- Νέα Ακρόπολη... Νο.1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Έτσι ακριβώς λειτούργησα και με το δόλωμα και με τη φάκα.
Εκεί που κάνεις λάθος είναι στο ότι έβγαλες το συμπέρασμα πως συνεργάστηκα με τον Κουκου1. Η όλη ιστορία, απλά εξελίχθηκε όπως ακριβώς την φανταζόμουνα…Ο κουκου 1 , απλά προέκυψε.
Το ζητούμενο για μένα είναι να ανοιχτεί ένας ειλικρινής διάλογος με τους ανθρώπους της ΝΑ , για το καλό όλης της κοινωνίας μας. Δυστυχώς όμως, αυτοί τον αποφεύγουν, όπως λένε οι χριστιανοί…όπως ο διάβολος το λιβάνι!.
Συμφωνώ , επίσης, απόλυτα με αυτά που λες…
<<Σαφώς όποιος ενδιαφέρετε να μάθει, να μείνει στο θέμα !
Αλλα ΜΟΝΟ για κουβέντα περι ΝΑ
οι λοιποί καλο θα ειναι να αποχωρήσουν απο το θεμα
μια και "κάποιοι" ξέρουν καλα τη δουλειά που τους έχουν αναθέσει..
και ειναι λιγάκι "άθλιο" το θέαμα στις αναρτήσεις (μας)>>
Αυτό μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό που λες << ξέρουν καλα τη δουλειά που τους έχουν αναθέσει.. >> Τι ακριβώς εννοείς ?
Όσο τώρα για το…<< λιγάκι ¨άθλιο ¨>>, νομίζω πως είσαι πολύ ευγενικός και γι αυτό πολύ επιεικής.
πρώην αρχηγός ΝΑ Θεσσαλονίκης
και δεν εχει και νόημα ,
είναι στη γενικότερα "λανθασμένη" (κατ'εσε) άποψη που έχω σχηματίσει.
Αλλα μην ασχολείσαι με αυτά ...
μερικά μέλη έχουν διατυπώσει ορισμένα ερωτήματα
όπως ο Εαρινός στο προηγούμενο φύλο
ξεκίνα απο αυτα ,
κάντε ενα ευρύ διάλογο , και γιατί οχι δίνοντας εσυ το παράδειγμα
δεν χρειάζονται εμπρηστικές ατάκες,
ετσι κι αλλιώς μπήκες εδω για να μιλήσεις για τα λάθη της οργάνωσης οπου μετείχες,
καν το ...

Επίσης, ως γνωστό, διεξάγονται πιο "χαλαρές" συζητήσεις στον χώρο "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού" (για τα παλαιότερα Μέλη των Forums) οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν, κατά περίσταση, και κάποιες ευρύτερες ή/και ιδιαίτερες επικοινωνιακές ανάγκες.
Αναγκαζόμαστε να επιστήσουμε την προσοχή καθώς έχουμε δει τελευταίως να επαναλαμβάνεται συχνά αυτό το φαινόμενο και μάλιστα κάποιες φορές από τα ίδια Μέλη. Ας προσπαθήσουμε όχι να εξαφανίσουμε κάθε τέτοια "εκτροπή" (το οποίο θα ήταν αφύσικο) αλλά να αποφύγουμε την όποια παγίωση. ![]()
![]()

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.
----------------------
quote:"Κι αν ακόμη φονεύση κάποιος κατά το θέλημα του Θεού, ο φόνος αυτός είναι από κάθε φιλανθρωπία καλύτερος, ενώ αν κάποιος από λύπη δείξει ευσπλαχνία και φιλανθρωπία, παρά το θέλημα του Θεού, θα μπορούσε η φειδώ αυτή να αποβή πιο μιαρή από οιοδήποτε φόνο"
<< ακόμα και το να σκοτώσει κανείς μπορεί να είναι μια πράξη αγάπης, σταματώντας τη δράση ενός αδελφού που έχει παρεκκλίνει, τουλάχιστον σ΄αυτόν τον κόσμο, και γλυτώνοντας πολλούς από περισσότερα βάσανα και οδύνες>> Λιβράγκα Σπόροι φωτός 1989
Ι. Χρυσόστομος 1500 χρόνια πριν. (χριστιανός άγιος)
Ταιριάζουν ή μου φαίνεται βρε παιδιά;
Βρε βρε συμπτώσεις...

Edited by - Αίολος on 02/12/2011 09:33:37
quote:quote:"Κι αν ακόμη φονεύση κάποιος κατά το θέλημα του Θεού, ο φόνος αυτός είναι από κάθε φιλανθρωπία καλύτερος, ενώ αν κάποιος από λύπη δείξει ευσπλαχνία και φιλανθρωπία, παρά το θέλημα του Θεού, θα μπορούσε η φειδώ αυτή να αποβή πιο μιαρή από οιοδήποτε φόνο"
<< ακόμα και το να σκοτώσει κανείς μπορεί να είναι μια πράξη αγάπης, σταματώντας τη δράση ενός αδελφού που έχει παρεκκλίνει, τουλάχιστον σ΄αυτόν τον κόσμο, και γλυτώνοντας πολλούς από περισσότερα βάσανα και οδύνες>> Λιβράγκα Σπόροι φωτός 1989
Ι. Χρυσόστομος 1500 χρόνια πριν. (χριστιανός άγιος)Ταιριάζουν ή μου φαίνεται βρε παιδιά;
Βρε βρε συμπτώσεις...Edited by - Αίολος on 02/12/2011 09:33:37
Ασφαλώς και ταιριάζουν φίλε μου , ωστόσο έχω να παρατηρήσω το εξής:"Ποιός άραγε είναι κείνος και με ποιό δικαίωμα "παίρνει ή αφαιρεί" κάτι που δεν δημιούργησε και δεν το ανήκει...ποιός είναι αυτός που σαν κάνει κάτι τέτοιο αυτομάτως δεν νομιμοποιεί το χέρι και πρωτίστως την σκέψη κάποιου/ων άλλων να κάνουν το ίδιο σε αυτόν..ποιός είναι αυτό/οί που χωρίς σκέψη και σοφία θα ενταχθούν σε μια ομάδα η οποία νοηματοδοτείται απο τέτοιες αρχές και δεν θα έχει αυτομάτως εκχωρήσει την ίδια του την ύπαρξη προβάλλοντας ανευθυνότητα και έλλειψη ευθύνης και δύναμης"???
Πίσω απο κάθε σκέψη , απόφαση και συμπεριφορά .... κρύβεται η ψυχολογία του καθενός και μέσα απο τις επιμέρους συμπεριφορές του προβάλλεται σε ξάστερο καθρέπτη , ασχέτως τι θα πεί με το στόμα του ... τα έργα του μιλάνε γι'αυτόν!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:Να σου πω Εαρινέ. Σύμφωνα νε τις αρχές του "Λιβράγκα Σπόροι φωτός 1989", εκείνος που θα αποφασίζει τον φόνο θα είναι φυσικά ο "άριστος" και το ιερατείο του(*). Και για ποίων τον θάνατο θ' αποφασίζει ο "άριστος"; Μα φυσικά κάποιου "ομαδικού συτήματος" που θα αρνήται να υποταγή στην "σοφία" τους και στο δίκαιο της μάσας των. Οταν "παρεκλίνει" δηλαδή. Και αυτά τα δικαιώματα απειλούνται όταν το "ομαδικό σύστημα" αρχίσει να ζητάει ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις.
Ποιός άραγε είναι κείνος και με ποιό δικαίωμα "παίρνει ή αφαιρεί" κάτι που δεν δημιούργησε και δεν το ανήκει.
Κάτι σαφώς άδικο....
(*)Δεν σου θυμίζουν κάτι άλλο όλα αυτά, έτσι, αόριστα;

Θαρρούν οι άνθρωποι ότι σήμερα γεννήθηκε η ανθρωπότητα και όλα όσα συνέβησαν στην διαδρομή αυτή κατα το παρελθόν...αφορούν εκείνες τις παρελθούσες εποχές και πάνε πέρασαν....προορισμένος να μην ΖΗΣΕΙ ο αφελής αυτός!!!

quote:
Κι αν σε ρωτήσουν πότε γεννήθηκε ο πτώτος διδάξας, τι θα απαντήσεις φίλε μου; (προαιρετική η απάντηση...)
Θα δυσκολευθώ αλήθεια είναι , διότι δεν γνωρίζω αλήθεια αν αυτός που υπονοείς ότι είναι...μάλλον θα έλεγα η καταστατική διάτρηση και αδυναμία του ανθρώπου να ορθώσει λόγο υπερκείμενο και δημιουργεί πατρόνους φίλε μου θα έλεγα...σε απογοήτευσα???

quote:
γαραντζωτης γιαννηςείναι οι πρώτες σωστές ερωτήσεις που μου έχει κάνει κάποιος , όχι μόνο σε αυτό , αλλά και σε κάθε άλλο φόρουμ.
Θα σου τις απαντήσω όλες, αρκεί να μας αφήσουν…
Έτσι λοιπόν σου λέω πως… τα αποσπάσματα…
<< ακόμα και το να σκοτώσει κανείς μπορεί να είναι μια πράξη αγάπης, σταματώντας τη δράση ενός αδελφού που έχει παρεκκλίνει, τουλάχιστον σ΄αυτόν τον κόσμο, και γλυτώνοντας πολλούς από περισσότερα βάσανα και οδύνες>> Λιβράγκα Σπόροι φωτός 1989. ή το << είναι περισσότερο εγκληματίας αυτός που σκοτώνει ένα μερμήγκι χωρίς λόγο, από αυτόν που σκοτώνει άλλον άνθρωπο με ένα λόγο ή ιδανικό που να δικαιολογεί την πράξη του.>>
Όπως γράφω είναι από το βιβλίο των εκδόσεων ΕΝΑ του 1989 , το οποίο περιέχει αποσπάσματα από λόγια του συνιδρυτή της ΝΑ ..Λιβράγκα.
Άξιο παρατήρησης είναι πως… αρκετά χρόνια αργότερα οι εκδόσεις ΕΝΑ ξαναέβγαλαν τους Σπόρους φωτός με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο, χωρίς κανένα άλλο σχόλιο για το γιατί της συγκεκριμένης πράξης τους.
Συνεχίζω την απάντησή μου στο επόμενο μήνυμα.
Γαραντζώτη γιαννη,
Αυτό που ουσιαστικά με ενδιαφέρει, είναι αν αυτά τα αποσπάσματα από τους “σπόρους φωτός”, αποτελούν και την..... “ακρογωνιαία φιλοσοφική λίθο” της ΝΑ.
Υπάρχει άραγε κάποιο “φιλοσοφικό εγχειρίδιο” που διανέμεται δωρεάν ή πωλείται στα νέα μέλη, και τα περιλαμβάνει ?
Αυτά ιδικά τα “σοφά” λόγια / αποσπάσματα, από τους “σπόρους φωτός”, με ποιο τρόπο διαδίδονται / διδάσκονται στην οργάνωση?
Πως οι “φωτεινοί σπόροι” εμφυτεύονται στα νέα μέλη?
Με την ευθύνη και την παρακολούθηση ποιού?
Πως επιβεβαιώνεται ο έλεγχος της δεκτικότητας και του αποτελέσματος της σποράς, στα νέα μέλη της οργάνωσης?
Υπάρχουν εκπαιδευμένοι κατηχητές?
Υπάρχει - ιδικά για αυτούς -, κάποιο ιδικό εγχειρίδιο μυημένου εκπαιδευτή / καθοδηγητή – ή κάποιο άλλο βιβλιαράκι, πες για παράδειγμα, σαν το “κόκκινο βιβλίο” του Μάο?
quote:
Ο όρος φασισμός προέρχεται από την ιταλική λέξη fascio που με την σειρά της ετυμολογείται από το λατινικό fosces που σημαίνει <<ράβδοι δεμένες μαζί με έναν πέλεκι>>. Η λέξη παραπέμπει στους littores που ήταν ένα είδος ομάδων σωματοφυλάκων των γερουσιαστών της αρχαίας Ρώμης οι οποίοι διακρί νονταν από μια ράβδο που κρατούσαν και η ποία ήταν σύμβολο της εξουσίας τους. Οι fasces ήταν στην αρχαία Ρώμη σύμβολο της εξουσίας των δικαστών και συμβόλιζαν << την ισχύ δια της ενώσεως>> Οι ράβδοι ήταν δεμένες γύρω από ένα διπλό πέλεκι που έγινε σύμβολο του φασισμού. Η αντιστοιχία με τους φασίστες της δεκαετίας του 1920 βρίσκεται στο ότι οι πρώτες ομάδες φασιστών στην Ιταλία ονομάστηκαν fascio di combattimento δηλ. ομάδες - δέσμες μάχης.
Σχετικά με τον φασισμό
Δεν με ενδιαφέρει η ...”προϊστορία” του.
Αναφέρομαι στον φασισμό όπως τον ξέρουμε και τον εννοούμε σήμερα., σαν επιθετικό εθνικισμό και γενετικό ρατσισμό.
Αναφέρομαι στη φασιστική νοοτροπία, όπως αυτή διακρίνεται και περιγράφεται,
με τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα και νοοτροπίες, μεταξύ αυτών τη σπίλωση και κατασυκοφάντηση των διαφωνούντων, και τη χρήση κάθε πρόσφορου μέσου τρομοκράτησης και φίμωσης, ακόμη και θανάτωσης των αποστατών / αρνητών.
'Όλα αυτά βέβαια χάριν ενός “ανώτερου ιερού σκοπού” που επιβάλλεται δικτατορικά από κάποιο “σοφό” αρχηγό.
Υποστηρίζεις δηλαδή πως αυτή η ανατριχιαστική φασιστική νοοτροπία διαχέει τη ΝΑ και πιθανόν είναι η ίδια ιδεολογία της “καθαρότητας της φυλής”, που όπλισε το χέρι του Νορβηγού φονιά?
Ποιος είχε την ευθύνη των ψυχολογικών τεστ, και ποιος ή ποιοι οργάνωναν το περιεχόμενο του επόμενου τεστ?
Εσύ σαν τοπικός αρχηγός ενεργούσες κατ' εντολήν της οργάνωσης, χωρίς καμία δική σου πρωτοβουλία / ελευθερία
Σαν αρχηγός της τοπικής οργάνωσης, ήσουν έμμισθος, ή άμισθος / εθελοντής?
Έχει κάποια σχέση η ΝΑ με την “Χρυσή Αυγή” ?
Αυτά προς το παρόν
Υ.Γ
Ο πανθεϊσμός δεν έχει καμία σχέση με τον φασισμό.

Θέλω να εμπλουτίσω την γνώση μου για την ΝΑ.
Στα μέρη μου δεν υπάρχει αυτό το φρούτο.
Ο πρώην αρχηγός της ΝΑ Θεσσαλονίκης μιλά επώνυμα.
Το θέμα της συζήτησης είναι η ΝΑ
Να αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη?
Θέλω να δω πως στοιχειοθετείται η επικινδυνότητα της εν λόγω οργάνωσης.
Είμαι περίεργος,
Τώρα που..... χάσαμε και την μ-αννουλα
quote:
Τώρα που..... χάσαμε και την μ-αννουλα
Και τι σημαίνει αυτό ακριβώς;
--------------------------------
Οι λογαριασμοί koukou1 και GreyDragon οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν από το ίδιο άτομο με παραπλανητική κατά τα φαινόμενα σκοπιμότητα(αναφερόμενοι τουλάχιστον στη διπλή συμμετοχή στην παρούσα Συζήτηση), έχουν απενεργοποιηθεί.
Ο koukou1 μας ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει ξανά στα Forums. Από την πλευρά μας θα θέλαμε να τον πληροφορήσουμε ότι εάν, παρολαυτά, αλλάξει γνώμη και θελήσει να έχει μία εκ νέου φυσιολογική συμμετοχή, μπορεί να το κάνει μετά την παρέλευση 2 εβδομάδων με οποιοδήποτε καινούργιο Όνομα Μέλους. (η εφαρμογή θα του επιτρέψει να χρησιμοποιήσει την ίδια e-mail διεύθυνση για τυχόν εγγραφή, καθώς έχει υπάρξει κατάλληλη επέμβαση στο προφίλ του ομώνυμου λογαριασμού)

Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης
είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου
ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό.
----------------------
quote:
Το ζητούμενο για μένα είναι να ανοιχτεί ένας ειλικρινής διάλογος με τους ανθρώπους της ΝΑ , για το καλό όλης της κοινωνίας μας. Δυστυχώς όμως, αυτοί τον αποφεύγουν, όπως λένε οι χριστιανοί…όπως ο διάβολος το λιβάνι!.
Ok. Όμως γιατί δεν ήρθες να πεις "Γεια σας, με λένε Γιάννη Γαραντζώτη, ήμουν αρχηγός της Ν.Α. Θεσσαλονίκης, θα ήθελα να κουβεντιάσω με μέλη της Ν.Α. στο forum αν υπάρχουν. Υπάρχουν ;" ;
Θέλω να πω δηλ. γιατί χρειάστηκε να φτιάξεις ... "παγίδες" ;
quote:
γαραντζώτης γιάννηςΈτσι ακριβώς λειτούργησα και με το δόλωμα και με τη φάκα.
Και άντε, εντάξει, πες ότι τις έφτιαξες. Τουλάχιστον, έπιασες τίποτε μέσα σ' αυτές ;
Θα μας πεις ποια από τα μέλη του παρόντος forum είναι μέλη της Ν.Α. που "πιάστηκαν στις παγίδες σου" ; ![]()
Πάντως, να σου πω κάτι ; Η όλη στάση σου, δείχνει [ σε μένα τουλάχιστον, δεν ξέρω για τους υπόλοιπους ] έναν άνθρωπο ... φοβισμένο. Μπορώ ασφαλώς να σου εξηγήσω γιατί το λέω αυτό, αλλά επειδή το θέμα μας δεν είσαι εσύ, δεν θα αναλύσω αυτό που λέω περισσότερο.
Όταν μπαίνεις σε μια κοινότητα διαλόγου και λες "Γεια σας, είμαι ο τάδε, ήμουν ο έτσι και θέλω να κάνω διάλογο με σας", θα πρέπει να είσαι ικανός να δεχθείς και κάποιες άλλες ερωτήσεις που πιθανόν να έχουν κάποια μέλη. Π.χ, ερωτήσεις που αφορούν εσένα. Αυτό βέβαια που λέω σ' αυτήν την παράγραφο με αυτό που είπα στη προηγούμενη, δεν συμβαδίζουν.
Ένας φοβισμένος άνθρωπος δεν γίνεται ποτέ να μιλήσει για τον εαυτό του. Πάντα, θα θέλει να μιλάει για τους ... άλλους. Όμως οι άλλοι ... είναι άλλοι ... κι όπως λέει και το τραγουδάκι :
αυτή η ζωή είναι για μας, η ... άλλη είναι των άλλων."
[ αστειεύομαι ...
]
Edited by - zip on 03/12/2011 09:11:37
μπορεί αγαπητέ μου να ήσουν ένας πρώην αρχηγός της Ν.Α. αλλά φαίνεται σε όλα αυτά τα χρόνια της ... "καριέρας" σου, η Νέα Ακρόπολη δεν φρόντισε να σου μάθει ένα πολύ σπουδαίο πράγμα που το ξέρει μέχρι και ο τελευταίος "ψαράς" που μαντάρει "δίχτυα". Ξέρεις ποιο είναι αυτό ; Είναι αυτό που λέμε, πως ... όποιος σκάβει λάκκους για τους άλλους, πέφτει ο ίδιος μέσα.
quote:
γαραντζώτης γιάννης,Έτσι ακριβώς λειτούργησα και με το δόλωμα και με τη φάκα.
θα πρέπει, κατά την γνώμη μου, να εφαρμοστούν οι κανονισμοί [ δεν σας κάνω υπόδειξη, έτσι ; την γνώμη μου λέω ... ].
Και επειδή, διάβασα και αυτό :
quote:
AdminΠαρακαλούμε πάρα πολύ, οι συμμετέχοντες που θέλουν να επικοινωνούν ζητήματα ιδιωτικά, να χρησιμοποιούν είτε τη λειτουργία Προσωπικών Μηνυμάτων που παρέχει η εφαρμογή των Forums, είτε οποιονδήποτε άλλο τρόπο ιδιωτικής επικοινωνίας τους είναι πρόσφορος. Οι συζητήσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων τα οποία ανήκουν στα ενδιαφέροντα του Τόπου δεν είναι αποστειρωμένες μεν, δεν πρέπει όμως και να γίνονται "θύματα" κατάχρησης για άλλους λόγους εκτός από την καθεαυτό Συζήτηση.
Επίσης, ως γνωστό, διεξάγονται πιο "χαλαρές" συζητήσεις στον χώρο "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού" (για τα παλαιότερα Μέλη των Forums) οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν, κατά περίσταση, και κάποιες ευρύτερες ή/και ιδιαίτερες επικοινωνιακές ανάγκες.
Αναγκαζόμαστε να επιστήσουμε την προσοχή καθώς έχουμε δει τελευταίως να επαναλαμβάνεται συχνά αυτό το φαινόμενο και μάλιστα κάποιες φορές από τα ίδια Μέλη. Ας προσπαθήσουμε όχι να εξαφανίσουμε κάθε τέτοια "εκτροπή" (το οποίο θα ήταν αφύσικο) αλλά να αποφύγουμε την όποια παγίωση.
σας ζητάω συγνώμη εκ των προτέρων, αν στα παραπάνω 3 μηνύματά μου φαίνεται ότι αυτό το ... παραβλέπω κάπως, παρ' ότι συμφωνώ απολύτως. Εγώ βέβαια εύχομαι αυτό που λες παραπάνω, να αποτελέσει το ίδιο και έναν επιπρόσθετο ... "Κανονισμό της λειτουργίας των forums του esoterica.gr" και στο μέλλον.
Αναμφιβόλως [ αυτή η πολύ σωστή παρατήρησή σου ] θα αποτρέψει τις συζητήσεις των forums να γίνονται αυτές πολύ συχνά χώρος επίλυσης προσωπικών διαφορών και ιδιωτικών ζητημάτων. Συνεπώς, θα ήμουν ηλίθιος αν δεν συμφωνούσα με κάτι τέτοιο. Γι' αυτό λοιπόν, αν κάπου στα παραπάνω μηνύματά μου φαίνεται ότι δεν το τηρώ αυτό, ζητώ "προκαταβολικά" συγνώμη.
Την καλημέρα μου. ![]()
Edited by - zip on 03/12/2011 09:52:27
Στο μήνυμα που αποστέλει ο γαραντζώτης γιάννης στη σελ. 15 [ Απεστάλη: 21/11/2011, 19:43:58 ], δημοσιεύεται [ από τον ίδιο βέβαια ] ένας αρ. τηλεφώνου. Στην δημοσίευση των προσωπικών e-mails που ανταλάχθηκαν και δημοσιεύονται [ μετά από ανάλογη πρόκληση βέβαια ] από την amalia [ Απεστάλη: 01/12/2011, 00:59:47 ], ο τηλεφωνικός αυτός αριθμός [ δεν ξέρω βέβαια αν πρόκειτε για τον ίδιο τηλ. αριθμό ], αποκρύπτεται [ πολύ σωστά κατ' εμέ ] με αστερίσκους.
Γιατί στην μία περίπτωση ένας τηλ. αριθμός [ προσωπικό στοιχείο ] παραμένει δημοσιευμένος έως τώρα, ενώ στην άλλη αποκρύπτεται ;