- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
απλα δεν μπορω να τα πιστεψω και η αποψη μου ειναι ξεκαθαρη , αποτελουν αποψεις ανθρωπων που ειχαν αγνοια για τον κοσμο μας , τιποτα παραπανω τιποτα παρακατω δεν λεω ...
Ακριβώς όπως εσύ τώρα, έχεις άγνοια και παίρνεις επάξια την θέση τους σε αυτόν τον κύκλο που κάνουμε.
Edited by - alex22 on 11/02/2010 09:42:45
Και φυσικά, κάθε λάθος, είναι λάθος....
quote:
Κάποιοι άλλοι,αγαπητέ μου elo, αν και σταυρώσανε,σφάξανε, δλοφονήσανε,ακόμη και τα παιδιά τους,συγγενείς τους,αλλά, δεν μετανοιώσαν....Δεν είναι καλύτερο αυτό που έκανε ο χριστιανισμός, που ούτως, ή άλλως, εκτός αυτού του ατυχέστατου, ή και μεθοδευμένου περιστατικού, δεν υπάρχει άλλο στην ιστορία του;
Και φυσικά, κάθε λάθος, είναι λάθος....
Δηλαδή για να καταλάβω και εγώ, την Υπάτια ποιοί την δολοφόνησαν?

Θα δικάσουμε;....Κανένα σταυρο να ετοιμάζουμε...καλού κακου;...
Ο Θεός δεν είναι υλικός ούτε και "μένταλιστ". Άρα ούτε είναι "ορατός" από καμία ανθρώπινη συσκευή όσο προηγμένη και να είναι αυτή ούτε και θέλει (αν και μπορεί) να γίνει ορατός γιατί δεν κάνει επίδειξη δύναμης. Δε θέλει να εξαναγκάσει τον άνθρωπο. Άρα είναι λάθος να γίνεται πείραμα για να βρει το Θεό. Για αντίστοιχους λόγους είναι άκυρο να γίνει πείραμα για να εντοπίσουμε την κόλαση, τον παράδεισο, την ψυχή κτλ. Υπάρχουν "πειράματα" και πειράματα. Ξέρεις τι σημαίνει τυφλό πείραμα; τι σημαίνει στατιστική επεξεργασία του πειράματος; Τι σημαίνει σφάλμα μέτρησης; Πού οφείλεται; Το ότι μελέτησε κάποιος κάποια διαδικασία που τη βάφτισε "πείραμα" δε σημαίνει ότι είναι δεκτά τα πορίσματα του.
Έχεις ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος αντίληψη της επιστήμης που πιθανότατα πηγάζει από την πλήρη άγνοια του τι είναι επιστήμη. Δεν είναι ένα σύστημα μύθων που συμφωνήσαμε να πιστεύουμε για να τη "σπάσουμε" στους άλλους. Είναι ένα σύστημα γνώσης διαρκώς αυξανόμενης που όμως διαθέτει μηχανισμούς διάψευσης και επιβεβαίωσης των πειράματων. Αν θεωρείς ότι κάτι δεν είναι αλήθεια πολύ ευχαρίστως κάνε ένα πείραμα και απόδειξε το. Πίστεψε με, αν το κάνεις σωστά, θα γίνει δεκτό. Μέχρι τότε έχεις απλώς ένα επιχείρημα άρνησης του κύρους της επιστήμης δηλαδή πρακτικά καθόλου επιχειρήματα.
Τρέχαγυρευε, πήγαινες καλά, τα βρίσκαμε και πάλι μου τα χαλάς. Γιατί; Τι σχέση έχει έχουν τα πάλσαρ με το Θεό; Περιστρεφόμενα άστρα νετρονίων αποδεικνύουν ότι υπάρχουν αόρατες δυνάμεις; Ναι υπάρχουν οι μαγνητικές που το περιστρέφουν...άλλες δεν έχουν διαπιστωθεί
Το πείραμα της Φιλαδέλφειας ΑΝ είναι αληθινό απόσο ξέρω βασίζεται σε προωθημένες επιστημονικές θεωρίες περί καμπύλωσης του χωροχρόνου, σκωληκότρυπων, ηλεκτρομαγνητικών πεδίων κτλ κτλ. Πολύ δύσκολα για ακόμα και για επιστήμονες δηλαδή.Πρώτον δεν υπάρχει περίπτωση να κατανοήσει ο μέσος άνθρωπος το επιστημονικό περιεχόμενο του πειράματος.Σε κάθε περίπτωση δε νομίζω κανένας να προσευχήθηκε για να εξαφανιστεί το πλοίο. Κάτι μηχανήματα βάλανε.
Η τηλεπάθεια έχει ένα μικρό έρισμα άλλα όχι τίποτα τρομερό. Έχει υπόψιν σου όμως ότι το γεγονός ότι δεν ασχολούνται πλέον δείχνει ότι βγάλανε όχι και τόσο σπουδαία αποτελέσματα. Το ότι ασχολήθηκαν δείχνει ότι οι "κακοί" επιστήμονες έχουν ανοιχτό μυαλο. Όμως το γεγονός του πειραματισμού δεν επιβεβαίωνει το ελεγχόμενο φαινόμενο. Υπάρχουν πειράματα που αποδεικνύουν ότι κάτι δε συμβαίνει. Δεν υπάρχουν μόνο θετικά πορίσματα. Χρόνια πριν πολλοί επιστήμονες προσπαθούσαν να βρουν τον "αιθέρα" αλλά απέτυχαν παταγωδώς. Καταλήξαμε στο ότι δεν υπάρχει αιθέρας. Άρα το ότι πειραματίστηκαν είναι ένα μέρος της αλήθειας. Το ότι πειραματίστηκαν και ότι μάλλον ΔΕ βρήκαν τίποτα αξιόλογο είναι πιο κοντά στην αλήθεια.
Αν αυτά τα πειράματα "αποδεικνύουν" τις αόρατες δυνάμεις τότε δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις αόρατες δυνάμεις
Επίσης θα ήθελα να πω ότι ο χριστιανισμός ναι μεν έχει αξίες και μιλάει για αγάπη, γεγονός που με κάνει να τον αντιμετωπίζω με θετικό μάτι ΑΛΛΑ οι πολλοί(ενοχλητικά και υπερβολικά πολλοί) "χριστιανοί" έχουν κάνει απαίσια εγκλήματα. Ακόμα και τον Άγιο Νεκτάριο κυνηγούσαν κάποιοι "χριστιανοί",που ήταν σωστός χριστιανός, η Υπατία που ήταν και "αιρετική" στα μάτια τους θα γλύτωνε; Ο ίδιος ο Χριστός έχει σχολιάσει ότι υπάρχουν "άνθρωποι του Θεού" που είναι πολύ μακριά από τον λόγο του στην πραγματικότητα και τους παρομοίασε με τάφους. Το είπε για τους φαρισαίους, αλλά έχουμε ακόμα και σήμερα φαρισαϊσμό.Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τους Χριστιανούς. Γιατί μια φαινομενικά ιδανική θρησκεία έχει τέτοια άτομα στους κόλπους της.
Πρίν απο κάθε ιδιότητα με την οποία περιβάλλεται ο κάθε άνθρωπος ...υπάρχει ο άνθρωπος και κάθε τι απολαμβάνει του νοηματικού περιεχομένου της αντίληψής του ...
Οι άνθρωποι ξεκινούν το ταξίδι της ζωής και απαιτούν να επικοινωνήσουν με τους υπολοίπους συνανθρώπους τους και ενώ δεν έχουν "κατακτήσει" το προαπαιτούμενο γι'αυτό...την επικοινωνία με τον εαυτό τους τον ίδιο!
Και είναι αυτό , το οποίο αποτελεί τροχοπέδη σε όποια προσπάθεια και επιδιωξή τους ... το ότι δεν υπάρχει -δηλαδή- επικοινωνία με τον ίδιο τους τον εαυτό και είναι αυτό -επίσης- που αίρει την αρμονία εντός του ιδίου του ανθρώπου και στην συνέχεια -αναπόδραστο αποτέλεσμα και απολύτως φυσιολογικό ...μολονότι όχι επιθυμητέο- την μη επίτευξη οποιασδήποτε ουσιαστικής επικοινωνίας με τους υπολοιπους συνανθρώπους τους , με τα συνακόλουθα αποτελέσματα..!
Καθένας βλέπει τα πράγματα -τα συμβαίνοντα- και τα αξιολογεί και τα εμηνεύει με τον δικό του τρόπο σκέψεως και μέλλεται να δούμε που και σε ποιές κρυφές πτυχές του ανθρώπινου ψυχισμού και της κοινωνίας βρίσκεται το "σωστό και το αποφέρον" και που όχι...
Όσο όμως θα είμαστε σφιχτά δεμένοι και εναγκαλισμένοι απο και σε επιμέρους άρματα ιδεολογιών κλπ...πολύ δύσκολο έως ανέφικτο μπορώ να δώ κάτι τέτοιο..θα πρέπει να μπορέσουμε κάποια στιγμή να αποστασιοποιηθούμε για να μπορέσουμε να δούμε ευρύτερα και με πιο διεισδυτική ματιά τα πράγματα..!
Ίσως τότε , να ορίσουμε τον ερχομό μιας νέας κοινωνίας ανθρώπων ...καλύτερων για τον εαυτό τους και για το περιβάλλον τους...
Το πως εντυπώνουμε κάθε τι , διαδραματίζει κυρίαρχο και σημαίνοντα ρόλο και στο τι....αλλα και στο πως , διατυπώνουμε την σκέψη και τον λόγο μας..!
Αλλα και το πώς εντυπώνουμε είναι άρρηκτα συνδεδεμμένο με το εν γένει ψυχολογικό πρότσες ενός-εκάστου υποκειμένου άνθρωπος ....
Φλυάρισα για μια ακόμα φορά , μα ήθελα να πώ και γώ κάτι και επέλεξα το δικό σου πόστ...
Απόψεις..!
![]()
soul
quote:
Έχεις ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος αντίληψη της επιστήμης που πιθανότατα πηγάζει από την πλήρη άγνοια του τι είναι επιστήμη. Δεν είναι ένα σύστημα μύθων που συμφωνήσαμε να πιστεύουμε για να τη "σπάσουμε" στους άλλους. Είναι ένα σύστημα γνώσης διαρκώς αυξανόμενης που όμως διαθέτει μηχανισμούς διάψευσης και επιβεβαίωσης των πειράματων. Αν θεωρείς ότι κάτι δεν είναι αλήθεια πολύ ευχαρίστως κάνε ένα πείραμα και απόδειξε το. Πίστεψε με, αν το κάνεις σωστά, θα γίνει δεκτό. Μέχρι τότε έχεις απλώς ένα επιχείρημα άρνησης του κύρους της επιστήμης δηλαδή πρακτικά καθόλου επιχειρήματα.
Κάνεις λάθος,έχω σωστή αντίληψη της επιστήμης,μπορώ να την διερευνήσω σε βάθος και μπορώ να καταλάβω πράγματα που εσύ ουτε κάν τα φαντάζεσαι,
απο την επιστήμη εξάλου οδηγήθηκα στον εσωτερισμό,έκανα το βήμα δέν έμεινα στάσιμος.
quote:
Το πείραμα της Φιλαδέλφειας ΑΝ είναι αληθινό απόσο ξέρω βασίζεται σε προωθημένες επιστημονικές θεωρίες περί καμπύλωσης του χωροχρόνου, σκωληκότρυπων, ηλεκτρομαγνητικών πεδίων κτλ κτλ. Πολύ δύσκολα για ακόμα και για επιστήμονες δηλαδή.Πρώτον δεν υπάρχει περίπτωση να κατανοήσει ο μέσος άνθρωπος το επιστημονικό περιεχόμενο του πειράματος.Σε κάθε περίπτωση δε νομίζω κανένας να προσευχήθηκε για να εξαφανιστεί το πλοίο. Κάτι μηχανήματα βάλανε.
Αυτό το πείραμα βασίστηκε στην θεωρία του Αινσταιν για το ενοποιημένο πεδίο,και στον Τέσλα για της ηλεκτρομαγνητικές συσκευές που τοποθέτησε.
Κανένας δέν είπε οτι προσευχήθηκε κάποιος,γιατί το πάς εκεί? Υπάρχουν νόμοι που δέν ξέρουμε, δέν υπάρχει μαγεία,αυτό το καταλαβαίνεις?
Υπάρχουν πάρα πολλές αποδήξεις και για αυτό το πείραμα(εξάλου για ποιόν λόγο να βγεί ένα τέτοιο παραμύθι ρε τενεκέδες),αλλά οι τυφλοί δέν μπορούν να δούν ο,τι και να τους φέρεις.
Σας χρειάζεται επιγόντως μια θεραπεία απο την πλύση εγκεφάλου του σχολείου( το πνευματικό ευνουχιστήριο).
Edited by - alex22 on 11/02/2010 17:52:53
Φυσικά δεν αναφέρθηκες ούτε στα πειράματα τηλεπάθειας, τηλεκίνησης και άλλα, που έχουν γίνει, ουτε για μέντιουμ, με επίσημα πειράματα,ούτε ότι άλλο, που ενισχύει την θέση αυτή....
Αλλά,αγόρι μου πως θα γινει κάποιοι εδώ μέσα, να καταλάβετε ότι οι έννοιες υπάρχουν και δεν δημιουργούνται;Ότι δεν υπάρχουν επειδή τις εγκρίνεις εσύ, εγώ, ή όποιος άλλος;
Επιτέλους,θα κανουμε κάποιον διάλογο, ή απλά κάποιος πρέπει να βγει
ωραίος και κάποιος λάθος;Είναι βαρετό, πια...
Καλά για τον Άλεξ22, προφανώς η θεραπεία που συστήνει,είναι η επιλογή του...Διάλεξε άλλο ευνουχιστήριο αυτός..Τι όλοι στο ίδιο;.....
Τα χάπια μου τα ρόζ!!!!!
Περί προέλευσης,λοιπόν, παιδιά,του ανθρώπου,έχουμε κάτι ριζοσπαστικά αντιθετο με την Αγία Γραφή;Όχι....Αλλα,δεν μπορεί τώρα, ο χριστιανισμός, να ειναι εντάξει και ενημερωμένος σωστά....Με τον καημό θα μεινετε,....Κι η επιστήμη, θα γυρίσει στον Θεό, όλη σιγά σιγά....Να δούμε μετά τι θα κάνουν, όσοι την υποστηριζουν....
Για το πείραμα της φιλαδέλφειας απαντούσα στον τρέχαγυρευε που αναφέρθηκε σε πείραμα φιλαδέλφειας και τα έμπλεξε μέσα όλα από πνευματικές οντότητες μέχρι αστέρες νετρονίων. Και εσύ ουσιαστικά συμφωνείς μαζί μου ότι ήταν καθαρά επιστημονική και όχι μεταφυσική η φύση αυτού του γεγονότος.
Μην κοιτάς μόνο ότι ξέρεις εσύ..Έχει κι άλλες διαστάσεις η γνώση αλλά και τα συγκεκριμένα πειράματα, έγιναν και γι άλλο λόγο...Ψάξε το...
Τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζεται ο Κάρλ Άλλεν εκ των ενορχηστρωτών του πειράματος...Κι αυτό λέει πολά επιης, αλλά πρέπει να μπορεί να τα συνδιάσει κανεις...Μπορείς;
quote:
Αυτό που άνετα μπορώ να σου πω φιλε μου,είνια ότι το πείραμα της Φιλαδέλφειας, ειχε σχέση με ....UFO και άλλα οντα και κασταστάσεις μεταφυσικού, υπερφυσικού και εξωφυσικού ...
Σχολίασα αυτή σου την πρόταση. Γιατί τα στελθ είναι άσχετα παρακαλώ;
Το πείραμα τη Φιλαδέλφειας γιατί υποτίθεται ότι έγινε; Για να μπορούν να τρώνε όλοι οι λαοί και να μην πεινάει κανένας ή για να έχουν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ένα ακόμα όπλο. Και σε ρωτάω, ένα τόσο ισχυρό όπλο γιατί μένει αχρησιμοποίητο αφού υπάρχει και χρησιμοποιούν "συμβατικές" τεχνολογίες. Την πυρηνική βόμβα που είναι επίσης πανίσχυρο όπλο την έριξαν για να κάνουν επίδειξη δύναμης. Αν υπήρχε τέτοια τεχνολογία γιατί δε χρησιμοποιήθηκε στον κόλπο των Χοίρων και στο Βιετνάμ όπου ο αμερικανικό στρατός ηττήθηκε;
Το ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει η επιστήμη το έχω γράψει κάμποσα ποστ πιο πίσω. Και ΟΧΙ δεν είναι κάθε πόνημα του πνεύματος επιστήμη, δυστυχώς ή ευτυχώς. Το "επιστήμνη είναι πνευματική άσκηση" είναι ελλιπής ορισμός.

Κατ'αρχάς φίλε Άλεξ , θα μου επιτρέψεις να σου πώ -όχι να σου υποδείξω , αυτό δεν μπορώ εγώ τουλάχιστον διότι είμαι σε ανάλογη θέση να το κάνω- ότι με κοσμητικά επίθετα τύπου "τενεκέδες" δεν μπορεί να ακουσθεί οτιδήποτε λές , ακόμα και αν αυτό είναι πέρα για πέρα σωστό.!
Βαγγέλη , το πάς απο δώ ...το φέρνεις απο κεί και τσούπ πάντα το τοποθετείς εκεί που σου αρέσει , δηλώνεις ότι η αλήθεια είναι παντού και μετά εστιάζεται μόνο στην αγία γραφή και στην καινή διαθήκη..!
Απο δώ η αλήθεια ...απο κεί η αλήθεια...εδώ ο παππάς , εκεί ο παππάς που είναι η αλήθεια και ο παππάς..?
Κάπως έτσι πάει το πράμα!
Πιστεύω , ότι βιωματικού χαρακτήρα πεποιθήσεις -πιστεύω- εν προκειμένω θρησκευτικές πίστεις που δεν μπορούν -όπως δεν μπόρεσαν να αποδειχθούν- προσπαθούν να ευτελίσουν επιστημονικά ευρήματα και πρόοδο για ευνοήτους λόγους ....
Η αλήθεια η μια βρίσκεται στην καρδιά...και η άλλη στην λογική και τα δυό αποτελούν αλήθειες , όλα τ'αλλα αποτελούν προσωπικές ανάγκες του κάθε ανθρώπου και η παραβολή της σπηλιάς του Πλάτωνα -έχω την αίσθηση- ότι είναι πιο επίκαιρη απο ποτέ...
Παραβολή ... τι μου θυμίζει άραγε?
Και μια και πολλές φορές ο Πλάτωνας αναφέρθηκε απο αρκετούς φίλους συνδίκτυους , ας ξαναθυμηθούμε κάποια απο τα λεγόμενά του...
"Η λογική επιδιώκει τη σοφία , η θέληση πρέπει να δείχνει θάρρος και ο πόθος πρέπει να δαμάζεται...για να μπορεί ο άνθρωπος να έχει μέτρο!"
Αυτά τα είχε πεί ο Πλάτωνας...!
soul
Και φίλε μου, ο Πλάτωνας είπε πολλά καλά, δεν αμφέβαλλε ποτέ κανείς γι αυτο.....Το παρα πέρα, που ενδιαφέρει τον σημερινό άνθρωπο,είναι που συζητάμε αν καλύφθηκε και καλύπτεται, απο τα ισχύοντα δεδομένα του ανθρώπου,όπως η Αγία Γραφή, την οποία διαπραγματευόμαστε, επίσης, εδώ...
Και απορρίπτεις έτσι με τη μία την θεωρια της...σχετικότητας, αγαπητέ μου elo;.....Πολλές φορές, έχω δει, ένα μονοπατι, που πήγαινε αλλού, αλλά με την κατάλληλη παρέα, έφτασε εκεί που όλοι χαρήκαν...Κάτσε να δείς, αν δεν υπάρξουν καταιγίδες, που πάει καμιά φορά το απλό πράγμα....
Αγαπητέ μου IndustrialAngel, δεν προσέχεις τι διαβάζεις,δεν είπα ότι τα στέλθ έιναι ασχετα, αλλά, ότι δεν είναι άσχετα...Η φιλοσοφία που διέπει την σημερινή επιστήμη και κοινωνια,είναι ενδεικτική των απαντήσεων σε όσα ρωτάς...
Κάποτε, ο Χριστός, είχε πει στους τότε ειδήμονες...: "Τυφλοί, βλέπετε τα σημεία των καιρών και δεν συννείτε;....Σείς δεν ξέρετε πότε ειναι καιρός σποράς και ποτε οργώματος;".....
Το ίδιο ποιείτε και στην ζωη σας, λεω εγώ....
Όσο για την επιστήμη, πρέπει κάποτε να καταλάβεις ότι είναι εργαλείο, που διορθώνεται...Δεν είναι θεός....