- «Το αχαλίνωτο...», ο Κακός Βριλ & η εισβολή των Ελ από το Νίλα-Γου. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:Για να διατηρείται αυτό το Θέμα Συζήτησης ακόμη ενεργό σημαίνει ότι στην εξέλιξή του διαβλέπουμε(από πλευράς Συντονιστικής Ομάδας) κάποια σημαντικότητα.
Για τη "συμμετοχή" κάποιων Λογαριασμών σε αυτή τη Συζήτηση, η οποία χαρακτηρίζεται από αμφισβητούμενες ή "θολές" σκοπιμότητες(γενικώς δηλαδή δεν μπορούμε εύκολα να διαβλέψουμε κάποιο σαφή σκοπό καθώς και αναγκαιότητα) επιφυλασσόμαστε σε μία πιθανή διερεύνηση στο μέλλον...
προφανως διαβλεπετε καποια σημαντικοτητα, αλλα ποιος ειναι ο σαφης σκοπος και η αναγκαιοτητα?
γιατι προφανως οι περισσοτεροι δεν γνωριζουμε και στο εν τω μεταξυ:
quote:όπως είναι γεγονός….οι κεφαλές μελών, που πέφτουν
πως θα ξεχωρισουμε τους κομιτατζιδες βιετκονγκ που φορανε τις στολες μας?
και το ακομη πιο σημαντικο, πως θα ξεχωρισουμε εμεις απο τους τρισκαταρατους κομιτατζιδες βιετκονγκ?
γιατι δεν βομβαρδιζουμε την λευκη πυραμιδα στα περιχωρα της ερημου Τακλαμακαν στην Κινα να τελειωνουμε με δαυτους???
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
Τα περίπλοκα προβλήματα έχουν περίπλοκες λύσεις
Είναι αλήθεια ότι μερικές φορές τα απλά προβλήματα απαιτούν περίπλοκες λύσεις και τα περίπλοκα προβλήματα απαιτούν απλές λύσεις
Θα απαντήσω...
Θα ρωτήσω επίσης...
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
Edited by - ΑΤΜΑ on 07/10/2005 19:25:54
Συνεχιζεις με παρομοιωδη επαρση να αποδιδεις χαρακτηρισμους στο μελος Ryche και ουσιαστικα ειναι πλεον φανερο οτι αδυνατεις να συγκρατησεις εδω και πολλα ποστ τον θυμο σου,ο οποιος κατευθηνομενος μεσω ενος βαρυγδουπου λογου,αλλα κουφιου σε νοημα,προσβαλλει οχι μονο το εν λογο μελος αλλα γενικοτερα την Νοημοσυνη και των υπολοιπων μελων.Πρεπει να σου κανω γνωστο οτι η σταση σου τις τελευταιες ημερες,εχει κανει καθε πικραμενο να γελασει και ιδιαιτερα οι εξηγησεις που δινεις στα ερωτηματα των συνανθρωπων σου.Η ρητορικη μπορει να καταστει ενας εξαισιος τροπος για να κυνηγας την ουρα σου,μα θα προτιμουσα μια λακωνικη προσεγγιση στο θεμα μας ωστε να γινει κατανοητη η σταση σου.
Δειχνεις ιδιαιτερη κλιση ομως στην πρωτη,με αποτελεσμα οχι μοναχα να μην απαντας ουσιαστικα σε τιποτα,αλλα και να παραπλανεις και να κατευθηνεις σκοπιμως την συζητηση και τα μελη που την παρακολουθουν στο οτι το προβλημα προκυπτει απο την λαθεμενη σταση καποιων συγκεκριμενων μελων.Κατανοω βαθυτατα την αναγκη σου για αποδιοπομποιαιους "τραγους" αλλα σου εχω φρεσκα κουλουρια:εγω δεν θα γινω ενας απο αυτους.
Τους τελευταιους μηνες πραγματι εχω προσβαλλει συνανθρωπο και συντονιστη του forum esoterica,μονον ενα,μιας και μονο ενας Υπαρχει.Την αγαπητη και κατα τα αλλα συμπαθεστατη Αmalia,που οι παρεμβασεις τις ηταν προσβλητικες και η σταση της προκλητικη απεναντι στα προβληματα που κατα καιρους προκυπτουν αναμεσα σε μελη και σε μενα.Υποδειξα και αποδειξα εμπρακτα πριν λιγες εβδομαδες σε συγκεκριμενο τοπικ οτι συγκεκριμενα μελη χλευαζουν και προσβαλλουν με υπονοουμενα και αλλοτε με ξεκαθαρες τοποθετησεις εδω και παρα πολυ καιρο εναν ανθρωπο που εχει αποδεδειγμενα προσφερει τα μεγιστα στο φορουμ αυτο και παραμενει απροστατευτο απο καθε ειδους επιθεσεις.Και τοτε αναγκαζομαι να "συντονιζω" εγω με λαθος και υποκειμενικο τροπο,και ξαφνικα παρουσιαζεται η Αμαλια και προσπαθει να με επαναφερει στην ταξη,χωρις ομως να κανει καμμια παρατηρηση σε αυτους που προσπαθουν εμπρακτα να βρωμισουν τον χωρο και τις συζητησεις που λαμβανουν μερος σε αυτο.
Η απαντηση σου γνωστη:Δεν περιηλθε της Αντιληψης σας.Αλλα οταν δεν περιηλθε μια,δυο,τρεις,δεκατρεις δυο πραγματα μπορει να συμβαινουν.Ειτε δεν διαθετετε Αντιληψη γεγονος που αμφισβητω,ειτε ειστε κακοπροαιρετοι.Δεν κατανοω ομολογω για ποιον λογο Καχεχτυπα και Μιμμιδια που το μονο που εχουν Προσφερει ειναι υπονοουμενα,φημες,σεξουαλικες επιθεσεις εντος και Εκτος του Φορουμ αλλα παντα διαμεσου αυτου,χαιρουν τετοιας Ιδιαιτερης Προστασιας απο το συντονιστικο προσωπικο,και ανθρωποι σαν τον Μοz που αν και με λιγο καιρο παρουσιας στα φορουμ καταφεραν και Αναβαθμισαν την ποιοτητα επικοινωνιας κατα γενικη ομολογια,δεχονται την ιδιαιτερη παρεμβολη σου
στα θεματα τους.
Αυτη η σταση με θυμωνει και παραλληλα με κανει και γελαω.Γι αυτο και η παρουσια μου στο εν λογο τοπικ.Αδυνατω να κατανοησω γιατι παντοτε τα πιο φωτεινα οντα στο φορουμ διωκονται αργα ή γρηγορα,και η σαπιλα παραμενει ανεγγιχτη.Βεβαιως και δεν μιλω για μενα.Δεν θα με χαρακτηριζα ποτε φωτεινο ον ή ο,τι αλλο.Η αγαπη μου για τον χωρο αυτο ειναι αποδεδειγμενη απο τις πρωτες μερες παρουσιας μου μεχρι και τωρα με πολλαπλους τροπους που δεν χρειαζεται να γνωστοποιησω.Γι αυτο και δεν σου δινεται το δικαιωμα,να με καταδειξεις ως Προβλημα στο Φορουμ.
Η υποκρισια αγαπητε Αdmin,ειναι πλεον φανερη.Κατηγορεις εμενα για εκφοβισμο και αν κανεις να ανοιξεις ενα θεμα στο Μυθος και Θρησκεια,για τον χριστιανισμο,θα ποδοπατηθεις απο τους ελληνοπρεπεις,καθως και αν ανοιξεις ενα θεμα για την ελλαδα θα ποδοπατηθεις απο τους χριστιανοπρεπεις.Εκει πανω βλεπεις ολα τα μελη χαιρουν ασυλου,μιας και οι προσβολες,οι χλευασμοι και οι βρισιες ειναι καθημερινο φαινομενο.Τι;Δεν περιηλθε της Αντιληψης σας;Ας Γελασω..
Kοπτεσαι οπως τελευταια φανηκε απο τις τοποθετησεις σου,για τα Προσωπικα δεδομενα,για τα κουτσομπολια,και τα σεξουαλικα υπονοουμενα,αλλα οι Πουτανες κυκλοφορουν ανενοχλητες παρενοχλοντας ολους τους αναζητητες.Αμα τις γαμησεις καλως.Αν δεν τις γαμησεις διαστρεβλωνουν τα παντα,μουρμουρανε,αφηνουν υπονοουμενα και χρησιμοποιουν καθε ειδους μεθοδο για να σε προκαλεσουν.Ξερω:Δεν περιειλθε της Αντιληψης σας.
Η καρδια της παιδικης χαρας του φορουμ βρισκεται βεβαια στο παραξενο που καθε καρυδιας καρυδι ανοιγει και ενα θεμα π.χ η σολομωνικη και γινεται το Ελα να δεις και κατσε να θαυμασεις.Τοποθετησε αμεσα στα σεξουαλικα υπονοουμενα του Deva που ο ανθρωπος το μονο που κανει ειναι να ξορκιζει το κακο που του συνεβει,αλλα στο παραξενο πρεπει να σας κανουμε ιδιαιτερο καλεσμα για να διαγραψετε τις κινουμενες εικονες με Τσιμπουκια απο πορνοσταρ που η παιδικη χαρα ποσταρει στο θεμα:Kατι μυριζει ασχημα στην πολη.Αν και πραγματι κατι ασχημο μυριζει...
Κλειδωθηκε λοιπον ο Vril,και ο Deva_Parinito,και ακολουθουν κι αλλοι.Το εργο το εχω ξαναδει.Χασαμε αλλα δυο "Κεφαλια".Επιμενεις παντως να αφηνεις ανεγγιχτη την σαπιλα.Καλως.Σου ειπα καποτε οτι οσο δεν αντιμετωπιζεις το προβλημα θα το βρισκεις μπροστα σου.Και αυτο συμβαινει και τωρα αγαπητε.Ξερω:Δεν περιειλθε της Αντιληψης σας.
Η μονη παραβαση που εκανα στο εν λογο τοπικ ηταν να αναφερω προσωπικα στοιχεια απο μια συναντηση μας την οποια χαρακτηρισες υποθετικη.Αναζητεις την "λυτρωση" μου αλλα η εμμονη σου αυτη δειχνει οτι εσυ εχεις Αναγκη να λυτρωθεις απο την παρουσια μου.Εχω αποχωρησει εδω και 5 μερες απο το εσωτερικα και αυτη η κινηση μου ηταν η τιμωρια μου που ομως δεν την αποδεχεσαι και ξαναποσταρεις προκλητικα για να με βγαλεις απο την σιωπη μου.Και γνωριζω γιατι το κανεις αυτο.Επειδη δεν την αποδωσες Εσυ αυτην την τιμωρια.Η Εξουσια που κατεχεις επιζητα να φανει και να προβληθει και μεχρι τωρα δεν τα καταφερε μαζι μου.Το θεμα το εχεις παρει προσωπικα και διακρινει κανεις ευκολα οτι οποιος δεν ειναι μαζι σου,ειναι εναντιον σου αρα και εναντιον του Εσωτερικα.
Αλλα παλι σου εχω φρεσκα κουλουρια:Δεν εισαι το Εsoterica.
Η εξουσια σου μπορει να διαγραψει λογαριασμους,να φιμωσει προσωρινα φωνες,να παραπλανησει και να κατευθηνει αλλα την Αληθεια την αφηνει Ανεπηρεαστη αγαπητε.Προσωπικα δεν με νοιαζει αν θα με κλειδωσεις ή αν θα με διαγραψεις,σου ειπα οτι με αφηνει αδιαφορο.Ειναι παντως κριμα και αδικο να με τιμωρησεις για πραγματα που εχουν Παρελθει και θα μπορουσαν να εχουν επιλυθει τοτε που συνεβησαν και οχι μηνες αργοτερα.Απλα καταλαβαινω οτι πρεπει να επικαλεστεις καποιους λογους για να με διαγραψεις.Αποτελω και εγω μια φωνη που δεν θες να ακους.
Επειδη λοιπον εχεις ηδη φτιαξει τους σταυρους και οι δυο θεσεις εχουν ηδη καταληφθει και σου απομενει ακομα μια και εκλιπαρεις και κοπτεσαι για την δικη μου Λυτρωση και επειδη διαθετω το θαρρος και οχι το θρασος να λεω την αποψη μου,Κλειδωσε το λογαριασμο του μελους Ryche,επ ' αοριστου χρονου,εως οτου αποφασισουμε απο κοινου την ενεργοποιηση του,μεσα ομως στο φορουμ και οχι εξω απο αυτο γιατι οτι γινεται εξω απο το φορουμ αποτελει για σας Υποθετικο σεναριο,ειναι για σας Ματριξ ενω το φορουμ ειναι η απτη πραγματικοτητα.Εχεις μπερδευτει αρκετα αγαπητε Αdmin.
Στον προσωπικο σου λογαριασμο θα σταλθουν εν καιρο αποσπασματα απο τοπικς που διαφορα μελη δεχονται επιθεσεις.Το ειχα πει και στο παρελθον οτι εχω μαζεψει αρκετα ωστε να ανοιξω τοπικ.Θα περιελθουν λοιπον της ταλαιπωρημενης σου Αντιληψης και πραξε οπως νομιζεις.Ισως να τιμωρηθουν και αυτα τα μελη για τα παραπτωματα τους εστω και μετα απο καιρο.Γιατι ετσι ειναι ή θα αφηνεις ολες τις παιδικες χαρες ανοιχτες ή ολες θα τις κλεινεις.
Ευχομαι να εχω καλη Θεα απο τον Γολγοθα
,και να αναπνευσω καθαριο Αερα,λυπαμαι μονο που ο Εβραιος θα εισαι Εσυ
.Αποτελει βεβαιως τιμη μου να ειμαι μαζι με τον Deva και τον Vril και να σε κοιταμε να ασκεις την εξουσια που σου δωθηκε απο ψηλα,και να ζηταμε την συγχωρεση σου απο τον Υψιστο γιατι πραγματικα δεν καταλαβαινεις τι κανεις
.
Λίγο χιουμορ δεν εβλαψε ποτε κανεναν..
Τελος θα ηθελα να σε παρακαλεσω οταν απευθηνθεις ξανα στο προσωπο μου να τεκμηριωσεις τους Χαρακτηρισμους Αβουλος,Ασυνειδητος,Κατευθηνομενος,και Αρρωστος που μου απεδωσες.Δεν εχεις το δικαιωμα να με προσβαλλεις τουλαχιστον οχι Εσυ.Ας το εκανε η Αmalia που θα της εδινα καθε δικιο.
Αφησε λοιπον την διψα σου για Ελεγχο και Εξουσια ελευθερη να Δρασει.
Αλλα πεποιθηση μου ειναι οτι δεν υπαρχει μοναχα ατομικο Καρμα αλλα και συμπαντικο,γι αυτο και θα πρεπει να καταλαβεις τι ακριβως κανει ο καθενας στο Συμπαν που ανομαζεται Εsoterica.
Ο Ryche μιλησε.
*To post εγινε κατα λαθος μεσω του λογαριασμου της Ατμας μιας και χρησιμοποιουμε εναν και μοναδικο υπολογιστη.
Ryche..
Οne God,One Love,One Riech
quote:[font=Georgia- *To post εγινε κατα λαθος μεσω του λογαριασμου της Ατμας μιας και χρησιμοποιουμε εναν και μοναδικο υπολογιστη.
-/font=Georgia]
δρατ*ομαι της ευκαιριας να μοιραστω ενα μαθημα που ελαβα, ενα σατορακι, περι του "λογικως αναλυειν, υποθετειν και παρεξηγειν εκ του μακροθεν"
διαβασα το μηνυμα του ryche με το νικ της ΑΤΜΑ και λεω: για να γραφει μεσω ΑΤΜΑ κατι θελει να πει ο ποιητης.
τι ομως?
μηπως το εκανε επειδη αναφερει οτι "αυτοτιμωρειται" και δεν γραφει, οποτε δεν θελει να χρησιμοποιησει το δικο του νικ, ή μηπως θελει να μας επισημανει οτι αυτος και η ΑΤΜΑ ειναι ενα?
και μεσα σε δεκα λεπτα ηρθε η σωστη απαντηση: "*To post εγινε κατα λαθος μεσω του λογαριασμου της Ατμας μιας και χρησιμοποιουμε εναν και μοναδικο υπολογιστη."
WOW!!!
το μονο που δεν σκεφθηκα...
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Τοκ τοκ ψωνάρες μου!
Αφήστε το γκλόμπαλ ζάρι να δώσει τον αριθμό του βηματισμού σας και παίξτε την ψυχή σας στις εξάρες!
Η Ιστορία γράφεται την ώρα που συμβαίνει. Αν όχι ακριβώς την ώρα, ε, λίγες ώρες αργότερα, λίγες μέρες αργότερα, λίγους μήνες, μπορεί και ύστερα από λίγα χρόνια. Αν την αφήσουν βέβαια τα τρέχοντα γεγονότα να διατηρήσει την συμπαγή διαχρονικότητα του «είναι» της και δεν την καταντήσουν χιλιοτρυπημένη σαν σουρωτήρι ή κατεστραμμένη σαν σεισμοπαθής παράγκα. Υπάρχει άραγε η κατάλληλη εγκεφαλική γεω-μορφολογία ώστε να επιτρέψει να αναγερθούν εκ των υστέρων με σωστούς αρχιτεκτονικούς κανόνες τα αντισεισμικά δοκάρια της μνήμης που θα επιτρέψουν στην ίδια την Ιστορία να αναβιώσει ως της αρμόζει ; Θα φανεί από την εξέλιξή της. Θα φανεί ίσως από την ίδια την ουσία της Ιστορίας.
Από την άλλη, επειδή η δική μας Ιστορία εξελίσσεται στην Ελλάδα, μια χώρα κατ’ εξοχήν σεισμοεπίφοβη με προϊστορία στο τεκτονικό μποξ - που σαφώς επηρεάζει το πολυμήχανο γκρικ μυαλό μας - ίσως το εγκεφαλικό μας υπέδαφος ποτέ να μην μας επιτρέψει να αναγείρουμε την Ιστορία μας, όπως ακριβώς μας συνέβη στο παρελθόν, με αποτέλεσμα η ίδια η κατασκευή της, να διατηρεί πάντα ένα φοβικό σύνδρομο κατάρρευσης από το μέγα αντιφατικό γονίδιο της νεοελληνικής φάρας & φανφάρας που ονομάζεται «εγωισμός». Κατά συνέπεια, αν τούτο το ποστ δεν καταφέρει να επιτύχει το ποθούμενο, ο φταίχτης θα πρέπει να αναζητηθεί κάπου μεταξύ των αναγνωστών του. Αν υπάρχουν ασφαλώς οι τελευταίοι. Και αυτό δεν είναι διόλου «εγωιστικό».
Θα προσπαθήσω λοιπόν να απαντήσω συντόμως στις ερωτήσεις των ανυπόμονων συνεργατών, συντονιστών, συντελεστών και προεστών του φόρουμ Esoterica.gr και δεν θα ασχοληθώ ξανά μαζί τους, όχι γιατί δεν είναι Εσωτεριστές, αλλά γιατί αδυνατούν να ξεχωρίσουν την μυρουδιά της γνήσιας χωματίλας ενός φρεσκοσβαρνισμένου αγρού από την μυρουδιά μιας μη ανακυκλώσιμης πλαστικής σακούλας ενός σούπερ μάρκετ.
Ωραίο στόρι το Matrix morent11, δεν λέω, ωραία και τα χάπια σου Αμαλία. Ωραίο το «Εργαστήρι Φιλοσοφικού Διαλόγου» σου Μιχάλη ή Admin ή Arzuna, δεν λέω, ωραία και η «υποθετική» συνάντησή μας το καλοκαίρι στον Αϊ Γιάννη Σερρών, όλα ωραία. Χάρισμά σας ψωνάρες μου. Βάλτε τα στο δικό σας virtual ημερολόγιο και φωτογραφίστε τους χαμαιλέοντες εαυτούς σας, την ώρα που θα αλλάζει το δέρμα σας γιατί εκείνη την στιγμή της μετάλλαξης, είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε τι σημαίνει «συμπαντική απολέπιση» του «ακρογωνιαίου» σημείου σας. Ωραίο το βρακί σου *, αλλά φτάνει. Το είδαμε. Ωραία τα ποιηματάκια σου *, αλλά φτάνει. Δεν φύγαμε. Ούτε ξεφύγαμε.
Από τα πρώτα μου μηνύματα στον καφενέ σας, φωνάζω, οδύρομαι και ουρλιάζω πως γράφω με μοναδικό σκοπό μπας και κανενός η ψυχούλα κάνει ‘κανα βββζζζζιιιιγγγγκκκκκ και διαχωρίζει το τρισδιάστατο επίπεδο ενός ποιητή, λογοτέχνη, ζωγράφου, εικονογράφου, σεναριογράφου, από την πολυδιάστατη σφαίρα του μύστη. Από τις πρώτες κουβέντες μου, σας λέω να φέρετε μπροστά μου έναν έξυπνο αλητάμπουρα για να πέσω στα πόδια του να τον προσκυνήσω. Οι πρώτες λέξεις μου ήταν αφιερωμένες στην πολυπόθητη, λυτρωτική και ανεπανάληπτη στιγμή που η συνωμοσία της πόλωσης θα εξαϋλωνόταν εμπρός στην μεγαλειώδης και ανεξερεύνητη «χρυσή τομή» των πραγμάτων.
Ζητάτε απαντήσεις λοιπόν. Να θυμάστε όμως Ακροπολιστές μου, πως την Αλήθεια δεν μπορείτε να την αντέξετε. Κανένας σας δεν μπορεί. Την γυμνή, ακατέργαστη και την γλυκόπικρη αλήθεια, αδυνατείτε να την χωνέψετε γιατί τα στομάχια σας είναι ήδη βαριά από την μπουρδουκλωμένη και νάιλον τροφή που σας ταΐσουν ολημερίς κι ολονυχτίς οι σοβαροφανείς δασκάλοι σας στα σημεία που συγκεντρώνεστε. Μοιάζετε με ‘κείνες τις παραζαλισμένες γελάδες που στέκουν αμήχανα εμπρός σε μια μηχανή αυτόματου αρμέγματος και περιμένουν τους μηχανικούς βραχίονές της για να πλύνουν τα μαστάρια τους. Με κάνετε και γελάω με τις στομφώδης ανακοινώσεις σας. Με κάνετε και κλαίω για τα συρματοπλέγματα του νου σας.
Θέλεις να μάθεις morent11, ποια ήταν η σκοπιμότητα του μηνύματος με τίτλο «Φρέσκιες Ανταποκρίσεις»? Ο σκοπός του ήταν να κλειδωθεί ο λογαριασμός μου φίλε. Αυτό ήθελα. Αυτό κάνατε.
Θέλεις να μάθεις ποιο το νέο και ποιο το παλιό ? Την στιγμή που δημοσιεύθηκε φίλε, ναι, ήταν ένα νέο ποστ. Τώρα, πάλιωσε.
Θέλεις να μάθεις από που αντλώ την πληροφορία πως το φόρουμ δεν σχετίζεται με καμία οργάνωση ? Από το «Χάαγκεν Ντας» της Φωκίωνος. Από εκεί φίλε. Την ξέρεις την σερβιτόρα ?
Ανόητοι. Δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να καταλάβετε εσείς. Μαζεύτε τα τσουβάλια της γκαστρωμένης γνώσης σας κι όταν έρθει η ώρα του τοκετού, φωνάξτε με να σας ξεγεννήσω. Μέχρι τότε, να! κι αν με απενεργοποιήσετε, να! κι αν δεν με απενεργοποιήσετε. Μ’ έχουν ήδη απενεργοποιήσει άλλοι και πολύ το γουστάρω. .
Είμαστε ρόλοι ψωνάρες μου. Μορφές στον χρόνο που επιλέξαμε τους ρόλους μας. Εσύ τον δικό σου, εγώ τον δικό μου. Είμαστε οι γνωστοί – άγνωστοι των συγκυριών. Δυο μουσαφίρηδες της κοσμικής βίλας του Απροσδιόριστου και του Τυχαίου. Δύο nicknames στο διαπλανητικό φόρουμ του Θεού.
Κι εμείς Κ, είμαστε οι πρωταγωνιστές μιας ελάχιστης πιθανότητας που έχει ο κόσμος να σωθεί. Δικαιωματικά δικό σου αυτό και δεν ξεχρεώνω.
μου είπαν για την άβυσσο, τους είπα για τον Όσσο.
Τους χάιδεψα το μέτωπο, και την πληγή τους φίλησα,
μα δεν θα θυσιάσω την ψυχή μου να τους σώσω.
Του Καβαδία το καράβι λάμπει μες το άπειρο,
σαλπάρει απ' την καρδούλα μου, τους κάβους του έχω λύσει.
Τέλειο σκάφος, άφθαρτο, σ' ένα ντουνιά ανάπηρο
που φέρνει μες στ' αμπάρι του, ότι έχω επιθυμήσει»
Καλή αντάμωση στην Villa Incognito.
Deva Parinito
Ευχαριστώ τον Ryche για τις "φωτεινές εκσπερματώσεις" του.
Ευχαριστώ την ΑΤΜΑ για τα τεκνοσαμανιστικά ακροβατικά της & για την ευκαιρία που μου έδωσε.
Ευχαριστώ τον Moz για την μαγειρική του.
Ευχαριστώ τον jonnie, τον Πλάτωνα, τον Πλοτίνο, τον jejeje, την nst, την ΝADA, τον Αστροψυχή, την Karma, τον Πυθαγόρα, τον Rizitis και όλα τα υπόλοιπα παιδιά που γνώρισα, όχι στο Matrix adminαρά μου, αλλά στην ζωή, στο τραπέζι, στην παρέα, στην τσικουδιά και στο "γεια μας". Με διάβασαν, με άκουσαν και εξακολουθούν να με θεωρούν φίλο τους.
Ευχαριστώ τον δάσκαλό μου, Μανώλη Ρασούλη, που με στήριξε και συνεχίζει να πιστεύει σε μένα.
Edited by - mr on 08/10/2005 02:07:35
του χώρου! - 08/10/2005 -

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ΑΝΩΤΕΡΟΣ από τον άλλο,
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ
Ο Νους είναι ο ανηλεής Φονιάς του Πραγματικού. Είναι ο Μεγάλος Ψεύτης
- Πώς θα μπορέσω να Διακρίνω από τον Νου... τον Νου;
Ποιος αλήθεια τα Κλειδιά κρατά για να μου δώσει, αυτά που οδηγούν στην Πόρτα του Αιώνιου;
- Μην αντιστέκεσαι στη Σιγή... αφουγκράσου καλά. Είναι Πάντα εκεί και σου ψιθυρίζει...
Θαρρώ είναι συνετό και πρέπον να μην απαντήσω ακόμη, ειδικά σε ερωτήσεις που δεν έχουν ακουστεί...
Μήπως πάντα το ζητούμενο ήταν οι Σωστές Ερωτήσεις;;
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

Τοκ Τοκ!
quote:quote:
Η πόλη της Κων/λης έχει περιφέρεια 18 μιλίων,....Οι Έλληνες που την κατοικούν διαθέτουν άφθονο χρυσό και κοσμήματα. Κυκλοφορούν ντυμένοι στο μετάξι, με χρυσά σχέδια ραμμένα ή κεντημένα πάνω στα ενδύματά τους.
Ιππεύουν τα άλογά τους σαν πρίγκιπες."[/i][/red](Βενιαμίν της Τουδέλης, Εβραίος ταξιδώτης απ' την Ισπανία, ύστερος 12ος αιώνας)."Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝΓι'αυτό τους πήρε και τους σήκωσε...ο ορισμός της απλότητας και της "μεσότητας"...ο ορισμός της ταπεινότητας....
Ο Εβραίος ταξιδιώτης είχε πέρα για πέρα δίκιο...αυτά είδε ο άνθρωπος και αυτά είπε...
Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Ελα ρε συ εαρινε τωρα,επειδη εγραψε ενας βλακας του παρελθοντος ετσι,τα παιρνεις της μετρητης;Και για να δεις ποσο βλακας ηταν δες τι αλλο εγραψε.
“Εδώ βρίσκονται τα σύνορα της Βλαχίας(στη λαμια εννοει) που οι κάτοικοι της ονομάζονται Βλάχοι. Είναι αλαφροί και γρήγοροι σαν ζαρκάδια και κατεβαίνουν από τα βουνά στους ελληνικούς κάμπους για ληστεία και αρπαγές. Κανείς δεν ριψοκινδυνεύει πόλεμο μαζί τους, ούτε μπορεί να τους υποτάξει γιατί τα καταφύγιά τους είναι απρόσιτα και αυτοί μονάχα γνωρίζουν τους δρόμους. Δεν είναι χριστιανοί ούτε Εβραίοι”. Και συμπληρώνει: “Όταν συναντήσουν Ισραηλίτη τον ληστεύουν αλλά δεν τον σκοτώνουν, όπως κάνουν με τους Έλληνες. Αυτή η φυλή δεν υπακούει σε κανένα νόμο.
Τους ελληνες λεει τους σκοτωναν αλλα τους ισραηλιτες οχι![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Κατι μαλακες σαν και αυτον τον γελοιο,θεωρουνται σημερα πηγες για το παρελθον μας.....
quote:
skartados:
Ελα ρε συ εαρινε τωρα,επειδη εγραψε ενας βλακας του παρελθοντος ετσι,τα παιρνεις της μετρητης;Και για να δεις ποσο βλακας ηταν δες τι αλλο εγραψε.“Εδώ βρίσκονται τα σύνορα της Βλαχίας(στη λαμια εννοει) που οι κάτοικοι της ονομάζονται Βλάχοι. Είναι αλαφροί και γρήγοροι σαν ζαρκάδια και κατεβαίνουν από τα βουνά στους ελληνικούς κάμπους για ληστεία και αρπαγές. Κανείς δεν ριψοκινδυνεύει πόλεμο μαζί τους, ούτε μπορεί να τους υποτάξει γιατί τα καταφύγιά τους είναι απρόσιτα και αυτοί μονάχα γνωρίζουν τους δρόμους. Δεν είναι χριστιανοί ούτε Εβραίοι”. Και συμπληρώνει: “Όταν συναντήσουν Ισραηλίτη τον ληστεύουν αλλά δεν τον σκοτώνουν, όπως κάνουν με τους Έλληνες. Αυτή η φυλή δεν υπακούει σε κανένα νόμο.
Τους ελληνες λεει τους σκοτωναν αλλα τους ισραηλιτες οχιΚατι μαλακες σαν και αυτον τον γελοιο,θεωρουνται σημερα πηγες για το παρελθον μας.....
Tους Βλάχους μνημονεύει η Άννα η Κομνηνή (1083-1148) στο τεράστιο βιβλίο της Αλεξιάς, αφιερωμένο στον πατέρα της Αυτοκράτορα Αλέξιο Κομνηνό, όπου διηγείται ότι τους Κομάνους οδήγησαν οι Βλάχοι που γνώριζαν τις κλεισούρες και τις φύλαγαν, αλλά αποστάτησαν επειδή, παρά τις συμφωνίες, ο Αλέξιος τους είχε φορολογήσει βαριά.
Μετά το 1204 έχουν γίνει τόσο ισχυροί ώστε εκείνη την εποχή η Θεσσαλία ονομάζεται Μεγάλη Βλαχία και η Αιτωλοακαρνανία Μικρή Βλαχία η οποία, με σημαντικά διαλείμματα, διατηρήθηκε μέχρι και τον 15ο αιώνα, οπότε την πήραν οι Οθωμανοί και την μετέφρασαν στα τούρκικα Κιουτσούκ Ουλάχ.
΄Ετσι βγήκε στα ελληνικά το προσωνύμιο Κουτσόβλαχοι.
Διατηρώντας ανέκαθεν, λόγω του πολεμικού χαρακτήρα τους, ευρεία αυτονομία στα πλαίσια της Αυτοκρατορίας επαναστατούσαν συχνά όταν η αυτοκρατορική εξουσία γινόταν πολύ συγκεντρωτική ή τους επέβαλε φόρους βαρύτερους από τους συμφωνημένους.
Εναντίον τους εξεστράτευσε ο Αρμένιος Ιωάννης Κεκαυμένος, ικανότατος στρατηγός που έφερε το αξίωμα του Κατακαλών.
Τον συνέτριψαν, όμως, στη Θεσσαλία τον 11ο αιώνα και αυτός έβγαλε όλο το άχτι του εναντίον τους στο Στρατηγικόν του όπου τους χαρακτηρίζει άπιστον και πονηρόν γένος αναφέροντας ότι ήσαν βάρβαροι που ήλθαν από τον Δούναβη.πηγή
Αφού δε σε πάει βρε skartados, 

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
Edited by - europaios2 on 25/12/2010 12:17:24
quote:
Tους Βλάχους μνημονεύει η Άννα η Κομνηνή (1083-1148) στο τεράστιο βιβλίο της Αλεξιάς, αφιερωμένο στον πατέρα της Αυτοκράτορα Αλέξιο Κομνηνό, όπου διηγείται ότι τους Κομάνους οδήγησαν οι Βλάχοι που γνώριζαν τις κλεισούρες και τις φύλαγαν, αλλά αποστάτησαν επειδή, παρά τις συμφωνίες, ο Αλέξιος τους είχε φορολογήσει βαριά.Μετά το 1204 έχουν γίνει τόσο ισχυροί ώστε εκείνη την εποχή η Θεσσαλία ονομάζεται Μεγάλη Βλαχία και η Αιτωλοακαρνανία Μικρή Βλαχία η οποία, με σημαντικά διαλείμματα, διατηρήθηκε μέχρι και τον 15ο αιώνα, οπότε την πήραν οι Οθωμανοί και την μετέφρασαν στα τούρκικα Κιουτσούκ Ουλάχ.
΄Ετσι βγήκε στα ελληνικά το προσωνύμιο Κουτσόβλαχοι.Διατηρώντας ανέκαθεν, λόγω του πολεμικού χαρακτήρα τους, ευρεία αυτονομία στα πλαίσια της Αυτοκρατορίας επαναστατούσαν συχνά όταν η αυτοκρατορική εξουσία γινόταν πολύ συγκεντρωτική ή τους επέβαλε φόρους βαρύτερους από τους συμφωνημένους.
Εναντίον τους εξεστράτευσε ο Αρμένιος Ιωάννης Κεκαυμένος, ικανότατος στρατηγός που έφερε το αξίωμα του Κατακαλών.
Τον συνέτριψαν, όμως, στη Θεσσαλία τον 11ο αιώνα και αυτός έβγαλε όλο το άχτι του εναντίον τους στο Στρατηγικόν του όπου τους χαρακτηρίζει άπιστον και πονηρόν γένος αναφέροντας ότι ήσαν βάρβαροι που ήλθαν από τον Δούναβη.πηγή
Mα εγω δεν σου εδειξα τι λεει για να σου πω οτι δεν υπηρχαν τοτε βλαχοι.Σου εδειξα που θεωρω οτι ο συγκεκριμενος περιηγητης ειναι μαλακας με περικεφαλαια....Οταν μου γραφει οτι σκοτωναν τους ελληνες και τους ισραηλιτες οχι,ο ανθρωπος ειναι για να γελαει ο κοσμος....Απο κει και περα ,δικαιωμα σου ειναι ,να ενημερωνεσαι για το παρελθον μας,απο κατι παραμυθαδες σαν και του λογου του.Εμενα δεν μου πεφτει λογος.Εγω αυτο που επρεπε να αποδειξω,ειναι το ποσο γελοιος ηταν....και το εκανα ,τουλαχιστον για οποιον εχει εστω και λιγο κριση....
Αφού όμως δεν πείθεσαι από τον Εβραίο......τότε από τον Δυτικό που έμεινε με ανοιχτό το στόμα μπαίνοντας στην Κωνσταντινούπολη πείθεσαι?
Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Εχεις ορεξη σημερα?
Ομορφη και γαληνια μερα ειναι.Ας την απολαυσουμε χωρις μακακιες εκατερωθεν.
Ας πουμε κατι ποιητικο,ομορφο,κατι μες το πνευμα.
2233
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:
Γεια και χαρα ευρωπαιε2.
Εχεις ορεξη σημερα?
Ομορφη και γαληνια μερα ειναι.Ας την απολαυσουμε χωρις μακακιες εκατερωθεν.
Ας πουμε κατι ποιητικο,ομορφο,κατι μες το πνευμα.
Έχω όρεξη για πολλά πράγματα αλλά δεν έχω ούτε τον χρόνο, ούτε τις προϋποθέσεις για να τα κάνω.....ωστόσο πράγματι είναι μια όμορφη και γαλήνια μέρα.

quote:
skartados, αρκεί να σκεφτείς ότι τη φορολογία στους Βλάχους οι Έλληνες την έβαζαν και όχι οι Εβραίοι.
Σιγουρα,ειδικα οι βλαχοι της εποχης εκεινης στα βουνα,πρεπει να πληρωναν πολυ εφορια
Αυτοι δε οταν εκλεβαν τους περαστικους,κοιτουσαν τι ειναι.Αν ηταν ελληνες χωρικοι,οι περαστικοι τους σκοτωναν,γιατι η διοικηση της κωνστ. τους ζητουσε φορους.Αν ομως ηταν εβραιοι ,τους αφηναν ,γιατι αυτοι ηταν καλοι ανθρωποι και μαλιστα δεν ηταν και φιλοχρηματοι.
Μετα απο ολα αυτα,εκεινη τη στιγμη,ξεπροβαλε απο το δασος ο κακος λυκος που κυνηγουσε τη κοκκινοσκουφιτσα.Να σου δε και ο κοντορεβυθουλης.....Αυτος ο σπουδαιος εβραιος περιηγητης περασε και απο το χτιστο σπιτι που ειχε κανει το τελευταιο απο τα 3 γουρουνακια.
Ετσι σπουδαιοι και αντικειμενικοι ηταν οι περιηγητες που περνουσαν απο εδω.
Ο ενας ελεγε οτι ειμαστε απογονοι σλασβων,ο αλλος οτι τους εβραιους δεν τους σκοτωναν οι ληστες οπως τους ελληνες,γιατι φυσικα ηταν λιγο καλυτεροι κ.τ.λ.
Και ερχομαστε σημερα εν ετη 2010 ,να μας φερνετε ως στοιχεια τι ειπε το καθε αλητακι.που πατησε καποια στιγμη το βρωμοποδαρο του στα ιερα χωματα που ο ανθρωπος επαψε να ειναι ζωο και φυτο.
Ελλαδα γεια σου εσυ και τα φυτα σου....
quote:
Αφού όμως δεν πείθεσαι από τον Εβραίο......τότε από τον Δυτικό που έμεινε με ανοιχτό το στόμα μπαίνοντας στην Κωνσταντινούπολη πείθεσαι?
Ακου τωρα τι θα σου πει ο φιλος σου ο σκαρταδος.
Η πολη οπως και αλλα λιμανια απο την αυγη του εμποριου,σιγουρα θα ειχε να επιδειξει πλουτο.Οπου λοιπον χθες και σημερα βλεπεις σε τετοια μερη μεγαλεπιβολα κτιρια σε συνδιασμο με εκκλησιες βουτηγμενες στο χρυσο,ενα ειναι σιγουρο.Οτι ο απλος λαος δεν εχει να φαει.
Οταν παντρευτηκα ,ειχα παει στην μπανγκονκ.Εκει ειδα απιστευτα κτιρια και πολυτελεια και οπως ειναι φυσικο και απιστευτη φτωχεια.Οι ναοι του βουδα,ηταν διακοσμιμενοι εξωτερικα με ψηφιδες χρυσου,οταν ο κοσμος δεν ειχε να φαει.Ειχα μαζι μου εναν ξεναγο και οταν του το επεσιμανα,με παρακαλεσε να μην μιλαμε για αυτα.
Ολως τυχαιως σε τετοιες περιοχες,ειναι πολυ αυξημενος και ο μοναχισμος.Δηθεν γιατι οι ανθρωποι ειναι πιστοι,αλλα η αληθεια ειναι γιατι οι ανθρωποι προσπαθουν να επιβιωσουν.
Στο βυζαντιο η περιουσια των μοναστηριων,ηταν αναπαλοτριωτη,αρα μονο να αυξηθει μπορουσε.Στο τελος οι μοναχοι εγιναν περισσοτεροι απο τους λαικους που λεει και ο λογος....Γιατι αραγε;Μα για να εχουν ενα πιατο φαι,οπως και στα μοναστηρια του βουδα.Και δεν μιλαω φυσικα για ολους,αλλα σιγουρα για τη συντριπτικη πλειοψηφια.....
Εσυ γραψε μου τωρα,τι ειπε ο ενας και ο αλλος......
quote:
skartados:
Σιγουρα,ειδικα οι βλαχοι της εποχης εκεινης στα βουνα,πρεπει να πληρωναν πολυ εφορια
Αυτοι δε οταν εκλεβαν τους περαστικους,κοιτουσαν τι ειναι.Αν ηταν ελληνες χωρικοι,οι περαστικοι τους σκοτωναν,γιατι η διοικηση της κωνστ. τους ζητουσε φορους.Αν ομως ηταν εβραιοι ,τους αφηναν ,γιατι αυτοι ηταν καλοι ανθρωποι και μαλιστα δεν ηταν και φιλοχρηματοι.
Μετα απο ολα αυτα,εκεινη τη στιγμη,ξεπροβαλε απο το δασος ο κακος λυκος που κυνηγουσε τη κοκκινοσκουφιτσα.Να σου δε και ο κοντορεβυθουλης.....Αυτος ο σπουδαιος εβραιος περιηγητης περασε και απο το χτιστο σπιτι που ειχε κανει το τελευταιο απο τα 3 γουρουνακια.
Ετσι σπουδαιοι και αντικειμενικοι ηταν οι περιηγητες που περνουσαν απο εδω.
Ο ενας ελεγε οτι ειμαστε απογονοι σλασβων,ο αλλος οτι τους εβραιους δεν τους σκοτωναν οι ληστες οπως τους ελληνες,γιατι φυσικα ηταν λιγο καλυτεροι κ.τ.λ.
Και ερχομαστε σημερα εν ετη 2010 ,να μας φερνετε ως στοιχεια τι ειπε το καθε αλητακι.που πατησε καποια στιγμη το βρωμοποδαρο του στα ιερα χωματα που ο ανθρωπος επαψε να ειναι ζωο και φυτο.Ελλαδα γεια σου εσυ και τα φυτα σου....
Όντως έχει κάποια φυτά!....μα τι φυτά!...να σαν κι εσένα!
Είναι ηλίθιοι οι Ιστορικοί όπως, η Τζουτνιθ Χέριν, AVERIL CAMERON, η Αικατερίνη Χρυστοφιλοπούλου, ΒΑYNES, MOSS, η Ιστορία του Ελληνιού έθνους τόμος Θ', γραμμένη από μια πλειάδα ιστορικών όπως Ελένη Γλυκάτζη, Νικόλαος Σβορώνος, Απόστολος Βακαλόπουλος, και άλλοι, που τον θεωρούν ως σοβαρή ιστορική πηγή και έρχεσαι εσύ ο εξυπνάκιας και ιστορικά αμόρφωτος να τους πεις όλους αυτούς φυτά..... ΒΡΕ ΟΥΡΤΤ!!!
quote:
skartados:
Ακου τωρα τι θα σου πει ο φιλος σου ο σκαρταδος.
Η πολη οπως και αλλα λιμανια απο την αυγη του εμποριου,σιγουρα θα ειχε να επιδειξει πλουτο.Οπου λοιπον χθες και σημερα βλεπεις σε τετοια μερη μεγαλεπιβολα κτιρια σε συνδιασμο με εκκλησιες βουτηγμενες στο χρυσο,ενα ειναι σιγουρο.Οτι ο απλος λαος δεν εχει να φαει.
Οταν παντρευτηκα ,ειχα παει στην μπανγκονκ.Εκει ειδα απιστευτα κτιρια και πολυτελεια και οπως ειναι φυσικο και απιστευτη φτωχεια.Οι ναοι του βουδα,ηταν διακοσμιμενοι εξωτερικα με ψηφιδες χρυσου,οταν ο κοσμος δεν ειχε να φαει.Ειχα μαζι μου εναν ξεναγο και οταν του το επεσιμανα,με παρακαλεσε να μην μιλαμε για αυτα.Ολως τυχαιως σε τετοιες περιοχες,ειναι πολυ αυξημενος και ο μοναχισμος.Δηθεν γιατι οι ανθρωποι ειναι πιστοι,αλλα η αληθεια ειναι γιατι οι ανθρωποι προσπαθουν να επιβιωσουν.
Στο βυζαντιο η περιουσια των μοναστηριων,ηταν αναπαλοτριωτη,αρα μονο να αυξηθει μπορουσε.Στο τελος οι μοναχοι εγιναν περισσοτεροι απο τους λαικους που λεει και ο λογος....Γιατι αραγε;Μα για να εχουν ενα πιατο φαι,οπως και στα μοναστηρια του βουδα.Και δεν μιλαω φυσικα για ολους,αλλα σιγουρα για τη συντριπτικη πλειοψηφια.....
Εσυ γραψε μου τωρα,τι ειπε ο ενας και ο αλλος......
Ας δούμε τι γράφει ο χρονικογράφος Ροβέρτο του Clari για το μετά της άλωσης της Πόλης από τους Λατίνους:
"...Tα πλούτη που μεταφέρθηκαν ήταν τόσα πολλά, τόσα τα χρυσά και ασημένια σκεύη, τόσα τα χρυσοκέντητα υφάσματα, τόσα τα πλούσια στολίδια, που ήταν κάτι το θαυμαστό, το βίος που είχε συναχτεί εκεί.
Και αφότου πλάστηκε ο κόσμος τόσο μεγάλος θησαυρός και με τόσα καλοφτιαγμένα αντικείμενα και τόσο πλούσιος δεν είχε αποκτηθεί ούτε τον καιρό του Αλεξάνδρου, ούτε τον καιρό του Καρλομάγνου ούτε πριν ούτε μετά."
Ήτανε μία πρωτεύουσα που όλοι χάζεψαν όταν την αντίκρισαν για πρώτη φορά. Εάν αληθινό κόσμημα.
Ενώ από το πολύτομο έργο της "Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους" (τόμος Θ' σελ.107), διαφβάζουμε :"..η Βυζαντινή πρωτεύουσα παραδόθηκε στον μεγάλο βιασμό: συλήσεις, φόνοι, πυρκαγιές, ασέλγειες, ληστείες ήταν το έργο αυτών...Οι αμύθητη θησαυροί της πρωτεύουσας -οι Λατίνοι ψιθύριζαν με θαυμασμό ότι τα τείχη της έκλειναν τα δύο τρίτα του πλούτου όλης της γης- πέρασαν όσοι τουλάχιστον σώθηκαν από τις φλόγες και τους βανδαλισμούς στα χέρια των κατακτητών και φορτώθηκαν στα καράβια για τις χώρες της Δύσεως."
Αυτά τα γράφω φυσικά όχι για σένα, που φοβάσαι την ιστορία, αλλά για να μάθουν οι λοιποί αναγνώστες για τα παλιά μας μεγαλεία.