ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

zip60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
makforΜέλος
20/10/2010, 15:54:28
βελλισαριε , εγω θα σου πω για το θεμα που ανοιξες και εαν θες βγαλε εσυ την ακρη

ανοιγεις εαν θεμα που λογικα αφορα καποιους , αλλιως δεν θα το ανοιγες ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ (χωρις να σημαινει οτι το κανεις κακοπροεραιτα , θεωρω οτι οι διαθεσεις σου ειναι καλες)

στο μυνημα σου (που δεν ειναι δικο σου , που εσυ λες οτι ειναι αγνωστικ αλλα ταυτοχρονα ειναι και εκπρωσοπου εκκλησιας ή δε ξερω τι ειναι αυτο το ΟΟΔΕ αλλα βρωμαει δε νομιζεις?) που χωριζει τους ανθρωπους και τους βαζει ταμπελες

ερχεσε λοιπον και μου λες

φιλε μακφορ εισαι πιστος μιας θρησκειας

ερωτημα. ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΕΓΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ? γιατι το κανεις ? για να μη μου θημωσεις το διευκρινιζω ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ? γιατι δεν βαζεις το ισως ή το ερωτηματικο ή δεν ξερω τι αλλο ? ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ απολυτος? ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ? απο που ?

σου λεω ΕΓΩ , για μενα μιλαω , οτι ουτε την πιστη εχω αναγκη ουτε τον θεο , υπαρχει δεν υπαρχει δε με νοιαζει και οτι αυτο που με ενδιαφερει ειναι η γνωση , ΑΡΑ δωσε μου την ΓΝΩΣΗ εαν ΘΕΣ να πιστεψω

ερωτημα. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ? με το ζορι ? μπορει να ξεχωρισεις τις εννοιες ΓΝΩΣΗ ΠΙΣΤΗ ? εγω νιωθω οτι εαν δεν μου εξηγησει καποιος τι πως γιατι , αρα να γνωρισω , ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να το αποδεχθω αρα δεν αποδεχομαι τον θεο ειτε υπαρχει ειτε οχι ... γιατι μου ζητας να σου αποδειξω κατι που δεν γνωριζω ? οταν σου ζηταω εγω να κανεις το ιδιο γιατι θυμωνεις ?

ΕΡΩΤΗΜΑ
ποιος προκαλει την ΦΑΣΑΡΙΑ? εγω ή εσυ ?
απαγορευεται να εχω ΑΠΟΨΗ ?
δεν μπορω να εχω αντιθετη ΑΠΟΨΗ ? απαογερευεται ?

καταλαβαινεις τι λεω ? ειπες κατι , οκ , ελα ομως που εγω εχω αλλη αποψη ... εγω ομως ουτε ταμπελα σουβαλα ουτε σου ειπα τι να κανεις ισα ισα σου λεω ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ αυτο που κανεις !!! προς τι το μισος λοιπον ?

δεν θελω να στο παω σε αλλα θεματα ας μεινουμε εδω ... οταν μου κολλας ταμπελες 2 πραγματα μπορω να κανω , ειτε να σου πω "τι λε ρε φιλε" ειτε να "σωπασω" , θες το δευτερο ? οκ δεν εχω προβλημα αλλα να το γραφεις στα μυνηματα σου "αντιλογο δεν θελω" απλα τα πραγματα φιλε μου

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

VELISSARIOSΜέλος
20/10/2010, 16:01:05
quote:

βελλισαριε , εγω θα σου πω για το θεμα που ανοιξες και εαν θες βγαλε εσυ την ακρη

ανοιγεις εαν θεμα που λογικα αφορα καποιους , αλλιως δεν θα το ανοιγες ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ (χωρις να σημαινει οτι το κανεις κακοπροεραιτα , θεωρω οτι οι διαθεσεις σου ειναι καλες)

στο μυνημα σου (που δεν ειναι δικο σου , που εσυ λες οτι ειναι αγνωστικ αλλα ταυτοχρονα ειναι και εκπρωσοπου εκκλησιας ή δε ξερω τι ειναι αυτο το ΟΟΔΕ αλλα βρωμαει δε νομιζεις?) που χωριζει τους ανθρωπους και τους βαζει ταμπελες

ερχεσε λοιπον και μου λες

φιλε μακφορ εισαι πιστος μιας θρησκειας

ερωτημα. ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΕΓΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ? γιατι το κανεις ? για να μη μου θημωσεις το διευκρινιζω ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ? γιατι δεν βαζεις το ισως ή το ερωτηματικο ή δεν ξερω τι αλλο ? ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ απολυτος? ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ? απο που ?

σου λεω ΕΓΩ , για μενα μιλαω , οτι ουτε την πιστη εχω αναγκη ουτε τον θεο , υπαρχει δεν υπαρχει δε με νοιαζει και οτι αυτο που με ενδιαφερει ειναι η γνωση , ΑΡΑ δωσε μου την ΓΝΩΣΗ εαν ΘΕΣ να πιστεψω

ερωτημα. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ? με το ζορι ? μπορει να ξεχωρισεις τις εννοιες ΓΝΩΣΗ ΠΙΣΤΗ ? εγω νιωθω οτι εαν δεν μου εξηγησει καποιος τι πως γιατι , αρα να γνωρισω , ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να το αποδεχθω αρα δεν αποδεχομαι τον θεο ειτε υπαρχει ειτε οχι ... γιατι μου ζητας να σου αποδειξω κατι που δεν γνωριζω ? οταν σου ζηταω εγω να κανεις το ιδιο γιατι θυμωνεις ?

ΕΡΩΤΗΜΑ
ποιος προκαλει την ΦΑΣΑΡΙΑ? εγω ή εσυ ?
απαγορευεται να εχω ΑΠΟΨΗ ?
δεν μπορω να εχω αντιθετη ΑΠΟΨΗ ? απαογερευεται ?

καταλαβαινεις τι λεω ? ειπες κατι , οκ , ελα ομως που εγω εχω αλλη αποψη ... εγω ομως ουτε ταμπελα σουβαλα ουτε σου ειπα τι να κανεις ισα ισα σου λεω ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ αυτο που κανεις !!! προς τι το μισος λοιπον ?

δεν θελω να στο παω σε αλλα θεματα ας μεινουμε εδω ... οταν μου κολλας ταμπελες 2 πραγματα μπορω να κανω , ειτε να σου πω "τι λε ρε φιλε" ειτε να "σωπασω" , θες το δευτερο ? οκ δεν εχω προβλημα αλλα να το γραφεις στα μυνηματα σου "αντιλογο δεν θελω" απλα τα πραγματα φιλε μου

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

αν ειναι τοσο προσβολη που σας χαρακτηριζω πιστους σε κατι τοτε ζητω και παλι συγνωμη αλλα ποτε μου δεν εγραψα οτι δεν θελω αντιλογο ειρωνιες δεν θελω και χλευασμο γιατι δεν εξυπηρετουν κανεναν.
Οσο για το ποιος δυναμιτιζει το κλιμα το θεμα ειναι ακομη 2 σελιδες μπορεις να δεις τα ποστ ενα ενα και θα καταλαβεις .Απο μενα καλο απογευμα αν μπορεσω θα μπω πιο μετα να δω την απαντηση σου.

http://www.youtube.com/watch?v=RCHErevvc84

makforΜέλος
20/10/2010, 16:06:48
βελλισαριε , 1 κουβεντα και το κοβω μεχρι να με τσιγκλισει κατι αλλο χαχαχα

εαν θες μπες στο κοπο να μου απαντησεις σε αυτα που ρωταω ... εαν παλι οχι , νο προμπλεμ , απλα θελω την αποψη σου

20/10/2010, 16:14:40
quote:

quote:
Αίολε,κάτι άσχετο με το θέμα.
Πώς γράφεις σε μια δ/νση (link)
αυτό που θέλεις και το ενεργοποιείς;
Οταν ανοίγεις υπερσύνδεσμο και σου εμφανίζεται αυτό [url ][/url ], αντιγράφεις το λινκ που εδιαφέρεσαι στο πρωτο [url ] μετα από ένα = και ένα " μετά το l. Δηλαδή έτσι: [ url="... το λινκ... " ]
Να προσέξεις πριν την ] να βαλεις κι εκεί ένα "

Ανάμεσα στα 2 url γραφεις ότι θέλεις, δηλαδή έτσι:[ url ="... το λινκ... " ] μπλαμπλαμπλα[/url ]

Οι αλλαγές γίνονται ΜΟΝΟ στο πρώτο [url].

Edited by - Αίολος on 20/10/2010 16:06:18

Αίολε,σ'ευχαριστώ πολύ.Το κατάλαβα.

Και πάλι συγγνώμη για την
παρένθεση στο θέμα VELISSARIOS.

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

20/10/2010, 17:52:26
quote:

Ψηλε καλο ειναι να μην δυναμιτιζουμε το κλιμα και εμεις ετσι δεν ειναι?το τι πιστευουν η δεν πιστευουν εχει να κανει με εκεινους εγω προσπαθω να ανοιξω μια κουβεντα ενα θεμα χωρις τσακωμους και σχολια γιατι δεν οδηγουν πουθενα !εχουμε διαφορετικα πιστευω και πανω σε αυτο θελω να κανουμε κουβεντα γιατι μας ενωνουν πολλα και δεν μας χωριζει τιποτα στην ουσια το τι πιστευει ο καθενας ειναι θεμα προσωπικο του και σεβαστο για τους υπολοιπους.

http://www.youtube.com/watch?v=RCHErevvc84

Οκ,
Μου τι δίνει να χλευάζουν διαρκώς όποιο θέμα κι αν ανοίγεις. Σου κολλάνε την ταμπέλα του Χριστιανού, όχι ως ο Βελισάριος που άνοιξε το παρόν θέμα, και όποιο σχόλιό τους φιλτράρεται πάντα μέσω αυτής της ταμπέλας.

Είναι αδύνατο να συζητήσεις σοβαρά μαζί τους. Η σοβαρή συζήτηση δεν είναι ο σκοπός τους.
Ο Αίολος, τουλάχιστον, το δήλωσε ευθαρσώς.
Έψαξε και βρήκε το ίδιο άρθρο στην ΟΟΔΕ. Δεν έδωσε καν σημασία στην παραπομπή της ιστοσελίδας που έκανες.

Τέλος πάντων, καλή συνέχεια .... αν και αμφιβάλλω.

20/10/2010, 19:49:28
quote:
Δεν έδωσε καν σημασία στην παραπομπή της ιστοσελίδας που έκανες.
Το είδα, αλλά είδα και το λινκ που παρέθεσε ο makfor (ΟΟΔΕ).
Ας πούμε ότι λέει αλήθεια και δεν το ήξερε.
Οφειλε να επεξεργαστή αυτά που βρήκε γραμμένα και να βάλει το κάτι τις δικό του - εάν ταυτίζεται με τα γραφόμενα - ώστε να μπορεί ν' απαντήση σε οτιδήποτε χωρίς να παπαγαλίζει αποσπάσματα γι' απαντησεις ή σχόλια.
Τώρα διαπίστωσε ότι έχει τρύπες αυτή η θέση.
Αυτό έπρεπε να το εξετάσει πριν το χρεώσει στ' όνομά του.

20/10/2010, 20:11:31
quote:
Αίολε,σ'ευχαριστώ πολύ.Το κατάλαβα.
Μπορείς επίσης να κλικάρεις στο quote μίας ανάρτησής μου με έναν υπερσύνδεσμο και να δεις πως γίνεται.

ar_iaΜέλος
20/10/2010, 20:15:32
Πάντως είναι πολύ περίεργο που όταν τους μιλάς για την ΟΟΔΕ κάνουν τους σουηδούς.....δεν ξέρω....τι είναι αυτό....μπλα μπλα μπλα....

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ

20/10/2010, 20:22:21
makfor ακους χεβυ μεταλ;
20/10/2010, 20:22:59
"Παραεκκλησιαστική" θα είναι και δεν την κσέρουν ar_ia.

Τι κάνεις καλή μου; Χάθηκες.

ar_iaΜέλος
20/10/2010, 20:29:40
VELISSARIOS
quote:

Αποδειξεις κυριοι για οσα πιστευτε εχετε?

macedon

quote:

Το βάρος της απόδειξης φέρει πάντοτε αυτός που προβάλλει τη θέση. Η συγκεκριμένη πρόταση του Βελισσάριου πάσχει στη βάση της.

Την απάντηση στην έδωσε ο macedon αγαπητέ εν χριστώ αδελφέ!

===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member

ΑΜΗΝ

ar_iaΜέλος
20/10/2010, 20:33:35
Aίολος
quote:

"Παραεκκλησιαστική" θα είναι και δεν την κσέρουν ar_ia.

Λες ε?
Aίολος
quote:

Τι κάνεις καλή μου; Χάθηκες.

Είχα τρεξίματα, αγόρασα σπίτι, μετά με την μετακόμιση, άστα να πάνε....

===================
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member

ΑΜΗΝ

20/10/2010, 20:50:19
τα δυο μοντελα για το συμπαν ειναι..

το πρωτο που θεωρει οτι υπηρξε νοημων αρχη και πρωτη αιτια που ταυτιζεται με το Θεο, πως η ζωη υπηρξε θειο δωρο, πως ο ανθρωπος οχι μονο δημιουργηθηκε απο το Θεο αλλα αποτελει και την κεντρικη ιδεα του συμπαντος...

το δευτερο που θεωρει πως το συμπαν προεκυψε μεσω της τυχαιοτητας, πως η ζωη προεκυψε μεσω της τυχαιοτητας, πως ο ανθρωπος εμφανισθηκε και εξελιχθηκε βασει της τυχαιοτητας...

καλουνται λοιπον οι αθειστες να αποδειξουν το μοντελο της τυχαιοτητας...

αν δεν μπορουν ας καταλαβουν πια οτι ειναι πιστοι και μαλιστα πιστοι χωρις λογικα αιτια, απλα λογω αντικληρικαλισμου η μοδας η φοβου προς το αγνωστο..

20/10/2010, 21:13:06
quote:
πως ο ανθρωπος οχι μονο δημιουργηθηκε απο το Θεο αλλα αποτελει και την κεντρικη ιδεα του συμπαντος..
Λάθος!
Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε από τον πλανήτη Γη. Υπάρχουν αποδείξεις γι αυτό!
Εάν θεωρείς την Γη θεό, τότε έχει και ονομασίες. Δήμητρα ας πούμε.

Edited by - Αίολος on 20/10/2010 21:13:56

20/10/2010, 21:16:42
quote:
το πρωτο που θεωρει οτι υπηρξε νοημων αρχη και πρωτη αιτια που ταυτιζεται με το Θεο, πως η ζωη υπηρξε θειο δωρο, πως ο ανθρωπος οχι μονο δημιουργηθηκε απο το Θεο αλλα αποτελει και την κεντρικη ιδεα του συμπαντος...

το δευτερο που θεωρει πως το συμπαν προεκυψε μεσω της τυχαιοτητας, πως η ζωη προεκυψε μεσω της τυχαιοτητας, πως ο ανθρωπος εμφανισθηκε και εξελιχθηκε βασει της τυχαιοτητας...

καλουνται λοιπον οι αθειστες να αποδειξουν το μοντελο της τυχαιοτητας...

το πρώτο κάθε μέρα χάνει έδαφος πχ παλιά έλεγαν ότι υπήρχε ο θεός του κεραυνού όταν όμως ο άνθρωπος κατάλαβε πως δημιουργείτε ο κεραυνός ο θεός του πέθανε το ίδιο έγινε και με τον θεό της βροχής κλπ κλπ κλπ

το δεύτερο κάθε μέρα κερδίζει έδαφος γιατί έχουμε μάθει (μέσω της επιστήμης και μέσω των πειραμάτων που αποδεικνύουν ή καταρρίπτουν τις διάφορες θεωρίες που πέφτουν στο τραπέζι της επιστήμης) πολλά περισσότερα πράγματα για το σύμπαν από τις μπαρούφες που κατά καιρούς λένε οι θρησκείες

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen

20/10/2010, 21:28:09
quote:
παλιά έλεγαν ότι υπήρχε ο θεός του κεραυνού όταν όμως ο άνθρωπος κατάλαβε πως δημιουργείτε ο κεραυνός
Μην είσαι και τόσο σίγουρος εδώ...

20/10/2010, 21:34:57
quote:

αθεος:

το δεύτερο κάθε μέρα κερδίζει έδαφος γιατί έχουμε μάθει πολλά περισσότερα πράγματα για το σύμπαν από τις μπαρούφες που κατά καιρούς λένε οι θρησκείες

Πάντως αθεε,αν και για τον Ορφέα είπαν
ότι είχε "φτιάξει" θρησκεία,εγώ το λέω
θεωρία περί Δημιουργίας,
παρ'όλα αυτά ο Ύμνος στον Νόμο,(και όχι μόνον)
φαίνεται
πολύ πιό κοντά στην σημερινή επιστήμη!
Ποιά είναι η γνώμη σου;

ΝΟΜΟΥ

Των αθανάτων Θεών προσκαλώ και των θνητών ανθρώπων
τον αγνό άνακτα,τον επουράνιον Νόμον,
αυτόν που κατατάσσει(θέτει εις τάξιν)τα άστρα,
με δικαίαν σφραγίδα και του θαλάσσιου πόντου
και της γής,αυτόν που φροντίζει πάντοτε
να είναι η φύσις σταθερά,ασάλευτη, αδιατάρακτη
δια ειδικών, μερικωτέρων νόμων,
δια των οποίων κατευθύνει τα πάντα άνωθεν
και διατρέχει και κυριαρχεί αυτός,
ο Υπέρτατος Νόμος τον μέγαν ουρανόν,
και τον άδικον φθόνον αποδιώκει
αυτός ως ορμητική κίνησις,
αυτός διεγείρει εις τους ανθρώπους
το καλόν τέλος του βίου,
διότι μόνον αυτός κατέχει
το πηδάλιον των ζώων(κατευθύνει την ζωήν),
επειδή έχει ορθοτάτας γνώμας ,
είναι πάντοτε αμετακίνητος ,
πανάρχαιος,με μεγάλην πείραν,
συγκατοικών αβλαβώς με όλους τους δικαίους,
αλλά εις τους παρανομούντας (τους αδίκους)
επιφέρει βαρείαν ζημίαν, βλάβη.
Αλλά, ώ μακάριε,πολύτιμε,
σύ που φέρεις την ευτυχίαν,εις όλους
περιπόθητε,έχων ευμενή καρδίαν
μη μας λησμονείς,ώ άριστε.

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Edited by - kapodistria on 20/10/2010 21:35:55

20/10/2010, 21:47:35
quote:
το δεύτερο κάθε μέρα κερδίζει έδαφος

και αρα δεν εχει αποδειχθει, οποτε και εισαι πιστος..

congratulations...

makforΜέλος
20/10/2010, 23:51:10
αριστοτελη, οχι, απλα μου αρεσουν καποια κοματια τους (οπως και απο αλλα ειδη , ας πουμε πανκ χαχαχα ολο στα ακρα χαχα) σε γενικες γραμμες μου αρεσει το ροκ

παντως εχει γινει νομιζω καποια παρανοηση , δεν χρησιμοιουμε ΟΛΟΙ την λεξη "πιστευω" για να περιγραψουμε κατι ... αρα το γνωριζω ή δεν γνωριζω δεν μεταφραζεται αυτοματα για καποιους σε πιστευω ή μη ... δεν ξερω γιατι ειναι τοσο δυσκολο να το κατανοησουν αυτο καποιοι !!! οκ , μεγαλωσαμε σε μια κοινωνια εντονα θρησκευτικη (οκ οι εχοντες μια ηλικια χαχα) οπου λεξεις οπως πιστευω , θεο, παναγια και αλλα αποτελουν μερος της καθημερινοτητας μας ... οταν ομως καποιος αποστασιοποιηθει απο το συγκεκριμενο πλαισιο , πλεον δεν χρησιμοποιει αυτους τους ορους ή οταν το κανει γινεται απο λαθος , κεκτημενη ταχυτητα ή απλα συνηθεια χωρις να εχουν καποια αξια για αυτον ...

dimitris2Μέλος
21/10/2010, 01:16:01
quote:

Κανείς δεν θέλει να πιστέψεις.
Κανείς δεν θα σου δώσει γνώση για να πιστέψεις.
Αν θες την "γνώση" διάβαζε βιβλία, δεν έχουμε την ευκαίρια να γνωρίσουμε τον Πυθαγόρα και άλλους ασκητάδες που είχαν ανάγκη του θεού, πράγμα παράλογο για σένα.
Καναπές, φραπές, βιβλία.