- Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Όταν γίνεται κάτι καλό αποτελεί «θείον δώρο» ή «Θαύμα». Όταν ερωτώνται για προφανέστατες αδικίες και εγκλήματα τότε απαντάνε «άγνωστες οι βουλές του Κυρίου».
Αυτός ο Θεός λοιπόν για αυτούς που τον πιστεύουν, ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ, είναι το Υπέρτατον, το Τέλειον.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΟΣ όμως? «Αρχή Σοφίας επίσκεψις ονομάτων» λέγανε οι αρχαίοι Έλληνες. Αρχή Σοφίας πίστης Θεού λένε οι χριστιανοί. Ας δούμε λοιπόν τι μας αποκαλύπτουνε οι ίδιες οι λέξεις.
ΤΕΛΕΙΟΣ: (ΚΑΙ ΤΕΛΕΟΣ) Ο ΑΚΕΡΑΙΟΣ, Ο ΑΡΤΙΟΣ, Ο ΑΝΕΥ ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΟΣ. / Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ, Ο ΕΣΧΑΤΟΣ.
Το τελευταίο προέρχεται από το ΤΕΛΕΟΣ (ΤΕΛΕΙΟΣ).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ: Ο ΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΤΕΛΕΙΟΝ) ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ, Ο ΥΣΤΑΤΟΣ (ΚΑΤΑ ΤΑΞΙΝ, ΣΕΙΡΑΝ, Ή ΧΡΟΝΟΝ).
ΕΤΣΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΝ.(ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω).
Υποστηρίζουν λοιπόν οι πιστοί της ιουδαϊκής δημιουργίας ότι κάποια στιγμή το ΤΕΛΕΙΟΝ και Υπέρτατον Όν Δημιούργησε…..
Πριν από την συγκεκριμένη καταγραφή, την στιγμή έναρξης της Δημιουργίας, υπήρχε μόνον το Τέλειον, το Απόλυτον.
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΝ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ «ΑΛΛΑΞΕ». ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΤΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΠΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ), ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΡΟΤΕΡΗΣ ΑΤΕΛΕΙΑΣ!
Με απλά λόγια, το Τέλειον κινήθηκε από την κατάσταση της τελειότητας προς την φθορά.
Τέλος, για να αντιληφθούμε και την ορθή εναρμόνιση των λεγομένων με το περιεχόμενο των όσων λέμε, ας δούμε την αίθρια και φιλοσοφημένη στάση του Έλλην Λόγου:
«Η φύση δημιουργήθηκε από άπειρα και από πεπερασμένα και όλος ο κόσμος και τα πάντα όσα υπάρχουν μέσα σε αυτόν.» (Φιλόλαος)
Δεν είναι κατ' ανάγκη η δημιουργία 'κάτι' έξω από τον Θεό. Επομένως το ότι θα μπορούσες να ισχυριστείς ότι υπάρχει "κίνησις" σύμφωνα με την αρχαιοελληνική ερμηνεία του όρου, δηλ. μετάβαση από το δυνάμει ον σε κάποια άλλη κατάσταση δεν συμβιβάζεται με ένα κόσμο που ενυπάρχει εις τον Θεό.
Επομένως και η δημιουργία μπορεί να υπάρχει (εν χρόνω) και η τελειότις.
Όσο για τον συμπαθή Φιλόλαο, προτείνω να τον αφήσουμε στην ησυχία του!
ath.
Παρόλα αυτά, ο διανοητικός θεός του Αριστοτελισμού δεν ταυτίζεται σε κανένα σημείο με τον προσωπικό ή ενσαρκωμένο θεό που πρεσβεύει η ιουδαιοχριστιανική κοσμοθεώρηση.
Κάθε θεολογία που «περιγράφει» τον Θεό και του αποδίδει……βιογραφικό και οικογενειακό δελτίο (!), έχει παραλείψει να απευθύνει το πρώτο ερώτημα που οφείλει στον εαυτό της: ΠΟΘΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ??
Η μήπως θα πρέπει να ευνουχίσουμε την αμφισβήτηση και την λογική ένεκα των «εξ αποκαλύψεως» αστεϊσμών?
Το Αριστοτελικό «πρώτον Κινούν Ακίνητον» δεν έχασε ποτέ την υπερβατικότητα του και ο Θεός της Αριστοτελικής μεταφυσικής ΔΕΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΦΑΤΙΚΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ των προσωκρατικών μυστών, του Σωκράτη και του Πλάτωνα.
Επομένως ας μην συγχέουμε άσχετα θέματα μεταξύ τους και ας μείνουμε στα όσα μας αποκαλύπτουνε οι λέξεις και η μαγεία τους.
Αυτά που γράφω τα διαβάζεις, τα αντιλαμβάνεσαι και μου απαντάς ή γράφεις ότι σου κατέβει στο κεφάλι;
Εσύ δεν είπες ..
quote:
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΝ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ «ΑΛΛΑΞΕ». ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΤΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΠΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ), ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΡΟΤΕΡΗΣ ΑΤΕΛΕΙΑΣ!
Κι εγώ σου απάντησα επί της ουσίας των όσων λες.
Εκτός και αν δεν αντιλαμβάνεσαι όχι μόνο αυτά που γράφω εγώ αλλά κι αυτά τα οποία εσύ γράφεις...
ath.
sakhs3
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ.ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΥΕΣΘΗΤΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΝΑ ΣΕ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΨΥΧΙΚΑ!!! ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ Ή ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΙΒΛΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!!! ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!
και αφου απορησα και γκρινιαξα συνεχιζω
quote:για αυτο το πραγμα ειχα φαει κολημα σε αλλο θεμα και ειχα πει μερικα πραγματα οσο αναφορα την μοναδικοτητα
από Έναν και Μοναδικό Θεό Δημιουργό.
δεν ξερω αν ξεφευγω απο το θεμα ομως
ολοι οι θεοι εχουν το προνομιο της μοναδικοτητας
οι θεοι του ολυμπου
μπορει να ηταν 12 ομως ηταν μοναδικοι
πχ ενας ηταν ο θεος του πολεμου
ομως αν και μοναδικοι ολοι οι θεοι εχουν ενα κοινο σημειο
οι σκεψεις και οι αποφασεις τους
επηρεαζουν τους παντες εκτος απο τους ιδιους
ολες οι καταστροφες και τα θαυματα που εχουν γινει επηρεασαν τον κοσμακη
οχι ομως και τον θεο/ους
υπαρχουν και μοναδικοι ανθρωποι που οι πραξεις τους επηρεασαν τον κοσμο αλλα στο τελος επηρεασαν και τους ιδιους
παραδειγμα ο χιτλερ εκαψε τον μισο πλανητη και στο τελος καηκε και ο ιδιος.
φιλε σακη3 τα ιερα βιβλια συνηθιζεται απο πολλους να τα κοβουν και να τα ραβουν στα μετρα τους συμφωνα με τον χαρακτηρα τους και τα συμφεροντα τους.
τα θρησκευτικα κινηματα εχουν σαν στοχο την εξυψωση του πνευματος μεσα απο τον διαμελισμο του σωματος
το σωμα και οι φυσικες αναγκες ειναι πραγματα ακαθαρτα
παραξενο
εγω νομιζα οτι ειναι δωρα του θεου
ολες οι σημερινες θρησκειες αποριπτουν το σωμα
κι ομως οι αρχαιοι προγονοι μας εργαζοντουσαν για την ισοροπια αυτων των δυο
ο σκοπος της θρησκειας ειναι να εγκλωβιζει τον ανθρωπο?
παραξενο
και εγω που νομιζα οτι εχει σκοπο την εξυψωση του ανθρωπου.
η θρησκεια εχει τον χαρακτηρα του λαου που τον διαδωσε
ο χριστιανισμος ξεκινησε απο το ισραηλ και ολοι ξερουμε τα κοληματα που τρωνε οι θρησκοληπτοι εκει κατω
ακομα και το αγγιγμα της γυναικας ειναι αμαρτια
ειναι αμαρτια το δωρο που εκανε ο θεος στον αδαμ
πολυ παραξενα πραγματα
ο μοναδικος και τελειος θεος εκανε ενα αμαρτωλο δωρο στον ανθρωπο
δεν θα βγαλω ποτε ακρη με την ανθρωποτητα
μηπως τελικα εγω ειμαι ο εξωγηινος?
ολα αυτα δεν εχουν να κανουν με την θρησκεια αλλα με τον ανθρωπο που δεν μπορει να την κατανοησει
αλλα και απο την αλλη μηπως επιτηδες ειναι ετσι οι θρησκειες?
για να βγαζει ο καθενας τα συμπερασματα του και να πεφτει η αστοχια στον πιστο και οχι στην θρησκεια?
καλυτερα να ξεκινησουμε να δουμε την θρησκεια που εχουμε μεσα μας
προσωπικα δεν χρειαζομαι τις δεκα εντολες για να ακολουθησω πραγματα αυτονοητα
δηλαδη πριν λαβουμε τον νομο ολα αυτα ηταν επιτρεπτα?
ακαθαρτες τροφες
ακαθαρτες σκεψεις
ακαθαρτα ατομα
ακαθαρτα αναγνωσματα
ακαθαρτες συνηθειες
ολα ειναι βρωμερα
ολα αυτα ομως εχουν να κανουν με τον ανθρωπο
ολα τα παραπανω ειναι ανθρωπινα χαρακτηριστικα
δηλαδη
η δημιουργια του θεου ειναι ακαθαρτη
καθαρος ειναι μονο ο εξαναγκασμος και οι δυσκοιλιες συνηθειες
και δεν μιλαω μονο για τον χριστιανισμο
η καταπονηση του σωματος και η προσκοληση σε ενα μονο πραγμα οδηγουν στην ελευθερια της ψυχης
τα βασανιστηρια του σωματος δηλαδη καμουφλαρισμενα απο την λεξη ασκηση
η ασκηση που εφερε στο χειλος της καταστροφης τον βουδα
που κατεστρεψε πληθη ολοκληρα
την εντεκατη εντολη δεν την σεβαστηκες πολυ
τιμα τα δωρα του θεου
και το σωμα μας ειναι δωρο του
ετσι δεν μας λενε?
αν ο θεος ηθελε να φερομαστε με αυτο τον τροπο δεν θα εφτιαχνε τον παραδεισο θα πεταγε τον αδαμ σε μια ερημο να τρωει ξεραμενες τσουκνιδες
και αντι για γυναικα θα του εδινε ενα βιβλιο να το διαβαζει ολη μερα.
ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθο...
ομως ουτε εκεινος πεταξε τιποτα
οχι γιατι μπορει να ηταν αμαρτωλος
αλλα επειδη εβαλε την σκεψη μπροστα απο την θρησκεια
ουφ! σας κουρασα σταματαω εδω

we'll all take turns
i'll get mine, too
Φιλε Σβαμπε πας και ανοιγεις κατι topic ρε αδερφε που μονο που τα βλεπω βαριεμαι να γραψω και προτιμω να διαβασω μπας και μαθω και τιποτα καινουργιο.
Δεν θα συμμετεχω στη συζητηση αλλα για μια ακομη φορα οπως σου το εχω πει και αλλες , Σβαμπε καλο θα ειναι οταν αναφερεσαι σε φασιστικες,αναχρονιστικες και σκοταδιστικες θεωριες να μην χρησιμοποιεις μονο τον Χριστιανισμο αλλα ολες τις θρησκειες.
Οι θρησκειες φιλε μου και ειδικοτερα αυτοι που ειναι αντιπροσωποι του καθε θεου εδω στη γη εχουν ολοι το ιδιο προβλημα στον εγκεφαλο τους.Βρες μου εσυ μια θρησκεια και εναν ιερεα που δεν εχει προβλημα και εγω θα αναθεωρησω.
Δηλαδη ο θεος Αλλαχ και ο προφητης του Μωαμεθ δεν ειναι πιο φασιστες απο τον Ιησου?
Καλο θα ητανε λοιπον να αναφερεσαι γενικα στις θρησκειες και να μην επικεντρωνονται τα βελη σου μονο προς τον Ιησου γιατι ετσι παρεξηγησαι.
Βεβαια θα μου πεις οτι οπως και εσυ,ετσι και εγω ειμαι αηδιασμενος με τον Χριστιανισμο γιατι κατεστρεψε και καταστρεφε την πατριδα μας αλλα μηπως αν ειχαμε Ισλαμισμο θα ητανε διαφορετικα?
Αυτη τη μηκρη παρατηρηση απο εμενα.
Οσο για εσενα φιλε Σακη νομιζω οτι δεν σε οδηγησε ο Χριστιανισμος στη τρελα.
Η φυση γι αυτο σου εδωσε νου για να ξεχωριζεις με την λογικη σου τα πραγματα και να ξερεις το αν αυτο που κανεις σου ειναι ωφελιμο για τον ευατο σου.
Για σκεψου επειδη ειπες οτι ο Χριστιανισμος σου φταει να γεννιοσουνα σε Ισλαμικη οικογενοια το τι θα τραβαγες αν οι γονεις σου εφαρμοζανε κατα γραμμα τους Ισλαμικους νομους.
Οι θρησκειες ειναι θεωριες που ξεφευγουν απο την λογικη και στηριζονται σε αοριστιες και σε στον φοβο του ανθρωπου.
Οποια θρησκεια και να παρεις την ιδια τακικη ακολουθει.Να φοβιζει το ποιμνιο της και να μιλαει με αοριστιες με δηθεν θαυματα και πανω απο ολα να προσφερει σκοταδισμο για να μπορει να ελεγχει το νου του ανθρωπου και να μην τον αφηνει να λειτουργησει την λογικη του,το υπερτατο αυτο "θαυμα"¨της φυσης.
Συγνωμη που κινηθηκα εξω απο το θεμα και για την παρεμβαση στην συζητηση σας.
«όταν μας είπαν πως θα εχουμε ενάντιους τους ανέμους εμείς μάθαμε να ταξιδεύουμε με όλους τους καιρούς»Φ.Νιτσε
κατ’αρχάς καλώς ήρθες φίλε μου στην παρέα μας και εύχομαι γόνιμο και ανοιχτό διάλογο. Παρά τις όποιες φαγωμάρες και απορρίψεις νομίζω ότι πάντοτε βγαίνουνε συμπεράσματα.
Σε σχέση με το προσωπικό σου πρόβλημα που περιγράφεις νομίζω ότι θα πρέπει να στηριχθείς πρωτίστως στην θεραπεία που ήδη βρίσκεσαι, και δευτερεύοντος, ας μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός, στην ευεργετική δύναμη της αδογμάτιστης ερμηνείας του οντολογικού θέματος, πόσο μάλλον δε στα όσα θα πει ο Schwabe η ο οποιοσδήποτε.
Είναι πράγματι οξύμωρο και αντιφατικό το περιεχόμενο της ιουδαιοχριστιανικής κοσμοθεώρησης. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος βλέπεις που το 99,9% όσων αναγράφονται ως χριστιανοί διαβιούν κάθε άλλο παρά «χριστιανικά», μιας και επί της ουσίας είναι ανέφικτη για τον υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο η υιοθέτηση ετούτης της κοσμοθεώρησης.
Τα παραδείγματα που αναδύονται είναι πολλά και εξόχως «ενημερωτικά» θα έλεγα.
Εάν δούμε το παράδειγμα του μοναχού Παίσιου θα διαπιστώσουμε ότι ούτε «θαύματα» αλλά ούτε και «θαυματουργές εικόνες» αναζήτησε όταν ήρθαν «τα σκούρα», καθώς παρακαλούσε στον θεό να τον δώσει καρκίνο και όταν τελικά έπασχε ο ίδιος δέχτηκε και χειρουργήθηκε στο 424 Γενικό στρατιωτικό νοσοκομείο.
Ο καρκίνος είναι τακτικός στους μοναχούς με μεγάλα ποσοστά καρκίνο του προστάτη και έτσι ονομάστηκε και η νόσος του καλόγερου, πράγμα εμφανές καθώς η έλλειψη εκσπερμάτωσης με συνέπεια την συσσώρευση προστατικών υγρών δημιουργεί τέτοιες καταστάσεις με συνεπίκουρο και ορμονικές διαταραχές.
Οι περιπτώσεις παιδιών που έχουνε εγκλειστεί σε μοναστήρια και αποποιούνται τους φυσικούς γονείς και όλη την οικογένεια τους είναι πλέον συχνό φαινόμενο στις τηλεοράσεις. Να κρύβει άραγε τόση μισαλλοδοξία και κακότητα το άγνωστο Θείο?
Και αυτό δεν είναι τελικά κάτι το παράξενο στον χριστιανισμό όταν η υπερηφάνεια έχει αντικατασταθεί από την ταπείνωση, η χαρά της ζωής από την λύπη και τη μελαγχολία, ο αθλητισμός θα γίνει μοναχισμός, ο ήρωας μάρτυρας, η έρευνα άλογη πίστη, το θάρρος φόβος, και η λογική και το κριτικό πνεύμα παράνοια.
ΕΡΗΜΙΤΕΣ, ΣΠΗΛΑΙΟΒΙΟΙ, ΑΝΑΧΩΡΗΤΕΣ-ΑΣΚΗΤΕΣ και ΤΡΩΓΛΟΔΥΤΕΣ θα αποτελέσουνε για τους χριστιανούς τους εκφραστές των «νέων συμβολισμών» αλλά και ταυτόχρονα το πρότυπο του μεσαιωνικού ανθρώπου που θα ακολουθήσει τη νέα ασιατική αίρεση.
Ο Άγιος Αντώνιος ο Μέγας, αιγυπτιακής καταγωγής, πέρασε τη ζωή του μέσα σε μια σπηλιά της Ερυθραίας, προσευχόμενος στον Γιαχβέ. Στο διάστημα που ασκήτευε ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕ ΕΝΔΥΜΑ (!) ΔΕΝ ΕΠΛΥΝΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ (!!) ΚΑΙ ΤΡΕΦΟΤΑΝ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙ (!) . ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ!
Ο όσιος Συμεών ο Στυλίτης πέθανε, αφού έζησε επί σαράντα χρόνια ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΤΥΛΟΥΣ, ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΗΡΎΤΤΟΝΤΑΣ….ΤΟΝ «ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»! ΑΦΗΝΕ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΟΥ. Ο θάνατος του ήταν φρικτός και επήλθε, ΑΦΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΣΤΥΛΟ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ.
Έτσι, η εχθρότητα που καλλιεργήθηκε για το ανθρώπινο σώμα, τη σεξουαλική σχέση και τον έρωτα, οδήγησε το χριστιανικό «ποίμνιο» ΝΑ ΜΙΣΗΣΕΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ- ΜΗΤΕΡΑ, ταυτίζοντας την με το σατανά!
Με λίγα λόγια έθεσε και θέτει τον άνθρωπο αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό.....
Εάν περάσει λοιπόν κάποιος ετούτο το κατώφλι, εάν αρχίσει και να σκέφτεται ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ, τότε θα δει πως ο ανόσιος μύθος που του διηγήθηκαν ως «μοναδική αλήθεια», υποτιμά ακόμα και την έννοια του ίδιου του Θεού.
Διότι του παρουσιάζουνε έναν Θεό που δεν στάθηκε ικανός να πείσει ούτε καν τον έναν και μοναδικό άνθρωπο που ο ίδιος έπλασε, αλλά κατά τα άλλα είχε όλη την «πρόνοια» να...ασχοληθεί με ζητήματα του κρεβατιού του καθενός ή με το πότε και τι θα φάει!
Δεν μπορούμε λοιπόν να….αγαπάμε αυτόν που φοβόμαστε. Αν πιστέψουμε όμως πως η ύπαρξη μας εξαρτάται από αυτόν που φοβόμαστε και για αυτόν τον λόγο ακριβώς πρέπει να τον αγαπάμε (πράγμα που αποτελεί ΚΟΡΜΟ του χριστιανισμού..), αναγκαζόμαστε να γυρίσουμε τον φόβο μας σε αγάπη.
Επίσης, δεν νοείται να σκέφτονται διαρκώς άλλοι για μας και να μας δίνουνε μασημένη τροφή («εξ αποκαλύψεως την αποκαλούνε..), πράγμα που χαρακτηρίζει έναν «συνετό χριστιανό».
Αυτό συμβαίνει με τον Θεό που διακηρύττει ο ιουδαϊζον χριστιανισμός: η ταύτιση του «φοβείστε το Θεό» με το «αγαπάτε το Θεό» σε ένα ΑΦΥΣΙΚΟ και ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΟ συναίσθημα…..αγαποφοβίας!
Να΄σαι καλά φίλε μου και καλή συνέχεια.
quote:
Υποστηρίζουν λοιπόν οι πιστοί της ιουδαϊκής δημιουργίας ότι κάποια στιγμή το ΤΕΛΕΙΟΝ και Υπέρτατον Όν Δημιούργησε…..Πριν από την συγκεκριμένη καταγραφή, την στιγμή έναρξης της Δημιουργίας, υπήρχε μόνον το Τέλειον, το Απόλυτον.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Με απλά λόγια, το Τέλειον κινήθηκε από την κατάσταση της τελειότητας προς την φθορά.
Η δημιουργία του κόσμου δεν σημαίνει κατ'ανάγκη αλλαγή στο δημιουργό. Εκτός και αν ο κόσμος είναι μέρος, κομμάτι του Θεού. Δεν θεωρώ όμως ότι ο κόσμος είναι κομμάτι του Θεού, είναι κάτι νέο. Κατ'επέκταση δεν θεωρώ ότι ο Θεός εξελίχθηκε με την δημιουργία του κόσμου.
Παρ'όλα αυτά, χρησιμοποιόντας την Αγία γραφή, έχω πει σε άλλη συζήτηση ότι έχουμε τουλάχιστον δύο "εξελίξεις" του Θεού. Η πρώτη είναι πρίν τη δημιουργία του κόσμου, όταν εκ του πατρός γεννήθηκε ο Υιός, που θεωρώ ότι αυτό σημαίνει ότι πριν να γεννηθεί ο Υιός, ο Θεός πιθανώς δεν ήταν Αγία Τριάδα, πιθανώς να ήταν μονάδα και θεωρώ ότι "εξελίχθηκε" σε Τριάδα.
Η δεύτερη καταγεγραμμένη "εξέλιξη" του Θεού είναι με την ενανθρώπησή του, όπου πλέον από Θεός γίνεται Θεάνθρωπος, που μάλιστα με την Ανάσταση και την Ανάληψη, συνεχίζει να έχει το ανθρώπινο σώμα που είχε προσλάβει, και είναι ακόμα και τώρα Θεάνθρωπος.
Το ερώτημα τώρα που θέτεις αν κατάλαβα καλά είναι περί της τελειότητας του Θεού. Δηλαδή αν ο Θεός ήταν τέλειος για ποιό λόγο να εξελιχθεί.
Το ερώτημα αυτό βέβαια είναι βάσιμο είναι όμως και ρητορικό. Θυμίζει λίγο το γνωστό "αν ο Θεός είναι παντοδύναμος μπορεί να κάνει μιά πέτρα που να μην μπορεί να τη σηκώσει;"
Έχω κάποιες σκέψεις γι'αυτά τα ερωτήματα, αλλά ας ακούσουμε λίγο και τις σκέψεις των φίλων και τα ξαναλέμε
quote:
Τέλος, για να αντιληφθούμε και την ορθή εναρμόνιση των λεγομένων με το περιεχόμενο των όσων λέμε, ας δούμε την αίθρια και φιλοσοφημένη στάση του Έλλην Λόγου:«Η φύση δημιουργήθηκε από άπειρα και από πεπερασμένα και όλος ο κόσμος και τα πάντα όσα υπάρχουν μέσα σε αυτόν.» (Φιλόλαος)
Επιστημονικά είναι γνωστό ότι το σύμπαν είναι πεπερασμένο. Δεν υπάρχει το άπειρο εντός των ορίων του σύμπαντος. Πώς λοιπόν το αναφέρεις αυτό ως ορθό; Ανάλυσε αν θέλεις λίγο τη σκέψη σου.
tyaneas,poyli,poet,schwaβε ευχαριστω για τη βοηθεια , κατ αρχην θελω ομως να ξεκαθαρισω και κατι φιλε τυανεας
1^ ουδεποτε ειχα προβλημα ψυχολογικης φυσεως κατα το παρελθον ,το προβλημα εμφανιστηκε οταν ενηληκιωθηκα και συναψα μονιμη σεξ. σχεση οποτε και το αγκαθι τησς σεξουαλικης ενοχης με γονατισε (σε συνδιασμο με τον αδιακοπο αυτοελενχο αν καθε τι που εκανα ηταν συνομο )ουδεποτε υπηρχε καποια κληρονομικη προδιαθεση ουτε εχει καταγραφει καποια στο παρελθον,ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ..!! ευαισθησια ουδεποτε ειχα γενικως (ζω τα τελ. 10 χρονια μονος μου ,διευθυνω την πρωσοπικη μου επιχειρηση και εχω 3 υπαληλους ,απο τα20 μου γυριζα μονος μου στην ευρωπη κυριως στη γερμανια,απο απλο τυχοδιωκτισμο)αρα πιστευω περι ευαισθητου ατομου λογοσ ουδεις.απλα το νιωθω σαν να με παγιδεψε με προστυχο τροπο κατι,και απλα συλεγω στοιχεια ωστε να ελευθερωθω(απο τοτε που παρακολουθω την κουβεντα,εχω κανει γιγαντια βηματα).ουτως η αλλως βλεπω και την καταντια και καποιων φιλων μου απο τα κατηχητικα(οργιο συμπλεγματων,φοβιων,ανασφαλειων κ.α σε τραγικο βαθμο.)λοιπον πιστευω οτι το εξ αιωνων κακο για τον ανθρωπο βρισκεται πισω απο τον καμουφλαρισμενο χριστ./μο με προσωπειο κουβεντεσς περι αγαπης,εναν χριστο σταυρωμενο για την αγαπη και αλλα τετοια,δολωματα.(ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ)-----------------------ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ----------------------------------------τωρα ! κατι για το θεμα σας -ρωταω!?? ακομα και αν δεχθουμε την επιστημονικη εξηγηση (αρα αρχαιοελλ,φιλοσοφια) για την γεννηση των παντων απο μια πρωτη εκρηξη big bank! αρα υπηρχε και γενεσιουργος αιτια !! και οσο πισω και να παμε στο ιδιο θα καταληξουμε πιστευω,,,,αρα η εννοια του θεου αγγιζει κατι το αυτονομο υπερφυσικο που απλα ελενχει την φυση,γιατι η πρωτη πρωτη εννοια του δεν ειναι δυνατο να υπαγεται σε καποιο φυσικο πλαισιο,νομο,γιατι ως γνωστο απο το μηδεν στη φυση προερχεται μηδεν.(αυτο ισως να καθιστα ορθες εν μερει τις μονοθεικες θρησκειες)και η φυση με τους νομους της να ειναι απλα δημηουργημα υπερφυσικου θεου και ετσι να εχει περιθωριο σφαλματων
..δεν ξερω,!!ας εξηγησει καποιος την αρχη της δημιουργιας (αποψη φυσικα-προσεγγιση) και η συνεχεια θα βγει μονη της πιστευω!!!
sakhs3
«Επιστημονικά είναι γνωστό ότι το σύμπαν είναι πεπερασμένο. Δεν υπάρχει το άπειρο εντός των ορίων του σύμπαντος. Πώς λοιπόν το αναφέρεις αυτό ως ορθό; Ανάλυσε αν θέλεις λίγο τη σκέψη σου.»
Η ίδια η έννοια ενός απείρου αποκλείει κάθε όριο. Το άπειρο λοιπόν είναι φιλοσοφικό και όχι μαθηματικό κατηγόρημα του Σύμπαντος. Δεν πρόκειται για έναν αριθμό ούτε για κάποια ποσότητα αλλά περιέχει όλους τους αριθμούς και τις ποσότητες.
Το Σύμπαν είναι άπειρο, ομογενές, σταθερό, ενιαίο, αδιαίρετο, αγέννητο, άναρχο, ανώλεθρο, αϊδιο. Τις ιδιότητες αυτές τις βρίσκουμε στα λόγια του Αναξίμανδρου, του Δημόκριτου, του Αναξαγόρα, του Ηράκλειτου.
«Ο Κόσμος είναι αυθυπόστατος, άχρονος και απειρόχρονος, μια πύρινη κοσμική ουσία και δύναμη που πειθαρχεί στη νομοτέλεια και μετασχηματίζεται συνεχώς.»
Άρα, από ότι υπήρξε και υπάρχει, δηλαδή από αυτό που καλούμε Όν, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο έξω από τον εαυτό του, όπως και από το «μη Όν» δεν δύναται ποτέ να προκύψει το «Όν».
Με απλά λόγια θα λέγαμε ότι κάνοντας χρήση μιας αρχής και πέρας αναιρούμε την έννοια του απείρου και άχρονου. Πράγμα που υιοθετεί όμως ο Χριστιανικός Δημιουργός.
Κατ’επέκταση, το Σύμπαν (συν-παν) δεν είναι όπως πολλοί φαντάζονται ένα Σύν-ολο όντων αλλά είναι το άπειρο διάστημα όπου και βρίσκονται τα όντα. Οποιαδήποτε άλλα «Σύμπαντα» ειδικής ενεργειακής υφής (ενεργειακά, υλικά κ.α.) που είναι και ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ κλειστά και οριοθετημένα ή και μετρήσιμα, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ, που από αυτή την άποψη είναι ΠΟΛΥΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ.
Έτσι, το φιλοσοφικό Άπειρο δεν σχετίζεται με το επιστημονικό άπειρο της αστροφυσικής. Η λέξη Σύμ-παν προδίδει την έννοια του Απείρου αλλά επινοήθηκε θα λέγαμε για πρακτικούς λόγους.
Δεχόμενοι το Άπειρο ως άχρονο και αιώνιο, τότε είναι απαραίτητα ΕΝΑ ΜΟΝΑΧΑ και δεν δύναται να αποτελέσει προϊόν σύνθεσης από κανέναν «Δημιουργό» της Χριστιανικής θεώρησης. Εάν ίσχυε αυτό, δηλαδή δυο όψεις που συντίθενται, τότε θα είχαμε ΔΥΟ ΑΠΕΙΡΑ, και δεν είναι δυνατό να έχουμε δυο Άπειρα, διότι τότε το ένα θα τελείωνε εκεί όπου άρχιζε το άλλο.
Και εδώ ακριβώς βρίσκεται η αντίφαση ετούτης της προσέγγισης, με το αδύνατο της συνύπαρξης δυο Απείρων.
Το Άπειρο δεν έχει πέρατα.
Κλείνοντας, μπορούμε να πούμε ότι στη γνώση του Όντος φτάνουμε με τη νόηση. Την ίδια στιγμή, η πραγματική γνώση είναι η α-λήθεια ενώ η επισφαλής είναι η δοξασία του Α ή του Β δόγματος που μας παραδίδεται ως θέσφατο θεώρημα.
στο θέμα της αρχαιοελληνικής ερμηνείας του «ΘΕΟΥ» και εάν μπορεί να είναι κάτι υπέρ-φυσικό (αλήθεια, υπάρχει κάτι πιο υπερφυσικό από την ίδια τη φύση?) στην όλη προσέγγιση, νομίζω ότι μπορούμε να αντλήσουμε γνώση και α-λήθεια από τον Λόγο των Σοφιστών οντολόγων.
ΚΟΣΜΟΝ ΤΟΝΔΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΘΕΩΝ ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΠΟΙΗΣΕΝ ΑΛΛΑ ΗΝ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΣΤΙΝ ΚΑΙ ΕΣΤΑΙ ΠΥΡ ΑΕΙΖΩΟΝ ΑΠΤΟΜΕΝΟΝ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΒΕΝΝΥΜΕΝΟΝ ΜΕΤΡΑ.
Η ιδέα ενός αδιαφοροποίητου Απείρου, που εμπεριέχει το αιώνιο Γίγνεσθαι, είναι η βάση ετούτης της θεώρησης.
Το Σύμπαν, ως ζωντανός οργανισμός που παράγει, εμπεριέχει την αέναη κίνηση των στοιχείων που με τη σειρά τους αποτελούν πηγή Κόσμων και ζωής. Το Άπειρο είναι παραγωγός και διαμορφωτής τους.
Η έννοια του Απείρου είναι αυτή του απόλυτου και αδιαφοροποίητου, από το οποίο προέρχονται όλα τα αντίθετα και στο οποίο συγχωνεύονται όλα τα αντίθετα. Είναι ουσιαστικά ένα σύστημα ισορροπίας αντίρροπων στοιχείων.
Το Άπειρο λοιπόν είναι αυθύπαρκτο και άχρονο (σε αντίθεση με έναν «Αρχιτέκτονα» ή «Δημιουργό» που εκ ορισμού υπόκειται σε περιορισμούς), είναι η αρχή πάντων των κοσμικών μεταβολών που ενυπάρχουνε μέσα του. Είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ, το όλον, σε σχέση με τον Κόσμο που είναι το ελλιπές και ελάχιστο.
Είναι το χωροχρονικά Άπειρο σε σχέση με τον Κόσμο που είναι πεπερασμένος.
Η Άπειρη ουσία του Σύμπαντος ( σε χώρο και σε χρόνο) είναι και η έννοια που δίνουμε στο «Θεό» ή στον «Αρχιτέκτονα» καθώς και στο "Θείον". Η ταυτότητα είναι προφανής λοιπόν.
Με άλλα λόγια, εάν ταυτίσεις τη Κοσμολογία με τη Θεολογία, και δεν εκφέρεις τον θεό ως προσωποποιημένη ιδέα (ουσιαστικό-υποκείμενο), αλλά απλά ως επίθετο του Απείρου (=Θείον) τότε έχεις την ορθή ερμηνεία.
Επομένως, και όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν υπάρχουν ΟΥΤΕ «ΠΝΕΥΜΑΤΑ» ΟΥΤΕ «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ».
Το ΑΥΘΥΠΑΡΚΤΟ και ΑΧΡΟΝΟ Σύμπαν ισορροπεί και αποκαθιστά μια «ισορροπία αλληλομετατροπής», η οποία διαρκώς διαταράσσεται και αποκαθίσταται. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Σύμπαν αυτορυθμίζεται και μπορεί την αταξία να την ξανακάνει τάξη.
Αυτή η «νομοθετική εξουσία» του Σύμπαντος (κοινώς γνωστή ως «μοίρα» ή «Ειμαρμένη») βρίσκεται πάνω από τα πάντα. Έτσι, σε κάθε διαταραχή επεμβαίνει ως «τιμωρός» και δίνει ικανοποίηση με αποτέλεσμα την ισόρροπη και εύρυθμη λειτουργία.
Από αυτή την Αρχή προέρχεται και η γένεση των όντων που γνωρίζουμε, από την ίδια την Αρχή συντελείται και η διάλυση τους σύμφωνα με την ανάγκη, διότι τιμωρούνται και επανορθώνουν αμοιβαία, για την αδικία, σύμφωνα με την αιώνια τάξη.
Έτσι μπορείς να κατανοήσεις και την παρακάτω φράση, που αποδίδεται στον Θαλή: «Ουδέν διαφέρει του ζην ο θάνατος».
sakhs3
Διάβασα προσεκτικά τα όσα έγραψες. Γνωρίζω οτι καταλογίζεις τα όσα σου συνέβησαν στην θρησκεία και έτσι δε μπορώ να σου πώ την δική μου γνώμη και το πού θα αποταθείς. Εύχομαι όλα να πάνε καλά, και η συμβουλή μου είναι μία. ΜΗΝ ΨΑΞΕΙΣ μέσα από διαφόρους να βρείς αυτή τη στιγμή την αλήθεια γιατί είσαι πολύ ευάλωτος και εύκολα μπορεί να πλανηθείς (γιατί το ό,τι ακούμε και μας κάθεται καλά στα αυτιά δεν πάει να πεί οτι είναι και η Αλήθεια) και εύκολα μπορεί να απορρίψεις την Αλήθεια γιατί άν η αλήθεια είναι πραγματικά αυτή που κατά τη γνώμη σου σε έφερε σε αυτή την κατάσταση, τότε είσαι πολύ θυμωμένος ακόμα να την δεχτείς. Γιατί αυτή η Αλήθεια που πιστεύεις οτι σε έφερε σε αυτήν την κατάσταση, πίστεψέ το μόνο κάτω από την λέξη απελπισία δεν υπάγεται.
Η μόνη συμβουλή που έχω να σου δώσω αφού είσαι μπερδεμένος είναι να αφήσεις τις γνώμες των γύρω σου και να προσευχηθείς αληθινά στον Θεό αυτόν τον "άγνωστο" για σένα να σε φωτίσει να δεις την αλήθεια και να σε στηρίξει μέχρι τότε. Και πίστεψέ το θα το κάνει. Εστω και άν είναι ο Θεός αυτός που σε αρρώστησε...(???)
quote:
Οι ΜΟΝΟΘΕ'Ι'ΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, όπως ο Χριστιανισμός, υποστηρίζουν την δημιουργία του κόσμου από Έναν και Μοναδικό Θεό Δημιουργό. Υποστηρίζουν μάλιστα πως υπάρχει και «Θεία πρόνοια», δίχως να μπορούνε ωστόσο να εξηγήσουνε τις τεράστιες αντιφάσεις και τον ατελείωτο πόνο που βασιλεύει σε ετούτο τον πλανήτη.Όταν γίνεται κάτι καλό αποτελεί «θείον δώρο» ή «Θαύμα». Όταν ερωτώνται για προφανέστατες αδικίες και εγκλήματα τότε απαντάνε «άγνωστες οι βουλές του Κυρίου».
Αυτός ο Θεός λοιπόν για αυτούς που τον πιστεύουν, ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ, είναι το Υπέρτατον, το Τέλειον.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΟΣ όμως? «Αρχή Σοφίας επίσκεψις ονομάτων» λέγανε οι αρχαίοι Έλληνες. Αρχή Σοφίας πίστης Θεού λένε οι χριστιανοί. Ας δούμε λοιπόν τι μας αποκαλύπτουνε οι ίδιες οι λέξεις.ΤΕΛΕΙΟΣ: (ΚΑΙ ΤΕΛΕΟΣ) Ο ΑΚΕΡΑΙΟΣ, Ο ΑΡΤΙΟΣ, Ο ΑΝΕΥ ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΟΣ. / Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ, Ο ΕΣΧΑΤΟΣ.
Το τελευταίο προέρχεται από το ΤΕΛΕΟΣ (ΤΕΛΕΙΟΣ).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ: Ο ΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΤΕΛΕΙΟΝ) ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ, Ο ΥΣΤΑΤΟΣ (ΚΑΤΑ ΤΑΞΙΝ, ΣΕΙΡΑΝ, Ή ΧΡΟΝΟΝ).
ΕΤΣΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΝ.(ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω).
Υποστηρίζουν λοιπόν οι πιστοί της ιουδαϊκής δημιουργίας ότι κάποια στιγμή το ΤΕΛΕΙΟΝ και Υπέρτατον Όν Δημιούργησε…..
Πριν από την συγκεκριμένη καταγραφή, την στιγμή έναρξης της Δημιουργίας, υπήρχε μόνον το Τέλειον, το Απόλυτον.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Τέλος, για να αντιληφθούμε και την ορθή εναρμόνιση των λεγομένων με το περιεχόμενο των όσων λέμε, ας δούμε την αίθρια και φιλοσοφημένη στάση του Έλλην Λόγου:
«Η φύση δημιουργήθηκε από άπειρα και από πεπερασμένα και όλος ο κόσμος και τα πάντα όσα υπάρχουν μέσα σε αυτόν.» (Φιλόλαος)
1) Άλλο "τέλειος" άλλο "τελευταίος", άσχετο αν συνδέονται
ετυμολογικά.
2) Γιατί να υπάρχει μόνο μία τέλεια κατάσταση; Το τέλειο δεν είναι
υποχρεωτικά στατικό.
ΥΓ: Του Έλληνος Λόγου, αν και πιο σωστό θα ήταν να πεις
του ελληνικού λόγου.
πιστεψε με γνωριζω καλα την αιτια του προβληματος μου μιας και αυτο φαινεται απο την σχεδον πληρη αποθεραπεια μου(ας ειναι καλα καποιοι στο φορουμ)
λοιπον εγω φιλε ,απο την μερα που μου ζητηθηκε (με ψυχοεκβιαστικα μεσα )να εγκαταλειψω την λογικη μου,ΑΡΡΩΣΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑ ΚΑΚΟ,
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ
αυτο πιστευω τα λεει ολα,απλα τα πραγματα
καποιοι εδω εδειξαν ΟΤΙ ΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ(ΛΟΓΙΚΗΣ)ΚΑΤΑΔΥΚΝΕΙΟΥΝ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
βρισκω την αποψη τους ορθη,την καλλιεργω. και απλα θεραπευομαι μερα με την μερα περισσοτερο
τι απλουστερο!!!??
νομιζω οτι δεν χρειαζεται να συνεχισω
μακαρι οι γονεις μου να μην με ειχαν ποτισει με αυτο το δηλητηριο
σκεψου τωρα σε κατι τοσο απλο τα περιθωρια πλανης μου ![]()
![]()
να σαι και παλι καλα!
sakhs3
ΑΘΕΟΣ αλλά και οπαδός της ΑΘΕΪΑΣ είναι εκείνος που αρκείται μακάριος στην τυφλή πίστη και άκριτη αποδοχή ενός παραδοσιακού Θεού-μύθου κάποιας εκ των διαφόρων θρησκειών.
Ιεροποιήσαμε λοιπόν την άγνοια για το τι συμβαίνει γύρω μας και την βαφτίσαμε «Θεό». Ανιεροποιήσαμε ταυτόχρονα την γνώση και το σπέρμα της Σοφίας, ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ, και την ονομάσαμε ΣΑΤΑΝΑ!
Είναι ασύγκριτα πιο εύκολο επομένως να κάνουμε μια προσευχή, ένα τάμα, να ανάψουμε ένα λυτρωτικό κεράκι, παρά να διαβάσουμε ένα βιβλίο για το Θείο.
Το βιβλίο μπορεί να κρύβει εκπλήξεις για την πίστη που μας εμφύσησαν οι πνευματικοί ταγοί της κοινωνίας που ζούμε, αλλά η είσοδο στον ναό που σχεδίασαν για «οίκο του Θεού» κρύβει μόνο «θαύματα» και «εξαγνισμό»……
Με λίγα λόγια, δίνοντας ένα όνομα στον άνθρωπο τον αναγνωρίζουμε. Δίνοντας ένα όνομα και ένα βιογραφικό στο Θεό……..ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΝΩΡΙΣΤΟ!
quote:
Ιεροποιήσαμε λοιπόν την άγνοια για το τι συμβαίνει γύρω μας και την βαφτίσαμε «Θεό». Ανιεροποιήσαμε ταυτόχρονα την γνώση και το σπέρμα της Σοφίας, ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ, και την ονομάσαμε ΣΑΤΑΝΑ!
![]()
Πρώην ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
Πήρα το θάρρος να σου στείλω τη γνώμη μου για όλα αυτά στο προσωπικό σου e-mail γιατί δε θέλω να γίνει αντίλογος από άλλους πάνω σε αυτά που σου έγραψα...