ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΑ(Ν)ΤΡΙΞ: ΠΟΡΝΟΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΑ(Ν)ΤΡΙΞ: ΠΟΡΝΟΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

macedon62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
31/03/2008, 10:54:51
Αυτό που λέμε φίλε Snoopy, είναι ότι εκτός γάμου
χριστιανικού λέγεται πόρνος ο χριστιανός που συζεί
με άτομο άλλου φύλου… Για ομοφυλοφιλία δεν το συζητώ, είναι κολάσιμο...
Ο χριστιανός που ξέρει δεν μπορεί να μένει ανύπανδρος,
αφού γνωρίζει τον νόμο του Θεού, αλλά και γιατί
μια ελεύθερη σχέση είναι πιο εύκολο να διαλυθεί…
Με την νοοτροπία του να γίνονται πολλές σχέσεις, υπάρχει πρόβλημα από άποψη ότι μετά θα γίνονται ελαφρά τη καρδία οι δεσμοί,
πράγμα που θα ευτελίζει τις σχέσεις.
Χρειάζεται σοβαρότητα στο πως αντιμετωπίζεται κάποια σχέση και όταν κάποιος δηλώνει ότι θέλει ένα άτομο, όχι απλά για τη σχέση του σώματος, αλλά και για σχέση ψυχής, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να δω γιατί να μην παντρεύεται…΄Ετσι δείχνουν ότι σέβονται ο ένας
τον άλλο κι ότι δεν το βλέπουν μόνο για το σέξ...
Υπάρχει κι η ευλογία που δίνει ο Θεός και πέραν αυτού ο γάμος είναι ένα από τα 7 μυστήρια της εκκλησίας, οπότε, αν θέλουμε ,μπορούμε να το δούμε και ως ακόμη μια προσπάθεια να πληγεί η ίδια η εκκλησία…
Κι αυτό είναι σίγουρο, εκτός της αλήθειας που υπάρχει στον ευτελισμό των σχέσεων…
31/03/2008, 19:29:59
quote:
europaios2
Με δουλεύεις προ λίγο συζητάγαμε για αυτά στο <<Χριστιανισμός: "ο μη μεθ'εμού... φωτιά και τσεκούρ>> αλλά να σου κάνω το χατίρι ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ του Γ.Κορδλάτου σελίδα 56 μιλάει για τον Αλαρυχο που δήθεν τον κάλεσε ο Αρκάδιος για να σφάξει τους Έλληνες επειδή ήσαν ειδολολάτρες!......και φυσικά όποιος τη διαβάσει δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο για να καταλάβει το ψέμα και τη συκοφαντία αυτής της κατηγορίας.

Είσαι σίγουρος φίλε europaios2 ; Γιατί στη σελίδα 56 ο Γ. Κορδάτος μιλάει για τα μοναστήρια και την αυτονομία τους από την εξουσία των επισκόπων . Για ξαναρώτα αυτούς που σου έδωσαν την πληροφορία αυτή , γιατί σου έδωσαν λάθος σελίδα .

Όμως στην σελίδα 80 του «ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ» του Γ.Κορδάτου , σου έχω λαυράκι σπαρταριστό , και για να μη νομίζης ότι αλοιώνω τα νοήματα , σου επισυνάπτω και το κομμάτι της σελίδας για να το διαβάσης ο ίδιος .

01/04/2008, 00:04:14
Φίλε Sesostris, εδώ μιλάμε για τον γάμο και το αν το νέο συμβόλαιο είναι καλύτερο ή εναλλακτική λύση, άλλο είναι το τόπικ για τον χριστιανισμό και τα παρεμφερή...
μπήκες πολύ φουριόζος και στην προσπάθεια σου, εκτίθεσαι... Μην αναπληρώνεις την απουσία του Μακεδόν... Ειλικρινά, δενφάνηκε καθόλου...
01/04/2008, 00:52:36
rukunas

quote:
Φιλε/η γιαπετ εσενα τι σε κανει να πιστευεις οτι ο Χριστος και η εκκλησια του ειναι Trademark των εβραιων.Συγγνωμη αλλα εισαι εντελως
"εκτος φασης" οι εβραιοι καταδικασαν και οι ρωμαιοι σταυρωσαν τον Κυριο.
Τι σχεση εχει το τορα με τα ευαγγελια?

Εκτός φάσης φίλε μου, με την προϋποθεση ότι ισχύουν αυτά που λες, είναι όποιος ακούει για τον προπάτορα Αβραάμ και τις δεήσεις υπέρ του ισραήλ και τις βρισιές κατά των Ελλήνων, στους ναούς της θρησκείας που ιδρύθηκε στο όνομα του χριστού.

ΤΩΡΑ τι έχει αλλάξει και δεν έχει σχέση με τα ευαγγέλια;
Αυτά δεν εξακολουθούν να είναι ο «λόγος» του θεού και να «δείχνουν» το δρόμο στους χριστιανούς;

quote:
Και ας μην μασαμε συνεχεια αυτην την καραμελα και προσπαθουμε να τους σταυρωσουμε ολους,ο καθε αυτοκρατορας η κληρικος η αρχιεπισκοπος
η πολιτικος ειναι ανθρωποι και αυτοι, μερικοι απο αυτους μερος
του "συστηματος" αλλοι υποκριτες και αλλοι αμαρτωλοι εως το κοκκαλο.

Καμμία αντίρρηση και γι’ αυτό δεν είναι σωστό ΑΥΤΟΙ να ρυθμίζουν τις τύχες του ποίμνιου, εκμεταλευόμενοι την ανάγκη του (καλώς ή κακώς) να πιστεύει κάπου, κάτι που γίνεται, όμως και μάλιστα με αισχρό τρόπο.

quote:
Ο Χριστος ειναι για ολους μαυρους κοκκινους κιτρινους λευκους αρκει
φυσικα να τον δεχτεις και να πιστεψεις τον λογο του.

Σ’ αυτό σε διαψεύδει ο ίδιος, κατά τα ευαγγέλια, διότι κι εσύ το «λόγο» του, από εκεί τον γνωρίζεις.

quote:
Ολα εδω πληρωνονται,

Σ’ αυτό διαψεύδεις εσύ την πεμπτουσία του χριστιανισμού, που λέει ότι στην άλλη ζωή θα ανταμειφθούν οι καλοί...

quote:
και πολοι απο αυτους τους "γραμματεις και φαρισαιους"θα αντικατασταθουν
αργα η γρηγορα,εδω ειμαστε..η γενια μας θα το δει.

Ίσως γνωρίζεις κάτι που εγώ αγνοώ, οπότα δεν μπορώ να πω οτιδήποτε πάνω σ’ αυτό.

quote:
Βλεπεις σημερα μια "φιλη" γειτονα τουρκια να βλεπει μειονοτιτα
σε θρακη κω χιο και κρυφο ποθο την αλλη μιση κυπρο,τους φιλους σκοπιανομογγολους να βλεπουν
μακεδονια εως και την κατερινι μια αλβανια να βλεπει την μιση ηπειρο
εδαφος της.Μια ευρωπαικη ενωση που σε θελει να δουλευεις 350 μερες
σαν σκυλι ολο και με μικροτερους μισθους μεχρι τα 70 σου χρονια
χωρις ταυτοτιτα χωρις ηθη και εθιμα ειτε αυτα ειναι ο 15αυγουστος
ειτε τα καρναβαλια και τα ορφικα.θελουν να σε εξαφανισουν απο τον
χαρτη Ελληνα,ΕΣΕΝΑ και ΕΜΕΝΑ σαν εθνος και σαν οντοτιτα.Αν ψαξεις
πολυ πισω στην ιστορια θα δεις οτι εχουν προσπαθισει πολλες φορες
περσες ρωμαιοι σλαβοι οθωμανοι και αλλοι.Φυσικα τοτε ηταν με το σπαθι
τον καταπελτη και το siegetower,σημερα ειναι εντελως διαφορετικα
και δεν θα καταλαβουμε,επειδη ειμαστε στα σπιτακια μας με την ζεστουλα μας και το λαπτοπ μας το κινητο μας με 12000 πιξελς και (extra contrast)με την απολαυση και την επιθυμια να μην χασουμε το επομενο

Συμφωνούμε απόλυτα.
Πιστεύω ότι γι' αυτό χρειάζεται η συνεχής προσπάθεια για γνώση, που είναι ο μόνος εχθρός όλων αυτών.

quote:
Πριν ακομα μερικα χρονια ετρεχα στα γηπεδα,"επινα" και κανα τσιγαρακι
που και που και περνουσα απο την εγνατιας και την τσιμισκη με τις μπαντες πανω στο νιντζα..Αγαπησα και ερωτευθηκα οπως και απογοητευθηκα.Μεσα απο τα
λογια και τις πραξεις του Χριστου η και ακομα του αθλιου Παισιου
οπως αρεσε να λεει για τον εαυτο του εγινα καλυτερος ανθρωπος,
σκεφτομαι πιο ωριμα και δεν με νοιαζει μονο το τομαρι μου και το
πως θα γινει παλι να τραβηχτω ινδονησιες και μπαλια για τα γουστα.

Χαίρομαι που τώρα κάνεις πράγματα για τα οποία είσαι ευχαριστημένος, άσχετα με το τι σ’ έκανε να τα κάνεις, σαν αφορμή.

Σημασία έχει ότι ενδόμυχα, δεν ήσουν ευχαριστημένος απ’ την κατάσταση που βρισκόσουν και βρήκες τρόπο να την αλλάξεις, πράγμα πολύ σημαντικό.

quote:
Πραγματικα δεν ξερω γιατι τα γραφω αυτα σε εσενα τωρα..ισως εχω αναγκη
να κουβεντιασω με καποιον/α τελευταια,ισως παλι να νιωθω καλυμμενος
πισω απο αυτο το ρημαδι που λεγετε οθονη.

Σημεία των καιρών φίλε μου, απ’ τα οποία δεν ξεφεύγει κανείς.
Έχει όμως σημασία η προσπάθεια και η θέληση, διότι άλλο να "πέσεις" αντιστεκόμενος και άλλο αμαχητί.

Σου θυμίζω ένα τραγούδι, που το λέει η Χαρούλα η Αλεξίου (δεν θυμάμαι δημιουργούς), «χιλιάδες ο κόσμος, δεν έχεις με ποιόν να μιλήσεις...»

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

01/04/2008, 11:29:48
quote:
rukunas :
Ο Χριστος ειναι για ολους μαυρους κοκκινους κιτρινους λευκους αρκει
φυσικα να τον δεχτεις και να πιστεψεις τον λογο του.

γιαπετ:
Εκτός φάσης φίλε μου, με την προϋποθεση ότι ισχύουν αυτά που λες, είναι όποιος ακούει για τον προπάτορα Αβραάμ και τις δεήσεις υπέρ του ισραήλ και τις βρισιές κατά των Ελλήνων, στους ναούς της θρησκείας που ιδρύθηκε στο όνομα του χριστού.
ΤΩΡΑ τι έχει αλλάξει και δεν έχει σχέση με τα ευαγγέλια;
Αυτά δεν εξακολουθούν να είναι ο «λόγος» του θεού και να «δείχνουν» το δρόμο στους χριστιανούς;

Σ’ αυτό σε διαψεύδει ο ίδιος, κατά τα ευαγγέλια, διότι κι εσύ το «λόγο» του, από εκεί τον γνωρίζεις.

-Nαι ε? κατά Ιωάννηκεφ.ζ' στοιχ. 35-36..<<είπον ουν οι Ιουδαίοι προς εαυτούς που ούτος μέλλει πορεύσθαι, ότι ημείς ουχ ευρήσομεν αυτόν? μη εις την διασποράν των Ελλήνων μέλει πορεύσθαι και διδάσκειν τους Έλληνας? τις έστιν ολόγος ον είπε, ζητήσετέ με και οχυ ευρήσετε, και όπου ειμί εγώ, υμείς ου δύανασθε έλθειν?>>

Ο Ιησούς για τους Εβραίους οι οποίοι και Τον σταύρωσαν είχε πει κατά Ματθαίου κεφ.1 στοιχ.11-12...<<λέγω δε υμίν ότι πολλοί από ανατολών και δυσμών ήξουσι και ανακληθίσονται μετά Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ εν τη βασιλεία των ουρανών>> (είναι οι βρισιές του Χριστού εναντίων των άλλων εθνών μεταξύ των οποίων και των Ελλήνων)
οι δε υιοί της βασιλείας εκβληθίσονται εις το σκότος το εξώτερον εκεί έσται ο κλαυθμός και ο βρυγμός των οδόντων.>> (οι εβραίοι δηλαδή)

-Τώρα?........
Υ.Γ. sesostris δε σε ξέχασα! όταν πάω σπίτι θα το δω και θα σου απαντήσω.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

Edited by - europaios2 on 01/04/2008 11:39:02

kostakisΜέλος
01/04/2008, 11:52:02
Καλημέρα σε όλους

Τελικά και να θέλει να αγιάσει κάποιος δεν τον αφήνετε. Τι γενικεύσεις είναι αυτές ρε παιδιά;

quote:
Τι παει να πει συμβολαιο και συμφωνια φιλοι και φιλες?
Τι ειναι το ανδρογυνο,κοντεινερ με κατψυγμενα κρεατα και χταποδια
που μολις εφτασε απο το μπαρι στην προβλητα 3 στην ΖΕΑ.Η ειναι
τραπεζικος διακανονισμος για αγορα καινουργιου Ι.Χ.
Μας εχουν κανει σαν τα μουτρα τους μια πλαστικη καρτουλα
με αλγορυθμους και κωδικους.

Πάμε λοιπόν εν συντομία... το τι σχέση έχει φίλτατε το συμβόλαιο (που δεν αποτελεί γάμο, για να μην επαναλαμβάνω τον εαυτό μου) με τα χταπόδια, τη ΖΕΑ και την αγορά καινούριου ΙΧ, μόνο εδώ μέσα θα μπορούσα να το είχα ακούσει! Εκτός αν δεν έχει γίνει κατανοητό ότι οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων αποτελούν ισότιμους συναισθηματικούς δεσμούς, οι οποίοι δε χρειάζονται την ηθική υποχρεωτική νομιμοποίηση κανενός. Δε αγοράζεις άντρα ή γυναίκα, απλά στο πλαίσιο μίας ευνομούμενης (ας πούμε) πολιτείας δηλώνεις στα εντεταλμένα από το Ελληνικό Σύνταγμα όργανα την αναγνώριση των υποχρεώσεών σου απέναντι σε πιθανούς μελλοντικούς απογόνους. Το συμβόλαιο δεν είναι μυστήριο, είναι απλή συμβατική δήλωση προς όφελος των όποιων τρίτων.

quote:
Όλα αυτά γίνονται για να απελπίζεται ο άνθρωπος να μην
πιστεύει τίποτα και να είναι εύκολο θύμα…

Μην ανησυχείς για τα υποτιθέμενα θύματα, αυτά θα χρειαστεί να προστατέψουν τον εαυτό τους στο μέλλον, δε νομίζω ότι ζήτησαν τη βοήθεια οποιουδήποτε. Το πολύ πολύ να χαθούν μαζί με χιλιάδες άλλους, τους εγκόσμιους σωτήρες και "ασφαλίτες" τους χορτάσαμε. Άλλωστε πολλοί εξ αυτών "ελέω Θεού" μας προστατεύουν και μας "ελευθερώνουν", οπότε επέτρεψέ μας να παραμείνουμε "θύματα".

quote:
Και ερχεστε τωρα να μου πειτε οτι σας εθιξε και σας πειραξε η ανακοινωση της συνοδου.Και καθεστε και μου "σφαζεστε"30 χρονια
για τα κομματα η για τις ομαδες σας.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΙΣΧΟΣ και ΜΙΖΕΡΙΑ

ψευτοπαλικαρα και μεσσιες της νεας εποχης
βλπ τ___α και αλλα νουμερα νεοσυλλεκτους της "ντοπιας"
στοας

Το αν θίγεται κανείς από τις δηλώσεις της ΔΙΣ και με ποια άλλα θέματα θίγεται, φίλε μου, άστο στην προσωπική του ευχέρεια. Κανείς εδώ μέσα δεν έχει δικαίωμα να κρίνει τη ζωή και το χαρακτήρα κάποιου, τον οποίο πιθανότατα δε γνωρίζει. Οι χαρακτηρισμοί που αποδίδεις σε όσους διαφωνούν με τις θέσεις σου προδίδουν απλά άνθρωπο που έχει ξεφύγει στιγμιαία από τον εαυτό του, γιατί δεν έχω πειστεί από τα όσα έχεις γράψει στα διάφορα θέματα ότι αποτελείς νεομουτζαχεντίν του χριστιανισμού ή οτιδήποτε παρόμοιο. Μη με αναγκάσεις με τα κείμενά σου να αλλάξω αυτή μου την άποψη, γιατί ενδέχεται να αδικείς τον εαυτό σου.

quote:
Τοποθετήσεις επί του θέματος εκλείπουν, το μόνο που υπάρχει
είναι μια έντονη εκδήλωση μίσους κατά της εκκλησίας και
υπεράσπιση της εκκλησίας από των εναντίων… Κάτι που συμβαίνει καιρό, τωρα…
Πάντως τοποθετήσεις ουσίας εκλείπουν. Τοποθετήσεις όπου να λέγεται ότι αυτό είναι έτσι και μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει λάθη, πλην των πάντοτε εξαιρέσεων ανθρώπων που θέλουν κάτι άλλο από αυτό που λένε ότι θέλουν, δεν υπάρχουν...
Απ’ την αρχή του θέματος και το ίδιο το θέμα έχει ως στόχο την συκοφάντηση της εκκλησίας λές και αυτή σήμερα λέει κάτι σήμερα που δεν έλεγε εδώ και καιρό… Από την αρχή του θέματος έχουμε μια υποκρισία που ξεπερνάει τα όρια καθώς κάποιοι σήμερα ανακαλύπτουν τη θέση της εκκλησίας για ότι είναι εκτός της γραμμής της ορθοδόξου πίστεως, όταν αυτό υπάρχει εδώ και 18 αιώνες!!!

Φίλε trexagireve, νομίζω ότι οι τοποθετήσεις στο παρόν topic είναι επί του θέματος ως επί τω πλείστω, φυσικά από διαφορετικές κατευθύνσεις και ιδεολογίες. Το να μηδενίζεις κάθε τοποθέτηση που διαφέρει από τη δική σου, δε νομίζω ότι προάγει το διάλογο. Δε θα σου υπενθυμίσω συγκεκριμένες θέσεις μου επί του θέματος, απλά θα σου επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι έχω υπερασπιστεί το δικαίωμα κάθε ζευγαριού να βιώνει τη σχέση του ελεύθερα όπως αυτό κρίνει, σε αντίθεση με τις αφοριστικές και εμπρηστικές τοποθετήσεις της ΔΙΣ. Το ότι διαφωνείς με τη θέση αυτή, δε σημαίνει ότι δεν τέθηκε στο διάλογο, όπως και πολλές άλλες. Επίσης, σου υπενθυμίζω ότι εγώ προσωπικά υποστήριξα το απόλυτο δικαίωμα της εκκλησίας στα του οίκου της και με το μόνο που διαφώνησα είναι η προσπάθεια επηρεασμού και προσβολής όλων των μη ενταγμένων στη ζωή αυτής. Επίσης προσωπική θέση, με την οποία ίσως διαφωνείς, αλλά εν τέλει τοποθέτηση. Οπότε... άκυρον.

quote:
Με την νοοτροπία του να γίνονται πολλές σχέσεις, υπάρχει πρόβλημα από άποψη ότι μετά θα γίνονται ελαφρά τη καρδία οι δεσμοί,
πράγμα που θα ευτελίζει τις σχέσεις.
Χρειάζεται σοβαρότητα στο πως αντιμετωπίζεται κάποια σχέση και όταν κάποιος δηλώνει ότι θέλει ένα άτομο, όχι απλά για τη σχέση του σώματος, αλλά και για σχέση ψυχής, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να δω γιατί να μην παντρεύεται…΄Ετσι δείχνουν ότι σέβονται ο ένας
τον άλλο κι ότι δεν το βλέπουν μόνο για το σέξ...

Με τη νοοτροπία του να επιβάλλουμε σε μία γυναίκα το μέλλοντα σύζυγό της, ευτελίστηκε η ίδια η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Βέβαια το συγκεκριμένο δε θίγεται πουθενά, γιατί δε μας συμφέρει ως άρρενες, ποσώ μάλλον ως φαλλοκράτες. Με τη νοοτροπία της "παρθενίας" στο γάμο ευτελίστηκε επίσης η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά αυτό λίγο μας απασχολεί εφόσον το θύμα είναι από την άλλη πλευρά. Με τη νοοτροπία ότι η αγάπη είναι συναίσθημα και όχι αλυσίδες ελάχιστα ασχολούνται οι θεωρητικοί της επιβεβλημένης νομιμοποίησης (είτε εκ Θεού, είτε εξ ανθρώπων) και ας προσβάλλεται βάναυσα η έννοια της αγάπης.
Η σοβαρότητα στο πως αντιμετωπίζεται μία σχέση δε φαίνεται από την επιλογή της "νομιμοποίησης", αλλά από τον εκατέρωθεν σεβασμό. Ας παρατεθεί μία στατιστική που να διαπιστώνει αποδεδειγμένη σημαντική απόκλιση στο ποσοστό βιαιοπραξιών σε ανύπανδρα ζευγάρια σε σχέση με παντρεμένα. Ας παρατεθούν στοιχεία αφορώντα στην προσβολή της αξιοπρέπειας (ειδικά των γυναικών, αλλά εσχάτως και των αντρών) εντόκαι εκτός γάμου. Αυτά και άλλα αντίστοιχα είναι στοιχεία σοβαρότητας αντιμετώπισης, όχι η υποχρεωτική "επισημοποίηση" που εντέλει συνήθως γίνεται για το θεαθήναι.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν. Να περνάτε καλά και κυρίως ελεύθερα... παντρεμένοι ή μη, χωρίς όμως "νταβατζήδες" στο κεφάλι σας.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

01/04/2008, 13:27:51
Αυτό που λέμε φίλε Κοστάκις είναι ότι οι θέσεις
της εκκλησίας δεν έγιναν σήμερα, αλλά υπάρχουν
εκ της αρχής της θρησκείας, δεν εξελίχθηκαν ούτε άλλαξαν…
Οι όποιοι κατοπινοί σκαπανεις της επικρίσεως της, δείχνουν
ώψιμοι ως κάποιοι οι οποίοι δεν ζητούν παρά να κάνουν το εφφέ τους… Αλλά το Ρομπέν των Δασών, δεν περίμενα να τον ανακαλύψεις τώρα…
Εσύ ανέλαβες να υπερασπιστείς το κάθε ζευγάρι; Δε μου λές,
έχεις και στολή , πως λέμε Superman, για να ελαφρύνουμε
και λίγο την σοβαροφάνεια του θέματος…

Δεν πιστεύω φίλε μου ότι το αντίθετο του πολλές σχέσεις είναι η επιβολή κάποιου συζύγου… Αυτά έχουν εκλείψει εδώ και αρκετούς αιώνες… Χάθηκε δηλαδή , η σωστή επιλογή; Μια σοβαρή σχέση, όπως λειτουργεί εδώ και πολλούς αιώνες;
Ή την καταργούμε ως απίθανη;…

Πάλι επαναστάσεις ονειρεύεσαι; Ρε φίλε, λέμε ότι οι
άνθρωποι σήμερα έχουν καλύτερες σχέσεις και επίπεδο, αλλά μεγαλύτερη ανασφάλεια κι αυτή η τελευταία, δημιουργεί επισφαλείς σχέσεις και αβεβαιότητες…Αυτό είναι σήμερα κατά βάση το ζητούμενο κι όχι άλλου είδους γάμοι, συμβάσεις, συμβόλαια, ενοίκια,κλπ...
Αυτά μόνο με την ασφαλή σχέση μπορούν να λειτουργήσουν.
Αυτό είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι…Κι ο γάμος έχει τουλάχιστον
εκ πρώτης όψεως, την πιο σοβαρή πλευρά μέχρι τώρα...

01/04/2008, 13:33:33
quote:
Τελικά και να θέλει να αγιάσει κάποιος δεν τον αφήνετε. Τι γενικεύσεις είναι αυτές ρε παιδιά;

Πρόσφατα σε μια συζήτηση υποστήριζα οτι ενας απο τους βασικούς μας στόχους και ισως ο βασικότερος, οσον αφορά την ασχολία με τον εσωτερισμό είναι να μπορούμε να βρούμε τι και γιατί σκεφτόμαστε...τι και γιατί αισθανόμαστε και τι και γιατί πράττουμε...

<< Η έννοια ολης αυτής της εργασίας είναι να μπορούμε να ''βλέπουμε ελεύθερα '', πράγμα που σημαίνει να εξερευνούμε κάθε τι στο φως χωρίς την διάθλαση που προξενούν οι ιδέες, οι πεποιθήσεις, τα συναισθήματα και οι σκεπτομορφές.
Μόνο έτσι θα είμαστε πιο κοντά στην αλήθεια και την αυτογνωσία.
Αυτό ομως προυποθέτει κόπο, χρόνο και πολύ ένταση επειδή ψαχνοντας, όλο το περιεχόμενο του μυαλού μας και της συνείδησης μας σίεται και μπορεί να γκρεμιστεί,...θεωρίες αναιρούνται, απόψεις αναθεωρούνται, είδωλα μικραίνουν και πρότυπα κατεβαίνουν απο το βάθρο τους...>>

Ξέρεις φίλε kostakis, πόσο επίπονο αλλα και πόσο λυτρωτικό και τελικά ''μόνιμο'' είναι αυτό που περιγράφω?

Ανάμεσα στους φίλους μου, κάποιος είπε το εξής..

<< Γιατί να χανουμε χρόνο και να παιδευόμαστε να βρόυμε όλα αυτά αφού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τεχνικές η να προχωρήσουμε σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα ? Τι νόημα εχει να δω τον θυμό για παράδειγμα αν ξέρω πως να τον εκτοπίσω η τι πρέπει να σκέφτομαι? >>

Γιατί αν σε μια αρρωστια δεν βρούμε το αίτιο αλλά βολευόμαστε μόνο με το φάρμακο, αυτή θα έρχεται και θα ξαναέρχεται ...μέχρι που το μικρόβιο θα είναι ανθεκτικό στα αντιβιοτικά και τότε τι ???
είναι η απάντηση ...

Γι΄αυτό και παρατηρούνται όλοι αυτοί οι αφορισμοί και οι γενικότητες που όλοι μας χωρίς εξαίρεση εχουμε την τάση να κάνουμε.
Είναι κυρίως ο ΦΟΒΟΣ που περικυκλώνει την ψυχή οταν αφεθεί μόνη μεσα στην ελευθερία της αμφισβήτησης..
Είναι το αίσθημα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ που βρίσκουμε οταν καταφεύγουμε στο Θεϊκό στοιχείο ακόμη και αν αυτό περιέχει έννοιες οπως η τιμωρία η η ανταπόδωση...ακόμη κι αν όλα αυτά δεν συνάδουν με την λογική μας.... ούτε καν με το συναίσθημα μας...

Εκεί είναι που επιτελείται και η μεγαλύτερη μάχη του ανθρώπου με τα δικά του ''δημιουργήματα'' με κάθε σημασία που έχει αυτή η λέξη.
Τότε θα πρέπει να βρούμε μια μέθοδο να δικαιολογήσουμε στην επαναστατημένη σκέψη μας που δειλά δειλά φτερουγίζει πρός τα πάνω ...την ίδια την ζωή μας και τις επιλογές μας .
Και αν δεν αντέχουμε αυτό που θα δούμε ....''αναγκαζόμαστε'' να το στολίσουμε με θέσφατα, αρχές, νόμους καθήκοντα ...και επειδή πάλι η ψυχή φωνάζει....προσθέτουμε και λίγο απο ελπίδες για τα μέλλοντα....

Μπορείς να φανταστείς πως είναι να βλέπεις τον καθρέφτη απέναντί σου άδειο?????

quote:
Με τη νοοτροπία ότι η αγάπη είναι συναίσθημα και όχι αλυσίδες ελάχιστα ασχολούνται οι θεωρητικοί της επιβεβλημένης νομιμοποίησης (είτε εκ Θεού, είτε εξ ανθρώπων) και ας προσβάλλεται βάναυσα η έννοια της αγάπης.

Μιλούμε και αναλύουμε την αγάπη αλλά τι εννοεί ο καθένας με αυτή την λέξη δεν ξέρουμε.

Φιλικά

Edited by - nst on 01/04/2008 13:41:42

01/04/2008, 13:37:22
Τρεχαγύρευε μαζί γράφαμε !!! αλλά απαντούσα χωρίς να ξέρω τι θα εγραφες...για δες....

01/04/2008, 13:54:37
quote:
Αυτά μόνο με την ασφαλή σχέση μπορούν να λειτουργήσουν.

Δεν υπάρχει ασφαλής σχέση πουθενά στο σύμπαν...όλα αλλάζουν συνέχεια.
Ο ηλιος διαδέχεται την βροχή και την συννεφιά..
Το καλοκαίρι τον χειμώνα και μετα το φθινόπωρο κιτρινίζει τα φύλλα και λευκαίνει τα κλαριά...αλλά πάλι όμορφα είναι..
Ο θάνατος ακολουθεί την ζωή κι αυτή αναγενναται με αλλες μορφές και άλλα σχήματα.
Αυτή είναι και η δημιουργία και όλη η μαγεία.

Εχουμε ακόμη και με τον εαυτό μας ''ασφαλή '' σχέση? Υπάρχει κάτι μόνιμο εκτός του ότι είμαστε ζωντανοί αυτή την στιγμή ?

Ρίσκο είναι η ζωή φίλε μου και ευτυχώς επειδή αλλιώς θα ήταν πολύ βαρετή...
Δες ολους τους συνταξιούχους που δεν εχουν τίποτα πλέον να περιμένουν πως ''λατρεύουν'' την χοληστερίνη τους και την υπέρτασή τους...όλο γι αυτά μιλούν και μεγαλοποιούν....να δείς με τι ''χαρα'' εκθειάζει ο καθένας στον αλλον την συνταγογραφία του...
Δες τις εκφράσεις των ανθρώπων την Κυριακή το πρωί ..οταν πάνε στην εκκλησία..αλήθεια γιατί δεν χαμογελάει κανείς?

EumenisΜέλος
17/02/2013, 14:47:10

Μια εκδοχή, δυο Αλήθειες;

Συμφώνως, προς το Ορθόδοξον Χριστιανικόν εορτολόγιον την 4ην Σεπτεμβρίου εορτάζεται ο Μωϋσής ως Πνευματικός Προπάτωρ και Προφήτης, και καλείται ΘΕΟΠΤΗΣ διότι είδε τον Θεόν (Γιαχβέ) εις το όρος Χωρήβ με την καιομένην βάτον και εις το όρος Σινά που παρέλαβεν τις Πλάκες με τους νόμους (Κιβωτόν της Διαθήκης).

Όμως, ο Χριστός εις το Ευαγγέλιον του Ιωάννου 1:18, είπεν: «Ουδέποτε είδεν κανείς τον Θεόν»,
1,18 Θεὸν οὐδεὶς ἑώρακε πώποτε·

Εδώ η Χριστιανική Εκκλησία δέχεται ότι ο Μωϋσής είδεν τον Θεόν, και επίσης αυτό που είπεν ο Χριστός ότι ποτέ ουδείς είδεν τον Θεόν. Με μιαν εκδοχήν έχομεν δύο ΑΛΗΘΕΙΕΣ;

Όταν ο Χριστός εχαρακτήρισεν τους Εβραίους προφήτες, Ληστές και Κλέφτες (Ιωάν. 10:8,10),

Ιω. 10,8 πάντες ὅσοι ἦλθον πρὸ ἐμοῦ, κλέπται εἰσὶ καὶ λῃσταί· ἀλλ᾿ οὐκ ἤκουσαν αὐτῶν τὰ πρόβατα.
Ιω. 10,10 ὁ κλέπτης οὐκ ἔρχεται εἰ μὴ ἵνα κλέψῃ καὶ θύσῃ καὶ ἀπολέσῃ· ἐγὼ ἦλθον ἵνα ζωὴν ἔχωσι καὶ περισσὸν ἔχωσιν.

προφανώς συμπεριελάμβανεν και τον Μωϋσήν, ο οποίος με τον Μωσαϊκόν νόμον εκήρυττεν «το οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος» κάι το ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ ίσχυε μόνο δι' Εβραίους όχι δια τους άλλους λαούς.
Πώς είναι δυνατόν εις το Σινά ο Θεός να του έδωσεν τοιούτους Νόμους; Και πώς οι Χριστιανοί εορτάζουν ως πνευματικόν Προπάτορά των τον γενάρχη του Ιουδαϊσμού Μωϋσήν, έναν Δολοφόνον, Ρατσιστήν που εφόνευσεν (24.000) Εβραιόπουλα επειδή συμμετείχαν εις πανηγύρι με Μωαβιτοπουλες; (Αριθμοί ΚΕ').

6 Καὶ ἰδοὺ ἄνθρωπος τῶν υἱῶν ᾿Ισραὴλ ἐλθὼν προσήγαγε τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ πρὸς τὴν Μαδιανῖτιν ἐναντίον Μωυσῆ καὶ ἐναντίον πάσης συναγωγῆς υἱῶν ᾿Ισραήλ, αὐτοὶ δὲ ἔκλαιον παρὰ τὴν θύραν τῆς σκηνῆς τοῦ μαρτυρίου.
7 καὶ ἰδὼν Φινεὲς υἱὸς ᾿Ελεάζαρ υἱοῦ ᾿Ααρὼν τοῦ ἱερέως ἐξανέστη ἐκ μέσου τῆς συναγωγῆς καὶ λαβὼν σειρομάστην ἐν τῇ χειρὶ
8 εἰσῆλθεν ὀπίσω τοῦ ἀνθρώπου τοῦ ᾿Ισραηλίτου εἰς τὴν κάμινον καὶ ἀπεκέντησεν ἀμφοτέρους, τόν τε ἄνθρωπον τὸν ᾿Ισραηλίτην καὶ τὴν γυναῖκα διὰ τῆς μήτρας αὐτῆς· καὶ ἐπαύσατο ἡ πληγὴ ἀπὸ υἱῶν ᾿Ισραήλ.
9 καὶ ἐγένοντο οἱ τεθνηκότες ἐν τῇ πληγῇ τέσσαρες καὶ εἴκοσι χιλιάδες.

Είχεν ως Θεόν τον Όσιριν και ήτο Ιερεύς του Ναού
του Όσιρος ως Πρίγκιψ του Φαραώ. (Βλέπε Μανέθωνος Αιγυπτιακά και Ιώσηπον).

Ο Μωϋσής συγκέντρωσεν έναν Νομαδικόν περιφερόμενον εντός ξένων λαών όχλον, τον συνεκρότησεν εις «έθνος» και το εχώρισεν εις (12) φυλές και μετά τον πήρε να τον μεταφέρη εις Χαναάν προς ίδρυσιν δια πρώτην φορά Εβραϊκού έθνους - κράτους, όπως έγινε από τους διαδόχους του, Δαυίδ και Σολομώντα. Δικαίως τιμάται από τους Εβραίους.
Πώς είναι δυνατόν ο εθνάρχης των Εβραίων ένας Κλέφτης, ληστής, λωποδύτης, δολοφόνος, Φυλετιστής, Ρατσιστής, σωβινιστής, εθνικιστής Εβραίος να τιμάται ως
πνευματικός προπάτωρ των Ελλήνων Χριστιανών;
Εφ' όσον το Χριστιανικόν Ιερατείον έχει ίχνος σοβαρότητος και σέβεται το ποίμνιόν του υποχρεούται να απαντήσει και να δώσει διεξοδικήν εξήγησιν περί της ανωτέρω ΕΚΔΟΧΗΣ.
Ποίοι επί 1.800 έτη εμποδίζουν την επαναλειτουργιών των Ναών της Πατρώας Θρησκείας των Ελλήνων, που συνωμοτικώς και δικτατορικώς μετά το 330 μ.Χ. είχον καταστρέψει; Τότε που οι Έλληνες ήταν υπόδουλοι των Ρωμαίων.
Να απαντήσουν. Να μη το πάνε αλλού. Είμαι αγωνιστής της Αλήθειας και Αμερόληπτος.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ 01.02.2013

17/02/2013, 23:38:27
Η Παλαιά Διαθήκη είναι μια αποσπασματική επιλογή από υπολείμματα της παράδοσης που στο μεγαλύτερο μέρος της παραδίδεται ανώνυμα , αποδίδει όμως την Πεντάτευχο στο Μωυσή , τη συγγραφική του πατρότητα του οποίου αποδέχονταν και η Εκκλησία μέχρι τον 20ό αιώνα , πράγμα που αμφισβητείται από τους θρησκειολόγους , με βασικότερο επιχείρημα το ότι κανένας δεν μπορεί να συγγράψη τον θάνατό του . Και ενώ υπάρχει πλήθος θρύλων για τον Μωυσή , ο Ιεζεκιήλ δεν τον αναφέρει ποτέ , και η αρχαιολογία δεν μας δίνει καμία ένδειξη ύπαρξης του Μωυσή .
Οι Συροπαλαιστινιακές επιγραφές δεν αναφέρουν τον Μωυσή , όπως και τα κείμενα σφηνοειδούς γραφής ή τα ιερογλυφικά και ιερατικά κείμενα , αλλά ούτε και ο Ηρόδοτος γνωρίζει τίποτα για τον Μωυσή . Με λίγα λόγια δεν υπάρχει τεκμήριο ύπαρξης του Μωυσή έξω από το Ισραήλ , και η μοναδική πηγή σχετικά με την ύπαρξή του όπως και για την έξοδο και τη διάβαση της Ερυθράς , είναι η Βίβλος . Επομένως υπάρχουν δύο Μωυσήδες . Ο Μωυσής της Βίβλου και των θρύλων και ο Μωυσής του Αιγύπτιου ιστορικού και αρχιερέα Μανέθωνα ο οποίος έζησε περί τον 3ο αιώνα π.Χ. και έγραψε στα Ελληνικά κατ' εντολήν του Πτολεμαίου Β΄του Φιλάδελφου την ιστορία της Αιγύπτου .

Παραθέτω στη συνέχεια ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από μια πολύ ωραία έρευνα που βρήκα στην σελίδα ΠΛΩΤΙΝΟΣ , για τον ιστορικό Μωυσή του Μανέθωνα .

*

17/02/2013, 23:42:56
Σύμφωνα λοιπόν με την εκδοχή του ιστορικού Ιώσηπου που βασίζεται στον Μανέθωνα, ο Μωυσής ήταν ένας Αιγύπτιος ιερέας ονόματι Οσαρσήφ που οργάνωσε ανταρσία ανάμεσα σε καταπιεσμένους Αιγυπτίους. Αφού άρπαξε την εξουσία από τον Φαραώ, με την βοήθεια των Χαναανιτών συμμάχων του, επέβαλε μία βασιλεία τρόμου στην χώρα, καταστρέφοντας τους ναούς της, βεβηλώνοντας τα ιερά της και λεηλατώντας την χώρα. Μετά ο Οσαρσήφ κυβέρνησε επί δεκατρία χρόνια προτού ο εξόριστος Φαραώ σχηματίσει νέο στρατό και κυνηγήσει αυτόν και τους οπαδούς του στην Χαναάν.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημανθεί πως ο Μωυσής/ Οσαρσήφ έφυγε δύο φορές από την Αίγυπτο μία μόλις πέθανε ο Ακενατόν, και άλλη μία που καταγράφεται ως έξοδος αμέσως πριν την έναρξη της βασιλείας του Φαραώ Σέθου.
Σύμφωνα λοιπόν με τα πορίσματα της έρευνας του Greenberg, o Ακενατόν έγινε Φαραώ μεταξύ 1375 π.χ και 1372, όταν ήταν περίπου είκοσι ετών, εποχή κατά την οποία, ο Μωυσής/Οσαρσήφ θα πρέπει επίσης να ήταν λίγο μεγαλύτερος από τα είκοσι. Εάν συνεπώς ο Μωυσής, μεγάλωσε στο Βασιλικό ανάκτορο θα είχε την ίδια Βασιλική μόρφωση.
Ο Μωυσής/Οσαρσήφ ορίστηκε αρχιερέας του Ρα, τοποθετημένος από τον Ακενατόν να επιβλέπει τις ανατρεπτικές θρησκευτικές του μεταρρυθμίσεις.

Λογικό είναι με την θρησκευτική μεταρρύθμιση του Ακενατόν και την ίδρυση της νέας πρωτεύουσας να δημιουργηθεί μία νέα άρχουσα τάξη που απαριθμούσε χιλιάδες ανθρώπων ενώ πολλοί περισσότεροι έπεσαν σε δυσμένεια, και ήταν ως εκ τούτου εχθρικά διακείμενοι στον Ακενατόν και το ιερατείο του, το οποίο εκπροσωπούσε ο Μωυσής/Οσαρσήφ.
Το όνομα Οσαρσήφ το άλλαξε σε Μωυσής όταν υπηρετούσε ως αρχιερέας υπό τον Ακενατόν, καθώς αυτό είχε προέλευση το όνομα της Οσίριδος, γεγονός που δεν θα ήταν αποδεκτό εκείνη την εποχή. Στην αφήγηση του Μανέθωνος, ο Οσαρσήφ κάνει αυτό ακριβώς επιλέγοντας το «Μς» ως ενός στοιχείου του ονόματος του, που θα το προλόγιζε με το όνομα ενός αποδεκτού Θεού του Ρα συνεπώς το όνομα ίσως ήταν «Ρά-μωσις». (Στα αιγυπτιακά το όνομα θα αποδιδόταν ως «Ρμς», δίχως φωνήεντα).
Σύμφωνα με ην Βίβλο, ο Μωυσής έφυγε από την Αίγυπτο διότι καταδικάστηκε σε θάνατο, καθώς είχε επιτεθεί σε έναν Αιγύπτιο επιστάτη ο οποίος είχε χτυπήσει έως θανάτου έναν Ισραηλίτη εργάτη.

Για να σωθεί ο Μωυσής διέφυγε στα βουνά του Σινά όπου έζησε σαράντα χρόνια ως κτηνοτρόφος, βοσκώντας τα κοπάδια του και καθαρίζοντας την ψυχή του. Μία μέρα ο Θεός αποκαλύφθηκε στον Μωυσή με το Θαύμα της καιγόμενης βάτου και τον διέταξε να ελευθερώσει τα τέκνα του Ισραήλ από την αιχμαλωσία.
Ο Μωυσής πέρασε σαράντα χρόνια στην Έρημο, που σημαίνει πως όταν έφυγε θα πρέπει να ήταν περίπου σαράντα ετών, συνεπώς η φυγή του αυτή θα πρέπει να έλαβε χώρα το 1355 π.χ μία χρονολογία που χωρίζει τις βασιλείες του Σμενκαρέ και του Τουταγχαμών, ο οποίος όπως προαναφέρθηκε έθεσε τέλος στις μεταρρυθμίσεις του Ακενατόν, επαναφέροντας τις προηγούμενες θρησκευτικές πρακτικές στο προσκήνιο.
Στην πραγματικότητα, ο Μωυσής ως πρωταγωνιστής στην θρησκευτική επανάσταση του Ακενατόν αναγκάστηκε να φύγει από την Αίγυπτο για να γλιτώσει τις διώξεις.

Σύμφωνα με τον Ιώσηπο οι πολιτικοί εχθροί του Μωυσή φοβόταν πως ο Μωησής θα γινόταν Φαραώ και για αυτό συνωμότησαν να τον σκοτώσουν. Ο Μωυσής όμως προειδοποιήθηκε και έφυγε κρυφά για να γλιτώσει.
Ο Φαραώ ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το σβήσιμο των τελευταίων ιχνών του Ακενατόν ήταν ο Χορεμχέμπ, ο οποίος δεν είχε βασιλικό αίμα. Τα Αιγυπτιακά αρχεία ταυτίζουν τα θύματα των διώξεων με τους οπαδούς του Ακενατόν, ενώ η Βίλος με τους ιούς του Ισραήλ. Σε όλη την χώρα οι εναπομείναντες ναοί καταστρέφονται, και εξαλείφεται κάθε αναφορά που αφορούσε την περίοδο του Ακενατόν.
Ένα χρόνο πριν πεθάνει ο Χορεμχέμπ διόρισε ως αντιβασιλέα του τον Ραμσή τον Α.
Με τον θάνατο του Χορεμχέμπ ο Μωυσής εκμεταλλεύεται το κενό στην εξουσία, και επιστρέφει στην Αίγυπτο, έχοντας ως στόχο αφενός να χριστεί Φαραώ αλλά και να επαναφέρει τον μονοθεϊσμό του Ακενατόν.

Σύμμαχοι του ήταν οι διωκόμενοι πρώην υποστηρικτές του Ακενατόν.
Ανάμεσα στους πρώην υποστηρικτές του Ακενατόν υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός ταλαιπωρημένων και μολυσμένων από διάφορες αρρώστιες (λεπροί) Αιγυπτίων (εξαιτίας των διωγμών), αντιπάλων του Ραμσή Α, αλλά και αλλοεθνείς αντιπάλους των Αιγυπτίων.
Ποιοι ήταν αυτοί;
Εκτός της εισβολής Υξώς γνωρίζουμε πως αυτή περίπου την περίοδο, έγινε η εισβολή των «λαών της Θάλασσας» στην Αίγυπτο, οι οποίοι ήταν πιθανώς Φιλισταίοι ή Έλληνες. Ίσως λοιπόν ο Μωυσής συμμάχησε μαζί τους.
Σε κάθε περίπτωση ο Μωυσής ήταν ο ηγέτης ανθρώπων που αντέκρουσαν την ισχύ των Αιγυπτίων Θεών. Η αναμέτρηση τελείωσε με την έξοδο του Μωυσή και των πιστών του, από την Αίγυπτο κυνηγημένος για δεύτερη φορά. Φεύγοντας ο Μωυσής ως πρώην αρχιερέας, κατάφερε να πάρει από τα άδυτα των Αιγυπτιακών ιερών τα ιερά αντικείμενα των σεπτών μυστηρίων ανάμεσα στα οποία και η κιβωτός...!
Σε αυτό το σημείο στην ιστορία της εξόδου, φαίνεται πως εμπλέκεται ο Ελληνικός μύθος του Δαναού και του Αιγύπτου. Ίσως αυτούς αφορά λοιπόν η αναφορά στους «λαούς της θάλασσας».

Για περισσότερα: http://xletsos-basilhs.blogspot.gr/2011/03/blog-post.html

*

18/02/2013, 01:06:53
quote:
Eumenis
Εδώ η Χριστιανική Εκκλησία δέχεται ότι ο Μωϋσής είδεν τον Θεόν, και επίσης αυτό που είπεν ο Χριστός ότι ποτέ ουδείς είδεν τον Θεόν. Με μιαν εκδοχήν έχομεν δύο ΑΛΗΘΕΙΕΣ;
Αυτή τη πατάτα... τη σκεφτόσουν καιρό;
Δηλαδή αν εσύ πεις "Κανείς δεν την έχει 25 εκατοστά".. αυτό τι πάει να πει; Οτι δεν υπάρχει κάποιος με 25 εκ....;
Ε ρε γλέντια...
quote:
Όταν ο Χριστός εχαρακτήρισεν τους Εβραίους προφήτες, Ληστές και Κλέφτες (Ιωάν. 10:8,10),

Ιω. 10,8 πάντες ὅσοι ἦλθον πρὸ ἐμοῦ, κλέπται εἰσὶ καὶ λῃσταί· ἀλλ᾿ οὐκ ἤκουσαν αὐτῶν τὰ πρόβατα.
Ιω. 10,10 ὁ κλέπτης οὐκ ἔρχεται εἰ μὴ ἵνα κλέψῃ καὶ θύσῃ καὶ ἀπολέσῃ· ἐγὼ ἦλθον ἵνα ζωὴν ἔχωσι καὶ περισσὸν ἔχωσιν.

προφανώς συμπεριελάμβανεν και τον Μωϋσήν

"Προφανώς".. ποιος το λέει; Α, εσύ.
Εντάξει, νόμιζα οτι το πε κάποιος που 'χει σημασία η γνώμη του.
18/02/2013, 01:38:30
quote:

Όμως, ο Χριστός εις το Ευαγγέλιον του Ιωάννου 1:18, είπεν: «Ουδέποτε είδεν κανείς τον Θεόν»,
1,18 Θεὸν οὐδεὶς ἑώρακε πώποτε·

Η όραση του Θεού είναι συμβολική έκφραση δνε είναι κυριολεκτική. ορώ σημαίνει εννοώ. Ο Μωυσής κατά την παλαιά διαθήκη δεν είδε το Θεό όπως ο Χριστός επειδή ο Θεός του είπε ότι δε μπορει να τον δει και να ζήσει. το είδε εκ των "οπισθεν" συμβολικό και αυτό, δηλαδη είναι ένα μέρος των μυτστηρίων τους Θεού. Επομένως δεν υπάρχει αντίφαση. Ο Μωυσής είναι θεόπτης επειδή είδε περισσότερα από όλους τους άλλους.Αλλά όχι τα πάντα όπως ο Χριστός.

quote:

Δεν εννοούσε τους προφήτες αλλά τους ψευδομεσσίες που εμφανίζονταν ως Χριστοί και οι οποίοι που αφθονούσαν εκείνη την εποχή και τους οποίους δεν ακολούθησαν οι Ισραηλίτες.
quote:
ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ ίσχυε μόνο δι' Εβραίους όχι δια τους άλλους λαούς.

Και για τους άλλους ίσχυε. Ο δανεισμός και μερικές άλλες απαγορεύσεις ισχυαν μόνο για εβραίους.
quote:
Πώς είναι δυνατόν εις το Σινά ο Θεός να του έδωσεν τοιούτους Νόμους;

Τέτοιοι χρειάζονταν εκείνη την εποχή σε εκίνους του ανθρώπους.

[quote]Και πώς οι Χριστιανοί εορτάζουν ως πνευματικόν Προπάτορά των τον γενάρχη του Ιουδαϊσμού Μωϋσήν, έναν Δολοφόνον, Ρατσιστήν που εφόνευσεν (24.000) Εβραιόπουλα επειδή συμμετείχαν εις πανηγύρι με Μωαβιτοπουλες; (Αριθμοί ΚΕ').[/qupte]
Τα εβραιόπουλα είχαν ορκιστεί με τη ζωή τους υπακοή στο Θεό πριν λίγο. Επομένως ο μωυσής ήταν υποχρεωμένος να εφαρμόσει την ποινή που οι ίδιοι αποφάσισαν για τον εαυτό τους όταν ορκίζονταν επιπόλαια. ΕΞΟΔΟΣ.24 7-11 "και λαβων το βιβλιον της διαθηκης ανεγνω εις τα ωτα του λαου και ειπαν παντα οσα ελαλησεν κυριος ποιησομεν και ακουσομεθα
8 λαβων δε μωυσης το αιμα κατεσκεδασεν του λαου και ειπεν ιδου το αιμα της διαθηκης ης διεθετο κυριος προς υμας περι παντων των λογων τουτων
" αναφέρεται και σε Εβρ 9:20, A' Πέ 1:2

Αλλιώς θα ήταν εμπαιγμός του Θεού από όλο το Ισραήλ το οποίο θα καταστρέφονταν λόγω του όρκου που έδωσαν.

EumenisΜέλος
23/02/2013, 12:14:03
quote:

quote:
Eumenis
Αυτή τη πατάτα... τη σκεφτόσουν καιρό;
Δηλαδή αν εσύ πεις "Κανείς δεν την έχει 25 εκατοστά".. αυτό τι πάει να πει; Οτι δεν υπάρχει κάποιος με 25 εκ....;
Ε ρε γλέντια...
quote:

προφανώς συμπεριελάμβανεν και τον Μωϋσήν

"Προφανώς".. ποιος το λέει; Α, εσύ.
Εντάξει, νόμιζα οτι το πε κάποιος που 'χει σημασία η γνώμη του.

Επειδή ως Γαλιλαίος δεν τα πας καλά με την ΛΟΓΙΚΗ δεν θα ανοίξω συζήτηση.

Αυτή η βαρβαρότητα, αυτο το μίσος, αυτη η σκληρότητα και η απα νθρωπιά κατα των μη Εβραίων, είναι η αγάπη που κήρυξε ο Πατήρ, άρα και ο Χριστός, που σαν πρόσωπο της "Αγίας" Τριάδας είναι το ίδιο με τον πατέρα του.

<<Εγω και ο πατήρ εν εσμέν>>
Και ο Πα - Τέρας σε άλλο σημείο λέγει. << Οπως ειν'αλήθεια οτι υπάρχω αιώνια,έτσι είν' αλήθεια
πως θα ακονίσω το αστραφτερό μου το σπαθί και θ'αρχίσω ν' αποδίδω δικαιοσύνη, τότε θα πάρω
εκδίκηση απο τους εχθρούς μου,θα κάνω ανταπόδοση σ'αυτούς που με μισούν. Τα βέλη μου
θα τα μεθύσω με αίμα και το σπαθί μου θα κατατρώει κορμιά, αίμα των πληγωμένων και των
αιχμαλώτων κεφάλια των αρχηγών του εχθρού>>

(Δευτερονόμιο ΛΒ' 41,42)

Αυτός ο παρανοϊκός νούς,αυτό το διεστραμένο δημιούργημα είναι ο Θεός της αγάπης, ο πα - Τέρας
του Χριστού. Αν αυτό που διαβάσατε λέγετε αγάπη τότε χρειαζόμαστε κατεπειγόντως ψυχίατρο.
Μπορεί αυτός ο Θεός να εχει θέση στην ψυχή ενός φυσιολογικού ανθρώπου?

Ο "Άγιος" Νικόλαος Συντρίβει τα “Είδωλα"

EumenisΜέλος
23/02/2013, 12:16:33
quote:

Αλλιώς θα ήταν εμπαιγμός του Θεού από όλο το Ισραήλ το οποίο θα καταστρέφονταν λόγω του όρκου που έδωσαν.

Εσύ τι νταλκά βαράς για τα θρησκευτικά ενός ξένου λαού;

Ο "Άγιος" Νικόλαος Συντρίβει τα “Είδωλα"

23/02/2013, 16:04:33
Σεσοστρις,η εισβολη των υκσως εγινε τον 16 αιωνα π.χ και η εισβολη των λαων της θαλασσας το 1200 π.χ περιπου.Αλλωστε αυτην την περιγραφει ο ομηρος στην οδυσσεια.

Αρα καμμια σχεση και τα 2 γεγονοτα,με την ημερομηνια 1375 π.χ που δινει η πηγη για τον μωυση.

EumenisΜέλος
02/03/2013, 13:50:01
quote:

Σεσοστρις,η εισβολη των υκσως εγινε τον 16 αιωνα π.χ και η εισβολη των λαων της θαλασσας το 1200 π.χ περιπου. Αλλωστε αυτην την περιγραφει ο ομηρος στην οδυσσεια.

Αρα καμμια σχεση και τα 2 γεγονοτα,με την ημερομηνια 1375 π.χ που δινει η πηγη για τον μωυση.

"Αλλωστε αυτην την περιγραφει ο ομηρος στην οδυσσεια".

Ρίξε Ραψωδία και στίχο.

Άλλως λες λόγια του αέρα.

03/03/2013, 11:51:58
quote:

quote:

Σεσοστρις,η εισβολη των υκσως εγινε τον 16 αιωνα π.χ και η εισβολη των λαων της θαλασσας το 1200 π.χ περιπου. Αλλωστε αυτην την περιγραφει ο ομηρος στην οδυσσεια.

"Αλλωστε αυτην την περιγραφει ο ομηρος στην οδυσσεια".

Ρίξε Ραψωδία και στίχο.

Άλλως λες λόγια του αέρα.

οδυσσεια ξ 257

Σε πέντε μέρες κιόλας φτάσαμε στον ωριορεματάρη
το Νείλο ποταμό, κι αράξαμε τα δρεπανόγυρτά μας
καράβια εκεί᾿ κι εγώ παράγγελνα στους γκαρδιακούς συντρόφους

στ᾿ άρμενα πλάι να μένουν, τ᾿ άρμενα στο νου τους πάντα να 'χουν,
και βίγλες τις κορφές επρόσταξα να πιάσουν ένα γύρο.
Μα αυτοί το παραπηραν πάνω τους, και στην αποκοτιά τους
των Αιγυπτίων τα πλούσια χτήματα κινούσαν να πατήσουν,
και σέρναν σκλάβες τις γυναίκες τους και τα μικρά παιδιά τους,

και σκότωναν κι αυτούς. Μα ως έφτασε γοργά η βοή στην πόλη,
εκείνοι ακούγοντας το κάλεσμα χαράματα πρόφτασαν,
κι ευτύς ο κάμπος όλος γέμισε πεζούς κι αμαξολάτες,
και τα χαλκένια άστραφταν άρματα. Στους συντρόφους μου τότε
φύτεψε ο Δίας ο κεραυνόχαρος δείλια κακή, κι ουτ᾿ ένας

μπρος στον οχτρό εκρατήθη, τι ο χαμός μας είχε ζώσει ολούθε.
Εκεί πολλούς δικούς μας σκότωσαν με τα χαλκά κοντάρια
τους άλλους ζωντανούς τους έσερναν, να τους δουλεύουν σκλάβοι.