ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ιησούς Χριστός είναι...... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ιησούς Χριστός είναι...... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Odyseas30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
05/10/2003, 20:21:40
καλα εδω θα ξεχασουμε και αυτα που μαθαμε ποτε ειπε ο χριστος<<άκουσον μεν, πάταξον δε>> θα τρελαθουμε βρε οδυσσεα αυτα τα ειπε ο περικλης στην συνελευση των στρατηγων για το που πρεπει να οργανωσουν την αμυνα κατα των περσων

αφου δεχεστε την δευτερα παρουσια και την καταστροφη του κοσμου τι να σας πω βρε παιδια μπραβο!!!!
προσκυνηστε εναν θεο που σας λεει οτι οποτε γουσταρει θα ερθει να σας γα....σει αν αυτο δεν ειναι τρομοκρατια τοτε δεν ξερω τι μπορουμε να πουμε τρομοκρατια
ο εβραισμος και οι αιρεσεις του(χριστιανισμος,ισλαμισμος)ειναι οι μονες θρησκειες που εξαπλωθηκαν με την βια και εξακολουθουν να υπαρχουν με τον τρομο της απολυτης καταστροφης του κοσμου

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

06/10/2003, 01:47:55
quote:
Τελικά Γρήγορη, πιάστηκες από ότι φοβόσουν! Στην παγίδα της γνώσης!

ΧΑ!ΧΑ!...Καλέ και φωτεινέ φίλε, δε γνωρίζεις το ρητό "όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα"??...
Γι' αυτό "πρόλαβα" και δήλωσα: "Δε ξέρω τίποτε περισσότερο απο πολλούς."...
Δε πιάστηκα σε καμμία παγίδα γιατί ζήτησες να σου μεταφέρω με λέξεις ό,τι υπάρχει στον αχανή εαυτό μου που έρχεται σε συνεχή επικοινωνία με το Όλον...
Μου ζήτησες να σε ταξιδέψω με τη βάρκα της ψυχής μου...
ποτέ δε θα μπορέσεις να γνωρίζεις τη θάλασσα αυτής γιατί βρίσκεσαι στη βάρκα φίλε μου...
Με απλά λόγια (που πολύ καλά γνωρίζεις και εσύ), οι λέξεις δεν είναι η πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα βιώνεται μόνο στη στιγμή που χάθηκε. Δε μπορεί να μεταφερθεί με λέξεις...
'
quote:
βρε γρηγορη μημπως δεν καταλαβες οτι χριστος μπορουσε να φασκει και να αντιφασκει οποτε τον συμφερε? π.χ. οταν τον συνελαβαν και τον πηγαν στον καιαφα αυτος τον ρωτησε αν ειναι ο υιος του θεου και αυτος το αποδεχτηκε οταν τον πηγαν στον ποντιο πιλατο και τον ρωτησε αν αυτα που του καταλογηζουν οι ιερεις ειναι αληθεια αυτος στην αρχη δεν απαντησε οταν ο πιλατος τον ρωτησε παλι και του ειπε <<εσυ εισε ο βασηλιας των ιουδαιων που περιμενουν>> ο χριστος του ειπε <<εσυ το λες αυτο οχι εγω>> αν δεν το καταλαβενεις τοτε τι να πω

gigeni, καταλαβαίνω πολύ περισσότερα απο όσα θέλεις να υποδεικνύεις αλλά και αυτό είναι κάτι που γνωρίζεις...
Ένα παράδειγμα:
Αν με πιάσουν ένα τσούρμο χιμπαντζήδες...ό,τι και να τους πώ, μπορώ να τους πείσω οτι είμαι ανώτερος απο αυτούς?...
Βρίσκονται στο χώρο τους και αυτό υποδεικνύει τη διαδραμάτιση των επερχόμενων γεγονότων...
Μεταξύ άλλων ο πρώτος μάρτυρας της Αγάπης Ιησούς είχε πει:
"Όχι διαμάντια στα γουρούνια! Εκεί όπου δεν εισακούεστε τινάξτε τη σκόνη απο τα παπούτσια σας και μην ξαναπατήσετε ποτέ σε εκείνο το μέρος..."

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 06/10/2003 01:48:45

06/10/2003, 03:09:26
Ώστε σας στήνω παγίδες…

Καλώς φίλοι μου, μα θεωρήστε με….έξω από τη συζήτηση….

Μια τελευταία κουβέντα….

Είχαν και αλλά κοινά Χριστός και Σωκράτης, μα σίγουρα δεν είχαν προσχεδιάσει κανένα θάνατο. Μπορούσαν να διαφύγουν και να γλιτώσουν αν θέλανε, μα δεν το έπραξαν...

Ίσως να αντιδρούσαν έτσι…. στον βασικό υπεύθυνο, για ότι μας συμβαίνει….

Εγωισμό δεν το λένε? ..και τότε έτσι το έλεγαν…

Αυτό είναι ΓΕΓΟΝΟΣ…το δεχτούμε η το αρνηθούμε….Oι τσακωμοί από αυτό ξεκινούν.... στα φόρουμ και στη Ζωή…

Τι άλλο πρόσεξα κοινό σε Χριστό και Σωκράτη?

Ένα άσπρο χιτώνα…όμορφο λόγο….και εκδήλωση ΑΓΑΠΗΣ, μέσα έξω…

Να σκέφτεστε όμορφα….και θα είστε καλά!

06/10/2003, 03:34:11
quote:
Καλώς φίλοι μου, μα θεωρήστε με….έξω από τη συζήτηση….

Μια τελευταία κουβέντα….

...Αυτό τώρα τι σημαίνει φωτεινέ φίλε?...
Ας μη φερόμαστε έτσι μελλοδραματικά...

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

SkorpinaΜέλος
06/10/2003, 09:16:11
Φιλε Πλατωνα χαιρε!

Να'σαι καλα με εκανες και γελασα!

Για να μην το κανουμε ομως κι αυτο το topic "χανι" οπως συνηθιζει να κανει ο φιλος σου,ας περασουμε στο θεμα μας!Λοιπον καλε μου Πλατωνα,μου εκανε εντυπωση που εκφραζεσαι για τον Θεο σαν να μιλας για καποιον πολιτικο,γειτονα,γνωστο σου κλπ...Περιοριζεις την συμπαντικη εννοια του Δημιουργου-Πατερα και του Χριστου-Υιου με σχεσεις οικογενειας-εξουσιας.Δεν απαιτησε καμμια επιγεια εξουσια ο Ιησους,αυτο δεν σου λεει κατι;Αν ηταν ενας κοινος ανθρωπος πιστευεις οτι θα τον ενοιαζε αν θα υπαρχει ο Χριστιανισμος αφου Εκεινος σταυρωθει;Η μηπως εσυ σαν πατερας θα εστελνες τον μοναχογιο σου βορα σε αγελη λυκων,ωστε να κατασπαραξουν εκεινον οι λυκοι και να γλιτωσεις εσυ το κοπαδι σου;

Δεν εξαναγκαζει κανεναν να τον προσκυνησει γιατι το επαναλαμβανετε συνεχεια αυτο;Αφου δεν πιστευετε σε Εκεινον αρα δεν πιστευετε και πως θα τιμωρηθειτε απο Εκεινον...Αρα γιατι τοση συγχυση;

Εισαι ελευθερος ανθρωπος οπως ειπες και μαζι με εσενα φυσικα ειμαστε και ολοι οι υπολοιποι.Δεν σε εξαναγκαζει κανεις να πιστεψεις,η επιλογη ειναι δικη σου!Εγω οταν ημουν 5 χρονων και μου ελεγαν οτι πεταει ο γαιδαρος,'ναι' τους ελεγα 'πεταει'και μετα γελουσα γιατι σκεφτομουνα οτι τους την ειχα σκασει

Εσυ γιατι αργησες να αρχισεις να σκεφτεσαι;(πλακιτσα)

Ο Χριστος μιλησε περισσοτερο απο καθε αλλον για αγαπη και απλοτητα και το εδειξε με την Διδασκαλια και το ιδιο το επιγειο εργο Του!Αυτο που εκανε και ο Ιησους και ο Σωκρατης δεν ηταν πραξη εγωισμου αλλα αυτοθυσιας και για τον Σωκρατη ισως ειχε και μια δοση αξιοπρεπειας...

Tyaneas:Δεν σου απαγορευει κανεις να πιστευεις ο,τι θελεις.Μπορει εσυ να θεωρεις καποιους προβατα και αφελεις και καποιοι αλλοι αντιστοιχα να πιστευουν το ιδιο για σενα.Ποια η διαφορα να κλεινεσαι σε μαντρι θρησκειας η μαντρι εγωπαθειας;

Για να κοιταξεις τον Θεο καταματα θα πρεπει να νιωθεις απλος,αγνος,αμολυντος,αναμαρτητος...ομιοιος με Εκεινον!Η αυταρεσκεια δεν θεωρειται αρετη ξερεις...Και παρεπιμπτοντως δεος δεν νιωθω για κανεναν ηθοποιο ΕΛΕΟΣ...Γελασαμε παλι

Μηπως πρεπει να γινει και δημοπρασια για το ποιος θα αναλαβει να ειναι ο εκλεκτος λαος του Θεου;

Απο τους Ιουδαιους επιλεχτηκε η Παναγια για να ενσαρκωθει ο Λογος του Θεου.Οι ιδιοι οι Ιουδαιοι ομως τον αρνηθηκαν και εγκληματισανε σταυρωνοντας Τον αγννοωντας τις προφητειες για τον ερχομο του Μεσσια!

gigenis: Ο Χριστος δεν διδαξε ποτε φοβο και υποταγη.Που τα ειδες εσυ ολα αυτα;Παρε μια Καινη Διαθηκη και αναζητησε που κανει λογο ο Χριστος για φοβο και για που για αγαπη!Θα εκπλαγεις φιλε μου!

Αποκαλει τους πιστους Του ψαρια;;;;;;;;;;;;;;

To οτι αποκαλει τους πιστους Του προβατα ειναι αλληγορικο αφου ο Χριστος ειναι ο καλος Ποιμην και παρολα αυτα οδηγηθηκε και ο ιδιος σαν προβατο στην σφαγη.

Για κουτους δεν μιλαει πουθενα.Αυτο το λες εσυ!Μιλαει για απλους,εναρετους ανθρωπους,χωρις πονηρια και δολο και στο μυαλο τους.Αν δεν μπορεις να κατανοησεις κατι φροντισε να το μελετας καλα και μετα να το σχολιαζεις η να το κρινεις...

Απο που αντλεις τοση γνωση και τοση σοφια ωστε να εισαι σιγουρος οτι ο Χριστος δεν διδαξε κατι σωστο;

Συμφωνα με τον Ηρακλειτο μπροστα στην σοφια του Θεου ολοι μας ειμαστε ηλιθιοι...

Να ειστε καλα!

hrismigΜέλος
06/10/2003, 11:21:02

Γειά σας φίλοι και από εμένα,
φίλε gigenis λες:
quote:

...οταν ο πιλατος τον ρωτησε παλι και του ειπε <<εσυ εισε ο βασηλιας των ιουδαιων που περιμενουν>> ο χριστος του ειπε <<εσυ το λες αυτο οχι εγω>> αν δεν το καταλαβενεις τοτε τι να πω...

Καλά ποιός στα λέει αυτά; Που είδες μέσα στη γραφή το "όχι εγώ"; Λέει απλά "συ είπας". Έχει εντελώς το αντίθετο νόημα από αυτό που ισχυρίζεσαι. Γιατί το κάνεις αυτό; Ψάχνεις τρόπο να θάψεις κάτι το οποίο δεν μπορείς να αντιληφθείς; Τουλάχιστον ρώτα αν δεν καταλαβαίνεις κάτι. Αυτό αν μη τι άλλο θα έδειχνε καλή προαίρεση...
quote:

και αν μπορεις πες μου επιτελους που ο χριστος ειπε για αγαπη αφου το μονο που διδασκε ηταν υποταγη στον μπαμπα του και φοβο
ελεγε οτι για να σε δεχτει επρεπε να ξεφτιληστεις σαν ατομο...

Δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο. Πάλι δεν εννοείς να καταλάβεις και πάλι δεν ρωτάς.
Απλά δεν υφίσταται "άτομο" όπως το εννοείς και αυτό που πρέπει να "σκοτώσουμε" δεν είναι παρά το "εγώ" μας κάτι για το οποίο όλοι οι αρχαίοι σοφοί της Ελλάδας (Ερμής, Ορφέας, Σωκράτης, Πλάτωνας, Θαλής ο Μιλήσιος, Ασκληπειός, Πυθαγόρας΄και πολλοί άλλοι) έχουν προειπεί.
Προσπάθησε και εσύ και οι άλλοι φίλοι να καταλάβετε κάτι. Το πιο δύσκολο απ' όλα.

Δεν ταπεινώνοντε άτομα σαν και εμάς γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ για να ταπεινωθούμε. Για να ταπεινωθεί κανείς πρέπει πρώτα να ΕΞΥΨΩΘΕΙ!
Όταν εξυψωθεί όμως το να ταπεινωθεί στην αγάπη είναι χάρισμα όχι δουλεία...αλλά με αυτά που μας περιτρυγιρίζουν πως να δούμε κάτι τέτοιο.

Ο Ιησούς Χριστός ταπεινώθηκε στον άνθρωπο και εμείς δεν μπορούμε να δούμε καν την ταπείνωσή μας σε Εκείνον. Μου φαίνεται έχετε μπερδέψει την "ταπεινότητα" με την "ταπείνωση".

Όσο για εσένα φίλε Schwabe που λες:

quote:
Καί κάτι ακόμα: ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΕΙ ΣΤΗΝ "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ" ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ", ΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ!!!!!!

Απλά ρωτάω: Ποιός σου είπε ότι η Δευτέρα Παρουσία έχει σχέση με την Αποκάλυψη; Ποιός σου είπε ότι δεν είναι αμέσως μετά τον θανατό μας;
Ξέρεις τι κάνεις συνέχεια; (και αναρωτιέμαι γιατί;). Συλλογή "αποδείξεων" για το πόσο λάθος είναι η θρησκεία μας.
Μα...αν είχες 3000 ερωτηματικά και τα έθετες ένα-ένα και έπερνες την κατάλληλη απάντηση για να λύσεις τις απορείες σου θα ήταν κάτι. Εσύ όμως όταν σου απαντηθεί το ένα πας αμέσως στο επόμενο χωρίς καν να σταθείς σε αυτό το ένα γιατί δεν μπορεί το "εγώ" σου να αντιληφθεί την απάντηση και το βλέπεις σαν ήττα.
Με αυτόν τον τρόπο όταν σου απαντηθούν όλα εσύ θα ξαναγυρίσεις στο πρώτο!

...σου είναι αδύνατον να αφουγραστείς τις ανησυχίες των συνανθρώπων σου και το μόνο που κοιτάς είναι να δικαιωθείς απέναντι στο εγώ σου.

Άντε και το κατάφερες, τι προσωπικά οφέλη θα αποκόμιζες;

06/10/2003, 14:34:58
hrismig

μία ξεκάθαρη Ελληνική στάση είναι, το ότι είναι αληθινό μπορεί να ειπωθεί με απλά λόγια. Ας μείνουμε σε αυτό, διότι οι εξηγήσεις που προσπαθείς να περάσεις είναι αμφίδρομες και εκ των πραγμάτων δέχονται πολυυυυυυυυ συζήτηση.

Εάν έχεις προσέξεις, η εμπλοκή μου στην εκάστοτε θεματολογία έχει ως βάση ΤΟ ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η «ΘΡΗΣΚΕΙΑ» ΣΑΣ.

Και εάν δεν έχει σχέση η Δευτέρα Παρουσία με την «Αποκάλυψη» τότε ΤΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΟΤΑΝ ΠΑΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ? Είναι, για δεν είναι η «Αποκάλυψη» μέρος της συνολικής διδαχής?

Από τον Πλήθων έως τον Τολστόι συναντά κανείς την ίδια στάση, «εάν ο Χριστιανισμός δεν απαλλαγεί από την εβραϊκή ρύπανση που τον κατακλύζουν, σίγουρα βαδίζει προς την κατάρρευση. Πρέπει να απορριφθεί εξ ολοκλήρου η εβραϊκή Βίβλος -Π.Διαθήκη, να αφαιρεθούν από τα ευαγγελικά (Κ.Δ.) όλα τα παρείσακτα εβραϊκά στοιχεία».

Μπορείς να καταλάβεις λοιπόν ότι η σαπίλα περνάει στα μυαλά του κοσμάκη μέσω του φανταστικού «Χριστού» της εξουσίας? Δεν πρόκειται λοιπόν περί «συλλογή αποδείξεων» που κομπάζεις, αλλά για ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΗΣ ΠΡΟΒΑΤΙΛΑΣ.

Κοίτα λοιπόν λίγο παραπέρα και άσε τους αφορισμούς και τα συνήθη ευχολόγια του αδιεξόδου σας.

hrismigΜέλος
06/10/2003, 15:29:20
quote:

Κοίτα λοιπόν λίγο παραπέρα και άσε τους αφορισμούς και τα συνήθη ευχολόγια του αδιεξόδου σας.

???που είδες τον αφορισμό;;;
Δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι με αυτά που λες είσαι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ "ΕΒΡΑΙΩΝ" και συγχρόνως ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;;;

Εν τέλει αποφάσισε. Τα έχεις βάλει με την Παλαιά Διαθήκη; με την Καινή Διαθήκη; Με την εφαρμοφή της θρησκείας; Με τι απ' όλα; Γιατί σε έχω "δει" να καταφαίρεσε ενάντια σε όλα! Πάρε μία συγκεκριμένη θέση να καταλάβουμε και εμείς οι αδαείς ΤΙ είναι αυτό που σε ενοχλεί!

Γιατί κάτι μου λέει ότι σε "χαλάει" ο Ιησούς Χριστός και όσο συνεχίζεις να υποστηρίζεις τις Εβραϊκές θέσεις (γιατί αυτό κάνεις) τόσο θα σε "χαλάει"!

fokaiasΜέλος
06/10/2003, 15:30:48
Skorpina
Μάλλον Skorpina μπερδεύεις το fokaia με το gigeni και εκτός αυτού και άλλα πράγματα.

Έγραψες:
Ο Χριστος δεν διδαξε ποτε φοβο και υποταγη.Που τα ειδες εσυ ολα αυτα;Παρε μια Καινη Διαθηκη και αναζητησε που κανει λογο ο Χριστος για φοβο και για που για αγαπη!Θα εκπλαγεις φιλε μου!

Εγώ ποτέ δεν είπα τι δίδαξε ο Χριστός.
Απλώς έθεσα τι θα γίνει αν ο άνθρωπος δεν ακολουθήσει το δρόμο του <<Θεού>> σύμφωνα με τις Αγίες Γραφές και αν η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα συντελεί στο να προδιαθέσει φόβο και υποταγή.

Έγραψες:
Αποκαλει τους πιστους Του ψαρια;;;;;;;;;;;;;;

Ξανά χρησιμοποιείς λέξεις που δεν έχω πει.

Έγραψες:
To οτι αποκαλει τους πιστους Του προβατα ειναι αλληγορικο αφου ο Χριστος ειναι ο καλος Ποιμην και παρολα αυτα οδηγηθηκε και ο ιδιος σαν προβατο στην σφαγη.

Αν το νόημα για σ’ ένα είναι να νιώθεις αλληγορικά πρόβατο προς σφαγή αυτό είναι δικό σου θέμα και δεν με αφορά.

Έγραψες:
Για κουτους δεν μιλαει πουθενα.Αυτο το λες εσυ!Μιλαει για απλους,εναρετους ανθρωπους,χωρις πονηρια και δολο και στο μυαλο τους.Αν δεν μπορεις να κατανοησεις κατι φροντισε να το μελετας καλα και μετα να το σχολιαζεις η να το κρινεις...
Τι θα μπορούσες να πεις για έναν άνθρωπο που αποδέχεται ότι κάποιος άλλος άνθρωπος είναι <<Θεός>>. Εκτός από πιστό (δηλαδή άνθρωπο που δεν γνωρίζει) , μάλλον αυτό που ανέφερες εσύ. (Κοίτα στον κόσμο και θα δεις πολλά παραδείγματα)
Και όσο γι αυτά που θεωρείς ότι εσύ μιλάει, μίλησαν πριν από αυτόν άλλοι. Κάποιοι που σήμερα τους αποκαλούμε φιλόσοφους.

Έγραψες:
Απο που αντλεις τοση γνωση και τοση σοφια ωστε να εισαι σιγουρος οτι ο Χριστος δεν διδαξε κατι σωστο;

Όπως είπα και παραπάνω από τη ζωή. Γιατί εγώ δεν θα έστελνα ποτέ τα παιδιά μου, σε αντίθεση με εσένα σαν πρόβατα για σφαγή, επειδή κάποια μυαλά ανθρώπων εμπνεύστηκαν κάποια <<Θεόπνευστα>> βιβλία. "αυτά που κάνω μπορείτε να τα κάνετε και σεις ……………"

Τώρα αν σύμφωνα με τον Ηράκλειτο αισθάνεσαι …… έτσι……. εγώ τι να πω.

Μετά σεβασμού

06/10/2003, 15:42:51
quote:
καλα εδω θα ξεχασουμε και αυτα που μαθαμε ποτε ειπε ο χριστος<<άκουσον μεν, πάταξον δε>> θα τρελαθουμε βρε οδυσσεα αυτα τα ειπε ο περικλης στην συνελευση των στρατηγων για το που πρεπει να οργανωσουν την αμυνα κατα των περσων

Ο Περικλης το ειπε ε;