ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η Γη ΔΕΝ κινείται - Τα θρησκευτικά ψέμματα της "Επιστήμης" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η Γη ΔΕΝ κινείται - Τα θρησκευτικά ψέμματα της "Επιστήμης" - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χρίστος Έλ61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
16/03/2013, 17:21:25
Επιτελους υπαρχει καποιος που πιστευει το ιδιο με εμενα.
Το σημειο γυρω απο το οποιο περιστρεφονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ ειναι το... ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ.
Παντα το ελεγα και με δουλευαν...

Εγω, ο Χριστος Ελ και... ολοι σας.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

gewkwnΜέλος
16/03/2013, 17:34:07
quote:

quote:

Έτσι ειναι οι ψηφοφόροι τις Χρυσής Αυγής λοιπόν.. ωραία
Αν είχατε την απορία, τώρα μάθατε
quote:
Χρίστος Έλ
Αυτό είναι το λάθος Νικόμαχε. Σοβαρό δεν είναι αυτό το οποίο πιστεύει ο πολύς κόσμος. Αν πάνω όλοι να πέσουν στο γκρεμό, θα πας και εσύ;
Επομένως συμφωνείς και εσύ με τη θεωρία οτι η γη ειναι το κέντρο του κόσμου, και επιπλεόν στηρίζεται πάνω σε κάποιους ελέφαντες που πατάνε στην πλάτη γιγάντιων χελώνων. Επομένως θα πρέπει να θεωρήσουμε οτι σε κάποια σημεία βρίσκεται η άκρη της Γης, ο γκρεμός, όπου σε αυτό το σημείο αν πέσουμε θα βρεθούμε στο αχανές διάστημα. Αλλά πώς γίνεται να το αποκρύπτουν αυτό οι μεγάλοι "σοφοί" που μας παραπλανούν;

Jekyll n' Hyde, αυτό με τις χελώνες είναι πιθανότατα μεταφορά για να δείξει ότι η Γη μας καλά στέκει.

Πάντως όχι, δεν μίλησα για το σχήμα της Γης, αν είναι δηλαδή σφαίρα, ημισφαίριο, επίπεδος κύκλος κτλ. αν και όλες οι θεωρίες είναι ενδιαφέρουσες.

Μίλησα μονάχα για την ακινησία της Γης. Επίσης δεν συμφωνώ ότι υπάρχει κενό(vacuum) πάνω από τον Αέρα. Πιστεύω στην πολύ λεπτή ύλη του Αιθέρα, όπως ονομάζανε οι αρχαίοι τον "πυρώδες" Ουρανό.

Μια που αναφερεις "εσωτερικη γνωση" των Αρχαιων σχετικα με το
Aιθερα θα υποθεσω οτι εχεις εναλακτικη κοσμοθεωριση σχετικα...
Θα μπορουσες να την γραψεις για να την δουμε ;

Οσο για το τι υπαρχει πανω απο τον αερα νομιζω οτι ειναι οι ζωνες
βαν-αλλεν με σωματιδια ,δεν θυμαμαι ακριβως το υψος τους , εχω την εκτυπωση οτι ειναι εκτος ατμοσφαιρας .

Edited by - gewkwn on 16/03/2013 17:36:57

16/03/2013, 18:29:13
quote:

Χρίστος Έλ την παραπάνω θεωρία, την εχεις διαβάσει κάπου
ή είναι "δική" σου ?
κι αν ναι, την στηρίζεις σε κάποια πειράματα, μελέτες ή προσωπική έρευνα?

Πράγματι AithairoVamon ό,τι λέω το γνωρίζουν πολύ επιστήμονες, αλλά δεν πρόκειται να το ομολογήσουν ευθέως στο κοινό. Βέβαια μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφορές στα πιστεύω τους, όπως υπάρχουν μεταξύ των ηλιοκεντριστών.

Θα αγοράσω βιβλία για να μάθω περισσότερα. Κρίμα που δεν θα είναι στην ελληνική γλώσσα.

Γνωστότερα είναι το "Galileo Was Wrong - Church Was Right" του Robert Bennett και του Sungenis, ή το "Verses of Deus" του Yasser Shaban.

16/03/2013, 18:32:19
quote:

Θα αγοράσω βιβλία για να μάθω περισσότερα. Κρίμα που δεν θα είναι στην ελληνική γλώσσα.

Σου συνιστώ να διαβάσεις Μπλέϊκ,Γκιαούρ Ταρζάν και Λέμμυ Κώσιον!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

16/03/2013, 18:42:05
Να και μια αντίφαση του ηλιοκεντρικού συστήματος. Τί διαφορά παρατηρείται ανάμεσα στις 2 εικόνες σχετικά με την πορεία των πλανητών;

16/03/2013, 19:17:18
Ρε συ Χρίστο, τι πράγματα είναι αυτά??? Και ποιός σου είπε ότι ο Ήλιος είναι ακίνητος??? περιστρεφόμενος είναι και αυτός γύρω από τον εαυτό του...δεν υπάρχει κανένα ακίνητο ουράνιο σώμα...
16/03/2013, 19:18:34
Και το ότι το πίστευαν οι αρχαίοι αποδεικνύει κάτι? Είπανε εκπληκτικά πράγματα, είπανε και ορισμένες μπαρούφες...ουδείς άσφαλτος, που ελεγε και η άλλη..
16/03/2013, 19:22:27
quote:

Ρε συ Χρίστο, τι πράγματα είναι αυτά??? Και ποιός σου είπε ότι ο Ήλιος είναι ακίνητος??? περιστρεφόμενος είναι και αυτός γύρω από τον εαυτό του...δεν υπάρχει κανένα ακίνητο ουράνιο σώμα...

Γεια σου Κώστα. Ναι, ακούγεται παράδοξο μια και η επικρατούσα άποψη είναι η ηλιοκεντρική εδώ και 2 αιώνες.

Όπως βλέπει από τις δυο εικόνες, στην 1η ο Ήλιος είναι ακίνητος και οι πλανήτες επιστρέφουν στην ίδια θέση, ενώ στην 2η οι πλανήτες ακολουθούν τον Ήλιο και δεν επιστρέφουν στην ίδια θέση, αλλά έχουν θέσεις Θ1,Θ2,Θ3 κτλ.

16/03/2013, 19:38:28
quote:

Και το ότι το πίστευαν οι αρχαίοι αποδεικνύει κάτι? Είπανε εκπληκτικά πράγματα, είπανε και ορισμένες μπαρούφες...ουδείς άσφαλτος, που ελεγε και η άλλη..

Συμφωνώ, δεν πάει να πει πως επειδή το πίστευε η πλειοψηφία είναι αλήθεια.

Έτσι σκεφτόμαστε συνήθως. Επίσης, ο περισσότερος απλός κόσμος που δουλεύει δεν έχει την ώρα να ασχοληθεί με τέτοια θέματα, επομένως στηρίζεται στα λόγια της εκάστοτε "αυθεντίας".

Εγώ στηρίζω την γεωκεντρική άποψη σε αποδείξεις και μελέτη. Και εγώ στην αρχή θεώρησα πως πρόκειται για κάτι πολύ τρελό να πιστεύει κάποιος πως η Γη δεν κινείται. Γιατί έτσι μεγάλωσα. Είναι φυσικό να το θεωρήσει ο κόσμος τρελό μια και η κυρίαρχη άποψη είναι αυτή του ηλιοκεντρικού συστήματος.

Βέβαια όλα είναι σεβαστές απόψεις, και μου αρέσει να διαβάζω και να μαθαίνω νέα πράγματα αν έχω χρόνο.

16/03/2013, 19:42:11
Στις εικόνες βλέπω ένα ωάριο, που το κυνηγούν μερικά σπερματοζωάρια!!

Ετσι το βλέπω εγώ.Αν οι πολλοί νομίζουν ότι βλέπουν πλανήτες,είναι τρελοί.Επειδή το βλέπουν οι άλλοι, πρέπει να το βλέπω κι εγώ?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

16/03/2013, 20:46:00
quote:
Να και μια αντίφαση του ηλιοκεντρικού συστήματος. Τί διαφορά παρατηρείται ανάμεσα στις 2 εικόνες σχετικά με την πορεία των πλανητών;

Δεν υπάρχει καμία αντίφαση Χρίστος Έλ
απλά το πρώτο είναι ενα γραμμικό σχέδιο
(βγαλμένο απο κάποιο βιβλίο του δημοτικού προφανώς)
που δείχνει την ηλιοκεντρικοτητα του Ηλιακού μας συστήματος
σε μικρά παιδιά.
Στο δεύτερο, ειναι μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση της πραγματικής διαδρομής ολοκλήρου τους συστήματος μας στο γαλαξία.

Δεν πιστεύω αυτές να είναι όλες κι όλες οι αποδείξεις που θα μας καταθέσεις για να ενισχύσεις την άποψη σου περι ακινησίας της Γης (?)!!!

not asked to learn how deep the secrets ... there are no
10/07/2008, 15:52:02
Κίνηση ανθρωπιάς από τον ΝΒΑer
Μεγάλος παίκτης, αλλά πάνω απ' όλα σπουδαίος άνθρωπος ο Στογιάκοβιτς

Θεσσαλονίκη
Με τη δωρεά 180 αναπηρικών αμαξιδίων Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων και το Σύνδεσμο Παραπληγικών Ελλάδος Μέγας Αλέξανδρος, ο Πέτζα Στογιάκοβιτς απέδειξε πως εκτός από μεγάλος αθλητής, είναι και ένας άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες.

Για το λόγο αυτό και τιμήθηκε απο τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο Πέτζα συνεργάζεται με το Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό 'International Orthodox Christian Charities' και έχει σπουδαία κοινωνική προσφορά.

«Είναι κάτι που κάνω εδώ και πολλά χρόνια στη συνεργασία μου με τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό IOCC. Προσπαθώ να χαρίσω χαμόγελα. Η Θεσσαλονίκη είναι αγαπημένη πόλη, με ανθρώπους που με αγκάλιασαν, με στήριξαν και συνέβαλαν στο να κάνω διεθνή καριέρα. Είναι ένας τρόπος να πω ευχαριστώ», τόνισε ο Πέτζα.

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες:

"Say HELLO to My Little Friend"
10/07/2008, 15:53:08
Κάτοικος Ρόδου...
Ο Χαρίσης αποτελεί και επίσημα την πέμπτη μεταγραφή του Κολοσσού

Action Images
Ο Χαρίσης σε... εναέρια μάχη
Ρόδος
H μεταγραφική ενίσχυση του Κολοσσού συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και την Τετάρτη (9/7) η ομάδα της Ρόδου ανακοίνωσε την απόκτηση του Κώστα Χαρίση. Ο 29χρονος σέντερ, που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον Κολοσσό και αποτελεί την πέμπτη φετινή μεταγραφή της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H KAE Kολοσσός ανακοινώνει την απόκτηση του καλαθοσφαιριστή Kώστα Xαρίση, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια».

Παράλληλα, στον Κολοσσό κινούνται και για την απόκτηση του Γιώργου Αποστολίδη. Ο Ελληνας γκαρντ έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και στη Ρόδο ελπίζουν ότι θα τον πείσουν να γίνει κάτοικος Ρόδου και να ενισχύσει την περιφέρεια της ομάδας, μαζί με τον Σάσα Βασίλιεβιτς, ο οποίος ανακοινώθηκε την Τρίτη (8/7).

Πάντως, ο Αποστολίδης έχει πρόταση και από την ΑΕΛ και δεν έχει ακόμη πάρει την οριστική του απόφαση, σχετικά με το που θα συνεχίσει την καριέρα του.

To Who is who του Κώστα Χαρίση

O Kώστας Xαρίσης γεννήθηκε στην Aθήνα, στις 12 Nοεμβρίου 1979, έχει ύψος 2.12μ. και παίζει στη θέση του σέντερ. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην AE Ψυχικού, ενώ το πρώτο του μεγάλο βήμα έγινε με τη μεταγραφή του στον Παπάγου, την αγωνιστική περίοδο 1998-99.

Στους 'στρατηγούς' (σε ηλικία 19 ετών) έπαιξε σε 13 αναμετρήσεις πετυχαίνοντας 8 πόντους με 2/6 βολές και 3/5 δίποντα, ενώ πήρε 13 ριμπάουντ, έκανε 4 λάθη, είχε 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα. Tην περίοδο 2000-2001 πήρε την απόφαση να περάσει στην άλλη άκρη του Aτλαντικού, για λογαριασμό του πανεπιστημίου Σάουθερν Kαλιφόρνια, στο οποίο και παρέμεινε μέχρι το 2003.

Tην πρώτη του χρονιά (2000-01) αγωνίστηκε σε 26 ματς, πετυχαίνοντας 38 πόντους με 6/18 βολές και 16/49 δίποντα. Πήρε 55 ριμπάουντ, είχε 15 ασίστ, 7 κοψίματα και 6 κλεψίματα. Tην επόμενη σεζόν (2001-02) έπαιξε σε 18 συναντήσεις και πέτυχε 19 πόντους με 5/8 βολές και 7/18 δίποντα, ενώ είχε 22 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 6 κλεψίματα και 8 τάπες.

Στην τελευταία του περίοδο στις ΗΠΑ και το κολλεγιακό πρωτάθλημα (N.C.A.A.) σημείωσε 54 πόντους σε 20 συμμετοχές με 12/22 βολές, 21/49 δίποντα, 71 ριμπάουντ, 15 ασίστ, 4 κλεψίματα και 5 τάπες.

Tη χρονιά 2003-04 πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Eλλάδα και μάλιστα βρήκε μπασκετική στέγη στον Oλυμπιακό, με τον οποίο έπαιξε σε 8 ματς, έχοντας 3 πόντους με 1/4 βολές και 1/3 δίποντα. Πήρε 16 ριμπάουντ, έκανε 2 λάθη και είχε επίσης 1 ασίστ.

Tη χρονιά 2004-05 έπαιξε στο πρωτάθλημα της A2 με τον Hλυσιακό, ενώ τη σεζόν 2005-06 πήγε στην Oλυμπιάδα Πατρών, την οποία βοήθησε να ανέβει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

Στους 'πορτοκαλί' αγωνίστηκε σε 29 ματς έχοντας 268 πόντους με 48/78 βολές, 104/172 δίποντα και 4/19 τρίποντα, με 231 ριμπάουντ, 56 λάθη, 28 ασίστ, 10 κλεψίματα και 40 τάπες.

Mε την Oλυμπιάδα Πατρών στην A1 έπαιξε σε 25 ματς, πέτυχε 169 πόντους με 35/50 βολές, 64/101 δίποντα, 2/6 τρίποντα, πήρε 156 ριμπάουντ, έκανε 28 λάθη, μοίρασε 11 ασίστ, είχε 9 κλεψίματα και είπε 40 φορές 'στοπ' στους αντιπάλους του.

Tην τελευταία αγωνιστική περίοδο έπαιξε στην A.E.K., έχοντας 8 συμμετοχές, 20 πόντους με 3/5 βολές, 7/14 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 18 ριμπάουντ, 5 λάθη, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 μπλοκ. Aγωνίστηκε συνολικά 78 λεπτά και συγκέντρωσε 0.398 στο σύστημα αξιολόγησης.

Aξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από τροχαίο ατύχημα, υπέστη κάταγμα στον αγκώνα του, με αποτέλεσμα να χάσει ουσιαστικά το μισό της αγωνιστικής περιόδου. O Kώστας Xαρίσης έχει ξεπεράσει πλέον το πρόβλημα τραυματισμού του.

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

10/07/2008, 18:12:50
Αισιοδοξία στις τάξεις των διεθνών
«Είμαστε σε καλό δρόμο» λένε Διαμαντίδης και Παπαλουκάς για την Εθνική

Θοδωρής Παπαλουκάς και Δημήτρης Διαμαντίδης ανανέωσαν τη συνεργασία τους με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που συνεργάζονται και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σχολίασαν τη μέχρι τώρα προετοιμασία της Εθνικής ομάδας.

«Είδαμε στο Ακρόπολις την Εθνική να βρίσκεται σε καλό δρόμο, ο χρόνος προετοιμασίας, ενόψει Προολυμπιακού είναι μικρός, εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να μειώσουμε τα νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι μας. Για την ομάδα είναι σημαντικό να ξέρουμε τι θέλουμε μέσα στο γήπεδο. Η κούραση, υφίσταται, αλλά εμείς πρέπει να βρούμε τρόπο να την ξεπεράσουμε.

»Η παρουσία του κόσμου σίγουρα βοηθάει όμως πρέπει να διαχειριστούμε σωστά αυτή τη βοήθεια. Εχουμε μια πολύ καλή ομάδα η οποία έχει αποδειχτεί συνεπής από το ξεκίνημα αυτής της φουρνιάς το 2004 και έχουμε καταφέρει σε μια διάρκεια 4-5 χρόνων να είμαστε ψηλά. Στο Προολυμπιακό υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, είναι νωρίς να μιλάμε για το Πεκίνο. Πρέπει να βρούμε την πνευματική και τη σωματική δύναμη για να παρουσιαστούμε καλοί στους Ολυμπιακούς», σχολίασε ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

Από την πλευρά ο Δημήτρης Διαμαντίδης αναφέρθηκε στο βαθμό ετοιμότητας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος:

«Σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε ότι η Εθνική θα είναι απόλυτα έτοιμη γιατί ο χρόνος που είχαμε για την προετοιμασία ήταν πολύ λίγος. Η κούραση υπάρχει για όλους. Τα πρωταθλήματα τελείωσαν πολύ αργά, η ομάδα όμως βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι και εύχομαι τελικά να καταφέρουμε να δείξουμε μια καλή εικόνα στο Προολυμπιακό.

»Εχουμε τρεις με τέσσερις μέρες μπροστά μας για να δουλέψουμε πάνω στις λεπτομέρειες που θέλουμε να βελτιώσουμε. Η ομάδα έχει ένα κορμό, κάποια παιδιά δεν είναι πλέον μαζί μας αλλά έχουν έρθει κάποιοι άλλοι στη θέση τους οι οποίοι είναι και αυτοί σε εξίσου υψηλό επίπεδο. Θα ναι πιο δύσκολο σίγουρα μετά τις αλλαγές για να δέσει η ομάδα γερά ενώ ήταν και μικρή η περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας δουλεύουμε μαζί.

»Σημασία έχει η ομάδα να παίζει καλά και να κερδίζει, αυτό το ξέρουμε όλοι. Βέβαια, δεν μπορείς να παίζεις πάντα καλά. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Αν σε ένα ματς η απόδοσή μας δεν είναι καλή αλλά κερδίσουμε και πάλι καλά τα πράγματα. Φέτος έχουμε νέα πρόσωπα που έχουν δείξει μεγάλη θέληση και πάθος για την Εθνική.

»Πάντα υπάρχουν παγίδες, ειδικά στον όμιλό μας, είδαμε την Βραζιλία, ότι είναι δυνατή ομάδα. Για τον Λίβανο δεν ξέρουμε πολλά ακόμα. Πρώτος μας στόχος είναι να περάσουμε στα νοκ άουτ παιχνίδια και μετά θα δούμε ανάλογα με τον αντίπαλο. Κάθε ομάδα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, όσοι είμαστε μέσα στην Εθνική έχουμε μεγάλη θέληση και πάθος και θα δώσουμε το 100% για την ομάδα».

10/07/2008, 18:14:33
Ο Δώνης προειδοποίησε Κονέ-Λαγό
«Ονειρο η ΑΕΚ» για Σκόκο και Μπερνς, εφιάλτης για ταραξίες

Ως όνειρο χαρακτηρίζουν την μεταγραφή τους στην ΑΕΚ οι Νάτσο Σκόκο και Νέιθαν Μπερνς, σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο επίσημο περιοδικό της ομάδας «ΑΕΚ Empire». Στο μεταξύ, αποφασισμένος να τραβήξει... το αφτί των παικτών που θα υποπίπτουν σε πειθαρχικά παραπτώματα είναι ο Γιώργος Δώνης, γεγονός που φάνηκε από την ομιλία του προς τους «ταραξίες» Κονέ - Λαγό.

Ο Νάτσο Σκόκο μεταξύ άλλων δήλωσε:

- Για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Εκπληρώνω το πρώτο μου όνειρο που ήταν να αγωνιστώ στην Ευρώπη και από την άλλη νιώθω ότι έχω την τύχη να παίξω σε ένα μεγάλο σύλλογο. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από μένα να πετύχω και τα υπόλοιπα όνειρα και στόχους που έχω. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες του κόσμου. Είμαι προετοιμασμένος, να τα δώσω όλα, να ιδρώσω, να παραδοθώ στη φανέλα. Έχω έρθει με την πρόθεση να παλέψω για τίτλους σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες θα συμμετάσχουμε. Η μεταγραφή μου στην ΑΕΚ είναι ένα σημαντικό βήμα για μένα».

- Για το πώς βίωσε την αναμονή της συμφωνίας: «Αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν να κρατηθώ στην άκρη, έτσι ώστε να μην με επηρεάσει και να μου κάνει κακό το όλο θέμα. Είχα πολύ άγχος, ρωτούσα το μάνατζέρ μου αν όντως υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά προσπαθούσα να κρατήσω το μυαλό μου σε ό,τι έκανα εκείνη τη στιγμή και να μην ασχολούμαι πολύ. Σίγουρα δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ρωτούσα συχνά για το τι γίνεται και όσο περνούσαν οι μέρες μέχρι να γίνει η πρώτη συνάντηση, το άγχος μεγάλωνε. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά»

- Για τους στόχους του: «Σίγουρα ο πρώτος στόχος μου είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ξέρω ότι η ΑΕΚ έχει πολλά χρόνια να το καταφέρει. Επίσης, θέλω τη διάκριση στο Κύπελλο UEFA και σε ό,τι αφορά τις προσωπικές μου βλέψεις, θέλω να κληθώ στην εθνική ομάδα της χώρας μου. Το γεγονός ότι παίζω σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο βοηθάει σε αυτό, διότι κάνει να ανοίγουν κάποιες πόρτες για μένα. Επαναλαμβάνω ότι όλα εξαρτώνται από μένα».

- Για το αγωνιστικό του στυλ... «Είμαι ένας επιθετικός, δίχως καθορισμένη θέση. Μπορώ να παίζω σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, αλλά αυτό που μου αρέσει πιο πολύ είναι να αγωνίζομαι ως δεκάρι. Μου αρέσει και να δημιουργώ προϋποθέσεις για γκολ παίρνοντας τη μπάλα από την άμυνα, αλλά και να σκοράρω. Δεν ήμουν και από τους πρώτους σκόρερ της προηγούμενης ομάδας μου, αλλά έχω σημειώσει αρκετά γκολ στην καριέρα μου».

Ο Νέιθαν Μπερνς στην συνέντευξή του δήλωσε:

- Για το αν θεωρεί πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να κάνει το μεγάλο άλμα για την Ευρώπη… «Ναι σίγουρα. Έπαιξα δύο χρόνια σε υψηλό επίπεδο στην Αυστραλία και η Ευρώπη είναι το επόμενο βήμα. Τους τελευταίους μήνες αναζητούσα μια ομάδα στην Ευρώπη και μετά από όλο αυτό το ψάξιμο, πλέον μπορώ να απολαύσω το ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

- Για το αν η ΑΕΚ είναι το… σκαλοπάτι για να αγωνιστεί σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη… «Πάντα ήθελα να παίζω στην καλύτερη ομάδα. Τώρα με την ΑΕΚ θα έχω τη δυνατότητα να αγωνιστώ στο Κύπελλο UEFA. Όπου κι αν βρίσκεσαι, σημασία έχει να παίζεις καλά. Το μυαλό μου τώρα, είναι στο πως θα καταφέρω να καθιερωθώ στην ΑΕΚ. Για το μέλλον θα δούμε».

- Για το αν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας… «Σίγουρα υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις. Όμως εγώ θέλω να κερδίζω κάθε παιχνίδι που θα παίζω και θέλω να είμαι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα».

- Για το γεγονός ότι πολλοί τον συγκρίνουν ήδη με τον συμπατριώτη του Χάρι Κιούελ… «Ο Χάρι αυτή τη στιγμή είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο και έχω να διανύσω πολύ δρόμο μέχρι να πετύχω κάτι από όσα έχει πετύχει εκείνος».

- Για το ενδιαφέρον που είχαν δείξει κάποιες ευρωπαϊκές ομάδες, για την απόκτησή του… «Είναι αλήθεια ότι κάποιες μεγάλες ομάδες ενδιαφέρθηκαν για μένα. Η Μπάγερν Μονάχου, η Λίβερπουλ και κάποιες άλλες αγγλικές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά πρέπει να είμαι ρεαλιστής σχετικά μ’ αυτό. Η ΑΕΚ μου δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στην Ευρώπη και νομίζω ότι έκανα τη σωστή επιλογή».

- Για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να περιμένει λίγο καιρό μέχρι να καθιερωθεί στην ΑΕK... «Θα προπονηθώ σκληρά και θα περιμένω μέχρι να αρπάξω την ευκαιρία μου. Έχω τη δύναμη να το αντιμετωπίσω».

Ερχεται βαρύ πρόστιμο για Κονέ και Λαγό

Αποφασισμένος να τραβήξει... το αφτί των παικτών που θα υποπίπτουν σε πειθαρχικά παραπτώματα είναι ο Γιώργος Δώνης, γεγονός που φάνηκε από την ομιλία του προς τους Κονέ - Λαγό, οι οποίοι είχαν σοβαρό επεισόδιο στο ξενοδοχείο, όπου έχει καταλύσει η αποστολή της ΑΕΚ.

«Θα σκεφτώ πολύ αν εισηγηθώ στη διοίκηση να σας διώξω. Ησασταν απαράδεκτοι. Αυτό που έγινε ήταν πολύ σοβαρό και αν επαναληφθεί κάτι παρόμοιο, θα πάρω ακόμα πιο σκληρά μέτρα. Θέλω να καταλάβετε ότι πρέπει να λειτουργούμε ως ομάδα», φέρεται να τους είπε ο 39χρονος τεχνικός.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Δώνης έχει εισηγηθεί στην διοίκηση της ομάδας να επιβληθεί στους δύο παίκτες βαρύ χρηματικό πρόστιμο, όπως και θα γίνει. Ως τότε οι δύο συμπαίκτες θα προπονούνται μόνοι τους, αλλά... μαζί.

10/07/2008, 18:15:37
Και ο Αγιαξ στο «κόλπο»
Από ώρα σε ώρα οι εξελίξεις για την απόκτηση του Ζιλμπερτο Σίλβα από τον Παναθηναϊκό

Εξελίξεις αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με τον Τζιλμπέρτο Σίλβα και την μεταγραφή ή όχι του Βραζιλιάνου άσου στο «τριφύλλι». Λίγο μετά το μεσημέρι (10/7) έφτασαν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του 32χρονου σταρ, οι οποίοι έχουν συνάντηση με τον Νίκο Πατέρα και τον Κώστα Αντωνίου, ο οποίος τους υποδέχτηκε στο «Ελ. Βενιζέλος».

Συγκεκριμένα, ο Φρανκ Τρίμπολι (ατζέντης του παίκτη στην Ευρώπη) και ο Κέιν Εϊντζελ (πρόεδρος της εταιρείας 'Base', η οποία έχει τα δικαιώματα του Τζιλμπέρτο Σίλβα) θα τον εκπροσωπήσουν στην συνάντηση, η οποία θα γίνει παρουσία του προέδρου του Παναθηναϊκού, Νίκου Πατέρα.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει διάχυτη η αισιοδοξία ότι ο παίκτης θα αποδεχτεί την πρόταση του τριφυλλιού, η οποία είναι η καλύτερη σε σχέση με τις υπόλοιπες που έχει στα χέρια του. 'Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγωνιστώ στην Ελλάδα, αν ικανοποιηθώ οικονομικά. Οταν πάρουμε την πρόταση στα χέρια μας, θα την εξετάσουμε', δηλώνει ο Τζιλμπέρτο Σίλβα.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός προσφέρει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας στον βραζιλιάνο άσο, με ετήσιες αποδοχές 2,2 εκατ. ευρώ συν τα μπόνους σε περίπτωση κατάκτησης τίτλου, τίτλων ή καλής παρουσίας της ομάδας στο Champions League.

Ωστόσο, υπάρχει ένας όρος στο συμβόλαιο, που αναφέρει ότι ο τρίτος χρόνος συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών θα ενεργοποιηθεί αν και εφόσον ο Τζιλμπέρτο Σίλβα αγωνιστεί στα περισσότερα από τα μισά παιχνίδια της δεύτερης σεζόν του στον Παναθηναϊκό...

Οσον αφορά στις υπόλοιπες προτάσεις, αυτές φέρονται να είναι από τις Βέρντερ Βρέμης, Ντιναμό Κιέβο και τις δύο τούρκικες, Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι. Καμία, όμως, δεν υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Και ο Αγιαξ στο κόλπο για Ζιλμπέρτο

Ο Παναθηναϊκός δεν 'παίζει' μόνος του στην υπόθεση Τζιλμπέρτο Σίλβα, καθώς στην μάχη της απόκτησης του βραζιλιάνου άσου της Αρσεναλ έχει μπει και ο Αγιαξ.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται δημοσίευμα της ολλανδικής ιστοσελίδας Europesoccer.nl, το οποίο επικαλείται βρετανικές πηγές κοντά στην υπόθεση και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Αγιαξ έχει στρέψει τα βέλη του στον Σίλβα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο ποδοσφαιριστής δεν συμπεριλαμβάνεται στα αγωνιστικά πλάνα του Αρσέν Βενγκέρ, ενώ οι Κανονιέρηδες ζητούν ένα ποσό της τάξεως των 3-4 εκ. ευρώ για την παραχώρησή του.

10/07/2008, 19:40:56
quote:
Με τη δωρεά 180 αναπηρικών αμαξιδίων Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων και το Σύνδεσμο Παραπληγικών Ελλάδος Μέγας Αλέξανδρος, ο Πέτζα Στογιάκοβιτς απέδειξε πως εκτός από μεγάλος αθλητής, είναι και ένας άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες.

Μπράβο του Στογιακοβιτς απέδειξε ότι είναι σπουδαίος άνθρωπος μακάρι να μιμηθούν
Το παράδειγμα του και άλλοι
11/07/2008, 10:16:08
«Ολα καλά» είπε με νόημα ο Πατέρας
Κατ' αρχήν συμφωνία στις διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα

Η πρώτη επαφή των εκπροσώπων του Ζιλμπέρτο Σίλβα με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού στην Αθήνα, ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές! Η μεταγραφή του Βραζιλιάνου άσου στο «τριφύλλι» αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή (11/7) με την έγγραφη συγκατάθεση της Αρσεναλ, αφού οι «πράσινοι» καλύπτουν τις απαιτήσεις του παίκτη και των μάνατζερ.

Ο Νίκος Πατέρας, κατά την αποχώρησή του από το γραφείο του και μετά το τέλος των συζητήσεων με τους εκπροσώπους του Βραζιλιάνου άσου, αρκέστηκε να πει «όλα καλά...».

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο μετά το μεσημέρι με τον Νίκο Πατέρα και τον Κώστα Αντωνίου, ο οποίος τους υποδέχτηκε στο «Ελ. Βενιζέλος».

Συγκεκριμένα, ο Φρανκ Τρίμπολι (ατζέντης του παίκτη στην Ευρώπη) και ο Κέιν Εϊντζελ (πρόεδρος της εταιρείας «Base», η οποία έχει τα δικαιώματα του Ζιλμπέρτο Σίλβα) εκπροσώπησαν τον παίκτη στην συνάντηση.

Να σημειωθεί ότι εξ' αρχής υπήρχε διάχυτη αισιοδοξία ότι ο παίκτης θα αποδεχτεί την πρόταση του «τριφυλλιού», η οποία είναι η καλύτερη σε σχέση με τις υπόλοιπες που έχει στα χέρια του. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγωνιστώ στην Ελλάδα, αν ικανοποιηθώ οικονομικά. Οταν πάρουμε την πρόταση στα χέρια μας, θα την εξετάσουμε», δήλωσε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μάνατζερ ζήτησαν ετήσιες αποδοχές 3 εκ. ευρώ για «κλειστό» τριετές συμβόλαιο, ενώ ο Παναθηναϊκός προσφέρει συμβόλαιο για 2+1 χρόνια στον Βραζιλιάνο άσο, με ετήσιες αποδοχές κοντά στα 3 εκατ. ευρώ συν τα μπόνους σε περίπτωση κατάκτησης τίτλου, τίτλων ή καλής παρουσίας της ομάδας στο Champions League.

Ο τρίτος χρόνος συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών θα ενεργοποιηθεί αν και εφόσον ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αγωνιστεί στα περισσότερα από τα μισά παιχνίδια της δεύτερης σεζόν του στον Παναθηναϊκό.

Επιπλέον, η εταιρία μάνατζερ που κατέχει ποσοστό επί των δικαιωμάτων του παίκτη, θέλει 2 εκ. ευρώ για να παραχωρήσει τον παίκτη, ενώ περίπου 1,5 εκ. ευρώ φέρεται να ζητά και η Αρσεναλ, με την οποία ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει συμβόλαιο ως το 2009.

Δεν έγινε γνωστό το σημείο που βρέθηκε η «χρυσή» τομή, όμως, όπως όλα δείχνουν οι δύο πλευρές έκαναν αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Οσον αφορά στις υπόλοιπες προτάσεις, αυτές φέρονται να είναι από τις Βέρντερ Βρέμης, Ντιναμό Κιέβο και τις δύο τούρκικες, Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι. Καμία, όμως, δεν υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Και ο Αγιαξ στο κόλπο για Ζιλμπέρτο

Ο Παναθηναϊκός δεν «παίζει» μόνος του στην υπόθεση Ζιλμπέρτο Σίλβα, καθώς στην μάχη της απόκτησης του Βραζιλιάνου της Αρσεναλ έχει μπει και ο Αγιαξ.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται δημοσίευμα της ολλανδικής ιστοσελίδας Europesoccer.nl, το οποίο επικαλείται βρετανικές πηγές κοντά στην υπόθεση και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Αγιαξ έχει στρέψει τα βέλη του στον Σίλβα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο ποδοσφαιριστής δεν συμπεριλαμβάνεται στα αγωνιστικά πλάνα του Αρσέν Βενγκέρ, ενώ οι Κανονιέρηδες ζητούν ένα ποσό της τάξεως των 3-4 εκ. ευρώ για την παραχώρησή του.

Στη Βραζιλία ο Βέλιτς για Γκάμπριελ και Λουίς Αλμπέρτο

Στο μεταξύ, η μεταγραφή του Γκάμπριελ στον Παναθηναϊκό θεωρείται δεδομένη. Ο τεχνικός διευθυντής Γιάσμινκο Βέλιτς ταξίδεψε στη Βραζιλία για να καταθέσει τα 1,2 εκ. ευρώ που προβλέπει η ρήτρα αποδέσμευσης του 27χρονου Bραζιλιάνου δεξιού μπακ από τη Φλουμινένσε και στη συνέχεια να υπογράψει με τον Γκάμπριελ τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Ο Γκάμπριελ αναμένεται να ταξιδέψει στη χώρα μας την Κυριακή (13/7). Μαζί δεν αποκλείεται να έρθει και ο κεντρικός αμυντικός της Φλουμινένσε, Λουίς Αλμπέρτο, εφόσον ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις του Βέλιτς με τη βραζιλιάνικη ομάδα και τον 31χρονο σέντερ μπακ.

11/07/2008, 10:17:19
Ενθουσιασμένος ο νεαρός διεθνής
«Παιρνάμε καλά με τον Τεν Κάτε» λέει ο Χριστοδουλόπουλος

Eνθουσιασμένος για την πρώτη του συμμετοχή στο φιλικό με την Γκόρνικ και εντυπωσιασμένος από τον Χενκ Τεν Κάτε, δήλωσε το φετινό μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα το πρώτο μου παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι καταφέραμε εν μέρει να κάνουμε αυτά που μας λέει ο προπονητής. Να μη χάνουμε εύκολα την μπάλα. Να την κρατάμε στην κατοχή μας, ώστε να τρέχουν οι άλλοι αντί για μας. Θετικό επίσης είναι ότι στον πρώτο μας αγώνα είχαμε δυνάμεις για να γυρίσουμε το ματς, μιας και κάθε μέρα έχουμε διπλές προπονήσεις και είναι βαριά τα πόδια μας».

- Πώς βλέπεις τα πράγματα αυτές τις πρώτες μέρες;
«Πολύ ευχάριστα. Εχω ξαναπεί ότι και στην Παιανία όλα ήταν πρωτόγνωρα για μένα. Δεν είχα ξαναδουλέψει έτσι σε αθλητικό κέντρο. Το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο. Δουλεύουμε καλά και περνάμε καλά μαζί και νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο για ένα ποδοσφαιριστή να δουλεύει σε ένα τέτοιο κλίμα».

- Πότε να περιμένουμε το πρώτο σου γκολ;
«Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα και όχι ποιος θα βάζει τα γκολ. Σίγουρα ένα γκολ κάνει χαρούμενο τον παίκτη που το πετυχαίνει. Θα είμαι χαρούμενος να κερδίζει η ομάδα κι ας έχω πετύχει τα λιγότερα γκολ. Στόχος είναι τα προκριματικά του Champions League. Το ότι θα παίξουμε με μικρότερο αντίπαλο δεν μας αφήνει αδιάφορους.

»Πρέπει να είμαστε στην τσίτα. Το παιχνίδι είναι σε 20 μέρες και πρέπει να είμαστε πολύ προσγειωμένοι, έστω κι αν παίζουμε με αντίπαλο μικρότερο από εμάς».

- Στο 4-2-3-1 που δοκιμάζει ο Χενκ Τεν Κάτε παίζεις αριστερά. Σου ταιριάζει αυτή η θέση;
«Αυτό το κρίνει ο προπονητής. Δεν είναι η θέση που παίζω από μικρός αλλά τα τελευταία χρόνια αγωνίζομαι και εκεί, ειδικά στην Εθνική Ελπίδων. Δεν με πειράζει. Με βολεύει γιατί είναι κοντά στη θέση που αγωνιζόμουν. Η θέση μου είναι πίσω από τον επιθετικό, αλλά κι αυτή μου ταιριάζει διότι κλείνω προς τα μέσα κι έχω το σουτ με το δεξί».

- Ενα σχόλιο για τον προπονητή;
«Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Ξέρετε πως είναι περίεργο να μιλάνε οι παίκτες για τον προπονητή τους. Τα βλέπετε και εσείς. Μόνο ένα πράγμα θα πω. Περνάμε καλά στις προπονήσεις. Φωνάζει επειδή τα επίσημα παιχνίδια είναι πολύ κοντά και πρέπει να είμαστε το συντομότερο έτοιμοι».

11/07/2008, 10:18:44
Στο δεύτερο φιλικό
Νωθρός ο Ολυμπιακός, έχασε 2-0 από τη Γκρότσλιν

Κατώτερος των προσδοκιών εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο φιλικό επί Αυστριακού εδάφους, καθώς γνώρισε την ήττα με 2-0 από την πολωνική Γκρότσλιν. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν αργοί στην ανάπτυξη, δεν είχαν έμπνευση για δημιουργικό παιχνίδι και φανέρωσαν αμυντικά προβλήματα. Ατομικά, καλά τα πήγε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες εμφάνισαν αρκετά προβλήματα κυρίως στον δημιουργικό τομέα με ανάπτυξη μόνο από τα αριστερά και τους Λεονάρντο, Τζόρτζεβιτς. Από τα δεξιά, Πάντος και Νηκλιτσιώτης δεν καταφέραν να συνεργαστούν, ενώ δεν υπήρχε και ο παίκτης που θα κρατούσε την μπάλα στο κέντρο.

Ο Όσκαρ που θα μπορούσε να κάνει τέτοιο παρουσιάστηκε φανερά ανέτοιμος. Ο Ισπανός προσπάθησε να περάσει κάποιες κάθετες μπαλιές, οι οποίες όμως δεν του βγήκαν. Από εκεί και πέρα πρόβλημα υπήρξε και στην άμυνα, καθώς στη μια φάση που απείλησε η Γκρότσλιν οι Γκαλίτσιος και Μπράβο δεν συνεργάστηκαν σωστά με αποτέλεσμα ο Ιβανόφσκι να βρεθεί απέναντι από τον Κόβατς και να ανοίξει το σκορ στο 16’.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε πίεσαν για την ισοφάριση, ωστόσο ο Πριζιρόφσκι έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Στολτίδη στο 25' και το φάουλ του ίδιου παίκτη στο 29', ενώ ο Πάντος έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 67' ο Σοϊλέδης έγινε αποδέκτης της μπάλας από τη σέντρα του Γκαλίτσιου, ωστόσο το σουτ του έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ερνέστο Βαλβέρδε άλλαξε τους εννέα από τους ένδεκα παίκτες που ξεκίνησαν το παιχνίδι με τους Μπράβο και Γκαλίτσιο να διατηρούνται μόνο στο παιχνίδι.

Τελικά, όμως, η Γκρότσλιν απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων στο 79', όταν ο Μαγέφσκι εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και έστειλε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, όπου ο Μιχάλσκι την προώθησε στα δίχτυα του Ολυμπιακού, «γράφοντας» το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ. Το λάθος χρεώνεται στον Ντομί, ο οποίος άργησε να βγει πάνω στον παίκτη. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ολυμπιακός δεν δημιούργησε κάποια καλή φάση.

Μοναδικό καλό στοιχείο στα πρώτα είκοσι λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η παρουσία του Αβρααμ Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε αρκετά καλές τοποθετήσεις. Ο υπό δοκιμή Μίκελ Αλόνσο απ' την άλλη δεν έδειξε τίποτα το ιδιαίτερο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κόβατς (46’ Παναγόπουλος), Λεονάρντο (46’ Ντομί), Γκαλίτσιος, Στολτίδης (46’ Αλόνσο), Οσκαρ (46’ Νούνιες), Τζόρτζεβιτς (46’ Σοϊλέδης), Ρ.Μπράβο, Μήτρογλου (46’ Κοβάσεβιτς), Νικλητσιώτης (46’ Σίσιτς), Κατσικογιάννης (46’ Μενδρινός), Πάντος.

ΓΚΡΟΤΣΛΙΝ: Πριζιρόφσκι, Μίναρ, Λαζαρέφσκι (Ζάσατα), Μπακ, Γιοντόβιεκ, Πιέχνιακ (Μιχάλσκι), Ιβανόφσκι (Μάκα), Τελικόφσκι, Λάτο, Μαγέφσκι, Σβιετσέφσκι.

Παπαδόπουλος: «Ετοιμοι όταν πρέπει»

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, παίζοντας για ένα ημίχρονο στην φιλική ήττα 0-2 των πειραιωτών από την Γκρότσλιν και μετά το τέλος του ματς μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα.

«Δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα», είπε ο 24χρονος αμυντικός. «Είναι περίοδος προετοιμασίας. Την κατάλληλη στιγμή η ομάδα θα είναι έτοιμη. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Ο προπονητής είναι πολύ αξιόλογος, ανοιχτός και βρίσκεται πάντα κοντά μας».

Αναφορικά με το αν έχει άγχος να αποδείξει την αξία του, μετά τον ντόρο που έγινε γύρω από την μεταγραφή του από τον Αρη, είπε: «Πίεση πάντα θα υπάρχει. Αλλά με σκληρή δουλειά και ταπεινότητα θα μπορέσουμε όλοι μας να φτάσουμε πολύ ψηλά».

Ο Λεωνίδας Παναγόπουλος είπε από την πλευρά του: «Λογικό ήταν να μην μπορεί η ομάδα να δείξει αυτά που πρέπει. Τα πόδια είναι βαριά λόγω της πολύ δυνατής προπόνησης. Συνεχίζουμε και είμαστε σίγουροι ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν.

«Καινούργιος προπονητής σημαίνει και νέα φιλοσοφία. Δεν είναι διαφορετική η φετινή προετοιμασία. Ξεκινάει μια νέα χρονιά και εγώ κοιτάζω κάθε χρονιά ξεχωριστά. Ο κύριος Βαλβέρδε προσπαθεί να περάσει κάποια νέα στοιχεία στην ομάδα και αυτό θα φανεί στην συνέχεια. Ζητάει πρέσινγκ και του αρέσει το γρήγορο παιχνίδι».

Η ώρα έναρξης με Χετάφε και Σανταντέρ

Οριστικοποιήθηκαν οι ώρες διεξαγωγής των φιλικών αγώνων που θα δώσει η ομάδα του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 31 Ιουλίου και στις 6 Αυγούστου. Τόσο ο αγώνας της 31ης Ιουλίου με τη Χετάφε, όσο και αυτός της 6ης Αυγούστου με τη Ρασίνγκ Σανταντέρ θα αρχίσουν στις 22:00.

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ