- Εξέλιξη εναντίον Δημιουργίας - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Η επιστημη προσπαθει να βρει την αληθεια.
Η αληθεια δεν ανακαλυπτεται αν πιστευεις τυφλα σε οτι σου πουν.
Οσο για τις πιθανοτητες και τα μαθηματικα που υποτιθεται οτι ανατρεπουν την εξελικτικη θεωρια εχω να πω οτι αλλο τι προβλεπουν τα μαθηματικα και αλλο τι πραγματικα συμβαινει.
Το πειραμα του Miller το θυμαται κανεις?
Η θεωρια ηταν η εξης:η γη αρχικα ειχε αναγωγικη ατμοσφαιρα.Στο νερο αιωρουνταν τα μορια απο τα οποια συντιθονται τα σημερινα βιομορια ητοι ανθρακας,υδρογονο,αζωτο κτλ
Με την ενεργεια απο τους κεραυνους σχηματιστηκαν αρχικα τα δομικα σωματια των μακρομοριων (ητοι νουκλεοτιδια για το DNA και το RNA,αμινοξεα για τις πρωτεινες,οργανικα οξεα και γλυκερινη για τα λιπιδια) κτλ
Ο Miller πηρε ανθρακα,υδρογονο,οξυγονο κτλ τα εβαλε σε αναγωγικο περιβαλλον και εφαρμοσε ηλεκτρικο ρευμα.
Αποτελεσμα:σχηματιστηκαν νουκλεοτιδια,αμινοξεα,οργανικα οξεα.
Οτι και να λενε τα μαθηματικα για τις πιθανοτητες,ο σχηματισμος ελάβε χωρα,οσο και αν τα μαθηματικα λενε οτι ειναι σχεδον αδυνατο.
Παλι περι συγκρουσης θρησκειας-επιστημης:
Οσοι ερμηνευουν τα θρησκευτικα κειμενα με απολυτο τροπο ειναι φυσικο να νιωθουν να απειλουνται απο την θεωρια της εξελιξης.Τους ανατρεει τα παντα.Εφοσον αποδεικνυει οτι η θρησκεια τους εκανε λαθος σε οσα αναφερει στο κοσμογονικο της κοματι,ειναι φυσικο να δημιουργουνται υποψιες οτι και τα υπολοιπα κοματια ειναι λαθος.Και βεβαια τρεχουν πανικοβλητοι τωρα.
Και βεβαια υπαρχει συγκρουση επιστημης και θρησκειας.
Ας παρουμε παραδειγμα τους φιλους μας τους Ιεχωβαδες που αρνουνται την μεταγιση αιματος.Οι τυποι εχουν λυσαξει να αποδειξουν οτι η μεταγγιση αιματος ειναι αχρηστη.Ιεχωβας βοηθος νοσοκομου ειχε το θρασος να μου δηλωσει οτι δεν ειναι αναγκη να κανουν μεταγγιση αιματος οι καρκινοπαθεις που εχουν χαμηλα αιμοπεταλια διοτι θα πεθανουν ετσι και αλλιως !(τελικα δεν πρεπει να προσλαμβανονται ιεχωβαδες στον χωρο της υγειας).Περιττο να σας πω οτι μου ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι γνωριζοντας ποσες ζωες καρκινοπαθων σωθηκαν με μεταγγιση οταν ειχαν πεσει τα αιμοπεταλια τους σε επικινδυνο βαθμο απο την χημειοθεραπεια ή απο τη διηθηση του μυελου τους απο καρκινικα κυτταρα.Αυτοι οι ανθρωποι σωθηκαν και ζουν σημερα υγιεις.Αν ακολουθουσαμε τις επιταγες του θρησκευτικου δογματος των Ιεχωβαδων θα ειχαν πεθανει.Γιαυτο στην επιστημη δεν εχουν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ τα θρησκευτικα δογματα.
quote:
Αν θέλετε να προσπαθήσω να σας παρουσιάσω μερικά επιχειρήματα που συνηγορούν για μια Γη εξαιρετικά μικρότερης ηλικίας, αλλά θα χρειαστώ κάποιον Φυσικό για να του παραθέσω μερικές ερωτήσεις πρώτα ελλείψη δικών μου πηγών.
και ομολογώ πως θα τα άκουγα με ενδιαφέρον τα επιχειρήματα αυτά! Κρίμα που δεν είμαι φυσικός...
Μπορείς να μας δώσεις έστω μια ιδέα;
Αγαπητή medtech, συμφωνούμε στο τελευταίο σου post...Τα λόγια σου αυτά :
quote:
Ας παρουμε παραδειγμα τους φιλους μας τους Ιεχωβαδες που αρνουνται την μεταγιση αιματος.Οι τυποι εχουν λυσαξει να αποδειξουν οτι η μεταγγιση αιματος ειναι αχρηστη.Ιεχωβας βοηθος νοσοκομου ειχε το θρασος να μου δηλωσει οτι δεν ειναι αναγκη να κανουν μεταγγιση αιματος οι καρκινοπαθεις που εχουν χαμηλα αιμοπεταλια διοτι θα πεθανουν ετσι και αλλιως !(τελικα δεν πρεπει να προσλαμβανονται ιεχωβαδες στον χωρο της υγειας).Περιττο να σας πω οτι μου ανεβηκε το αιμα στο κεφαλι γνωριζοντας ποσες ζωες καρκινοπαθων σωθηκαν με μεταγγιση οταν ειχαν πεσει τα αιμοπεταλια τους σε επικινδυνο βαθμο απο την χημειοθεραπεια ή απο τη διηθηση του μυελου τους απο καρκινικα κυτταρα.Αυτοι οι ανθρωποι σωθηκαν και ζουν σημερα υγιεις.Αν ακολουθουσαμε τις επιταγες του θρησκευτικου δογματος των Ιεχωβαδων θα ειχαν πεθανει.Γιαυτο στην επιστημη δεν εχουν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ τα θρησκευτικα δογματα.
μου θύμισαν κι ένα παλαιότερο κι ενδιαφέρον θέμα :
ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ

Ε οχι κυριοι δημιουργηστες
Ο κοσμος ΔΕΝ δημιουργηθηκε οπως περιγραφεται την Π.Δ. την μυθολογια των Εραιων δηλαδη,ουτε οπως περιγραφεται στην μυθολογια των Εληνων,ή των Κινεζων,ή των Κελτων ή των Μαγια (διαλεξτε και παρτε απο τις εκατομυρια μυθολογιες).Ισως αυτο πρεπεινα σας κανει να αναρωτηθητε ια την εγκυροτητα των μυθολογιων και για το αν πρεπει να τις χρησιμοποιειτε σαν οδηγο για την ζωη σας.Αυτο ειναι δικο σας θεμα.Αλλα αν συνεχισετε να προσπαθητε να στριμωξετε την επιστημη στις θηρκευτικες δοξασιες σας,θα συνεχισετε να γελοιποιηστε.
Το αν υπαρχουν κενα ή παραλειψεις στην επιστημη δεν αποδεικνυει οτι ο κοσμος εγινε οπως περιγραφεται στις μυθολογιες σας.Λυπαμαι που σας ανατρεπει την κοσμοθεωρια σας,αλλα η εξελιξη των ειδων ειναι γεγονος.Και συνεχιζεται η εξελιξη ακομα και σημερα.
quote:
Αγαπητέ WWalker, λες :quote:Αν θέλετε να προσπαθήσω να σας παρουσιάσω μερικά επιχειρήματα που συνηγορούν για μια Γη εξαιρετικά μικρότερης ηλικίας, αλλά θα χρειαστώ κάποιον Φυσικό για να του παραθέσω μερικές ερωτήσεις πρώτα ελλείψη δικών μου πηγών.
και ομολογώ πως θα τα άκουγα με ενδιαφέρον τα επιχειρήματα αυτά! Κρίμα που δεν είμαι φυσικός... Μπορείς να μας δώσεις έστω μια ιδέα;
Δυστυχώς και εγώ δεν είμαι φυσικός, γι΄αυτό και θέλω να το πάω λάου λάου το θέμα με ερωτήσεις για να μην πατήσω μπανανόφλουδα.
Βλέπεις το να προσπαθείς να στηρίξεις την ηλικία της Γης περί τα 7000 χρόνια είναι... κάπως......
Σύντομα θα παρουσιάσω μερικές θέσεις δημιουργιστών να δούμε αν ευσταθούν.
Εντελώς ενημερωτικά, το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως τοποθετεί την γέννηση του Ιησού Χριστού το 5508 Από Αδάμ, και το Πατριαρχείο Αντιοχείας (παλαιότερο κατά 2,5 αιώνες) την τοποθετεί το 5500 Από Αδάμ.
Ωστόσο δεν μου είναι γνωστό τι εννοούν με το "από Αδάμ", αν εννοούν από κτίσεως Αδάμ ή από πτώσεως Αδάμ.
Και μένα πάντως τα περί 7 ημερών δεν μου φαίνονται κυριολεκτικά, το θεωρώ απίθανο και χωρίς τα ήδη γνωστά να είναι 7 24άωρα, μόνο και μόνο από το γεγονός ότι το κείμενο της Γενέσεως ακροβατεί μεταξύ αλληγορικού (δέντρο γνώσεως καλού-κακού) και κυριολεκτικού συχνά.
Αυτά τα ολίγα. Θα επανέλθω σύντομα με πηγές.
----------------------

quote:
Ε οχι κυριοι δημιουργηστες
Ο κοσμος ΔΕΝ δημιουργηθηκε οπως περιγραφεται την Π.Δ. την μυθολογια των Εραιων δηλαδη,ουτε οπως περιγραφεται στην μυθολογια των Εληνων,ή των Κινεζων,ή των Κελτων ή των Μαγια (διαλεξτε και παρτε απο τις εκατομυρια μυθολογιες).Ισως αυτο πρεπεινα σας κανει να αναρωτηθητε ια την εγκυροτητα των μυθολογιων και για το αν πρεπει να τις χρησιμοποιειτε σαν οδηγο για την ζωη σας.Αυτο ειναι δικο σας θεμα.Αλλα αν συνεχισετε να προσπαθητε να στριμωξετε την επιστημη στις θηρκευτικες δοξασιες σας,θα συνεχισετε να γελοιποιηστε.Το αν υπαρχουν κενα ή παραλειψεις στην επιστημη δεν αποδεικνυει οτι ο κοσμος εγινε οπως περιγραφεται στις μυθολογιες σας.Λυπαμαι που σας ανατρεπει την κοσμοθεωρια σας,αλλα η εξελιξη των ειδων ειναι γεγονος.Και συνεχιζεται η εξελιξη ακομα και σημερα.
Μήπως θα έπρεπε τα παραπάνω να τα γράψεις στο ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ; Εδώ είναι κάπως off-topic, απλώς συζητούμε το θέμα ΕΞΕΛΙΞΗ/ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΜΟΣ, όχι το αν οι θρησκευτικές δοξασίες είναι αληθινές ή όχι.
Επίσης, θα ήθελες να μου πεις σε ποια σημεία τα αποδεδειγμένα συμπεράσματα των Επιστημών αποκλίνουν από την αφήγηση της ΠΔ, να τα συζητήσουμε αναλυτικά; (να μια καλή ευκαιρία).
----------------------

Edited by - WWalker on 10/01/2006 04:09:43
quote:
Εντελώς ενημερωτικά, το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως τοποθετεί την γέννηση του Ιησού Χριστού το 5508 Από Αδάμ, και το Πατριαρχείο Αντιοχείας (παλαιότερο κατά 2,5 αιώνες) την τοποθετεί το 5500 Από Αδάμ.
Το αν τα Πατριαρχεία χρησιμοποιούν ακόμη τέτοιες "χρονολογήσεις" για να τιμήσουν την παράδοση ίσως, αυτό δεν τα καθιστά και αξιόπιστες επιστημονικά πηγές...Φαντάζομαι θα συμφωνήσεις σ' αυτό!
Το γεγονός ότι η ηλικία της Γης υπολογίζεται στα 4,5 δις χρόνια--αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος παρακαλώ--από την επιστήμη στηρίζεται σε δεδομένα τόσο από τη ραδιοχρονολόγηση ορυκτών και μετάλλων, όσο και από αστρονομικούς υπολογισμούς της ηλικίας του ηλιακού συστήματος κλπ.

Ανέφερα το 5508 ώστε να ξέρουμε σε τελική ανάλυση η Εκκλησία τι υποστήριζε (υποστηρίζει;).
Πάνω κάτω και οι φονταμεταλιστές δημιουργιστές στις ΗΠΑ υποστηρίζουν μια τέτοια παρόμοια ηλικία για την Γη, περί τα 5-6 χιλιάδες χρόνια.
Νομίζω ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ είχε υπολογίσει προσεγγιστικά, αθροίζοντας ηλικίες και θεωρώντας μερικές για την ΠΔ, ότι ο κόσμος θα πρέπει να δημιουργήθηκε περί το 4000 πΧ. (άρα είμαστε κάπου 6000 ετών κόσμος μόνο για αυτούς).
Το αξιοπερίεργο, γι' αυτό και θέλω κάποιον φυσικό να βοηθήσει λίγο, είναι ότι υπάρχει μια επιστημονική θεωρία που αφορά την έρευνα του Barry Setterfield σχετικά με το φαινόμενο που οι Άγγλοι λένε Decay of Light Speed, και σύμφωνα με την ανάλυση του παραπάνω κυρίου βασισμένος σε αυτό το φαινόμενο και στην μετατόπιση προς το κόκκινο του φωτός των αστέρων, η ηλικία του σύμπαντος θα πρέπει να είναι περί τα... 6000 χρόνια (!).
Γι' αυτό θέλω όμως κάποιον φυσικό εδώ για να μας εξηγήσει τι είναι το Decay of Light Speed (αν κατάλαβα καλά, κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ταχύτητα του φωτός μικραίνει με τον καιρό), για να δούμε αν το παραπάνω χωρίο ευσταθεί ή είναι απλώς παραφιλολογία των δημιουργιστών.
----------------------

Αυτοί οι δημιουργιστές μου φαίνεται είναι υπερβολικά κολλημένοι.
----------------------

----------------------

Αν η σηζητηση επεκταθει αρκετα, θα καταθεσω, σιγα σιγα την προσωπικη εμπειρια μου, που ειναι αρκετη.
Λεω αν, γιατι μπορει να κλειδωθει το θεμα και να μην προλαβει να γινει κουβεντα.
Για αρχη να πω οτι η εκκλησια ειναι ολιγον σαν το θεατρο: Αν δεν περασεις απο κρεβατια, δεν εξελισεσαι.
ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ
καλά κάνεις και το ανοίγεις αυτό το θέμα.
Μου φαίνεται ότι σαν Έλληνες μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Θέλω να πω, ότι αν είχε χωριστεί η εκκλησία από το κράτος, προσωπικά εμένα αλλά πιστεύω και πολλούς άλλους αυτά που βλέπουμε ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά για τους "πατέρες" θα μας άφηναν εν πολοίς αδιάφορους. Η εκκλησία θα ήταν αυτόνομη και όποιος γούσταρε θα ασχολιότανε με τα τις εκκλησίας, αλλά και η εκκλησία δεν θα έχονε την μύτη της στα κοσμικά.
Θα μου πεις όνειρα θερινής νυκτός...
Έλα όμως, που αυτοί οι ρασοφορεμένοι αλήτες καταστρέφουν τον τόπο μου τα τελευταία 1700 χρόνια με την ανοχή αλλά και υποστήριξη τις εκάστοτε κοσμικής εξουσίας.
Έλα όμως, που αυτοί οι ρασοφορεμένοι αλήτες συμπεριφέρονται με τον πιο προκλητικό τρόπο παριστάνοντας τους σωτήρες του έθνους.
Και μη μου πεί κανένας ότι αυτά είναι εξαιρέσεις, γιατί θα γελάνε και οι πέτρες.
Και όλα αυτά απολαμβάνοντας τον μισθό του δημοσίου υπαλλήλου από τον φόρο που πληρώνει ο κάθε κάτοικος αυτής της χώρας!!!
Ώς πότε αυτός ο λαός θα ανέχεται αυτούς του αλήτες?
momy - γέννους αρσενικού γιατί πολλοί μπερδεύονται τελευταία :)
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΙΛΕ Tsepe Noyon.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ
ΑΠΛΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.
Απ' ότι κατάλαβα, αποφάσισες να "πρωτοτυπήσεις" και να ανοίξεις ένα θέμα ακολουθώντας την επικαιρότητα...
Από την αρχική σου τοποθέτηση όμως, δεν κατάλαβα ποιός είναι ο σκοπός της παρούσας συζητήσεως για την Αγορά του esoterica:
- η θρησκευτική πίστη σε σχέση με την επικαιρότητα;
- η πνευματικότητα των ιεραρχών;
- κουτσομπολιό επιπέδου "Τατιάνας";
- προβλέψεις για την πορεία της επίσημα αναγνωρισμένης εκκλησίας του Ελληνικού κράτους;
- τίποτε από τα ανωτέρω;
- όλα τα ανωτέρω;
Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σου.
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Ανεξαρτητα απο το ποιος ειναι ο σκοπος μου, η αγορα του esoterica θα λειτουργισει αυτονομα οπως παντα.Αρα η απαντηση ειναι:
Ολα τα ανωτερω.
Ευχαριστω ομοιως
Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά είναι από επιπόλαιη έως ανεπαρκής κατά την γνώμη μου.
Τί σημαίνει "αυτόνομα" σε σχέση με το ερώτημά μου, ως προς τί και πώς προεξοφλείς εσύ κάτι τέτοιο;
"Ολα τα ανωτερω" περιλαμβάνουν και στοιχεία τα οποία είναι ασύμβατα με τον σκοπό λειτουργίας αυτού του χώρου, ο οποίος καθορίζεται στο ESOTERICA.gr .-= Μήνυμα =-. της συντακτικής ομάδας του, ως:
(...) Πύλη στον ελληνικό δικτυακό χώρο για τη Μεταφυσική έρευνα και την Εσωτερική αναζήτηση.
Είναι πλέον προφανές ότι δεν αποσκοπεί στην αναπαραγωγή του σκανδαλοθηρικού περιεχομένου του μεσημεριανού κύκλου εκπομπών της τηλεόρασης και ελπίζω να το αντιλαμβάνεσαι αυτό.
Ευελπιστώ σε μία αναθεώρηση λοιπόν (για την αποφυγή παρεκτροπών), και σε μία εποικοδομητική συζήτηση επί της ουσίας...
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 07/02/2005 20:28:53
Επισης ουτε δεχομαι ουτε επιβαλω προληπτικη λογοκρισια. Δεν υπαρχει λογος να βιαζεσαι να αποπροσανατολισεις το θεμα. Ασε να δουμε τι θα πει η "αγορα"
Λιγη υπομονη παρακαλω.
Ξαναευχαριστω.
Momy Συμφωνουμε στον χωρισμο κρατους εκκλησιας, οπως, υποθετω και το μεγαλυτερο μερος του Ελληνικου λαου. Οσο για το αλητες, δεν θα το χρησιμοποιουσα τοσο ευκολα. Δεν ειναι παρα ανθρωποι με αδυναμιες. Το θεμα ειναι οτι ο χωρος της εκκλησιας προσελκυει ανθρωπους με πολυ συγκεκριμενες αδυναμιες. Αυτο σημαινει κατι για την δομη και τους μηχανισμους του χωρου αυτου.
Γεια σου φιλε tsepe Noyon.
Δεν μου φαινεται περιεργο που γινονται ολα αυτα στο χωρο της Εκκλησιας που θυμιζει εδω και πολλα χρονια εναν μηχανισμο κοσμικης εξουσιας.Και φυσικα δεν ειναι μεμονωμενα περιστατικα ολα αυτα που γινονταν στο χωρο της Εκκλησιας.Καποιοι μιλανε για 40 Μητροπολιτες που δρουσαν σαν τον Γιοσακη.Ας αφησουν λοιπον τα κυρηγματα χριστιανικης αγαπης οι εκπροσωποι του Θεου επι της Γης και ας κοιταξουν να μοιρασουν την αμυθητη εκκλησιαστικη περιουσια και επιτελους να γινει καθαρση στην Εκλησια(ειμαι βεβαιος πως αναλογες βρωμιες γινονται και στην Καθολικη Εκκλησια).Κατα τα αλλα ξερουν να κανουν κυρηγματα και να μιλανε οι εκπροσωποι του Θεου για τις ταυτοτητες και τις αιρεσεις.
Οσο για τους δημοσιογραφους,μη μας το παιζουν Αγιοι,διοτι η μεγαλυτερη βρωμια υπαρχει στον χωρο των Μ.Μ.Ε.Και ας καταλαβει ο τηλεμπατσος και Κοριος Μακης Τριανταφυλλοπουλος και ο καθε Βορινας και Καρατζαφερης οτι δεν ειναι υπερανω της δικαιοσυνης.Που ειναι το ραδιοτηλεοπτικο συμβουλιο για να παρεμβει ωστε να σταματησουν τα reality show με καλεσμενους διαφορες γλαστρες του καθε κοριου και τηλεμπατσου που ξεφτελιζουν κοσμο για μια μοναδα τηλεθεασης.
Πραγματικα εχω αηδιασει περισσοτερο με το επιπεδο της δημοσιογραφιας παρα με τα σκανδαλα που συμβαινουν χωρις να σημαινει αυτο οτι δεν με θλιβουν και αυτα αλλα εχουμε φτασει στο σημειο ο κοσμος αντι να καταγγελει κατι σε καποιο εισαγγελεα ή αστυνομικο να πηγαινει στον καθε τηλεοπτικο δικαστη.
Ο κοσμος νομιζω πρεπει να αντιδρασει απεναντι στην φασιστικη νοοτροπια μιας μεριδας δημοσιογραφων,διοτι η δημοσιογραφια εχει και τα ορια της.
Ας μην ξεχνάμε όμως επίσης πως θρησκεία και πολιτική εξουσία πάνε χέρι χέρι με ή χωρίς τον Καρατζαφέρη..Η εξουσία βέβαια οδηγεί στην εξουσιαλαγνεία και στην διαφθορά… Αναρωτιέμαι όμως τι σχέση έχουν όλα αυτά τα θέματα που έχουν πλημμυρίσει τον τομέα ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ με τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ…
Για μια ακόμη φορά συμφωνώ με την αγαπητή φίλή Ζάντοκ αλλά και συμμετέχω στους προβληματισμούς του αγαπητού φίλου Αβαταρ στο σχετικό θέμα «ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙ ΘΕΜΑΤΩΝ (TOPICS) ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ»
Πιστεύω ότι σύντομα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, για να μην μεταβληθεί ο χώρος σε ένα στείρο κατηγορητήριο ενός δόγματος απέναντι σε άλλο.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»