ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ιησούς. Υπήρξε ή όχι? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ostria30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
21/06/2005, 11:01:31
Brie Boy,

Εάν μπορούσανε οι Απολογητές να αποδείξουνε τα ερείπια της «Πόλης Ναζαρέτ», δεν θα είχαν αυτά που λέμε καμία σημασία, αν μπορούσαμε να δούμε τα αρχαιολογικά ευρήματα όπως για παράδειγμα στη γειτονική "παγανιστικη" πόλη Σεφορις, τότε όλα θα είχανε λήξει μονομιάς.

Αλλά να που τίποτα σχετικό δεν συμβαίνει!

Αναρωτηθήκανε άραγε όλοι αυτοί ποτέ τους το ΓΙΑΤΙ αφού η Ναζαρέτ και η Σεφορις ήταν τόσο κοντά, η πρώτη δεν αναφέρεται καθόλου και από κανέναν σύγχρονο ιστορικό ή χρονικογράφο, ενώ υπάρχουνε σειρά στοιχείων για την δεύτερη?

Οι απολογητές κατά καιρούς προσπάθησαν να υποβιβάσουν τη Ναζαρέτ, λέγοντας πως ήταν απλά ένα χωριό, ένας οικισμός πιο σωστά. Αλλά τα ευαγγέλια τους διαψεύδουν οικτρά, και αναφέρονται ρητά σε ΠΟΛΗ ΝΑΖΑΡΕΤ, με δική της αγορά, δική της συναγωγή, άρα δεν μπορεί να είναι απλά ένας βουκολικός καταυλισμός.

ΠΟΥ είναι λοιπόν η αρχαία εκείνη συναγωγή? ΠΟΥ είναι η αρχαία αγορά?

Και επίσης, είναι γελοίο να λέμε ότι δεν έπρεπε ή δεν χρειάζονταν να την αναφέρει την Ναζαρέτ η Παλαιά Διαθήκη, διότι ΟΤΙ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΜΕΣΣΙΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΗΤΕΥΤΕΙ!

Πως δηλαδή είχανε την φώτιση οι προφήτες να μιλήσουνε για την Βηθλεέμ και….τους ξέφυγε παντελώς από όλους μια ολάκερη πόλη Ναζαρέτ?? ΠΩΣ είναι δυνατόν να δέχονται τους προφήτες αλλά να παραβλέπουνε ότι κανείς τους και ποτέ δεν μίλησε για κάποιον «Μεσσία Ναζωραίο» αλλά και το ότι το όνομα του θα ήταν καν Ιησούς και όχι Εμμανουήλ???

Είπαμε, το ψέμα κυριαρχεί στον σχολαστικό χριστιανισμό και την σημαία στην χρήση του ψεύδους την σήκωσε πρώτος και καλός ο Παύλος:

«Πράξεις θ΄: 22, Πρoς Ρωμαίoυς γ΄: 7 «Εάν διά τoυ ψεύδoυς μoυ η αλήθεια τoυ Θεoύ κατεδείχθη μεγάλη πρoς δόξαν τoυ, γιατί ακόμη κατακρίνoμαι ως αμαρτωλός;». Α΄ Πρoς Κoρινθίoυς στ΄: 12, θ΄: 19-23, ι΄:23. Β΄ Πρoς Κoρινθίoυς ε΄: 13, ιβ΄: 16, Προς Φιλιππησίους α΄: 15-18.»

Χρειάζονται άραγε σχόλια?

(αλήθεια, ποια ερώτηση εννοείς?)

21/06/2005, 13:25:35
quote:
WWalker:
«Ναι, ο Μελετητής είναι λίγο ιδιόρυθμος μάρτυρας του Ιαχωβά νομίζω. Πρόσφατα πρέπει να είπε ότι έχει απομακρυνθεί από αυτούς.»

Επικοινωνιακό τρικ αγαπητέ μου και τίποτα άλλο.

Τίποτα δεν αλλάζει. Απλά, κατασκεύασε τις δικές του ημερομηνίες «άφιξης» του……δεύτερου στην κατηγορία (δηλαδή του Ιησού….), μιας και δεν είδε φως στις τάξεις που γνώριζε.

Ρε Schwabe, έτσι ειλικρινά τώρα, 1 στο εκατομμύριο ο Στάθης πέφτει μέσα στην ημερομηνία (καθ'ότι το 2012 είναι μια 'καυτή' χρονιά), εσύ τι θα κάνεις; Τι θα λες μετά, "βρε το ζώο, εγώ τον κοροίδευα και μου 'βαλε γυαλιά...";
Ούτε εγώ πιστεύω ότι το 2012 θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία πάντως. Οπότε, αν έρθει το 2012 θα πρέπει να πάω να κρυφτώ!!!

21/06/2005, 14:30:19
WWalker:
«Ρε Schwabe, έτσι ειλικρινά τώρα, 1 στο εκατομμύριο ο Στάθης πέφτει μέσα στην ημερομηνία (καθ'ότι το 2012 είναι μια 'καυτή' χρονιά), εσύ τι θα κάνεις;»

Ούτε στο εκατομμύριο αγαπητέ μου αλλά ούτε και στο δισεκατομμύριο!

Οι παραλογισμοί αυτοί είναι πολύ παλαιότεροι από τον Στάθη, και θα συνεχίσουνε να υπάρχουνε. Απλά, αργότερα, ίσως και ο ίδιος ξανά, θα εμφανιστεί μια άλλη δικαιολογία και…….ξανά προς την δόξα τραβά!!

21/06/2005, 14:43:23
Εμένα πάντως τα ματάκια μου βλέπουνε παγκόσμιο μέσα στην επόμενη τριετία, να παραλογίζομαι και εγώ;
21/06/2005, 15:07:51
Πόσες φορές πρέπει να πω ότι τα κείμενα του Ιώσηπου δεν θεωρούνται ακριβή από τους μελετητές και ειδικά τα κεφάλαια στα οποία αναφέρει τον Ιησού, θεωρούνται εμβόλιμα σε μεταγενέστερους χρόνους από τους Χριστιανούς.

Πάντως το σχόλιο για τα έργα του Ιώσηπου που έβαλα παραπάνω, είναι από Χριστιανικό site (Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας).

WWalker μπα, δεν μου μοιάζει και πολύ. Αλλά μην ξεχνάς ότι μιλάμε για Παλαιστίνιο εκείνης της εποχής. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι;

Για την Ναζαρέτ, έχει ένα καλό άρθρο εδώ
http://www.inisrael.com/tour/nazareth/history.htm

Από το άρθρο.
Τα θραύσματα των αγγείων που βρέθηκαν στις ανασκαφές δείχνουν ότι υπήρχε ένας οικισμός που κατοικείτο συνέχεια κατά την περίοδο 600-900 πΧ. Μετά από αυτά τα χρόνια, υπήρχε μία παύση στον οικισμό μέχρι το 200 μΧ.

Απ ότι βρήκα αλλού, τα ευρήματα της εποχής του Ιησού (συγκεκριμένα από το 37πΧ-70μΧ) είναι μερικοί τάφοι και κάποιες λάμπες λαδιού (6-10 τον αριθμό) που βρέθηκαν μέσα σε αυτούς.

Στο αρχαιολογικό μουσείο της Ιερουσαλήμ υπάρχει και το δωμάτια που είναι αφιερωμένο στα ευρήματα από τις ανασκαφές της Ναζαρέτ.
http://198.62.75.1/www1/ofm/sbf/SBFmsm.html

Τώρα βέβαια, εδώ, θα βρείτε όλα τα hot-spots της εποχής του Ιησού.
http://www.inisrael.com/tour/nazareth/places.htm

Κάτω από την BASILICA OF THE ANNUNCIATION, CHURCH OF ST. JOSEPH CARPENTRY COMPLEX θα δείτε το σπήλαιο του Ευαγγελισμού που λένε ότι χρονολογείται από τον 1ο αιώνα μΧ.

Κάτω από την CHURCH OF STJOSEPH'S CARPENTRY θα δείτε ότι παραδοσιακά υπάρχει το εργαστήριο του ξυλουργού Ιωσήφ της ίδιας εποχής.

Στο SISTERS OF NAZARETH CONVENT, υπάρχει και ο Herodian Tomb πάλι του 1ου αιώνα (αλλά μπορείτε να τον δείτε μόνο με ραντεβού).

Στο ANCIENT SYNAGOGUE & GREEK CATHOLIC CHURCH, που βρίσκεται στην αγορά θα δείτε την αρχαία συναγωγή όπου ο Ιησούς δίδασκε ως νεαρός άντρας.

Στο SOURCE OF MARY'S WELL st. GABRIEL GREEK ORTHODOX CHURCH OF THE ANNUNCIATION, υπάρχει μία κρύπτη του 18ου αιώνα που στεγάζει το πηγάδι ή την πηγή της Μαρίας(Παναγία), που και αυτό χρονολογείται από τον 1ο αιώνα μΧ.

Στο MENSA CHRISTI (Jesus' Table), γνωστό και ως Kniset El-Balta, το τραπέζι του Ιησού, εδώ λέγεται ότι ο Χριστός δείπνησε με τους μαθητές του. Αυτή η Φρατζισκανική εκκλησία στεγάζει μία μεγάλη πέτρα (από το 1860;) την οποία έχουν χαράξει με graffiti προσκυνητές ανά τους αιώνες.

NAZARETH HOSPITAL (E.M.M.S)
KASER EL-MUTRAN
Μία Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία που κτίστηκε το 1862 εκεί όπου παραδοσιακά ήταν το μέρος (of the lady's Fright) που τρόμαξε η Παναγία; (δεν το κατάλαβα ακριβώς).

THE MOUNT OF THE LEAP OF THE LORD (Mount of Precipice)
Το βουνό απ όπου πήδησε ο Ιησούς;
2 χλμ έξω από την πόλη, απ'όπου σύμφωνα με τον μύθο οι άνθρωποι της Ναζαρέτ προσπάθησαν να ρίξουν τον Ιησού στην άβυσσο. Εκεί υπάρχει το Σπήλαιο του Πήδου (πώς αλλιώς να το μεταφράσω;)-ένα από τα πιό σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα στον κόσμο που χρονολογείται πριν από 50,000 χρόνια, και έχουν βρεθεί μέσα 13 ανθρώπινοι σκελετοί και πάνω από 15.000 ευρήματα από την Εποχή του Λίθου.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

21/06/2005, 15:43:35
WWalker:
«Εμένα πάντως τα ματάκια μου βλέπουνε παγκόσμιο μέσα στην επόμενη τριετία, να παραλογίζομαι και εγώ;»

Μωρέ μαζί σου και’γω, αλλά ΜΕ ΤΙ ΥΛΙΚΟ???

21/06/2005, 15:55:27
Για τον Li Chung Yun.

Βρήκα πληροφορίες μόνο στα σχετικά με τις εναλλακτικές θεραπείες sites.

Από αυτά που βρήκα, υποτίθεται ότι το 1933 οι New York Times ανακοίνωσαν τον θάνατό του, στην ηλικία των 256 ετών. Θεωρείται από τις πιό καλά ερευνημένες περιπτώσεις μακροζωίας, αλλά δεν κατάφερα να βρω κάποιο επίσημο σχετικό άρθρο (πχ ιατρικό ή πανεπιστημιακό).

Βρήκα μάλιστα ότι ο καθηγητής Li, δίδασκε βοτανολογία στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου μέσα-έξω για 200 χρόνια! Και επίσης ότι σε ηλικία 100 ετών πήρε ειδικό βραβείο για την προσφορά του από το κράτος και ότι στα 200 του έδωσε μια σειρά 28 ομιλιών στο πανεπιστήμιο του Sinkiang.

Ομως ένας κινέζος που απάντησε στο σχετικό κείμενο, είπε ότι το πανεπιστήμιο Xingjiang ιδρύθηκε το 1941 (δηλ μετά τον θάνατό του).
Και απ ότι κατάφερα να βρω και γω, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου στο οποίο υποτίθεται ότι μπαινόβγαινε ως καθηγητής για 200 χρόνια, ιδρύθηκε το 1898 (τότε που ήταν ας πούμε ήταν ήδη 221 ετών).

Μεγάλο μπέρδεμα!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

21/06/2005, 16:03:09
Ostria:
«Τα θραύσματα των αγγείων που βρέθηκαν στις ανασκαφές δείχνουν ότι υπήρχε ένας οικισμός που κατοικείτο συνέχεια κατά την περίοδο 600-900 πΧ. Μετά από αυτά τα χρόνια, υπήρχε μία παύση στον οικισμό μέχρι το 200 μΧ.»

Το θέμα είναι ότι, πέραν του γεγονότος ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΝΑΖΑΡΕΤ, κανένας απολύτως αρχαιολόγος δεν αποδίδει τα λιγοστά ευρήματα στην υποτιθέμενη «Πόλη Ναζαρέτ» των ευαγγελιστών της Καινής Διαθήκης.

Ο Ιώσηπος για παράδειγμα, σχολιάζει και αναφέρει 45 πόλεις ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ, αλλά πουθενά δεν εντοπίζει μια πόλη ή έστω και χωριό Ναζαρέτ. Εξάλλου, ας μην ξεχνούμε ότι η Κ.Δ. μιλάει για ΠΟΛΗ Ναζαρέτ και όχι για λίγα διάσπαρτα σπίτια.

Το μόνο που αναφέρει ο Ιώσηπος, είναι ένα χωριό με το όνομα Japha (Yafa, Japhia), το οποίο και βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο νοτιοδυτικά της σημερινής Ναζαρέτ.

Για να μην κουράζω όμως, η παρακάτω σελίδα έχει συγκεντρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τα οποία και αποδεικνύουνε τόσο τα εμβόλιμα «στοιχείỨτων επίδοξων «ερευνητών» (όπως π.χ. η δήθεν επιγραφή που βρέθηκε!) όσο και την πλήρη ιστορική ανυπαρξία της Ναζαρέτ που επινόησαν οι γραφιάδες της Καινής Διαθήκης.

Τώρα, θα μου πείτε τι στα κομμάτια πάνε και προσκυνάνε οι πιστοί στους Άγιους τόπους? Ε αυτό μάλλον θα πρέπει να το αναζητήσουνε στις φιλοδοξίες της Ελένης και του γιόκα της Κωνσταντίνου!!

http://www.jesusneverexisted.com/nazareth.html

filosofos3Μέλος
21/06/2005, 18:39:52
Αχ ρε Όστρια ...βλέπεις μπερδέμματα εκεί που δεν υπάρχουν. Το Πανεπιστήμιο του Xinjiang μπορεί να ιδρύθηκε ΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ τότε που λέει ο κινέζος , δηλαδή μετά του θάνατο του Λι, αλλά υπήρχε πιο πριν υπό άλλη μορφή. Το 1941 ήταν στη μέση του πολέμου! Τότε θα έφτιαχνάν πανεπιστήμιο εκ του μη όντος; ΕΝ ΩΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ; Μόνο αν ήδη υπήρχε ως σχολή , αυτοκρατορική σχολή, η οποία μετονομάστηκε πανεπιστήμιο μπορούσε να γίνει αυτό. Επίσης για φαντάσου ολλόκληρη Κίνα και δεν είχε μέσα στο Πεκίνο, την πόλη του αυτοκράτορα, ως το 1898 πανεπιστήμιο; Και τη μεγάλη αυτοκρατορική εγκυκλοπαίδεια που έχει τεράστιο πλούτο πληροφοριών που την έφτιαχναν; Σε κομμωτήριο;

Απλά τότε πήρε τη σύγχρονη μορφή στον τύπο των δυτικών πανεπιστημίων.

Αλλα το θέμα αυτό είναι άσχετο με το παρόν τόπικ νομίζω.
ΚΑι για να πάμε στα σχετικά:

quote:
Πόσες φορές πρέπει να πω ότι τα κείμενα του Ιώσηπου δεν θεωρούνται ακριβή από τους μελετητές και ειδικά τα κεφάλαια στα οποία αναφέρει τον Ιησού, θεωρούνται εμβόλιμα σε μεταγενέστερους χρόνους από τους Χριστιανούς.

Εδώ κάνεις λάθος ή μάλλον δε στα είπανε καλά!!!
Mόνο η παράγραφος που λέει ότι "αυτός ήταν ο Χριστός" θεωρείται εμβόλιμη , όχι όλα τα υπόλοιπα, όπως η αναφορά στον " Ιάκωβο τον αδελφό του Ιησού του λεγομένου Χριστού".

Ποιοί είναι αυτοί οι μελετητές που επικαλείσαι όταν το πανεπιστήμιου που έχει συνεχίζει το πρόγραμμα TLG θεωρεί μόνο ένα εμβόλιμο , όπως είπα πιο πάνω;

Ποιοί είναι αυτοί οι μελετητές; Μήπως από τους "ν" μελετητές , ας πούμε 100 σε αριθμό, διαλέγουμε εκείνους που μας συμφέρουν (πχ 2-3), ανεξαρτήτως λογικής συνέπειας των λεγομένων τους (πχ 2-3);

Και τι αξία έχει η θεωρία ενός "μελετητή" αν δεν είναι ανταποκρίνεται
στη ΛΟΓΙΚΗ που οφείλουμε να έχουμε τουλάχιστον ως ανθρώπινα όντα;
Απο θεωρίες ...να φαν κι κότες! Δεν προφταίνουμε να ακούμε ηλιθιότητες και φαντασιοπλησίες που βγαίνουν είτε από τα προβληματικά μυαλά όλων αυτών που στηρίζονται μόνο στον τίτλο τους (που ένας Θεός ξέρει πως και γιατί τον απέκτησαν), είτε από διεστραμμένου νόες στρατευμένους στην υπηρεσία των εντολοδοτών τους και όχι της αλήθειας. Όχι από λογική ανάλυση των δεδομένων.

Επιστήμονες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Το να δηλώνει κάποιο site χριστιανικό δε σημαίνει ότι είναι, αλλά και να είναι δε σημαίνει ότι είναι αλάνθαστα όσα γράφονται εκεί.
Συμφωνείς ή διαφωνείς και σε αυτό;

Εσύ πως υιοθετείς τα πάντα οπουδήποτε τα βρίσκεις;

Ποια είναι τα κριτήριά σου προκειμένου να δεχτείς αυτό που λέει κάποιος;

Μου είπες ότι έχεις διαβάσει ότι παρουσιάζεις εδώ αλλά κατ' επανάληψη βλέπω το αντίθετο! Πχ στον κατάλογο με τους συγγραφείς των οποίων τα έργα είμαι βέβαιος ότι δεν είχες διαβάσει και ούτε τώρα θα έχεις διαβάσει, διότι δεν κυκλοφορούν καν αρκετά από αυτά αλλά και επειδή για αρκετούς από αυτούς δεν έχει διασωθεί τίποτα!

Πχ ο Ιούστος Τιβεριεύς που αναφέρεις σε ένα σημείο είναι ο συστρατηγός του Ιώσηπου!!! και τον έχεις μεταξύ αυτών που δεν έχουν γράψει τίποτε για το Χριστό ενώ δε σώζεται κανένα έργο του!!!
Έχεις και προφητικές-μαντικές ικανότητες έτσι δεν είναι αφού ξέρεις και τα έργα του από τα οποία δε σώθηκε κανένα

Άλλο: Ο Διων Προυσσεύς που αναφέρεις στους πρώτους και ο δίων Χρυσόστομος (προς το τέλος) είναι το ίδιο πρόσωπο!!!

Και περιμένεις να γνώριζε από την Προύσσα τι γινόταν στο Ισραήλ;;;;

Όσο ψάχνω αυτό τον κατάλογο τόσο γελάω με την βιασύνη που διακατέχει όσυς θέλουν να αποδείξουν ότι δεν υπήρξε ο Χριστός και με τις παράλογες κινήσεις που κάνουν όταν τους βγαίνουν μπροστά τους οι αποδείξεις!!! Είτε εμβόλιμα θα χαρακτηρίσουν τα χωρία που αναφέρονται στο Χριστό, είτε αναξιόπιστους θα χαρακτηρίσουν τους χριστιανούς και τους μη χριστιανούς που τον αναφέρουν, είτε θα αναζητούν αποδείξεις εκεί που είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχουν (όπως σε μαθηματικά και αστρονομικά έργα του θέωνa και του Πτολεμαίου που τους περιλαμβάνεις στον κατάλογό σου) ...
Οτιδήποτε...
Έτσι από τους 25 αν θυμάμαι καλά πέσαμε στους 21 γιατί έχουμε ταυτότητα προσώπων σε δύο, του Ιούστου δεν έχει σωθεί τίποτε και των Θέωνα και Πτολεμαίου τα έργα δεν είναι δυνατό να περιέχουν μαρτυρίες για το Χριστό επειδή είναι αποκλειστικά μαθηματικά και αστρονομικά.

Έχω βρει και μερικούς επ΄θισης άσχετους γιατί άλλος έγραψε μια γραμματική μόνο ,άλλος έγραψε κάτι αλλά δε σώθηκε τίποτε κλπ αλλά θα τα παρουσιάσω ολοκληρωμένα όταν τελειώσω με όλους ή τουλάχιστον με ένα μεγάλο μέρος τους.

Έτσι για να δεις τι κουτόχορτο σας ταΐζουν οι καθοδηγητές σας...

Όλα είναι τέλεια

21/06/2005, 21:11:18
quote:

Το θέμα είναι ότι, πέραν του γεγονότος ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΝΑΖΑΡΕΤ, κανένας απολύτως αρχαιολόγος δεν αποδίδει τα λιγοστά ευρήματα στην υποτιθέμενη «Πόλη Ναζαρέτ» των ευαγγελιστών της Καινής Διαθήκης.

Βάλε και ποιοί ήταν οι πρώτοι αρχαιολόγοι που έκαναν τις ανασκαφές...

quote:

Τώρα, θα μου πείτε τι στα κομμάτια πάνε και προσκυνάνε οι πιστοί στους Άγιους τόπους? Ε αυτό μάλλον θα πρέπει να το αναζητήσουνε στις φιλοδοξίες της Ελένης και του γιόκα της Κωνσταντίνου!!

Μα δεν σου κάνει εντύπωση ότι ενώ δεν υπάρχουν γενικά αρχαιολογικά ευρήματα, αυτοί έχουν βρει τα πάντα;! Το σπήλαιο του Ευαγγελισμού, το εργαστήρι του Ιωσήφ, το τραπέζι που δειπνούσε ο Ιησούς με τους μαθητές, την συναγωγή όπου δίδασκε μικρός, την πηγή απ όπου έπαιρνε η Παναγία νερό...

-Arthur C. Clarke-