ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γιατί ήρθαμε στην Γη? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Γιατί ήρθαμε στην Γη? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

γιαπετ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
07/09/2008, 12:09:57
τρεχα...., κατά κόρον κρίνεις και βγάζεις συμπεράσματα για τους άλλους, αλλά δεν πειράζει, μπορεί να είναι το χομπι σου...

Όμως η λάσπη, για την οποία λες, πού βρίσκεται πλην ίσως του μυαλού σου;

Ποιός κατηγόρησε, ανυπόστατα, τη θρησκεία σου;

Όταν κάποιος αναφέρεται σε τακτικές και πεπρεγμένα, δεν κατηγορεί, αγαπητέ, επισημαίνει...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

samuel1974Μέλος
07/09/2008, 13:15:39
@ Dying Incubus

Αν και ο τίτλος του θέματος είναι πολύ ωραίος, ωστόσο η κουβέντα έχει παρεκτραπεί. Στο έχω ξαναπει και παλιότερα και στο ξαναλέω, ότι σαν συντονιστής οφείλεις να κρατάς ίσες αποστάσεις απο τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Και το λέω αυτό, γιατί ειρωνέυεσαι τον τρεχαγύρευε σαν φανατισμένο πετώντας ένα "Ναι ε;" σαν σχόλιο στο λεγόμενο του "Δεν μου αρέσει να κρινω" και απο την άλλη ή δεν βλέπεις ή δε θέλεις να δεις τη χυδαιότητα με την οποία αναφέρεται π.χ. ο Οψιμος αναφερόμενος στον Χριστιανισμό. Το σχόλιο: "Η διαδωσεις των Μουσουλμανων σχετικα με τα Ουρη του παραδεισου,ελεγχεται η ακριβεια τους,αναμειναται....
opsimos" που μεταφράζεται: "Όταν πάτε στον παράδεισό σας Χριστιανοί, τότε θα είστε οι παθητικοί στον πρωκτικό έρωτα" το αφήνεις να αιωρείται. Και θέλω να ρωτήσω: Εάν απαντήσω τώρα εγώ στον Όψιμο με την ίδια χυδαιότητα, πως θα αντιδρούσες;;;;;

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

opsimosΜέλος
07/09/2008, 17:47:03
quote:

@ Dying Incubus

Αν και ο τίτλος του θέματος είναι πολύ ωραίος, ωστόσο η κουβέντα έχει παρεκτραπεί. Στο έχω ξαναπει και παλιότερα και στο ξαναλέω, ότι σαν συντονιστής οφείλεις να κρατάς ίσες αποστάσεις απο τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Και το λέω αυτό, γιατί ειρωνέυεσαι τον τρεχαγύρευε σαν φανατισμένο πετώντας ένα "Ναι ε;" σαν σχόλιο στο λεγόμενο του "Δεν μου αρέσει να κρινω" και απο την άλλη ή δεν βλέπεις ή δε θέλεις να δεις τη χυδαιότητα με την οποία αναφέρεται π.χ. ο Οψιμος αναφερόμενος στον Χριστιανισμό. Το σχόλιο: "Η διαδωσεις των Μουσουλμανων σχετικα με τα Ουρη του παραδεισου,ελεγχεται η ακριβεια τους,αναμειναται....
opsimos" που μεταφράζεται: "Όταν πάτε στον παράδεισό σας Χριστιανοί, τότε θα είστε οι παθητικοί στον πρωκτικό έρωτα" το αφήνεις να αιωρείται. Και θέλω να ρωτήσω: Εάν απαντήσω τώρα εγώ στον Όψιμο με την ίδια χυδαιότητα, πως θα αντιδρούσες;;;;;

Δεν παμε καλα,χιουμορ εκανα ανθρωπε, και δεν εχει καμια σημασια αν αναφερθηκα στους Μουσουλμανους,Χριστιανοι και Μουσουλμανοι εχετε την ιδια βαση,τον Ιουδαϊσμο,τωρα ποθεν προκυπτει το ανω συμπερασμα που βγαζεις,εσυ γνωριζεις,δεν θελω να χαρακτηρισω τον τροπο σκεψεως σου,δεν μου επιτρεπεται,μια συσταση μονο,ενα κουταλι της σουπας πρωι μεσημερι βραδι,ΧΙΟΥΜΟΡ,ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ!!!!!
opsimos

samuel1974Μέλος
07/09/2008, 19:04:43
@ Opsimos

Είδες ότι δεν σου απάντησα άμεσα, αλλά απευθήνθηκα στον συντονιστή μας, γιατί εμένα αυτό το είδος του χιούμορ δεν με πειράζει, και το σηκώνω και το εφαρμόζω ο ίδιος. Μόνο που εμένα μου είχε κοστίσει στο παρελθόν μία αποβολή.

eidosΜέλος
07/09/2008, 21:26:56
χαιρετω την προβληματική και προβληματισμένη Ελλάδα.
αν το θέμα έιναι γιατί είρθαμε στη γη, θα μπορούσε επίσης να είναι ποιος μας έφερε στη γη...

η δική μου βεβαιότητα, και οι παλιοί εδώ το γνωρίζετε, είναι ότι ένας Δημιουργός (ο Γιαχβέ) μας έφερε σε ύπαρξη, ακρίβως σε αυτόν τον πλανήτη, που από τα πριν τον είχε διαμορφώσει για εμάς.
το πράγμα είναι πολύ απλό, και δεν εμπεριέχει κανένα μυστήριο, και ενδεχομένως κανένα προβληματισμό.

αν πρέπει οπωσδήποτε να προβληματιστούμε για κάτι, ας είναι για την κατάντια μας, και τον ηθικό εκφυλισμό μας...

samuel1974Μέλος
07/09/2008, 22:18:10
@ eidos

Γράφεις:
"η δική μου βεβαιότητα, και οι παλιοί εδώ το γνωρίζετε, είναι ότι ένας Δημιουργός (ο Γιαχβέ) μας έφερε σε ύπαρξη, ακρίβως σε αυτόν τον πλανήτη, που από τα πριν τον είχε διαμορφώσει για εμάς."

...και για να αφήνουνε οι ομοιδεάτες σου, τα παιδιά τους να πεθαίνουνε απο αιμοραγία, επειδή δε δέχονται μετάγγιση αίματος.

08/09/2008, 01:33:37
Καλώς ήλθες και πάλι φίλε eidos.
Που είσουν βρε και χάθηκες τόσο καιρό τώρα;

Ελπίζω να είσαι καλά.

08/09/2008, 10:28:13
Αγαπητέ μου φίλε Γιάπετ, εγώ κρίνω όσους
..κρίνουν, φίλε μου...Πιστεύω στην άποψη και
τον διάλογο, αλλά όχι και στον προσηλυτισμό,
ή στην επίθεση ενάντια σε κάποια θρησκεία...
Προσωπικά, δεν έχω πρόβλημα με την ύπαρξη των
άλλων θρησκειών, παρά μόνο πιστεύω ότι ο Θεός
θα βρει τρόπους και θα τους σώσει... Ως εκεί..
Τι δικό σου, όμως μίσος και πάθος έναντι του χριστιανισμού,
όχι δεν μπορώ να το εννοήσω...
Φίλε eidos, καλώς ξαναγύρισες, συμφωνούμε ότι μας έφερε ο
Δημιουργός, αλλά για ποιό λόγο; Ας μείνουμε στα κείμενα
χωρίς πρσωπικές αναφορές, ώστε να κάνουμε διάλογο...
eidosΜέλος
08/09/2008, 15:11:47
ψηλέ, χαιρετώ σε...
τρεχαγύρευε και τρέχα ψάχνε, το ίδιο...
σαμουήλ, έδωσες το στίγμα σου με τη πρώτη... δεν πειράζει... άκου όμως: εγώ και άλλοι ρισκάρουμε τη ζωή των παιδιών μας και τη δική μας υπακούωντας σε συγκεκριμενή εντολή του Δημιουργού μας. (και πιστεύοντας ότι ακόμα και αν πεθάνουμε, Εκείνος, στον κατάλληλο καιρό θα μας αναστήσει)

όταν όμως εσύ και άλλοι ρισκάρεται τη ζωή των παιδιών σας, αφήνοντας τα να διάγουν αχαλίνωτη σεξουαλική ζωή, να καπνίζουν, να πίνουν, να παίρνουν ναρκωτικά, και τέλος όταν στέλνεται τα βλαστάρια σας να πεθαίνουν η να ακρωτηριαστούν στο πόλεμο, τότε σε ποια συγκεκριμένη εντολή του Δημιουργού υπακούτε;;
και ποια ανάσταση μπορείτε να περιμένετε ανυπάκουοι όντες;;

08/09/2008, 23:43:55
Ανόητος είναι αγαπητέ eidos, όποιος νομίζει
ότι ακούει τον Θεό... Υπάρχουν μέσα μας τόσες
αμαρτίες που μας κάνουν και τις ακούμε, που μόνο
τον Θεό δεν ακούμε... Αλλά πάντα ο εκδικητής θεός
των εβραίων, που έρχεται να τιμωρήσει τους ανυπάκουους.Λες
κι είνια κανείς υπάκουος...
Ακόμη δεν έχεις μαθει για τον λυτρωτή
του κόσμου;
Αλήθεια, γιατί ήρθαμε στη γη; Τι ρολο εξυπηρετεί η εδώ
παρουσία μας; Αυτό ρωτάμε.. Έχεις άποψη;
09/09/2008, 01:06:21
eidos

quote:
και τέλος όταν στέλνεται τα βλαστάρια σας να πεθαίνουν η να ακρωτηριαστούν στο πόλεμο, τότε σε ποια συγκεκριμένη εντολή του Δημιουργού υπακούτε;;

Έχεις δίκαιο να ζητάς διευκρινήσεις, διότι οι εντολές για πολέμους και για πλιάτσικο, στην π. διαθήκη είναι πολλές...

Συγγνώμη για την παρέμβαση στον διαφαινόμενο εμφύλιο, αλλά να λέμε συγκεκρίμένα πράγματα...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

eidosΜέλος
09/09/2008, 07:56:08
τρεχαγύρευε και τρέχα φτάνε

τα κείμενα τα οποία επικαλείσαι μας δίνουν ξεκάθαρη απάντηση του γιατί είμαστε εδώ.

Γένεση 1:27 <Και άρχισε ο Θεός να δημιουργεί τον άνθρωπο κατά την εικόνα του· κατά την εικόνα του Θεού τον δημιούργησε· αρσενικό και θηλυκό τούς δημιούργησε. 28 Επιπλέον, τους ευλόγησε ο Θεός και τους είπε ο Θεός: «Να είστε καρποφόροι και να πληθυνθείτε και να γεμίσετε τη γη και να την καθυποτάξετε και να έχετε σε υποταγή τα ψάρια της θάλασσας και τα πετούμενα πλάσματα των ουρανών και κάθε ζωντανό πλάσμα που κινείται πάνω στη γη».>

Εκκλησιαστής 3:11 <Όλα τα έκανε ωραία, το καθένα στον καιρό του. Και την αιωνιότητα έβαλε στην καρδιά τους, ώστε οι άνθρωποι να μην ανακαλύψουν ποτέ το έργο που έκανε ο αληθινός Θεός από την αρχή ως το τέλος.>

σου φτάνει αυτό;

Edited by - eidos on 09/09/2008 07:59:46

samuel1974Μέλος
09/09/2008, 10:14:29
@ eidos

Γράφεις:
"σαμουήλ, έδωσες το στίγμα σου με τη πρώτη... δεν πειράζει... άκου όμως: εγώ και άλλοι ρισκάρουμε τη ζωή των παιδιών μας και τη δική μας υπακούωντας σε συγκεκριμενή εντολή του Δημιουργού μας. (και πιστεύοντας ότι ακόμα και αν πεθάνουμε, Εκείνος, στον κατάλληλο καιρό θα μας αναστήσει)

Δηλαδή ήθελες και προκαταρκτικά; ...Δεν κατάλαβα. Τι θέλεις να ρωτήσω τα κατα συνθήκη ψεύδη: "Γεια σου παλιόφιλε!", "καλά είσαι;"; και απο μέσα μου να λέω: "Ωχ! Μας ήρθε πάλι ο γιαχωβάς". Αυτό που σκέφτομαι στο λέω στη ψύχρα. Έτσι κι αλλιώς, για να στήθηκες όρθιος εδώ μέσα κρατώντας το "Ξύπνα", καλά είσαι, ...το εύχομαι τέλως πάντων.

Άλλο ανάσταση εκ νεκρών, όπως αυτή διδάσκεται απο τα Ευαγγέλια και απο τους Αποστόλους και άλλο η επαναδημιουργία εκ της ανυπαρξίας, όπως αυτή έχει παρερμηνευτεί απο τον Ρωσσέλ.

Γράφεις:
"όταν όμως εσύ και άλλοι ρισκάρεται τη ζωή των παιδιών σας, αφήνοντας τα να διάγουν αχαλίνωτη σεξουαλική ζωή, να καπνίζουν, να πίνουν, να παίρνουν ναρκωτικά, και τέλος όταν στέλνεται τα βλαστάρια σας να πεθαίνουν η να ακρωτηριαστούν στο πόλεμο, τότε σε ποια συγκεκριμένη εντολή του Δημιουργού υπακούτε;;"

Παιδιά δικά μου, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχω ακόμα. Η θέση μου για το ποιοί κάνουν τους πολέμους και γιατί είναι αμετακλόνητη, και δεν βαρειέμαι να την επαναλαμβάνω, ότι όλοι οι πόλεμοι γίνονται για οικονομικά συμφέροντα.

Όσο για την αχαλίνωτη ζωη, που αναφέρεις. Το σεξ καθαυτό δεν είναι κακό. Όπως ο Θεός έδωσε το στομάχι που άμα δεν του δώσεις φαϊ τρώει τα τοιχώματα του, έτσι ο Θεός έδωσε και το πουλί, που θέλει ταϊσμα. Ο Θεός όμως δεν έδωσε τον εγωϊσμό και την αλαζονεία, που νιώθουμε, όταν τρώμε... Μπορείς να π... όλες τις γυναίκες του κόσμου, ή άμα είσαι γυναίκα, όλους τους άντρες της γης, χωρίς να νιώσεις την παραμικρή υπεροψία ή εγωϊσμό για αυτό που κάνεις;; ...Τότε είσαι άγιος. Επείδή όμως ο μεταπτωτικός άνθρωπος νιώθει τον εγωϊσμό ακατάπαυστα, δηλαδή είναι άρρωστος απο εγωϊσμο, έτσι ώστε και το παραμικρό έναυσμα για καύχημα να τον ρίχνει όλο και πιο πίσω, για αυτό είναι ψυχωφελές το εγκρατείν, γιατί ακριβώς ο εγωϊσμός τυφλώνει το αισθητήριο της ψυχής και κάνει τον άνθρωπο αναίσθητο στην παρουσία του Θεού, δηλαδή κολασμένο, μιας και η αίσθηση της Θείας παρουσίας, αυτή είναι ο παράδεισος.
Και δεν είναι τυχαίο το ότι ο Χριστός έκανε παρέα με τις πόρνες και απόφευγε τους φαρισαίους. Βάσει αυτού που είπα παραπάνω, ποιος νομίζεις να ένιωθε λιγότερη υπερηφάνεια για αυτό που κάνει και να εβρισκότανε έτσι εγγύτερα στον Θεό;;; Όχι ότι η πόρνη θα πάει στον παράδεισο και η παρθένα στην κόλαση, αλλά ακόμα και αυτό είναι δυνατόν να γίνει, εάν η πρώτη μετανοήσει και η δεύτερη καυχάται. Παράδειγμα απο την Παράδοση της Εκκλησίας ο άγιος Νικηφόρος και ο αδερφός του ο Σαπρίκιος. Βιβλικό παράδειγμα ο Τελώνης και ο Φαρισαίος...

Εάν όμως κάποιος, είτε Χιλιαστής είτε Καθολικός είτε ακατήχητος Ορθόδοξος είναι, διδάσκει στα παιδιά του, ότι με την εγκράτεια αποφεύγει την τιμωρία του Θεού και ότι οι άλλοι, οι ξεκ...δες, θα εξαφανιστούν στην ανυπαρξία ή στην κόλαση, τότε ακόμα και εγκρατή τα παιδιά του να είναι, εγωϊσμό θα νιώθουνε, δηλαδή τα κολάζει. Ακριβώς επειδή δεν τους εξηγεί ότι το θέμα κόλασης και παραδείσου είναι στην τελική του πως νιώθει ο καθένας απέναντι στον Θεό.

Ποιός γονιός, όσο εθνικιστής συντηρητικός κι αν είναι, στέλνει το παιδί του οικοιοθελώς στον πόλεμο;;; Αλλά επειδή μιλάμε για τα ελληνικά δεδομένα, κι όχι για κάποια χώρα μακρινή, καλύτερα να χάσω ένα χέρι ή ένα πόδι ή τα γεννητικά μου όργανα στον πόλεμο, παρά να μπούνε οι Τούρκοι, και να μου βάλουνε μπουκάλια στον πισινό και να μου τα σπάνε, για να πεθάνω απο αιμοραγία, καθώς θα βιάζουνε μπροστά στα μάτια μου, τη μάνα μου, τη γυναίκα μου και την κόρη μου, όπως κάνανε στην Κύπρο, με τους αιχμαλώτους Έλληνες φαντάρους και με τις οικογένειες των Κυπρίων. Εσύ εάν είχες αυτή την επιλογή, τι θα προτιμούσες;;; Ο Χριατός είπε "Εάν κάποιος σου κτυπήσει το μάγουλο..." δεν είπε "Γυρίστε στο παζάρι και όποιον βλέπετε, να του λέτε να σας ρίχνει και απο μια φάπα"...

09/09/2008, 14:32:13
Samuel θα συμφωνησω μαζι σου.
Δικαια και αληθινα επιχειρηματα..
Πραγματι Eidos,η αλαζονεια και ο εγωισμος ειναι θανασιμα αμαρτηματα
09/09/2008, 17:18:21
quote:
samuel1974
έτσι ο Θεός έδωσε και το πουλί, που θέλει ταϊσμα.

Χμμ... αιρετικός μου ακούγεσαι. Αλλα λένε οι ορθόδοξοι κανόνες. Ρώτα και τον Ψηλό να σου πει.

macedon

eidosΜέλος
09/09/2008, 19:46:26
σαμ.
νομίζω ότι δεν απαντάς, αλλα μόνο θεριωλογείς.
ασχετα αν δεν έχεις παιδιά, εσύ ο ίδιος αν χρειαστεί, θα πας να πολέμήσεις... έτερον-εκάτερον...

εφόσον δέχεσαι την υπαρξη Δημιουργού, όλα τα υπόλοιπα είναι αστειότητες.

αν θες να υπακούς στον Δημιουργό με τον δικό σου τρόπο, μπορείς σίγουρα να το κάνεις,
όμως αυτό είναι το εύκολο...

το δύσκολο είναι να υπακούς στον Δημιουργό με το τρόπο που εκείνος θέλει...
σκέφτεσαι απόλυτα ανθρώπινα, και προσπαθείς να δικαιολογήσεις πρέξεις κατά το δοκούν...
αυτός ο Θεός σου, είναι Θεός στα μέτρα σου, δεν είναι ο Θεός της Βίβλου...

οι Τούρκοι στους οποίους αναφέρεσαι, είναι πρώτα από όλα παιδιά του Θεού όπως όλοι μας...
αλλά για το κάθετί πετάμε ...και ένα Τούρκο, για να τεκμηριώνουμε τις βλακείες μας..
μπορείς να μιλήσεις σοβαρά;

βέβαια!!! αλαζονεία και εγωισμός!!!
περισπούδαστες λέξεις!
πως τις ταίριαξες με το εν λόγω ζήτημα, και πως πίσω από αυτές κρύβεις αθλιες συμπεριφορές, είναι όντως περίεργο...

για αυτό που ζητάει ο Δημιουργός μας από τον καθένα μας, ούτε κουβέντα βέβαια..
μόνο εσύ τι νομίζεις!...
πορεύσου λοιπόν έτσι, κανείς δεν μπορεί να παρεμποδίσει την ητοπάθεια σου...

09/09/2008, 21:09:27
Συγνωμη αλλα θα επεμβω και χωρις να φανω δικηγορος κανενος
quote:

εφόσον δέχεσαι την υπαρξη Δημιουργού, όλα τα υπόλοιπα είναι αστειότητες.

Μπορεις να διευκρινησεις ποια αο οσα εχει πει ο Samuel ειναι αστειοτητες σε παρακαλω;

quote:

αν θες να υπακούς στον Δημιουργό με τον δικό σου τρόπο, μπορείς σίγουρα να το κάνεις,
όμως αυτό είναι το εύκολο...

το δύσκολο είναι να υπακούς στον Δημιουργό με το τρόπο που εκείνος θέλει...

Να υποθεσω,πως εσυ γνωριζεις απο πρωτο χερι τι θελει και ΠΩΣ το θελει ο Δημιουργος;Δεν γεννηθηκες;δεν εισαι ανθρωπινο ον;δεν εχεις αδυναμιες;η,ξαφνικα σε εστειλε ο Δημιουργος να μας βαλεις ολους σε μια σειρα και να "υπακουμε στον Δημιουργο,οπως ΑΥΤΟΣ θελει"

quote:

σκέφτεσαι απόλυτα ανθρώπινα, και προσπαθείς να δικαιολογήσεις πρέξεις κατά το δοκούν...

Και πως θα επρεπε να σκεφτεται ενας ανθρωπος δηλ.Σαν πατερας της εκκλησιας,η σαν Μεσσιας;

quote:

αυτός ο Θεός σου, είναι Θεός στα μέτρα σου, δεν είναι ο Θεός της Βίβλου...

Ενω ο πραγματικος Θεος,-αυτος που ειναι στα δικα σου μετρα δηλ-ειναι αυτος που στελνει τους Εβραιους να καταπατησουν ξενη γη,η εκεινους που σε κυνηγουν μεχρι το σπιτι σου για να σου δωσουν με το ζορι να διαβασεις το Ευαγγελιο..Ξερεις,δεν νομιζω ο ορθοδοξος Χριστιανος να ακολουθει κατα γραμμα το Ευαγγελιο,αυτο μαλλον κατι αιρετικοι το κανουν..

quote:

οι Τούρκοι στους οποίους αναφέρεσαι, είναι πρώτα από όλα παιδιά του Θεού όπως όλοι μας...
αλλά για το κάθετί πετάμε ...και ένα Τούρκο, για να τεκμηριώνουμε τις βλακείες μας..

Και οι Κυπριοι,και οι Κουρδοι,και οι Ποντιοι,και οι Πολιτες,και οι Σμυρνιοι....

quote:

βέβαια!!! αλαζονεία και εγωισμός!!!
περισπούδαστες λέξεις!
πως τις ταίριαξες με το εν λόγω ζήτημα, και πως πίσω από αυτές κρύβεις αθλιες συμπεριφορές, είναι όντως περίεργο...

Να υποθεσω,πως αναφερεσαι σε μενα..ναι..το εχω αυτο..εχω αθλια συμπεριφορα γιατι μου αρεσουν τα tattoo,το sex,η μουσικη του"σατανα",και μου αρεσει να ειρωνευομαι ανθρωπους που ειναι ειρωνες ετσι κι αλλιως..Βλεπεις εγω,ειμαι "μαιμουδιτσα",τι θα μπορουσα να κανω μπροστα στο υπερτατο "eidos"!!!!!

quote:

για αυτό που ζητάει ο Δημιουργός μας από τον καθένα μας, ούτε κουβέντα βέβαια..
μόνο εσύ τι νομίζεις!...
πορεύσου λοιπόν έτσι, κανείς δεν μπορεί να παρεμποδίσει την ητοπάθεια σου...

Αν εννοεις πως ειμαι ηττοπαθης λογο της ασθενειας μου,εισαι βαθια νυχτωμενος φιλε μου...Αλλα δεν θα κατσω να παρακαλεσω τον Δημιουργο να με κανει καλα..Ξερεις υπαρχουν και ιατροι,υπαρχει και Πιστη..
Τωρα αν με φανε τα σκουλικια πιο νωρις απο οσο πρεπει,επειδη δεν εκανα αυτο που θελει αυτος εγω,ενα ον με ελευθερη βουληση υποτιθεται,κανε εσυ τα δεοντα για να ζησεις πιο πολυ και να συνεχισεις να πετας δηλητιριο σε οσους εχουν αλλη αποψη-δηλ οχι την δικη σου!!!
Προσεχε μην δαγκωσεις καμια γλωσσα.

Ζητω συγνωμη απο ολους τους συνομιλητες για τον τροπο μου,και Samuel,συγνωμη για την παρεμβαση,αλλα ενιωσα οτι θιχτηκα και μαλιστα αρκετα.

09/09/2008, 22:38:02
Όπως φαίνεται φίλε eidos, η αλαζονεία και
η περηφάνεια, δεν μπορούν να σε αφήσουν να κάνεις
ένα υγιή διάλογο...Μην βρίζεις και κρίνεις όλη την
ώρα... Δεν θέλουμε να οδύμε το ψώνιο σου, αν έχεις
άποψη γιατί ήρθαμε στη γή, ρωτάσαι... Μπορείς να
απαντήσεις σ' αυτό, χωρίς να βγάζεις απωθημένα;
eidosΜέλος
10/09/2008, 08:40:44
τρέχαγυρευε και τρέχα λέγε
η τακτική του καθενός σας μου είναι σχεδόν γνωστή.
επομένως έκπληξη καμμία.
σου παρέθεσα δύο βιβλικά κείμενα, αλλά ποιείς την νήσσαν.
δεν το πρόσεξες, η απλά δημιουργείς εντυπώσεις;
βάλε τα γυαλιά σου, γύρνα λίγο πίσω στις απαντήσεις, και τα λέμε ξανά...

χαριτωμένη μαιμουδίτσα
ο Σαμουήλ γενικότερα, και τώρα και στο παρελθόν έλεγε και λέει πολλές αστειότητες... (για να μην πω καμμιά χειρότερη λέξη)

έχεις το δικαίωμα να υποθέσεις ότι θέλεις, (ποιος μπορεί να σε εμποδίσει;) ωστόσο ο τρόπος που ο Θεός θέλει να τον υπακούμε, είναι συγκεκριμένος και προσιτός σε όλους.
όταν όμως ηθελημένα κλείνουμε τα αυτιά και την καρδιά μας, και όταν προτείνούνε τον δικό μας τρόπο, τότε δεν μας φταίνε ούτε οι ήδη φωτισμένοι ούτε ο Θεός...

1 Κορινθίους 2:14 <Ο φυσικός άνθρωπος, όμως, δεν δέχεται τα πράγματα του πνεύματος του Θεού, γιατί αυτά είναι ανοησία για αυτόν· και δεν μπορεί να τα γνωρίσει, επειδή εξετάζονται πνευματικά. 15 Ωστόσο, ο πνευματικός άνθρωπος εξετάζει μεν τα πάντα, αυτός όμως δεν εξετάζεται από κανέναν άνθρωπο.>

αυτή είναι η σοφία του Θεού!...

έχεις απόλυτο δίκιο και χαίρομαι που το λές, ότι οι 'ορθόδοξοί' δεν υπακουν κατά γράμμα στο ευαγγέλιο... αυτό υποστηρίζω και εγώ, αλλά ο φίλος σου ο Σαμουήλ και άλλοι, έχουν αντίθετη αποψη.
αλλά αιρετικός είναι ακριβώς αυτό: αυτός που δεν υπακούει κατά γράμμα και κατά νόμο και κατά βάση στο ευαγγέλιο...
και αντιθέτως κάνει ότι ο ίδιος θεωρεί σωστό, ότι τον βολεύει η ότι του δίδαξαν κάποιοι 'πατέρες'...

βεβαίως και δεν αναφέρομαι σε εσένα, σε σχεση με την αλαζονία τον εγωισμό και την ητοπάθεια... εξάλλου δεν σε ξέρω παρά ελάχιστα... ούτε για την ασθένεια σου ξέρω κάτι που εύχομαι να είναι περαστική..
αν και όπως ίσως ξέρεις, η πραγματική ανακούφιση για όλους θα έρθει, τότε που ο διορισμένος από τον υπέρτατο Δημιουργό μας, Βασιλιάς μας Ιησούς Χριστός, θα κάνει να πάψουν οι ασθένειες ο πόνος και ο θάνατος

Αποκάλυψη 21:4 <Και θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους, και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πια, ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θα υπάρχουν πια. Τα παλιά έχουν παρέλθει».>

αλληλούιγιαχ

10/09/2008, 11:31:22
Αγαπητέ Eidos, λιγότερο πάθος στη σχέση μας δεν
βλάπτει....Ας πούμε ότι δεν κατάλαβες, το ξαναλέω,
εδώ γιατί ήρθαμε στη γη; Τι ρόλο παίζουμε και μετά
απο την έλυση τι θα γίνει με τον τελικό προορισμό του
ανθρώπου;