ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ποια είναι η θέση της γυναίκας στο Χριστιανισμό; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ποια είναι η θέση της γυναίκας στο Χριστιανισμό; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γάτος31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
26/05/2004, 09:50:10
fatboy51 που να βρίσκεις Μαινάδες τώρα για να τελετουργήσουν;

Άσε να καταργήσουμε πρώτα τον εβραιοχριστιανισμό και μετά βλέπουμε πως θα τα καταφέρουμε να βρούμε τα άλλα.

Ο κακός λύκος

fatboy51Νέο Μέλος
26/05/2004, 13:31:23

Καλέ μου άνθρωπε Ramoglou, μίλησε κανένας για επαναβίωση; Μην τρελλαθούμε κιόλας... Ουτε που μου πέρασε από το μυαλό!!!

Άλλος ήταν ο σκοπός του μηνύματος, να δώσει στη διένεξη ένα βάθος χρόνου, που την κάνει ουσιαστικά άνευ ουσίας... Γιατί αυτές οι διενέξεις πολλές φορές ξεπέφτουν σε ένα επίπεδο "και ο δικός μου αδερφός δέρνει το δικό σου αδερφό". Ε, δε λέει...

Αυτό που κυρίως γλεντάω εγώ είναι να βρίσκει κανείς τις εσωτερικές αντιφάσεις στα επιχειρήματα του ενός και του άλλου. Λίγο διεστραμμένο, θα μου πεις, αλλά τι να κάνουμε!!

--------------------
USE IT OR LOSE IT !!

26/05/2004, 14:54:53
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΧΤΗ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ / ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΕ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΕΣ ΚΑΤ' ΕΜΕ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ γάτος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

26/05/2004, 15:54:56
Ουδέποτε μίλησα για αναβίωση-επαναβίωση ή κάποιο άλλο γύρισμα, πισωγύρισμα, μερικό γύρισμα, στριφογύρισμα.

Και μένα μ αρέσει η αντίφαση γιατί μέσα από αυτή γεννιέται η απορία , ο αντίλογος , η αναζήτηση και τέλος η επαναθεώρηση ( Πολύτεκνη η κυρία Αντίφαση ).

Απλά ο γατούλης ως γνήσιο αιλουροειδές ήρθε αμόλησε ένα θέμα και την έκανε για άλλες πολιτείες.
Μήπως είναι ο καιρός του ζευγαρώματος και πήρε σβάρνα τα κεραμίδια ;

Τές πα απλά σιχαίνομαι τα δόγματα και τα Ιερατεία , και εκεί ήθελα να επικεντρώσω την όποια μου αντίρρηση-αντίδραση . Μ αρέσει να ερευνώ την ουσία της κάθε θρησκείας .

Άντε καλό απόγευμα .

Υ.Γ. : Esoterica.fm στους 69 μεγάκυκλους :

Ήταν ένας γάτος μαύρος πονηρός κάθε που εβράδιαζε γίνονταν καπνός ……….

Ο κακός λύκος

fatboy51Νέο Μέλος
27/05/2004, 12:00:32

Νομίζω πως για την ουσία της κάθε θρησκείας, ας το πούμε της κάθε πίστης καλύτερα, πρέπει (νομίζω) να δούμε το εσωτερικό της μέρος, Και εκεί αρχίζουνε τα όργανα... Γιατί συνήθως το "κατεστημένο" κείμενο συνήθως αναιρείται, και τα πράγματα κινούνται στα όρια της αίρεσης.

Αλλά, όπως έχει ειπωθεί κι αλλού, το ταξίδι έχει σημασία...

--------------------
USE IT OR LOSE IT !!

dimitris2Μέλος
28/05/2004, 00:29:46
Είναι φανερό ότι προ χριστού η θέση του άνδρα ήταν πάνω απ τις γυναίκες ενώ σήμερα η θέση της γυναίκας υπεράνω του ανδρός.
Κατά τη διδασκαλία του Χριστού είναι ισότιμοι. Ουκ έστιν άρσεν ή θήλυ. Αλλά κατά τη σημερινή πραγματκότητα, (γιατί η κοινωνία μεταφράζει την κάθε διδασκαλία-φιλοσοφία όπως θέλει) τα πράγματα δεν είναι ίσα.
Ή μάλλον οι άνδρες είναι ίσιοι , αλλά οι γυναίκες είναι πιο ίσιες.

28/05/2004, 00:45:19
quote:
….. Ουκ έστιν άρσεν ή θήλυ…..

Κατ’ αρχάς δεν είπε άρσεν αλλά άρρεν

Κατά δεύτερον αυτό λοιπόν που ο Χριστός είπε έχει να κάνει με τον ερμαφρόδιτο Νου. Η Εκκλησία στο μυστήριο του γάμου λέει «…και έσονται οι δύο εις σάρκα μία…» και εννοεί το αυτό το κατά την φιλοσοφία δεδόμενο το Εν.

Ο κακός λύκος

ΦώτηςΜέλος
28/05/2004, 09:54:43
"Ο φυσικός άνθρωπος, όμως, δε δέχεται αυτά που ανήκου στο Πνεύμα του Θεού, επειδή, είναι σε αυτόν μωρία, και δεν μπορεί να τα γνωρίσει, επειδή ανακρίνονται πνευματικώς."

Αγαπητοί φίλοι, ιδού η δυσκολία σας να αντιληφθείτε.(γίνεται να είναι ίσοι και η γυναίκα να μη μπορεί να διδάξει;) Προσπαθείτε να τα εξηγήσετε ΟΛΑ με το φτωχό μυαλό σας(και το δικό μου φτωχότατο είναι μπροστά σε αυτό του Δημιουργού μου). Για έναν χριστιανό όμως, όπως επίσης και για μια Χριστιανή δεν τίθεται θέμα ανισότητας .Τη στιγμή που εικόνα του γάμου είναι η εκκλησία του Χριστού με το Χριστό φεύγει έξω κάθε "φόβος" και υποταγή γιατί η τέλεια αγάπη βγάζει έξω κάθε φόβο.

Αυτή είναι η κρίση, ότι ήρθε το φως στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φώς, επειδή τα έργα τους ήταν πονηρά

junk95Μέλος
28/05/2004, 16:10:46
quote:

Σε αυτό το σημείο ας σημειώσουμε πως ενώ στα ιουδαϊκά παράγωγα (Ισλάμ-Χριστιανισμός) η γυναίκα είναι ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΩΝ, η θέση της γυναίκας στον Ελληνικό πολιτισμό είναι διαμετρικά αντίθετη. Σκέψου μόνο για λίγο ότι οι μισοί Θεοί ήτανε γυναίκες, τις χιλιάδες Μούσες, Νύμφες, ηρωίδες, ποιήτριες, μουσικοσυνθέτριες, αθλήτριες και πολλά άλλα, και θα αντιληφθείς τις διαφορές μεταξύ του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ και της αξιοπρέπειας.

Άμα το πάμε έτσι ρε συ σβάμπε, και οι μισές αγίες είναι γυναίκες, ενώ οι άγγελοι δεν έχουν καν γένος. Και βέβαια άλλοι αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι ο number 2 του χριστιανισμού είναι η Παναγία. Για σύνελθε λίγο που θα μου βγάλεις φεμινιστές και τους αρχαίους Έλληνες... Δηλαδή ΕΛΕΟΣ πια!!!

Η θέση της γυναίκας στην οποιαδήποτε κοινωνία καθορίζεται από την ίδια την κοινωνία. Η θρησκεία απλά αντανακλά τα δρώμενα, με μία διαφορά φάσης. Η μπούρκα δεν είναι ισλαμικό στοιχείο, είναι αφγανικό και αραβικό. Η περιορισμένη θέση της γυναίκας στον πρώιμο και κυρίως στο μεσαιωνικό χριστιανισμό είναι ελληνικό/ρωμαϊκό/γερμανικό στοιχείο, όχι χριστιανικό. Ούτε καν ιουδαϊκό. Οι Ιουδαίοι έχουν σαφώς περισσότερο μητριαρχική δομή από τους δυτικούς πολιτισμούς. Μην ξεχνάμε ότι κληρονομικά δικαιώματα αποκτάς για τους Εβραίους μόνο από τη μητέρα. Διόλου δεν αποκλείω η μισογυνική στροφή του Παύλου να έγινε ακριβώς για να υπάρξει απήχηση του χριστιανισμού σε "mainstream" Έλληνες και Ρωμαίους, αφού η έμπρακτη ισότητα που εφήρμοζαν οι πρώτες εκκλησίες (καθώς και η διόλου σεξοφοβική ερμηνεία του "αγαπάτε αλλήλους") τους είχε βγάλει πολύ κακό όνομα.

Και βέβαια θα πρέπει να αναφερθεί ότι επειδή η διδασκαλία του Ιησού δε λέει απολύτως τίποτα για διακρίσεις μεταξύ φύλων, τώρα που οι κοινωνίες της Δ. Ευρώπης έχουν προχωρήσει λιγάκι έχουμε και ιέρειες και επισκόπισσες κλπ.

dimitris2Μέλος
29/05/2004, 00:25:33
Εντάξει , έχουμε φιλοσοφικά ναμπερ ουάν τη γυναίκα, και λειτουργικά τον άνδρα ιερέα που έχει ανώτερή του τη γυναίακα και προσεύχεται σ' αυτή.
Μη συγχέουμε αλλά να διαχωρίζουμε φιλοσοφία, λειτούργημα, κοινωνία.
Επίσης βασικό είναι να διαχωρίζουμε φιλοσοφία θρησκείας με τη φιλοσοφία των ερμηνευτών της.
Αν ερμηνεύσω Πλάτων , δεν είμαι ο Πλάτων.

BokkenΜέλος
29/05/2004, 01:13:33
Φίλη Ελπίδα,

θα απαντήσω πρώτα σε αυτό

>>Θα μπορούσε εάν ήθελε ο Θεός σαν η απόλυτη αρχή να φέρει το Χριστό μέσα από άλλους δρόμους και με άλλους τρόπους, το ότι διάλεξε μία γυναίκα για την ένωση του υλικού με το πνευματικό δεν λέει κάτι?<<

ΟΧΙ,ΟΧΙ,ΟΧΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ!Για πες έναν άλλον τρόπο.Πχ να έβγαινε από ένα λάχανο;Ή να έπεφτε από τον ουρανό;
Ο Χριστός ενσαρκώθηκε.Έγινε άνθρωπος.Οι άνθρωποι γεννιούνται από γυναίκες.Αυτά που λες είναι υπόθεση η οποία όμως δεν δένει με το υπόλοιπο σκηνικό.Θα είχαμε έναν άνθρωπο που δεν γεννήθηκε ως άνθρωπος.
"Γιατί δεν θα μπορούσε;" μπορεί να πεις.Θα μπορούσε και θα παραμπορούσε αλλά τότε θα είχαμε να κάνουμε με ακροβασίες δίχως λόγο.Και δεν πιστεύω ότι ήταν άΛΟΓΟΣ.Άρα ΕΠΡΕΠΕ να γεννηθεί από γυναίκα.

>>>>"ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ" αλλά και "ιερό";Χμμ...<<<<

>>Να υποθέσω πως δεν αποδέχεσαι πλήρως το ότι η Παναγία είναι ιερό πρόσωπο?
Ήταν Αυτή που ο Θεός διάλεξε ως εκλεκτή. Αυτό αυτόματα προσδίδει στο πρόσωπο της πολλά.<<

Παρακαλώ θέλω να μου δειχτεί με αναφορές από την Αγία Γραφή ότι η Παναγία είναι "πιο" ιερό πρόσωπο από τον Αβραάμ,τον Μωυσή,
τον Ιώβ,τον Δαυίδ,τον Σοφονία κτλ
"πλήρως"
Τι "πλήρως";Πρώτα να μου δειχτεί και μετά ας ρωτηθώ αν το αποδέχομαι πλήρως.
"Ήταν Αυτή που ο Θεός διάλεξε ως εκλεκτή"
Και ο Αβραάμ ήταν αυτός που αποκαλέστηκε "φίλος του Θεού".Αυτό πόσα προσδίδει στο πρόσωπό του;

Όμως,ούτως ή άλλως μια γυναίκα θα έπρεπε να φέρει τον Χριστό στον κοσμό.Είναι "απαραίτητο".Ε,αφού κάτι είναι απαραίτητο ΔΕΝ
νομίζω ότι το συγκεριμένο περιστατικό εξυψώνει με το έναν ή άλλον τρόπο την γυναίκα.Ούτε την ίδια,αλλά ούτε και τις γυναίκες ως σύνολο.

Άρα,το ότι γυναίκα γέννησε τον Χριστό δεν σημαίνει τίποτα για τις γυναίκες συνολικά,αφού γυναίκα ΕΠΡΕΠΕ να τον γεννήσει.Επίσης,το ότι η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ γυναίκα γέννησε τον Χριστό,δεν σημαίνει τίποτα και για την ίδια πέρα ΒΕΒΑΙΑ από τον σεβασμό που της αξίζει.

Γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο ΔΕΝ υπάρχουν αξιόλογες αναφορές σε αυτήν σε όλη την Αγία Γραφή.

>>Ο Ramoglou έχει κάνει μία αρκετά μεγάλη ανάλυση και με καλύπτει.
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Μα ΔΕΝ "έχει την Παναγία σαν κάτι ανώτερο"!Αυτό είναι αποτέλεσμα των μετέπειτα εμπνεύσεων.Υπάρχουν αλήθεια αξιόλογες αναφορές στην μητέρα του Χριστού μέσα στην Αγία Γραφή;Μήπως τελικά οι παγανιστές κέρδισαν και αυτήν την μάχη;
--------------------------------------------------------------------------------
Πως είναι δυνατόν να μην έχει την Παναγία σαν κάτι ανώτερο και παρόλα αυτά να της αναθέτει αυτό το τόσο σημαντικό έργο. Δεν Ελαναδείχτηκε μετά η Παναγία αλλά συνέβαλε εξ αρχής στο Θείο σχέδιο.<<

Φϊλε Ramoglou,
Πως είναι δυνατόν να της ανατίθεται κάτι το οποίο ήταν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να γίνει και αυτό να δείχνει ότι "έχει την Παναγία ως κάτι ανώτερο";
Ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να συμβάλλει κάποια γυναίκα στο Θείο σχέδιο και η γυναίκα αυτή ΕΤΥΧΕ να είναι η Μαρία.
Ήταν βέβαια εξαιρετικά ευσεβής και πιστή,γι'αυτό και ο Θεός την επέλεξε.Όμως,φίλε Ramoglou,μήπως δεν υπήρχαν και πριν και μετά από την Μαρία εξίσου ευσεβείς και πιστές γυναίκες;Γιατί δεν εξυψώνονται και αυτές το ίδιο;Μήπως διότι δεν ΕΤΥΧΕ να ζουν όταν ήρθε ο Χριστός στην Γη;
Και αλήθεια,υπάρχουν αξιόλογες αναφορές σε αυτήν στην Αγία Γραφή;Τι καταδεικνύει η ανυπαρξία τους;

>>Καλό είναι όταν πάμε να κρίνουμε να μην έχουμε παρωπίδες.
Ο Χριστός την γυναίκα την είχε ΔΙΠΛΑ του και ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΕΤΥΧΕ, έδωσε αξία στη γυναίκα σε χρόνια όπου αυτή δεν είχε καμία ελευθερία.
Έσωσε την Μαγδαληνή ( προστάτιδα αργότερα των Ναϊτών ) από τον πετροβολισμό, είχε στην ακολουθία του γυναίκες μαθήτριες, διέδιδε πως κάθε άνθρωπος είναι παιδί του Θεού ( ασχέτως φύλου ).<<

Με αυτό όμως συμφωνώ απόλυτα.

>>Γιατί κρίνουμε μόνο το Χριστιανισμό και δε κρίνουμε το Ισλάμ που θέλει ακόμα και σήμερα τις γυναίκες εντελώς ανελεύθερες ;<<

Γιατί δεν μιλάμε το Ισλάμ τώρα.

>>Πως είπαμε πως λέγετε το Άγιον Όρος ; Περιβόλι της Παν-Αγίας ;
Χμμμ καλά και αυτή η Ευλογημένη γιατί ήρθε στην Ελλάδα να μείνει ;
Γιατί διάλεξε μετά την Ανάληψη του Υιού της την Ελλάδα ;<<

Γιατί ανήκει στην ομάδα Ε...
Δεν νομίζω ότι από παραμύθια μπορούμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

>>Άλλο λοιπόν ο Χριστός, και άλλο ο Χριστιανός και ο Χριστιανισμός!<<

Δυστυχώς η πραγματικότητα αυτό έχει δείξει.