- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Εγώ πάντως, δίπλα στον Όλυμπο,κατοικών,δεν βλέπω τον γέρο Όλυμπο να κάνει λάθος...Τα παιδιά του;...Ή, μάλλον, οσοι αυτοπροσδιορίζονται παιδιά του,έχουν το αλάθητο του;
Εγωισμό το λένε...
quote:
Δεν την ξέρεις την γλώσσα μου, αμόρφωτε χωριάτη,αλλά, ιδού η Ρόδος, ιδού και το .....πήδημα, όποτε θες, μπορούμε να κανονίσουμε κάτι....Δεν με χαλάει καθόλου...
Γιατί απο κάτι πα@@ρες σαν εσένα,μόνο πα@@ριές διαβάζουμε...
Το ποιός παθαίνει διαλήψεις, άσε, θα σε πονέσει,αλλά,όλα τα άλλα παραμιλητά σου, δεν έχουν καμιά φορά, καμία σχέση με το θέμα, οπότε, τι το παιδεύεις;...
Ο άνθρωπος, υπήρξε ξανθός, μελαχροινός, άλλα και όλες τις αποχρώσεις και είδη,λόγω του ότι αποτελείται απο πολλούς διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, που εξελίσσονται...Δεν είναι όλοι, ένα είδος, που εξελίχθηκε...Αυτη είναι η διαφροά η βασικη με τον άνθρωπο..Είναι ο καθένας, διαφορετική πορεία..Μπορουμε, όταν κανένας άλλος οργανισμόςδεν μπορεί....Όχι ότι περιμένω να καταλάβεις...
Αυτά, είναι θέματα, λογικής και όρασης, αν δεν μπορεις να τα δείς, φόρεσε γυαλιά...
Θα το φροντίσω...Βαγγελάκι..
Αλλα για πές μας τώρα , πόσοι ήταν οι πρωτόπλαστοι???
Ή μήπως και αυτό , είναι μεταφορική έννοια και δεν πρόκειται για τον Αδάμ και την Εύα???
Ό Κάϊν σκότωσε τον Άβελ -Ελληναράς και αυτός...- και μετά εκδιώχθηκε και που πήγε και ποιάν συνάντησε αφού , οι μόνοι που υπήρχαν ήταν ο Αδάμ και η Εύα???
Μήπως ο Θεός σας...σας είχε κρατήσει μυστικά και τελικά ως παντογνώστης , ήξερε ότι ο Κάϊν θα σκοτώσει τον αδελφό του και θα εκδιωχθεί και του είχει φτιάξει κάποιο άλλο θηλυκό και τον κατηύθυνε προς το μερος του-ης-???
Αλήθεια ο Γιαχβέ , αναφέρεται στην Παλαιά διαθήκη ή λέω ψέμματα???
Και όσα έχω καταθέσει , αποτελούν κακοήθειες τις οποίες εγώ εφηύρα???
Δεν προτρέπει να σκοτώσουν όλους τους ειδωλολάτρες και όσοι δεν το κάνουν θα τιμωρηθούν και ότι κάθε ένας που δεν τον υπακούει θα πρέπει να θανατωθεί...είτε γονιός είναι αυτός ..είτε αδερφός ή αδερφή??
Αλήθεια , ακόμα περιμένω να μου απαντήσεις για τα ευρήματα "των εκατομμυρίων ετών" που κατέθεσες εσύ ο ίδιος , ως απάντηση...το δέχεσαι ή μέσα στην σκοτοδίνη του μυαλού σου , δεν το πρόσεξες???
Τα υπόλοιπα ... ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ!
soul
allzzaro:
quote:
Παρεπιπτόντως άνοιξε και κανένα ορθογραφικό λεξικό βγάζει μάτια αυτό το καθηστερημένους
Εγώ θα ανοίξω λεξικό ,αλλά και εσυ κάνε μου την χάρη να μελετήσεις καλύτερα την εξέλιξη .
Συγνώμη αν σε πρόσβαλα σε κάτι που είπα . Δεν έχω τέτοια πρόθεση .
Απλα βαρέθηκα να ακούω ανοησίες για την εξέλιξη , απο άτομα που δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτην .
Δεν σε τοποθετώ σε αυτη την κατηγορία , αλλα νομίζω οτι αυτά που γνωρίζεις χρειάζονται προσεκτικότερη μελέτη και διαστάυρωση με τις νεώτερες εξελίξεις .
Τοσο ταράκουλο, που κουβαλάς αγόρι μου, ούτε το τσουνάμι δεν σε φτάνει...
quote:
Συγνώμη αν σε πρόσβαλα σε κάτι που είπα . Δεν έχω τέτοια πρόθεση .
Δεκτή η συγνώμη σου.
Και εγώ σου ζητώ συγνώμη που ήμουν τόσο μικροπρεπής ώστε να σχολιάσω ενα ορθογραφικό σου λάθος
πρώτον ..
και δεύτερον που χειροκρότησα την απόφαση σου να αποχωρήσεις.
Οσο για τα υπόλοιπα θα τοποθετηθώ αργότερα..
quote:
Απλα βαρέθηκα να ακούω ανοησίες για την εξέλιξη , απο άτομα που δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτην .
Δεν είναι ανοησίες φίλε μου Think_Math.
Ο κάθε ενας εχει τις απόψεις του που θα πρέπει να είναι σεβαστές απο όλους μας.
Ο τρέχαγυρευε εχει τις δικές του εσύ τις δικές σου ο Εαρινός τις δικές του εγώ τις δικές μου. Το να μειώνουμε ο ενας τον αλλον και να καταλήγουμε σε ύβρεις είναι οτι χειρότερο υπάρχει.
Φίλοι είμαστε λέμε τις απόψεις μας ας μην παρασυρόμαστε απο τους ευσεβείς πόθους μας.
Βλέπεις τι γίνεται με τον Εαρινό και τον τρεχαγύρευε.
Πρίν απο μερικές εβδομάδες έλεγαν να πιούνε καφεδάκι και τσικουδιές.
Με λυπεί αυτό πάρα πολύ γιατί τον Εαρινό τον γνωρίζω προσωπικά είναι γειτονάκι και είναι πάαααρα πολύ καλό παιδί και ο τρεχαγύρευε μου είναι πάλι συμπαθής.
Και εσύ φαίνεσαι καλό παιδί άξιος συνομιλητής και έχουμε να πούμε πολλά επι του θέματος.
Θα επανέλθω δριμύτερος![]()
Όταν συζητάει κανείς, χωρίς κατηγοροποιήσει, με σεβασμό σε μια τάξη που υπάρχει και με διάθεση για ειλικρινή διάλογο και προβληματισμό, παντα ειμαι εκεί...Με ενδιαφέρουν πολλά και δε είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει που πάνε...Θέλω να το ψάξουμε, πολλοί, όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα...
Απλά έχω αλλεργία στους ..Λάκηδες, όλο την κανουν γυριστή...
Είναι λογικό να υπάρχουν αντιπαραθέσεις.
Ελεος ομως. Αυτό με τις κυρίες τις εαρινούλες απο πλευρά σου αλλά και απο πλευράς του Εαρινού δεν είναι αστεία πράγματα.
Οικογενειάρχες άνθρωποι είστε και οπως σας έχω πεί διαβάζουν και τα παιδιά μας.
Αν θέλετε μπορείτε με πολιτισμένο χιουμοριστικό να θίξετε κάποιον, με το γάντι που λένε αλλά οχι ύβρεις.. Το έχετε χοντρύνει πολύ..
Πέραν απο το χιούμορ,σε απάντηση ανοήτων, ή εκτός θέματος θέσεων,
δεν βριζω αν δεν με βρίσουν,σαν πάγια τακτική και πίστη....
Ο φίλος σου, το παίζει πολύ ειδήμων κι αυτο τον πειράζει...
quote:Φίλε trexagireve , σε παρακολουθώ στο παρόν θέμα να επαναλαμβάνης συνεχώς το αλάθητο της «Αγίας Γραφής» , και το ότι δεν διαψεύστηκε από την επιστήμη . Θα προσπαθήσω λοιπόν να φρεσκάρω την μνήμη σου παραθέτοντας τα παρακάτω αποσπάσματα από την «Γένεση» .
trexagireve
Αγαπητέ μου elo, εφόσον, η Αγία Γραφή,δεν έχει διαψευστεί,απο επιστήμη
« 3 και είπεν ο Θεός γεννηθήτω φως και εγένετο φως 4 και είδεν ο Θεός ότι το φως ότι καλόν και διεχώρησεν ο Θεός ανά μέσον του φωτός και ανά μέσον του σκότους . και εκάλεσεν ο Θεός το φως ημέραν και το σκότος εκάλεσεν νύκτα , και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί , ημέρα μία .» Γένεσις 1: 3-4
« 16 και εποίησεν ο Θεός τους δύο φωστήτας τους μεγάλους , τον φωστήρα τον μέγαν εις αρχάς της ημέρας και τον φωστήρα τον ελάσσω εις αρχάς της νυκτός και τους αστέρας 17 και έθετο αυτούς ο Θεός εν τω στερεώματι του ουρανού ώστε φαίνειν επί της γης .» Γένεσις 1: 16-17
Τι λες λοιπόν φίλε trexagireve , στέκει επιστημονικά το ότι ο Θεός έφτιαξε πρώτα το φως και το σκοτάδι και μετά έφτιαξε τα αστέρια , τον ήλιο και την σελήνη ?
Ο τρόπος με τον οποίον φαντάστηκαν οι ανίδεοι συγγραφείς της «Βίβλου» ότι ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν , έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επιστημονική πραγματικότητα .
*