ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Παρερμηνείες ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

DSM29 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
21/01/2016, 10:33:56
quote:
Carmel
Γι'αυτό πήρες έναν Πλάτωνα, έναν Πλούταρχο, έναν Παυσανία και έναν Πορφύριο και οι γαργάρες σου δεν έχουν τελειωμό.

Καταλαβαίνεις τώρα ποιος φαντάζεται πράγματα?

Ο Πλάτωνας, ο Παυσανίας και ο Πορφύριος, δεν είναι του παρόντος θέματος. Το παρόν θέμα αφορά τα χριστιανικά κείμενα, και επ' αυτών καλείσαι να απαντήσης.
quote:
Carmel
Ποιο, αυτό με τους αστερισκούς που μου έγραψες εσύ από κάτω???

Πηγές με διαστρεβλωτικούς αστερισκους από αυτόν που την έφερε πρώτη φορά το είδα από εσένα.

Εξακολουθείς να διαστρεβλώνης συνειδητά κι ανερυθρίαστα αυτά που έγραψα. Το κείμενο για τον Θεόφιλο είναι αυτολεξεί μέσα από το βιβλίο για την ζωή του Ιωάννη Χρυσόστομου, των εκδόσεων "ΖΩΗ". Σου έδωσα τα στοιχεία για να ανατρέξης, και σου εξήγησα ότι οι αστερίσκοι είναι δικοί μου για να συμπληρώσω αυτά που παρέλειψαν οι θεολόγοι, και τους τεκμηρίωσα με τις επόμενες αναφορές μου, πάντοτε με στοιχεία προέλευσης.

Τώρα εκτός από από τη βρωμερή επίθεσή σου στο πρὀσωπό μου, τα έβαλες και με άλλα μέλη, που αρχικά είχαν την πρόθεση να συζητήσουν σοβαρά μαζί σου. Η απορία μου πλέον είναι, πόσο χαμηλά θα πέσης ακόμα!

Και επί τη ευκαιρία! Σκοπεύεις να απαντήσης για την προσευχή στο Ὀρος των Ελαιών? Αυτή σου η απάντηση θα είναι εντός θέματος, και όχι τα εμετικά σεντόνια που αραδιάζεις εδώ μέσα.

*

21/01/2016, 13:40:53
quote:

quote:

Heretic, ήταν καφρίλα αυτό που έγραψες...η οικογένεια ενός μέλους δεν μάς φταίει σε τίποτα απολύτως...

καφρίλα ξεκαφρίλα, πρόκειται για μια πραγματικότητα, που την βιώνουμε στις γειτονιές μας, τους γνωστούς μας, τους συγγενείς μας και γενικά στο πόπολο.

Αν υπήρχαν κάποια 'διαφορετικά" κριτήρια, δεν θα έκαναν παιδιά όλα τα ζευγάρια.Και δεν μιλώ φασιστορατσιστικά, αλλά καθαρά από άποψη "παραγωγής" σωστών απογόνων.

Οσο για τις οικογένειες των μελών του φόρουμ, έχεις απόλυτο δίκιο μοσχάρι.Δεν πρέπει να τις αναφέρουμε.

Προφανώς ο Heretic διέπραξε γκάφα, όπως όλοι μας εδώ μέσα και είμαι σίγουρος ότι παρασύρθηκε από το παραλήρημα του "υποκειμένου", χωρίς να έχει πραγματικό δόλο αναφερόμενος στην οικογένειά του.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Όποτε κάνει κάποιος κάτι, το σκάει, και μιλάει ο άλλος εκ μέρους του για υποστήριξη.

"Δεν είμαστε εδώ οργάνωση και club" λέτε και σκας στα γέλια όταν λέω στον Carmel να συνασπιστούμε.

Θα σου έλεγα εγώ για παραλήρημα και πραγματικούς δόλους, αλλά δεν θα καταλάβεις τίποτα γιατί έχεις φοβερή ιδέα για το υποκείμενό σου, την οποία δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Το ότι όμως σε έχουν για τον χαζό της παρέας, τον αποδιοπομπαίο τράγο lol είναι πολύ αστείο γιατί δεν σε νοιάζει αν σε υποτιμά...

Και το υβριστικό σου post περιέχει και ένα αστείο

"Και δεν μιλώ φασιστορατσιστικά, αλλά καθαρά από άποψη "παραγωγής" σωστών απογόνων".

Το επάγγελμά σου, σε κάνει να βλέπεις τους άλλους ως πειραματόζωα, ως μηχανές γονιδίων. Νομίζει μάλιστα ότι είσαι ο εξουσιαστής και κατασκευαστής αυτής της μηχανής.

Εχώ αντίθετα δεν κρίνω τον κόσμο σαρκικά αλλά πνευματικά. Δεν κρίνω δυσμενώς τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους κουτσούς, αλλά τα αρχαία πνεύματα του κακού.

Και εσύ είσαι ένα από αυτά τα βρωμερά σιχαμερά πνεύματα.

21/01/2016, 13:42:07
quote:

Συνοδινός μην ασχολείσαι με τους γιδοβοσκούς 2 τα μεσάνυχτα.

Μια που είδα και τον ορισμό του "Ταλιμπανισμός" που δίνεις σε ρωτάω κάτι που ρώτησα και τον kost.

Πως θα χαρακτήριζες με ΜΙΑ λέξη ένα κράτος (ή μια πόλη-κράτος στην προκειμένη περίπτωση) που εξορίζει, καταδιώκει και θανατώνει τους πολίτες της ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ για την ασέβεια προς την επικρατούσα θρησκεία?

Τί να πούνε ρε φίλε; Σε τέτοια περίπτωση η τακτική είναι "αλλάζουμε θέμα".

21/01/2016, 14:05:41
Carmel και ακόμα η πόλη εφαρμόζει αυτούς τους νόμους, τις τιμωρίες, τις θυσίες κτλο. Η μόνη διαφορά είναι πως έχουν αλλάξει τα πρόσωπα των θεών και ο τρόπος θανάτωσης, έτσι ώστε δεν φαίνεται θρησκευτικός.

Τώρα πάνω σε αυτό που είπες, θέλω να σε ρωτήσω για τους ορθόδοξους.

Διάβασα ένα βιβλίο, ενός συγγραφέα με όνομα Παλαιτσάκη, που λέγεται Κλειδί της Γένεσης. Είναι σχετικά με το εδάφιο της Γένεσης για τους Νεφελίμ. Μεταξύ άλλων μιλάει πολύ για την Ιερά Εξέταση και τον Μεσαιώνα.

Μπράβο του, γιατί αν και ορθόδοξος δεν κοιτάει να θάψει εντελώς την Καθολική Εκκλησία. Μιλάει για τις υπερβολές στον αριθμό των θυμάτων και για άλλους μύθους που γεννήθηκαν από την Ιερά Εξέταση και οι οποίοι δεν ισχύουν.

Όμως τελικά καταλήγει πως αυτός ο θεσμός ήταν απάνθρωπος και πως οι άνθρωποι πήγανε να εφαρμόσουνε την Τελική Κρίση, η οποία ανήκει στον Θεό.

Και εδώ είναι λοιπόν τα ερωτηματικά.

1)Οι Εβραίοι της Παλαιάς Διαθήκης δεν κάνανε το ίδιο με τον Μωσαικό Νόμο; Δεν τους καίγανε, τους λιθοβολούσανε, αλλά τί αλλάζει;

2) Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έκανε το ίδιο, όταν με Συνόδους έβγαζε αποφάσεις για κυνήγι ατόμων που θεωρούσε αιρετικά; Τα άφηνε ελεύθερα αυτά τα άτομα; Δεν τα κηνυγούσε για να τα σκοτώσει;

3)Και η Γραφή δεν γράφει πως οι βασιλείς είναι εκτελεστές του θελήματος του Θεού;

Τελικά σε ποιον ανήκει η Κρίση; Σε όποιον να είναι;

21/01/2016, 14:35:00
quote:

Όποτε κάνει κάποιος κάτι, το σκάει, και μιλάει ο άλλος εκ μέρους του για υποστήριξη.

"Δεν είμαστε εδώ οργάνωση και club" λέτε και σκας στα γέλια όταν λέω στον Carmel να συνασπιστούμε.

Κανείς δεν έκανε τίποτα και κανείς δεν το έσκασε. Εδω είμαστε για να φροντίζουμε την υγεία σου και την διασκέδαση σου. Τις ευχές μου στην οικογένειά σου, να σε χαίρονται και να σε καμαρώνουν. Επίσης μια ερώτηση, αν έχουν κι άλλον σαν κι εσένα και η προτροπή της ημέρας.

21/01/2016, 14:43:24
quote:
Τον πούλο άμεσα Συνοδινός και να πεις στον ιερέα που σε βίασε πως πρέπει να εξομολογηθεί για την πράξη του αυτή ακόμα και αν πρόκειται για κάποιον σαν και εσένα.

Ως γνήσια μαυροφόρα που είσαι, στον πούστικο και στον πρόστυχο λόγο, είσαι κορυφή τραγόπαπα..!
Αυτή είναι, φυσικά, και η μόνη γνώση που απέκτησες στις εκκλησιαστικές σχολές, παλιοτόμαρο.
Είσαι και από τους αγάμητους παπάδες (αγάμητος, που λέει ο λόγος δηλαδή). Παριστάνεται τάχα τις οσίες Μαρίες, πρόστυχα τσομπανόσκυλα του Θεού. Δεν ντρέπεσαι βρε, ανώμαλη μαυροφόρα;
Ουστ, στο μαντρί σου, κοπρόσκυλο.

quote:
Τί να πούνε ρε φίλε; Σε τέτοια περίπτωση η τακτική είναι "αλλάζουμε θέμα".

Τα θέλει το κωλαράκι σου και σένα, Χριστάκη, ε;
Το θέμα σου, βρε ανόητε, δεν είναι η αρχαία Ελλάδα.
Κατά τα άλλα, κλαίγεσαι και παριστάνεις την κακομοίρα. Τάχα φταίνε οι άλλοι. Μην τυχόν και με προκαλέσεις εκ νέου.

21/01/2016, 17:05:09
Carmel, η γνώμη μου είναι πως τη βόλτα σου εδώ, την έχεις κάψει εξ' αρχής. Άρχισες να κατηγορείς όλους όσους διαφωνούν μαζί σου ότι δήθεν δεν γνωρίζουν ή δεν καταλαβαίνουν τι λέει η σύγχρονη επιστήμη. Και για απόδειξη έφερες κάποιες θρησκευτικές δηλώσεις, θρησκευόμενων επιστημόνων, και κάποιες φράσεις άλλων, τις οποίες ερμηνεύεις πάντα με τον δικό σου διεστραμμένο τρόπο.

Και ο μόνος σύμμαχος που βρήκες είναι ο γνωστός προβληματικός troll της σελίδας. Μήπως θα ήθελες να περιμένεις λίγο να γράψει και κάποιος άλλος ομοϊδεάτης σου, να μας αποκρούσει αυτός, μπας και δεν βρίσκεσαι εσύ σε παράκρουση, αλλά όλοι εμείς; Ας πούμε ότι εμείς γράφουμε ότι μας κατεβαίνει. Ισχυρίζεσαι πως γνωρίζεις την επιστημονική μεθοδολογία και δεν την έμαθες από σερφαρίσματα στο νετ και παπαγαλίες από σελίδες άλλων ομοίων σου; Λοιπόν, ό,τι και να έχεις σπουδάσει, θα βρω και θα φέρω θέμα απλό, που όμως δεν θα διατίθεται προς copy-paste στο νετ για να το συζητήσουμε. Ας πούμε ότι έχω πρόσβαση σε πηγές που δεν έχουν οι πολλοί. Σε ενδιαφέρει;

Πέραν της πλάκας θα αποδείξεις ότι έχεις επιστημονική κατάρτιση και δεν ήρθες να μας πουλήσεις βόες και κροταλίες. Όσο δεν το αποδεικνύεις, θα αποδέχεσαι σιωπηλά αυτά που σου γράφουν άλλοι που έχουν. Ότι αυτά δηλαδή που θεωρείς επιχειρήματα αποτελούνται από φτηνές σοφιστείες, έως και ανοησίες, ανθρώπου βαθιά αγράμματου. Που μας θεωρεί ηλίθιους, μιας και κρίνει από τους κύκλους που κινείται ο ίδιος.

Τώρα σε αφήνω με τη σειρά μου κι εγώ να πας να βρεις τους ινστρούχτορες σας, το Γιάννη Τ. του Porta Aurea, τον Θωμά Δ. της ΟΟΔΕ, και τους άλλους "ανώνυμους" απολογητές του νετ, μπας και βρουν κανένα πιο σοβαρό από εσένα, γιατί ξεφτιλίζονται οι ίδιοι στην ουσία μέσω εσάς.
Επίσης, αν δεν το έχεις ακομα καταλάβει, εδώ δεν είναι σελίδα μελών του ΥΣΕΕ, οπότε συνηγόρους της «πατρώας θρησκείας» δεν θα βρεις, ούτε θα φτιάξεις για να είσαι στα νερά σου. FYI, εδώ παίζει αθεΐα, αθρησκεΐα και αγνωστικισμός. Βάσει αυτών, ξεκίνα να πούμε ότι θέλεις. Και κόψε αυτά τα "άμα βρεθούμε από κοντά" γιατί αυτά τα λένε αυτοί που δεν έρχονται ποτέ «από κοντά».

Αλλά και όταν το κάνουν (πχ στο δρόμο), φροντίζουν πάντα να υπάρχουν μάρτυρες. Γιατί παρόλη τη μαλακία τους, γνωρίζουν ότι στατιστικά έχουν απέναντί τους ανθρώπους που θα χάσουν αρκετά έτσι και παραφερθούν.
Καταλαβαίνεις τι εννοώ, έτσι; Δεν θα ξυλοφορτώσει κάποιος σοβαρός άνθρωπος κάποιο γαμημένο σκατό για να το πληρώνει μετά μια ζωή. Αν δεν υπάρχουν μάρτυρες όμως, μη λογαριάσεις ηλικίες, γιατί δεν θα τρέξεις μαραθώνιο. Η εμπειρία μετράει σε αυτά. Λογικά πράγματα σου γράφω, όχι απειλές.

Παρόλα αυτά, με μάρτυρες και χωρίς, εσύ, ο Χρίστος Ελ, και ο οποιοσδήποτε ψάχνεται πνευματικά, ψυχικά ή σωματικά, μπορεί να έρθει σε κάποια συγκέντρωση του club μας, και να γνωριστούμε από κοντά. Στην ανάγκη έχω και κάποιο γνωστό με περίεργα γούστα που μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον από εσάς. Τον φέρνω κι αυτόν (εκκλησιάζεται τακτικά οπότε σίγουρα θα είναι καθαρός).

21/01/2016, 17:40:24
Προς Ο.Ο.Δ.Ε.

Θερμή παράκληση, όπως αποστείλετε κάποιον απολογητή, ικανό να αντιμετωπίσει με γραπτό λόγο το κλαμπ των άθρησκων-αθεϊστών του esoterica.

Τα συνηθισμένα σούργελα τύπου Carmel έχουν αποτύχει και αν επιχειρούν εκ μέρους σας, σας υποβιβάζουν.

Τουλάχιστον αποκυρήξτε τους δημόσια.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

21/01/2016, 19:18:48
Δυστυχώς κύριοι δε μπορειτε να διαχειριστείτε την κατάσταση.

Μπορεί μερικοί να διαφωνούν με το τρόπο που λειτουργεί το φόρουμ,
λυπούμαστε πολυ, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί απο ιδρύσεως του!

Προσωπικά εχω γίνει γραφικός, με να σας απαγγέλω την αλφαβήτα καθημερινά, δε λέω, βρίσκω απο όλους σας την συμπόνια και το δίκιο,
κατα τ'αλλα μετά το "ναι έχεις δίκιο" ξοδεύετε την ενέργεια σας στο να γεμίζετε σελίδες επι σελίδων σε απαράδεκτα/άσχετα/ανυπόστατα θέματα
(δικοί σας οι χαρακτηρισμοι)

Τα troll θα υπάρχουν οσο ασχολείστε μαζί τους!
Οσο τους δίνετε αξία!
Όταν σας κάνει να αντιδράσετε, αυτομάτως σας έχει κερδίσει!

Το συγκεκριμένο troll είναι "επαγγελματιας"
εχει διαγραφεί τουλάχιστον 10 φορές και δεν δείχνει σημάδια κόπωσης, κάθε μέρα να το διαγράφουμε, κάθε μέρα θα φτιάχνει νεο λογαριασμό!
Για τον παραπάνω λόγο ζητήθηκε η συμβολή σας στο να κρατήσουμε τον χώρο μας "καθαρό"
αντ'αυτου έχουμε καθημερινές επιθέσεις, σε τι; σε ενα troll εντεταλμένης υπηρεσίας!

H χρήση ύβρεων/γλώσσας πεζοδρομίου/απειλών δεν έχουν καμία μα καμία θέση στα φόρουμ του esoterica.gr!!!

Όποιος διαφωνεί ή νομίζει οτι μπορεί να κρυφτεί πίσω απο το οτι απευθύνετε σε troll και να απευθύνεται δημόσια, όπως στην παρέα του,
δυστυχώς κάνει πολυ μεγάλο λάθος!
Ο χώρος αυτός είναι ελεύθερος στην έκφραση και θα παραμείνει
είναι όμως και δημόσιος, αυτο σας υποχρεώνει να ειστε ευπρεπείς...

Παρά τις παρατηρήσεις των συντονιστών, συνεχίζετε να τους αγνοείτε επιδεικτικα!

Όποιος διαφωνεί (αναφαιρετο δικαίωμα του βέβαια) υποθέτω όμως οτι ξέρει τι πρέπει να κάνει...

Αν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση, σε πρώτη φάση θα κλειδωθεί το θέμα
και σε περίπτωση υποτροπής σε κάποιο άλλο ή νέο, τότε θα επιβληθούν χρονικές απενεργοποιήσεις λογαριασμών.