- Υβρεις κατά των Ελλήνων στα εκκλησιαστικά βιβλία... 2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ο τίτλος παραπλανητικός, περί ύβρεων στα εκκλησιαστικά
βιβλία και ξαναγυρνάμε στο πόσες ιστορικές απόψεις υπάρχουν
για τη σχέση ελληνισμού χριστιανισμού και ειδωλολατρείας...Δεν
αναφέρονται ύβρεις αλλά εκτιμήσεις ιστορικών και μάλιστα υωρινών, των
περισσοτέρων.... Οι αντιδικίες περί του πόσο κακό έκανε ο χριστιανισμός,
πιστεύω ότι έχουν εξαντληθεί, αλλά κάποιοι επιμένουν να κρατούνε την
συζήτηση αργή....
Τέτοια θέματα υπάρχουν αρκετά, ας μείνουν λίγα για να έχει νόημα ο διάλογος...
quote:
Όπως βλέπεις λοιπόν, αγαπητέ μου D Incubus,
αναφέρονται ύβρεις αλλάεκτιμήσειςιστορικών και μάλιστα υωρινών, των
συζήτηση αργή....
Τέτοια θέματα υπάρχουν αρκετά, ας μείνουν λίγα για να έχει νόημα ο διάλογος...
Αν θες να μας βοηθήσεις να καταννοήσουμε κι εμείς, ότι όντως δεν είναι ύβρεις έχει καλώς, άν όχι, άσε να το προσπαθήσουμε μόνοι μας........
Ποτέ μην λογομαχείς με ένα ηλίθιο.....θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγο Πείρας!!!!!!!
quote:
trexagirevequote:
αναφέρονται ύβρεις αλλάεκτιμήσειςιστορικών και μάλιστα υωρινών, των
συζήτηση αργή....
Τέτοια θέματα υπάρχουν αρκετά, ας μείνουν λίγα για να έχει νόημα ο διάλογος...Αν θες να μας βοηθήσεις να καταννοήσουμε κι εμείς, ότι όντως δεν είναι ύβρεις έχει καλώς, άν όχι, άσε να το προσπαθήσουμε μόνοι μας........
Ποτέ μην λογομαχείς με ένα ηλίθιο.....θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγο Πείρας!!!!!!!
Ότι θέλουνε μερικοί να τα λένε μόνοι τους σε σημείο που να βγάζουνε ιστορικά και όχι μόνο συμπεράσματα, τα οποία μόνο οι αρχαιολάτρες στην Ελλάδα τα δέχονται είναι γεγονός.
Ενώ λοιπόν όλοι οι ιστορικοί της γης δέχονται ότι έγιναν διωγμοί κατά των Χριστιανών, οι αρχαιολάτρες της Ελλάδας δεν το δέχονται.
Ενώ οι ιστορικοί της γης δέχονται ότι υπήρξε ο Χριστός σαν ιστορικό πρόσωπο, οι αρχαιολάτρες της Ελλάδας δεν το δέχονται.
Ενώ οι ιστορικοί της γης δέχονται ότι γινότανε ανθρωποθυσίες στην αρχαία Ελλάδα, οι αρχαιολάτρες της Ελλάδας δεν το δέχονται.
Ενώ οι ιστορικοί της γης δέχονται ότι στην αρχαία Ελλάδα η ομοφυλοφιλία ήτανε πολύ διαδεδομένη, οι αρχαιολάτρες της Ελλάδας δεν το δέχονται.
Ενώ οι ιστορικοί της γης δέχονται ότι το Βυζάντιο ήτανε μια αυτοκρατορία που εξελλήνιζε τις περιοχές που κατακτούσε, οι αρχαιολάτρες της Ελλάδας δεν το δέχονται.
Ενώ οι φυσικοί της γης δέχονται ότι ισχύει η εκ του μηδενός δημιουργία του σύμπαντος όπως το λέει και η Βίβλος, οι αρχαιολάτρες της Ελλάδας δεν το δέχονται.
Ενώ οι ιστορικοί της γης δέχονται ότι υπήρξε Εβραϊκό Ολοκαύτωμα, οι αρχαιολάτρες της Ελλάδας δεν το δέχονται μαζί τους και οι Πέρσες του Αχμαντίνετζαντ και κάτι Νεοναζί σε όλο τον κόσμο.
Και αυτά είναι μόνο λίγα απ όσα έχω συμπεράνει σε συζητήσεις μου εδω μέσα. Είναι αυτό που λέμε ότι κάποιος ζει στον κόσμο του...
Και το ότι όλος ο κόσμος έξω απο την ελληνική έκδοση της αρχαιολατρείας είναι διαφορετικός, οι αρχαιολάτρες στην Ελλάδα το αποδίδουνε σε έναν πολύ απλό λόγο, στην παγκόσμια εβραϊκή συνομωσία, στην αιώνια πάλη μεταξύ Δελφών και Σιών

Edited by - samuel1974 on 03/12/2008 15:38:18
Πες αυτό που θέλεις, χωρίς περιστροφές, πλάγιους τρόπους και υπονοούμενα...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
βιβλία...
Χωρίς μπουρδολογία, μπορείς να στηρίξεις αυτήν την άποψη;
Εννοείς δηλαδή ότι δεν υπάρχουν υβριστικά κείμενα στα "ιερά" βιβλία και στους λόγους των "πατέρων" σου;
Γιατί ο τίτλος του θέματος είναι παραπλανητικός;
Ακόμη περιμένω την όποια άποψή σου, επί των συγκεκριμένων εδαφίων, αλλά και τις όποιες δικαιολογίες θα μπορούσες να έχεις γι' αυτά.
Βγάλε το κεφάλι απ' την άμμο...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Ενώ λοιπόν όλοι οι ιστορικοί της γης δέχονται ότι έγιναν διωγμοί κατά των Χριστιανών, οι αρχαιολάτρες της Ελλάδας δεν το δέχονται.
Φέρε έναν ιστορικό ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ (σε πιό σχετικό θέμα και όχι εδώ) που να αναφέρει ότι διώχθηκαν οι χριστιανο’ί εξ’ αιτίας της πίστης τους.
quote:
Ενώ οι ιστορικοί της γης δέχονται ότι υπήρξε ο Χριστός σαν ιστορικό πρόσωπο, οι αρχαιολάτρες της Ελλάδας δεν το δέχονται.
Φέρε έναν ιστορικό ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ που να αναφέρει την ύπαρξη του συγκεκριμένου Ιησού (σε πιό σχετικό θέμα και όχι εδω), τα «θαύματά του» και εν γένει το βίο του.
quote:
Ενώ οι ιστορικοί της γης δέχονται ότι γινότανε ανθρωποθυσίες στην αρχαία Ελλάδα, οι αρχαιολάτρες της Ελλάδας δεν το δέχονται.
Πού αναφέρεται, στην Ελληνική γραμματεία, ότι γίνονταν συστηματικά ανθρωποθυσίες στην αρχαία Ελλάδα;;
Σε πιό σχετικό θέμα, όχι εδώ.
quote:
Ενώ οι ιστορικοί της γης δέχονται ότι στην αρχαία Ελλάδα η ομοφυλοφιλία ήτανε πολύ διαδεδομένη, οι αρχαιολάτρες της Ελλάδας δεν το δέχονται.
Οι φωτογραφίες που παρέθεσες δεν είναι απόδειξη ότι η ομοφυλοφιλία ήταν πιο διαδεδομένη απ’ ότι σήμερα, στον χριστιανικό κόσμο, αντιθέτως ενώ οι νόμοι τότε ήταν καταπέλτης για τους κίναιδους, σήμερα εκτρέφονται μέσα στους κόλπους της εκκλησίας και μάλιστα προκλητικά.
Άλλωστε πάντα υπήρχαν ομοφυλόφιλοι και πάντα θα υπάρχουν, κάτι που απέχει απ’ την προσπάθειά σου να σπηλώσεις την Ελλάδα, διογκώνοντας ένα διαχρονικό γεγονός και προσπαθώντας να το κάνεις χαρακτηριστικό του αρχαίου Ελληνικού κόσμου.
Αλήθεια, εσύ θα γνωρίζεις, εκτός απ’ τον Δαυίδ οι εβραίοι είχαν ή έχουν κι άλλες «αδελφές»;;;
quote:
Ενώ οι ιστορικοί της γης δέχονται ότι το Βυζάντιο ήτανε μια αυτοκρατορία που εξελλήνιζε τις περιοχές που κατακτούσε, οι αρχαιολάτρες της Ελλάδας δεν το δέχονται.
Οι «ιστορικοί» που αναφέρουν αυτό, «αγνοούν» ότι οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονταν ως Ρωμαίοι και ότι ο όρος «Βυζαντινοί» είναι πολύ μεταγενέστερος.
quote:
Ενώ οι φυσικοί της γης δέχονται ότι ισχύει η εκ του μηδενός δημιουργία του σύμπαντος όπως το λέει και η Βίβλος, οι αρχαιολάτρες της Ελλάδας δεν το δέχονται.
Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την Δημιουργία, μεταξύ των οποίων η πιό γελοία είναι αυτή της βίβλου.
Εκτός θέματος κι αυτό...
quote:
Ενώ οι ιστορικοί της γης δέχονται ότι υπήρξε Εβραϊκό Ολοκαύτωμα, οι αρχαιολάτρες της Ελλάδας δεν το δέχονται μαζί τους και οι Πέρσες του Αχμαντίνετζαντ και κάτι Νεοναζί σε όλο τον κόσμο.
Λαός που έχει περάσει ένα ολοκαύτωμα σαν αυτό που υποτίθετασι ότι πέρασαν οι Ισραηλίτες, δεν θα προέβαινε σε χειρότερα, εναντίον άλλων συνανθρώπων του.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Γερμανίας του Β’ π.π. ήταν γεμάτα από κάθε είδους αντιφρονούντες και αιχμαλώτους, ακόμη και Γερμανούς.
Η κλάψα των εβραίων και η υποστήριξή της από διάφορα σκοτεινά κέντρα, ομολογουμένως έφερε κάποια αποτελέσματα, αλλά ξεθώριασαν από τις ενέργειες των ίδιων.
Κι αυτό εκτός θέματος...
quote:
Και αυτά είναι μόνο λίγα απ όσα έχω συμπεράνει σε συζητήσεις μου εδω μέσα. Είναι αυτό που λέμε ότι κάποιος ζει στον κόσμο του...
Ακριβώς και αν κρίνει κανείς απ’ αυτό το μήνυμά σου (που δεν έχει την παραμικρή σχέση με το τοπικ που το έβαλες), είσαι τρανταχτό παράδειγμα.
quote:
Και το ότι όλος ο κόσμος έξω απο την ελληνική έκδοση της αρχαιολατρείας είναι διαφορετικός, οι αρχαιολάτρες στην Ελλάδα το αποδίδουνε σε έναν πολύ απλό λόγο, στην παγκόσμια εβραϊκή συνομωσία...
Τι να εννοείς άραγε;;;
quote:
στην αιώνια πάλη μεταξύ Δελφών και Σιών
Αλήθεια, εσύ με... ποιόν είσαι;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
ίδιο φίλε Γιάπετ, αλλά το ..παιδί σου είναι, λογικό είναι
να θέλεις να το διασώσεις...
Αλλά άμα έχει τέτοιες ανάγκες, μάλλον δεν αξίζει... Είναι σαν να
προσπαθείς να στήσεις όρθιο έναν ανάπηρο...
Για να δούμε όμως τιλέει ο Μακεδόν...:
"A. Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
1. ΓΕΝΙΚΑ
Ο χριστιανισμός υπηρξε η ταφόπλακα του ελληνισμού. Αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο και τεκμηριώνεται τόσο από την πληθώρα της ιστορικής βιβλιογραφίας, ελληνικής και ξένης, όσο και από την ίδια τη φιλοσοφία του χριστιανισμού, όπως αυτή εκφράστηκε τόσο μέσα από τους "θεωρητικούς" του χριστιανισμού (τους επονομαζόμενους "Πατέρες") όσο και στην πράξη από την πληθώρα ανθελλήνων που γέννησε και γαλούχησε η ασιατική θρησκεία (πατριάρχες, αυτοκράτορες, "άγιοι", κτλ.).
Ο ανθελληνισμός αυτός, που παρουσιάζεται σε ένα ευρύ φάσμα χριστιανικών κειμένων, εμφανίζεται αρχικά στην εβραϊκή Παλαιά Διαθήκη και φτάνει μέχρι τα πατριαρχικά κείμενα του Γρηγόριου Πασά του Ε΄ και του Αγαθάγγελου το 19ο αιώνα. Και έχουν κάθε δίκιο οι Εβραίοι να είναι ανθέλληνες και έχουν κάθε δίκιο οι εβραιογενείς και εβραιοτραφείς χριστιανοί να συμφωνούν με και να επαυξάνουν τον ανθελληνισμό αυτό.
2. Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ
Δύο είναι τα κύρια σημεία που χρησιμοποιούνται από τους χριστιανούς, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να "πείσουν" περί της μη ανθελληνικότητας της ασιατικής θρησκείας τους. Κι επειδή σε πολλούς η θρησκευτική συνείδηση υπερκαλύπτει την εθνική (η οποία εθνική συνείδηση είναι ανύπαρκτη σύμφωνα με τις διδαχές των πατέρων ή τουλάχιστον πρέπει να είναι ανύπαρκτη προκειμένου ο πιστός να είναι σωστός χριστιανός), οι άνθρωποι αυτοί δε νιώθουν καμία ενόχληση ακούγοντας τους ιερείς τους με τα μαύρα φορέματα να βρίζουν τον ελληνισμό αλλά, αντιθέτως, προσπαθούν να δικαιολογήσουν (αποδεχόμενοι συνήθως) τις ύβρεις αυτές. Στο κάτω-κάτω οι Ελληνες της αρχαιότητας δεν ήταν πρόγονοί τους. Πρόγονοί τους ήταν, κατά δήλωσή τους, άτομα σημητικής καταγωγής που ... μιλούσαν με το θεό.
Το πρώτο σημείο που χρησιμοποιούν είναι η ελληνική παιδεία των "πατέρων" τους.
Το δεύτερο είναι ο ισχυρισμός πως ο όρος "Ελληνας" αναφέρεται σε ... θρήσκευμα (ονομάζοντας ουσιαστικά "Ελληνες" όλους όσους είχαν την ίδια θρησκεία με τους προγόνους μας, π.χ. τους Ρωμαίους).
Το πρώτο θα το αναφέρουμε παρακάτω. Για το δεύτερο αδυνατούν συνήθως να απαντήσουν σε δύο πολύ απλά ερωτήματα:
- Πώς και από ποιούς ο όρος "Ελληνας" έφτασε να έχει θρησκευτική χροιά;
- Αφού από τον 12ο αιώνα σταμάτησε (σύμφωνα πάντα με δηλώσεις των ιδίων) να έχει θρησκευτική χροιά, τότε γιατί τον 18ο αιώνα έχουμε χριστιανούς να συγχαίρουν τους πιστούς τους που δεν είναι Ελληνες αλλά χριστιανοί;
Η απάντηση είναι απλή: Ο όρος Ελληνας για τους χριστιανούς είναι οτιδήποτε αυτός περικλείει: τη φιλοσοφία, την τέχνη, την επιστήμη, τη θρησκεία, τη διανόηση. Ολα αυτά, όπως δηλώνουν εξέχοντες χριστιανοί πανεπιστημιακοί, αποτελούσαν (και αποτελούν) λυσσαλέα απορριπτέες έννοιες για τους οπαδούς της ασιατικής θρησκείας. Αυτές τις έννοιες πολέμησαν, αυτές τις έννοιες πολεμούν. Και ο λόγος απλός και συγκεκριμένος: "Δεν είναι Ελληνες, είναι ορθόδοξοι χριστιανοί" (Κοσμάς ο Αιτωλός).
3. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ "ΠΑΤΕΡΩΝ"
Για το παραμύθι που παπαγαλίζουν οι χριστιανοί, περί της ελληνικής παιδείας των "πατέρων" (και άρα, συνειρμικά, για τη "λατρεία" τους περί της Ελλάδας), μας μιλάει πολύ παραστατικά ο Ν. Τωμαδάκης, καθηγητής της Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Περιληπτικά, ο καθηγητής λέει ότι:
- Ο χριστιανισμός ήταν πολέμιος του ελληνισμού από ιδεολογία:
"Ο Χριστιανισμός υπήρξε πολέμιος κατά κύριον λόγον του Ελληνισμού, ως ζωής και ως σκέψεως. Εβλεπε εις αυτόν ελευθέρα την αμαρτίαν, όχι μόνον εις την καθ'ημέραν πράξιν, η οποία κάθε άλλο ήτο παρά αγνιστική, αλλά και εις το φιλέρευνον πνεύμα, το οποίον ήγε (Νικ. Τωμαδάκης, "Εισαγωγή εις την Βυζαντινήν Φιλολογίαν", τ. Α, Αθηνα 1956, σελ. 23)
- O χριστιανισμός συκοφάντησε τον ελληνισμό
"Η μεγαλυτέρα διαβολή την οποίαν ενήργησε (ο χριστιανισμός) κατά του κλασικού κόσμου είναι η εμφάνισις αυτού ως ειδωλολατρικού. Λατρείαν των ειδώλων, δι ήν κατηγορούν τα συναξάρια τους μη χριστιανούς συχνότατα, δεν εγνώρισαν οι Ελληνες" (ό.π. σελ. 24)
- Οι "Πατέρες" αν και σπούδασαν ελληνικά, είχαν εβραϊκή σκέψη.
"Ο Βασίλειος και οι άλλοι μεγάλοι Πατέρες εσπούδασαν βεβαίως λαμπρά ελληνικά εις τας ελληνικάς σχολάς των Αθηνών και της Ανατολής αλλ'η επήρρεια του εβραϊκού πνεύματος επ'αυτών υπήρξε βαθεία". (ό.π. σελ. 25)
- Ο λόγος των ελληνικών σπουδών τους ήταν καθαρά πρακτικός: Η επικοινωνία με ελληνόφωνους πληθυσμούς
"Χάριν της ρητορικής εμελέτησαν τους Ελληνας συγγραφείς. Επιτηδειότατον δ' όργανον εύρον προς διάδοσιν των ιδεών των, την Ελληνικήν Γλώσσαν, προκειμένου να επικοινωνήσουν προς την εξελληνισμένην πλήρως Ανατολήν. (ό.π. σελ. 25)
Η Ελένη Γλύκατζη-Ahrweiler δίνει μια πολύ συνοπτική και περιεκτική εικόνα του μίσους των χριστιανών για οτιδήποτε μη χριστιανικό (που κυρίως αντιπροσωπευόταν από τον ελληνικό τρόπο σκέψης):
"Δεν πρέπει πραγματικά να λησμονείται ότι τα δραστικά μέτρα κατά της ειδωλολατρίας από τον 4ο έως τον 7ο αιώνα είχαν ως αποτέλεσμα να καταστρέψουν και να εξοστρακίσουν κάθε πνευματκή εκδήλωση που δεν ήταν εμπνευσμένη από τις αρχές του χριστιανισμού" ("Ιστορία του Ελληνικού Εθνους", τ. 7ος, σελ. 16)
Και το πώς εκφράστηκε ο ανθελληνισμός αυτός, μας τον περιγράφει συνοπτικά η ίδια βυζαντινολόγος:
"Καταστροφές αρχαίων ναών, βίαιοι θάνατοι φιλοσόφων, ομαδικοί διωγμοί πνευματικών ανθρώπων, καταδίκες για μαγεία πιστών του αρχαίου πανθέου είναι φαινόμενα συνηθισμένα" (ό.π., σελ. 17)
Για να καταλήξει:
"Ο αρχαιοπρεπής άνθρωπος υποχρεώθηκε να υποταχθεί στην τρομοκρατία που επέβαλε η νέα θρησκεία με τη συνδρομή του κράτους: έκτοτε "τους ιερείς δει σιγάν ή τεθνάναι" (ό.π., σελ. 17)
Παρακάτω θα δούμε μια συγκέντρωση όχι μόνο απλά του ανθελληνισμού των χριστιανών αλλά του εκφρασμένου μίσους τους εναντίον κάθε τι ελληνικού, όπως αυτό καταγράφεται στα βιβλία τους, στις τελετές τους και στην ιστορία τους: από την Παλαιά Διαθήκη μέχρι τον πατριάρχη Αγαθάγγελο...."
Βλέπεις εσύ εδώ καμιά ύβρις, πλήν αύτης του Μακεδόν, προς την προσωπικότητα μας,
που την υποβιβάζει και πιστεύει ότι κοροιδεύει κανέναν;
Αυτό το βιολι, πρέπει να σταματήσει τα φάλτσα...
quote:
Αν διάβαζες το κείμενο του Μακεδόν, θα έλεγες το
ίδιο φίλε Γιάπετ, αλλά το ..παιδί σου είναι, λογικό είναι
να θέλεις να το διασώσεις...
Αλλά άμα έχει τέτοιες ανάγκες, μάλλον δεν αξίζει... Είναι σαν να
προσπαθείς να στήσεις όρθιο έναν ανάπηρο...
Αυτό η λογική μου με... εμποδίζει να το καταλάβω. Ως εκ τούτου αδυνατώ να το σχολιάσω...
quote:
Βλέπεις εσύ εδώ καμιά ύβρις, πλήν αύτης του Μακεδόν, προς την προσωπικότητα μας,
Δεν βλέπω καμμία "ύβρις", αλλά μήπως αυτό οφείλεται στο ότι ο Μακεδών δεν αναφέρεται σε ύβρεις, στο συγκεκριμένο μήνυμα;
Μάλλον, θα υπάρχουν "ύβρις", στη συνέχεια, αφού ο ίδιος, λέει τελειώνοντας το μήνυμά του:
quote:
Παρακάτω θα δούμε μια συγκέντρωση όχι μόνο απλά του ανθελληνισμού των χριστιανών αλλά του εκφρασμένου μίσους τους εναντίον κάθε τι ελληνικού, όπως αυτό καταγράφεται στα βιβλία τους, στις τελετές τους και στην ιστορία τους: από την Παλαιά Διαθήκη μέχρι τον πατριάρχη Αγαθάγγελο...."
Πώς σου διέφυγε εσένα, αυτό;;;
Επίσης, αδυνατώ να "δω" και την "προσωπικότητά σας", μέσα σ' αυτό.
Τι εννοείς;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Αυτά τα πατριδοκάπηλα σου κυρήγματα καταντάνε βαρετά.
Και ο τρόπος που απαντάς επιβεβαιώνει τον τρόπο σκέψης σου, τον οποίο εκφράζει απόλυτα η νέα μου ψηφιακή τζίφρα.

στην άμμο...Εσύ δηλαδή που έχουμε γράψει χιλιάδες φορές
ότι οι ύβρεις αφορούν στο θρήσκευμα και επιμένεις στο εμφυλιοπόλεμο
κήρυγμα σου, πως λέγεσαι;... Αιθεροβάμων, μήπως;
Φίλε μου, δεν μπορεί για ένα εγωισμό, να χάνεις την αξιοπρέπεια σου
και να επιμένεις σε κάτι λάθος...
quote:
Αυτά τα πατριδοκάπηλα σου κυρήγματα καταντάνε βαρετά.Και ο τρόπος που απαντάς επιβεβαιώνει τον τρόπο σκέψης σου, τον οποίο εκφράζει απόλυτα η νέα μου ψηφιακή τζίφρα.
Αν αυτό βρήκες να γράψεις μόνο, σημαίνει ότι συνήλθες απ' το παραλήρημα του προηγούμενου μηνύματός σου.
Όσο για τη νέα σου τζίφρα, μάλλον την έβαλες μόνο, για να βλέπεις το άστρο και να παίρνεις κουράγιο...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Γιάπετ είναι ότι δεν υπάρχον ύβρεις, τς προκαταλαμβάνετε
και δημιουργείται αντίστοιχο αντιχριστιανικό πνεύμα...
Αυτό είναι υποτιμητικό για τις προσωπικότητες μας, γιατί δεν
μπήκαμε εδώ για να παίζουμε , αλλά για να κάνουμε διάλογο πάνω σε
θέματα ουσίας κι όχι υποθέσες και πόθους να αναστηθεί κάτι νεκρό...
Αναθαρρήσατε μου φαίνεται που ξανακάνουν Μαμούθ κι είπατε μπας κι
αναστηθεί και το 12θεο... ευσεβείς πόθοι που μένουν ποθοι σας
ανεκπλήρωτοι, όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά γιατί είστε πολύ λίγοι
για να πιστεύετε τέτοια πράγματα....
Το παρελθόν δεν γυρίζει πίσω, ούτε η μωρία....
"Αυτό που εννοώ και πίστευα ότι θα καταλάβαινες φίλε μου
Γιάπετ είναι ότι δεν υπάρχον ύβρεις, τς προκαταλαμβάνετε
και δημιουργείται αντίστοιχο αντιχριστιανικό πνεύμα..."
Αγαπητέ ήμουν πολύ της χρηστιανικής θεωρίας, από τους
καλύτερους μαθητές, αλλά οι φράσεις των "μεγάλων" Πατέρων
ήταν που με έκαναν να δω την διαμορφωμένη "αλήθεια"
τόσο τη γνώμη για τους Έλληνες όσο και για τη θέση της γυναίκας
στο Χριστιανισμό. Ας προσέχανε οι μεγάλοι εγκέφαλοι, να μην
σκανδαλίζονται οι πιστοί από τέτοιες μπαρούφες.
trexagireve:
"Αναθαρρήσατε μου φαίνεται που ξανακάνουν Μαμούθ κι είπατε μπας κι
αναστηθεί και το 12θεο... ευσεβείς πόθοι που μένουν ποθοι σας
ανεκπλήρωτοι, όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά γιατί είστε πολύ λίγοι
για να πιστεύετε τέτοια πράγματα....
Το παρελθόν δεν γυρίζει πίσω, ούτε η μωρία...."
Μιλάς χωρίς να γνωρίζεις, μιλάς εγωιστικά,,
Γνώριζε ή μάλλον το ξέρεις ότι πολλοί πλέον εγκαταλείπουν
τη Χριστιανική εκκλησία καθώς ο κόσμος έχει ευκολότερη πρόσβαση
στη γνώση. Μη μου πεις ότι φταίει η παγκοσμιοποίηση, και συ
ενα "παγκοσμιοποιητικό" μέσο χρησιμοποιείς για να στηρίξεις
τις απόψεις σου.
Δεν ξέρω αν θα ανανήψει η Πατρώα Θρησκεία, αυτό που ξέρω παρότι
ποδοπατήσανε το λουλούδι της αρχαιότητας, από κάτω θα μένει πάντα
ο βολβός. Βλέπεις η ρίζα αυτή είναι πολύ βαθιά και θα ζει όσα βιβλία
και να καούν, όσες κολώνες και να πέσουν.
quote:H Oποία παραμένει αναλλοίωτη εις τους αιώνας των αιώνων...! Καλώς ώρισες Περιδιαβαίνων...!!!
Βλέπεις η ρίζα αυτή είναι πολύ βαθιά και θα ζει όσα βιβλία
Μῆνιν ἄειδε θεὰ...
να παρουσιάζει κάποιο όφελος...Με την λατρεία του 12θεου,
η θρησκεία αυτή αφορούσε μόνο σε ένα ποσοστό των αρχαίων Ελλήνων,
και που έσβυσε μόνη της, δεν μπορει να επανέλθει.... είναι νεκρή...
Και ρε φίλε, με συγχωρείς, αλλά με ποιλά θρηκσεία συγκρίνεις τον
χριστιανισμό και τον βγάζεις λιγότερο; γιατί αυτά περί πατέρων και γυναικών, στις
άλλες θρησκείες, δεν έχουν μέτρο συγκρισης...
τουλάχιστον δεν κάναμε τις γυναίκες μας π..άνες, μετά συγχωρήσεως...Δεν
τις θάβουμε μαζι με τους άνδρες τους όταν αυτοί πεθαίνουν κι αυτές τις
θάβουν ζωντανές, έχουν λόγο και δεν είναι χαρέμι...
Πές μου εσύ ποιά θρησκεία βλέπει καλύτερα απο τον χριστιανισμό τις γυναίκες...
Όσο για μπαρούφες, δεν θέλω να παρεκτραπεί η συζήτηση... Υπάρχουν παρα
πολλές στην ξενόφερτη κι όχι πατρώα θρησκεία του 12θεου...Εκεί γελάει κάθε
πικραμένος.....
Φίλε μου , μπορούμε να γίνουμε ειλικρινείς; εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες
αρμενίζουν...
Πληροφοριακά, πάντως, οι ξένοι σπόροι και βολβοί, κι εννοώ το 12θεο των
ασυροβαβυλώνιων δοξασιών, δεν ευδοκιμούν για πολύ...
Συνήθως τους σκοτώνουν τα οικεία φυτά...Κι ότι μένει στον χρόνο αυτό είναι οικείο...
quote:
samuel1974
τον οποίο εκφράζει απόλυτα η νέα μου ψηφιακή τζίφρα.
Τζίφρα είναι; Θα ορκιζόμουν ότι ήταν φωτογραφία ταυτότητας.

macedon
quote:Macedon Macedon.. Hσουν απο τους πρώτους και όμως δεν σε καταλάβαινα...!
Τζίφρα είναι; Θα ορκιζόμουν ότι ήταν φωτογραφία ταυτότητας.
Μῆνιν ἄειδε θεὰ...
quote:
Δεν ξέρω αν θα ανανήψει η Πατρώα Θρησκεία, αυτό που ξέρω παρότι
ποδοπατήσανε το λουλούδι της αρχαιότητας, από κάτω θα μένει πάντα
ο βολβός. Βλέπεις η ρίζα αυτή είναι πολύ βαθιά και θα ζει όσα βιβλία
Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο εθνικισμός είναι πολύ βαθιά ριζωμένος σε μερικά κεφάλια.

quote:quote:
samuel1974
τον οποίο εκφράζει απόλυτα η νέα μου ψηφιακή τζίφρα.Τζίφρα είναι; Θα ορκιζόμουν ότι ήταν φωτογραφία ταυτότητας.
macedon
Αφιέρωση στον Μακεδόνα που είναι καψούρης με την αρχαιότητα.
http://www.youtube.com/watch?v=2sp6f55yiLQ