ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τρωικός Πόλεμος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τρωικός Πόλεμος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

kost30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
28/05/2004, 14:27:36
Καλώς ήρθες allzzaro

Πράγματι ο Ομηρος θεωρείται Ιωνας. Προρφανώς έζησε και στην Εύβοια, γι αυτό και την αναφέρει.
Στο θέμα της Οδύσσειας κυρίως, η τοπογραφία είναι τόσο ανοιχτή που αν εξαιρέσεις τα ονόματα κατοίκων και περιοχών που οι μεταγενέστεροι συγγραφείς τα ταύτησαν με γνωστά μέρη της Μεσογείου, άλλα στοιχεία, όπως πχ οι αποστάσεις σε μέρες και ορισμένα αστρονομικά και πλοηγικά στοιχεία που δίνει, μπορούν να μας βγάλουν πολύ έξω από τα νερά της Μεσογείου. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, οι θεωρίες είναι πάμπολες!

Αγαπητέ Δημήτρη, την θεωρία ότι η Τροία βρισκόταν στην Αδριατική την έχω ακούσει. Μάλιστα έχω βρει και ένα αναλυτικό site με χάρτη και τοποθεσίες. Ομως δεν μου κολλάει για πραγματική.

http://www.troya.com.mx/

Για τους Αιθίοπες, εμφανίζονται ως σύμμαχοι των Τρώων στον πόλεμο.

Armies on the Greek Side
Achaea
Aegina
Argos
Crete
Iolcus
Ithaca
Locris
Myrmidones
Pherae
Phylacians
Sparta
Thessaly

Armies on the Trojan Side
the Amazons
Colonae
Ethiopia
Lycia
Phrygia
Thrace
Troy

Οπως βλέπεις οι περισσότεροι σύμμαχοι των Τρώων είναι από την Ανατολία. Αυτό κάτι δείχνει.

Πάντως για τους Ιλλυριούς βρήκα ενδιαφέρουσες πληροφορίες εδώ.

http://theillyrians.homestead.com/contents.html

Στο "origins" θα δεις ότι σίγουρα προέρχονται από την Ανατολία και ότι πιθανόν είναι απόγονοι των Τρώων και του Δαρδάνου, ο οποίος ξεκινώντας από την Σαμοθράκη, ίδρυσε την Τροία.
Μετά τον Τρωικό Πόλεμο ο απόγονός του ο Αινίας, έφυγε και πήγε στην Ιταλία όπου θεωρείται και ο μυθικός ιδρυτής της Ρώμης (Lavinium).

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

κώσταςΜέλος
30/05/2004, 20:33:07
Αγαπητή Ostria
quote:
Μετά τον Τρωικό Πόλεμο ο απόγονός του ο Αινίας, έφυγε και πήγε στην Ιταλία όπου θεωρείται και ο μυθικός ιδρυτής της Ρώμης
Η καταγωγή των Ρωμαίων από τους Τρώες είναι γνωστή σε όλους.

Η καταγωγή όμως των Γερμανών των Σκανδιναβών και των Γάλλων από τους Τρώες ομολογώ πως μου ήταν άγνωστη.

Έπεσα τυχαία σε μια ιστοσελίδα της Τευτονικής μυθολογίας http://www.boudicca.de/teut.htm
και διάβασα τα εξής.

quote:
Under Priamus, the chief ruler, there were twelve tributary kings, and they spoke twelve languages. These twelve tributary kings were exceedingly wise men; they received the honour of gods, and from them all European chiefs are descended. One of these twelve was called Munon or Mennon. He was married to a daughter of Priamus, and had with her the son Tror, "whom we call Thor ". He was a very handsome man , his hair shone fairer than gold, and at the age of twelve he was full-grown, and so strong that he could lift twelve bear-skins at the same time. He slew his foster-father and foster-mother, took possession of his foster-father’s kingdom Thracia, "which we call Thrudheim," and thenceforward he roamed about the world, conquering berserks, giants, the greatest dragon, and other prodigies. In the North he met a prophetess by name Sibil (Sibylla), "whom we call Sif," and her he married. In the twentieth generation froni this Thor, Vodin descended, " whom we call Odin," a very wise and well-informed man, who married Frigida, "whom we call Frigg ".

…. they had the same share as the Romans in the glorious deeds of the Trojan heroes. This people were the Franks.

…οne of the parties of Trojan emigrants embarked under the leadership of Æneas for Italy, and founded Rome. The other party, accompanied by Thor’s son, Loride, went to…

… A Gothic chief marries Priam’s sister and fights with Achilles and Ulysses…

Δηλαδή ο θεός των Σκανδιναβών Θωρ πολέμησε στην Τροία και ότι η καταγωγή των Γερμανών των Σκανδιναβών και των Γάλλων ανάγεται στους Τρώες.

Γνωρίζει κανείς αν είναι η επίσημη εκδοχή της ιστορίας τους ή μια μεμονωμένη εκδοχή κάποιων ιστορικών;

gnothe seauton
30/05/2004, 20:52:18
Μάλλον ονειρεύονται ρίζες εκεί που δεν υπάρχουν

....

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

30/05/2004, 20:53:32
Η επίσημη Γαλλική ιστορία δε λέει τέτοια.

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

kynikosΜέλος
30/05/2004, 21:04:32
Αγαπητέ Κώστα

Καλώς ή κακώς, δεν είναι μόνο η Ελλάδα που έχει τους Φουράκηδες, τους Κεραμυδάδες της, κλπ.

Το φαινόμενο είναι διεθνές.

Οι αρχαίοι μύθοι, μαζί και της Τρόιας, έχουν τέοια δύναμη και γόητρο, που λίγο-πολύ όλοι θέλουν να τους οικοιοποιηθούν.

Κατα καιρούς έχω δεί θεωρίες που τοποθετούν τους Αρχαίους και τον Τρωϊκό Πόλεμο, στις Βαλτικές Χώρες, στην Σκωτία, στην Δανία, στις ΗΠΑ!!, μόνο στο Σουδάν δεν έχω δει ακόμα, αλλά πια δεν θα με ξάφνιαζε.

Ως επί το πλείστον, δεν πρόκειται για απόψεις "ιστορικών", τόσο όσο για απόψεις "ψώνιων".

Επειδή η τεκμηρίωση τέτοιων αρχαιολογικών γεγονότων είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δύσκολη, ή έρευνα είναι και αυτή πολύ δύσκολη. (Δες αν θες και το διπλανό θέμα ΙΕ, πώς, πού και πότε, οπού η αγαπητή Ostria εχει κάνει μια σημαντική συνεισφορά)

Όσο για την ύπαρξη των μυθολογικών προσώπων, ακόμα και για τούς θνητούς δεν υπάρχει ακόμα ούτε μιά απόδειξη, πόσο μάλλον για τους αθάνατους.

Προσωπική μου άποψη είναι οτι όποιος λέει ότι ο τάδε θεός είχε ανθρώπινη μορφή, και πολέμησε στον τάδε πόλεμο, πρέπει μάλλον να μειώσει την ανάγνωση κόμικς sci-fi, πριν του το επιβάλει ο ψυχίατρός του...

Φιλικά

Κ.

PerseusΜέλος
30/05/2004, 23:11:50
Ολοι (οι περισσοτεροι)προσπαθουν να σχετιστουν με τους Ελληνες δεν ειναι κατι νεο.

Ειχα διαβασει οτι οι Θεοι των Ελληνων παντοτε χρησιμοποιουσαν "κατι" γαι να κανουν τα "μαγικα" τους για να πεταξουν για να πολεμησουν για να γινουν αορατοι....

Κυνικε δειξε λιγο σεβασμο στους Θεους μας......

dimitris2Μέλος
30/05/2004, 23:55:22
Ostria, έριξα μια ματιά στα δύο λίνκς.
Ο χάρτης της περιοχής, Ηπείρου μου φαίνεται σαν κάπως αυθαίρετος. (δεν περιέχει αναφορές αρχαίων συγγραφέων)
Στο άλλο άλλο περί Ιλλυρίας, διάβασα τα ετυμολογικά, ανέτρεξα στον ψευδο-απολλόδωρο, (αν και τα ψευδο εξ ονόματος και μόνο προκαταβάλλουν)αλλά δεν πείσθηκα γιατί κι αυτός γράφει ότι οι Ιλλυριοί υπήρχαν όταν γεννήθηκε ο Ιλλυριός.
Αλλά απ τα εκατό στοιχεία αν είναι τα 10 καλά, είναι μεγάλο βοήθημα για κάποιον που δεν έχει διαθέσιμη βιβλιογραφία.
Η ετυμολογία ονομάτων είναι μεγάλη υπόθεση. Π.χ. έχουμε αβοριγήνες στην αρχαία ελλάδα, αβοριγήνες και στην αυστραλία. Κι επειδή είμαι φαν του νέου παιχνιδιού ΚΙΝΟ (και χάνω συνεχώς), είναι το ίδιο μια στο εκατομμύριο να συνδιαστούν και να πετύχεις δύο λέξεις κατά λάθος.

kynikosΜέλος
31/05/2004, 01:42:12
Perseus,

Ενώ πάντα προσπαθώ να σέβομαι κάθε θρησκεία, καθώς και τους ασκούντες την, δεν θεωρώ οτι εχώ προσωπικά την υποχρέωση να σέβομαι κανέναν θεο-κατασκεύασμα. Είναι κάτι που έχω, νά, πως να το πούμε... Ελληνικό!
Σε αυτό είμαι με τον... Σβάμπε! Άν δεν ξέρεις, ρώτησέ τον για τον Ευημερισμό, αλλή ευκαιρία δεν θα θέλει...

Εν τούτις, μου γενιέται η απορία του τί ηταν αυτό που είπα και σε έκανε να θεωρήσεις οτι εκδήλωσα "ασέβεια" προς θεούς, γιατί προσωπικά δεν αντιλήφθηκα τίποτα τέτοιο.

Κ.

kynikosΜέλος
31/05/2004, 14:09:33
quote:
Κυνικε δειξε λιγο σεβασμο στους Θεους μας......

Ελπίζω, βέβαια, με αυτό να μην εννοείς τον Φουράκη και τον Κεραμυδά.

κώσταςΜέλος
31/05/2004, 14:24:03
Αγαπητοί φίλοι,

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Είναι ίσως οι "ευσεβείς πόθοι" κάποιων.

Μετά από 3 χιλιετίες ο Τρωικός Πόλεμος παραμένει η μητέρα όλων των μαχών.

Σε ένα άλλο topic (http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3968) δίνω κάποιες σημαντικές χρονολογίες σχετικά με την επίδραση των έργων του Ομήρου στην εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας.

Περιμένω σχόλιά σας.

gnothe seauton