- ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
να πεις τίποτε;Εντελώς;
Πώπω!!!!
quote:
Dying_Incubus 18/05/2009Αγαπητέ trexagireve, όπως έχει γραφτεί πολλές φορές στις Συζητήσεις σε ανάλογες περιπτώσεις που κάποιος συνομιλητής μας παραθέτει ένα κείμενο ή ένα απόσπασμα που βρήκε στο Διαδίκτυο, είναι υποχρεωτικό να παραθέτει και το link προέλευσης του κειμένου.
Οπότε θα σε παρακαλούσα να μας δώσεις το link/τα links από όπου προέρχονται τα κείμενα που μοιράστηκες μαζί μας.
Edited by - zip on 05/06/2009 11:00:22
quote:
Άρα το πρόβλημά σου είναι τα παρόντα άτομα που εκφράζουν "καταστάσεις" (θέσεις θα το έλεγα εγώ) και όχι μία γενικότερη κοινωνική προσέγγιση.
Το πρόβλημα είναι κοινωνικό.
Ο άνθρωπος οδεύει γελώντας στην ασυνείδησια και την αυτοκαταστροφή. Όλοι μας είμαστε εγωιστές, ηλίου φαεινότερον, κάποιο δεν τον επικροτούνε όμως. Το να έχεις κατανόηση οτι είσαι δούλος των επιθυμιών σου, του εγωισμού σου, των πραμάτων που σου κληροδότησε το παρελθόν και οτι είσαι επίσης ένα ζώο ή μάλλον ένα ασυνείδητο ζώο ή μάλλον ένα ρομπότ που αντιδρά μηχανικά στα ερεθίσματα(όταν σε βρίζουν βρίζεις, όταν σε χτυπάνε χτυπάς, όταν βλέπεις κάτι ευχάριστο στις αισθήσεις το επιθυμείς) ΑΥΤΟ είναι η αρχή της πραματικής αλλαγής. ΤΟΤΕ είναι ο ανθρωπος μπορει να πει οτι είναι ανώτερος και όχι ίσος ή χειρότερος απο τα ζώα. Αυτη τη στιγμή ζούμε σε μια κοινωνία ζώων και ρομπότ. Και όλοι είναι χαρούμενοι για αυτό. Και με το που εμφανίστικε ένας Χριστός(ή έστω ένας φιλόσοφος συγγραφέας) να πει στην ανθρωποτήτα "μην είστε ζώα, μη είστε ρομπότ, γιατι έτσι θα καταστραφείτε(όπως συμβαίνει) γιατι έτσι η δυστυχία δε θα σταματησει ποτέ, πάψτε να είστε μια σειρά απο αντιδράσεις γιατι ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ έχετε το μυαλό. Όταν σας χτυπάνε γυρίστε και το άλλο μάγουλο, μόνο τα ζώα οταν τα χτυπάνε δαγκώνουν" όλοι πέσαν πάνω του να διαστρευλώσουν τη αλήθεια του(Βλέπε και Παύλο) και να πούνε βέβαια στο μέλλον οτι... δεν υπάρχει! και άρα τα λόγια του καμιά σημασία δεν έχουν. Η λογική της αρκούδας. Καληνύχτα.
http://www.youtube.com/watch?v=3E4icx7U8Cg
And if someone were being a "sheep" by mindlessly following the flock of worldly desires, then again, we must be the wolves
http://www.youtube.com/watch?v=RA0xEZcfAuA
Αγαπητέ dr jekyll
quote:
Ο άνθρωπος οδεύει γελώντας στην ασυνείδησια και την αυτοκαταστροφή.
Όταν δε σκέφτεται, ναι. Αλλά δεν είναι όλοι έτσι.
quote:
Όλοι μας είμαστε εγωιστές, ηλίου φαεινότερον, κάποιο δεν τον επικροτούνε όμως.
Αυτό το έγραψα πιο πάνω, μην αντιγράφεις ![]()
quote:
Το να έχεις κατανόηση οτι είσαι δούλος των επιθυμιών σου, του εγωισμού σου, των πραμάτων που σου κληροδότησε το παρελθόν και οτι είσαι επίσης ένα ζώο ή μάλλον ένα ασυνείδητο ζώο ή μάλλον ένα ρομπότ που αντιδρά μηχανικά στα ερεθίσματα(όταν σε βρίζουν βρίζεις, όταν σε χτυπάνε χτυπάς, όταν βλέπεις κάτι ευχάριστο στις αισθήσεις το επιθυμείς) ΑΥΤΟ είναι η αρχή της πραματικής αλλαγής.
Λυπάμαι που θα σε διαψεύσω, αλλά ούτε δούλος αισθάνομαι επειδή έχω κάποιες λογικές επιθυμίες, ούτε ζώο ή ρομπότ αισθάνομαι και πιστεύω ούτε και εσύ. Το ότι είμαστε άνθρωποι δε μας κάνει αναίσθητους. Το ότι δεν είμαστε αναίσθητοι δε σημαίνει ότι είμαστε ρομπότ.
quote:
Αυτη τη στιγμή ζούμε σε μια κοινωνία ζώων και ρομπότ.
Προσωπικώς σε ευχαριστώ, αλλά σου επιστρέφω άγγιχτο το χαρακτηρισμό.
quote:
πάψτε να είστε μια σειρά απο αντιδράσεις γιατι ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ έχετε το μυαλό. Όταν σας χτυπάνε γυρίστε και το άλλο μάγουλο, μόνο τα ζώα οταν τα χτυπάνε δαγκώνουν
Ακριβώς επειδή υπάρχει το μυαλό, απλά οφείλουμε να αποφεύγουμε τις ενστικτώδεις αντιδράσεις, όχι να καταργούμε τα συναισθήματά μας προς όφελος μίας καταπιεσμένης ταπεινοφροσύνης. Το να γυρίσεις το άλλο μάγουλο όταν σε χτυπάνε είναι ακραία μορφή παθητικής αντίστασης, της οποίας την ευγένεια μεν αναγνωρίζω, την πρακτική της όμως ειδικά στις σύγχρονες κοινωνίες αμφισβητώ. Ελπίζω να είναι κατανοητό ότι μεταξύ της απόλυτης παθητικότητας και της πλήρους καθοδήγησης από τα ένστικτα, υπάρχουν και ενδιάμεσες μορφές ανθρώπινης συμπεριφοράς.
quote:
όλοι πέσαν πάνω του να διαστρευλώσουν τη αλήθεια του(Βλέπε και Παύλο) και να πούνε βέβαια στο μέλλον οτι... δεν υπάρχει! και άρα τα λόγια του καμιά σημασία δεν έχουν. Η λογική της αρκούδας. Καληνύχτα.
Κατ' αρχάς δεν πέσανε ΟΛΟΙ επάνω στο Χριστό. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι αγαπητοί europaios2 και trexagireve, όταν λένε ότι οι "χριστιανομάχοι" (ή κατ' εμέ οι αρνητές μελετητές της Καινής Διαθήκης) είναι μία μικρή μειοψηφία και συμφωνώ μαζί τους ως προς το "μειοψηφία" (στο μικρή απέχουμε λίγο...
)
Κατά δεύτερον, προσωπικά δε θεωρώ τον Παύλο την αλήθεια του Ιησού, νομίζω ότι οι τέσσερις Ευαγγελιστές (και ειδικά οι Ιωάννης και Ματθαίος, που ήταν συνοδοιπόροι του) εκφράζουν περισσότερο τα Χριστιανικά διδάγματα μέσα από την καταγραφή των γεγονότων της ζωής του.
Τρίτον, κάθε αντίθετη προς το χριστιανισμό άποψη δεν προέρχεται από τη συμπαθή τάξη των μεγαλόσωμων θηλαστικών που αναφέρεις, αλλά από μέρος της αντιπαθούς τάξης των μεσαίων θηλαστικών με τα οποία συμβιώνεις. Προσπάθησε να το κάνεις κτήμα σου.
Όσο για την ευχή σου, μάλλον θα μένεις προς Άπω Ανατολή πλευρά, οπότε σου εύχομαι επίσης καληνύχτα.
Φιλικά
Κωστάκης
Υ.Γ. Την ειρωνεία και την υποτίμηση της νοημοσύνης μου θα την απαντώ δηκτικά, ει μη και σκωπτικά, εφεξής, γιατί δε μου αρέσει
το τσουβάλιασμα όταν γίνεται πάνω σε δικές μου τοποθετήσεις.
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
να σου βάλω μερικά δικά σου;
Τι έγινε, λύσσαξες;Οι απόψεις δεν έχουν λίνκ, καλέ μου...
Θέλεις, μήπως, εντελώς δημοκρατικά,οπως συθνηθίζεις, να φέρεις και χωροφύλακα στην άποψη μας;
Αλήθεια στις εκλογές ΕΠΕΝ ή ΛΑΟΣ;Χούντα είσαι;;
Θεωρείς ότι η προτροπή «Αγαπάτε αλλήλους» αφορά μόνο τους μαθητές του Ιησού λόγω του ότι μόνο σε εκείνους μιλάει την δεδομένη στιγμή ή υπάρχουν και άλλοι λόγοι?![]()
Μα για τον Δια συζητάμε εδώ και 78 θέματα;Γιατι νόμιζα
ότ όλες οι ....κριτικές ύβρεις, αφορούν στον χριστιανισμό κι όλο το
....αφρόγαλο,στους υπολοίπους του 1,5%, όπως παραδέχεσαι, για τους
οποίους,θεούς, θεές, κλπ, όμως, κανείς δεν έχει άποψη......
Εκτός αν υποννοείς ότι χριστιανοί συκοφαντούν τον Χριστό και
το άν γεννήθηκε ή όχι, που, με πόσα άλογα και πόσα πρόβατα....
Αν θέλουμε να σοβαρευτούμε, πρέπει να σεβόμαστε...
Η αθυροστομία, δεν αποτελεσε ποτέ αιτία καλου για τον άνθρωπο...
Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο γίνεται και τώρα.....
"Την ειρωνεία και την υποτίμηση της νοημοσύνης μου θα την απαντώ δηκτικά, ει μη και σκωπτικά, εφεξής, γιατί δε μου αρέσει
το τσουβάλιασμα όταν γίνεται πάνω σε δικές μου τοποθετήσεις."
...Παρομοίως....
Αγαπητή pyramid
quote:
Θεωρείς ότι η προτροπή «Αγαπάτε αλλήλους» αφορά μόνο τους μαθητές του Ιησού λόγω του ότι μόνο σε εκείνους μιλάει την δεδομένη στιγμή ή υπάρχουν και άλλοι λόγοι?
Για το συγκεκριμένο σημείο, για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή εννοεί μόνο εκείνους. Προσωπικά διαχωρίζω τα νοήματα, τα οποία ανέφερε παραπάνω ο trexagireve σε δύο μέρη : α) το "αγαπάτε αλλήλους" που είναι προτροπή προς τους μαθητές του να είναι μονιασμένοι, γιατί θα αντιμετωπίσουν την εχθρότητα πολλών στη συνέχεια και β) το "αγαπάτε τους εχθρούς σας", το οποίο όπως ανέφερα σέβομαι ως γενικότερη ευγενή ιδεολογία αντίδρασης, αλλά δεν το θεωρώ πρακτικά εφαρμόσιμο.
Αγαπητέ trexagireve
quote:
δεν την έπεσαν όλοι στον Χριστό;;
Ασφαλώς και όχι, γιατί πολύ απλά το πολύ να είναι μία μειοψηφία (εσύ την ορίζεις στο 1,5%, εγώ μεγαλύτερη, αλλά λίγη σημασία έχει, μειοψηφία πάντως).
quote:
Μα για τον Δια συζητάμε εδώ και 78 θέματα;Γιατι νόμιζα
ότ όλες οι ....κριτικές ύβρεις, αφορούν στον χριστιανισμό κι όλο το
....αφρόγαλο,στους υπολοίπους του 1,5%, όπως παραδέχεσαι, για τους
οποίους,θεούς, θεές, κλπ, όμως, κανείς δεν έχει άποψη......
Οι κριτικές ύβρεις όπως τις χαρακτηρίζεις αφορούν σε μεγάλο βαθμό στο χριστιανισμό και σε μικρότερο σε άλλα δόγματα Ή στους άθεους. Πιστεύω ότι αυτό είναι αποτέλεσμα δύο παραγόντων : α) η προσπάθεια (πολλές φορές τραβηγμένη από τα μαλλιά, δε διαφωνώ) για απογαλακτισμό του πολίτη της ελληνικής κοινωνίας από την a priori διασύνδεσή του με την ορθοδοξία (πρόσεξε... άλλο να είναι συνειδητή επιλογή, όπως στην περίπτωσή σου και άλλο να φτάνουμε στο "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών". Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά) και το δικαίωμα της ιδεολογικής αυτοδιάθεσης και β) τα θέματα περί αρχαίας ελληνικής θρησκείας δεν αποτελούν αντικείμενο ανάλυσης για τους ορθόδοξους, οπότε δεν υπάρχει και σχετικό ενδιαφέρον για τέτοιες συζητήσεις, ως επίσης και τα υπόλοιπα δόγματα, για τα οποία θεωρώ ότι και θέμα να ετίθετο από κάποιο συνομιλητή, δε θα υπήρχε ανταπόκριση.
quote:
Η αθυροστομία, δεν αποτελεσε ποτέ αιτία καλου για τον άνθρωπο...
Σε αυτό συμφωνούμε κατά βάση, αρκεί να διαχωρίζουμε τα όρια της αθυροστομίας σε σχέση με την "ελευθεροστομία".
Επίσης συμφωνώ ότι, πρώτα από όλα, πρέπει να σεβόμαστε. Ειδικά όταν διαφωνούμε απόλυτα.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
makfor:
αγαπητε ευρωπαιος2,το οτι εχεις προβλημα στο να "μαθεις" το ξερουμε
το οτι αγνοοεις τον τροπο να "ψαξεις" κατι επισης
το οτι οι γνωσεις σου περιοριζονται στο ποσο κανει 1+1 επισης
το οτι εχεις αναστρεψει ακομη και τους φυσικους νομους το μαθαμε
το οτι ο τροπος αποδειξης ενος θεματος αποτελει δικη σου πατεντα επισης μας το εχεις αποδειξει
το οτι αγνοεις τι θα πει "ΥΠΟΘΕΣΗ" οταν χρησιμοποιουμε το "ΑΝ" επισης μας το εδειξες
το οτι εδωσες νεα μορφη στην ΙΣΤΟΡΙΑ και στον τροπο που ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ να γραφεται , το μαθαμε , ακομη γελαμε ...
ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ , αυτο δεν το ηξερα ... ή τουλαχιστον ειχα τις επιφυλαξεις μου !!! μαλιστα επαναφερω την αποψη μου οτι η ηλικια σου δεν πρεπει να ειναι πανω απο 14-15 χρονων με πιθανοτητα να ειναι και ακομη μικροτερη !!! αλλιως δεν εξηγειτε η πληρη αγνοια λογικης σκεψης και συσχετισμος των οσων διαβαζεις ...ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ φιλε , ειναι αλλο η περιγραφη μιας καταστασης (εστω και υποθετικης ή κατα την αποψη καποιου ή μιας προβλεψης) και ειναι ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑ ΑΣΠΑΖΕΖΑΙ ή να ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ την συγκεκριμενη κατασταση ...
πχ
"τα λιονταρια τρωνε ανθρωπους , να προσεχεις να μη σε φαει καποιο λονταρι" ΔΕΝ παει να πει ουτε οτι θελω να σε φαει λιονταρι , ουτε οτι θα στειλω λιονταρι να σε φαει ουτε τιποτα , απλα περιγραφω ΚΑΤΙτωρα σου εβαλα δυσκολα ? καλα αστο να παει στο καλο μη σε κουραζω , γυρνα στην αθλιτικη σου εφημεριδα , αυτη τα λεει ποιο απλα για το επιπεδο σου !!!
εχει δικιο ο μακεδων που σου λεει οτι δεν ξεχωριζεις την 1 η ωρα απο την κυριακη και ολα τα αλλα ΚΟΥΦΑ που εχεις πει !!!
μαθε να διαβαζεις και οτι διαβαζεις να το επεξεργαζεσαι στο μυαλο σου και να μη φερνεις στο στομα οτι σου ερχεται στο κ... σου!!!
μπορει ο ζιπ και οι αλλοι να εχουν την υπομονη να ασχολουνται μαζι σου και να σου εξηγουν ξανα και ξανα τα ιδια , αλλα εγω δεν την εχω φιλε μου και ζηταω συγνωμη για αυτο , αλλα δεν εχει νοημα να εξηγησω τιποτα σε εσενα , ειχα την εντυπωση οτι οι συνομιλιτες μου εχουν τελειωσει τουλαχιστον την βασικη εκπαιδευση και ξερουν να διαβαζουν, γιατι με εσενα πρεπει να το πιασουμε απο την αρχη , Λ και Ο και Λ= ΛΟΛ !!!
Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).