ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γιατι οι άθεοι θίγονται όταν τους λές...άθεους!?? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Γιατι οι άθεοι θίγονται όταν τους λές...άθεους!?? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

PREDATOR30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
20/08/2008, 10:49:59
quote:

ειδικά εσυ PREDATOR,περί λόγου δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς... Στα περισσότερα θέματα, κατεβάζεις σεντόνια και δεν τοποθετείσαι.

αυτα που "κατεβαζω" ομως, αναφερω και τις πηγες...

αλλα τι σχολια μπορεις να κανεις στα "αθλητικα" περα του θεματος του ιδιου?

τελος παντων... αμα νομιζεις οτι σε ενοχλησα, περα απο του οτι σου ζητω συγγνωμη (δεν ξερω αν σε ικανοποιει κιολας) δεν νομιζω οτι εχω να πω τιποτα αλλο...

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
kostakisΜέλος
20/08/2008, 10:52:52
Χαιρετώ και πάλι

Φίλε trexagireve

quote:
Φίλε Κωστάκη, οι άθεοι για σένα είναι συνειδητοποιημένοι ...πιστοί;

Έγραψα στο Post μου ότι είναι πιστοί; όχι, άρα δεν είναι. Είναι σκέτο "συνειδητοποιημένοι" (όσοι είναι, γιατί υπάρχουν σαφώς και οι τυχάρπαστοι, όπως σε κάθε περίπτωση)

quote:
πρόσεξε τι θα πεις γιατί αν τους χαρακτηρίσεις δόγμα, τότε είναι αντίθεοι κι όχι άθεοι, αφού δεν είναι διαφορετικοί, αλλά ίδιοι και με αρχές...

Δόγμα; όχι φυσικά, τουλάχιστον κατ' εμέ. Άλλωστε, αν θυμάσαι, είχε γράψει σε παλιότερο post μου ότι για μένα άθεος δεν είναι ο κατέχων τους θεωρητικούς της αθεϊας, αλλά αυτός που καταλαβαίνει ότι δεν πιστεύει σε κάτι Θείο. Άρα, μάλλον συμφωνούμε.

quote:
Βλέπεις φίλε μου, ποιός θα σου χορηγήσει
αποδείξεις ότι δεν υπάρχει και σύ πως θα τον πιστέψεις, ως πιστός;

Εδώ, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Πάντως, αν μιλάς για μένα, δεν είμαι πιστός. Αν μιλάς για έναν πιστό, δεν έχω την απαίτηση να του αλλάξω την άποψη. Δεν παύω πάντως να θεωρώ ότι με βάση αυτά που εγώ θεωρώ ως αποδείξεις, δεν τεκμηριώνεται Ανώτατο Ον ως έννοια. Το να βαφτίσω κάτι εγώ ως Ανώτατο Ον είναι καθαρά εσωτερική αναζήτηση, αλλά και πάλι δεν έχω προβεί σε κάποια τέτοια σκέψη μέχρι τώρα.

quote:
Γιατί με τη λογική, σίγουρα όχι...Υπάρχουν τόσα ερωτήματα που
μόνο κάποιος που θέλει να δηλώσει άθεος, το τελειώνει το θέμα έτσι εύκολα...

Μα φυσικά. Η πίστη δεν είναι θέμα λογικής, το έχουμε κλείσει το συγκεκριμένο θέμα. Όσο για τα ερωτήματα, για έναν πιστό πολλά απαντώνται μέσω της πίστης του, για ένα μη πιστό ή άθεο απλά παραμένουν υπό διερεύνηση. Κανένα εκ των δύο δε θεωρείται αθέμιτο, σωστά;

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

20/08/2008, 10:55:33
quote:
macedon:
Ο αθεϊσμός δεν αποτελεί "δόγμα" ώστε να γνωρίζει κανείς τις αρχές του προκειμένου να ενταχτεί σ'αυτό. Η κατηγοριοποίησή του για λόγους στατιστικής μελέτης ή ιστορικής έρευνας δεν το μετατρέπει ούτε σε δόγμα ούτε σε θρησκεία, ώστε η αποδοχή των αρχών του να είναι απαραίτητη για την ένταξή του σ'αυτόν

?
Δε γνωρίζει κανείς τις αρχές του??????? τόσο δύσκολο είναι??? ή τόσες πολλές που θα μπερδευτεί??

Μία αρχή έχει μόνο ο Άθεος δεν πιστεύει, δε δέχεται ότι υπάρχει Θεός και τα παράγωγά του, μεταθανάτιος ζωή ή μετενσάρκωση και φυσικά μεταθανάτια απονομή δικαιοσύνης.
Αν αυτό δεν είναι Δόγμα τότε τι είναι?

Δεν είναι απαραίτητη η αποδοχή των αρχών του για την ένταξή του σ' αυτόν? Ένας Ένθεος θα μπορούσε δηλαδή να είναι και άθεος?

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"

Edited by - europaios2 on 20/08/2008 10:57:03

20/08/2008, 11:02:58
quote:

[

Μία αρχή έχει μόνο ο Άθεος δεν πιστεύει, δε δέχεται ότι υπάρχει Θεός και τα παράγωγά του, μεταθανάτιος ζωή ή μετενσάρκωση και φυσικά μεταθανάτια απονομή δικαιοσύνης.

Δεν είναι απαραίτητη η αποδοχή των αρχών του για την ένταξή του σ' αυτόν? Ένας Ένθεος θα μπορούσε δηλαδή να είναι και άθεος?

Edited by - europaios2 on 20/08/2008 10:57:03

δεν νομιζω οτι μπορει να επικαλεστει ως "Δογμα"...

ο καθενας θα μπορουσε να δηλωσει "αθεος" χωρις να ανηκει ο ιδιος σε μια αντιστοιχη "ομαδα" ανθρωπων και να "συνοθροιζονται" συζητωντας τα περι "αθεϊσμου"...

Η Πιστη μας φιλε europaios2 ναι ειναι Δογμα, οποτε δεν μπορουμε να το συγχαιουμε σαν ορο, με τον "αθεϊσμο"... δεν ειναι κατι το αντιστοιχο...

Το Δογμα προϋποθετει και "ομαδα ανθρωπων", προϋποθετει και χωρους πιστης και λατρειας (οποιοσηποτε χωρος θα μπορουσε να χαρακτηρισθει ως χωρος λατρειας)...

Τ

20/08/2008, 11:18:45
quote:
PREDATOR:
δεν νομιζω οτι μπορει να επικαλεστει ως "Δογμα"...

ο καθενας θα μπορουσε να δηλωσει "αθεος" χωρις να ανηκει ο ιδιος σε μια αντιστοιχη "ομαδα" ανθρωπων και να "συνοθροιζονται" συζητωντας τα περι "αθεϊσμου"...

Η Πιστη μας φιλε europaios2 ναι ειναι Δογμα, οποτε δεν μπορουμε να το συγχαιουμε σαν ορο, με τον "αθεϊσμο"... δεν ειναι κατι το αντιστοιχο...

Το Δογμα προϋποθετει και "ομαδα ανθρωπων", προϋποθετει και χωρους πιστης και λατρειας (οποιοσηποτε χωρος θα μπορουσε να χαρακτηρισθει ως χωρος λατρειας)...

Δογμα=θεμελιώδη αρχή φιλόσοφικού συστήματος//αξίωμα, αρχή//αυθεντική κρίση σε θέματα θρησκευτικής πίστης, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση//το σύνολο θρησκευτικών δοξασιών.
(Ελληνικό Λεξικο, ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ-ΦΥΤΡΑΚΗΣ δ' Έκδοση 1991)
Ούτε χώροι λατρείας ούτε τίποτα. Να σε ρωτήσω.........εγώ ως Χριστιανός μπορώ να είμαι άθεος? ο Μουσουλμάνος? ο Βουδιστής? Φυσικά και όχι γιατί απλά δεν ανήκει στο Δόγμα της αθεΐας.

20/08/2008, 12:06:31
νομιζω οτι απο την στιγμη που λες οτι ανηκεις σε μια Πιστη (Χριστιανισμος, Μουσουλμανος, Βουδιστης) ειναι λιγακι δυσκολο να λες οτι εισαι "αθεος"... ομως, οι αθεοι, μπορει να ειναι "αθεοι" επειδη το θελουν, χωρις να χρειαζονται καποιο λογο, ή αυτοι που ειναι "αθεοι" γιατι προσπαθουν να αποδειξουν (κυριως για αυτους) οτι δεν υπαρχει Θεος...

αρα, δεν μπορουμε να πουμε οτι υπαρχει "δογμα αθεϊας"... γιατι ειναι πολλες οι "κατηγοριες" ανθρωπων

20/08/2008, 12:09:55
quote:
Δογμα=θεμελιώδη αρχή φιλόσοφικού συστήματος//αξίωμα, αρχή//αυθεντική κρίση σε θέματα θρησκευτικής πίστης, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση//το σύνολο θρησκευτικών δοξασιών.
(Ελληνικό Λεξικο, ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ-ΦΥΤΡΑΚΗΣ δ' Έκδοση 1991)

Φίλε europaios2 βλέπεις η αθεΐα να σχετίζεται με την ερμηνεία του Φυτράκη που αναφέρεις?

Φιλικά...

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

20/08/2008, 12:13:15
quote:
πιστεύω στη δύναμη του ανθρώπου και πιστεύω πως "πάντων μέτρον άνθρωπος".

Καμία αντίρρηση και καλά κάνεις. Συνεπώς, η δύναμη του ανθρώπου και το "πάντων μέτρον άνθρωπος" είναι - θα μπορούσαμε να πούμε μεταφορικά - οι "θεοί" σου. Κατά συνέπειαν, ούτε εσύ είσαι άθεος. Έχεις κάποιους "θεούς", κάτι που πιστεύεις και καλά κάνεις, ασχέτως αν αυτό που πιστεύεις είναι διάφορο κάποιων άλλων. Αυτό συμβαίνει - και είναι πολύ φυσικό να συμβαίνει - γιατί έχεις διαφορετική αντίληψη του "θείου".

Εγώ με αυτήν την έννοια λέω πως δεν υπάρχουν άθεοι. Ο κάθε άνθρωπος, πιστεύει σε κάτι, σε κάποιον, έχει μια ιδιαίτερη και προσωπική αντίληψη του "θείου" και πιστεύει σ' αυτό. Σ' αυτόν ή σ' αυτό που πιστεύει ο κάθε άνθρωπος γίνεται κατά κάποιον τρόπο ο θεός του. Έτσι το εννοώ δηλ. Θα μπορούσαμε αντί να ρωτάμε "σε ποιον θεό πιστεύεις ;", να ρωτούσαμε "ποιο είναι το Πιστεύω σου ;". Είναι το ίδιο. Η Χριστιανοί έχουν το "πιστεύω εις ένα Θεό, Πατέρα, Παντοκράτορα" κτλ, κτλ, κτλ κι εσύ έχεις το "πιστεύω στην δύναμη του ανθρώπου. Πως πάντων μέτρων άνθρωπος" κτλ, κτλ, κτλ. Και οι δύο πιστεύετε κάπου, σε κάτι. Όλα καλά λοιπόν, κανένα πρόβλημα. Διαφωνείς με αυτόν τον τρόπο που το βλέπω εγώ ;

Edited by - zip on 20/08/2008 12:14:14

20/08/2008, 12:32:25
quote:
... ενώ αυτός που δεν πιστεύει ότι υπάρχει Θεός,
είναι παγανιστής, γιατί σε κάτι άλλο πιστεύει, πλήν ανωτέρας
δυνάμεως...

E, έχουν τα δίκια τους κι αυτοί. (οι παγανιστές εννοώ ... )

Edited by - zip on 20/08/2008 12:38:24

20/08/2008, 12:36:53
quote:

Άποψη, οπτική, γνώμη και μερικές φορές πίστη. Ότι και είναι, είναι σεβαστό γιατί πάνω από όλα είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Και να σου πω και κάτι ; Θες να το πεις Δόγμα ; Πες το. Και το δόγμα σεβαστό είναι κι αυτό. Μήπως εσύ δεν έχεις ;

Edited by - zip on 20/08/2008 13:16:03

20/08/2008, 12:48:42
quote:
zip
Συνεπώς, η δύναμη του ανθρώπου και το "πάντων μέτρον άνθρωπος" είναι - θα μπορούσαμε να πούμε μεταφορικά - οι "θεοί" σου

Οχι φυσικά. Η πίστη ή οι πεποιθήσεις κάθε ανθρώπου δεν είναι απαραίτητο να έχουν προβολή σε κάτι "θεϊκό". Το να "πιστεύω" για παράδειγμα ότι ο ΠΑΟΚ αξίζει να είναι πρωταθλητής δεν κάνει τον ΠΑΟΚ θεό μου.

Ο όρος "πιστεύω", όπως τον έθεσα, δεν έχει την έννοια της τυφλής πίστης που συναντάμε στους "πιστούς" αλλά την έννοια της εμπιστοσύνης στις δυνάμεις και το νου του ανθρώπου. Αλλο η εμπιστοσύνη, η πεποίθηση και άλλο η πίστη. Ελληνικά μιλάμε.

quote:
zip
Έχεις κάποιους "θεούς", κάτι που πιστεύεις και καλά κάνεις

Αντίθετα με ό,τι θέλεις να καταλαβαίνεις, δεν έχω κανένα θεό και σε κανέναν "θεό" δεν αποδίδω υπερφυσικές δυνάμεις.

quote:
zip
Σ' αυτόν ή σ' αυτό που πιστεύει ο κάθε άνθρωπος γίνεται κατά κάποιον τρόπο ο θεός του.

Δε βλέπω γιατί θα πρέπει ντε και καλά το σύνολο των πεποιθήσεων κάποιου να το ονομάζεις "θεό". Οπως σου είπα και προηγουμένως, αν και χρησιμοποιούμε τη λέξη "πιστεύω" κατ'οικονομία για διάφορες έννοιες, εντούτοις δεν έχει την έννοια της "πίστης" όπως θέλεις να το βλέπεις και, ιδιαίτερα, δε σχετίζεται αυτή με οποιαδήποτε "θεϊκή" ή θεϊστική θέση.

quote:
zip
Έτσι το εννοώ δηλ. Θα μπορούσαμε αντί να ρωτάμε "σε ποιον θεό πιστεύεις ;", να ρωτούσαμε "ποιο είναι το Πιστεύω σου ;

Αν ρωτήσεις "ποιό είναι το Πιστεύω σου" σε κάποιον, θα πρέπει να προσδιορίσεις ότι αναφέρεσαι σε υπερφυσικές οντότητες.

Οι άνθρωποι έχουν διάφορα "πιστεύω" και για διάφορους τομείς της ζωής τους. Πιστεύουν για παράδειγμα στην ομάδα τους, πιστεύουν στο κόμμα που ψήφισαν, πιστεύουν ότι η σύζυγός τους δεν τους απατάει, πιστεύουν πως το παιδί τους είναι το ομορφότερο και εξυπνότερο στον κόσμο, πιστεύουν πως θα πάρουν αύξηση την επόμενη χρονιά... Καμία πίστη από τις παραπάνω δεν έχει σχέση με το θεό ή με θρησκευτικά πιστεύω και καμία πίστη από τις παραπάνω δεν μετατρέπει αυτόματα το αντικείμενο της πίστης αυτής σε θεό.

Οποτε, αν θέλεις να ρωτήσεις "ποιά είναι τα "πιστεύω" κάποιου, θα πρέπει να συμπληρώσεις την ερώτησή σου με τη φράση "όσον αφορά το θεό".

quote:
zip
Διαφωνείς με αυτόν τον τρόπο που το βλέπω εγώ ;

Τελείως! Είναι τραβηγμένος από τα μαλλιά για να αποδείξεις την άποψή σου περί "θρησκευτικής πίστης πάντων σε κάτι".

macedon

20/08/2008, 13:19:17
Οk, φίλε macedon, κανένα πρόβλημα. Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι άλλο. Εκεί που λες :

quote:

macedon

μήπως θα ήταν καλύτερο να βάλεις την λέξη γνωρίζω ; Σε ρωτάω γιατί σε κάποιο άλλο θέμα λες :

quote:
macedon
[...]"πιστεύω" που σημαίνει σε απλά ελληνικά "δεν έχω ιδέα αλλά εμπιστεύομαι κάποιους που μου το είπαν".

Επίσης λες :

quote:
όρος "πιστεύω", όπως τον έθεσα, δεν έχει την έννοια της τυφλής πίστης που συναντάμε στους "πιστούς" αλλά την έννοια της εμπιστοσύνης στις δυνάμεις και το νου του ανθρώπου ...

... "παρ' ότι δεν έχω ιδέα", να το συμπληρώσω αυτό ; Γιατί αυτό βγαίνει ως συμπέρασμα από τα λεγόμενά σου.

quote:
Ελληνικά μιλάμε.

Εγώ το ξέρω. Εσύ το ξέρεις ;

υ.γ συγνώμη για την εκ των υστέρων διόρθωση του μυνήματός μου

Edited by - zip on 20/08/2008 13:56:08

20/08/2008, 13:20:02
Έλα μωρέ PREDATOR, μη τα παίρνεις όλα τόσο
σοβαρά... Δεν έγινε και τίποτα... Ως συνήθως
ο Μακεδόν, πήγε να δημιουργήσιε κατάσταση, με
ανύπαρκτα ζητήματα...
Φίλε Κωστάκης, οι άθεοι είναι προσωρινά άστεγοι...
Υπάρχουν σχέδια που τους αφορούν, με τη λογική ότι
θείο ερώτημα υπάρχιε μέσα στον άνθρωπο. Μια πανθρησκεία που
θα κριθεί ώς μπαστάρδεμα, συμβιβαστική και τότε θα πιστευουμε
όλοι το ίδιο...
Μην πιστεύεις ότι πολεμάνε τη παλιά τάξη... Αυτή θέλουν να
αναδέιξουν, μέσα από συνοθυλεύματα με μάγια, γιόγκα και
αποκρυφισμό... μια υλιστική θρησκεία, που να μοιάζει αποδεκτή
απο όλους, γιατί θα είναι λογικη...
20/08/2008, 14:20:38
Αγαπητέ φίλε μου, νομίζω πως έχει γίνει κάποια παρεξήγηση, αν και τα πράγματα είναι απλά.

quote:
zip
μήπως θα ήταν καλύτερο να βάλεις την λέξη γνωρίζω ;

Οχι. Οταν λέω "πιστεύω" στη δύναμη του ανθρώπου, εννοώ πως έχω εμπιστοσύνη σ'αυτήν. Ο όρος "γνωρίζω" δεν έχει καμία θέση εδώ.

Οταν λέω:
"πιστεύω" που σημαίνει σε απλά ελληνικά "δεν έχω ιδέα αλλά εμπιστεύομαι κάποιους που μου το είπαν".

αναφέρομαι στη θρησκευτική πίστη που προϋποθέτει την απόλυτη έλλειψη γνώσης.

Οπως καταλαβαίνεις, είναι διαφορετικές οι έννοιες

"Πιστεύω πως υπήρξε ο Ιησούς και πως ήταν ο γιος του θεού"

"Πιστεύω ότι αξίζω να γίνω διευθυντής".

Το πρώτο προϋποθέτει έλλειψη γνώσης (δεν έχω προσωπική ιδέα αν και τι συνέβηκε τότε αλλά εμπιστεύομαι κάποιους ανώνυμους που μου είπαν πως έτσι έγινε), ενώ το δεύτερο είναι τελείως διαφορετικό.

"Πιστεύω" λοιπόν πως τα πράγματα είναι αρκετά απλά και μάλλον εσκεμμένα μπερδεύεσαι....

macedon

20/08/2008, 14:52:16
quote:
zip:
Άποψη, οπτική, γνώμη και μερικές φορές πίστη. Ότι και είναι, είναι σεβαστό γιατί πάνω από όλα είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Και να σου πω και κάτι ; Θες να το πεις Δόγμα ; Πες το. Και το δόγμα σεβαστό είναι κι αυτό. Μήπως εσύ δεν έχεις ;

Δεν είπα ότι δεν είναι σεβαστό!!!!!! αλίμονο.....Δόγμα είπα ότι είναι.....καθετί το οποίο διέπεται από συγκεκριμένη είτε αρχή το πεις, είτε φιλοσοφία, είτε ιδεολογία, είτε πίστη, από μόνο του δημιουργεί και ένα Δόγμα.-
quote:
zip:
Οk, φίλε macedon, κανένα πρόβλημα. Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι άλλο. Εκεί που λες :

macedon:

zip:
μήπως θα ήταν καλύτερο να βάλεις την λέξη γνωρίζω ; Σε ρωτάω γιατί σε κάποιο άλλο θέμα λες :

macedon:
[...]"πιστεύω" που σημαίνει σε απλά ελληνικά "δεν έχω ιδέα αλλά εμπιστεύομαι κάποιους που μου το είπαν".

Επίσης λες :

όρος "πιστεύω", όπως τον έθεσα, δεν έχει την έννοια της τυφλής πίστης που συναντάμε στους "πιστούς" αλλά την έννοια της εμπιστοσύνης στις δυνάμεις και το νου του ανθρώπου ...

... zip:
"παρ' ότι δεν έχω ιδέα", να το συμπληρώσω αυτό ; Γιατί αυτό βγαίνει ως συμπέρασμα από τα λεγόμενά σου.

macedon:
Ελληνικά μιλάμε.

zip:
Εγώ το ξέρω. Εσύ το ξέρεις ;

Έγραψες zip!!!

20/08/2008, 14:56:21
Ok, φίλε macedon. Κάτι άλλο, λες :

quote:
[...]δεν έχω κανένα θεό και σε κανέναν "θεό" δεν αποδίδω υπερφυσικές δυνάμεις.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω : Πιστεύεις πως υπάρχουν υπερφυσικές δυνάμεις (γενική ερώτηση) και αν ναι, που τις αποδίδεις εσύ προσωπικά ;

20/08/2008, 14:57:04
quote:
macedon:
Αγαπητέ φίλε μου, νομίζω πως έχει γίνει κάποια παρεξήγηση, αν και τα πράγματα είναι απλά.

zip:
μήπως θα ήταν καλύτερο να βάλεις την λέξη γνωρίζω ;

macedon:
Οχι. Οταν λέω "πιστεύω" στη δύναμη του ανθρώπου, εννοώ πως έχω εμπιστοσύνη σ'αυτήν. Ο όρος "γνωρίζω" δεν έχει καμία θέση εδώ.

Οταν λέω:
"πιστεύω" που σημαίνει σε απλά ελληνικά "δεν έχω ιδέα αλλά εμπιστεύομαι κάποιους που μου το είπαν".

αναφέρομαι στη θρησκευτική πίστη που προϋποθέτει την απόλυτη έλλειψη γνώσης.

Οπως καταλαβαίνεις, είναι διαφορετικές οι έννοιες

"Πιστεύω πως υπήρξε ο Ιησούς και πως ήταν ο γιος του θεού"

"Πιστεύω ότι αξίζω να γίνω διευθυντής".

Το πρώτο προϋποθέτει έλλειψη γνώσης (δεν έχω προσωπική ιδέα αν και τι συνέβηκε τότε αλλά εμπιστεύομαι κάποιους ανώνυμους που μου είπαν πως έτσι έγινε), ενώ το δεύτερο είναι τελείως διαφορετικό.

"Πιστεύω" λοιπόν πως τα πράγματα είναι αρκετά απλά και μάλλον εσκεμμένα μπερδεύεσαι....

Δεν μπερδεύτηκε "και μάλιστα εσκεμμένα"....... εσύ μπερδεύτηκες...........νομίζεις συνεχώς ότι απέναντί σου έχεις τα παιδιά του Δημοτικού σου Σχολείου, που θα καταπιούν αμάσητο ότι τους πεις για να εντυπωσιάσεις.....

20/08/2008, 15:31:31
quote:
zip
Πιστεύεις πως υπάρχουν υπερφυσικές δυνάμεις (γενική ερώτηση) και αν ναι, που τις αποδίδεις εσύ προσωπικά

Θα πρέπει να ορίσεις πρώτα τι εννοείς με τον όρο "υπερφυσικές δυνάμεις". Ας μην ξεχνάμε πως πολλές απ'αυτές που θεωρούνταν ως "υπερφυσικές" δεν ήταν τίποτε άλλο παρά φυσικές δυνάμεις που η γνώση του ανθρώπου δεν τις κατείχε.

macedon

20/08/2008, 15:48:49
quote:
Θα πρέπει να ορίσεις πρώτα τι εννοείς με τον όρο "υπερφυσικές δυνάμεις". Ας μην ξεχνάμε πως πολλές απ'αυτές που θεωρούνταν ως "υπερφυσικές" δεν ήταν τίποτε άλλο παρά φυσικές δυνάμεις που η γνώση του ανθρώπου δεν τις κατείχε.

Ως υπερφυσικές δυνάμεις, εννοώ αυτές τις δυνάμεις που δεν εντάσσονται στα όρια της φύσης, που π.χ δεν μπορούμε να τις αντιληφθούμε εμείς και να τις ερμηνεύσουμε, κάποιες άλλες δυνάμεις που παρ' ότι δεν τις βλέπουμε, δεν μπορούμε με τα σημερινά μέσα να τις μετρήσουμε, εν' τούτις υπάρχουν. Αυτό εννοώ εν ολίγοις. Πιστεύεις πως υπάρχουν τέτοιες δυνάμεις ;

20/08/2008, 16:19:49
Αγαπητέ trexagireve, στις 18/08/2008, 12:57:13 μου αναφέρεις - μεταξύ άλλων:

quote:
Όσο για το απόλυτο φίλε μου , κατι είναι ή άσπρο ή μαύρο
δεν υπάρχει γκρί... υπάρχει όμως, διαβάθμιση άσπρου και
μαύρου...Ο άνθρωπος έρχεται στη γή για να βελτιωθεί, αυτό
δεν μπορεί να αλλοιωθεί, χωρίς συνέπειες...

Επειδή έχουμε ξανασυζητήσει το συγκεκριμένο ζήτημα οι δυο μας - νομίζω με αφορμή τον αποσυμβολισμό του γιν και του γιανγκ - προτιμώ να μην μένω μόνο στο λευκό και στο μαύρο αλλά ούτε και στο γκρι.
Προσπαθώ να βλέπω όλα τα υπόλοιπα χρώματα συγχρόνως, με βοηθάει στο να έχω μια πιο πολυδιάστατη οπτική για τα πράγματα.

In anticipation of my resurrection...