- «Το αχαλίνωτο...», ο Κακός Βριλ & η εισβολή των Ελ από το Νίλα-Γου. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Που εγραφε οτι οι δαναοι ηρθαν απο εκει;ενω συσωμη η ελληνικη παραδοση λεει οτι επαναπατριστηκαν απο αποικιες της αιγυπτου;
Που δεν κανανε τον κοπο να σκεφτουνε οτι οι ελληνες δαναοι,που ταχα μου ειχαν τη ριζα δαν απο τα ποταμια του βορρα,τα ελεγαν ιστρο και βορυσθενη,αντι για δανουβι και δανειπερο;
Για αυτα τα σκοταδιστοβλαχαδερα μου λες;Ευχαριστω δεν θα παρω.Αλλα αυτοι καλοι βιβλιοπωληδες ητανε,αφου απευθυνονται διαχρονικα σε φυτα σαν και εσενα.
ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΣΟΥ........
Ο χαρακτηρισμός σου για τα "σκοταδιστοβλαχάκια" αναφορικά με τους συγγραφείς της "Ιστορίας του Ελληνικού Εθνους" είναι τουλάχιστον ατυχής.

:"..η Βυζαντινή πρωτεύουσα παραδόθηκε στον μεγάλο βιασμό: συλήσεις, φόνοι, πυρκαγιές, ασέλγειες, ληστείες ήταν το έργο αυτών...Οι αμύθητη θησαυροί της πρωτεύουσας
-οι Λατίνοι ψιθύριζαν με θαυμασμό ότι τα τείχη της έκλειναν τα δύο τρίτα του πλούτου όλης της γης-
...πέρασαν όσοι τουλάχιστον σώθηκαν από τις φλόγες και τους βανδαλισμούς στα χέρια των κατακτητών και φορτώθηκαν στα καράβια για τις χώρες της Δύσεως."
Αυτά τα γράφω φυσικά όχι για σένα, που φοβάσαι την ιστορία, αλλά για να μάθουν οι λοιποί αναγνώστες για τα παλιά μας μεγαλεία.
Αυτά δεν είναι μεγαλεία φίλε μου και ούτε είναι λογικά ανθρώπινο , σε ένα μέρος να βρίσκονται τα δύο τρίτα του πλούτου της γής...
Αυτό αποτελεί πρόκληση και έλλειψη σεβασμού προς τους υπολοίπους , κάτι που υπάρχει και σήμερα σε ορισμένα άλλα κράτη και εις βάρος όλων των υπολοίπων...όσο για παλιά σας μεγαλεία , να τα χαίρεστε και να τα θυμάστε αλλα απο το να επιδίδεσθε στην εκφορά "κορώνων" καλύτερα θα ήταν η επίσημη εκκλησία που τόσο πολύ λέει ότι ενδιαφέρεται για τον κοσμάκη , να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος της "περιουσίας της" και να να διαθέσει αυτά τα χρήματα για την στήριξη του Ελληνικού λαού και της Ελλάδας...διότι δεν θα αργήσει να έλθει η στιγμή , που ολόκληρος ο λαός θα ξυπνήσει απο τον λήθαργο και θα αναλάβει ο ίδιος τις τύχες του και "ουέ" κι'αλλοίμονο τους...φοβάμαι ότι ακόμα πιο πέρα απο τα "πατρογονικά τους εδάφη" αυτά της Ιουδαίας θα τους ξαποστείλουν...
Η νέα γενιά φίλε μου , δεν συμπεριλαμβάνει και πολλούς ευπειθείς στο παππαδαριό και στις Θεϊκές αναφορές...και το τοπίο αλλάζει με γεωμετρική πρόοδο...να τα θυμάσαι αυτά που είπα...!!!
Αφήστε τις κουβέντες και τα κηρύγματα και σκύψτε λιγάκι το κεφάλι...μπάς και περισώσετε κάτι...αν θέλετε βεβαίως..!!!
Και αυτό το "εσείς ξέρετε καλύτερα απο του υπολοίπους" αφήστε το...πλέον ο κόσμος δεν φοβάται να διερευνήσει και να μάθει πολλές πτυχές του όλου "στόρυ"...του Γιαχωβά και του Αδάμ και της Εύας που τελικά μας προέκυψε αφού η Λίλιθ εγκατέλειψε τον Αδάμ μετά απο την "αποστασία της" προς τον Σατανά και που τελικά όλα δημιουργήματα του Θεού σας ήταν...και τώρα καλείται ο κάθε ανθρωπάκος να βγάλει το "φίδι" απο την τρύπα .... απο τις ασυναρτησίες και μόνο αυτού που και τους δημιούργησε αλλα και τελικά μόνο σοφά δεν τους δημιούργησε...ο ίδιος ο Θεός δεν μπόρεσε να τον βάλει σε μια τάξη τον Σατανά και το ζητάει απο τον απλό άνθρωπο...
Και μή χειρότερα Ευρωπαίε...![]()
![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Ξυλούρης Νίκος .Άκρα του τάφου σιωπή

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
Μονταίνι.
Ο ίδιος είχε πεί και το εξής ...
Είμαι υποχρεωμένος στην κόρη του Μιλήτου , που βλέποντας τον φιλόσοφο Θαλή να περνάει τον καιρό του θωρώντας συνεχώς τον ουράνιο θόλο και να έχει γυρισμένη την ματιά του καταπάνω , του έβαλε στο πέρασμά του κάτι ώστε να τον κάνει να σκντάψει , για να τον προειδοποιήσει πως θα υπήρχε καιρός να διασκεδάσει τις σκέψεις του με πράγματα που βρίσκονται στα σύννεφα ... αφού θα είχε επιμεληθεί εκείνα που βρίσκονται στα πόδια του ...
Μπορούμε λοιπόν να προσάψουμε την ίδια μομφή -σε ορισμένους θεόπληκτους- που εκείνη η γυναίκα απέδωσε στον Θαλή , πως δεν βλέπει τίποτα απ'οτι είναι μπροστά του...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
IndustrialAngel
Για τη γυναικεία περιτομή(ίσως είναι αδόκιμος ο όρος) έχεις ακούσει; Είναι πρακτική σε κάποιες άλλες θρησκείες. Δε θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες για το ακριβώς κάνουν, ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. Εγώ προσβάλλομαι ακόμα και αν κάτι τέτοιο συμβαίνει σε ένα κλειστό σπίτι και όχι στο δρόμο και ίσως ΟΥΤΕ καν στην Ελλάδα αλλά σε άλλη χώρα. Το να γνωρίζω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει για ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ λόγους με φέρνει σε δύσκολη θέση, ως άνθρωπο.
Φίλε IndustrialAngel όπως έχω γράψει κατ’ επανάληψη , γεννήθηκα και μεγάλωσα μέχρι τα 20 μου χρόνια σε μουσουλμανική χώρα . Ως εκ τούτου λοιπόν και λόγω ηλικίας είχα άμεση γνώση της εκτομής θα έλεγα σαν σωστότερο όρο (ας με διορθώσει ο γιατρός αν κάνω λάθος) των γυναικείων οργάνων . Και ενώ η περιτομή στους άνδρες δεν έχει καμιά απολύτως επίπτωση , θα έλεγα μάλιστα ότι συντελεί στην καλύτερη καθαριότητα σε μια περιοχή που οι ασθένειες είναι συχνότατες , στις γυναίκες αντίθετα όχι μόνο δεν προσθέτει τίποτα , αλλά αντιθέτως τους στερεί την ηδονή της συνεύρεσης . Όσο για το θέαμα ...δεν είναι και ότι το καλύτερο ! Στην ουσία φίλε μου οι γυναίκες για τους μουσουλμάνους είναι μηχανές αναπαραγωγής και τίποτα περισσότερο . Πάντως από ότι διάβασα τελευταία , σε ορισμένες μουσουλμανικές χώρες λιγότερο θεοκρατικές , όπως αυτές της Μεσογείου , οι μορφωμένοι γονείς της μεσοαστικής και μεγαλοαστικής τάξης , αποφεύγουν την εκτομή των κοριτσιών . Δεν υπάρχουν όμως στοιχεία για το ποσοστό αυτό
*
quote:
Sesostris:
Όσο για το θέαμα ...δεν είναι και ότι το καλύτερο !
Άτσα! ο μπάρμπας!!!
Hellas-Ο Μαύρος Καβαλάρης Νικόλαος Πλαστήρας

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
συνειδησης των ανθρωπων.
-Ετσι οπως εχω αντιληφθει τη διδασκαλια του Χριστου,πιστευω οτι
και Εκεινος θα ελεγε το ιδιο.Μ'αυτη την εννοια,οι θρησκειες
βλασφημουν το θειο και καποια μερα θα πληρωσουν.
θεωρω ομως οτι το συγκεκριμενο συστημα τελειωνει , δεν ξερω εαν θα γινει αυριο ή σε 100 ή σε 500 χρονια , τωρα εαν θα ερθει κατι καλυτερο ή χειροτερο ... τι να σου πω , ελπιζω στο καλυτερο ...

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
quote:
makfor
Sesostris , αρχικα θα ελεγα σεβασμος στην διαφορετικοτητα , με ενα δευτερο βλεμα θα ελεγα ΚΑΠΙτΑΛΙΣΜΟΣ ... με καποιο τροπο πρεπει τα μεροκαματα να πεσουν , πρεπει να αυξηθει η ανεργια , πρεπει να υπαρξει φτωχια κτλπ ... εαν αυτο προκαλεσει και οπισθοδρομηση , δεν τους ενδιαφερει ειναι απλα παραπλευρες απωλειες !!! εαν αυξηθει το θρησκευτικο αισθημα ή ο εθνικισμος ή δεν ξερω τι αλλο , επισης παραπλευρες απωλειες ,,, οι συγκεκριμενοι ανθρωποι που "κινουν" τα νηματα δεν θα χασουν τιποτα και μονο κερδος ΕΧΟΥΝ απο ολη αυτη την ιστορια ...αλι και τρις αλι απο τα ανθρωπακια που σφαζονται για χαρην του χρηματος και του ΑΦΕΝΤΗ !!!
Φίλε makfor . Προσωπικά σέβομαι απολύτως την διαφορετικότητα , όχι όμως και τις ακραίες δημόσιες εκδηλώσεις σαν αυτή που ήταν και η αιτία ανοίγματος του παρόντος θέματος που δεν είναι και το καταλληλότερο θέαμα για ετεροθρήσκους , και πολύ περισσότερο για μικρά παιδιά , και οι οποίες θα μπορούσαν κάλλιστα να διαδραματιστούν σε κάποιο κλειστό χώρο όπως επί παραδείγματι ένα στάδιο , δίχως να ενοχλήσουν κανένα . Όπως έχω γράψει πιο πάνω έχω ζήσει σε ισλαμική χώρα και έχω ακόμα φίλους μουσουλμάνους με τους οποίους επικοινωνώ .
Επομένως αυτό που με ανησυχεί φίλε μου δεν είναι το ειρηνικό , ανεκτικό , Σουνιτικό Ισλάμ , αλλά ο Ουαχαμπισμός , η φονταμενταλιστική μορφή του Ισλάμ της Αλ-Κάϊντα, που κυριαρχεί στην Σαουδική Αραβία , η οποία προωθείται ενεργά στις Ισλαμικές κοινότητες της περιοχής μας τόσο από τις (κυρίως Σαουδαραβικές) οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στους ομοδόξους τους , όσο και από ντόπιους φονταμενταλιστές μετανάστες .
Όσο για τα υπόλοιπα , δεν θα διαφωνήσω μαζί σου ότι η φτώχεια δημιουργεί θρησκοληψία και οπισθοδρόμηση , και η πείνα είναι κακός σύμβουλος . Ο δε συνδυασμός αυτών των δύο εκ μέρους των μεταναστών με τον εθνικισμό που αναζωπυρώνουν τα ίδια αίτια στην δική μας πλευρά μπορεί να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό μείγμα με απρόβλεπτες συνέπειες , τόσο στο εσωτερικό όσο και στην μεθόριο .
quote:
makfor
θεωρω ομως οτι το συγκεκριμενο συστημα τελειωνει , δεν ξερω εαν θα γινει αυριο ή σε 100 ή σε 500 χρονια , τωρα εαν θα ερθει κατι καλυτερο ή χειροτερο ... τι να σου πω , ελπιζω στο καλυτερο ...
Κι εγώ πιστεύω φίλε μου ότι έρχεται το τέλος του παρόντος συστήματος αλλά όχι τόσο αργά όπως υποθέτεις . Μάλλον άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για ένα πανευρωπαϊκό , αν όχι παγκόσμιο ξεσηκωμό . Βέβαια θα υπάρξουν και απόπειρες αντιπερισπασμού από τους κρατούντες με τη δημιουργία τοπικών πολέμων και κρίσεων για να αποσπάσουν την προσοχή των μαζών , αλλά κατά τη γνώμη μου , το τέλος τους δεν είναι τόσο μακριά .
*
quote:
europaios2
Άτσα! ο μπάρμπας!!!
Συνέχισε να μας διασκεδάζεις . Τουλάχιστον αυτός ο ρόλος του clown σου ταιριάζει , και είναι προτιμότερος από το να νομίζης ότι δίνης μαθήματα ιστορίας στους άλλους .
*
quote:
Sesostris:
Συνέχισε να μας διασκεδάζεις . Τουλάχιστον αυτός ο ρόλος του clown σου ταιριάζει , και είναι προτιμότερος από το να νομίζης ότι δίνης μαθήματα ιστορίας στους άλλους .
Εσύ πήγες και είδες το πιπί της μουσουλμάνας, όχι εγώ.....
Βρε μπας και είδες καμιάς θείτσας και σου φάνηκε?
και πρόκειται τελικά για παρεξήγηση?
Μικρασιατική καταστροφή-Ξυλούρης-Γαργανουράκης