ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο14!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ Νο14!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

pandi60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
29/03/2011, 16:17:14
Το καταλαβαινω.
Αρχιζει και η τουριστικη περιοδος,δλδ τριχες περιοδος,
αλλα εσυ πρεπει να εισαι απικο.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

29/03/2011, 16:19:18
Είναι η εποχή της αναστάτωσης ,
έχει βάλει και το χεράκι της η Άνοιξη

Hellas at War
29/03/2011, 21:13:13
Καλησπερα

29/03/2011, 21:14:42
quote:

δέν το θυμάμαι πρεπει να ψάξω ,

Καλησπέρα σας Κα Πανδή , τί κάνετε???
Θα ήθελα και γώ να το ψάξετε , διότι ειλικρινά δεν θυμάμαι σε ποιό θέμα ήταν , ωστόσο θα διαπιστώσετε ότι πριν σας "μαλλώσω" είχατε απευθυνθεί σε κάποιον συνδίκτυο με τρόπο που τουλάχιστον εμένα δεν μου άρεσε...
Περιμένω λοιπόν και γώ , μολονότι νομίζω ότι δεν αξίζει τον κόπο να αναμοχλεύουμε παλιές και προφανώς άτυχες στιγμές -μας-...
Πάντως συγγνώμη δεν θα ζητήσω , ένα χαμογελάκι σας το χαρίζω απο καρδιάς...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
29/03/2011, 21:44:23
κ.Εαρινε
πρεπει να ξερετε οτι η πρωτη εντυπωση μετραει
για τις γυναικες!
Και τι αντιφεμινιστικη δηλωση ηταν αυτη?
Δεν θα ζητησεις συγνωμη?
Δεν εισαι ιπποτης και αβρος?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

29/03/2011, 21:47:58
ετσι νοιωθει ετσι εκφραζεται Νικομαχε

29/03/2011, 21:59:49
Καλησπέρα Νικόμαχεεεεεε.....

29/03/2011, 22:01:06
Να μη νοιωθει ετσι και να μη εκφραζεται ετσι!
Ακους εκει!!
Να ζητησει αμεσως συγνωμη,γιατι αν τον βαλει
κατω η κυρια Πάνδη,την εβαψε!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

29/03/2011, 22:18:15
Νικομαχε μου φαινεται αλλαγμενο σε βρισκω λιγο ή παλι μου φαινεται

29/03/2011, 22:43:45
Aν μου κάνει μια ωραία σαλάτα με μαρούλι και μαϊντανό φρέσκο και με καλέσει -εγώ θα βάλω το ψαράκι- θα ζητήσω ρε απίθανε τύπε Νικόμαχε...να ζητήσω...εξ'αλλου , οπως είπα μου είναι συμπαθής , μια άτυχη στιγμή ήταν και μόνο , βράζει και μενα το αίμα μου ορισμένες φορές...

Κα Πανδή...ΣΥΓΓΝΩΜΗ...

GDS1Μέλος
27/05/2005, 10:04:13
Καλημέρα σε όλους,

Πάμε ξανά

Velissarios
"ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ GDS1"

Πάντα στην διάθεση σου

Velissarios
"ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΒΙΟΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΧΘΕΣ"

Το ίδιο συμβαίνει και με την Μασονία είναι και πολλοί Ιερωμένοι όπως και με τους OTO και άλλα μυστικά Τάγματα (άλλα Θρησκευτικά και άλλα όχι) άρα και αυτά μάλλον λένε την αλήθεια και μάλλον περισσότερο από την Θρησκεία αφού όλα τα μέλη τους είναι καταξιωμένα στην κοινωνία και με κάποιο αρκετά ανεπτυγμένο επίπεδο νοημοσύνης.

Με το παραπάνω σου αποδεικνύω να μην ψάχνεις να βρεις αποδείξεις εκεί που δεν υπάρχουν αγαπητέ Βελισσάριε.

Το γεγονός ότι κάποιοι Έλληνες Θεολόγοι και εκδοτικοί οίκοι (που είναι παντελώς άγνωστοι) είναι οικότροφοι της Εκκλησίας δεν αποδεικνύει την αλήθεια της Ορθοδοξίας. Μην προσβάλεις την νοημοσύνη μου με αυτά τα πράγματα.

Velissarios
"ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ"

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που αποκλείεται να γνώριζαν τον Ιησού (παράδειγμα Γεροντικών Τίτλων: Ο ΚΥΡΙΟΣ,Ο ΚΥΡΙΟΣ ΩΣ ΝΕΟΣ κτλ) ή τον Μωυσή (παράδειγμα ΜΩΥΣΗΣ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ)ή τον Αδάμ και την Εύα (για παράδειγμα ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΕΥΑ)να συνεχίσω;

Βελισσάριε το Θέμα που άνοιξες είναι πολύ ενδιαφέρον αλλά αναλωνόμαστε σε πράγματα που δεν έχουν σχέση όπως για παράδειγμα την αλήθεια της Χριστιανή Ορθόδοξης Θρησκείας. Πάντως για να το ξέρεις με τα λεγόμενα σου είσαι ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ για την θρησκεία που πιστεύεις.

27/05/2005, 10:10:09
VELISSARIOS:
«…Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΒΙΟΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ…»

Είναι δυνατόν αγαπητέ Βελισάριε να αντιλαμβάνεσαι μονάχα αυτό?

Το ότι δηλαδή η ΖΩΗ και ο ΣΩΤΗΡ εκδίδουνε βιβλία, σημαίνει ότι…….μάλλον δεν πρόκειται για παραμύθια?

Δηλαδή τα όσα έχουνε εκδώσει διάφοροι καθηγητές για τον Αλλάχ είναι επίσης η αλήθεια? Τα όσα έχουνε γράψει διάφοροι λόγιοι για τον Βουδισμό είναι επίσης αλήθεια?

Και για να έχουμε καλό ερώτημα, ΤΙ ΑΛΛΟ θα μπορούσε δηλαδή να εκδώσει μια χριστιανική οργάνωση? Μήπως…….κείμενα που να καταγγέλλουνε το Ανάθεμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας?

Ας είμαστε λίγο πιο κριτικοί απέναντι στην εκδοτική λογοκρισία.

VELISSARIOSΜέλος
27/05/2005, 10:23:49
ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ Ο GDS1 ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΡΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.
ΤΩΡΑ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΦΥΣΙΑΚ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΒΑΙΝΕΙ Ο GDS1 ΣΕ ΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΜΑΣ(ΠΙΣΤΟΣ ΑΘΕΟΣ -ΑΝ Η ΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΤΛ).
GDS1Μέλος
27/05/2005, 10:53:22
Αγαπητέ Βελισσάριε,

Τα συγκεκριμένα Βιβλία είναι εμπορικά και σε διαβεβαιώ ότι σίγουρα δεν εκπροσωπούν απόλυτα την Θρησκεία μάλλον αποσκοπούν στον ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΜΟ.

Η Θρησκεία έχει μόνο ένα Ιερό Βιβλίο όπου είναι και "Θεϊκά Εμπορευόμενο" (δεν θα το σχολιάσω αλλά έτσι λεει) όλα τα άλλα βιβλιαράκια που γράφτηκαν μεταγενέστερα δεν εκπροσωπούν τον αρχικό Θεό ή την Θρησκεία και δεν διδάσκονται στην Εκκλησία απλά χρησιμοποιούνται ενίοτε σαν ένα κόλπο διαφήμισης για να αποδείξει και καλά ότι ο Θεός είναι πάντα ΙΝ και TRENDY.

Δηλαδή, σου γυάλισε ένα κοριτσάκι και θέλεις να κάνεις μια σχέση και εσύ βρε αδερφέ χωρίς να παντρευτείς;;;;;; Τότε NO PROBLEM o GOD IS HERE..... κάνε ότι γουστάρεις μαζί της και μετά έλα να μετανοήσεις (150 προσευχούλες είναι και κανένα 50 εύρω για τον Πάτερ) και όλα ΟΚ ο Παράδεισος σε περιμένει.

Ξέρεις τι φράγκα βγάζει η Εκκλησία από κάτι τέτοια κόλπα;;;;

Συνεχίζω σε έχουν κάνει να πιστεύεις ότι κάποιες λέξεις είναι βρισιά (καθαρά απόφθεγμα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ) αυτοί οι όροι είναι ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, ΑΘΕΟΣ, ΑΘΡΗΣΚΟΣ κτλ κτλ

Δεν είναι όμως.

Μια πρόταση προς εσένα φίλε μου γράψε σε ένα χαρτί τι πιστεύεις καθαρά εσύ ότι είναι αμαρτία και τι όχι. Δηλαδή ποια πράγματα θα σε κάνουν να νιώσεις ότι έκανες κακό σε κάποιον άλλο. Σύγκρινε αυτά με αυτά που λεει η κάθε Θρησκεία (όχι μόνο η Ορθόδοξη όλες) και βρες που συγκλίνεις ΑΠΟΛΥΤΑ. Αν δεν συγκλίνεις τι να κάνουμε δεν θα πεθάνεις και όλας απλά θα συμπεράνεις ότι υπάρχει και ΘΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ αν συγκλίνεις συγχαρητήρια βρήκες την Θρησκεία που σε εκπροσωπεί.

Ο ΩΡΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΛΛΩΝ (ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ)

Αυτά στο θέμα μας τώρα....

27/05/2005, 10:59:45
VELISSARIOS:
«ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΡΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.»

Τα βιβλία που εκδίδονται από τους παραπάνω οίκους, ταυτίζονται πλήρως με τις προσταγές της ορθοδοξίας. Σε αυτά, δεν πρόκειται να βρεις τέτοια στοιχεία.

Ο Ωριγένης, αποτελούσε για αιώνες ο φάρος της χριστιανικής παράδοσης και σοφίας, εκατομμύρια ίσως οι πιστοί που διδάχθηκαν από τα συγγράμματα του. Ωστόσο, λίγο αργότερα ανακηρύχθηκε ως «αιρετικός».

Ας μην βλέπουμε αγαπητέ τα πράγματα τόσο μονοδιάστατα.

VELISSARIOS:
«ΤΩΡΑ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΦΥΣΙΑΚ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.»

Απλά, εξυπηρετούν τους σκοπούς και τις ανάγκες του δόγματος. Αναμενόμενο και φυσικό. Πάντως, η κριτική στάση και οι άβολες ερωτήσεις, σίγουρα δεν πρόκειται να αναδυθούνε μέσα από παρόμοιες εκδοτικές δραστηριότητες.

VELISSARIOS:
«ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΒΑΙΝΕΙ Ο GDS1 ΣΕ ΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.»

Ξέρεις, η λέξη αίρεση, σημαίνει επιλογή.

Η ορθοδοξία, υπό ένα ευρύτερο σκεπτικό Ιουδαϊσμού-Γνωστικισμού, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μια άλλη επιλογή. Μια αίρεση.

Εξάλλου, και ο ίδιος ο Χριστός δεν λες ότι διαφοροποιήθηκε από πολλά? Οπότε, τι έκανε στην ουσία? Επέλεξε και χάραξε μια άλλη επιλογή, μια αίρεση.

Περαιτέρω, και επειδή έχουμε πλείστα παραδείγματα διαφοροποίησης από τα πρώτα χρόνια (περιτομή-γυναίκες στο εκκλησίασμα κ.α.), έχουμε κάθε δικαίωμα να ομιλούμε για αποκλίσεις, για αιρέσεις που σκόπιμα επιλέχθηκαν από ανθρώπους που ουδέποτε αντίκρισαν τον Ιησού, και άρα ουδέποτε τον ερώτησαν. Για παράδειγμα ο Παύλος και ο Λουκάς.

VELISSARIOSΜέλος
27/05/2005, 11:03:05
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥ ΣΕ ΠΡΟΗΓΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΖΑΤΗΣΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ ΑΘΕΟ ΑΛΛΑ ΑΘΡΗΣΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑ.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Η ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΘΕΛΩ.
27/05/2005, 11:12:10
quote:

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΒΑΙΝΕΙ Ο GDS1 ΣΕ ΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΜΑΣ(ΠΙΣΤΟΣ ΑΘΕΟΣ -ΑΝ Η ΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΤΛ).

Φίλε Βελισσάριε εγώ θα έλεγα να μην κολλάς στις λέξεις, επειδή οι λέξεις χρησιμοποιούνται διαφορετικά σε κάθε εποχή. Διάβασε λίγο την ιστορία του Λουθήρου να δεις πόσο εύκολα σε κατέτασσαν στους αιρετικούς σε άλλες εποχές.

Στην ερώτηση αν η αθεία είναι θρησκεία, η απάντησή μου είναι σίγουρα όχι. Οταν μιλάμε για θρησκεία, αναφερόμαστε σε μία οργανωμένη κοινότητα, με συγκεκριμένους κανόνες, ιεραρχείο, λειτουργίες, τελετές και ιερές γιορτές, ιερό βιβλίο ή βιβλία, συγκεκριμένη διδασκαλία (συνήθως θεόσταλτη).

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

VELISSARIOSΜέλος
27/05/2005, 11:15:41
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Η ΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΒΑΜΠΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΩ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΑΛΙ ΣΕ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ GDS1 ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ.
GDS1Μέλος
27/05/2005, 11:20:46
Σε πάω με τρελά ρε Velissarie παρά που θα με απολύσουν για χάρη σου.

Λοιπόν δεν είπα ότι είσαι ΗΛΙΘΙΟΣ είπα αυτοί που πιστεύουν τυφλά στην προπαγάνδα χωρίς κριτική σκέψη είναι.

Δεύτερον δεν θυμάμαι να σου ζήτησα να μην με λες ΑΘΕΟ Η ΑΘΡΗΣΚΟ γιατί δεν έθεσα πουθενά τι πιστεύω. Νομίζω ότι επέμενα σε μια άποψη ότι το να είναι κάποιος ΑΘΡΗΣΚΟΣ δεν πάει να πει ότι είναι και ΑΘΕΟΣ. Αυτό και τίποτα άλλο. Συμφωνείς αγαπητέ Βελισσάριε; Νομίζω πως ΝΑΙ αν όχι τότε σε παρακαλώ ξαναδιάβασε τι έχω γράψει.

Δεν βάζω ταμπέλες σε κανένα κριτικά αναφέρω τα συμπεράσματα που απορρέουν από τα λεγόμενα του. Στο κάτω κάτω έχεις ξεκαθαρίσει την δικιά σους θέση ΑΘΡΗΣΚΟΣ=ΑΘΕΟΣ. Δυστυχώς όμως για την Θρησκεία αν δεν ακολουθεί κάποιος τυφλά τα ΠΡΕΠΕΙ (πχ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΦΥΛΟ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ) τις και τα ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ (ΠΧ ΠΔ) έχεις κάποιες διαφορετικές απόψεις από αυτές τότε είσαι ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ

27/05/2005, 11:35:08
quote:

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Η ΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΒΑΜΠΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΩ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΑΛΙ ΣΕ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ GDS1 ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ.

Κοίταξε να δεις, με τον Schwabe συμφωνώ σε πολλά θέματα, όχι όμως σε όλα. Αυτό είναι θετικό ξέρεις. Δείχνει ότι είμαστε ανεξάρτητα άτομα που ο καθένας έχει την προσωπική του γνώμη και δεν ακολουθούμε κάποια συγκεκριμένη γραμμή.

Ο GDS1 λέει την άποψη του. Και εγώ έχω την άποψη ότι αν λες ότι πιστεύεις σε κάτι, θα πρέπει να ακολουθείς και τους κανόνες που αυτό το κάτι έχει θεσπίσει. Τώρα αν θέλουμε να έχουμε "και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο" δικαίωμά μας. Οπως είναι και δικαίωμα των άλλων να κρίνουν την όποια επιλογή μας, και δικαίωμα μας να δεχτούμε ή να απορρίψουμε αυτή την κριτική.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-