- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
αααα!!! ωστε τα ζωα ειναι ψυχες!!!! που οταν πεθανουν που πανε αραγε;;;;;;;; (φανταζεσαι δισ. 'ψυχες' ζωων να περιπλανουνται στον 'ουρανο' οταν τα ζωα πεθαινουν;;)καταλαβαινεις την ανοησια που υποστηριζεις;;;;
Αγαπητέ eidos χωρίς να θέλω να διακόψω την ροή της ωραίας κουβέντας σας,θέλω όμως να σχολιάσω το παραπάνω.Είτε πιστεύεις πως η ψυχή συνεχίζει να υφίσταται μετά θάνατον είτε όχι,οφείλεις να παραδεχτείς πως η ψυχή δεν είναι κάτι χειροπιαστό που να καταλαμβάνει μάζα.Επομένως δεν τίθρται θέμα αριθμού ψυχών.Είτε η ψυχή είναι αθάνατη είτε όχι,εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε την ύπαρξη της.Ενα πράγμα που μου κάνει όμως ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η διάσταση των απόψεων σου με τον samuel1974.Ενώ επικαλείστε και οι δύο την Αγία Γραφή,της δίνετε τόσο διαφορετική σημασία ο καθένας που έρχεστε σε σύγκρουση.Τώρα ποιος έχει το δίκιο?
Impious Varmint
«Προκειμενου να υποστηρίξει ο eidos το ότι δεν υπάρχει ζωή μετά θάνατον, ισχυρίζεται, και μαζί του κι εσύ, ότι σε αυτό το εδάφιο μιλάει και προφητεύει ο Σατανάς. Αλλα εάν προσέξουμε το εδάφιο..»
Τζάμπα μην κουράζεις τους αναγνώστες, και φρόντισε να έχεις ευρύτερη αντίληψη. Δεν νοείται κατά την ιουδαϊκή θεολογία να ομιλήσει ο θεός έχοντας ως….μεσάζοντα μια μάγισσα!!
Σύνελθε, βρίσκεσαι εκτός θεολογίας και ακροβατείς στα χνάρια παράξενης σέκτας..
samuel1974:
«Αλλα ο Χριστός ξεκαθάρισε ότι η θα τον πιστεύουμε με όσα δίδαξε 100% η θα τον απαρνηθούμε τελείως.»
Το τι πραγματικά είπε ή όχι ο Χριστός, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Τα κείμενα που σήμερα γνωρίζουμε είναι στην καλύτερη περίπτωση μόλις και μετά βίας μετά τον 3ο αιώνα μ.Χ., και φυσικά έχουνε υποστεί πάμπολλες τροποποιήσεις ώστε να ταιριάξουνε στο προφίλ που αποφάσισε ότι πρέπει να έχει ο θεός της Ρώμης ο Φλάβιος Βαλέριος και ο γλοιώδης παπάς που τον ανακήρυξε Άγιο.
Αυτός και ο λόγος για τις τόσες και τόσες αντιφάσεις, αυτός και ο λόγος για την ουσιαστική ανυπαρξία νομιμοποίησης της θεολογίας που η Κ.Δ. εκφράζει μέσα στην Πεντάτευχο. Η Κ.Δ. είναι μια άλλη θρησκεία στην ουσία..
samuel1974:
«Αυτός είναι το μέτρον και η ζυγαριά για τους ανθρώπους. Οποιος δεν τον δέχεται 100% και διεστραβλωνει τις διδαχές του φτιάχνοντας αιρέσεις, παίρνει έναν άλλο δρόμο, πάντως όχι αυτόν της σωτηρίας.»
Θα έλεγα να είσαι πιο ταπεινός, λιγότερο αμετροεπής. Με εκατοντάδες αιρέσεις ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, με μια ορθοδοξία η οποία αποτελεί από τις μικρότερες χριστιανικές τάσεις, θα όφειλες να είσαι πιο προσεκτικός για την υποτιθέμενη «διαστρέβλωση» που εσύ δεν υποκύπτεις. Ξέρεις, αυτά λένε όλοι οι πιστοί των διαφόρων αιρέσεων, ακριβώς τα ίδια….
samuel1974:
«Οι τρεις όμως άντρες ήτανε η εικόνα του τριαδικού θεού.»
Έτσι σε αρέσει να βολεύεσαι φίλτατε, όμως έτσι δεν είναι!
ΠΟΥΘΕΝΑ στην λεγομένη ως Π.Δ. δεν υπάρχει αξίωση μιας «Τριάδας». ΑΠΛΑ ΠΟΥΘΕΝΑ! Αυτά, είναι μυθεύματα της αίρεσης των μετέπειτα ονομαζόμενων ως χριστιανών, τα οποία και φυσικά στερούνται θεολογικής τεκμηρίωσης.
Ο Θεός της Πεντατεύχου είναι ένας και αδιαίρετος, η αξίωση της Τριάδας είναι φαινόμενο θρησκευτικού Συγκρητισμού το οποίο και αφομοίωσαν οι χριστιανοί όπως τόσες και τόσες άλλες παραδόσεις. Όσο γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου ο…..Χριστός (ας είναι καλά η εορτή του Μίθρα στην Ρώμη..), άλλο τόσο υπάρχει και στην Πεντάτευχο η Τριάδα των χριστιανών φίλτατε!
Αλήθεια, εάν ήταν 4 οι απεσταλμένοι τότε…..εκτός από περιστέρι τι άλλο είδος πτηνού θα ζωγραφίζατε?
samuel1974:
«Το έσκυψε με δέος στο χώμα το είπες σωστά. Έτσι προσκυνάμε και εμείς με δέος στο χώμα μπροστά στα θαύματα του Κυριου μας και Θεού μας, του Ιησού Χριστού.»
Καλά, καλά, για την ταμπακέρα γιατί δεν μας μιλάς??
Γιατί σκύβετε με δέος φίλτατε και στο μουμιοποιημένο σώμα του «Αγίου της Κέρκυρας»? Γιατί σκύβετε με δέος στο μισό κομμάτι του κρανίου της «Αγίας Άννης» στην Θεσσαλονίκη?
Δεν μου λες, γιατί δεν μας εξηγείς το πόσο ειδωλολάτρες και υποκριτές έχετε καταντήσει, προσκυνώντας τα (δήθεν..) Άχραντα Πάθη??
Τα Άχραντα Πάθη, φυλάσσονται στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στον Υμηττό, όπου και συρρέουν κάθε έτος οι πιστοί για να προσκυνήσουν με δέος τα «φρικτά και Αχραντα Πάθη του Κυρίου μας». Δηλαδή, προσέρχονται οι πιστοί και προσκυνούν «μέρος του Τιμίου Ξύλου, του ακάνθινου στεφάνου, του σπόγγου και χλαμύδος του Κυρίου και μέρος της…….πλεξίδος των μαλλιών του πρώτου ασκητού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου»!!!!!!
Βρε αθεόφοβοι, έχετε προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της ειδωλολατρίας και έχετε προσχωρήσει στην ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΤΕΜ!! Διότι, καταντήσατε να προσκυνάτε και να αποζητάτε θαύματα φιλώντας………μια πλεξίδα μαλλιά (!), ένα σφουγγάρι (!), λίγα αγκάθια (!) ή διάφορα κομμάτια από κρανία και χέρια!
Εγώ στη θέση σου θα πρόσεχα περισσότερο φίλτατε τι θα έλεγα, διότι εάν υπάρχει ένα δόγμα το οποίο δεν δικαιούται να ομιλεί για παραπλάνηση, χάλκευση και λατρεία ειδώλων αυτοί είστε εσείς.
samuel1974:
«Γιατί, το να μετατραπεί κάποια πόρνη σε αγια είναι κατά τη γνώμη μου παρα πολύ μεγάλο θαύμα. Αυτό προσκυνάμε.»
Δεν λέω, στο να προσκυνήσεις μια πόρνη έχετε (και απαιτείται) αρκετή φαντασία ώστε να χρυσώσετε το χάπι….
samuel1974:
«Εφόσον ο Χριστός είναι δημιούργημα του θεού και μονο τον θεό πρέπει να προσκυνάμε, γιατί όταν τον προσκυνούσανε τον Χριστό οι άνθρωποι (τα εδάφια στη βίβλο είναι παρα πολλά) δεν τους το απαγόρευε και να τους πει ότι "δεν κάνει"?»
Είπαμε ότι δεν μπορούμε να αποδίδουμε φερεγγυότητα στα όσα περιγράφει η Κ.Δ. για τους γνωστούς ιστορικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι «προσκύναγαν» τον Ιησού όπως σήμερα, όπου σέρνονται στα γόνατα για εκατοντάδες μέτρα για να ακουμπήσουνε ένα κομμάτι βαμμένου ξύλου (π.χ. Τήνος), αλλά από θαυμασμό ή λατρεία για το πρόσωπο του έπεφταν στα γόνατα τους.
Μια ανθρώπινη πράξη αδυναμίας, ιδιαίτερα εκείνους τους καιρούς της δεισιδαιμονίας.
Ο Ιησούς ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΣΤΟΜΙΣΕ ΤΗΝ ΑΞΙΩΣΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΘΕΟΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Αυτά, είναι αμπελοφιλοσοφίες δικές σας και τίποτε περισσότερο.
Μήπως θέλεις να μας υποδείξεις ΠΟΥ ανέφερε ο Ιησούς ότι είναι κάτι άλλο από έναν απλό θνητό άνθρωπο??
Ακούμε έντρομοι τα ατράνταχτα σου επιχειρήματα, αλλα…
1. Η προφητεία του νεκρού Samouhl δεν λέει ότι θα σκοτωθούνε όλοι οι γιοι του Saoul, αλλα ότι θα σκοτωθούνε οι γιοι του (πληθυντικός), τώρα πόσοι θα είναι αυτοί, δεν το ξεκαθαρίζει. Αλλα εσύ είδες στο εδάφιο να λέει πουθενά για όλους τους γιούς?
2. Το ποιος αποφασίζει το ποτε θα πεθάνουμε η όχι το ξεκαθαρίζει νομίζω ο ίδιος ο θεός και κανένας άλλος. "Αγρυπνείτε, λοιπόν, επειδή δεν ξέρετε ποια ώρα έρχεται ο Κύριός σας. Να γνωρίζετε, όμως, τούτο, ότι, αν ο οικοδεσπότης ήξερε σε ποια φυλακή τής νύχτας έρχεται ο κλέφτης, θα αγρυπνούσε, και δεν θα άφηνε να διαρρηχτεί το σπίτι του. Γι' αυτό, κι εσείς γίνεστε έτοιμοι• επειδή, κατά την ώρα που δεν στοχάζεστε, έρχεται ο Υιός τού ανθρώπου."Ματθαίος 24:42-44. Εάν εσύ τώρα νομίζεις ότι μπορεί να αποφασίζει ο διάβολος το ποτε θα πεθάνει κάποιος άνθρωπος (ακόμα και αν είναι αμαρτωλός όπως το ξεκαθαρίζει το παραπάνω εδάφιο), τότε πίστευε το. Πίστευε ότι παντού και πίσω από καθετί που ταράζει τις δοξασίες των Μαρτύρων του Ιεχωβά βρίσκεται ο διάβολος, που πρέπει να τον πολεμήσεις. Αναλογίσου όμως μήπως έτσι κανεις τον διάβολο παντογνώστη, προφήτη, άρχοντα ζωής και θανάτου και εν τελει θεό.
3. H έκβαση των μαχών είναι θέμα που αποφασίζει και πάλι μονο ο θεός και μονο αυτός γνωρίζει την έκβαση τους και τα μέλλοντα. Γιατί εάν πεις ότι το κανόνισε ο διάβολος να χάσει το Ισραήλ, τότε ο διάβολος δεν πρέπει να είχε πάρει μαζί του μονο τον Saoul και τους γιούς του, αλλα όλους τους στρατιώτες του Ισραήλ, τον κάθε στρατιώτη ξεχωριστά. Και πάλι λοιπόν παρουσιάζεις τον διάβολο σαν παντοδύναμο.
4. Εάν εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ένας άχρονος θεός δεν έχει ανάγκη μνήμης, πως θα καταλάβεις ότι τα ζώα δεν έχουνε ψυχή και ότι δεν είναι έλλογα οντα, αλλα άλογα. Αλλα ξέχασα, ότι υποστηρίζεις ότι ο Λόγος (η λογική) του θεού (δηλαδή ο Χριστός) είναι δημιούργημα του. Εάν πιστεύεις κάτι τέτοιο, τότε και η δικη σου (ο άνθρωπος είναι κατά εικόνα και κατά ομοίωση) λογική πρέπει πρώτα να την δημιουργήσεις και μετά να την έχεις. Το πως θα δημιουργήσεις λογική ενώ είσαι άλογος, είναι δικό σου πρόβλημα.
Σου παρουσίασα πέντε προφητείες, αλλα και πέντε ψέματα (δεν είναι φάσκελα), που κατά την ερμηνεία σου, τα λέει η βίβλος και δεν απαντάς. Δεν απαντάς στο εδάφιο για τον δεύτερο χωροχρόνο. Δεν απαντάς στο ερώτημα για την προσκύνηση του Χριστού. Δεν απαντάς στην ερώτηση για το εδάφιο του Ιωάννη και πάει λέγοντας. "Verba volant scripta manent" λέγανε οι Ρωμαίοι. Αυτά τα ερωτήματα όμως δεν είναι προφορικά για να τα αποφύγεις (όπως κάνουνε μερικοί Μάρτυρες που έχω μιλήσει μαζί τους), αλλα μένουνε γραμμένα και τα βλέπουνε όλοι να γυρνάνε σαν την ψυχή του νεκρού Samouhl και να κυνηγάνε τις δοξασίες σου (όχι εσένα).
@ Schwabe
Δεν μπορώ να συζητάω μαζί σου. Τη στιγμή που από τη μια μου ζητάς εδάφια από τη βίβλο για να σου υποδείξω αυτά που πιστεύω και ταυτόχρονα να αμφιβάλλεις για το εάν η βίβλος είναι γραμμένη το τρίτο αιώνα, η τον πέμπτο αιώνα η τον 23ο.
Όταν σου φέρνω τα εδάφια. (Τα σχετικά εδάφια που ρωτάς στα έχω φέρει κι εγώ και αλλα αδέρφια μου στο παρελθόν) εσύ λες ότι δεν είναι αυθεντικά.
Δε μιλάς σε παιδάκια, ούτε σε αμερικανάκια, ούτε σε... μα..κες.
Edited by - samuel1974 on 19/09/2007 21:23:39
δεν χαλας καμμια ωραια κουβεντα... γιατι μια κουβεντα για να ειναι ωραια, πρεπει να εχει και αποτελεσμα απορρεια λογικων συνειρμων...
σου ειχα γραψει και παλαιοτερα, οτι η αληθεια ειναι πολυ απλη...
Ο Δημιουργος με την δημιουργια του και μεσα στη Βιβλο, μας δειχνει την αληθεια του με ξεκαθαρο τροπο...
ομως ο Διαβολος εχει τυφλωσει το μυαλο καποιων σε τετοιο σημειο, που να θελουν σωνει και καλα, απλες και ξεκαθαρες αληθειες να τις κανουν 'μυστηρια' και μονοπατια δυσβατα...
σχετικα με τη ψυχη:
η αληθεια της Βιβλου, ειναι αυτη που παρεθεσα σε προηγουμενο μου μηνυμα:
ψυχη=ζωη, τιποτα αλλο
ολος ο ανθρωπος συμφωνα με τη Βιβλο, ειναι μια ψυχη, οπως και καθε αλλο ζωντανο πλασμα πανω στη γη ειναι μια ψυχη=ζωη.
οταν ενα ζωντανο πλασμα πεθανει, πεθαινει το ολον του, δεν ειναι πια ψυχη, δεν ειναι ζωντανος!!
δεν υπαρχει κανενα μυστηριο και κανενα περιεργο πανω σε αυτο.
σκεψου το εξης:
συμφωνα με τη Βιβλο, ο ανθρωπος δημιουργηθηκε να ζει για παντα!
δεν ηταν αθανατος, μπορουσε ομως αν υπακουε στον Δημιουργο του να ζει για παντα! δηλαδη ο Δημιουργος θα τον συντηρουσε στη ζωη για παντα.
αυτο ειναι ολο!!
ο ανθρωπος αμαρτησε-παρηκουσε τον Δημιουργο του, και σαν αποτελεσμα εγεινε ελλιπεις, και ετσι πεθανε. (ο Θεος επαψε να τον συντηρει)
αυτο του ειχε πει ο Θεος: αν αμαρτησεις θα πεθανεις!!!
αν κατι (η'ψυχη') απο τον ανθρωπο δεν πεθαινε, τι νοημα θα ειχε αυτο που ο Θεος ειπε στον πρωτο ανθρωπο;;;
αυτο που πιστευουν οι περισσοτεροι σημερα, οτι δηλαδη μια 'ψυχη' επιζει και μετα το θανατο του σωματος, ειναι στη πραγματικοτητα μια διαιωνιση του ψεμματος που ειπε ο Σατανας στην Ευα:
'και να παρακουσεις δεν θα πεθανεις, αντιθετα θα εισαι σαν το Θεο...'
(Γενεση 1,2,3,κεφαλαια)
Sam.
αν θελεις να μιλας για διαφορα ζητηματα ταυτοχρονα, και επισης ταυτοχρονα να μην ξερεις που πατας και που πηγαινεις, ειναι προβλημα σου...
αν θελεις να ξεκαθαρισουμε οριστικα το ζητημα του τι ειναι ψυχη και μετα να προχωρησουμε σε οτιδηποτε αλλο κανεις κεφι δεν εχω καμμια αντιρηση...
η αποψη μου ειναι πως δεν εχεις ιδεα για το πραγματικο νοημα της Βιβλου, γιατι αποσπασματικα την χρησιμοποιεις... αυτο που οδηγει τη πιστη και τα βηματα σου ειναι σκεψεις και λογια των 'πατερων'
(και μετα υποκριτικα κατηγορεις τους μαρτυρες οτι τους κατευθυνει ο Ρωσσελ)
Sch.
με εκπλητεις και με παραεκπλητεις ευχαριστα...
δεν φαινεται να συμφωνουμε σε πολλα , αλλα στο ζητημα περι νεκρου Σαμουηλ, οφειλω να πω οτι με εκπλητεις και δυσαναλογα...
εισαι αληθεια ο sch.;;;;;
νομίζω πως ο Σαμουήλ σου παραθέτει πολλά εδάφια και η επιχειρηματολογία του είναι πλήρως εμπεριστατωμένη.
Π.χ., λες πως με το θάνατό του ο άνθρωπος, τελειώνει. Υποστηρίζεις, επίσης, πως δεν υπάρχει κόλαση και παράδεισος.
Βλέπουμε όμως στη Βίβλο, το γεγονός με τον πλούσιο και το Λάζαρο που όταν πέθαναν μετέβησαν σε άλλο χώρο.
Ποιο ξεκάθαρη μαρτυρία από αυτή περί υπάρξεως συνέχειας μετά το σωματικό μας θάνατο ή την κοίμησή μας, δεν υπάρχει, κι όμως εσύ δεν αναφέρεσαι καθόλου σε αυτή τη μαρτυρία.
Γιατί άραγε;;;;;;;;;;;;
*****Όταν αμάρτησαν οι πρωτόπλαστοι επέθαναν ευθύς αμέσως πνευματικά. Ο πνευματικός θάνατος είναι η διακοπή της κοινωνίας με το ζωοδότη Θεό. Στη συνέχεια, αφού πλέον δεν υπήρχε η κοινωνία με το Θεό, λόγω της αμαρτίας, και το σώμα γνώρισε το φθορά και εντός ορισμένου χρόνου, επήλθε και ο σωματικός θάνατος.
Είδες που στην Παλαιά Διαθήκη λέει πως «την ημέρα που θα φάτε από το απαγορευμένο δένδρο, θα πεθάνετε»; Αν εννοούσε τον σωματικό θάνατο, τότε θα πρέπει να κατηγορήσουμε το Θεό ως «ψεύτη» διότι, την ημέρα που έφαγαν τον απαγορευμένο καρπό, δεν πέθαναν, αλλά έζησαν πολλά χρόνια ακόμη.
Εννοούσε, λοιπόν, τον πνευματικό θάνατο, πράγμα που έγινε. Το πνεύμα είναι αυτό που ζωοποιεί τον άνθρωπο και ως πνοή εγκαταλείπει η ψυχή τον άνθρωπο. Δεν είναι τυχαίο, ἀλλωστε, αυτό που λέμε «άφησε την τελευταία του πνοή», «εξέπνευσε», ...... όλες οι εκφράσεις μας έχουν να κάνουν με την πνοή.
Δες καλύτερα στη Γένεση, τι λέει ακριβώς:
7 και έπλασεν ο Θεός τον άνθρωπον, χουν από της γης, και ενεφύσησεν εις το πρόσωπον αυτού πνοήν ζωής, και εγένετο ο άνθρωπος εις ψυχήν ζώσαν.
Στον πρωτόπλαστο άνθρωπο, ο Θεός έδωσε κάτι παραπάνω από ύλη, στην ήδη δημιουργημένη, μαζί με το σώμα του, ψυχή. Του ενεφύσησε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος που ζωοποιεί και αυτός είναι ο λόγος που λέει ακριβώς «και εγένετο ο άνθρωπος εις ψυχή ζώσα».
Δεν μας λέει πως εκείνη τη στιγμή εγένετο η ψυχή του ανθρώπου, άρα και τη ζωή, όπως εσύ υποστηρίζεις!
Συμφωνώ πως τα πράγματα είναι απλά στην κατανόησή τους, φτάνει να υπάρχει καλή θέληση και να μην παρερμηνεύουμε όσα είναι με σαφή και καθαρό τρόπο διατυπωμένα στη Γραφή.

«Δεν μπορώ να συζητάω μαζί σου. Τη στιγμή που από τη μια μου ζητάς εδάφια από τη βίβλο για να σου υποδείξω αυτά που πιστεύω και ταυτόχρονα να αμφιβάλλεις για το εάν η βίβλος είναι γραμμένη το τρίτο αιώνα, η τον πέμπτο αιώνα η τον 23ο.»
Ηρέμησε φίλτατε, ηρέμησε και μην μπερδεύεσαι περαιτέρω. Τα έχεις κάνει σαλάτα!
Το εάν σου ζητώ εδάφια ή όχι, έχει να κάνει με την αποκάλυψη ενός πράγματος και μόνον: ότι οι θεολογικές αξιώσεις που εγείρει η Κ.Δ. είναι σε πλήρη αντίφαση με την θεολογία της λεγομένης Π.Δ.
Το αντιλαμβάνεσαι?
Τώρα, το εάν όντως έχει γραφτεί τον 3ο ή τον 23ο αιώνα η Κ.Δ. είναι θέμα άσχετο με την παράθεση εδαφίων, διότι και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν υπήρχαν αιώνες ολάκερους και όμως σήμερα θα ανατρέξει κανείς στην Π.Δ. ώστε να στηρίξει τα επιχειρήματα του.
Γίνομαι αντιληπτός?
Άλλο είναι η πραγματική ιστορία και άλλο η θεολογική χάλκευση.
samuel1974:
«Όταν σου φέρνω τα εδάφια. (Τα σχετικά εδάφια που ρωτάς στα έχω φέρει κι εγώ και αλλα αδέρφια μου στο παρελθόν) εσύ λες ότι δεν είναι αυθεντικά.»
Κοίτα να δεις, δεν ξέρω τι έχεις φέρει εσύ και τα…«αδέρφια» σου, παρά ένα ξέρω: ότι όπως τα ΜΑΣΑΣ στο θέμα της λατρείας των ειδώλων, των κοκάλων, των μαλλιών και των δακρύβρεχτων εικόνων (τον λαγό έκανες μεγάλε!
), έτσι δεν απαντάς και εδώ και άσε τα σάπια για καμιά σύναξη προσκυνητών καλύτερα!
Γιατί δεν μας εξηγείς το εάν σκύβεις να φιλήσεις, να προσκυνήσεις τα Άχραντα Πάθη??
Γιατί δεν μας εξηγείς το εάν σκύβεις με δέος να φιλήσεις το……θαυματουργό πτώμα του «Αγίου της Κέρκυρας»??
Γιατί δεν μας εξηγείς το εάν σκύβεις να φιλήσεις με δέος….το κρανίο της «Αγίας» Άννης στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης??![]()
Σε ρώτησα ΠΟΤΕ ΕΚΣΤΟΜΙΣΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΗΝ ΑΞΙΩΣΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΘΕΟΣ, ΠΟΤΕ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ??
Σε ρώτησα μήπως μπορείς να μας υποδείξεις ΠΟΥ ανέφερε ο Ιησούς ότι είναι κάτι άλλο από έναν απλό θνητό άνθρωπο, και φυσικά ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΗΝ ΜΟΥΓΚΑ ως συνήθως.
Το ότι δεν θέλεις, δεν μπορείς ουσιαστικά να απαντήσεις είναι ηλίου φαεινότερο, όμως εάν φαντάζεσαι ότι μπορείς να παίξεις με τέτοιου είδους τεχνάσματα επικοινωνιακό παιχνίδι, γελιέσαι..
samuel1974:
«Δε μιλάς σε παιδάκια, ούτε σε αμερικανάκια, ούτε σε... μα..κες.»
Πάντως, δεν ομιλώ σε κάποια θεολογική αυθεντία, δεν ομιλώ σε κάποιον επαΐοντα της ιστορίας, δεν ομιλώ καν σε άνθρωπο που μπορεί να διακρίνει τον μύθο από την ιστορία. Για το τελευταίο, χρειάζομαι και άλλα στοιχεία….![]()
![]()
ας υποθεσουμε οτι ολοι εμεις που μετεχουμε στη συζητηση αυτη, ειτε γραφοντας ειτε διαβαζοντας τα γραφομενα, δεν εχουμε ακομα αποψη για το τι ειναι η ψυχη, συμφωνα με τη Βιβλο.
και θελουμε να μαθουμε...
ανοιγουμε λοιπον στη Γενεση, και φτανουμε στην πρωτη αναφορα που γινεται για την λεξη ψυχη.
Γενεση 1:20 "Και ειπε ο Θεος: ας βγαλουν τα νερα ΠΛΗΘΟΣ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΨΥΧΩΝ και ας πετουν πετουμενα πλασματα πανω απο τη γη κατα προσωπο του εκπετασματος του ουρανου"
Γενεση 1:21 "Και αρχισε ο Θεος να δημιουργει τα μεγαλα θαλασσια τερατα και καθε ΖΩΝΤΑΝΗ ΨΥΧΗ που κινειται, τα οποια εβγαλαν τα νερα..."
Γενεση 1:24 "Και ειπε ο Θεος: ας βγαλει η γη ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΨΥΧΕΣ κατα τα ειδη τους, κατοικιδια ζωα και κινουμενα ζωα και θηρια της γης κατα το ειδος τους..."
ανυποψιαστοι λοιπον ολοι εμεις, διαβαζουμε τις πρωτες κατα σειρα αναφορες της Βιβλου, στη λεξη 'ψυχη'.
τι μας λεει η κοινη λογικη;
1) οτι τα ζωα, ΕΙΝΑΙ η ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ.
2) διακρινουμε οτι η ψυχη ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ.
3) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΩΣ ΚΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ.
4) ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ειναι ΖΩΝΤΑΝΗ ΨΥΧΗ
παρακαλω ολους να εχουμε συμμετοχη, οχι ως κατι να πρεσβευουμε, απλα να αποτυπωσουμε το τι ειναι κατανοητο και λογικο, απο αυτα τα συγκεκριμενα εδαφια.
δεν χρειαζονται αντεγκλησεις, ουτε παραπομπες, ας μεινουμε μονο σε αυτα τα εδαφια, κατ΄αρχην.
η λογικευση ειναι αγαθο ολων μας... και μια φορα εν παση περιπτωση ας καταληξουμε ομοθυμαδον σε κατι!!
περιμενω...
Επειδή λέω την αλήθεια και δεν την πιστεύετε, θα σας παραθέσω ένα εδάφιο, που συνηγορεί στο ότι στον Saoul μίλησε ο προφήτης Samouhl και δεν μίλησε ο Σατανάς και ξεκαθαρίζει το ότι δεν "υπηρχω" συνεργασία θεού και διαβόλου.
Παραλειπομένων 10:13
"καi aπeθανε Σαοuλ eν ταiς aνομiαις αuτοu, αiς hνwμησε τw Θεw κατa τoν λoγον Κυρiου, διaτι οuκ eφuλαξεν· oτι eπηρwτησε Σαοuλ eν τw eγγαστριμuθw τοu ζητhσαι, καi aπεκρiνατο αuτw Σαμουuλ o προφhτης· "
Για να προλάβω τους δύσπιστους. Αυτή είναι η μετάφραση των εβδομήκοντα και είναι η πιο αυθεντική. Την εγγράψανε Ιουδαίοι ιερείς.
http://www.myriobiblos.gr/bible/ot/chapter.asp?book=13&page=10
Εγώ ρώτησα τον είδος, γιατί δεν μας απαντάει για την προσκύνηση του Χριστού και αυτός σφυρίζει αδιάφορα, ενώ ο Schwabe ως συνήθως, μας μιλάει για την αυθεντικότητα των γραφων και για την θεότητα του Χριστού, λες και το ένα δεν έχει να κάνει με το άλλο.
Επαναλαμβάνω την ερώτηση μου.
Εφόσον υποστηρίζεται σαν δήθεν καλοί γνωστες των γραφων, ότι μονο τον θεό πρέπει να προσκυνάμε,γιατί ο Χριστός επέτρεπε να τον προσκυνάνε οι άνθρωποι?????????????????????
Όσο λέτε ότι οποιος προσκυνάει κάποιον άλλον πλην του θεού είναι ειδωλολάτρης, τόσο αναρωτιέμαι, γιατί ο Χριστός επέτρεπε την αυτού προσκύνηση. Μήπως είναι κατά τη γνώμη σας ειδωλολάτρης ο ίδιος?
Η μήπως είναι ο ίδιος ο Θεός?
Mat8aios
8:2. Eμφανίστηκε τότε ένας λεπρός, που ήρθε και τον προσκυνούσε λέγοντας: Kύριε, αν θέλεις μπορείς να με καθαρίσεις.
9: 18. Kι ενώ τους τα έλεγε αυτά, εμφανίστηκε ένας άρχοντας, που τον πλησίασε και τον προσκυνούσε λέγοντάς του: H κόρη μου μόλις πέθανε, όμως έλα να βάλεις το χέρι σου πάνω της, και θα ζήσει.
15:25Eκείνη όμως ήρθε και τον προσκυνούσε λέγοντας: Kύριε, βοήθα με.
17: 14Όταν έφτασαν στο πλήθος, τον πλησίασε ένας άνθρωπος και γονατίζοντας μπροστά του, του είπε: 15“Kύριε, ελέησε το γιο μου, που τον πιάνει επιληψία και υποφέρει άσχημα.
20:20Tότε τον πλησίασε η μητέρα των γιων του Zεβεδαίου, μαζί με τους γιους της και τον προσκυνούσε ζητώντας του μια χάρη.
Και αυτά είναι μονο στο ευαγγέλιο του Ματθαίου...
Αφού λοιπόν δεν απαντάτε,το γυρνάτε στις ψυχές των ζωων, λες και η κουβέντα μας είναι τώρα εάν τα ζώα έχουνε ψυχή η όχι. Μας παραθέτει ο είδος εδάφια από τη γένεση στα οποια αναφέρεται ότι τα ζώα έχουνε ψυχή για να μας αποδείξει ότι εφόσον έχουνε και τα ζώα ψυχή, άρα και ο άνθρωπος που έχει την ίδια ψυχή, ψοφάει και αυτός. Το θέμα όμως της κουβέντας μας είναι εάν η ανθρώπινη ψυχή είναι αθάνατη και εφόσον δεν μπορεί να απαντήσει σε ένα μικροεδαφιο, που βρήκα τυχαία για τον Samouhl, αυτός μας λέει αλλα αντί άλλων.
Ο δεύτερος χωροχρόνος που είναι είδος? Μήπως θα παρθεί για αυτό το θέμα βουλευτικό διάταγμα από το υπουργείο σου στη χιλιόχρονη βασιλεια, στο οποιο θα έχεις υφυπουργό τον Schwabe?
Πάντως με τέτοιες υποσχέσεις για μια θέση σε ένα χιλιόχρονο δημόσιο δεν πείθονται οι Έλληνες, γιατί μπορεί να είναι λάτρεις της καρεκλας, αλλα σκέπτονται και λογικά, για αυτό και γυρίσανε την πλάτη στις ενδοκοσμικες θεότητες των αρχαίων.
@eidos
Γραφεις:
δεν χρειαζονται αντεγκλησεις, ουτε παραπομπες, ας μεινουμε μονο σε αυτα τα εδαφια, κατ΄αρχην.
Έτσι σε βολεύει??
Απάντησε πρώτα σε αυτά που σε ρωτάμε και μετά βλέπουμε για τις gates και τα σκυλιά.
Τα βρήκατε δύσκολα με τις παραπομπές και εσύ και ο φίλος σου ο Schwabe και ο ένας το έριξε στο "Όχι άλλες παραπομπές" και ο άλλος το έριξε στο "Δεν υπάρχει φερεγγυότητα των γραφων".
Τι είναι αυτά?
Αυτές είναι οι αντοχές σας?
@ schwabe
Ο Schwabe το γύρισε στην δήθεν ειδωλολατρία των εικόνων. Και όσες φορες να του πει κάποιος ότι οι πιστοί προσκυνάνε εκείνη την ώρα τον ίδιο τον θεό και ΤΙΜANΕ τους αγίους αυτός επιμένει, λες και οι άγιοι εδράζουνε μέσα στα αγάλματα όπως λέγανε οι αρχαίοι.
ειχα μια κρυφη ελπιδα, οτι μπορεις να κανεις επικοδομιτικο διαλογο,
αλλα αυτο πολυ απο εσενα απεχει...
οπως ολοι οι ανθρωποι που δεν ειναι σιγουροι για τον εαυτο τους,
και για αυτο που πιστευουν,
και που δεν εχουν τεκμηριωσει απολυτα πρωτα στο δικο τους μυαλο, ολα αυτα τα οποια θεωρουν σωστα,
ομοιως και εσυ αδυνατεις να φερθεις με κυρος, και με βεβαιοτητα, για αυτο και αρνησαι, μια απλη και τυπικη χωρις εμπαθεια, προσεγγιση της αληθειας...
λυπαμαι για σενα, ιδιαιτερα επειδη μας λες οτι εισαι 30 και κατι...
αν απο τοσο μικρος δειχνεις αδυναμος να υπερασπισεις και να συζητησεις λογικα τα πεπραγμενα... αλι!!
ειμαι πολυ προσεκτικος μαζι σου και δεν ξετιλυγω πολλα θεματα μαζι, γιατι κατι τετοιο δεν εχει νοημα, και επισης δεν σε βλεπω ικανο να μπορεις να το αντεξεις...
επειδη η ελπιδα δεν πεθαινει ποτε, θα περιμενω...
οπως ειμαι σιγουρος οτι μεσα σε αυτο το φορουμ δεν μπορει καποιοι, θα μπορουν να συζητησουν λογικα και με καλη διαθεση...
περιμενω...
Καλησπέρα καλέ μου eidos... είχα γράψει και πιο πριν την άποψή μου για κάποιες "αλήθειες" της γραφής,και ειδικά για το θέμα της θνησιμότητας της ψυχής.Λές ν'ασχοληθούμε μόνο μ'αυτά τα εδάφια που παραθέτεις για αρχή... Όμως αυτό δεν είναι λάθος; δεν είναι η αρχή για παρεξηγήσεις και παρερμηνεύσεις της γραφής,να άπομονώνεις εδάφια και να μη τα μελετάς στο συνολό τους; γιατί αν μου πεις,"μα κοίτα είναι ολοφάνερο τι θέλει να μας πει εδώ η γέννεση,όποιος ξέρει ελληνικά,θα συμφωνήσει μαζί μου" κι εγώ θα σου:
"και επεστρεψε το πνεύμα αυτής και ανέστη παραχρήμα" (Λουκάς η 55)
"μη φοβηθείται απο των αποκτεννοντων το σώμα,την δε ψυχήν μη δυναμενων αποκτείναι" (Ματθαίος ι΄ 28)
"παραδούναι τον τοιούτον τον σατανά εις όλεθρον της σαρκός,ινα το πνεύμα σωθη εν τη ημέρα του Ιησού Χριστού" (Α'Κορινθ. ε΄5)
όταν λέει..την ψυχή δεν μπορείς να την σκοτώσεις.. πως αλλιώς να σου πει πως η ψυχή είναι αθάνατη; φανταζομαι,όποιος ξέρει ελληνικά τώρα θα συμφωνήσει μαζί μου.. ![]()
όχι;