- Χριστιανισμός = πιστό αντίγραφο του Βουδισμού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ας δούμε τι εστί ο περίφημος προφήτης Δανιήλ λοιπόν!Πρώτον και κυριότερο ας πληροφορηθεί ο αναγνώστης φίλτατε Ευρωπαίε πως ο …….«προφήτης» Δανιήλ, επάνω στον οποίο χτίζεις την όλη ιστορία σου, είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ στην εβραϊκή ιστορία πριν τον 2ο αιώνα!!
Ναι, τόσο καλά αγαπητέ! Ο «προφήτης» δια του οποίου υποτίθεται…μεγαλούργησε αυτός ο Θεός της ερήμου Γιαχβέ προφητεύοντας τα τόσα και τόσα που εντόπισε το…………κοφτερό μυαλό σου, είναι άγνωστος για την ιστορική γραφίδα των εβραίων!
Οι μόνοι που ξαφνικά γνωρίζουνε και αναγνωρίζουνε τούτον τον μεγαλοπροφήτη είναι οι Ευαγγελιστές, και οι Μακκαβαίοι (140-130π.Χ.), τον αναφέρει επίσης και το βιβλίο του Ιωβηλαίου (110π.Χ.), καθώς και μερικά ασήμαντου περιεχομένου απόκρυφα του 1ου αιώνα. Επομένως: ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝΕ Η ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ!! Ο πολύς και βαρύς «προφήτης Δανιήλ» είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.
Άρα, «προφήτης» ο συγγραφέας Δανιήλ ή εγκάθετος και πολύ μεταγενέστερος γραφιάς? Λίγο παρακάτω θα καταλάβει ο καθένας ΠΟΙΑ είναι η πραγματικότητα Ευρωπαίε, αλλά και ελπίζω να μάθεις και ορισμένα χρήσιμα για σένα θέματα.
Είναι εξόχως σημαντικό ότι η απαρίθμηση των «Ηρώων της Εβραϊκής Πίστεως», ένα έργο αδιαμφισβήτητου κύρους και αξίας για τον εβραϊσμό, που συνέγραψε ο Τζέσουα μπεν Σίρα το 180π.Χ., περιέχει λεπτομερέστατες αναφορές και σχόλια για το σύνολο των ατόμων που εμφανίζονται μέσα στην Βίβλο, ξεκινώντας από τον Αβραάμ και τον Ενώχ μέχρι το Νεεμία, πλην όμως…..ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΔΑΝΙΗΛ!Το πιο εξωφρενικό συνάμα σημείο του υποτιθέμενου «προφήτη Δανιήλ» είναι το εξής: το όλο κείμενο των «οράσεων» που υποτίθεται είχε ο ιουδαίος Δανιήλ, δηλαδή το αραμαϊκό πρωτότυπο, είναι……ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!!!!
Και λέμε ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ, διότι όλοι γνωρίζουνε ότι οι Ιουδαίοι είχαν ελάχιστες έως ανύπαρκτες ελληνικές επιρροές μέχρι την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Και επειδή ο υποτιθέμενος Δανιήλ ήτανε ΩΣ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΙΟΥΔΑΙΟΣ (πράγμα που προκύπτει από τα ίδια του τα λόγια), μπορεί εύκολα κανείς να συμπεράνει τι είδους «προφητείες» αλλά και ποίας προέλευσης ήτανε ο πραγματικός συγγραφέας που έγραφε ως «Δανιήλ». Επίσης, είναι εμφανές ότι ο χρόνος που γράφτηκαν τα κείμενα του «Δανιήλ» είναι ξεκάθαρα πολύ μετά το 550 π.χ.
Oι προφητείες Δανιήλ είναι γραμμένες στα ιερατικά (μείγμα των κλασικών Εβραϊκών με τα Αραμαϊκά).
Ως κλασικά Εβραϊκά θεωρείται η υιοθέτηση της γλώσσας των Χαναναίων από τους Εβραίους όταν αυτοί εγκαταστάθηκαν στην Παλαιστίνη. Τα πρώτα κείμενα της πεντατεύχου κυκλοφόρησαν στα τέλη του 8ου αιώνα π.Χ.
Σε αυτήν είναι γραμμένα Η Γένεσις, Έξοδος, Λευιτικό, Αριθμοί, Δευτερονόμιο, Ιησούς του Νυαή, Κριτές, τα 2 βιβλία του Σαμουήλ, τα 2 των Βασιλεών, μερικοί από τους Ψαλμούς, οι Παροιμίες, το Άσμα, Ασμάτων, τα βιβλία του Ιωβ, τα προφητικά του Ιωήλ, του Αμώς, του Ησαία, του Μιχαίου, του Σωφωνία, του Αββακούμ, του Ναούμ, του Οβδιού, του Ιερεμία και του Ιεζεκίλ.
Στα ιερατικά γραμμένα είναι: του Νεεμία, τα 2 βιβλία των χρονικών, η Εσθήρ, ο Ιωνάς, ο Εκκλησιαστής, και οι περισσότεροι από τους Ψαλμούς και τα προφητικά βιβλία των Αγγαίου, Ζαχαρία, Μαλαχία και Δανιήλ.
Μάλιστα μερικά από τα κεφάλαια του Δανιήλ και του Εσδρά είναι και στα γνήσια χαλδοαραμαϊκά (ακόμη ποιο παλιά γλώσσα)
Τα αραμαϊκά ήσαν γλώσσα διεθνών συναλλαγών από τον 10ο αιώνα π.Χ .
Όταν λοιπόν αντιγράφανε τα βιβλία τα αντιγράφανε από τα πρωτότυπα και κάνανε την ίδια δουλειά με σήμερα απλή αντιγραφή.
Είναι γνωστό ότι οι Εβραίοι της Αλεξάνδρειας, από τον 3ο αιώνα π.Χ. μεταφράζουνε στα Ελληνικά την Παλαιά Διαθήκη.
Από εδώ ο Schwabe, εμπνέεται και μιλάει για Ελληνικές λέξεις στο πρωτότυπο.
Όσο άγνωστος ήταν ο Δανιήλ στους Εβραίους άλλο τόσο άγνωστος ήταν στους Έλληνες ο Ηρακλής και ο Θυσέας.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
.

.Δεν χρειάζεται να το βάζεις σε όλα τα τοπικ .

Εντελώς τυχαία καθώς έψαχνα κάποιες πληροφορίες στην Google, βρήκα το link αυτού του post που είχα κάνει πριν 10 ολόκληρα χρόνια... και πραγματικά έχω σοκαριστεί.
Έχω σοκαριστεί γιατί δεν συμφωνώ με αυτά που έγραφα τότε.. παρατήρησα μια πλευρά του εαυτού μου, την οποία πριν 10 χρόνια, λόγο νεαρής ηλικίας και έλλειψης γνώσης δεν αντιλαμβανόμουν.
Δεν γνωρίζω εάν όλα τα μέλη που είχαν συμμετάσχει στην συζήτηση υπάρχουν ακόμη ενεργά στο forum, η έστω εάν υπάρχει περίπτωση να ειδοποιηθούν μέσω email (εάν τα χρησιμοποιούν ακόμη) για την παρούσα απάντησή μου.
Θα ήθελα πολύ να ζητήσω συγνώμη από όλα τα μέλη για το χαμηλό επίπεδο ομιλίας που έδειχνα τότε, ειδικά για τα greeklish.
Θα ήθελα όμως ακόμη περισσότερο να ζητήσω συγνώμη από το μέλος "Kelsos", τον οποίο παρεξήγησα εξαιρετικά έντονα... ενώ ο άνθρωπος μου μιλούσε όμορφα και στην ουσία ήθελε να βοηθήσει.
Δεν ξέρω φίλε Kelso εάν διαβάσεις ποτέ αυτό το μήνυμα, αλλά θα ήθελα να ξέρεις πως μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια, πολύ περιληπτικά, έχω γίνει εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Έχω ανακαλύψει τι είναι ο εαυτός μου, εσωτερικά... και θα ήθελα να ξέρεις πως καταλαβαίνω πολύ καλά και συμφωνώ με τα λεγόμενά σου.
Σήμερα λοιπόν, το post αυτό δεν θα το είχα ξεκινήσει σε καμία περίπτωση γιατί απλά αντιλαμβάνομαι τον λόγο. Όπως μερικοί απάντησαν (ειδικά ο "indigo_boy" στην πρώτη απάντηση) πολύ σωστά, όλες οι θρησκείες έχουνε κάτι κοινό μεταξύ τους, μια κοινή μεταφορική έννοια. Και όταν λοιπόν μάθουμε πια είναι αυτή η μεταφορική έννοια (είναι πολλές βασικά), τότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις θρησκείες γενικότερα με καλύτερο μάτι. Δυστυχώς όμως οι άνθρωποι, λόγο έλλειψης αυτής της φώτισης, προβάλουν τις θρησκείες με τέτοιο τρόπο... που κάνουν πολλούς να τις μισήσουν. Δεν φταίνε οι θρησκείες όμως... φταίει ο τρόπος "παράδοσης" τους στην κοινωνία.
Ανακαλύπτοντας τον εσωτερικό σας εαυτό, έχοντας φτάσει στο επίπεδο να δείτε το φώς... που τον φωτίζει.. θα καταλάβετε πως η ίδια σας η συνείδηση είναι μέρος της ίδιας συνείδησης αυτού που αποκαλούμε ως θεό.
:-)
Προσοχή στις σκέψεις λοιπόν, να σκέφτεστε θετικά για εσάς και για τους άλλους, εάν αυτό θέλετε να σας παρέχει και η ζωή σας.
Edited by - blackstate on 09/09/2013 00:04:20
quote:
Καλησπέρα σας,Εντελώς τυχαία καθώς έψαχνα κάποιες πληροφορίες στην Google, βρήκα το link αυτού του post που είχα κάνει πριν 10 ολόκληρα χρόνια... και πραγματικά έχω σοκαριστεί.
Έχω σοκαριστεί γιατί δεν συμφωνώ με αυτά που έγραφα τότε.. παρατήρησα μια πλευρά του εαυτού μου, την οποία πριν 10 χρόνια, λόγο νεαρής ηλικίας και έλλειψης γνώσης δεν αντιλαμβανόμουν.
Δεν γνωρίζω εάν όλα τα μέλη που είχαν συμμετάσχει στην συζήτηση υπάρχουν ακόμη ενεργά στο forum, η έστω εάν υπάρχει περίπτωση να ειδοποιηθούν μέσω email (εάν τα χρησιμοποιούν ακόμη) για την παρούσα απάντησή μου.
Θα ήθελα πολύ να ζητήσω συγνώμη από όλα τα μέλη για το χαμηλό επίπεδο ομιλίας που έδειχνα τότε, ειδικά για τα greeklish.
Θα ήθελα όμως ακόμη περισσότερο να ζητήσω συγνώμη από το μέλος "Kelsos", τον οποίο παρεξήγησα εξαιρετικά έντονα... ενώ ο άνθρωπος μου μιλούσε όμορφα και στην ουσία ήθελε να βοηθήσει.Δεν ξέρω φίλε Kelso εάν διαβάσεις ποτέ αυτό το μήνυμα, αλλά θα ήθελα να ξέρεις πως μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια, πολύ περιληπτικά, έχω γίνει εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Έχω ανακαλύψει τι είναι ο εαυτός μου, εσωτερικά... και θα ήθελα να ξέρεις πως καταλαβαίνω πολύ καλά και συμφωνώ με τα λεγόμενά σου.
Σήμερα λοιπόν, το post αυτό δεν θα το είχα ξεκινήσει σε καμία περίπτωση γιατί απλά αντιλαμβάνομαι τον λόγο. Όπως μερικοί απάντησαν (ειδικά ο "indigo_boy" στην πρώτη απάντηση) πολύ σωστά, όλες οι θρησκείες έχουνε κάτι κοινό μεταξύ τους, μια κοινή μεταφορική έννοια. Και όταν λοιπόν μάθουμε πια είναι αυτή η μεταφορική έννοια (είναι πολλές βασικά), τότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις θρησκείες γενικότερα με καλύτερο μάτι. Δυστυχώς όμως οι άνθρωποι, λόγο έλλειψης αυτής της φώτισης, προβάλουν τις θρησκείες με τέτοιο τρόπο... που κάνουν πολλούς να τις μισήσουν. Δεν φταίνε οι θρησκείες όμως... φταίει ο τρόπος "παράδοσης" τους στην κοινωνία.
Ανακαλύπτοντας τον εσωτερικό σας εαυτό, έχοντας φτάσει στο επίπεδο να δείτε το φώς... που τον φωτίζει.. θα καταλάβετε πως η ίδια σας η συνείδηση είναι μέρος της ίδιας συνείδησης αυτού που αποκαλούμε ως θεό.
:-)
Προσοχή στις σκέψεις λοιπόν, να σκέφτεστε θετικά για εσάς και για τους άλλους, εάν αυτό θέλετε να σας παρέχει και η ζωή σας.
Edited by - blackstate on 09/09/2013 00:04:20
Αγαπητέ blackstate , καλώς ματαξανάρθες και πολύ καλώς που μας είπες και το λόγο της επιστροφής σου. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να είναι μακριά και ενεργή η παραμονή σου στο εσωτέρικα γιατί ψυχανεμίζομαι ότι πολλά και ωφέλημα για τους προβληματισμούς μας έχεις να πεις.
Mια καλή αρχή θα ήταν –αν σου είναι εφικτό- να μας πεις για το πως και το τι της μεταστροφής σου…της φώτισής σου και της επαφής με τον εσώτερο εαυτό σου.
Και πάλι καλώς όρισες και καλή και δημιουργική παραμονή.
Απ την τηλεόραση μια δημοσιογράφος και ένας κάμεραμαν για ένα ρεπορτάζ στην πυροσβεστική εκεί ακολούθουν το πλήρωμα ενός πυροσβεστικού σε μια κλήση για
Κάποιο απεγκλωβισμό σε ένα κτήριο εκεί γίνεται χαμός καθώς έχουν μολυνθεί από ένα ιο και γίνονται οι ένοικοι κάτι σαν ζόμπι .
Πολύ καλο χωρίς πολλά εφέ και ρεαλιστικό καιρό είχα να ενθουσιαστώ με θρίλερ.
Όχι τίποτα άλλο, δε με τρομάζουν κιόλας...

In anticipation of my resurrection...
Φιλε Incubus, αυτες τις ταινιες δεν τις βλεπεις για να τρομαξεις, αλλα για να διασκεδασεις! Δεν εχουν το "τραβηχτικο" τους φοβου, οπως θα ειχαν την δεκαετια του ΄70 ή ΄80

Πρωτότυπη αν και έχει θέμα κάτι το χιλιοπαιγμενο δειτε τη και πείτε μου
Έμενα μου άρεσε πολύ και έχω δει ότι ταινια τρόμου υπάρχει .

Ταινια τρομου που διαδραματιζεται στην αποικιακη Αμερικη.Ενας ιεροκηρυκας που εχει δεσμο με μια παντρεμενη γυναικα αναγκαζεται να εγκαταλειψει το χωριο του οταν οι εξαγριωμενοι κατοικοι επιχειρουν να τον λυντσαρουν οταν ανακαλυπτουν την σχεση του.Μαζι του παιρνει τα παιδια της γυναικας και μια νεαρη κοπελα ιρλανδικης καταγωγης της οποιας η μητερα ειχε θανατωθει ως μαγισσα.Μαζι με τον συζυγο της γυναικας που τους ειχε ακολουθησει για να παρει πισω τα παιδια του και μετα απο διαφορες περιπετειες καταληγουν σε εναν εγκατελειμενο οικισμο σε ενα απομονωμενο δασος που οι Ινδιανοι θεωρουν καταραμενο.Μετα απο λιγο καιρο αρχιζουν να λαμβανουν χωρα παραξενα γεγονοτα που υποδεικνυουν οτι στο δασος δρουν καποια κακοβουλα υπερφυσικα οντα.

The plural of anecdote is not data.
Κάτι μου λέει όμως ότι το πρόσωπο - κλειδί της υπόθεσης μάλλον είναι η κοπέλα ιρλανδικής καταγωγής κι η μητέρα της...

Παντως απο αυτη την ταινια μου εχει μεινει εχει καταπληκτικη ατμοσφαιρα και δειχνει πως μπορεις να τρομαξεις καποιον χωρις υπερβολικα εφε και σλατεριες.

Edited by - medtech on 21/05/2008 01:53:08
quote:
Παντως απο αυτη την ταινια μου εχει μεινει εχει καταπληκτικη ατμοσφαιρα και δειχνει πως μπορεις να τρομαξεις καποιον χωρις υπερβολικα εφε και σλατεριες.
Για αυτόν ακριβώς το λόγο που αναφέρεις μου αρέσουν πάρα πολύ τα κινέζικα/γιαπωνέζικα θρίλερ επειδή δημιουργούν πολύ καλή ατμόσφαιρα, μπορείς να τρομάξεις αρκετά και να μην δεις και καθόλου αίμα. ![]()

quote:
Εχει κανεις να προτεινει καμια προσφατη καλη ταινια με βαμπιρια?Οταν λεω καλη δεν εννοω τις ταινιες τυπου "BLADE" που καταληγεις να νομιζεις οτι διαλεξες ταινια απο τις επιλογες "πολεμικες τεχνες" του ραφιου του καταστηματος ενοικιασης DVD...
REC

quote:
Εχει κανεις να προτεινει καμια προσφατη καλη ταινια με βαμπιρια?Οταν λεω καλη δεν εννοω τις ταινιες τυπου "BLADE" που καταληγεις να νομιζεις οτι διαλεξες ταινια απο τις επιλογες "πολεμικες τεχνες" του ραφιου του καταστηματος ενοικιασης DVD...
30 days night (30 μερες νυκτα)

Saw V is the upcoming fifth installment in the Saw film series of films. The film is set to be released on October 24, 2008, following the tradition of the Saw films, being released every year on the Friday before Halloween. Unlike the previous three installments, Saw V has not been directed by Darren Lynn Bousman, but instead by David Hackl, who was the production designer of Saw II, Saw III and Saw IV.
Plot details
The plot details have not yet been revealed, although in an interview with IGN, Patrick Melton revealed that Saw V will explain what happened to Corbett, the daughter of Lynn Denlon and Jeff Reinhart, following the conclusion of Saw III that left her in danger. An interview with Tobin Bell revealed that the origins of Billy the puppet and his red tricycle would be further explained after having the story's roots planted in Saw IV. Also, in an interview on June 13, 2007, Tobin Bell teased that he would not be surprised if the character of Cecil made a reappearance, and that the pieces of flesh taken from the victims in the form of a jigsaw puzzle might be explained.
According to director David Hackl, one trap can potentially kill the actor meant to be placed in it, and so paramedics will be standing by while filming; Hackl joked that the trap would truly test the actor, just like Jigsaw tests his victims.
In the Saw IV DVD commentary, Darren Lynn Bousman stated that the glass box trap, which was originally planned to be used in Saw IV, will be further explored in Saw V. The glass trap was only shown, not used, in the final cut of Saw IV.
Lionsgate recently released a brief plot synopsis for Saw V that "Hoffman is seemingly the last person alive to carry on the Jigsaw legacy. But when his secret is threatened, Hoffman must go on the hunt to eliminate all loose ends."
According to the producer, a theme of the film will be teamwork and it will thematically be like the original Saw
In an interview discussing a trap in Saw V, David Hackl revealed that Scott Patterson's character, Agent Strahm, would be placed in a trap that Hackl called 'the most dangerous' and 'elegant in its simplicity'. There will be a total of seven traps in this film.
According an interview with IGN, Julie Benz said that the character of Brit is a real-estate developer and that the character is corporate like a thorough-bred race-horse. She also revealed that this is the first film she ever had a nightmare about.