αυτοί ; Δεν θα πρέπει να ζήσουν κι αυτοί κάπου ... ε, ΝΕΑ Ιερουσαλήμ. Εδώ η Ιερουσαλήμ κοντεύει να διαλυθεί με τις ταραχές, αυτοί εκεί ... ΝΕΑ Ιερουσαλήμ. Εκεί ... στη ΝΕΑ Ιερουσαλήμ. Δεν πάτε λέω εγώ στην ΝΕΑ Ερυθραία ... Ή ελάτε κατά 'δω στα ΝΕΑ Πλάγια. Έχει και θάλασσα ...
απο τον ουρανό και θα έχει τη θέση της σημερινής Κωνσταντινούπολις...
Για να σε βοηθήσω...Θα είναι δε η καρδιά του κόσμου και θα έχει πολύ
πνευματικούς ανθρώπους, οι οποίοι θα μαζευτούν απο όλη την γή,
μέσα απο ένα κάλεσμα πυ θα νοιώσουν...
Ο σχεδιασμός που λές, αφορά σε ένα σώμα που θα ειναι ο άνθρωπος,
αντίστοιχα, η ανθρωπότητα,σε όλο τον πλανήτη, με καρδιά
και εγκέφαλο στην Κωνσταντινούπολη... Αυτά για να σχολιάσεις στην αρχή
και βλέπουμε μετά...Όρεξη νά χεις....
quote:
trexagireve
η νεά Ιερουσαλείμ,θα κατέβει
απο τον ουρανό και θα έχει τη θέση της σημερινής Κωνσταντινούπολις...
Οταν λες "θα κατέβει από τον ουρανό", τι ακριβώς εννοείς; Θα κατέβουν δηλαδή τα κτίρια έτοιμα, τα πάρκα, οι παιδικές χαρές, τα κυβερνητικά κτίρια, οι δρόμοι;
Ή θα κατεβούν μόνον τα οικόπεδα όπου επάνω τους θα χτιστούν τα παραπάνω;
Και αν κατεβούν τα κτίρια από τον ουρανό, πού θα μπούν αφού ήδη υπάρχουν κτίρια στην Κωνσταντινούπολη; Θα καθήσουν πάνω στα ήδη υπάρχοντα και έτσι π.χ. ένα τριώροφο θα γίνει οκταώροφο;
Επίσης, μια ακόμη απορία: Τα κτίρια θα κατέβουν φτιαγμένα έτοιμα ή θα συναρμολογηθούν στη γη; Γιατί αν κατέβουν έτοιμα, δεν θα κινδυνεύουν από τους κραδασμούς της "κατάβασης";
ΥΓ: Τα κτίρια που θα κατέβουν έτοιμα, ποιός θα τα φτιάξει στον ουρανό; Με τι υλικά; Θα είναι οικολογικά; Ή θα είναι κι αυτά από πηλό, μια και φαίνεται στο χωριό του θεού το μόνο οικοδομικό υλικό που βρίσκεται είναι ο πηλός;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις

macedon
quote:
Οταν λες "θα κατέβει από τον ουρανό", τι ακριβώς εννοείς; Θα κατέβουν δηλαδή τα κτίρια έτοιμα, τα πάρκα, οι παιδικές χαρές, τα κυβερνητικά κτίρια, οι δρόμοι;Ή θα κατεβούν μόνον τα οικόπεδα όπου επάνω τους θα χτιστούν τα παραπάνω;
Και αν κατεβούν τα κτίρια από τον ουρανό, πού θα μπούν αφού ήδη υπάρχουν κτίρια στην Κωνσταντινούπολη; Θα καθήσουν πάνω στα ήδη υπάρχοντα και έτσι π.χ. ένα τριώροφο θα γίνει οκταώροφο;
Επίσης, μια ακόμη απορία: Τα κτίρια θα κατέβουν φτιαγμένα έτοιμα ή θα συναρμολογηθούν στη γη; Γιατί αν κατέβουν έτοιμα, δεν θα κινδυνεύουν από τους κραδασμούς της "κατάβασης";
ΥΓ: Τα κτίρια που θα κατέβουν έτοιμα, ποιός θα τα φτιάξει στον ουρανό; Με τι υλικά; Θα είναι οικολογικά; Ή θα είναι κι αυτά από πηλό, μια και φαίνεται στο χωριό του θεού το μόνο οικοδομικό υλικό που βρίσκεται είναι ο πηλός;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις
στην αρχή ο θεός θα εξαφανίσει τα πάντα από την πόλη εκτός από την αγία σοφία γιατί είναι και πολλή μουράτη κατασκευή
μετά θα φυτρώσουν τα καινούργια κτήρια σαν μανιτάρια
βέβαια θα έχει προηγηθεί και η επέλαση του ξανθού γένους που θα τα έχει κάνει ίσιωμα τα περισσότερα και θα μας την κάνει δώρο την πόλη
αυτά τα λίγα πάνω κάτω
Edited by - αθεος on 01/12/2008 17:12:17
και έτσι λέει η Αποκάλυψη που φυσικά την πιστεύω απόλυτα,
αφού αποτελεί το τελευταίο βιβλίο της Αγίας Γραφής...Ξέρω για
σένα πέρα βρέχει, αλλά, ειναι απλό, δεν είσαι χριστιανός....
Αν διαβάσεις την Αποκάλυψη, θα δεις ότι είναι φτιαγμένη απο πολύτιμες πέτρες...
Έχει πολλα ωράια γι αυτήν στην "Αγία Γραφή, αν θέλεις διάβασε την...
Αλλά πες εσύ μόνο να κοροιδεύεις και να διαστρέφεις μπορείς,
πως να διαβάσεις;
Φίλε άθεε, χαίρομαι που σε κάνουμε και ψυχαγωγείσαι λίγο...Είναι κι αυτό
κάτι...