- ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Όντως εδώ υπάρχει το μέγα οξύμωρο. Οι Εβραίοι κλαίγονται συνεχώς για το Ολοκαύτωμα (που είναι και απάτη, αλλά ας πούμε οτι ήταν αλήθεια), και την ίδια στιγμή τα ιερά τους βιβλία είναι γεμάτα από αυτά.
Όχι μόνο φοβερά εγκλήματα, που μπροστά του ο Αδόλφος Χίτλερ φαντάζει άγιος φίλε Χ,
Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, θηλάζοντα βρέφη, ακόμη και ζώα φονεύονται, διότι έτσι πρόσταξε ο "Κύριος". Και φυσικά ο ίδιος ο Γιαχβέ οργίζεται, καταριέται, ζηλεύει, ασχολείται με τοκογλυφίες και άλλα τέτοια φαιδρά.

Edited by - Χ on 03/11/2011 09:45:53
quote:Να σε βοηθήσω λίγο.
Σκληροί αντίπαλοι αυτοί οι χριστιανομάχοι... δεν ξέρεις προς τα που να γελάσεις!

ΚΑΝΕΝΑΣ ας μην ξεγελά τον εαυτό του,
όποιος από σας νομίζει πως είναι σοφός
με τα μέτρα αυτού εδώ του αιώνα,
ας γίνει μωρός για να γίνει σοφός,
επειδή ό τ ι ο κόσμος αυτός θεωρεί σοφία,
είναι μωρία στα μάτια του Θεού..
πιάνει ο Θεός τους σοφούς στην πανουργία τους την ίδια, ξέρει ο Θεός
πως οι σκέψεις των σοφών τίποτα δεν αξίζουν.
όλα σε σας ανήκουν, εσείς όμως ανήκετε στο Χριστό κι ο Χριστός στο Θεό.
Όλοι εμείς, λοιπόν, χ ω ρ ί ς κ ά λ υ μ μ α σ τ ο π ρ ό σ ω π ο, κοιτάζουμε
σαν σε καθρέφτη τη λαμπρότητα του Κυρίου και μεταμορφωνόμαστε σ'αυτήν την λαμπρή εικόνα Του
με την ενέργεια του Κυρίου, που είναι το Πνεύμα, και βαδίζουμε από δόξα σε δόξα!
γι αυτό να φύγετε, να πάτε αλλού...
δώσαμε, δώσαμε και του χρόνου...
anahs
παλικάρι,μ' αυτήν θα κριθείς...
όχι την παλαιά..
η παλαιά είναι πλησίον αφανισμού..
άνοιξε..α' κορ.γ'18-20 β'κορ.α'3..
άνοιξε στον Ιάκωβο α'5,αν καποιος από σας υστερεί σε σοφία,ας ζητήσει από το Θεό,κι αυτός θα του δώσει..
anahs
anahs
anahs
Πόσα αντίτυπα ήταν η πρώτη;

anahs
quote:
europaiosquote:
βέβαια δεν μπορώ να φτάσω στο δικό σου επίπεδο ώστε να διαβάζωΓιατί όχι; Δεν έχετε ελληνικά δημοτικά σχολεία στην Κόρινθο; Ξεκίνα από κει...
Δημοτικά Σχολεία υπάρχουν, κέντρα εκμάθησης παραμυθιών δεν έχουμε.... σαν κι αυτά που τελείωσες εσύ και έγινες παραμυθατζής.![]()

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"
quote:
opsimos
quote:Δώσαμε, Δώσαμε! Είναι λίγο ετεροχρονισμένη η λασπολογία καθώς δεν έχουμε κάποιο πρόσφατο εκκλησιαστικό σκάνδαλο, αλλά δεν πειράζει καθε χρόνο χριστούγεννα έχουμε. Όχι ότι διαφωνώ δηλαδή, 2-3 στους 10 παπάδες είναι καλοί, όντως, και στο κάτω κάτω κάπου πρέπει να βγάλεις και εσύ τα απωθημένα σου. Δεν πειράζει, και του χρόνου!
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ,Η ΜΗ ΕΚΛΕΚΤΟΙ,ΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΣΟΥ;;;;
ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΙΡΩΝΙΕΣ,ΕΙΔΙΚΑ Ο "ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ",ΣΥΝΕΧΩΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ,ΜΟΥΓΚΑ.
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ Π.Χ. ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ "ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ" ΜΕ ΤΗΝ "ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ",ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ,Ο ΜΕΝ ΠΡΩΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ,ΤΟΝ ΔΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΡΕ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΤΟΝ KANATE ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΣ,ΚΑΠΟΙΟ ΑΠ'ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ (αυτά είναι αλληγοριές)ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.
Βλέπω ότι συνεχώς αναφέρεσαι στα μηνύματά σου στο τάδε και στο δείνα βιβλίο που μας προτρέπεις να διαβάσουμε. Σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό, έστω και τυχαία, ρε παιδί μου, ότι σε τούτο τον κόσμο υπάρχουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ βιβλία που λένε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ πράγματα πάνω σε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ θέματα και ότι χρειάζεται να μπαίνει και λίγο σε λειτουργία εκείνο το πραγματάκι που λέγεται "κρίση", ώστε να φιλτράρονται οι προσλαμβανόμενες πληροφορίες;
Διατείνεσαι ότι γνωρίζεις τα πάντα για την ύπαρξη πραγμάτων που άλλοι ερευνητές έχουν ξοδέψει μια ολόκληρη ζωή και πάλι δεν κατέληξαν πουθενά. Τώρα, ή όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε τυφλοί και δεν βλέπουμε τις "οφθαλμοφανείς αποδείξεις" γύρω μας ή εσύ έχεις πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση εμείς...Ή, και αυτό το θεωρώ μάλλον πιθανότερο, πέφτεις στην παγίδα να ερμηνεύεις τα όσα διαβάζεις σύμφωνα με ένα μοντέλο πραγματικότητας που ΕΣΥ ο ίδιος έχεις πλάσει...Πιστεύεις δηλαδή ό,τι σε συμφέρει και απορρίπτεις ΟΛΑ τα άλλα ως ανοησίες!
Να με συγχωρείς αν τα λόγια μου είναι σκληρά, αλλά παρατηρώ ότι τις τελευταίες μέρες που ήλθες σ' αυτό το φόρουμ, δεν κάνεις τίποτε άλλο παρά μια "εκστρατεία αφύπνισης" όλων ημών των "κοιμισμένων" και δεν δέχεσαι καμία άλλη άποψη...Σε πληροφορώ λοιπόν ότι ούτε ο μόνος που έχει διαβάσει είσαι εδώ μέσα, ούτε και κανένας σου δίνει το δικαίωμα να επιτίθεσαι με τέτοιον τρόπο σε μέλη--και σε συντονιστές--που είχαν την καλή διάθεση να συζητήσουν μαζί σου...Εδώ μέσα κάνουμε διάλογο και όχι κήρυγμα, φίλε μου...Τα κηρύγματα και τα δόγματα είναι για άλλους χώρους, που κι εσύ ο ίδιος κατηγορείς, αλλά κάνεις τα ίδια.
Και πάλι να με συγχωρείς...

quote:
Τώρα αν σου απαντήσω "το μυαλό σου και μια λίρα" θα έχω άδικο;;
Άδικο πολύ θα έχεις αλλά λόγω της φουλ εβραιοπληξίας και
αρρωστημένου δογματισμού που εκπέμπουν οι απόψεις σου
είναι δύσκολο έως αδύνατο να καταλάβεις τον αιτία.
Η φύση αγαπάει να κρύβει τον εαυτο της
Κοινα ειναι η αρχή και το τέλος στην περιφέρεια του κύκλου.
Θα πέσω στο επίπεδο σας μόνο και μόνο για να σας ξεφτιλίσω "εντός έδρας" και μετά θα ανέβω για να μιλήσω σε όποιον τον ενδιαφέρουν οι "μπούρδες" που λέω.
Τι έκανε ο Απολλώνιος Τυανεύς στο δικαστήριο;
Τι σας θυμίζει η ζωή του;
Τον γνωρίζετε χριστιανοί;
Το δικαίωμα να μιλά το κέρδισε, αυτός που ήξερε να ακούει.
quote:
Όταν λέω, "ο τάδε στο βιβλίο του έγραψε" και δίνω και την ακριβή σελίδα (διαφορετικά δεν θα διαβάσουν ούτε το πρόλογο)
Και ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ τα όσα γράφει ο οποιοσδήποτε σ' ένα βιβλίο μπορούν να θεωρούνται ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ αληθινά; Μπορεί κάποιος να σου φέρει άλλα τόσα βιβλία που να λένε τα αντίθετα! Αλλά, ναι ξέχασα, τα άλλα βιβλία τα γράφουν οι "προσκυνημένοι", οι "ρουφιάνοι" και οι "προδότες".
quote:
Θα πέσω στο επίπεδο σας μόνο και μόνο για να σας ξεφτιλίσω "εντός έδρας" και μετά θα ανέβω για να μιλήσω σε όποιον τον ενδιαφέρουν οι "μπούρδες" που λέω.
Λυπάμαι αλλά δεν κατάλαβες τίποτα απ' όσα έγραψα...![]()
![]()

Δεν θέλω να με πιστέψει κανείς, θέλω όμως να έχει διαβάσει τα ίδια(η παρεμφερή στον αριθμό και είδος) βιβλία για να έχει βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να μου τα πει.
quote:
Εγώ παιδιά έχω όλη τη καλή διάθεση να κάνω διάλογο, αλλά μόνο αντίλογο έχω δει μέχρι τώρα.
quote:
διάλογος ο [δiáloγος] O19 : 1. συζήτηση, ανάμεσα σε δύο συνήθ. πρόσωπα ή ομάδες ανθρώπων, κατά την οποία καθένας από τους συνομιλητές παίρνει εναλλάξ το λόγο για να διατυπώσει, με σχετική συντομία, την άποψή του επάνω σε κάποιο θέμα: Στη συνεδρίαση έγινε ένας έντονος ~ ανάμεσα στους εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων. Άκουσα τον εξής διάλογο που έκανε ένας νεαρός με τον πατέρα του. O ~ κατέληξε σε μονόλογο του προέδρου του κόμματος. || (επέκτ.) συνεχής ανταλλαγή απόψεων για την εξομάλυνση διαφορών, για την εξεύρεση κοινών αποδεκτών λύσεων κτλ.: Xωρίς ειλικρινή διάλογο το χάσμα ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά θα μείνει αγεφύρωτο. Mε δημιουργικό διάλογο μπορούν να διευθετηθούν πολλά διμερή προβλήματα εξωτερικής πολιτικής. Άρχισε ο ~ των παραγωγικών τάξεων με την κυβέρνηση. O ~ των εκκλησιών, μεταξύ εκπροσώπων των χριστιανικών δογμάτων. (έκφρ.) ~ κωφών*. 2. τα λόγια που ανταλλάσσουν τα πρόσωπα σε ένα λογοτεχνικό, θεατρικό ή κινηματογραφικό έργο: Oι διάλογοι είναι πολύ ζωντανοί / δεν αποδίδονται κατά λέξη στους υπότιτλους της ταινίας. 3. φιλοσοφικό ή λογοτεχνικό έργο, στο οποίο η ανάπτυξη του θέματος γίνεται με ερωταποκρίσεις ανάμεσα σε διάφορα πρόσωπα: Oι διάλογοι του Πλάτωνα. Oι «Nεκρικοί διάλογοι» του Λουκιανού. [λόγ.: 1, 3: αρχ. διάλογος· 2: σημδ. γαλλ. dialogue (στη νέα σημ.) < λατ. dialogus < αρχ. διάλογος]
quote:Μιλώντας για πηγές.
αντίλογος ο [andíloγos] O20 : λόγος που έχει ως σκοπό την απάντηση στις απόψεις κάποιου άλλου: Στο συνέδριο δε δόθηκε η δυνατότητα του αντίλογου στους αντιπάλους της ηγετικής ομάδας. Λόγος και ~, για διαφωνία που εκδηλώνεται με απόψεις πάντα διαφορετικές και συνήθ. αντίθετες από εκείνες του συνομιλητή. [αντι- λόγος ή ουσιαστικοπ. αρσ. του αρχ. επιθ. ἀντίλογος `αντιρρητικός, αντίθετος΄]
Ακόμη μου αναφέρεις την πηγή που διάβασες ότι επιτεύχθηκε ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός από την NASA
και φυσικά είναι απόλυτα τεκμηριωμένα (με πηγές βεβαίως-βεβαίως) τα κάτωθι:
quote:Οι πηγές που είναι στο παραπάνω μήνυμά σου, Godsend
Μετανοείτε έρχεται η αποκάλυψη, χε χε χε.Η αλήθεια είναι πως θα έρθει και θα είναι από την Αμερική.
Τι θα αποκαλυφθεί;
Οι φίλου μας οι Αμερικάνοι θα παρουσιαστούν αγκαλίτσα με τους Γκρίζους ή Δέρος κατά άλλους συγγραφείς και θα τους παρουσιάσουν ως σωτήρες του κόσμου και πρόγονους μας.
Θα αντιγράψουν τον Παρθενώνα προς απόδηξη του ψεύτικου επιχειρήματος τους. Μην ξεγελαστείτε, αυτά τα βρομερά όντα δεν θα είναι πρόγονοι μας, αλλά είναι αυτοί που σπάνε πλάκα με το μαιμουδάκι που λέγεται άνθρωπος τα τελευταία 500.000 χρόνιαΑγοράστε την Mythodea του Vangelis(DVD) και ίσως μάθετε από αυτή τη συναισθηματική μουσίκη, το λόγο που αυτά τα τραγούδια έκπεμπηκαν στα φεγγάρια του Άρη, Φόβος και Δοίμος το 2001. Με το βίντεο απο τη NASA εε, όχι αερολογίες.
Κάτι δικό μου
Ακούστε μια περιγραφή που έχει ύποπτες συμπτώσεις:
Τα χαρακτηριστικά τους είναι ως εξής:Μεγάλα μάτια μακριά το ένα από το άλλο
Βλοσυρό βλέμμα (λόγο της έλλειψης φρυδιών)
Υποτυπώδης μύτη χαμηλά στο πρόσωπο και λίγο πιο πάνω από το
Μικρό στόμα
Πιθανότατα φοράνε κάποιο κράνος λόγο της θερμοκρασίας που γι αυτούς είναι χαμηλή.
Τι περιέγραψα;;;
Περιέγραψα υπογήινο με κράνος ή βλοσυρό άγιο με φωτοστέφανο;;
Σημειωτέων οι παπάδες διδάσκουν πως οι μούρες των αγίων είναι έτσι για 2 λόγους αντιφατικούς.Οι άγιοι έχουν αυτή την μορφή για να τονίζεται η ατέλεια του φυσικού σώματος. Καλά αυτοί είναι άγιοι και με το ατελές σώμα παρουσιάζουν ότι το κατ εικόνα δεν πέτυχε; Δηλαδή είναι ατελής ο ναός του θεού;
Η δεύτερη είναι πιο ευκολομάσιτη και λέει, οι μούρες των αγίων είναι έτσι γιατί είναι τέλειες εικόνες της ψυχής. Έτσι είναι το τέλειο, γι αυτό άλλωστε η αποστάσεις στους σχεδιασμούς των χαρακτηριστικών είναι προκαθορισμένες στην πλειοψηφία.
Δεν έχει “do it”, just think!
Ο ενοχλητικός (πλέον)
Περονόσπορόσαυρος ο Αμμώδης
τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος
Καλή μου τύχη να πάω και να έρθω καλά και με δικές μου φωτογραφίες. Σίγουρα κάτι είναι εκεί.
Σε δεύτερο μέρος.
Αν δείτε σε ένα φαράγγι στη μέση του πουθενά και άκρη του τίποτα, να υπάρχει μια σπηλιά και έξω από τη σπηλιά, ένα τραπεζάκι με εικόνες, να ξορκίζουν το “κακό”, τι θα υποπτευόσασταν;
Σημειώτεον δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι (αλλά θεάσεις(;)) στο σημείο εκείνο. Αυτό το μέρος θα είναι ο πιθανός δεύτερος προορισμός μου. Θέλετε το μυστικό για να βρείτε τις εισόδους;;
ΟΚ σας το δίνω, αν είστε ερευνητές όπως υποστηρίζετε, ψάξτε το μόνοι σας και όχι στο internet αλλά οι ίδιοι.
Τα σημάδια εκκλησιά-ασύδοτη τσιμεντοποίηση όπου ευρίσκονται κάτι κρύβουν.
Η εκκλησιά μπορεί να είναι κτισμένη άνωθεν της εισόδου και η πύλη να καλήβεται από το πλακόστρωτο στο κέντρο του ναού. Όχι φυσικά σε όλες, τα βιβλία λένε που να δείς.
Το τσιμέντο συνήθως παρουσιάζεται σε επαρχιακές εκκλησίες, απομακρυσμένες σε χωριά, οπού κάποιας γειτονική σπηλιά η είσοδος, έχει μπαζωθεί ή χτιστεί.
Πάντως για το οτι οι εξωγήινοι έχουν συνομωτήσει με την εκκλησία εγώ σε πιστέυω.
Αφου ο αρχηγός τους δήλωσε οτι είναι εξωγήινος !
Στην κίνα τι γίνεται που δεν υπάρχουν χριστιανοί ? ποιος συνομωτεί με τους εξωγήινους ?
Περαστικά
Αγγελος.
Για ότι είπα περί αποκάλυψης είναι συμπέρασμα από τα βιβλία που προανέφερα συν δυο τίτλους, “ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΔΑ 7” και “ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΘΕΟΥ” του Ι. Φραγκούλη.
Η Mythodea είναι DVD αλλά και CD. Το DVD περιέχει εισαγωγή του εκπρόσωπου της NASA που εξηγεί τους λόγους που αποφασίσανε να φτιάξουνε αυτή τη διαστημική μουσική.
Ο ταυτοποίηση αγίων και εξωγήινων είπα ότι είναι κάτι δικό μου. Είτε γιατί μοιάζουνε, είτε γιατί ήταν πάντα εξωγήινοι για μένα. Τουλάχιστον για τους original εξωγηίνους (υπογήινους) υπάρχουν χιλιάδες μαρτυρίες, φωτογραφίες, βίντεο και βιβλία.
Λένε όλοι ψέματα εεε;
Ο χριστός είναι η μόνη αλήθεια εε;
Όπως ο Ιησούς έτσι και εγώ θα δώσω στους αμνούς μια παραβολή δική μου
Εμένα ο ρόλος μου δεν είναι του αλάθητου παντογνώστη θεού, αλλά αυτού που άρχισε να του μυρίζει η φωτιά στη κουζίνα και δείχνει γελοίος στην προσπάθεια του να σας ξεσηκώσει όταν καίγεται το σπίτι.
Πώς να πάρετε χαμπάρι τη μυρωδιά όταν έχετε, 1600 χρόνων συνάχι;;;
Ούτε τη μύτη σας δε φυσάτε είναι ακριβά τα μαντήλια(βιβλία) βλέπεις και ρουφώντας τη, δεν ρουφάτε μυρωδιές και (να)είστε ήσυχοι ωσάν τον όφι(φράση του jesus) γιατί κάθεστε στο σαλόνι και όχι τη κουζίνα.
Μπεε μαν λέει το μαύρο αρνί
Μπεε μαν το σπίτι θα καεί.
Το μαύρο αρνί ζώντας αποκομμένο από τις χάρες και τις ευλογίες που διδόταν στο λευκό, μπόρεσε να μετρήσει καλύτερα τα λάθη του και τις δυνάμεις του. Μπόρεσε να ανακαλύψει τα κίνητρα των πρωην “καλών” αφεντικών του, καθώς και να καταλάβει τι μέλλον προοριζότανε, για το παχύ λευκό αρνάκι.
Το μαύρο ήταν καχεχτήκο, γι αυτό το άφησαν για το τέλος, μήπως παχύνει και μπορέσουν να το φάνε και αυτό. Μια μέρα καθώς άνοιγε ο καλός ποιμένας την πόρτα της στάνης με σκοπό να εκπληρώσει το πεπρωμένο του μαύρου αρνιού, εκείνο του έδωσε μια κουτουλιά στα αχαμνά και όταν το έριξε κάτω, του έσκισε τα γένια. Μετά έτρεξε και έφυγε ελεύθερο ζήσει για να δει ότι το λιβάδι, ήταν πολύ μεγαλύτερο από το “παράδεισο” του κήπου οπού ζούσε.
Τί κάνουν τα οξείδια του βαρίου και του αλουμινίου όταν σκορπίζονται ψηλά στον αέρα από τα καύσιμα των αεροπλάνων και μετά απλώνονται στη γη;