- Χριστιανισμός = πιστό αντίγραφο του Βουδισμού - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«Πάντως, φίλοι γιάπετ και Σβάμπε, βλέπω ότι υπάρχει ο Χριστός, άρα σε λίγο θα παραδεχτείτε και ότι ήρθε ώς άνθρωπος για να μας δείξει τον δρόμο που θα γίνουμε θεοί.»
Μην συγχέεις φίλτατε έννοιες και κατηγορήματα θεολογικά.
Ο Χριστός, ο έχων το Χρίσμα, είναι μια διαχρονική απαίτηση των ανθρώπων εκείνης της κουλτούρας, εκείνης της εποχής, εκείνης της κοσμοθεώρησης.
Τι εννοείς «ήρθε ως άνθρωπος»? Δηλαδή ως τι άλλο θα μπορούσε να έρθει ή θα έρθει?
Είσαι βέβαιος ότι η θεολογία της λεγομένης Παλαιάς Διαθήκης αναγνωρίζει και εδραιώνει τις αξιώσεις που εσύ χρεώνεις στον ρόλο και υπόσταση του Χριστού-Μεσσία?
«Μη λέτε τέτοια βλάσφημα λόγια για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστού. Σας παρακαλώ. Είναι ποτέ δυνατόν.»
Η αμφισβήτηση, η έρευνα, η διάκριση μεταξύ ψέματος και αλήθειας είναι ιερή υποχρέωση αγαπητέ. Υποχρέωση όλων, έναντι στο Άγνωστο Θείο.
Κανείς που πρεσβεύει την αλήθεια, δεν φοβάται την αμφισβήτηση. Αντιθέτως, φοβάται όποιος και ότι έχει πραγματικούς λόγους να φοβάται.
Δεν βλέπω καμία απολύτως «βλασφημία». Αντιθέτως θα έλεγα..
Αggelos91:
«Όταν θα έρθει να μας κρίνει τί θα του πείτε? Που θα μπορέσετε να κρυφτείτε? Είναι ποτέ δυνατόν? Οταν θα πει φύγετε από εμπρός μου εσείς οι κατηράμένοι τι διακαιολογία θα του πείτε?»
Εάν λοιπόν συμβούνε τα πράγματα όπως με Σχολαστικό τρόπο εσύ τα αντιλαμβάνεσαι φίλτατε Άγγελε, τότε αυτός που θα πρέπει να απολογηθεί είναι ο ίδιος ο Χριστός και όχι οι άνθρωποι που δεν έχουνε πειστεί!
Διότι, ένας υποτίθεται τέλειος Δημιουργός, ο οποίος συνάμα δημιουργεί έναν ατελή κόσμο αλλά και εμφανίζεται στη γη ώστε να γεμίσει με άιμα η ανθρωπότητα έκτοτε μεταξύ ανθρώπων που διεκδικούνε την....σωστή περιγραφή και βιογραφία του Θεού (!), κάθε άλλο παρά άμοιρος ευθυνών είναι.
Ούτε λόγος βέβαια να γίνεται για την περίφημη «πρόνοια του Θεού», διότι εφόσον δεχθούμε ότι είναι Παντογνώστης ο Θεός, τότε θα πρέπει και να χωνέψουμε ότι ο Ιησούς γνώριζε την λαίλαπα και το απίστευτο κακό που θα ακολουθούσε απο την εμφάνιση του και τίποτα δεν έκανε για να το αποτρέψει!
Και φυσικά, εάν όντως είναι Πάνσοφος και Παντογνώστης, τότε ας επέλεγε με περισσότερη σοφία τους εκπροσώπους του, διότι τα όσα εμπεριέχονται στην Αγία Γραφή κάθε άλλο παρά τιμούνε τον ίδιο και τις επιλογές του που χρέωσε στην πλάτη των γενεών που ακολούθησαν!
Συνεπώς, ελπίζω όντως να βρεθώ μαζί του και να συζητήσουμε τι εστί πρόνοια και τι ηθική αυτουργία σε σφαγές, διχασμό, μίσος και αιώνια μισαλλοδοξία κατα κάθε διαφορετικότητας.
Ώστε θα έχει νεύρα μαζί μας ο Ιησούς? ΤΥΨΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ?
Γράφεις:
quote:
Μη λέτε τέτοια βλάσφημα λόγια για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστού. Σας παρακαλώ. Είναι ποτέ δυνατόν. Όταν θα έρθει να μας κρίνει τί θα του πείτε? Που θα μπορέσετε να κρυφτείτε? Είναι ποτέ δυνατόν? Οταν θα πει φύγετε από εμπρός μου εσείς οι κατηράμένοι τι διακαιολογία θα του πείτε? Δεν έχετε και ελαφρυντικά. Τι θα του πείτε και τι θα του πούμε που δεν τηρούσαμε το θέλημα του? Ότι δεν ξέραμε? Ξέρουμε και δεν θα έχουμε καμία δικαιολογία. Θα έρθει και θα του πείτε ότι εσύ δεν είσαι Θεός? Κρίμα αδελφοί μου κρίμα.
Γνωρίζεις ότι διαφωνούμε σε θεολογικό επίπεδο και τίποτε παραπάνω. Είσαι άνθρωπος ελεύθερος και μπορείς να πιστεύεις όπου θέλεις και όπως θέλεις, όπως όλοι μας.
Μην παρεξηγήσεις λοιπόν την άποψή μου γι' αυτό που έγραψες και παραθέτω πιό πάνω. Είναι, απλά, η γνώμη και νομίζω ότι έχω δικαίωμα να την εκφράσω, χωείς να θέλω να σε κοντράρω για οτιδήποτε.
Αυτό που διάβασα, εμένα μου φαίνεται, σαν λόγια φοβισμένου ανθρώπου που έχει τρομοκρατηθεί για την συνέχιση της ύπαρξής του, μετά θάνατον.
Επίσης δείχνει φόβο για τον θάνατο, σα να είναι το τέλος των πάντων για τον ίδιο.
Είναι δικαίωμά σου να επιλέξεις τον τρόπο που θεωρείς καλλίτερο για να σώσεις τη ψυχή σου, όμως φίλε μου, αυτές οι εσχατολογικές απειλές πού έχουν τη βάση τους για να έχουν έστω και μια δόση αλήθειας;
Για σκέψου και κρίνε με τη λογική σου τη θεωρία και την πράξη του χριστιανισμού, τις υποσχέσεις που δεν έχουν ξεφύγει απ' αυτό το στάδιο, εδώ και 2000 χρόνια, τις αντιφάσεις και τους τρόπους που έχουν επινοηθεί για να διασκεδάζονται στα μυαλά των πιστών, αφού έχουν υποστεί την πλύση με τέτοιες ακριβώς εσχατολογίες, απειλές και κούφιες υποσχέσεις.
Εν ολίγοις σου λέω να μην είσαι απόλυτος αναφερόμενος σε κάτι που ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ και δεν ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ. Απλά ψάχνε και κρίνε...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Φίλε Aggelos91 Θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Πιστεύεις ότι μόνο με την πίστη στο ΧΡΙΣΤΟ υπάρχει σωτηρία ή πρέπει κάποιος εκτός από τη πίστη να κάνει και μια εσωτερική εργασία π.χ να εξαλείψει τα εγώ του
Να είστε καλά
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Tο φως του κόσμου12Tους μίλησε, λοιπόν, ξανά ο Iησούς και είπε: �Eγώ είμαι το φως του κόσμου. Όποιος ακολουθεί εμένα, δε θα περπατήσει στο σκοτάδι αλλά θα έχει το φως της ζωής�. 13Tου είπαν τότε οι Φαρισαίοι: �Eσύ γίνεσαι μάρτυρας του εαυτού σου, άρα η μαρτυρία σου δεν είναι αληθινή�. 14Aποκρίθηκε ο Iησούς και τους είπε: �Kι αν ακόμα γίνομαι μάρτυρας του εαυτού μου, η μαρτυρία μου είναι αληθινή, γιατί ξέρω από πού ήρθα και πού πηγαίνω.
Eσείς όμως δεν ξέρετε από πού έρχομαι κι ούτε πού πηγαίνω. 15Eσείς κρίνετε σύμφωνα με τις φυσικές σας παρορμήσεις.
Eγώ δεν κρίνω κανέναν. 16Mα κι αν ακόμα κρίνω, η κρίση η δική μου είναι στ� αλήθεια δίκαιη, γιατί δεν είμαι μόνος, αλλά είμαστε εγώ και ο Πατέρας που με απέστειλε. 17’λλωστε, ακόμα και στο δικό σας το νόμο είναι γραμμένο ότι η μαρτυρία δύο ανθρώπων είναι αληθινή. 18Eίμαι εγώ που δίνω μαρτυρία για τον εαυτό μου και παράλληλα δίνει τη μαρτυρία του για μένα ο Πατέρας ο οποίος με απέστειλε�. 19Tον ρωτούσαν, λοιπόν: �Πού είναι ο Πατέρας σου;� O Iησούς αποκρίθηκε: �Oύτε εμένα ξέρετε ούτε τον Πατέρα μου. Aν ξέρατε εμένα, θα ξέρατε και τον Πατέρα μου�. 20Aυτά είπε ο Iησούς, καθώς δίδασκε στο χώρο του θησαυροφυλακίου μέσα στο ναό, και κανένας δεν τον συνέλαβε, γιατί δεν είχε έρθει ακόμα η ώρα του.
Εσείς φίλοι Χριστιανοί με ποιες φυσικές παρορμήσεις κρίνετε;
quote:
O Iησούς αποκρίθηκε: �Oύτε εμένα ξέρετε ούτε τον Πατέρα μου. Aν ξέρατε εμένα, θα ξέρατε και τον Πατέρα μου�.
Αν προσπαθείτε να καταλάβετε με τον νου τον Χριστό πάντα θα είστε φυλακισμένοι σε ένα νοητικό κλουβί.
Να είστε καλά
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
από σένα... Τέτοια...ρατσιστικη επιπολαιότητα, από σένα;
"Εσείς φίλοι χριστιανοί..."; Τι πράγματα αλαζονικής ιδεοληψίας
είναι αυτά; Τό έχουμε πει ότι Θεός είναι ένας. Το΄πώς τον
αντιλαμβάνεται ο καθένας, είναι ένα θέμα και το πόσο τον πλησιάζει
ο καθένας, πάλι, είναι άλλο θέμα... Δεν χρειάζονται διαχωρισμοί,
γενικώς, εσύ κιόλας πίστευα ότι το είχες καταλάβει....
Αγαπητέ Σβάμπε, όταν λέω ήρθε σαν άνθρωπος εννοώ, για να μας διδάξει
σαν άνθρωπος πως θα γίνουμ θεοί,αφού με τη θεική του κατάσταση
και το έλεος του απέναντι στην έννοια άνθρωπος δεν τον καταλάβαμε.
Όταν ξανάρθει θα έρθει σαν Θεός, όχι σαν άνθρωπος και ΄τοτε
"θέλει κλινει παν γόνυ" θα τον προσκυνήσουν όλοι, αλλά εδώ πάμε
όχι στο τι εξουσία θα έχει, αλλά στο τι είναι Θεός... Είσαι
σίγουρος ότι έχιες απάντηση σ' αυτή την ερώτηση; δηλαδή σε ρωτάω,
τι είναι θεός για σένα ή τι πιστεύεις οτι είναι θεός...
Φίλε trexagyreye με παρανόησες αλλά δεν φταις εσύ . Εγώ δεν ήμουν ξεκάθαρος. Ήθελα να θίξω το πόσο κοντόφθαλμοι είμαστε και αυτό έχει να κάνει γενικά, όχι μονό με τους χριστιανούς. Απλά αστόχησα. Αλλά εδώ είμαστε για να τα λέμε και να διορθωνόμαστε.
Να είστε καλά
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
σε πείραξα επίτηδες, και σαν αστείο...
Λάθη κάνουμε όλοι και πάντα,μου θύμησες ότι παλιά λέγαμε
αντί για "άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε" το άλλο: "Λάθη είμαστε ανθρώπους κάνουμε..." Σκέψου το λίγο...
quote:
Schwabe:
Διότι, ένας υποτίθεται τέλειος Δημιουργός, ο οποίος συνάμα δημιουργεί έναν ατελή κόσμο αλλά και εμφανίζεται στη γη ώστε να γεμίσει με άιμα η ανθρωπότητα έκτοτε μεταξύ ανθρώπων που διεκδικούνε την....σωστή περιγραφή και βιογραφία του Θεού (!), κάθε άλλο παρά άμοιρος ευθυνών είναι.
Ούτε λόγος βέβαια να γίνεται για την περίφημη «πρόνοια του Θεού», διότι εφόσον δεχθούμε ότι είναι Παντογνώστης ο Θεός, τότε θα πρέπει και να χωνέψουμε ότι ο Ιησούς γνώριζε την λαίλαπα και το απίστευτο κακό που θα ακολουθούσε απο την εμφάνιση του και τίποτα δεν έκανε για να το αποτρέψει!
Και φυσικά, εάν όντως είναι Πάνσοφος και Παντογνώστης, τότε ας επέλεγε με περισσότερη σοφία τους εκπροσώπους του, διότι τα όσα εμπεριέχονται στην Αγία Γραφή κάθε άλλο παρά τιμούνε τον ίδιο και τις επιλογές του που χρέωσε στην πλάτη των γενεών που ακολούθησαν!Συνεπώς, ελπίζω όντως να βρεθώ μαζί του και να συζητήσουμε τι εστί πρόνοια και τι ηθική αυτουργία σε σφαγές, διχασμό, μίσος και αιώνια μισαλλοδοξία κατα κάθε διαφορετικότητας.
Ώστε θα έχει νεύρα μαζί μας ο Ιησούς? ΤΥΨΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ?
Ώστε νγωρίζεις και το λόγο που ο άνθρωπος εκδιώχτηκε του παραδείσου! γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει στη μεταθανάτια ζωή και έτσι έχεις τις εύλογες απορίες σου.................

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
quote:
Aggelos91
sesostris αυτά που μου ανέφερες είναι επιχειρήματα? Και επειδή το λέει πολύς κόσμος τι σημαίνει έχει αποδείξεις για αυτό? Οι επιστήμονες έχουν αποδείξεις από αυτό?
Φίλε Aggele91 , αν πρόσεξες την απάντησή μου , πριν από το «ο πολύς κόσμος» σου αναφέρω «Το ίδιο πιστεύουν και οι επιστήμονες» και οι επιστήμονες είναι πλέον αρμόδιοι από τους παπάδες και τους θεολόγους να εκφέρουν γνώμη .
Όσο για τις αποδείξεις , εσύ τι πιστεύεις , ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μελετούν χρόνια και χρόνια την φύση και έχουν αποκωδικοποιήσει το DNA , λένε μπούρδες
quote:
Aggelos91
Μου λες άνθρωποι γραψαν την γένεση? Άνθρωποι που δεν έγραφαν δικές τους φαντασίες αλλά που ήταν φωτισμένοι από το άγιο πνεύμα.
Ποιο άγιο πνεύμα βρε Aggele91 , ότι τους κατέβαινε έγραφαν . Μήπως ήταν κανένας από αυτούς φιλόσοφος ? Είδες εσύ που υποτίθεται ότι έχεις διαβάσει την Ελληνική Γραμματεία στον Αριστοτέλη , που πρώτος κατάταξε τα ζώα και τα φυτά σε ομάδες να αναφέρεται πουθενά τέτοια μπαρούφα ?
quote:
Aggelos91
Μόνο και μόνο που μου λες αν την έγραφαν ζώα και το θεωρείς επιχείρημα? Δεν ξέρω. Έχεις δει εσύ κανέναν ζώο να γράφει? Είναι επιχειρήματα αυτά?
Υπονοείται το υποτεθείστω φίλε Aggele91 , υπονοείται το υποτεθείστω !

Γεια σας
"Δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και για το πρώτο έχω κάποιες αμφιβολίες" - Albert Einstein
Να είστε καλά
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Sesostris:
Ποιο άγιο πνεύμα βρε Aggele91 , ότι τους κατέβαινε έγραφαν . Μήπως ήταν κανένας από αυτούς φιλόσοφος ? Είδες εσύ που υποτίθεται ότι έχεις διαβάσει την Ελληνική Γραμματεία στον Αριστοτέλη , που πρώτος κατάταξε τα ζώα και τα φυτά σε ομάδες να αναφέρεται πουθενά τέτοια μπαρούφα ?
Αφού έγραφαν ότι τους κατέβαινε εξήγησε το παρακάτω:
-Δανιήλ 11.(560π.Χ)........<<...τρεις ακόμη βασιλιάδες θα βασιλεψουν στους Πέρσες κι ένας τέταρτος θα πλουτίσει περισσότερο από όλους τους προηγούμενους. Κι αφού γίνει δυνατός με τον πλούτο του, θα ξεσηκώσει τους πάντες εναντίον του βασιλείου των Ελλήνων. Τότε όμως θα εμφανιστεί ένας γενναίος Έλληνας βασιλιάς που θα εξουσιάζει με μεγάλη δύναμη και θα πραγματοποιήσει όλα τα σχέδιά του. Αλλά πάνω στο κορύφωμα της δύναμής του θα συντριφθεί και θα διαμιραστεί στους 4 ανέμους του ουρανού και όχι στους απογόνους του. Κανένας όμως δε θα έχει την εξουσία που είχε αυτός, γιατί η βασιλεία του θα ξεριζωθεί και θα μοιραστεί σε άλλους εκτός από τους απογόνους του>>.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
«Ώστε νγωρίζεις και το λόγο που ο άνθρωπος εκδιώχτηκε του παραδείσου! γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει στη μεταθανάτια ζωή και έτσι έχεις τις εύλογες απορίες σου...»
Δεν γνωρίζω τον λόγο, γνωρίζω την ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ την οποία επικαλείται ο χριστιανισμός φίλτατε ώστε να πείσειι για την.....«πτώση» του ανθρώπου, απο τα δεινά τα οποία ήρθε και πάλι..................ο ίδιος ο θεός για να τον σώσει ετούτη τη φορά!!
(μιας και δεν τα κατάφερε την πρώτη..)
Ωστόσο, μιας και ως γνωστόν έχεις αρκετές χριστιανικές σελίδες τις οποίες αντιγράφεις, δεν μας δίνεις τα φώτα σου, έ, sorry τις αντιγραφές σου??![]()
![]()
![]()
«Αφού έγραφαν ότι τους κατέβαινε εξήγησε το παρακάτω:
-Δανιήλ 11.(560π.Χ)........<<...τρεις ακόμη βασιλιάδες θα βασιλεψουν στους Πέρσες κι ένας τέταρτος θα πλουτίσει περισσότερο από όλους τους προηγούμενους. Κι αφού γίνει δυνατός με τον πλούτο του, θα ξεσηκώσει τους πάντες εναντίον του βασιλείου των Ελλήνων..»
Βρε Ευρωπαίε, δεν είπαμε ότι δεν θα μιλάς για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζεις?![]()
Ας δούμε τι εστί ο περίφημος προφήτης Δανιήλ λοιπόν!
Πρώτον και κυριότερο ας πληροφορηθεί ο αναγνώστης φίλτατε Ευρωπαίε πως ο …….«προφήτης» Δανιήλ, επάνω στον οποίο χτίζεις την όλη ιστορία σου, είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ στην εβραϊκή ιστορία πριν τον 2ο αιώνα!!
Ναι, τόσο καλά αγαπητέ! Ο «προφήτης» δια του οποίου υποτίθεται…μεγαλούργησε αυτός ο Θεός της ερήμου Γιαχβέ προφητεύοντας τα τόσα και τόσα που εντόπισε το…………κοφτερό μυαλό σου, είναι άγνωστος για την ιστορική γραφίδα των εβραίων!![]()
Οι μόνοι που ξαφνικά γνωρίζουνε και αναγνωρίζουνε τούτον τον μεγαλοπροφήτη είναι οι Ευαγγελιστές, και οι Μακκαβαίοι (140-130π.Χ.), τον αναφέρει επίσης και το βιβλίο του Ιωβηλαίου (110π.Χ.), καθώς και μερικά ασήμαντου περιεχομένου απόκρυφα του 1ου αιώνα. Επομένως: ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝΕ Η ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ!! Ο πολύς και βαρύς «προφήτης Δανιήλ» είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.
Άρα, «προφήτης» ο συγγραφέας Δανιήλ ή εγκάθετος και πολύ μεταγενέστερος γραφιάς? Λίγο παρακάτω θα καταλάβει ο καθένας ΠΟΙΑ είναι η πραγματικότητα Ευρωπαίε, αλλά και ελπίζω να μάθεις και ορισμένα χρήσιμα για σένα θέματα.
Είναι εξόχως σημαντικό ότι η απαρίθμηση των «Ηρώων της Εβραϊκής Πίστεως», ένα έργο αδιαμφισβήτητου κύρους και αξίας για τον εβραϊσμό, που συνέγραψε ο Τζέσουα μπεν Σίρα το 180π.Χ., περιέχει λεπτομερέστατες αναφορές και σχόλια για το σύνολο των ατόμων που εμφανίζονται μέσα στην Βίβλο, ξεκινώντας από τον Αβραάμ και τον Ενώχ μέχρι το Νεεμία, πλην όμως…..ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΔΑΝΙΗΛ!
Το πιο εξωφρενικό συνάμα σημείο του υποτιθέμενου «προφήτη Δανιήλ» είναι το εξής: το όλο κείμενο των «οράσεων» που υποτίθεται είχε ο ιουδαίος Δανιήλ, δηλαδή το αραμαϊκό πρωτότυπο, είναι……ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!!!!
Και λέμε ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ, διότι όλοι γνωρίζουνε ότι οι Ιουδαίοι είχαν ελάχιστες έως ανύπαρκτες ελληνικές επιρροές μέχρι την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Και επειδή ο υποτιθέμενος Δανιήλ ήτανε ΩΣ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ ΙΟΥΔΑΙΟΣ (πράγμα που προκύπτει από τα ίδια του τα λόγια), μπορεί εύκολα κανείς να συμπεράνει τι είδους «προφητείες» αλλά και ποίας προέλευσης ήτανε ο πραγματικός συγγραφέας που έγραφε ως «Δανιήλ». Επίσης, είναι εμφανές ότι ο χρόνος που γράφτηκαν τα κείμενα του «Δανιήλ» είναι ξεκάθαρα πολύ μετά το 550 π.χ.
Ένα άλλο σημείο που αποκαλύπτει την ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ του συγγραφέα που χρησιμοποιεί το όνομα Δανιήλ είναι η αναφορά που γίνεται στο…….μουσικό όργανο «ψαλτήριον» (!), καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ερευνητών αλλά και έγκριτων πανεπιστημιακών ανά τον κόσμο γνωρίζει, μεταξύ άλλων και από ελληνιστικές πηγές, ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ 2ο ΑΙΩΝΑ!!!
Ένα επιπλέον σημείο που ξεγυμνώνει την πλαστογράφηση περί του δήθεν προφήτη, είναι ότι ο Δανιήλ περιγράφει νεκρούς να πηγαίνουν στην Κόλαση και τον Παράδεισο, και να ανασταίνονται. Βασικές θεολογικές γνώσεις του ιουδαϊσμού της εποχής όμως θα υπεδείκνυαν στον κατά τα άλλα συμπαθέστατο πλαστογράφο γραφιά ότι……τον 6ο αιώνα οι ιουδαίοι πίστευαν ότι οι νεκροί πήγαιναν στο Sheol και ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ δεν πίστευαν στην επιστροφή κάποιου από τους νεκρούς!
Αυτός είναι λοιπόν ο (πλαστογράφος) «προφήτης» Δανιήλ, και κάπως έτσι γράφτηκε και η «προφητεία»....μετά τα γεγονότα!!!!![]()
![]()
![]()
δεν ξέρεις καλά κάτι, μην εκτίθεσαι... Η ημιμάθεια
είναι χειρότερη της αμάθειας. Ο Δανιήλ , αμαθέστατε
ήταν επί βαβυλώνος, κοινώς τον γνωρίζουμε από την μετοικοισία
στην Βαβυλώνα κι όχι από τη ζωή του στο Ισραήλ και μάλιστα
'με όνομα Βαβυλωνιακό, όπως τον είχε ονομάσει ο Βασιλιάς
των Βαβυλώνιων Ναβουχοδονόσωρ.... Τους κούφανες όλους πάλι
γιατί; Όσο για τονάνδρα Δανιήλ, έχει γράψει πράγματα που αν
τα είχες διαβάσει θα βεβαιωνόσουνα ότι υπήρξε κι ότι ήταν προφήτης,
αφού μιλάει για την βόμβα την πυρηνική με τρόπο που ΄μονο
σήμερα είναι γνωστό... Λέει για το ότι έχει συνέπειες για 6 μήνες
και αυτό δεν θα μπορούσε να το ήξερε...
Κοινώς, διάβασε τον μπορεί κάτι να μάθεις που να σε βοηθήσει...
«Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.»
Κάτι το οποίο όμως ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ φίλτατε! Παρακάτω, θα δούμε και το γιατί..
trexagireve:
« Ο Δανιήλ , αμαθέστατε ήταν επί βαβυλώνος, κοινώς τον γνωρίζουμε από την μετοικοισία στην Βαβυλώνα κι όχι από τη ζωή του στο Ισραήλ και μάλιστα 'με όνομα Βαβυλωνιακό, όπως τον είχε ονομάσει ο Βασιλιάς των Βαβυλώνιων Ναβουχοδονόσωρ..»
Δε μου λες, θα σοβαρευτείς καμιά φορά?
Θαρρείς ότι είσαι σε θέση να «διδάξεις» Βιβλική ιστορία ή Θεολογία? Κάνε μας την χάρη ρε τρεχαγύρευε!![]()
Στην Αγία Γραφή έχουμε ΤΡΕΙΣ άνδρες με το όνομα Δανιήλ. Ο δεύτερος Δανιήλ είναι ένας Ιερέας απόγονος της οικογένειας Ιθάμαρ και ο τρίτος είναι ο δεύτερος γιός του Δαβίδ απο τη σύζυγο του Αβιγαία.
Όταν λες κάτι, φρόντισε να το λες ολοκληρωμένα.
Αυτά τα οποία γράφω εγώ, άσχετε τρεχαγύρευε, ΑΦΟΡΟΥΝΕ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ «ΠΡΟΦΗΤΗ», ο οποίος συνάμα εμφανίζεται μόλις και με το ζόρι ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΤΑΧΑ «ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙ»!
Νομίζεις βρε φουκαρά ότι περίμενα ΕΣΕΝΑ να μου πει ποιός είναι ο Δανιήλ ή πόσοι Δανιήλ υπάρχουνε στην Βίβλο?
Το Βαβυλωνιακό όνομα που υπονοείς, είναι Βαλτασάσαρ (Δανιήλ 1.7), το οποίο συνάμα δεν το γνωρίζει ή αναφέρει κανένα παλαιότερο κείμενο. Τι «παράξενο» έ?![]()
trexagireve:
« θα βεβαιωνόσουνα ότι υπήρξε κι ότι ήταν προφήτης, αφού μιλάει για την βόμβα την πυρηνική με τρόπο που ΄μονο σήμερα είναι γνωστό... Λέει για το ότι έχει συνέπειες για 6 μήνες και αυτό δεν θα μπορούσε να το ήξερε...»
Για να καταλάβεις και εσύ ο ίδιος ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ είσαι, αλλά και παραπληροφορημένος απο την προαιώνια χριστιανική προπαγάνδα ψεύδους και χάλκευσης, δώσε τα εδάφια που μιλούνε για........τις επιδράσεις της πυρηνικής βόμβας (?) που «προφήτευσε» ο Δανιήλ, και θα αντιθληφθεί ο κάθε πικραμένος ποιός και που την έχει την βόμβα!!!
Για δες ρε κάτι «επαϊοντες»....![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
europaios2
Αφού έγραφαν ότι τους κατέβαινε εξήγησε το παρακάτω:
-Δανιήλ 11.(560π.Χ)........<<...τρεις ακόμη βασιλιάδες θα βασιλεψουν στους Πέρσες κι ένας τέταρτος θα πλουτίσει περισσότερο από όλους τους προηγούμενους. Κι αφού γίνει δυνατός με τον πλούτο του, θα ξεσηκώσει τους πάντες εναντίον του βασιλείου των Ελλήνων. Τότε όμως θα εμφανιστεί ένας γενναίος Έλληνας βασιλιάς που θα εξουσιάζει με μεγάλη δύναμη και θα πραγματοποιήσει όλα τα σχέδιά του. Αλλά πάνω στο κορύφωμα της δύναμής του θα συντριφθεί και θα διαμιραστεί στους 4 ανέμους του ουρανού και όχι στους απογόνους του. Κανένας όμως δε θα έχει την εξουσία που είχε αυτός, γιατί η βασιλεία του θα ξεριζωθεί και θα μοιραστεί σε άλλους εκτός από τους απογόνους του>>.
Αν και στην απάντηση με κάλυψε εξ ολοκλήρου ο Schwabe , με την απάντησή που έδωσε στον trexagireve , θα σου απαντήσω εν ολίγοις ότι όλα αυτά εγράφησαν κατά την μετά Αλέξανδρον εποχή , οπότε εκ των υστέρων σου κάνω κι εγώ προφητείες .

Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει
quote:
Πριν κάποιος είπε δεν θυμάμαι ποιος ότι πολύ θα ήθελε να συναντηθεί με τον Χριστό για να το ελέγξει και να του πει για τα δικά του σφάλματα και αρέσκεται και μάλιστα στη σκέψη αυτή. Δηλαδή ότι ίσως κάποια στιγμή θα συναντηθεί με τον Χριστό και θα "του την πει". Με τον Χριστό θα συναντηθείς όπως όλοι μας σίγουρα αλλα σίγουρα δεν θα "του την πεις". Ξέρεις δεν θα χρειαστεί καν να τον ρωτήσεις γιατί ο Κύριος πριν μας κρίνει θα απολογηθεί αν και δεν έκανε ποτέ κανένα σφάλμα για όλα όσα του έχουν καταλογήσει οι άνθρωποι και τότε πολλοί θα είναι αυτοί που θα κλάψουν με δάκρυ μαύρο γιατί θα καταλάβουν ότι είχαν απόλτα άδικο και ότι μάλλον θα καταδικασθούν στο πυρ το αιώνιο που είναι ετοιμασμένο για τον διάβολο και τοις αγγέλοις αυτού. Νομίζω ο σέσοστρις είπε ότι αυτά που λέω υποδηλώνουν φόβο προς τον θάνατο. Όχι δεν είναι αλήθεια αυτό. Απλά όσα είπα τα είπα από αγάπη και δεν είχαν καμία σχέση με φόβο. Επιπλέον ναι μόνο δια του Ιησού Χριστού μπορεί κάποιος να σωθεί.
Σαν να λεμε ... μας λεγει ο ..Κυριος [ αφεντης σημαινει η λεξη ..]
ΠΙΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΣΥΜΟΡΦΩΣΟΥ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ ... ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΨΩ !!!!!!!!!
είμαι σίγουρος ότι έχεις να μας πεις πολλά...
Φίλε μου ο 'Δανιήλ αναφέρει στο δικό του βιβλίο
της Παλαιάς Διαθηκης, όπου ελληνικά γνωρίζεις και μπορείς μόνος
σου να διαβάσειςαυτά που ζητάς... Καταντάει πληκτικό
κάθε 7 σελίδες να ξαναγυρνάμε στα ίδια γιατί ο εγωισμός σου
και η εμπάθεια σου δεν σε αφήνουν να δεις ...
Αν προτιμάς να αμφισβητείς, έτσι για πικάρισμα, κείμενα
αιώνων που δεν τόλμησε κανείς να αμγισβητήσει, θα μου
θυμίσεις αυτούς πο τώρα τελευταία κλέβουν παγκάρια εκκλησιών,
πιστεύοντας ότι δεν τους βλέπει κανείς... Είναι φαινόμενο
της εποχής ...