ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Είναι ο Αθεϊσμός πίστη και θρησκεία; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Είναι ο Αθεϊσμός πίστη και θρησκεία; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χρίστος Έλ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
21/02/2013, 20:20:37
quote:

Πίστη σημαίνει υποταγή σε κάποιαν εξουσία . Άπαξ και υποτάχτηκες , δεν μπορείς , δίχως να επαναστατήσεις εναντίον της , να τη θέσεις υπό κρίσιν , και να τη βρεις αξιόπιστη .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

θα έλεγα Κηφεύς, ότι συνδέεται με "υποταγή" και λατρεία. Η υποταγή ακολουθεί δηλαδή την πίστη. Αν πιστεύεις/έχεις σίγουρη ελπίδα στις υποσχέσεις κάποιου, τότε ηθελημένα υποτάσσεσαι στο θέλημά του, όχι σαν σκλάβος.

Αλλά αυτό βέβαια ακούγεται σαν να ενεργείς υποκριτικά περιμένοντας ανταπόδωση. Φυσικά και δεν πρέπει ένας να ενεργεί υποκριτικά, αλλά επειδή πραγματική το θέλει, αυτό που λέμε με "αγνή καρδιά".

21/02/2013, 20:48:29
quote:

Οπως βλεπω εχεις παρεξηγησει καποια πραγματα. Πρωτα απ' ολα αναφερεσαι σε καποια επιθεση εναντιων των χριστιανων. Και μαλιστα απο καποια "αδερφια" μου. Να ξεκαθαρισουμε κατι. Απο την ωρα που μπηκα σε αυτο το φορουμ δεν ενθαρρυνα καμια επιθεση κατα οποιασδηποτε πλευρας. Προσπαθω επισης να παραμεινω οσο πιο αντικειμενικος μπορω. Και μου λες για "αδερφια"? Τι γνωριζεις για αυτους και εμενα? Ή τι σε κανει τοσο βεβαιο οτι οι πεποιθησεις μου ειναι οι ιδιες με εναν αλλο που δηλωνει αθεο (παρολο που ποτε δεν ανεφερα στο φορουμ οτι ειμαι αθεος, φανταζομαι οτι κατι τετοιο βγαινει επειδη παλευω να κερδιζω τα δικαιωματα μου στην σκεψη και την ελευθερη βουληση!).

Οπως και να εχει, για να σβησω εστω και τυχον μικρες αμφιβολιες που μπορει να σου εμειναν, ναι πιστευα οτι ημουν αθεος. Μεχρι που μπηκα στο φορουμ και ειδα οτι ξαφνικα για να θεωρειται κανεις κατι υπαρχουν χιλιες δυο προϋποθεσεις και βασεις που εχουν θεσει οι πολυαγαπημενες μας φιλοσοφιες. Μεχρι πριν λιγες μερες ηξερα οτι ειμαι οκ στην ζωη μου και εχω καταφερει να την ανασχεδιασω χωρις καποιο θεο, με αποτελεσμα καποιος να με θεωρουσε αθεο. Ξαφνικα εμαθα οτι δεν γινεται αυτο γιατι ακομα σκευτομαι και αναζητω, κατι που μονο ο θεος δινει τετοια δωρα.

Ξερεις κατι ομως? Δεν με απασχολουσε και ποτε πως μπορει να αποκαλειται αυτο που πιστευω, αν ειναι θρησκεια ή οχι και αλλες τετοιες ετικετες. Αλλα οχι κιολας να γενικοποιεις ετσι χωρις να γνωριζεις καθε ατομο ξεχωριστα.

Και τωρα στο θεμα. Το οτι τοσα ατομα αντεδρασαν μην σε κανει απαραιτητα να σκεφτεσαι τι φανατισμενοι ειμαστε, αλλα μηπως οντως εχεις καπου αδικο ή εστω αφηνεις κενα. Οπως πχ. εκτιμω το οτι κανεις μια αποπειρα να εξηγησεις το "αθεος=οχι ελευθερη βουληση". Αλλα ακομα ετσι παραμενει. Μια ισοτητα χωρις επειχειρηματα ωστε απο την μια μερια της να καταληγεις λογικα και ομαλα στη δευτερη. Για καποιο λογο εχεις αλυτα δεμενα τα τυφλα γεγονοτα με την ελλειψη ελ. βουλησης. Αυτο που με οθησε επισης να απαντησω ειναι αμυνα (αυτη τη φορα, πριν ηταν για κουβεντα). Επισης κατι το οποιο μπορεις πιστευω να εχεις και σαν αθεος.

Τελος παντων φοβαμαι οτι η κουβεντα δεν θα βγαλει ευκολα καπου και ειναι αληθεια οτι κι εγω δεν θελω να κουραζω ή να δειχνω απελπισμενος να περασω τις ιδεες μου.

Το συμπερασμα μου πανω στα ποστ που εκανες τελευταια ειναι οτι στερεις αρκετα ευκολα απο τους αλλους δικαιωματα μονο και μονο γιατι εχεις την ψευδεστηση οτι οι πεποιθησεις του καθενος στο θεμα του θεου καθοριζουν και τον ιδιο. Η ελλειψη λογικης συνεχειας μεταξυ αθεϊσμου και μη ελευθερης βουλησης ειναι ακομα εκει που την αφησες. Επισης λες οτι ολα αυτα δεν τα κανεις εσυ αλλα η πιστη μας. Μπααα

Ειναι καπως εξαναγκαστικο, ή αν επιτρεπεις, χαρακτηριστικο ενος μη ελευθερου κοσμου να πιστευεις οτι δικαιωματα στην σκεψη και την αναζητηση εχουν μονο οσοι πιστευουν στο θεο. Τοτε ποιος ο λογος να αναζητουν? Οριστε η απαντηση σε ολα. Ο θεος σου ειναι απαντηση σε καθε ερωτημα σου. Για να μην αναφερω οτι αν εμενε η κριτικη σκεψη και η αναζητηση μονο σε πιστους ανα τον κοσμο θα ειμασταν πολυ διαφορετικα και ισων να μην ειχαμε ποτε τεχνολογικες ευκολιες σημερα και τις γνωσεις που εχουμε. Ας μην ξεχναμε πως αντιμετωπιζονταν οι επιστημονες (ακομα και οι φιλοσοφοι) ανα τις εποχες απο τους πιστους.

*Καποια ψαχμενη αναχρονιστικη φραση που δεν ακολουθω καν* :(

Δεν χρειάζεται να λες τόσα πολλά, σε καταλαβαίνω. Όχι δεν στερώ κανένα δικαίωμα, σταμάτα να με παρουσιάζεις σαν δικτάτορα

Απλώς επιμένω σε κάτι φυσικά άσχημο, για να δώσω σε κάποιους άθεους την ικανότητα να σκεφθούν το παράλογο και αντιφατικό των απόψεών τους.

"αθεος=οχι ελευθερη βουληση". Κατάλαβα τι εννοείς και θα στο εξηγήσω.

[Φυσικά δεν ισχυρίστηκα ότι η λέξη άθεος σημαίνει αυτόν που στερείται ελεύθερης βούλησης. Ο άθεος όμως(ντετερμινιστής με το όνομά του) αρνείται την ελεύθερη βούληση.]

Εσύ απ'ότι κατάλαβα λες πως συγχέω την ύπαρξη της ελεύθερης βούλησης με την ύπαρξη του Θεού. Γιατί δηλαδή επειδή υπάρχει ελεύθερη βούληση να υπάρχει και Θεός; Αυτό δεν ρωτάς; Προσπάθησε να κατανοήσεις την απάντηση, ακόμα και αν δεν συμφωνείς.

Ας αφήσουμε τα περι φύσης, δηλαδή ύλης και πνεύματος, ας ασχοληθούμε μόνο με το εάν υπάρχει Δημιουργός.

Φυσικά και η ελεύθερη βούληση δεν είναι η μόνη απόδειξη του Θεού. Ο Θεός είναι η πηγή της νοημοσύνης που βλέπει ο Χριστιανός στην υλική κτίση. Φυσικά, γνωρίζω ότι ούτε οι περισσότεροι Χριστιανοί έχουν καταλάβεί τί είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ο γενετικός κώδικας και αυτό είναι πραγματικά ντροπή, αν συνειδητοποιήσει κάποιος την πραγματική του σημασία.

Αν βγάλεις τον Θεό/Δημιουργό, μια πιθανότητα μένει- όλα είναι τυφλή ύλη και προήλθαν από την τυφλή ύλη χωρίς σκοπό. Το να είμαι νοήμων(intellectual, intelligent), δηλαδή να διαχωρίζω, να ξεχωρίζω τα πράγματα, να συνειδητοποιώ τον κόσμο και έπειτα να κάνω λογικές υποθέσεις, ελέγχους, συγκρίσεις με την ελεύθερη βούλησή μου, σημαίνει πως δεν είμαι τυφλό προϊόν/κρίκος σε μια ατέλειωτη μηχανιστική αλυσίδα τυφλών αιτιών/αποτελεσμάτων, της τυφλής ύλης.

Δεν γίνεται να σπάσει η αλυσίδα και να ισχυριστεί κάποιος άθεος/νατουραλιστής ότι δεν είναι ένα τυφλό προϊόν μιας τυφλής αιτίας, αλλά έχει ελεύθερη βούληση. Δεν είναι δυνατόν μια τυφλή αιτία να δημιουργήσει ένα προϊόν με ελεύθερη βούληση και σκοπό. Αποτελεί καθαρή άρνηση του ντετερμινισμού/νατουραλισμού.

Το να ισχυριστεί κάποιος ότι η τυφλή ύλη είναι υπεύθυνη για την δημιουργία της ζωής, νοημοσύνης, της συνείδησης και της ελεύθερης βούλησης είναι καθαρά παραλογισμός. Μήπως η τυφλή μάζα, το βάρος, η πυκνότητα, ο όγκος, το σχήμα δημιουργούν ζωή,νοημοσύνη, συνείδηση, ελεύθερη βούληση;

Αυτά

21/02/2013, 21:01:58
Through The Wormhole: How Did We Get Here?

http://www.youtube.com/watch?v=4Dt1HE8NQoc

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

21/02/2013, 21:07:50
Με απλά λόγια,

Δεν μπορεί η έλλειψη δυνατότητας απόφασης να παράγει την απόφαση. Δεν μπορεί η έλλειψη σκοπού να παράγει σκοπό.

Το ότι εμφανίζεται σκοπός, εκεί όπου δεν υπήρχε πριν, σημαίνει ότι ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, όχι ότι παράγεται από τον μη σκοπό. Η νύχτα δεν παράγεται από την ημέρα, ακολουθεί την ημέρα όταν αυτή τρέχει στην Δύση μετά τον Ήλιο.

Η ανοησία δεν παράγει εξυπνάδα, το φως δεν παράγει σκοτάδι, ούτε το σκοτάδι φως.

Angel33Νέο Μέλος
21/02/2013, 21:08:20
quote:

Το να ισχυριστεί κάποιος ότι η τυφλή ύλη είναι υπεύθυνη για την δημιουργία της ζωής, νοημοσύνης, της συνείδησης και της ελεύθερης βούλησης είναι καθαρά παραλογισμός. Μήπως η τυφλή μάζα, το βάρος, η πυκνότητα, ο όγκος, το σχήμα δημιουργούν ζωή,νοημοσύνη, συνείδηση, ελεύθερη βούληση;

Ναι... Τοσο απλα και ξερω οτι σε πολλα αφτια θα ακουγεται eξωφρενικο. Αλλα καλως ή κακως, ναι. Θα ειναι πιο ευκολο να το δεις λιγοτερο σαν παραλογισμο, αν σκεφτεις οτι ολα αυτα που βιωνεις καθημερινα στη ζωη σου σαν σκεπτομενο ατομο, δηλαδη περιεργια, αναζητηση, δεος οταν ανακαλυπτεις κατι καινουριο, ειναι καθαρα μια απλη διαδικασια. Νευρα μεταφερουν το αιτιο, και κατα χημικες διεργασιες παραγονται ουσιες στον εγκεφαλο που με τη σειρα τους μας δημιουργουν αυτο που ονομαζουμε συναισθηματα. Οποτε γιατι να μην ειναι η ζωη, η νοημοσυνη, η συνειδηση και κατα συνεπεια η ελευθερη βουληση αποτελεσμα τυφλης υλης?

Edited by - Angel33 on 21/02/2013 21:23:57

Angel33Νέο Μέλος
21/02/2013, 21:13:06
quote:

Through The Wormhole: How Did We Get Here?

http://www.youtube.com/watch?v=4Dt1HE8NQoc

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

Χεχε, δεν υπαρχει καλυτερη παραπομπη απο επιστημονικο ντοκιμαντερ που το παρουσιαζει ο θεος (Freeman) U sir, παντρεψες γη με ουρανο αγαπητε :p

gewkwnΜέλος
21/02/2013, 21:16:34
quote:

Πονηρέ χεχε, σαν έννοια και ετυμολογία είπα ότι δεν είναι πίστη. Φυσικά και σαν ετυμολογία και επιθετικό προσδιορισμό δεν λέει τίποτα για τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ πεποιθήσεις του ατόμου, αλλά είναι απλώς μια άρνηση. Αλλά όμως ο άθεος δεν είναι μόνο άρνηση. Είναι και αυτός ένας πιστός, ΝΑΤΟΥΡΑΛΙΣΤΗΣ/ΥΛΙΣΤΗΣ/ΠΑΝΘΕΙΣΤΗΣ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ

Τα υπόλοιπα που λες για την ηλικία μου και τα λάθη μου στην τερμινολογία είναι από τα πιο συχνά τεχνάσματα του αθεϊσμού.

Ορίστε, παραθέτω την γνώμη από το site των αδερφών σου, με την οποία συμφωνείς.

http://www.skepdic.gr/entries/Ni/natouralismos.htm
Ο νατουραλισμός είναι μια μεταφυσική θεωρία που υποστηρίζει ότι όλα τα φαινόμενα μπορούν να ερμηνευτούν μηχανιστικά με τη βοήθεια φυσικών (σε αντίθεση με υπερφυσικούς) νόμους και αίτια. Ο νατουραλισμός θεωρεί ότι το σύμπαν είναι μια απέραντη «μηχανή» ή «οργανισμός», στερούμενος συγκεκριμένου σκοπού ύπαρξης και αδιάφορος προς τις ανθρώπινες ανάγκες και επιθυμίες.

Ο νατουραλισμός συχνά συγχέεται με τον αθεϊσμό, τον υλισμό, τον λογικό θετικισμό, τον εμπειρισμό, τον ντετερμινισμό και τον επιστημονισμό

http://www.skepdic.gr/entries/Ni/determinism.htm
Ο Ντετερμινισμός είναι η μεταφυσική θεωρία που υποστηρίζει ότι όλα τα γεγονότα προσδιορίζονται από μηχανιστικές αιτίες. Ο Ντετερμινισμός είναι αντίθετος με τον λιμπερταριανισμό που υποστηρίζει ότι τουλάχιστον κάποιες πλευρές τις ανθρώπινης συμπεριφορά ερμηνεύονται με βάση την ελεύθερη βούληση και την ευθύνη του ατόμου.

http://www.skepdic.gr/entries/Ypsilon/ilismos.htm
Ο Φιλοσοφικός Υλισμός είναι η μεταφυσική άποψη ότι υπάρχει μια μόνο ουσία στο σύμπαν και ότι αυτή η ουσία είναι φυσική, εμπειρική και υλική.Οι Υλιστές πιστεύουν ότι η πνευματική ουσία δεν υπάρχει.Παραφυσικά, υπερφυσικά ή απόκρυφα φαινόμενα είναι είτε παραισθήσεις είτε αναγόμενα σε φυσικές δυνάμεις.

>>>>>>>>>>>>>>>>
Λοιπόν, δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης! <<Συγχέονται>> απλώς τα πράγματα, "λόγω της ανοησίας των Χριστιανών" φυσικά... Δηλαδή ένας νατουραλιστής, μπορεί να μην είναι ντετερμινιστής ή υλιστής; Ένας ντετερμινιστής, μπορεί να μην είναι νατουραλιστής ή υλιστής; Ένας υλιστής, μπορεί να μην είναι νατουραλιστής ή ντετερμινιστής;
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ;

Eιδες λοιπον που ο νατουραλισμος δεν αρνηται την υπαρξη θεου
σε αντιθεση με ενα Αθεο;
Δεν γινεται λοιπον ενας αθεος να ειναι νατουραλιστης!!!
Ο ντερμενισμος δεν αποκλειει την υπαρξη θεου σαν Αιτια
Ασχετε φιλε μου απλα θεωρει την υπαρξη κανονων δεδομενη
Δεν σημαινει κατι αυτο .
απλα εα νδεν μπορεις να το καταλαβεις αυτο ειναι προβλημα σου .

Για τον υλισμο συνφωνουμε

Μπορει να εχεις διαβασει το νοημα των λεξεων αλλα
ακομη δεν καταλαβαινεις τι γραφουν !!!

Ο υλισμος για παραδειγμα δεν μπορει να συνυπαρξει με τον
Νατουραλισμο διοτι ο δευτερος δεν αποκλειει τον Θεο,
(πραγμα που κανει ο Υλισμος)
Οποτε δεν γινεται να εισαι νατουραλιστης και Υλιστης!

Δευτερος συνδιασμος
Ο Ντερμενισμος με τον Υλισμο δεν ταιριαζει
γιατι ο Ντερμανισμος μπορει να αποδωθει σε Θεο
μονο που ο Υλισμος Δεν αποδεχεται θεο.

Τριτος συνδυασμος

Ντερμενισμος με Νατουραλισμο θα μπορουσαν να
περιεχουν θεο .

Σε ενα πακετο ολα μαζι παντως ολα
δεν γινεται να υπαρχουν .

Οποτε μη μου γραφεις για πονηραδα και τα λοιπα
σε σχεση με τον Χρηστιανισμο.
Εσυ απλα δεν καταλαβαινεις οτι αυτα που γραφεις
δεν γινεται να συνδιαστουν μεταξυ τους

Δεν ειναι σωστο να προσπαθεις την αδυναμια σου αυτη
να την μετατρεψεις σε "μενος" κατα των χρηστιανων
επειδη δεν σου βγαινει αυτη η αποδειξη που θελεις
"σων και καλα" να σου βγει.
Εχεις πολυ βαθια αγνοια του θεματος και δυστηχως
πιανεσαι απο λεξεις που δεν καταλαβαινεις την
ουσιαστικη σημασια τους .

και τωρα ηρθε η σειρα μου να γραψω και εγω
με κεφαλαια

Εκεινη την αποδειξη που μας Υποσχεσαι στην αρχη
εισια σε θεση να την κανεις η θα μας γραφεις για εννοιες που δεν καταλαβαινεις;

υσ: το ωραιο ειναι οτι συνεχιζεις ...
χιχιχιχι

τελος παντων καλο σου βραδυ

21/02/2013, 21:18:31
Angel33

Ο Χ.Ο. μετά απο εκείνη την απίστευτη πάσα στον regulus, πέρασε αντι-ντοπινγκ κοντρολ και βρέθηκε θετικός!!
Δεν το κατάλαβες απο το << χεχε άς βοηθήσει κάποιος >>?

Αυριο θα είναι εντάξει και θα το δείξει στην προπόνηση.
Συμφωνείς κόουτς Δόκτωρ Τζέκη?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

21/02/2013, 21:54:37
quote:

σε αντιθεση με ενα Αθεο;
Δεν σημαινει κατι αυτο .

Δευτερος συνδιασμος

Τριτος συνδυασμος

περιεχουν θεο .

με κεφαλαια

χιχιχιχι

ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΝΑΤΟΥΡΑΛΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΥΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΠΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ. Μάλιστα αυτές οι πεποιθήσεις πάνε χέρι χέρι(ΣΥΝΗΘΩΣ).

Παίξε όσο θέλεις με τις λέξεις, κάνε διαχωρισμούς, κτλ κτλ

Για ποιο πράγμα έλεγα στην αρχή; Εννοείς την δήλωσή μου ότι ο αθεϊσμός είναι πίστη;

Φυσικά και οι ειλικρινείς εξετάζουν τα επιχειρήματά μου και έχουν καταλάβει ότι ήδη το έχω αποδείξει.

21/02/2013, 22:03:03
quote:
Χριστος Ελ
Φυσικά και οι ειλικρινείς εξετάζουν τα επιχειρήματά μου και έχουν καταλάβει ότι ήδη το έχω αποδείξει.

Βεβαίως και το απέδειξες.
Μόνο σε αυτούς που έχουν την ανάλογη νοημοσύνη να σε καταλάβουν.
Δυστυχώς εγω δεν μπορώ ακόμη.
Ετσι έχουμε:

Λούκυ Λούκ-Αβερελ Ντάλτον 0-2

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

21/02/2013, 22:12:43
Γενικά, θεωρώ βαρετή την προσπάθεια των αθεϊστών στο internet να μιλούν για διαφοροποίηση όρων και σύγχυση,διαστρέβλωση από πλευράς μας μπλα μπλα, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν κάθε χαρακτηρισμό, συγκεκριμενοποίηση και κατηγοροποίση της θρησκείας τους. Δεν είμαι το ένα, δεν είμαι το άλλο.. ε τότε τι σκ* είσαι; Θα φωνάξει κάποιος "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ". Εντάξει εντάξει έλεος.. Δεν τους καταλαβαίνουμε εντάξει...όπως και αυτοί δεν μας καταλαβαίνουν.

Πάμε αλλού.

Μάλιστα θεωρώ ΑΣΤΕΙΑ την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί ως τώρα.

Η παρεξήγηση είναι ότι οι άθεοι νομίζουν πως θεωρώ την "πίστη" ως κάτι κακό. Και έτσι σκέφτονται ότι στην προσπάθειά μου να καλύψω μια υποτιθέμενη αδυναμία(πίστη) της δικιάς μου θρησκείας, τρέχω να κατηγορήσω και τους άλλους ότι είναι θρησκεία με πίστη(δηλαδή σύμφωνα με το νου των άθεων κάτι αδύναμο, απίθανο και όχι προφανές)

Δεν θεωρώ την πίστη αδυναμία, όμως δεν πρόκειται να αποκαλύψω γιατί στιλιτεύω τον αθεϊσμό ως πίστη και θρησκεία. Προτιμώ να μιλήσω για την πίστη ως έννοια.

Λοιπόν, η πίστη φυσικά σχετίζεται με αυτό που δεν βλέπω. Εάν κάτι το βλέπω/το νιώθω/το ζω δεν χρειάζεται και να πω ότι το πιστεύω. Ποιος ήταν εκεί πίσω στην δημιουργία του κόσμου; Ο Θεός ρωτάει τον Ιώβ "Που ήσουν όταν έκτιζα τον κόσμο;" Κανείς δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και να γίνει αυτόπτης μάρτυρας της δημιουργίας. Έτσι λοιπόν και εμείς και οι άθεοι, πιστεύουμε. Μάλιστα ισχυριζόμαστε και οι δυο ότι έχουμε φανερές αποδείξεις για τα πιστεύω μας. Τώρα το ότι εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε δίκιο ή αυτοί είναι άλλο θέμα. Το ότι ο άθεος πιστεύει ότι οι αποδείξεις του είναι ισχυρές και οι δικές μου γελοίες δεν ισούται με απόδειξη της πίστης του.

Αυτά. Και μην ξεχνάτε το σκοτάδι δεν γεννάει το φως, ούτε το φως το σκοτάδι. Όπως θα έλεγε κάποιος ο Διαφωτισμός ακολουθεί τον Σκοταδισμό, αλλά δεν γενιέται από αυτόν. Ο αληθινός Διαφωτισμός βέβαια και όχι αυτός που νομίζετε..

21/02/2013, 22:37:02
Και για να είμαστε δίκαιοι, επειδή μυρίζομαι μια λυσσαλέα επίθεση του gewkwn, θέλω να πω το εξής:

Εξετάστε και ελέγξτε τις απόψεις του, όπως και τις δικές μου. Δεν θα σας πω ότι έχω δίκιο. Κάνετε ερωτήσεις σε κάποιον άθεο, χωρίς να του αποκαλύψετε το λόγο που ρωτάτε, έτσι ώστε να καταλήξετε στο συμπέρασμα για το τί μπορεί να είναι ένας άθεος.

Εγώ από την εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια από "συζητήσεις" με άθεους, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι είναι και νατουραλιστές και ντετερμινιστές και υλιστές, με ελάχιστες εξαιρέσεις κάποιων που δεν ήταν ντετερμινιστές σχετικά με τον άνθρωπο. Φυσικά, δεν πρέπει να στηριχθείτε στην δικιά μου εμπειρία. Μπορεί να λέω ψέμματα.

21/02/2013, 23:08:57
quote:

quote:

Ναι... Τοσο απλα και ξερω οτι σε πολλα αφτια θα ακουγεται eξωφρενικο. Αλλα καλως ή κακως, ναι. Θα ειναι πιο ευκολο να το δεις λιγοτερο σαν παραλογισμο, αν σκεφτεις οτι ολα αυτα που βιωνεις καθημερινα στη ζωη σου σαν σκεπτομενο ατομο, δηλαδη περιεργια, αναζητηση, δεος οταν ανακαλυπτεις κατι καινουριο, ειναι καθαρα μια απλη διαδικασια. Νευρα μεταφερουν το αιτιο, και κατα χημικες διεργασιες παραγονται ουσιες στον εγκεφαλο που με τη σειρα τους μας δημιουργουν αυτο που ονομαζουμε συναισθηματα. Οποτε γιατι να μην ειναι η ζωη, η νοημοσυνη, η συνειδηση και κατα συνεπεια η ελευθερη βουληση αποτελεσμα τυφλης υλης?

Θα σε πείραζε να ρίξεις μια ματιά σε αυτό το κείμενο, ανεξάρτητα αν ο συγγραφέας του είναι χριστιανός;

http://www.examiner.com/article/how-did-blind-chemistry-create-mind-intelligence-meaning-altruism-morality

Συγγνώμη που σε ζάλιζα με πολλά, αυτό το κείμενο μπορεί να βοηθήσει κάποιον υλιστή/άθεο να καταλάβει άυλες πραγματικότητες που βιώνουμε, τί είναι αυτό που δεν έχει το μυαλό, η νοημοσύνη κτλ., δηλαδή βάρος και τα λοιπά χαρακτηριστικά της ύλης.

Angel33Νέο Μέλος
21/02/2013, 23:51:09
quote:

quote:

quote:

Θα σε πείραζε να ρίξεις μια ματιά σε αυτό το κείμενο, ανεξάρτητα αν ο συγγραφέας του είναι χριστιανός;

http://www.examiner.com/article/how-did-blind-chemistry-create-mind-intelligence-meaning-altruism-morality

Συγγνώμη που σε ζάλιζα με πολλά, αυτό το κείμενο μπορεί να βοηθήσει κάποιον υλιστή/άθεο να καταλάβει άυλες πραγματικότητες που βιώνουμε, τί είναι αυτό που δεν έχει το μυαλό, η νοημοσύνη κτλ., δηλαδή βάρος και τα λοιπά χαρακτηριστικά της ύλης.

Χμμ.. Αφιερωσα χρονο φυσικα και το διαβασα. Θεωρω οτι εκανες πολυ καλα και εστειλες το λινκ. Ειναι ενα ωραιο αρθρο, αν και στο τελος γινεται λιγακι επιθετικο και αλαζονικο με αποτελεσμα να με εκνευριζει. Αλλα οπως ειπα σε γενικες γραμμες ειναι πολυ καλο και για να πω την αληθεια εξυπηρετει στο οτι βαζει σε μια σειρα τα πραγματα που προσπαθουσες να περασεις στα δικα σου ποστ.

Θα ξεκινησω απο το σκοπο του ανθρωπου, που οπως αναφερει ο Richard Dawkins ειναι η αναπαραγωγη. Απο την δικη οπτικη εξεταζω το θεμα και διαφωνω. Οπως καταλαβαινεις δεν καταδικαζω δασκαλιστικες φιλοσοφιες μονο απο την πλευρα σου :p Για να σου πω την αληθεια, δεν με πολυ-ενδιαφερει τι πιστευει ο Dawkins παρολο που μπορει να ειναι μεγαλος επιστημονας ή μεγαλος φιλοσοφος κλπ (δεν τον γνωριζω).

Αν θες την δικη μου γνωμη, μιας και περαστικοι πιστευω οτι ειμαστε, ο σκοπος του ανθρωπου ειναι η επιβιωση. Αυτο φυσικα συμπεριλαμβανει και την αναπαραγωγη αλλα και αλλα. Εξου και το γεγονος οτι οταν ο ανθρωπος κινδυνευει πραγματικα, τα ενστικτα που βγαινουν κυριως στην επιφανεια ειναι βιαια. Παλευει για επιβιωση. Δεν του βγαινουν ενστικτα οικτου ή συμπονιας η΄κατι αλλο. Μονο επιβιωση. Και τις περισσοτερες φορες ειναι ετσι. Λιγες εξαιρεσεις.

Οπως ειπα ομως πριν, ολο αυτο γυρω απο την επιβιωσει συμπεριλαμβανει και αλλα. Ο ανθρωπος ηρθε σε επαφη με τους συνανθρωπους του χιλιαδες χρονια πριν, οχι για συναισθηματικα αιτια, αλλα καθαρα για επιβιωση. Δημιουργησε μικρες κοινωνιες για ασφαλεια και αργοτερα μεγαλυτερες κλπ κλπ.

Οσο ομως καταπολεμα τους εξωτερικους κινδυνους, τοσο μοιαζει να κινδυνευει απο το ιδιο το ειδος του. Το παραμικρο δημιουργει αναταραξεις στην κοινωνια του και με ασχημα αποτελεσματα. Για να βελτιωσει λοιπον τη ζωη του και κατα συνεπεια τις πιθανοτητες επιβιωσης του, σκαρφιζεται ενα συστημα κανονων, ευνοϊκο για ολους (αλλιως δεν θα εδραιωθει αλλιως) που θα δημιουργησει στην κοινωνια του αυτο που σημερα ονομαζουμε ταξη. Και τσουπ (!) ξεπεταγονται τα πρωτα δειγματα πολιτισμου.

Φυσικα ζωντας ολο και περισσοτερο σε τετοιες κοινωνιες διχως κινδυνους ξεχναει καπως τασεις επιβιωσεις που ειχε αναπτυξει οταν ηταν μονος του. Αθελα του δημιουργει κωδικες ηθικης χωρις να το καταλαβαινει. Ηθικοι κωδικες που στην ουσια βασιζονται απλα στο να φαιρεσαι οπως θελεις να σου φαιρονται. Και παλι εγωιστικο κατα την γνωμη μου.

Και παλι ομως βλεπουμε χιλιαδες χρονια μετα πως στον κινδυνο ξυπνανε τα ενστικτα επιβιωσης οπως ενας εξημερωμενος σκυλος θα δαγκωσει για πρωτη φορα για τη ζωη του. Εν ολιγης, ολα αυτα τα επιπλεον πραγματα που κανουμε σημερα αποτελουν ενεργειες-καταλοιπα απο εποχες που σκοπος ηταν να ταϊσουμε την πεινα μας, την λαγνεια μας, την περιεργεια μας (μιας και αναπτυχθηκε αρκετα ο εγκεφαλος μας) και αλλα τετοια.

Δεν θελω να περασω οτι ο ανθρωπος ειναι ενα εγωιστικο τερας. Αλλα αλλες εποχες τοτε. Μπορει ολη αυτη η θαυμαστη πορεια του ανθρωπου να ειναι αποτερεσμα διαδικασιων που ηταν τελειως ρηχες.

Κατι τυχαιο συμβαινει και προκυπτει κατι ωραιο. Οπως η δημιουργεια του κοσμου μας απο αστρικη σκονη. Να πχ. μια ωραια διαδικασια για να κρυβεται ο θεος. Δεν ειναι αναγκη να ειναι αυτος που δημιουργησε τα παντα. Ισως να ειναι η δυναμη πισω απο αυτου του ειδους τις αλλαγες.

(Το πεθανα στα edit! :p )

Edited by - Angel33 on 21/02/2013 23:51:37

Edited by - Angel33 on 21/02/2013 23:54:15

Edited by - Angel33 on 21/02/2013 23:58:37

gewkwnΜέλος
22/02/2013, 01:24:16
quote:

quote:

σε αντιθεση με ενα Αθεο;
Δεν σημαινει κατι αυτο .

Δευτερος συνδιασμος

Τριτος συνδυασμος

περιεχουν θεο .

με κεφαλαια

χιχιχιχι

ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΝΑΤΟΥΡΑΛΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΥΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΠΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ. Μάλιστα αυτές οι πεποιθήσεις πάνε χέρι χέρι(ΣΥΝΗΘΩΣ).

Παίξε όσο θέλεις με τις λέξεις, κάνε διαχωρισμούς, κτλ κτλ

Για ποιο πράγμα έλεγα στην αρχή; Εννοείς την δήλωσή μου ότι ο αθεϊσμός είναι πίστη;

εγραψες πολυ απλα
Δηλαδή ένας νατουραλιστής, μπορεί να μην είναι ντετερμινιστής ή υλιστής; Ένας ντετερμινιστής, μπορεί να μην είναι νατουραλιστής ή υλιστής; Ένας υλιστής, μπορεί να μην είναι νατουραλιστής ή ντετερμινιστής;

Δυστηχως για εσενα το εγραψες οχι απλα αλλα του εδωσες
και επιπλεον εμφαση καλυπτοντας αρκετες πιθανοτητες
τωρα το εαν δεν μπορεις να αποδεχτεις το λαθος σου
και μου γραφεις οτι ηθελες να γραψεις αλλα αυτο οποτελει
προβλημα σου και σιγουρα η επιμονη σου να μου γραφεις
οτι ηθελες να γραψεςι αλλα δεν σε βγαζει "λαδι" , μαλλον σου
προσθετει εχτρα βαρος....
Ανελυσε την καθε μια περιπτωση ρε μαγκα μου και δες τι
λογικο ακυρο παραγουν εαν συνδιαστουν μεταξυ τους
παραγουν οτι ο καθενας που εχει ενα χαρακτιριστικο
απο τα τρια εχει στην ουσια και τα τρια
θα σου εγραφα την αναλυση αλλα απο το χαρτι με βελακια
σε λογια ειναι λιγο δυσκολο.

Καντο σε χαρτι και θα καταλαβεις τι σου γραφω.
(εαν εχεις διαθεση να το καταλαβεις ...)

Δεν παιζω με τις λεξεις φιλε μου χρησιμοποιω
τους ορισμους των λεξεων και τα νοηματα πυο μεταφερει η καθε λεξη
εαν αυτο σου χαλαει την σουπα αυτο αποτελει προβλημα σου.

Η χρησιμοποιηση του νοηματος των λεξεων φιλε μου ειναι κατι που θα
επρεπε να περιμενεις απο την ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ στο πρωτο
σου μηνυμα παραποιωντας τον ορισμο της αβιογενεσης
κια δεν μπορεις να μου γραψεις οτι δεν τον ηξερες γιατι τον χρησιμοποιησες για να στιριξεις την ακυρη σου τοποθετηση .
Εαν παλι δεν τον ηξερες σημαινει οτι πολυ απλα δνε καταλαβαινεις τι γραφεις και απλα το γραφεις.
πραγμα που σε υποβηβαζει παρα πολυ .
Αποφασισε λοιπον ηξερες ή οχι τον ορισμο της Αβιογενεσης
οταν παραποιουσες τον ορισμο;
Ειχες λοιπον επιγνωση της παραποιησης του ορισμου
οταν τον εκανες ή γραφεις σαν επειχειρημα κατι που δεν καταλαβαινεις ;

οχι τιποτα αλλο αλλα το νοημα των λεξεων καθε αυτου
χρησιμοποιω και δεν χρησιμοποιω την επιτιδια
αλλαγη ορισμου λεξεων , εκτος βεβαια εαν δεν ηξερες
τον ορισμο της λεξης που χρησιμοποιησες οποτε
απλα εκανες copy-paste κατι που εχεις βαθεια αγνεια
και σε αυτη την περιπτωση καταλειγουμε(παρεα) στο συμπερασμα οτι γραφεις για να γραφεις( trol)....

Δεν δηλωσες απλα οτι για εσενα ο Αθεισμος ειναι πιστη.
Εγραψες στην πρωτη σου προταση οτι θα το αποδειξεις

Eχει πολυ πλακα το γεγονος οτι κανει λογο για ηλικρινια την
Στιγμη που απο το πρωτο κιολας μυνημα σου (αρχικο του θεματος)
ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΟΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΚΥΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΟΥ
Συνδιαστικα το γεγονος οτι προσπαθεις να μου προσαψεις χαρακτιριστικα
μη ηλικρινιας και παιχνιδιου με τις λεξεις επειδη δεν σου βγαινει το
πολυποθητο σου "κομματι"
(παραλληλημα αρα τελευταιο σταδιο, καλα παμε...)
την στιγμη μαλιστα που το εχεις πραγματοποιησει στο πρωτο ακομη
μυνημα εχει πολυ πλακα , μα παρα πολυ πλακα...

Τελος παντων εν κατακλειδι
Σου Εγραψα γιατι εχεις αθοις στον συνδιασμο
των Νατουρ./υλιστη/Ντερμενιστη.
Σου εγραψα γαιτι εισαι εσυ που παιζεις με τις λεξεις και
τα νοηματα τους .
Σου εγραψα γαιτι δεν εισαι Ελικρινης (απο το πρωτο συο κιολας
μυνημα εχεις αλαξει νοημα λεξης για να σου βγαινειη αποδειξη)

Και βεβαια σου εγραψα γιατι δεν εχεις κανει ακομη αποδειξη
πανω στην παοδειξη θα σου γραψω και κατι ακομη.

Η αποδειξη δεν ερχεται με παραποιηση ορισμων , αλλαγη νοηματων και ακυρους συνδιασμους νοηματων την στιγμη μαλιστα που εχεις ανατρησει (τρομαρα σου) τα νοηματα αυτα...

Για την αρχικη σου Αποδειξη ουτε λογος ετσι;
Μονο αυτη να επιανα εχεις εκτεθει παρα πολυ...

Ενδεχωμενος η (παρα-)λογικη που παραγεις τα αποτελεσματα
να εχει αποτελεσμα σε ενα ατομο που θα πιστεψει οτι δεν
γινεται να του λες ψεματα ,αλλα σε ενα ατομο που εχει κριτικη
αποψη θα ψαξει τι του λες πριν αποδεχτει αυτα που του λες.

Τωρα εαν σου γραψω οτι εχεις βαθεια αγνοια για τον Αθεισμο
θα εχω λαθος ;
Θα εχω λαθος εαν σου γραψω οτι εχεις κανει παραποιηση λεξεων;
Θα εχω λαθος εαν σου γραψω οτι η παραποιηση λεξεων δεν ειναι
αποδειξη ;
Θα εχω λαθος εαν σου γραψω οτι μετα την αρχικη (λαθος) αποδειξη
οτι επιχηρηματα σου τα αντικρουσανε περα απο εμενα και αλλα παιδια του φορουμ;
Θα εχω λαθος εαν σου γραψω οτι αργοτερα τ οεχεις γυρισει σε
φιλοσοφικες συζητησεις ;
Θα εχω λαθος εαν σου γραψω οτι ενας αθεος μπορει να ειναι
υλιστης αλλα ΔΕΝ μπορει να ειναι Νατουραλιστης γιατους λογους που
προσπαθησα να σου δωσω να καταλαβεις ;

Και στην τελικη θα εχω λαθος εαν σου γραψω οτι τα συγκεκριμενο θεμα
το ξεκινισες με αφορμη μια αλλη σηζητηση που εγραφες οτι εισουν σε θεση να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ οτι οι Αθεια ειναι πιστη ;
( εαν δεν το θυμασαι μπορω να σου το υποδειξω...)
Οχι τιποτα αλλο αλλα επιμενεις στην επιδιωξη σου αυτη
και παραλληλα εχεις παραδεχτει οτι απο την πλευρα μας δεν ειναι
πιστη ,δηλαδη εμεσως παραδεχεσαι την υποκειμενικοτητα της καθε
πλευρας κα ισυνεχιζεις να μιλας για αποδειξη ...

Υσ: χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
και μην ξεχασω
χαχαχαχαχαχαχαχα

χα

Edited by - gewkwn on 22/02/2013 01:44:15

22/02/2013, 05:56:48
Ζύγισε την αγάπη, ζύγισε το μίσος. Πιάσε τις σκέψεις μου, μέτρα τις διαστάσεις τους.

Αν δεν υπάρχουν για την Φυσική, τότε να τα αρνηθείς όπως αρνείσαι και τον Θεό μου.

22/02/2013, 06:47:01
Υλικά με μάζα, βάρος, όγκος κτλ. δεν μπορούν να γεννήσουν τίποτε άλλο παρά από υλικά με μάζα, βάρος, όγκο. Επομένως, πως θα δημιουργούσε η ύλη κάτι που δεν έχει τις ιδιότητες της ύλης και επομένως δεν είναι ύλη; Άρα πρέπει κάποιος αν είναι έντιμος στις πεποιθήσεις του να αρνηθεί μη υλικές πραγματικότητες(όπως αρνείται τον Θεό).

Αυτή είναι η γνώμη μου, όποιος θέλει ας την σεβαστεί ή όποιος θέλει ας την ειρωνευτεί.

Πιστεύω ότι είπα και εξήγησα πολλά πάνω στο θέμα του αθεϊσμού. Αντιθέτως, ο αντίλογος περιορίστηκε κατά κόρον πάνω σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ειρωνείες κτλ. Παράδειγμα, γιατί αυτός μου λέει πόσο άσχετος είμαι και δεν ξέρω να ξεχωρίζω τις έννοιες ξανά και ξανά, παρά να αποδείξει τον ισχυρισμό του, δηλαδή ότι αυτές οι έννοιες δεν γίνεται να συνυπάρξουν; Ή μήπως η φράση "πήγαινε διάβασε και δεν γνωρίζεις" είναι απόδειξη των αντίθετων θέσεων;

Όχι και ότι εγώ δεν ειρωνεύτηκα βέβαια, όταν διαπίστωσα πως δεν υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για εξέταση απόψεων.

Απέδειξα πως αν αφαιρέσουμε τον αρνητικό επιθετικό προσδιορισμό "ά-θεος" από εκείνα τα άτομα που πρεσβεύουν τον αθεϊσμό, και εμβαθύνουμε στις προσωπικές θετικές πεποιθήσεις τους, τότε θα καταλάβουμε ότι πρόκειται για άτομα με πιστεύω, πιστούς της θρησκείας του νατουραλισμού, της αιτιοκρατίας και του υλισμού. Το να θεωρείς ότι η αβιογένεση, η εξέλιξη, η έλλειψη βούλησης, η ανυπαρξία Θεού κτλ κτλ δεν είναι πίστη αλλά γεγονός και γνώση, δικαίωμά σου.

gewkwnΜέλος
22/02/2013, 08:12:00
quote:

Υλικά με μάζα, βάρος, όγκος κτλ. δεν μπορούν να γεννήσουν τίποτε άλλο παρά από υλικά με μάζα, βάρος, όγκο. Επομένως, πως θα δημιουργούσε η ύλη κάτι που δεν έχει τις ιδιότητες της ύλης και επομένως δεν είναι ύλη; Άρα πρέπει κάποιος αν είναι έντιμος στις πεποιθήσεις του να αρνηθεί μη υλικές πραγματικότητες(όπως αρνείται τον Θεό).

Αυτή είναι η γνώμη μου, όποιος θέλει ας την σεβαστεί ή όποιος θέλει ας την ειρωνευτεί.

Πιστεύω ότι είπα και εξήγησα πολλά πάνω στο θέμα του αθεϊσμού. Αντιθέτως, ο αντίλογος περιορίστηκε κατά κόρον πάνω σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ειρωνείες κτλ. Παράδειγμα, γιατί αυτός μου λέει πόσο άσχετος είμαι και δεν ξέρω να ξεχωρίζω τις έννοιες ξανά και ξανά, παρά να αποδείξει τον ισχυρισμό του, δηλαδή ότι αυτές οι έννοιες δεν γίνεται να συνυπάρξουν; Ή μήπως η φράση "πήγαινε διάβασε και δεν γνωρίζεις" είναι απόδειξη των αντίθετων θέσεων;

Όχι και ότι εγώ δεν ειρωνεύτηκα βέβαια, όταν διαπίστωσα πως δεν υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για εξέταση απόψεων.

Απέδειξα πως αν αφαιρέσουμε τον αρνητικό επιθετικό προσδιορισμό "ά-θεος" από εκείνα τα άτομα που πρεσβεύουν τον αθεϊσμό, και εμβαθύνουμε στις προσωπικές θετικές πεποιθήσεις τους, τότε θα καταλάβουμε ότι πρόκειται για άτομα με πιστεύω, πιστούς της θρησκείας του νατουραλισμού, της αιτιοκρατίας και του υλισμού. Το να θεωρείς ότι η αβιογένεση, η εξέλιξη, η έλλειψη βούλησης, η ανυπαρξία Θεού κτλ κτλ δεν είναι πίστη αλλά γεγονός και γνώση, δικαίωμά σου.

Αρχισαμε την κλαψα φιλε μου
και τις αδικες κατηγοριες;

Περα απο την προτροπη μου να διαβασεις
σου εγραφα το γιατι σε στελνω να διαβασεις
οτι δεν το αναφερεις εχει την αξια του ...

Μπορει να "παραπιονιεσαι" τωρα αλλα και παλι
αποτελει προβλημα σου κατι τετοιο
Σου εδωσα την ευκαιρια να φερεις σοβαρα
επιχειρηματα(δεν το εκανες) και αυτο μετα απο μια
αλλη συζητηση (αλλο θεμα) που ισχυριστικες την αποδειξη.
Παραδεχτηκες την υποκειμενικοτητα του θεματος
και παραδεχτηκες οτι απο την πλευρα μας εχουμε δικαιο.

Και μαλιστα οχι σε εμενα ωστε να με κατηγορησεις οτι
σε παγιδευσα ή κατι τετοιο , οποτε ειναι φρονιμο να
σταματησεις την "κλαψα" σου αυτη γιατι εκτιθεσαι...

Απο εκει και μετα μπορει να γραφεις οτι θελεις
στην τελικη εσυ παραποιησες τους ορους για να σου βγαινουν
τα κουκια εγω φταιω που σε προτρεψα να πας να διαβασεις;

Υσ: αντε να δουμε τι αλλο θα σκαρφιστεις...

Edited by - gewkwn on 22/02/2013 08:16:20

gewkwnΜέλος
22/02/2013, 08:17:41
quote:

Ζύγισε την αγάπη, ζύγισε το μίσος. Πιάσε τις σκέψεις μου, μέτρα τις διαστάσεις τους.

Αν δεν υπάρχουν για την Φυσική, τότε να τα αρνηθείς όπως αρνείσαι και τον Θεό μου.

Αλλα λογια να αγαπιομαστε....

χαχαχαχαχαχαχαχαχα

22/02/2013, 09:30:45
http://www.skepdic.gr/entries/Ni/determinism.htm
Ο Ντετερμινισμός είναι η μεταφυσική θεωρία που υποστηρίζει ότι όλα τα γεγονότα προσδιορίζονται από μηχανιστικές αιτίες.

http://www.skepdic.gr/entries/Ni/natouralismos.htm
Ο νατουραλισμός είναι μια μεταφυσική θεωρία που υποστηρίζει ότι όλα τα φαινόμενα μπορούν να ερμηνευτούν μηχανιστικά με τη βοήθεια φυσικών (σε αντίθεση με υπερφυσικούς) νόμους και αίτια.

Προσωπικά ούτε βρίσκω τεράστια διαφορά μεταξύ του "προσδιορίζονται" και του "ερμηνεύονται", ούτε θεωρώ πως οι δυο όροι δεν μπορούν να συμβαδίζουν. Παραδείγματος χάρη, ένας υλιστής(ας πούμε) μπορεί να πιστεύει ότι τα γονίδια καθορίζουν τη συμπεριφορά του(ντετερμινισμός) και μια καταιγίδα μπορεί να περιγραφεί με φυσικά αίτια και νόμους.

Μεταξύ άλλων ο παραπάνω σύνδεσμος για τον νατουραλισμός αναφέρει

<<...Υπάρχουν κάποιοι υπερφυσικοί και κάποιοι νατουραλιστές που είναι ντετερμινιστές και δεν θεωρούν κανέναν υπόλογο για τίποτα, εκτός από το Θεό ή τη Φύση...>>

Ίσως επίσης κάποιοι συγχέουν τον ντετερμινισμό με τον προ-ντετερμινισμό(predeterminism) που είναι πράγματι μια θεϊστική άποψη επίσης, δηλαδή ότι ο Θεός έχει προ-γραμματίσει τα πάντα, ακόμα και τις "επιλογές" μας.

////////////////////

Τέλος, πιστεύω ότι είναι αστείο να αναφέρω αυτό που οι ειλικρινείς κατανοήσανε από την πρώτη σελίδα. Με τον όρο αθεϊσμό αναφέρομαι στους άθεους, όχι στην πίστη πως δεν υπάρχει Θεός. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο κάποιος μπορεί να αναφερθεί στους Χριστιανούς με τον όρο Χριστιανισμός.

Είναι ο αθεϊσμός πίστη και θρησκεία; = Έχουν οι άθεοι πίστη και θρησκεία;

Αυτά.