ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

el.elyon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
el.elyonΜέλος
23/09/2007, 14:15:55
quote:
elo: Διαφορετική απάντηση….. βάση με ποιανού πιστεύω φίλε μου ;

Φίλε μου elo είπα σαν να θέλεις να είναι διαφορετική. Είναι μια απορία.

quote:
elo: Ιστορική «πραγματικότητα» …ποιες από όλες τις ιστορικές πραγματικότητες είναι η αλήθεια, ώστε να πούμε για το Αύριο ή διαλέγουμε βάση την ανάγκη μας .

Αγαπητέ μου, επαναλαμβάνω ότι υπάρχει η φιλοσοφική Αλήθεια, η θεολογική, η επιστημονική, η μυθολογική και όλες αυτές οι αλήθειες του σήμερα και του χθες είναι η ιστορική μας πραγματικότητα. Άρα μπορούμε να γνωρίζουμε την ιστορική μας πραγματικότητα και έπειτα σαν συνέπεια μπορούμε να πούμε την δική μας Αλήθεια για το Αύριο!
Η ιστορική πραγματικότητα είναι μια! Οι Υποκειμενικές Αλήθειες πολλές!
Εσύ διαλέγεις φίλε μου…….!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

23/09/2007, 20:44:20
quote:
Είναι μάταιο να περιμένω ότι θα παραδεχθείς ότι είσαι εκτος θέματος και το μόνο που θέλεις είναι επίθεση στην Αλήθεια μου!!!
Τα όσα μου γράφεις τα διαβάζω και όχι μόνο αυτά…….!

Τα ίδια και τα ίδια!

quote:
Ναι δεν υπάρχει κόντρα γιατί δεν θέλω καμία κόντρα. Αλλά για άλλη μια φόρα θα πω ότι υπάρχει επίθεση εκ μέρος σου προς την Αλήθεια μου.

Τα ιδια και τα ιδια!

quote:
Να απαντήσω σε τι, ρώτησε κανείς και δεν απάντησα???????!

Ότι και να σε ρωτησουν, τα ιδια και τα ιδια λες!

quote:
Εγώ ρώτησα και έχω κι άλλες ερωτήσεις αλλά εσύ δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσεις!!!

Έλα τώρα. Όταν σου απαντανε, κανεις πως δεν καταλαβαινεις. Απλα το ριχνεις σε ΑΝΟΥΣΙΕΣ ερωτήσεις, μήπως και ο συνομιλητής σου το ξεπεράσει.

quote:
Για ποιο διάλογο μιλάς, για τα ψέματα που λες εις βάρος μου?!

Ποια είναι το ψεματα που ειπα εις βαρος σου?

quote:
Εσύ συνεχίζεις με γρήγορους ρυθμούς την επίθεση σου, πυρ κατά βούληση…….!

Επίθεση? Ανέφερα τι έγραψε ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ, και συμφώνησα μαζι του.

Είπε επί λέξη πως η ΒΙΒΛΟΣ και OI ΓΡΑΦΕΣ, είναι για τα μικρά παιδία.

Μα (πρέπει να είσαι Θεολόγος), τι θα γίνεις δίχως τη ΒΙΒΛΟ?

ΤΙ θα γίνεις δίχως Παύλο? Για αυτό τρέμεις και τρέχεις σαν παλαβός.

quote:
Με τα λόγια σου με δικαιώνεις ότι δεν έχεις ιδέα ποια είναι η Αλήθεια μου!!!

Με τα γραφομενα σου πως Πέφτω διάνα!

quote:
Η ανάγκη σου είναι να επιτίθεσαι με όλη σου τη δύναμη στην Αλήθεια μου!!!

Η Αγάπη, μου λέει να σε ταρακουνήσω μπας και συνέλθεις!

quote:
Κι εγώ που νόμιζα στην αρχή ότι θα ήσουν ένας φιλόσοφος…….?!

Ο φιλόσοφος, γίνεται να είναι επιστήμονας, θεολόγος και ότι θέλει.

quote:
Από αυτά που γράφεις διαπιστώνω ότι έχεις χάσει τον έλεγχο στη μάχη σου ενάντια στην Αλήθεια μου!!!

Από αυτά που γράφεις, διαπιστωνω πως πεφτεις σε αδιεξοδο, αφου λες πως την θεωρια ακολοθει η πραξη!

Αυτο δεν κανει η ΕΠΙΣΤΗΜΗ? Προχωραει, ανακαλυπτει, θεραπευει.

Και ο Χριστοδουλος τι κανει?

Αφου εχει εξασφαλισμενη θεσουλα στον παραδεισο, (αυτη δεν ειναι η θεωρια?) γιατι οταν του στελνει *(ο ΘΕΟΣ λεει!!!!!!!) τον καρκινο, (και τον καλει στην αγκαλια του), την κανει σε Νοσοκομια? (επιστημη).

Εδώ, εσυ δεν αδυνατεις να καταλαβεις τι γραφω, και απλα κανεις πως δεν καταλαβαινεις?

Αν η επιστημη εμενε στον πενιχρό θεο σας, θα είχαμε ακόμα μεσαίωνα, βασανιστηρια, και σκαταδισμο.

quote:
Ναι, τώρα το γνωρίζω ότι θα συνεχίζεις το πόλεμο!!!
Ελπίζω να μη χαθείς από τα πυρά σου!!!

Τα πυρά μου είναι απλά χάδια Ελ Ελυον. Στα μικρά παιδιά, δεν παίρνουν το γλειφιτζούρι. Σου έχω γράψει πως σε αγαπώ, και τα λόγια μου σιγά σιγά, κατι αφήνουν μέσα σου.
Αν την νύχτα πετάγεσαι στον ύπνο σου, πες μου να αυξήσω τη δόση.

quote:
Εάν αυτό που γράφεις δεν είναι ψέμα και συκοφαντία τότε τι είναι???

Για πες μου ποιανού σκέψεις έχω αντιγράψει?

Σου γράφω πάντα την αλήθεια ΕΛ ΕΛΥΟΝ. Απλά δεν καταλαβαίνεις τι σου γράφω.

Δεν κάνεις συνέχεια COPY and PAST ότι γράφουμε?

quote:
Μα σαφώς κι ερωτήσεις μου θα σου φανούν ανούσιες γιατί είσαι ανίκανος να Απαντήσεις!!! Γιατί είσαι αντίχριστιανός και μισείς τους Χριστιανούς!!!

Σου έχω γράψει πως είμαι ΕΣΥ και σε αγαπώ. Το ξέχασες?

quote:
Ήσουν ανίκανος να μου πεις ποια είναι η Ηθική σου!!!
Ήσουν Ανίκανος να μου πεις ποιος είναι ο Θεός σου!!!
Ήσουν και είσαι Ανίκανος να έχεις Αλήθεια γιατί φοβάσαι την Αλήθεια!!!

Βλέπεις, εσύ δεν δύνασαι να καταλάβεις πως η ηθική, ο θεός, η αγάπη, η συμπόνια, η καλοσύνη, το σωστό, είναι συνώνυμα της αλήθειας, και είναι μια και μοναδική κίνηση. Αν γίνει προσωπική, αφού το εγώ μας είναι στο χρόνο, (φθαρτό και περιορισμένο), δεν είναι πλέον η ίδια κίνηση. Η αλήθεια δεν έχει να κάνει τίποτα με το προσωπικό, παρότι το προσωπικό (στην τελειότητα του μοιάζει αυτής της κίνησης). Αυτό γιατί ο συνηθισμένος νους, μπερδεύει το ηθικό με το ανήθικο, την αγάπη και συμπόνια με την ευχαρίστηση, το σωστό με το πλανεμένο.

Επομένως αγαπητέ ΕΛ ΕΛΥΟΝ, μην κλαψουρίζεις και ωρύεσαι πως βάλλομαι στην αλήθεια σου. Στην πλάνη σου συνεχώς αναφέρομαι.

quote:
Επειδή είσαι ανίκανος να απαντήσεις δεν θα σε ρωτήσω τίποτα!!!

Όταν ωριμάσεις θα γράψω και άλλα. Είσαι ακόμα με πιπίλα στα μάτια μου.

quote:
Κι αλλά σου αναγνωρίζω, τα παραμύθια σου!!!

Τα παραμυθία είναι για τα παιδιά. Για αυτό στα λέω.

quote:
Νομίζεις! Εδώ και πολύ καιρό έχω καταλάβει ότι είσαι ΧΡΙΣΤΟΣ, ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

Ψττ! Με λιγες διαφορές. Γεννήθηκα με έρωτα, δεν προσκύνησα ποτέ τον πατέρα μου, και έχω αδυναμία στις καλόγριες!

quote:
Δεν θα ρωτήσω τίποτα. Έτσι κι αλλιώς θεωρείς ανούσιες τις ερωτήσεις μου. Καλά κάνεις!!!
Ίσως να είναι το τελευταίο μήνυμα μου προς εσένα. Αφού αποκάλυπτες τη ΠΛΑΝΗ δεν μένει τίποτα άλλο!!!
Θα ζητήσω από το Esoterica να σε τιμήσουν γιατί αποκάλυπτες τη ΠΛΑΝΗ!
Συγχαρητήρια!!!!!!!

Το τελευταίο μήνυμα προς εμένα? Φιλαρα δεν μου τα λες καλά.
Θέλεις να πάρω τα βουνά?
Θέλεις να κόψω τις φλέβες μου ?
Άσε τις κουταμάρες και συνέχυσε να γράφεις.

Όλοι μαθαίνουμε Ελ Ελυον, νομίζω πως και ότι ονομάζεις Θεο αυτο κανει.

Κινειται με κάθε τι, και διορθώνει ατέλειες.

Δεν θα το έλεγες αυτό, Αγάπη?

24/09/2007, 00:19:51
Ακριβώς εδώ μπερδεύομαι φίλε μου el.elyon .

Αναφέρεις για φιλοσοφική, επιστημονική …κλπ…ιστορικές πραγματικότητες, λέγοντας ότι ο καθένας μας διαλέγει την προσωπική του αλήθεια μέσα σε όλες αυτές τις πραγματικότητες, την δικιά του προσωπική αλήθεια .

Και ξαφνικά γράφεις «Η ιστορική πραγματικότητα είναι μια! Οι Υποκειμενικές Αλήθειες πολλές!».

Δηλαδή φίλε μου αν κατάλαβα καλά, μόνο μια από όλες αυτές τις πραγματικότητες είναι η αληθινή, οι υπόλοιπες είναι αυτό που αναφέρουμε ως πλάνη ή αν θέλεις αυτό που λες και εσύ, υποκειμενικές αλήθειες .

Αν κατάλαβα καλά, θα ήθελα απλά να μου αναφέρεις ποια είναι αυτή η αληθινή πραγματικότητα που μιλάς και πως γνωρίζεις πραγματικά την ΜΙΑ αλήθεια, πραγματικότητα, μέσα σε όλες τις υπόλοιπες .

Αν πάλι δεν κατάλαβα καλά αυτά που γράφεις, sorry .

UnseenΜέλος
24/09/2007, 09:04:52
Καλημέρα αγαπητοί φίλοι

Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που φαίνεται να πηγαίνει συνέχεια στραβά σε ένα θέμα που θα μπορούσε να είναι πολύ ενδιαφέρον και ποιο είναι το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί σε όλους τους συζητητές.

Και πάλι αρχίζω να σκέφτομαι σε όρους δυιστικούς: σωστό-λάθος, αλήθεια-πλάνη και μετά σκέφτομαι τους γάιδαρους που μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Γιατί γάιδαρος είμαι κι εγώ, όπως μάλλον και οι περισσότεροι αν όχι όλοι που εκφέρουμε μια γνώμη. Τελικά μόνο αυτό κάνουμε και μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε: να εκφέρουμε γνώμες.

Το αν μια γνώμη προβάλλεται πιο άρτια από μια άλλη, αυτό είναι θέμα μαεστρίας και βαθμού συνειδητοποίησης αυτού που την εκφέρει, όμως νιώθω ότι καμιά γνώμη δεν μπορεί να κατισχύσει μιας άλλης. Με ποιου είδους αυθεντία άλλωστε; Ποιος έχει τόση έπαρση ώστε να πιστεύει πως η γνώμη του είναι καλύτερη, στη βασική της αλήθεια, από κάποιου άλλου, προσδίδοντας εντέλει στον εαυτό του μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι στον συνάνθρωπό του; Αρτιότερη στην έκφρασή της ίσως, πιο τεκμηριωμένη ίσως, αλλά καλύτερη;… Όχι, ο Θεός (μέσα μας και έξω μας) να μας φυλάει από τέτοιες πλάνες που υπονομεύουν τη συνείδηση της Eνότητας, φίλοι μου…

Καλημέρα
Unseen

Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.

el.elyonΜέλος
24/09/2007, 10:23:19
quote:

Καλημέρα αγαπητοί φίλοι

Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που φαίνεται να πηγαίνει συνέχεια στραβά σε ένα θέμα που θα μπορούσε να είναι πολύ ενδιαφέρον και ποιο είναι το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί σε όλους τους συζητητές.

Και πάλι αρχίζω να σκέφτομαι σε όρους δυιστικούς: σωστό-λάθος, αλήθεια-πλάνη και μετά σκέφτομαι τους γάιδαρους που μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Γιατί γάιδαρος είμαι κι εγώ, όπως μάλλον και οι περισσότεροι αν όχι όλοι που εκφέρουμε μια γνώμη. Τελικά μόνο αυτό κάνουμε και μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε: να εκφέρουμε γνώμες.

Το αν μια γνώμη προβάλλεται πιο άρτια από μια άλλη, αυτό είναι θέμα μαεστρίας και βαθμού συνειδητοποίησης αυτού που την εκφέρει, όμως νιώθω ότι καμιά γνώμη δεν μπορεί να κατισχύσει μιας άλλης. Με ποιου είδους αυθεντία άλλωστε; Ποιος έχει τόση έπαρση ώστε να πιστεύει πως η γνώμη του είναι καλύτερη, στη βασική της αλήθεια, από κάποιου άλλου, προσδίδοντας εντέλει στον εαυτό του μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι στον συνάνθρωπό του; Αρτιότερη στην έκφρασή της ίσως, πιο τεκμηριωμένη ίσως, αλλά καλύτερη;… Όχι, ο Θεός (μέσα μας και έξω μας) να μας φυλάει από τέτοιες πλάνες που υπονομεύουν τη συνείδηση της Eνότητας, φίλοι μου…

Καλημέρα
Unseen

Στον κόσμο του Πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή.

Αγαπητή μου Unseen καλημέρα.

Σ΄ ευχαριστώ για άλλη μια φόρα για την ομορφιά που χαρίζεις με τις σκέψεις σου. Και ζήτω συγνώμη και αναλαμβάνω την ευθύνη μου!

Όμως, Όμορφη, θεωρώ καλύτερο που ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ μου τα λέει έξω από τα δόντια. Μου λέει την Αλήθεια του. Όπως και εσύ τα λες έξω από τα δόντια! Αλλά σαφώς κάθε πράγμα έχει και τα όρια. Και αυτή η αντιπαράθεση έφτασε στο τέλος!

Αγαπητή μου αυτό που δεν μπορώ είναι η υποκρισία!!! Δεν νομίζω ότι ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ είναι υποκριτής! Με αγαπάει με το δικό τρόπο, με την δική του αγάπη!! Και εγώ το ίδιο!!

Νομίζω πως μερικές φόρες χρειάζεται και η ένταση και η αντιπαράθεση και η λεπτή ειρωνεία αλλά σαφώς με μέτρο!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 24/09/2007 10:25:54

24/09/2007, 10:31:17
Εγώ απορώ για κάτι άλλο, καλή μου Unseen!

Καθόμαστε και φιλοσοφούμε σε ένα θέμα εδώ και τόσο καιρό κι αναφέρουμε πράγματα βαθυστόχαστα, όμορφα, καταθέτουμε σκέψεις που θεωρούμε σημαντικές για εμάς και προσπαθούμε να μοιραστούμε με τους συνανθρώπους μας κάποια κομμάτια που είναι προϊόντα ωρίμων σκέψεων μας.

Έχουμε αναφερθεί στο ψέμα, στην αλήθεια (αντικειμενική, υποκειμενική κλπ), στην πλάνη, στην αγάπη, στον Εαυτό και σε πόσα ακόμη ζητήματα που απασχολούν εδώ κι αιώνες φιλοσόφους και τους κάνουν να μεγαλουργούν.

Κι ενώ συζητάμε για όλα αυτά, έρχεται μια στιγμή που φαινόμαστε αδύναμοι να κάνουμε έναν διάλογο με έναν συνομιλητή μας και να τον σεβαστούμε.
Προσπαθούμε να συζητήσουμε για ζητήματα που είναι ομολογουμένως δύσκολα και δεν είμαστε σε θέση να αποδείξουμε σε μια απλή περίπτωση ότι μπορούμε να κατανοήσουμε.

Κι είναι απορίας άξιον πως ενώ θέλουμε να συζητήσουμε για πράγματα που ανήκουν ίσως σε μια σφαίρα διαφορετική από αυτήν της καθημερινότητας, δεν έχουμε κατορθώσει να τιθασεύσουμε τον εαυτό μας όταν αυτός επικοινωνεί με έναν άλλον άνθρωπο που είναι και πολύ πιο απλό.

Εάν αυτό είναι το μόνο πράγμα το οποίο μπορούμε ή έχουμε πείσει τον εαυτό μας ότι είμαστε σε θέση να καταφέρουμε, τι να πω?
Είμαστε άξιοι θαυμασμού...

In anticipation of my resurrection...

el.elyonΜέλος
24/09/2007, 10:47:58
quote:
elo: Και ξαφνικά γράφεις «Η ιστορική πραγματικότητα είναι μια! Οι Υποκειμενικές Αλήθειες πολλές!».

Φίλε μου elo οι υποκειμενικές αλήθειες είναι η Ιστορική Πραγματικότητα. Αλλά η Ιστορική Πραγματικότητα δεν είναι η Αντικειμενική Αλήθεια!!

quote:
elo: Δηλαδή φίλε μου αν κατάλαβα καλά, μόνο μια από όλες αυτές τις πραγματικότητες είναι η αληθινή, οι υπόλοιπες είναι αυτό που αναφέρουμε ως πλάνη ή αν θέλεις αυτό που λες και εσύ, υποκειμενικές αλήθειες .

Αγαπητέ μου elo επαναλαμβάνω ότι η πραγματικότητα αφόρα το χθες και το σήμερα και όχι το αύριο! Η πραγματικότητα είναι αυτό που έχει συμβεί και που συμβαίνει. Για αυτό και είναι Ιστορική! Για αυτό και μπορούμε να την αναλύσουμε, να την ερευνήσουμε, να την μάθουμε και έτσι σαν συνέπεια το αύριο να είναι διαφορετικό! Αυτό δεν μας λέει η Ιστορική Πραγματικότητα;
Αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι μας επιφυλάσσει το Αύριο!!

quote:
elo: Αν κατάλαβα καλά, θα ήθελα απλά να μου αναφέρεις ποια είναι αυτή η αληθινή πραγματικότητα που μιλάς και πως γνωρίζεις πραγματικά την ΜΙΑ αλήθεια, πραγματικότητα, μέσα σε όλες τις υπόλοιπες .

Δεν έχω πει για αληθινή πραγματικότητα αλλά για ιστορική πραγματικότητα! Για την Ιστορία το ψέμα είναι ένα γεγονός άρα σαν γεγονός είναι Αλήθεια. Άρα ως προς τα γεγονότα η Ιστορική Πραγματικότητα είναι Αλήθεια αλλά ως προς το περιεχόμενο δεν είναι μόνο Αλήθεια αλλά είναι και Ψέμα. Έτσι έχουμε τις Υποκειμενικές Αλήθειες!!
Τώρα ποια Υποκειμενική Αλήθεια είναι η Αντικειμενική, προς το παρόν καμία!

quote:
elo: Αν πάλι δεν κατάλαβα καλά αυτά που γράφεις, sorry .

Εάν ξανά δεν σου έδωσα να καταλάβεις, συγνώμη. Την επόμενη φόρα θα προσπαθήσω καλύτερα!
Καλημέρα φίλε μου.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 24/09/2007 10:50:33

el.elyonΜέλος
24/09/2007, 11:08:11
quote:
Dying Incubus: Κι είναι απορίας άξιον πως ενώ θέλουμε να συζητήσουμε για πράγματα που ανήκουν ίσως σε μια σφαίρα διαφορετική από αυτήν της καθημερινότητας, δεν έχουμε κατορθώσει να τιθασεύσουμε τον εαυτό μας όταν αυτός επικοινωνεί με έναν άλλον άνθρωπο που είναι και πολύ πιο απλό.

Νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός αγαπητέ μου Dying Incubus. Για μένα, είμαι σίγουρος ότι έχω πλήρης έλεγχο του εαυτού μου και επίσης το ίδιο πιστεύω και για τον ΠΛΑΤΩΝΑ.

Σαφώς και έχεις και δίκαιο γιατί ίσως η αντιπαράθεση μου με τον ΠΛΑΤΩΝΑ μπορεί να μην ήταν ουσιαστική για την συζήτηση αλλά δεν ήταν μια κόντρα! Αυτή η αντιπαράθεση έκλεισε αγαπητέ μου!

Πάντως ούτε εγώ αλλά ούτε κι ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ήμασταν υποκριτές και αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό!!!

Παρόλα αυτά, συγνώμη!

quote:
Dying Incubus:
Εάν αυτό είναι το μόνο πράγμα το οποίο μπορούμε ή έχουμε πείσει τον εαυτό μας ότι είμαστε σε θέση να καταφέρουμε, τι να πω?
Είμαστε άξιοι θαυμασμού...

Εσύ τι λες αγαπητέ μου ότι μόνο αυτό μπορούμε?
Δεν έχουμε προσφέρει τίποτα το ελάχιστο?

Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος ότι προσφέρουμε, τα λάθη μας! Γιατί δεν είναι απαραίτητο να μαθαίνω μόνο από τα λάθη μου αλλά μπορώ να μάθω και από τα λάθη σου!!

“Δύστυχος” αγαπητέ μου πότε δεν ήμουν και δεν είμαι και ούτε θα είμαι υποκριτής. Για αυτό και οι φίλοι μου είναι λίγοι αλλά καλοί. Γιατί η αληθινή φιλία δεν κερδίζεται αλλά χαρίζεται…….!

Καλή σου μέρα!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

24/09/2007, 13:04:52
Αγαπητέ μου el.elyon, επ' ουδενί δεν θα χαρακτήριζα έναν συνάνθρωπο μου ως υποκριτή και λυπάμαι αν αποκόμισες αυτή την αίσθηση.
Δεν σε θεωρώ κάτι τέτοιο!

Από την άλλη, ποτέ δεν θα έλεγα πως η προσφορά όλων μας είναι μηδαμινή.
Δεν θα κρίνω την συνεισφορά του καθενός μας κι αν θέλεις και την προσωπική μου άποψη, θεωρώ πως η συμβολή όλων μας στις Συζητήσεις είναι αρκετά σημαντική.

Η αλήθεια είναι πως η απάντηση που έστειλα νωρίτερα ήταν υπερβολική και το έκανα συνειδητά.
Δεν θα σου πω το λόγο που το έκανα, πιστεύω όμως πως είσαι αρκετά έξυπνος για να καταλάβεις το λόγο που συνέβη αυτό.

Θα σου πω μόνο ότι πρόθεση μου δεν ήταν ούτε να χαρακτηρίσω κάποιον ως υποκριτή, ούτε να μειώσω την συμβολή κάποιου στις Συζητήσεις.
Το γεγονός άλλωστε ότι χρησιμοποίησα το α' πληθυντικό πρόσωπο κι όχι το β' πληθυντικό, υποδηλώνει ότι κατά καιρούς μπορεί να δυσκολευόμαστε όλοι μας στο να κάνουμε κάτι πιο απλό από κάτι που είναι πιο δύσκολο.

el.elyonΜέλος
24/09/2007, 13:30:05
quote:
Dying Incubus: Αγαπητέ μου el.elyon, επ' ουδενί δεν θα χαρακτήριζα έναν συνάνθρωπο μου ως υποκριτή και λυπάμαι αν αποκόμισες αυτή την αίσθηση.
Δεν σε θεωρώ κάτι τέτοιο!

Μα σαφώς και δεν θεώρησα και δεν θεωρώ ότι με χαρακτήριζες υποκριτή. Εγώ απλά εξήγησα. Σ΄ ευχαριστώ!

quote:
Dying Incubsu: Από την άλλη, ποτέ δεν θα έλεγα πως η προσφορά όλων μας είναι μηδαμινή.
Δεν θα κρίνω την συνεισφορά του καθενός μας κι αν θέλεις και την προσωπική μου άποψη, θεωρώ πως η συμβολή όλων μας στις Συζητήσεις είναι αρκετά σημαντική.

Πολύ ωραία. Ας γίνει σημαντικότερη και ουσιαστικότερη!!!

quote:
Dying Incubus: Η αλήθεια είναι πως η απάντηση που έστειλα νωρίτερα ήταν υπερβολική και το έκανα συνειδητά.
Δεν θα σου πω το λόγο που το έκανα, πιστεύω όμως πως είσαι αρκετά έξυπνος για να καταλάβεις το λόγο που συνέβη αυτό.

Αγαπητέ καλά έκανες. Και πολύ καλά κάνεις που δεν λες το λογο!
Για μένα σημασία έχει που το έκανες συνειδητά!!!

quote:
Dying Incubus: Θα σου πω μόνο ότι πρόθεση μου δεν ήταν ούτε να χαρακτηρίσω κάποιον ως υποκριτή, ούτε να μειώσω την συμβολή κάποιου στις Συζητήσεις.

Μα δεν χαρακτήριζες και ούτε μείωσες κάποιον! Απλά ήσουν συνειδητά υπερβολικός!!!

quote:
Dying Incubus: Το γεγονός άλλωστε ότι χρησιμοποίησα το α' πληθυντικό πρόσωπο κι όχι το β' πληθυντικό, υποδηλώνει ότι κατά καιρούς μπορεί να δυσκολευόμαστε όλοι μας στο να κάνουμε κάτι πιο απλό από κάτι που είναι πιο δύσκολο.

Πάντως εγώ ξεχωρίζω το ρόλο σου ως Συντονιστή από το ρόλο σου ως Dying Incubus. Ως Συντονιστής δεν πρέπει να κάνεις λάθη!!!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Odysseus_nemoΜέλος
25/09/2007, 04:57:56
el.elyon γράφεις :
quote:
Μα αγαπητέ μου δεν υπάρχει και Αντικειμενική Αλήθεια και Υποκειμενική! Και δεν υπάρχει μόνον η Αλήθεια αλλά υπάρχει και το Ψέμα! Άραγε και το Ψέμα έχει απόλυτο περιεχόμενο και δεν συνοδεύεται από επιθετικούς προσδιορισμούς?!

Άρα αφού υπάρχει και η Αλήθεια και το Ψέμα, η ερώτηση είναι το πώς υπάρχει και Αλήθεια και Ψέμα? Γιατί εάν υπάρχει είτε η Αλήθεια είτε το Ψέμα δεν θα μπορέσουν να υπάρχουν ξεχωριστά και τα δυο, άρα, επαναλαμβάνω την ερώτηση, πως μπορεί να υπάρχει και η Αλήθεια και το Ψέμα?

Μπορείς να μου εξηγήσεις ποιά η σχέση του Ψεύδους με την Αλήθεια;

Μήπως το ψέμμα είναι ένα είδος υποκειμενισμού ;

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

25/09/2007, 08:10:53
el.elyon έγινες απόλυτα κατανοητός, ειδικά με αυτό που λες «Τώρα ποια Υποκειμενική Αλήθεια είναι η Αντικειμενική, προς το παρόν καμία!»

Βέβαια αυτή η απάντηση που δίνεις, συμπεριλαμβάνει τις προσωπικές (υποκειμενικές) αλήθειες όλων μας, την δικιά σου, την δικιά μου, του κάθε ανθρώπου που πιστεύει σε κάτι …..

Φίλε μου ορισμένες φορές νομίζω ότι συνομιλώ με κάποιον άλλον, και όχι με τον el.elyon που θυμάμαι, τον απόλυτο και κλειστό στα πιστεύω του και στην αλήθεια του .

Η μήπως κάνω λάθος ;

25/09/2007, 09:31:53
quote:

Πάντως εγώ ξεχωρίζω το ρόλο σου ως Συντονιστή από το ρόλο σου ως Dying Incubus. Ως Συντονιστής δεν πρέπει να κάνεις λάθη!!!

Αγαπητέ μου el.elyon, από τα λάθη μαθαίνεις.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επιδιώκουμε να κάνουμε λάθη και καλό θα ήταν να τα προλαμβάνουμε όσο μπορούμε βέβαια αλλά όταν τα κάνουμε να είμαστε σε θέση να δούμε αυτά που έχουν να μας διδάξουν.

Το ρόλο του Συντονιστή λοιπόν καλείται να τον αναλάβει ένας άνθρωπος, οπότε υπάρχει η πιθανότητα να κάνει κάποια λάθη.
Αν καλούταν να τον αναλάβει ένα ρομπότ ή ο Πάπας τότε αυτή η πιθανότητα θα έτεινε να εξαλειφθεί...

25/09/2007, 09:32:10
quote:
Unseen - όμως νιώθω ότι καμιά γνώμη δεν μπορεί να κατισχύσει μιας άλλης. Με ποιου είδους αυθεντία άλλωστε; Ποιος έχει τόση έπαρση ώστε να πιστεύει πως η γνώμη του είναι καλύτερη, στη βασική της αλήθεια, από κάποιου άλλου, προσδίδοντας εντέλει στον εαυτό του μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι στον συνάνθρωπό του;

Unseen μου έχεις δίκιο σε αυτά λες .

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, πως καμία προσωπική αλήθεια, κανένα πιστεύω δεν είναι ανώτερο, δεν μπορεί να υπερισχύσει πάνω στην βούληση ενός άλλου ανθρώπου .

Πρέπει να κατανοήσουμε πως κάθε προσπάθεια που γίνεται στο να αποδείξουμε και να επιβεβαιώσουμε πως τα προσωπικά μας πιστεύω είναι ανώτερα και ορθότερα από κάποιου άλλου, έστω και ασυναίσθητα, δεν είναι παρά μια εγωιστική προσπάθεια, μια άσχημη ηδονή ανωτερότητας που θα μας κρατάει κολλημένους σε μη ουσιώδη πράγματα, νομίζοντας πως έχουμε κατακτήσει την αλήθεια ενώ στην πραγματικότητα έχουμε κλειστεί σε μια φυλακή (εγωισμός) που δεν γνωρίζουμε, που δεν μπορούμε να δούμε να αντιληφθούμε τους τοίχους που όλο και περισσότερο στενεύουνε, γεμίζοντας το μυαλό μας με εγωπάθεια και αυταπάτη.

Φιλαράκια μια Αλήθεια υπάρχει, αυτή που θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους μακριά από εγωισμούς και δήθεν ανωτερότητες, αυτή που θα μας κάνει να κατανοήσουμε πως καθένας από μας αντιλαμβάνεται την αισθητή πραγματικότητα ανάλογα με το πώς τη σκέφτεται .

Αυτό, βέβαια, δεν αλλάζει τα Αρχέτυπα που έχουμε μέσα μας, και ούτε αλλάζει την ατραπό που πρέπει να ακολουθήσουμε, αρκεί αυτή να εμπεριέχει μέσα της την αυτογνωσία προς το εγώ μας .

Ένας απαραίτητος δρόμος που πρέπει να περάσουμε ώστε να γνωρίσουμε την ηθική, την αγάπη .

Ένας απαραίτητος δρόμος που πρέπει να διαβούμε, για να αποβάλουμε, να θυσιάσουμε το εγωιστικό εγώ μας .

Edited by - elo on 25/09/2007 09:34:33

25/09/2007, 09:35:01
quote:
Πρέπει να κατανοήσουμε πως κάθε προσπάθεια που γίνεται στο να αποδείξουμε και να επιβεβαιώσουμε πως τα προσωπικά μας πιστεύω είναι ανώτερα και ορθότερα από κάποιου άλλου, έστω και ασυναίσθητα, δεν είναι παρά μια εγωιστική προσπάθεια, μια άσχημη ηδονή ανωτερότητας που θα μας κρατάει κολλημένους σε μη ουσιώδη πράγματα, νομίζοντας πως έχουμε κατακτήσει την αλήθεια ενώ στην πραγματικότητα έχουμε κλειστεί σε μια φυλακή (εγωισμός) που δεν γνωρίζουμε, που δεν μπορούμε να δούμε να αντιληφθούμε τους τοίχους που όλο και περισσότερο στενεύουνε, γεμίζοντας το μυαλό μας με εγωπάθεια και αυταπάτη.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο, φίλε μου!

el.elyonΜέλος
25/09/2007, 09:39:27
quote:
Odysseus_nemo: Μήπως το ψέμμα είναι ένα είδος υποκειμενισμού ;

Για μένα, Ναι!
Δεν υπάρχει αντικειμενικό Ψέμα γιατί δεν υπάρχει αντικειμενική Αλήθεια!!

quote:
Odysseus_nemo: Μπορείς να μου εξηγήσεις ποιά η σχέση του Ψεύδους με την Αλήθεια;

Συγνώμη αλλά δεν πολύ κατάλαβα τι εννοείς?

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
25/09/2007, 10:04:30
quote:
elo: Φίλε μου ορισμένες φορές νομίζω ότι συνομιλώ με κάποιον άλλον, και όχι με τον el.elyon που θυμάμαι, τον απόλυτο και κλειστό στα πιστεύω του και στην αλήθεια του .
Η μήπως κάνω λάθος ;

Φίλε μου, elo, είμαι ο ίδιος. Γνωρίζω ότι είχα δώσει αυτήν την εντύπωση αλλά δεν είμαι!
Η Αλήθεια μου είναι προσωπική μου Αλήθεια.
Η Αλήθεια μου είναι το δόγμα μου αλλά όχι ένα δόγμα που αναιρεί την ελευθερία αλλά που μου χαρίζει την ελευθερία.

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
25/09/2007, 10:14:17
quote:
Dying Incubus: Αγαπητέ μου el.elyon, από τα λάθη μαθαίνεις.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επιδιώκουμε να κάνουμε λάθη και καλό θα ήταν να τα προλαμβάνουμε όσο μπορούμε βέβαια αλλά όταν τα κάνουμε να είμαστε σε θέση να δούμε αυτά που έχουν να μας διδάξουν.

Σωστά!

quote:
Dying Incubus: Το ρόλο του Συντονιστή λοιπόν καλείται να τον αναλάβει ένας άνθρωπος, οπότε υπάρχει η πιθανότητα να κάνει κάποια λάθη.
Αν καλούταν να τον αναλάβει ένα ρομπότ ή ο Πάπας τότε αυτή η πιθανότητα θα έτεινε να εξαλειφθεί...

Σαφώς και δεν είσαι αλάθητος ως άνθρωπος αλλά ως Συντονιστής θα πρέπει να είσαι αλάθητος! Ελπίζω να είμαι κατανοητός……

Καλημέρα σε όλους!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

25/09/2007, 11:00:42
Μάλλον δεν έγινα εγώ κατανοητός, αγαπητέ...

Καλή σου μέρα!

25/09/2007, 11:07:05
quote:
Dying_Incubus - Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επιδιώκουμε να κάνουμε λάθη και καλό θα ήταν να τα προλαμβάνουμε όσο μπορούμε βέβαια αλλά όταν τα κάνουμε να είμαστε σε θέση να δούμε αυτά που έχουν να μας διδάξουν.

Φίλε μου Dying_Incubus sorry που άλλαξα (bold) το μήνυμα σου, αλλά ειλικρινά αυτό που έγραψες είναι πολύ σημαντικό … για όλους μας, αλλά και πολύ δύσκολο να το κάνουμε .
Βλέπεις η πραγματική αυτοκριτική στον εαυτό μας, στα λάθη μας είναι κάτι που το περνάμε απαρατήρητα, ίσως γιατί έτσι μας βολεύει πολλούς .
Ακόμα και όταν γίνεται είναι εντελώς επιφανειακή…

Ίσως είναι το ποιο σημαντικό κομμάτι σε αυτό που λέμε αυτογνωσία, είναι η εσωτερική δύναμη που χρειάζεται, στο να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε την πηγή των αδυναμιών μας και σαν πρώτο βήμα να κουβεντιάσουμε μαζί τους για να της γνωρίσουμε πραγματικά .

quote:
el.elyon - Φίλε μου, elo, είμαι ο ίδιος. Γνωρίζω ότι είχα δώσει αυτήν την εντύπωση αλλά δεν είμαι!

Εσύ γνωρίζεις καλύτερα φιλαράκι, αλλά επέτρεψε μου εμένα σαν (παρατηρητής) να διακρίνω την διαφορά στης τωρινές απόψεις σου, σύγκριση με τις παλιότερες .