ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
13/11/2008, 00:09:39
quote:
samuel1974
Κι εντωμεταξύ ο Σεσόστρης ψάχνει ακόμα το δήθεν απόφθεγμα του Ιωάννη του Χρυσοστόμου. ...Άλλα μας έφερε άλλο φρούτο τώρα.

Σου ανέφερα το βιβλίο και σου είπα ότι όταν βρώ τον κατάλληλο χρόνο θα σου στείλω και τη σελίδα , γιατί θα είμαι υποχρεωμένος να το ξαναδιαβάσω και είναι 340 πυκνογραμμένες σελίδες με μικρούς χαρακτήρες . Εάν βιάζεσαι τόσο πολύ δεν έχεις παρά να ψάξης και να το βρής μόνος σου για να βεβαιωθής πρίν αρχίσης να ρίχνης την λάσπη σου, όπως έκανα και εγώ με τον ψαλμό που παρέθεσες .
quote:
samuel1974 @ Sesostris
Το λιοντάρι όταν το πιάνουνε, πως το κουβαλάνε;; Μήπως δεν του τρυπάνε τα πόδια για να το δέσουνε και να το κουβαλήσουνε μετά στο ξύλο;;
Δεν ξέρω εάν έχεις πάει σε σαφάρι, εγώ όχι, αλλά απο τα έργα που έχω δει, και σήμερα έτσι το κουβαλάνε, δεν του σπάνε τα πόδια, μετά που είναι σκοτωμένο.

Δεν περίμενα να μη καταλαβαίνεις το νόημα των όσων γράφονται στην παράγραφο 2 της υποσημείωσης , γιατί τα βιβλία του Γιάννη Κορδάτου είναι γραμμένα στην απλή νεοελληνική ώστε να είναι κατανοητά και από αποφοίτους νηπιαγωγείου . Εκτός και αν σκόπιμα κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τα όσα δεν σε συμφέρουν , και απαντάς με άρες μάρες κουκουνάρες για σαφάρια και ότι άλλο σου κατεβεί .
quote:
samuel1974
Ξέρανε τι γράφανε οι Ο΄...

Ο Γ. Κορδάτος δεν γράφει τίποτε κατά των Ο’ , αντιθέτως χαρακτηρίζει το έργο τους ως άθλο ακόμα και για την εποχή μας . Για τους πλαστογράφους χριστιανούς λογίους γράφει , που αλλοίωσαν σε αφάνταστο βαθμό τα κείμενά των Ο' προκειμένου να αποδείξουν ότι οι Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης είχαν προφητεύσει για τον Χριστό . Γκέγκε , όπως λένε και οι Αρβανίτες ;

*

13/11/2008, 09:07:15
samuel1974:
«Εδώ και πάνω απο 2 χρόνια που είμαι σε αυτό το φόρουμ, επαναλαμβανει τα ίδια και τα ίδια.»

Ενώ εσύ για το ίδιο θέμα κάθε φορά.................επινοείς και άλλη ιστορία έ???

Τι να κάνουμε φίλτατε, ας με συγχωρέσει το κοινό που τα παραμύθια που ακούω για τον «θεάνθρωπο» είναι τα ίδια εδώ και αιώνες, και συνεπώς ίδιες και σταθερές είναι και οι απαντήσεις.

samuel1974:
«Και εάν του απαντήσεις σε όσες και να φέρει, θα κάνει για λίγο καιρό τον Κινέζο, και μετά απο καμιά εβδομάδα θα αρχίσει πάλι να επαναλαμβάνει τις πρώτες που είχε πει στην αρχή.»

Μέχρι σήμερα, όσα Μεσσιανικά παπαγαλάκια και εάν προσκόμισαν «στοιχεία θεανθρώπισης», έλαβαν επαρκείς απαντήσεις. Τώρα, εάν η φαντασία του καθενός δεν με απασχολεί κάθε φορά, είναι θέμα............ψυχολογίας!!

Γενικότερα, με κουράζουνε φίλτατε ημιμαθείς και ερασιτέχνες «θεολόγοι» σαν και την αφεντιά σου.....

13/11/2008, 09:38:00
europaios2:
«Η ίδια η Καινή Διαθήκη υποστηρίζει ότι ο ευρύς κανόνας της Μετάφρασης των Εβδομήκοντα είναι θεόπνευστος και ωφέλιμος!»

Έμ τι ήθελες να πει? Ότι...........παραμύθια είναι και άραγε παραμύθι και ο δικός μας Μεσσίας???

Η από τους χριστιανούς αποκαλούμενη Παλαιά Διαθήκη είναι έργο πολλών θρησκευτικών ηγετών, και σκοπό είχε την τάξη και την οργάνωση ενός νέου Έθνους. Εάν κάτι τέτοιο επιχειρούσε κάποιος Σημίτης αυθαίρετα, τότε θα συναντούσε αργά η γρήγορα διχόνοια και διάλυση. Η ιδέα της «Θεόπνευστης» αποστολής ηγετών που ουδείς ποτέ γνώρισε, υπήρξε η λύση για την έμπνευση και την ελπίδα.

Εάν κάποιος αναλύσει τόσο ιστορικά ή και με αρχαιολογικούς όρους τις αφηγήσεις της Π.Δ. τότε σχετικά γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για μυθιστόρημα/μυθολογία.

Η Βίβλος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, αλλά ούτε καν και «Λόγος θεού». Είναι απλά οι διηγήσεις και οι ανάγκες πολλών και διαφόρων πολιτικών προσώπων που σκοπό είχανε την εξουσία και την επιτυχή συμβίωση.

Τότε οι νομάδες θέλανε ένα νέο «έθνος», και μετέπειτα οι αυτοαποκαλούμενοι χριστιανοί δημιουργήσανε έναν «θεάνθρωπο» μετα-θάνατον. Ο καθένας με τις ανάγκες του με άλλα λόγια.....

europaios2:
«Η ανακάλυψη των χειρογράφων της Νεκράς Θάλασσας αποκάλυψε ότι η Μετάφραση των Εβδομήκοντα στηρίζεται σε αρχαιότερο πρωτότυπο από το εβραϊκό μασοριτικό κείμενο! Ο Αθ.Χαστούπης αναφέρει:»

Πριν πάμε και σε αυτό το παραμύθι, ότι τάχα δηλαδή τα χειρόγραφα μιλάνε για τον «Μεσσία Ιησού» και άλλα τρελά, ας δούμε λιγάκι την «βαθιά σοφία» που περιέχεται στην Π.Δ.

« αν βγαίνεις έξω τη νύχτα, να έχεις μαζί σου πτυάριον μικρό (?) και όταν κάθησαι έξω, θέλεις σκάπτει δι’αυτού και θέλεις στρέψει και σκαπάσει το εξερχόμενον από σου. Διότι Κύριος ο θεός σου περιπατεί εν μέσω του στρατοπέδου…δια να μην βλέπει ακαθαρσίαν (!!) τινά εν σοι, και αποστρέψει από σου» (Δευτερ.ΚΓ 13)

Σε απλά ελληνικά: ότι θέλουμε να αποφύγουμε (εν προκειμένου να μην…τα πατήσουμε!) απλά ΘΑΨΤΕ ΤΟ μην το δει ο Θεός!!! Ο οποίος Θεός (άντε ρε άρχοντα Γιαχβέ, μέχρι και για το…..«εξερχόμενον μου» έβγαλες..Θεϊκές εντολές!!) περπατάει στο στρατόπεδο και, προφανώς, απαιτεί στοιχειώδη μέτρα υγιεινής!!

(Μωρέ μήπως, λέω μήπως Ελληνάρες, το είπε μόνος του ο Μωυσής, χωρίς την έγκριση του Γιαχβέ, επειδή πάτησε πολλές «νάρκες»??)

Άραγε, είναι για γέλια ή για κλάματα ετούτη η «μοναδική αλήθεια»??

samuel1974Μέλος
13/11/2008, 18:29:27
@ schwabe

quote:

samuel1974:
«Εδώ και πάνω απο 2 χρόνια που είμαι σε αυτό το φόρουμ, επαναλαμβανει τα ίδια και τα ίδια.»

Ενώ εσύ για το ίδιο θέμα κάθε φορά.................επινοείς και άλλη ιστορία έ???

Τι να κάνουμε φίλτατε, ας με συγχωρέσει το κοινό που τα παραμύθια που ακούω για τον «θεάνθρωπο» είναι τα ίδια εδώ και αιώνες, και συνεπώς ίδιες και σταθερές είναι και οι απαντήσεις.

Να υποθέσω ότι είσαι ο Conan McLeod απο το έργο Highlander;;;;

quote:

samuel1974:
«Και εάν του απαντήσεις σε όσες και να φέρει, θα κάνει για λίγο καιρό τον Κινέζο, και μετά απο καμιά εβδομάδα θα αρχίσει πάλι να επαναλαμβάνει τις πρώτες που είχε πει στην αρχή.»

Μέχρι σήμερα, όσα Μεσσιανικά παπαγαλάκια και εάν προσκόμισαν «στοιχεία θεανθρώπισης», έλαβαν επαρκείς απαντήσεις. Τώρα, εάν η φαντασία του καθενός δεν με απασχολεί κάθε φορά, είναι θέμα............ψυχολογίας!!

Γενικότερα, με κουράζουνε φίλτατε ημιμαθείς και ερασιτέχνες «θεολόγοι» σαν και την αφεντιά σου.....

Θέμα ψυχολογίας είναι φυσικά το να θέλει να βλέπει κάποιος τα εδάφια που δεν του ταιριάζουνε, στο ότι τάχα είναι μίγματα αλληγορίας και κυριολεξίας, στο ότι τάχα αφορούνε κεφάλαια απο άλλα βιβλία της Βίβλου, στο ότι η Βίβλος περιέχει οδηγίες κατασκευής για αεροπλάνα και διαστημόπλοια, όπως λέει και ο Ντένικεν...

“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

ΕΡΙΩΠΙΣΜέλος
14/11/2008, 00:40:00
quote:
europaios:
μέχρι που θα έρθει ο Σηλώ και σ' Αυτόν θα υπακούνε οι λαοί» (Γένεση 49:10)

Τουλάχιστον μπορεί κανείς να μου πει γιατί δεν αναφέρεται το όνομα του "Σηλώ" για παράδειγμα στην ελληνική έκδοση (Ζωής)της Π.Δ.

Τώρα αν το θέμα μας είναι ο όρος Sela τότε υποχρεωτικά καταλήγουμε στον Ιησού. Μεσολαβεί όμως ένας "ανήφορος".

Καλά τα λέω φίλοι Ευρωπαίοι;

Λουκάς

Edited by - ΕΡΙΩΠΙΣ on 14/11/2008 00:41:09

14/11/2008, 15:28:08
samuel1974:
«Να υποθέσω ότι είσαι ο Conan McLeod απο το έργο Highlander;;;;»

Μωρέ εσύ μπορείς να υποθέσεις ότι θέλεις, ωστόσο το παραμύθι του «θεανθρώπου» δεν αλλάζει, και συνεπώς δεν αλλάζει και η βασική επιχειρηματολογία. Ευτυχώς..

samuel1974:
«Θέμα ψυχολογίας είναι φυσικά το να θέλει να βλέπει κάποιος τα εδάφια που δεν του ταιριάζουνε, στο ότι τάχα είναι μίγματα αλληγορίας και κυριολεξίας..»

Αυτά να τα πεις στο παπαδαριό, διότι εκεί ακούει ο κόσμος για τις δήθεν «αποκαλύψεις που περιέχονται στην Π.Δ. για τον Ιησού», ενώ τίποτα σχετικό δεν συμβαίνει καθώς ο Ιησούς ούτε καν απο φυσικό πατέρα προέρχεται, και συνεπώς δεν προήλθε καν απο ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΣΠΕΡΜΑ που απαιτούνε οι προφητείες ως ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ του αναμενόμενου Μεσσία.

Μην πάμε καν σε άλλες ενότητες, όπως η απελευθέρωση και κυριαρχία του Ισραήλ, διότι τότε ξεκινάνε οι «χριστιανικές αλληγορίες» περί...............ουράνιας Ιερουσαλήμ και άλλα διάφορα πράσινα άλογα!!

Κοίτα λοιπόν τα χάλια της «αλήθειας» που χτίζει έναν μετα-θάνατο Μεσσία, και εδώ είμαστε άπαξ και αλλάξει το τροπάριο...

samuel1974Μέλος
14/11/2008, 19:15:46
@ schwabe

quote:
Κοίτα λοιπόν τα χάλια της «αλήθειας» που χτίζει έναν μετα-θάνατο Μεσσία, και εδώ είμαστε άπαξ και αλλάξει το τροπάριο...

Ε όχι και μετά θάνατον!!

Ο Χριστός ομολόγησε ότι είναι ο Μεσσίας, και ο Μεσσίας σύμφωνα με τον Ησαϊα είναι ο Κύριος και ο Κύριος είναι ο Θεός.

Ματθ. 11
2 ῾Ο δὲ ᾿Ιωάννης ἀκούσας ἐν τῷ δεσμωτηρίῳ τὰ ἔργα τοῦ Χριστοῦ, πέμψας δύο τῶν μαθητῶν αὐτοῦ 3 εἶπεν αὐτῷ· σὺ εἶ ὁ ἐρχόμενος ἢ ἕτερον προσδοκῶμεν; 4 καὶ ἀποκριθεὶς ὁ ᾿Ιησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· πορευθέντες ἀπαγγείλατε ᾿Ιωάννῃ ἃ ἀκούετε καὶ βλέπετε· 5 τυφλοὶ ἀναβλέπουσι καὶ χωλοὶ περιπατοῦσι, λεπροὶ καθαρίζονται καὶ κωφοὶ ἀκούουσι, νεκροὶ ἐγείρονται καὶ πτωχοὶ εὐαγγελίζονται· 6 καὶ μακάριός ἐστιν ὃς ἐὰν μὴ σκανδαλισθῇ ἐν ἐμοί.
...
10 οὗτος γάρ ἐστι περὶ οὗ γέγραπται· ἰδοὺ ἐγὼ ἀποστέλλω τὸν ἄγγελόν μου πρὸ προσώπου σου, ὃς κατασκευάσει τὴν ὁδόν σου ἔμπροσθέν σου.

Ησαϊας 40
3 φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ· ἑτοιμάσατε τὴν ὁδὸν Κυρίου. εὐθείας ποιεῖτε τὰς τρίβους τοῦ Θεοῦ ἡμῶν.
...
. 10 ἰδοὺ Κύριος Κύριος μετὰ ἰσχύος ἔρχεται καὶ ὁ βραχίων μετὰ κυρίας· ἰδοὺ ὁ μισθὸς αὐτοῦ μετ᾿ αὐτοῦ καὶ τὸ ἔργον ἐναντίον αὐτοῦ. 11 ὡς ποιμὴν ποιμανεῖ τὸ ποίμνιον αὐτοῦ καὶ τῷ βραχίονι αὐτοῦ συνάξει ἄρνας καὶ ἐν γαστρὶ ἐχούσας παρακαλέσει.

quote:
Αυτά να τα πεις στο παπαδαριό, διότι εκεί ακούει ο κόσμος για τις δήθεν «αποκαλύψεις που περιέχονται στην Π.Δ. για τον Ιησού», ενώ τίποτα σχετικό δεν συμβαίνει καθώς ο Ιησούς ούτε καν απο φυσικό πατέρα προέρχεται, και συνεπώς δεν προήλθε καν απο ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΣΠΕΡΜΑ που απαιτούνε οι προφητείες ως ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ του αναμενόμενου Μεσσία.

Ιερεμίας 33
15 Εν ταις ημέραις εκείναις και εν τω καιρώ εκείνω θέλω αναβλαστήσει εις τον Δαβίδ βλαστόν δικαιοσύνης, και θέλει εκτελέσει κρίσιν και δικαιοσύνην εν τη γη.

Κι επειδή η Παναγιά καταγότανε απο τον Δαβιδ, κατάγεται και ο Γιός της απο τον Δαβίδ. Ο Χριστός έχει δηλαδή μέσα του το DNA του Δαβίδ. Εκτός και αν νομίζεις ότι η γυναίκα δεν συμβάλλει στα γονίδια του παιδιού. Τότε...

“Why do my eyes hurt?”

14/11/2008, 19:51:55
Ρε executive manager europaios2, να σε ρωτήσω κάτι : Έχεις πάρει την Αγία Γραφή και την έκανες Αντι-Γραφή. Δηλ. κάθομαι ρε παιδί μου και βλέπω τις απαντήσεις σου. Αντιγραφή της Γραφής. Ρε φίλε, γιατί δεν γράφεις ένα ποστ με όλην την Αγία Γραφή να το διαβάσουμε ; Να τελειώνουμε ρε manager ... Να σας δώσουμε και καμιά λίμνη, να τελειώνει η υπόθεση με το ξύδι και τη χολή. Πέντε πάνω, πέντε κάτω, θα τα βρούμε ρε παιδί, δεν θέ'τε λίμνη ; Θα σας δώσουμε κά'να ποτάμι, θα τα βρούμε ... Ή ρε παιδί μου, βάλε μας ένα link απ' αυτά του παπαδαριού να διαβάσουμε την Αγία Γραφή από 'κει. Τι γεμίζεις τον τόπο με αποσπάσματα και ευαγγέλια ; Έχεις ΕΝΑ βιβλίο, κι υπάρχουν 300 που λένε το αντίθετο. Έχεις ΕΝΑ, μπροστά σε 300. Τι προσπαθείς να κάνεις βρε άνθρωπε ; O ένας να βγάλει τρελούς τους 300 ; Δεν γίνεται ρε φίλε αυτό, δεν γίνεται. Τζάμπα κάθεσαι και γράφεις, αυτό έχω να πω, τζάμπα ρε φίλε. Χώρια που αυτά που λες, είναι ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ της Γραφής. Τι να σου πω ρε φίλε, τι να σου πω ;

Edited by - zip on 14/11/2008 20:02:43

samuel1974Μέλος
14/11/2008, 20:25:03
@ zip

quote:

Ρε executive manager europaios2, να σε ρωτήσω κάτι : Έχεις πάρει την Αγία Γραφή και την έκανες Αντι-Γραφή. Δηλ. κάθομαι ρε παιδί μου και βλέπω τις απαντήσεις σου. Αντιγραφή της Γραφής. Ρε φίλε, γιατί δεν γράφεις ένα ποστ με όλην την Αγία Γραφή να το διαβάσουμε ; Να τελειώνουμε ρε manager ... Να σας δώσουμε και καμιά λίμνη, να τελειώνει η υπόθεση με το ξύδι και τη χολή. Πέντε πάνω, πέντε κάτω, θα τα βρούμε ρε παιδί, δεν θέ'τε λίμνη ; Θα σας δώσουμε κά'να ποτάμι, θα τα βρούμε ... Ή ρε παιδί μου, βάλε μας ένα link απ' αυτά του παπαδαριού να διαβάσουμε την Αγία Γραφή από 'κει. Τι γεμίζεις τον τόπο με αποσπάσματα και ευαγγέλια ; Έχεις ΕΝΑ βιβλίο, κι υπάρχουν 300 που λένε το αντίθετο. Έχεις ΕΝΑ, μπροστά σε 300. Τι προσπαθείς να κάνεις βρε άνθρωπε ; O ένας να βγάλει τρελούς τους 300 ; Δεν γίνεται ρε φίλε αυτό, δεν γίνεται. Τζάμπα κάθεσαι και γράφεις, αυτό έχω να πω, τζάμπα ρε φίλε. Χώρια που αυτά που λες, είναι ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ της Γραφής. Τι να σου πω ρε φίλε, τι να σου πω ;

Δεν είναι κακή ιδέα.
Θα κατεβάσω όλη την Αγία Γραφή σε κανένα ποστ.
Να την διαβάσουνε όλοι.

Γιατί άμα ρωτήσω κάποιους, που λένε ότι την ξέρουνε καλά, π.χ. "σε ποιό εδάφιο της Παλαιάς Διαθήκης αναφέρεται ότι οι Εβραίοι σκοτώνανε τους προφήτες;;", θα γκουγκλάρουνε 5 μέρες.

300 βιβλία είπες; Ας είναι και 300 000.
Και μισό βιβλίο να ήτανε, θα αρκούσε ...αν είχε δίκιο.

Βλέπεις, η αλήθεια δεν μετριέται με το κιλό, σαν το χαλβά Φαρσάλων.

Πάω να φάω ένα κομμάτι...

“Why do my eyes hurt?”

Edited by - samuel1974 on 14/11/2008 20:26:12

14/11/2008, 20:40:52
quote:
Και μισό βιβλίο να ήτανε, θα αρκούσε ...αν είχε δίκιο.

Βλέπεις, η αλήθεια δεν μετριέται με το κιλό, σαν το χαλβά Φαρσάλων.

Πρώτον, δεν λέω αυτό και δεύτερον, δηλ. εσύ μας λες πως μόνο η Αγία Γραφή λέει την Αλήθεια και τα υπόλοιπα 300 βιβλία λένε μπούρδες. Αυτό μας λες ... Φίλε, 'ντάξει, τι να σου πω ... είναι δικαίωμά σου. Όπως δικαίωμά μου είναι να έχω την δική μου άποψη.