- Θεός Πάνας - Πανικός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Οι πυθαγόρειοι δεν ξέρω τι έκαναν με την πεντάλφα
όμως αυτοί που κάνουν μαγικές με πενταλφες κάνουν τις επικλήσεις τους από όσο ακούω από τα μέσα ενημέρωσης.
GreenLantern η πεντάλφα ως σατανικό σύμβολο πρωτοχρησιμοποιήθηκε τον 19ο αιώνα από τον Eliphas Levi .
Όλοι αυτήν που την χρησιμοποιούν αυθαίρετα ως σατανικό σύμβολο, αμφιβάλλω αν γνωρίζουνε τι πραγματικά εκφράζει .
Όπως άλλωστε συμβαίνει και το ίδιο με την σβάστικα (αγκυλωτό σταυρό),που οι περισσότεροι τον έχουν συνδέσει με τους Ναζί .
quote:
Ποια ήταν η δική μου άποψη που μάλιστα την χαρακτηρίζεις άποψη δική μου και της wicca ;;;;;; !!!!!!!!!!!! Εγώ αγαπητέ είμαι αντίθετος προς οτιδήποτε αποκρυφιστικό.
Δεν αναφέρθηκα ότι συμφωνείς με τα πιστεύω των νεοπαγανιστών της wicca, αλλά ότι αναφέρεις κάτι χωρίς να γνωρίζεις από πού έχουν πάρει αυτά τα αρχέτυπα σύμβολα ,αλλά και τι εκφράζουν .
Το αποκρυφιστικό δεν πάει να πει ότι είναι και σατανικό .

quote:
Ο μύθος για την επιλογή ονόματος μιας πόλης δεν έχει να κάνει με την αυτογνωσία κατά την ταπεινή μου γνώμη.dimitris2 η γνώμη σου είναι απολύτως σεβαστή ,αλλά ο μύθος δεν έχει να κάνει με την επιλογή ονόματος ,αλλά με το τι πρόσφερε ο κάθε Θεός .
ΕΙΡΗΝΗ Η ΠΟΛΕΜΟΣ
Πολύ αθηναίο σε βρίσκω γιατί σε άλλες πόλεις επέλεξαν τον Ποσειδώνα.
Τι σχέσει έχει ο μύθος ίδρυσης πόλεων με την αυτογνωσία?
Γιατί η ειρήνη είναι καλύτερη του πολέμου όταν ο Ηράκλειτος έλεγε "πατήρ πάντων πόλεμος"?
quote:
Μα ο χριστιανισμός αν δεν κάνω λάθος δεν προσφέρει τίποτε δωρεάν ,αλλά σου λέει ότι αν δεν ακολουθήσεις τον δικό του δρόμο της αλήθειας θα είσαι αιώνια καταδικασμένος .
Αν και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την καταδίκη (αμαρτίες) τις έχεις από τότε που γεννήθηκες .
Δεν θα είναι αιώνια καταδικασμένος όποιος ακολουθεί το δρόμο του ψεύδους? Αν πορεύεται ψεύτικα?
Δεν είναι ο ναρκισισμός προπατορικό αμάρτημα?
quote:
dimitris2 όσο και αντίθετα και να είναι, την ντροπή (ταμπού) του γυμνού σώματος την πέρασε ο χριστιανισμός .
Αλήθεια εσύ, πιστεύεις ότι το γυμνό σώμα αυτό που μας έδωσε η φύση (θεός) μπορεί να έχει το παραμικρό ίχνος ντροπής ή προστυχιάς .
Και αν ναι γιατί στην αρχαία Ελλάδα το γυμνό ήτανε απολύτως φυσιολογικό ,χωρίς το παραμικρό ίχνος πονηριάς και επί χριστιανισμού τα πάντα αλλάξανε ;
Τίποτα δεν άλλαξε αγαπητέ. Γυμνοί γεννηθήκαμε γυμνοί και πεθαίνουμε.
Η γυμνότης είναι το μόνο φυσιολογικό στη φύση μας.
Το πως θα ντύσουμε το εαυτό μας με αρετές και όχι με ρούχα είναι το δύσκολο.
quote:
Επίσης να σου υπενθυμίσω πως επειδη για τον χριστιανισμό το σώμα θεωρείται ιερό η εκκλησία απαγορεύει την καύση των νεκρών.
Θα αστειεύεσαι μάλλον....
Σεβασμός προς το σώμα να το αφήνεις να σαπίζει,τροφή στα σκουλήκια?????
Άσε φίλε μη μου μιλάς για ταφές.......
Εύχομαι κάποια στιγμή να επανέλθει η καύση των νεκρών,αυτή η μεγαλειώδης τελετουργία!
Όσο για τις απόψεις του χριστιανισμού μάλλον εσείς δεν τα ξέρετε καλά...
Το ξαναλέω για να το εμπεδώσετε.....ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΘΑΡΤΟ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟ
Ορισμένοι ξύπνιοι παπάδες μάλιστα το χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα για να επιδοθούν σε ακολασίες:ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΑΙ ΦΘΑΡΤΟ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΘΕΙΡΩ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΌΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.....
Αρκεί να ρίξουμε μία ματιά στις χριστιανικές εικόνες και καταλαβαίνουμε πολλά...
Σκελετωμένοι άγιοι,αγριεμένοι ασκητές που επέβαλλαν στο "μιερό" σώμα τους του κόσμου τις στερήσεις και τιμωρίες προκειμένου να τελειοποιηθούν και να κερδίσουν την Αιώνια Ζωή....
Καμία σχέση με το εύρωστο σώμα και την περίσσια ζωτικότητα των αρχαίων Ηρώων....
Αλλά είπαμε,όλα αυτά εξηγούνται εύκολα....για αυτούς που καταλαβαίνουν....
quote:
Σεβασμός προς το σώμα να το αφήνεις να σαπίζει,τροφή στα σκουλήκια?????
Άσε φίλε μη μου μιλάς για ταφές.......
Εύχομαι κάποια στιγμή να επανέλθει η καύση των νεκρών,αυτή η μεγαλειώδης τελετουργία!Όσο για τις απόψεις του χριστιανισμού μάλλον εσείς δεν τα ξέρετε καλά...
Περισσότερο φόβο διακρίνω εδώ παρά επιθυμία για μεγαλειώδη τελετουργία.
Η αγωνιώδης κραυγή κάψετε εμένα για να μη με φάνε τα σκουλίκια, δεν έχει διαφορά από το κάψετε τα σκουλίκια για να μη φάνε εμένα.
Αν όμως κάψουμε τα σκουλίκια στερούμε από τη φύση τη δυνατότητα να κάνει τη δική της ανακύκλωση.
Θα ήταν ο άνθρωπος το μόνο ζώο στη φύση που δεν σέβεται τους κανόνες της.
quote:
Γιατί η ειρήνη είναι καλύτερη του πολέμου όταν ο Ηράκλειτος έλεγε "πατήρ πάντων πόλεμος"?
Ο αγαπημένος μου σκοτεινός φιλόσοφος ,αλήθεια dimitris2 ξέρεις τι είπε ο Σωκράτης όταν διάβασε το έργο του « αυτά που κατάλαβα είναι σπουδαία, νομίζω όμως ότι είναι εξίσου σπουδαία και αυτά που δεν μπόρεσα να καταλάβω. Ωστόσο χρειάζεται να είσαι ένας δεινός κολυμβητής σαν αυτούς από τη Δήλο για να μην πνιγείς μέσα στο βιβλίο του [Διογένης Λαέρτιος, Βίοι φιλοσόφων, Σωκράτης, 22].»
Ο Ηράκλειτος δεν μίλαγε για τον πόλεμο που νομίζουμε ,αλλά με το «πόλεμος πάντων μεν πατήρ έστι, πάντων δε βασιλεύς» μίλαγε για την διαμάχη των αντίθετων, πιστεύοντας πως όλα στην Φύση βρίσκονται σε αντίθεση από την οποία προκύπτει η Αρμονία. Αυτή όμως δεν είναι μόνιμη, αλλά ασταθής κατάσταση, για ν’ ακολουθήσει η ίδια αέναη διαδικασία.
ο πόλεμος είναι συμπαντικός, η ίδια η δικαιοσύνη, στο μέτρο που τείνει να εναρμονίζει τα αντίθετα δεν είναι παρά πάλη. Τα πάντα γεννώνται μέσα από τη σύγκρουση και την αναγκαιότητα (απ. 80).
Οι αντιθέσεις δημιουργούν την ενότητα των πάντων με την σύνθεση τους. Το καλό και το κακό είναι οι αντίθετες όψεις του ίδιου πράγματος. “Για τον Θεό όλα είναι ωραία και καλά και δίκαια, όμως οι άνθρωποι άλλα θεωρούν άδικα κι άλλα δίκαια”
Αν διαβάσεις το Λεξικό του Απολλώνιου του Σοφιστού , το αρχαιότερο Ομηρικό λεξικό , η λέξη "πόλεμος" του Ηράκλειτου σημαίνει ο "Διοικούν λόγος" ο λόγος που γεννάει τα πάντα .
quote:
Δεν θα είναι αιώνια καταδικασμένος όποιος ακολουθεί το δρόμο του ψεύδους? Αν πορεύεται ψεύτικα?
Αιώνια καταδικασμένος από τι φίλε μου ;
Από τον ίδιο του τον εαυτό του ή από τα καζάνια της κολάσεως και πως πιστεύεις ότι μπορεί ο άνθρωπος να βιώσει τι πάει να πει ηθική ,μέσω του φόβου της τιμωρίας ή μέσα από εσωτερική αναζήτηση ;
quote:
Τίποτα δεν άλλαξε αγαπητέ. Γυμνοί γεννηθήκαμε γυμνοί και πεθαίνουμε.
Η γυμνότης είναι το μόνο φυσιολογικό στη φύση μας.
Το πως θα ντύσουμε το εαυτό μας με αρετές και όχι με ρούχα είναι το δύσκολο.
Έχεις απόλυτο δίκιο με αυτά που γράφεις και χαίρομαι με το συγκεκριμένο σκεπτικό σου .

quote:
Ο Ηράκλειτος δεν μίλαγε για τον πόλεμο που νομίζουμε ,αλλά με το «πόλεμος πάντων μεν πατήρ έστι, πάντων δε βασιλεύς» μίλαγε για την διαμάχη των αντίθετων, πιστεύοντας πως όλα στην Φύση βρίσκονται σε αντίθεση από την οποία προκύπτει η Αρμονία. Αυτή όμως δεν είναι μόνιμη, αλλά ασταθής κατάσταση, για ν’ ακολουθήσει η ίδια αέναη διαδικασία.
ο πόλεμος είναι συμπαντικός, η ίδια η δικαιοσύνη, στο μέτρο που τείνει να εναρμονίζει τα αντίθετα δεν είναι παρά πάλη. Τα πάντα γεννώνται μέσα από τη σύγκρουση και την αναγκαιότητα (απ. 80).Οι αντιθέσεις δημιουργούν την ενότητα των πάντων με την σύνθεση τους. Το καλό και το κακό είναι οι αντίθετες όψεις του ίδιου πράγματος. “Για τον Θεό όλα είναι ωραία και καλά και δίκαια, όμως οι άνθρωποι άλλα θεωρούν άδικα κι άλλα δίκαια”
Φίλε elo, ειλικρινά δεν θα μπορούσες να περιγράψεις καλύτερα το νόημα που απέδιδε ο Ηράκλειτος στον πόλεμο! ![]()
Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχω να προσθέσω κάτι καινούριο! ![]()
quote:
Δεν είναι ο ναρκισισμός προπατορικό αμάρτημα?
Αγαπητέ dimitris2, ποιός είναι ο δρόμος του ψεύδους?
Μήπως υπάρχουν αρκετοί δρόμοι που οδηγούν στην Αλήθεια κι όχι ένας?
Αν προσκολληθούμε σ' έναν δρόμο μόνο, δεν κινδυνεύουμε να θεωρήσουμε τους άλλους ως ψευδείς?

In anticipation of my resurrection...
quote:quote:
kost: Ειδικά οι πρώτοι χριστιανοί είχαν αναδείξει τη βρωμιά σε αρετή ,αγνοούσαν εκούσια τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και μία εκ των αγαπημένων τους συνηθειών,Αποδείξεις έχεις?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Kost αποδείξεις υπάρχουν?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Περισσότερο φόβο διακρίνω εδώ παρά επιθυμία για μεγαλειώδη τελετουργία.
Η αγωνιώδης κραυγή κάψετε εμένα για να μη με φάνε τα σκουλίκια, δεν έχει διαφορά από το κάψετε τα σκουλίκια για να μη φάνε εμένα.
Άσε με να μαντέψω....Μάστερ στη Ψυχολογία???
Αυτό κατάλαβες αγαπητέ???????
Κανένας φόβος δεν υποβόσκει εδώ...απλά είναι θέμα αξιοπρέπειας....και αισθητικής βεβαίως-βεβαίως....
quote:
Kost αποδείξεις υπάρχουν?
Ο κόσμος το 'χει τούμπανο...
Δε θυμάμαι τις πηγές μου,πάει καιρός,αυτό που θυμάμαι είναι πως πρόκειται για αξιόπιστες πηγές.
Ψάξτο μόνος σου εάν έχεις τη θέληση και το χρόνο...
Ψάξε και μάθε τι είναι αυτό στο οποίο πιστεύεις.
Δυστυχώς το 99% των Χριστιανών ούτε την Καινή Διαθήκη δεν έχει διαβάσει ολοκληρωμένη....
Δυστυχώς το 99% των Χριστιανών νομίζει ότι ο Μεγάλος Αρχηγός μίλησε μόνο για Αγάπη....
Όσο για τις διαφορές Ελληνικού και Χριστιανικού πνεύματος αυτές είναι εμφανέστατες...διαφορές όχι τόσο σε φιλοσοφικό επίπεδο (διότι και οι Έλληνες είχαν δημιουργήσει πεσιμιστικά ρεύματα) αλλά κυρίως σε επίπεδο αισθητικής....
quote:
kost: quote:
Άρα δεν έχεις αποδείξεις να παρουσιάζεις!
quote:
kost: Ψάξτο μόνος σου εάν έχεις τη θέληση και το χρόνο...
Το τι θα κάνω εγώ είναι δικό μου θέμα! Εσύ δεν μπορείς να λες ότι σου καπνίσει χωρίς αποδείξεις! Αυτό λέγεται προπαγάνδα! Εκτος αν θα παρουσιάζεις αυτές τις αξιόπιστες πηγές…….
quote:
kost: Ψάξε και μάθε τι είναι αυτό στο οποίο πιστεύεις.
Γνωρίζω πολύ καλά ποιος είναι ο Θεός μου! Εσύ πιστεύεις κάπου?
quote:
kost: Δυστυχώς το 99% των Χριστιανών ούτε την Καινή Διαθήκη δεν έχει διαβάσει ολοκληρωμένη....
Δυστυχώς το 99% των Χριστιανών νομίζει ότι ο Μεγάλος Αρχηγός μίλησε μόνο για Αγάπη....
Εγώ ευθύνομαι μόνο για μένα και μελετώ κάθε μέρα την Άγια Γραφή εδώ και πολλά χρόνια! Εσύ ποιος νομίζεις ότι είσαι?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Εύχομαι κάποια στιγμή να επανέλθει η καύση των νεκρών,αυτή η μεγαλειώδης τελετουργία!
kost δεν έχεις συνειδητοποιήσεις ότι ο θάνατος είναι επιχείρηση και πίσω από αυτή τρώνε με χρυσά κουτάλια από παπάδες μέχρι και μαρμαράδες .
Η γέννηση και ειδικά ο θάνατος ,το ποιο φυσιολογικό πράγμα μέσα στην φύση έχει γίνει το ποιο κερδοφόρο επάγγελμα για τα λαμόγια….![]()
![]()