- ΤΟ ΙΣΛΑΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ειπαμε: Ακροτητες υπαρχουν παντου. Κανεις δεν εχει το μονοπωλειο. Οι ανθρωποι ειναι ιδιοι παντου.
Το ιδιο και η ανθρωπινη βλακεια.
Στα του γαμου, τωρα, συγκρινεις ανομοια πραγματα. Η τελετη εδω ειναι διαφορετικη. Δεν υπαρχει περιθωρειο πατηματος του ποδιου!!!
Αλλα κι αν συνεβαινε δεν θα γινοταν τιποτα.
Το οτι ειναι μουσουλμανοι, δεν τους στερει την αισθηση του χιουμορ και φυσικα ουτε την αμφισβητηση, ουτε και κανενα αλλο χαρακτηριστικο.
Αν θελεις ακραιες αποψεις κι ελλειψη χιουμορ κανε μια βολτα, γενικα στο ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ και θα βρεις οσες τραβαει η ψυχη σου!!!
Αντε, σοβαρά τώρα.
ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ
ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΦΙΛΕ Tsepe Noyon....
ΑΛΛΑ ΠΟΥ....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ..
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ ΣΥΣΗΤΗΣΗΣ.
ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΩΣ (ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ) ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ....
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΔΙΧΩΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ...
ΑΛΛΑ ΔΙΧΩΣ ΤΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΣΟΥ ΚΑΛΟΣ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΛΑ ΤΥΠΙΚΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ.....
ΕΑΝ ΔΥΝΑΣΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΓΟΝΙΜΟ ΔΙΑΛΟΓΟ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Πως μπορει να γινει διαλογος με ανθρωπους που δεν καταλαβαινουν τι τους λες κι ερμηνευουν τα παντα οπως τους κατεβει?
Αμα πω ασπρο, εσυ θα διαβασεις πρασινο (το χρωμα του προφητη)
Μεσα στα πλαισια της δαιμονοποιησης που λεγαμε, ειναι κι ολες αυτες οι τριχες περι παρωπιδων κλπ.
Μολις ειπα οτι εγινα μουσουλμανος, αμεσως βαφτιστικα φανατικος και παρωπιδοφορος. Και να σκεφτει κανεις οτι δεν εκανα ουτε μια αναφορα στο κορανι.
Το θεμα το κατεστρεψε η ανοητη και ανερματιστη εμπαθεια.
Το ξαναλεω: Αν αραδιαζα τις κοινοτυπιες καποιου τυχαρπαστου "γκουρου" θα χασκατε και θα θαυμαζατε. Αλλα με το μουσουλμανος βγηκαν αμεσως τα μαχαιρια!!!
Το αστειο ειναι οτι κοπτεσθε περι σεβασμου και διαλογου.
ΥΓ Επειδη πρεπει να βαζω λεζαντες σε ολα, εδω γινομαι επιθετικος και πικροχολος.
Ο Αμαθης παντογνωστης.
Λες πως “Αν αραδιαζα τις κοινοτυπιες καποιου τυχαρπαστου "γκουρου" θα χασκατε και θα θαυμαζατε.” Αυτο δεν ειναι προκαταληψη εκ μερους σου? Δεν ειδα κανεναν να εχει δηλωσει πιστη σε γκουρου κανενος τυπου, ουτε να σου εχει πει για τις προσωπικες του επιλογες. Εσυ μπορεις να αλλαζεις πιστη σε οποιο συστημα σου αρεσει-δικαιωμα σου ειναι κι εγω προσωπικα το σεβομαι-, αλλα μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια. Αλλα και τετοιου ειδους κοινοτυπιες να αραδιαζες οπως ισχυριζεσαι, μην εισαι τοσο βεβαιος για τις ρητορικες σου ικανοτητες, μεχρι στιγμης σε χοντροκομενο βρισιδι και προβλεψιμες ατακες και ειρωνιες εχεις επιδειξει ικανοτητα.
Περα απο το να επαναλαμβανεις πως εισαι γνωστης γιατι ενστερνιστηκες μια πιστη δεν εχεις πει κατι παραπανω. Εφοσον σε εκφραζει μπραβο σου, ζησε με τις αληθειες και τις διδασκαλιες που ανακαλυψες. Εχεις σε τελικη αναλυση αναγκη να πεισεις καποιον? Ειναι καλο για σενα. Για εμας δεν ειναι και εκφραζουμε την κριτικη μας σε ενα θεμα που εσυ ανοιξες. Περιμενες να ειμαστε ολοι το ιδιο? Δεν αναγεται σε προκατελειμενο οποιος διαφωνει μαζι μας. Ακομη και στους κυκλους του Ισλαμ, ποσες και ποσες ερμηνειες δεν συναντας και εφαρμογες μιας διδασκαλιας που θεωρητικα εχει κοινη πηγη. Και οπως εσυ εχεις την προσωπικη σου εμπειρια γυρω απο το θεμα, ετσι και οι υπολοιποι εχουμε τη δικη μας εμπειρια, και κατα κυριο λογο υπηρξε αρνητικη και σε μεγαλη κλιμακα, δεν μιλαμε με παραδειγματα ενος και δυο ανθρωπων, ουτε μιας οικογενειας που γνωρισαμε, κατω απο ιδιαιτερες συνθηκες συμφωνα με αυτα που περιγραφεις. Και το πως φερεσαι η θα φερεσαι εσυ στη γυναικα σου δεν ειναι ο κανονας και πολυ πιθανον να ειναι ελαστικοι μαζι σου δεδομενου οτι δεν γεννηθηκες-δεν ανατραφηκες μεσα στην κουλτουρα τους. Και παρολο που δεν θελεις να φωτογραφισεις γεωγραφικα την περιοχη, εισαι σε θεση να καταλαβεις πως αφηνει κενο και ευλογα ερωτηματα για τις διηγησεις σου στους συνομιλητες σου. Ο,τι σου εχει μεχρι στιγμης αναφερθει το προσπερνας ως μια απλη ακροτητα καποιων περιοχων η μουσουλμανικων κοινοτητων και λες πως ακροτητες εμφανιζονται παντου. Ναι, αλλα σε τετοια κλιμακα και στο σημερα-ως απορροια και μονο θρησκευτικων ερμηνειων και εφαρμογων- θα διαφωνησω. Με τους παπαδες και με τους φανατικους χ.ο ειμαι αντιθετη, αλλα δεν κακοποιουν τον κοσμο γυρω τους-κακο στον εαυτο τους κανουν-, ουτε ξεκινουν ιερους πολεμους εναντια σε ο,τι ειναι διαφορετικο. Κι αν εκαναν θηριωδιες σε αλλες εποχες, στην Ελλαδα σημερα οχι μονον δεν τολμανε, αλλα οπως ανεφερε και ο Αγγελος τους παιρνει ο κοσμος στο ψιλο και δεν αναγει τα λογια τους σε νομο. Γραφικοι γινονται και η κοινωνια τους δινει τη θεση που τους αξιζει, και ενιοτε διασκεδαζει μαζι τους. Εσυ πιθανον στο θεμα του ραδιοφωνου και της μουσικης να εξεφρασες αντισταση και δεχομαι και οτι σε σεβαστηκαν. Μια γυναικα στη θεση σου-δεν μιλαω για την περιοχη σου, εξακολουθω να αναρωτιεμαι και να μαντευω που μπορει να ειναι και μην θυμωνεις γι’αυτο, κι εσυ θα το σκεφτοσουν στη θεση μου, φανταζομαι-δεν θα το εκανε, γιατι αποδεδειγμενα και σε μεγαλη κλιμακα δεν της δινεται το δικαιωμα να το κανει, και δεν ειναι απο καποιο αοριστο σεβασμο, σε καποιες παραδοσεις που γεννησαν πρακτικες αναγκες-κουκουλωμα για παραδειγμα, που αν ηταν για πρακτικους λογους θα ηταν προαιρετικο. Για ηθικους το ιδιο. Κι αν σε κατι μονστηρια και ξωκκλησια θελουν ακομη φουσταρες και τετοια “χαριτωμενα” δεν σε σκοτωνουν αν δεν βαλεις, εχει μεγαλη διαφορα-. Εκεινο που οι περισσοτεροι βλεπουμε ειναι κοινωνιες στασιμες και βαρβαρες σε εναν κοσμο που πεταει καθημερινα απο πανω του τη δυναστεια των ιερατειων. Κι ας ειναι η δικη σου, διαφορετικη, στα ματια σου. Οι μαρτυριες κυριως γυναικων απο καθε γωνια του κοσμου λενε αλλες ιστοριες για το τι συμβαινει στο συνολο. Αυτες δεν μπορεις να τις αμφισβητεις και να μας λες παρωπιδατους. Ουτε να μου λες πως δεν μιλησες για χειραφετηση, οταν αναφερεσαι μεσα στην κακεντρεχεια στις δυτικες και στις κρεμες τους. Καποιοι παρεθεσαν ορισμενα λινκς. Τα κοιταξες? Και σε τελικη, αν θελεις να μιλησεις για το Κορανι, καντο, αν κατι εχεις να πεις. Αλλα οχι για να πεισεις, ουτε για απολογητικη. Για σενα και για τα πιστευω σου που εθεσες απο μονος σου επι ταπητος και προς αναλυση.
εγω ειμαι αμαθης και προκατειλημενος και δεν μου απαντας.
ο.κ.
της Νεφελης της τασουρες μουσουλμανικα.
ο αβαταρ και οι υπολοιποι φορανε παρωπιδες.
σε καποιον θα πρεπει να απαντησεις ομως!
ξεκινα απο τον τελευταιο, την the elder sister1...
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
Μαλιστα.
Ενδιαφερουσα αποψη!!! Πρωτοτυπη, καθολου προκατειλημενη η ρατσιστικη.
Αυτα να τα πεις στον Avatargr ο οποιος φαντασιωνεται στα γραφομενα μου, αποψεις περι καλων μουσουλμανων και κακων χριστιανων.
Για να δουμε πως θα του φανει τωρα η περι του αντιθετου αποψη!
Να εκφρασω τον θαυμασμο μου για την εκπληκτικης διαυγειας εκφραση..."ουτε ξεκινουν ιερους πολεμους εναντια σ' οτι ειναι διαφορετικο"
Κατα την γνωμη μου τις γυναικες, στον δυτικο κυριως κοσμο, σας εχουν πιασει κοροϊδα: Σας εχουν βγαλει στην παραγωγη, χωρις να εχετε απαλαγει και απο τα του σπιτιου!!!
Δηλαδη σας ξεζουμιζουν κανονικοτατα κι επειδη σας εχουν πει οτι αυτο ειναι ελευθερια, το πιστεψατε!!!!
Αποτελεσμα: Εχει διαλυθει το βασικο κυταρο της κοινωνιας. Η οικογενεια.
Αμ το αλλο!!! Εκμεταλευονται με τον αισχροτερο τροπο το φυλο σας και την σεξουαλικοτητα του για να πουλησουν οτιδηποτε. Ας μου βρει καποιος εστω και μια διαφημιση που να μην περιεχει σεξιστικα μηνυματα.
Κι αυτο ελευθερια!!!!
Μιλησα για τον σεβασμο που υπαρχει, εδω, απεναντι στις γυναικες και εισεπραξα αποψεις περι χειραφετησης. Δηλαδη οταν παραχωρεις την θεση σου σε μια γυναικα, αμφισβητεις την ανεξαρτησια της!!! Τουλαχιστον αυτες οι ακροτητες εγραφησαν απο αρσενικο. Τις αποψεις των γυναικων δεν τις ειδα πανω σ' αυτο!
Για το φαινομενο της κλιμακωσης της βιας μεσα στο σπιτι στις "ανεπτυγμενες και μη βαρβαρες κοινωνιες" δεν ακουσα τιποτα.
Πέρα απο αυτο, Tsepe, απο οτι κατάλαβα άφησες τη μιά βλάκεια (τον φανατικό χριστιανισμό) για να υιοθετηεις μια άλλη βλάκεία (τον ισλαμισμό). Πολύ λογικό αυτό μια και διαμένεις σε μια χώρα που ολοι είναι Μουσουλμάνοι. Εχω ένα πρωην μουσουλμάνο φίλο, που παντρευτηκε ελληνίδα, ζει στην ελλάδα και βαφτίστηκε χριστιανός για να ενταχθεί πιο ευκολα στο περιβάλλον (υποπτέυομαι οτι είναι απιστος έτσι και αλλιώς).
Αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί θεωρείς οτι ο ασπασμός του μουσουλμανισμού είναι μια κίνηση προς τα μπρος απο πνευματική άποψη.
Εμένα μου φαίνεται οτι είναι "τα ιδια παντελάκη μου τα ιδια παντελή μου' μόνο λίγο πιο στο πιο τριτοκοσμικό λογω της χαμηλής οικονομίας και μορφωσης σε αυτά τα κράτη.
Αγγελος
Δε ξέρω για άλλες αλλά εγώ επειδή έχω ένα πάθος με τις ξένες θρησκείες και κάθε τι ξένο προς εμένα παρακολουθώ και αυτό και το άλλο topic που έχεις ανοίξει !
Δε θα πω λοιπόν τα συνηθισμένα ότι δεν απαντάς σε αυτό που ερωτάσαι και κυρίως το πιο εύκολο από όλα αυτά που βρίσκεσαι????
Τελικά πιστεύω ότι μήπως έχει δίκιο ο γλυκούλης jonniebegood και βρίσκεσαι κάπου στην Ελλάδα ( Κομοτηνή π.χ.)
Η θέση της γυναίκας στο Ισλάμ είναι η χειρότερη που μπορούσε να γίνει και Δε μιλάω για τα μεγάλα και γνωστά μωαμεθανικά κράτη (ακόμη και στη Τουρκία άρχισαν να προοδεύουν μέχρι μαντίλες χρωματιστές και από μεγάλους οίκους ραπτικής άρχισαν να λανσάρουν) μιλάω για κάτι κράτη που η γυναίκα είναι και ήταν πάντα ένα είδος προς εκμετάλλευση και χωρίς ποτέ δικαιώματα ούτε στο σώμα της ούτε στη καρδιά της πάντα υπό μια στον πατέρα και μια στον άντρα και αργότερα ίσως και στο γιο!
Όσο για την θέση της γυναίκας στην Ελλάδα να σου πω:
Τη στιγμή που δουλεύει και προσφέρει στα ίσια μέσα στην οικογένεια σωστό είναι και οι άντρες να μετέχουν στις δουλείες του σπιτιού!! Κανένας δεν μας παραχωρείσαι τη θέση του !! Μόνες οι γυναίκες πάλεψαν και την κατάχτησαν!!!!!!
Θεωρώ λοιπόν πολύ πιο καλό να βοηθάνε και οι δυο στο σπίτι να έχουν και οι δυο την εύθηνη για το μεγάλωμα των παιδιών και να συνεισφέρουν και οι δυο τα ίσια !
Αν και στην Ελλάδα ακόμη και οι μουσουλμάνες είναι πιο καλά από καθαρά μουσουλμανικές χώρες!
αλλά το να παντρεύεσαι έναν άνθρωπο χωρίς να τον ξέρεις και μάλιστα σε ηλικία που αλλά κορίτσια παίζουν με κούκλες το βρίσκω αν μη τι άλλο βάρβαρο!
Διάβασα ότι η δική σου έκανε επανάσταση για να σε παντρευτεί φαντάσου λοιπόν τι τραβάει εκεί που είναι!!!
Και φυσικά αν είσαι εκτός ελλαδος σε βλέπω σύντομα μετά το γάμο να θέλει να έρθετε εδώ αν πάλι είσαι εντός ελλαδος δλδ Κομοτηνή ας πούμε σε βλέπω σύντομα
Αθήνα!!!

ΟΣΟ ΖΩ ΕΛΠΙΖΩ!
quote:
αλλά το να παντρεύεσαι έναν άνθρωπο χωρίς να τον ξέρεις και μάλιστα σε ηλικία που αλλά κορίτσια παίζουν με κούκλες το βρίσκω αν μη τι άλλο βάρβαρο!
[
Αν αναφερεσαι στην περιπτωση της γυναικας μου, εχω να πω οτι, αν μια γυναικα στα 22της προτιμα να παιζει με τις κουκλες απο το να παντρευτει, τοτε κατι δεν παει καλα με το μυαλο της.
quote:
Αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί θεωρείς οτι ο ασπασμός του μουσουλμανισμού είναι μια κίνηση προς τα μπρος απο πνευματική άποψη.
Εμένα μου φαίνεται οτι είναι "τα ιδια παντελάκη μου τα ιδια παντελή μου' μόνο λίγο πιο στο πιο τριτοκοσμικό λογω της χαμηλής οικονομίας και μορφωσης σε αυτά τα κράτη.
Αγγελος
Ειπα ενα ακομα βημα. Δεν ειπα μπρος η πισω. Ξερω τι λεω και γιατι το λεω. Απλα δεν μενω στασιμος.
Σε οτι αφορα στα "τριτοκοσμικα", μολις χθες χρειαστηκε να παω το αυτοκινητο στον μαστορα. Προς μεγαλη μου εκπληξη, εκτος απο θαυμασια αγγλικα, ηξερε λατινικα κι αρχαια ελληνικα (με ερασμια προφορα)και φυσικα ηταν ενας καλος μουσουλμανος!!! (Ελπιζω να ειναι κι εξ ισου καλος μαστορας) Πριν μιλησουμε για το οικονομικο μερος της δουλειας μας, πηγαμε στο τζαμι να προσευχηθουμε. (Μαλλον ηθελε να τσεκαρει αν ειμαι οντως μουσουλμανος η τον δουλευω)
όταν αυτή γίνεται δια του γραπτού λόγου,
προκύπτει όταν:
1. Δεν χρησιμοποιούμε επακριβώς τις λέξεις;
2. Όταν δεν διαβάζουμε προσεκτικά τις επισυνάψεις των άλλων;
3. Όταν δεν αντιλαμβανόμαστε το χρώμα και την υφή των επισυνάψεων;
4α. Όταν δεν κατανοούμε την πρόθεση του συνομιλητή μας;
4β. Όταν "προβάλλουμε" τη δική μας πρόθεση στα γραφόμενά του;
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το θέμα και αληθινά αναρωτιέμαι γιατί στο καλό δεν προχωράει επί της ουσίας, εφόσον υπάρχει κοινός τόπος στα γραφόμενα όλων.
Καλημέρα και καλή συνέχεια
Shukran
Moz
Tsepe Noyon
Αν μια γυναίκα στα 22 όπως λες θέλει να παντρευτεί ένα πενηντάρη που μίλησε μαζί του μια φορά ναι σίγουρα κάτι Δε παει καλά!
Όσο για αυτό που είπα εγώ εννοούσα για τους γάμους που γίνονται και οι κοπέλες με το ζόρι να είναι 15 !
Μήπως στα 22 θεωρείται ότι έμεινε στο ράφι και από ολότελα καλά είναι και ο πενηντάρης άγνωστος ξένος ?????
Οι γυναίκες πάντως εδώ στην Ελλάδα θα προτιμούσαν να μείνουν μόνες παρά να σκλαβωθούν με ένα ξένο! Αλλά εδώ δεν έχουν να γλιτώσουν από τίποτα κάνοντας ένα γάμο!!!!

ΟΣΟ ΖΩ ΕΛΠΙΖΩ!
Με το να επιτίθεσαι διαρκώς στο «τι κάνουν οι άλλοι» αντί να υπερασπιστείς με επιχειρήματα το τι κάνεις εσύ (εσύ ο Μουσουλμάνος), είναι μια κλασσική τακτική αποπροσανατολισμού της συζήτησης. Την χρησιμοποιούν κυρίως αυτοί που δεν γνωρίζουν τόσο καλά τα «δικά τους» αλλά έχουν εντρυφήσει στα «των άλλων» για να έχουν να επιτίθενται.
Η τακτικής συνήθως πιάνει διότι «πονάει» την «άλλη πλευρά» (γι’ αυτό και χρησιμοποιείται τόσο πολύ άλλωστε, αυτή η στρατηγική). Ξεχνιέται το αρχικό θέμα και η συζήτηση φέρνει «τους άλλους» σε θέση άμυνας.
…Συγνώμη, αλλά δε μασάω. Το θέμα μας δεν είναι η γυναίκα στον δυτικό κόσμο, ούτε η Χριστιανική θρησκεία, ούτε καν η σύγκριση Μουσουλμανικής και Χριστιανικής θρησκείας! Το θέμα μας είναι η Μουσουλμανική θρησκεία και η θέση της γυναίκας σ’ αυτήν! Σταμάτα λοιπόν να παρασύρεις τους συνομιλητές σου σε συζήτηση εκτός θέματος κι επιτέλους απάντησε στα ερωτήματα που έχουν τεθεί!
Υ.Γ. ~ Ο άνδρας που παντρεύεται γυναίκα που έχει τα μισά του χρόνια, είναι για μένα επιεικώς άρρωστος, εγωκεντρικός ή/και περνά πολύ βαριά την κλιμακτήριο! Υπάρχουν ολόκληρα κεφάλαια της ψυχολογίας γι’ αυτό, οπότε μη μας το παρουσιάζεις σαν κάτι φυσιολογικό διότι δεν είναι!
Αυτό όμως είναι εκτός θέματος που έχουμε εδώ και γι’ αυτό το θέτω ως υστερόγραφο.
όταν αυτή γίνεται δια του γραπτού λόγου,
προκύπτει όταν:
1. Δεν χρησιμοποιούμε επακριβώς τις λέξεις;
2. Όταν δεν διαβάζουμε προσεκτικά τις επισυνάψεις των άλλων;
3. Όταν δεν αντιλαμβανόμαστε το χρώμα και την υφή των επισυνάψεων;
4α. Όταν δεν κατανοούμε την πρόθεση του συνομιλητή μας;
4β. Όταν "προβάλλουμε" τη δική μας πρόθεση στα γραφόμενά του;
Θα ελεγα λιγο απ' ολα η ο καθ' ενας μας αναλογα την περιπτωση χρησιμοποιει η πασχει απο κατι απ' ολα αυτα η κατι αλλο που ενδεχομενως διεφυγε του καταλογου σου. Ειναι αληθεια οτι μερικες φορες θυμωσα, αλλα μου περασε. Τωρα εχω εχω αρχισει να διασκεδαζω στα γεματα. Ελπιζω οτι η αλλαγη ειναι προφανης.
Ασε που εμαθα επιτελους να κανω quote κατι για το οποιο πρεπει να ευχαριστησω τον jonniebegood γιατι ειχα φυλαξει τις οδηγιες που ειχε δωσει σε σενα, καποτε!
quote:Οι γυναίκες πάντως εδώ στην Ελλάδα θα προτιμούσαν να μείνουν μόνες παρά να σκλαβωθούν με ένα ξένο! Αλλά εδώ δεν έχουν να γλιτώσουν από τίποτα κάνοντας ένα γάμο!!!!
Μην λες μεγαλες κουβεντες γιατι δεν ξερεις τι σε βρισκει!!!!
Ασε που και στην Ελλαδα γινονται ιδια και χειροτερα!!!
quote:Εγώ θα ήθελα να δώ ένα forum που αντιπροσωπεύονται οι γύναικες μουσουλμάνες για να δώ τι έχουν να πουν.
Πέρα απο αυτο, Tsepe, απο οτι κατάλαβα άφησες τη μιά βλάκεια (τον φανατικό χριστιανισμό) για να υιοθετηεις μια άλλη βλάκεία (τον ισλαμισμό).
απαντω σε αυτο που δεν καταλαβαινεις σουφικα: artsi bourtzi kai loulas
quote:
Πέρα απο αυτο, Tsepe, απο οτι κατάλαβα άφησες τη μιά βλάκεια (τον φανατικό χριστιανισμό) για να υιοθετηεις μια άλλη βλάκεία (τον ισλαμισμό).
Μην κρίνετε ινα μην κριθείτε...
Φιλικά,
*πρώην Kaizer
quote:Τελικά πιστεύω ότι μήπως έχει δίκιο ο γλυκούλης jonniebegood και βρίσκεσαι κάπου στην Ελλάδα ( Κομοτηνή π.χ.)
"γλυκυτατος" παρακαλω!
quote:Όσο για την θέση της γυναίκας στην Ελλάδα να σου πω:
Τη στιγμή που δουλεύει και προσφέρει στα ίσια μέσα στην οικογένεια σωστό είναι και οι άντρες να μετέχουν στις δουλείες του σπιτιού!!
πλενω πιατα και πατζουρια, πχ...
και δεν αναφερω το ξεσκατισμα των παιδιων!
quote:Κανένας δεν μας παραχωρείσαι τη θέση του !! Μόνες οι γυναίκες πάλεψαν και την κατάχτησαν!!!!!!
μαζι σου!!!
quote:Αν και στην Ελλάδα ακόμη και οι μουσουλμάνες είναι πιο καλά από καθαρά μουσουλμανικές χώρες!
οου, γιες!
quote:αλλά το να παντρεύεσαι έναν άνθρωπο χωρίς να τον ξέρεις και μάλιστα σε ηλικία που αλλά κορίτσια παίζουν με κούκλες το βρίσκω αν μη τι άλλο βάρβαρο!
εγω δεν το ανεφερα μεχρι τωρα για να μην θεωρηθω κακοπροαιρετος.
πεστα χρυσοστομη!!!
quote:Διάβασα ότι η δική σου έκανε επανάσταση για να σε παντρευτεί φαντάσου λοιπόν τι τραβάει εκεί που είναι!!!
ξαναπεστα!!! ![]()
quote:Και φυσικά αν είσαι εκτός ελλαδος σε βλέπω σύντομα μετά το γάμο να θέλει να έρθετε εδώ αν πάλι είσαι εντός ελλαδος δλδ Κομοτηνή ας πούμε σε βλέπω σύντομα Αθήνα!!!
χεχεχε!
ετσι το βλεπω κι εγω.
εβαλα και στοιχημα! ![]()