- Ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα - Μύθος - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
H πηγή σου junk95 δε μου λέει τίποτα. Μου στέλνεις ένα link που σε 4 γραμμές αναφέρει κάτι το οποίο δεν αποδεικνεί τίποτα,δεν αποτελεί επιστημονική έρευνα ,δεν είναι παρά μία δήλωση. Βασισμένο σε κάποιους Marrou και Dover . Αν εσένα αυτο σε καλύπτει πάω πάσο
Sorry, είχα την εντύπωση πως το γεγονός ότι σου στέλνω λινκ στην PubMed θα υπονοούσε κάτα κάποιο τρόπο ότι πρόκειται για το abstract ενός peer-reviewed επιστημονικού άρθρου το οποίο με λίγο Googlισμα θα μπορούσες να εντοπίσεις εδώ:
http://www.ipce.info/library_3/files/thera.htm
και να δεις ότι το άρθρο έχει καμιά 15αριά αναφορές και εξάλλου στηρίζεται σε αρχαιολογικά ευρήματα.
Κ., να υποθέσω ότι εσύ τα έκανες όλα αυτά, γι' αυτό και η αναφορά στους Παπούα;
Anyway, πληροφοριακά το συμπέρασμα του άρθρου είναι ότι ναι, ενίοτε τουλάχιστον ο "έρωτας" και το "οίφω" = (κυριολεκτικά "πουτσίζω") είχαν την πολύ κυριολεκτική και σημερινή σημασία τους, αλλά όχι, αυτό δε θεωρούνταν κακό ή αφύσικο ή δυσσάρεστο.
Αυτό εμένα δε με προβληματίζει. Γιατί γνωρίζω ένα απλό γεγονός (που το επισημαίνει και το άρθρο):
Ότι στην πραγματικότητα από όλους τους πολιτισμούς που έχουν περάσει από τον πλανήτη, ο Χριστιανικός Δυτικός είναι ο μόνος που έχει τόσο περίεργες απόψεις για τη σεξουλαικότητα.
Μάταια ψάχνεις φίλε Cottus να βρεις επιβεβαίωση του πατριωτισμού σου και των ιδανικών σου στην αρχαιότητα. Ο πατριωτισμός σου και τα ιδανικά σου ορίζονται -όσο και αν δεν το θέλεις- κυρίως από τη σημερινή πραγματικότητα (και από 2000 χρόνια Χριστιανισμού, και από 700 χρόνια ξένης κατοχής και από την ανακάλυψη της Αμερικής κλπ κλπ). Η αρχαιότητα ήταν εντελώς άλλος κόσμος. Δε μας συνδέουν με αυτήν τίποτα ομοιότητες (παρά μόνο ελάχιστες και όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακές). Αντιθέτως, μας συνδέει μία αλυσίδα συνεχών διαφοροποιήσεων και αλλαγών. Πώς θα τις δεις αυτές σπαταλώντας το χρόνο σου για να βρεις αποσπάσματα που στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπαινιγμοί για την ύπαρξη και μεταφορικής έννοιας του ρήματος "πουτσίζω";
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
Δεν ξέρω κατά πόσο σου φαίνεται λάθος , ανντλώ ιδανικά από τους προγόνους μας, αλλά μόνο αυτά.
Και δεν νομίζω ότι σε κάποια δηλωσή μου φάνηκε να έχω την αφελή πίστη ότι δημιουργώντας ένα καχέκτυπο θα πετύχουμε κάτι.Επίσης το να έχω μια άποψη, περί του συγκεκριμένου θέματος, δεν δίνει το δικαίωμα(απευθύνομαι σε όλους) να με διακοσμούν με το επίθετο του αρχαιολάτρη.
Ευτυχώς για μένα ¨ζω¨ στο σήμερα και ειλικρινά με ενδιαφέρουν περισσότερο τα σύγχρονα προβλήματα και η αντιμετώπισή τους, παρά η ονειροπόληση 2500 πριν.
Το θέμα όμως αναφέρεται για τότε και θα μιλώ για τους προγόνους μας,Αν αυτό με καθιστά αρχαιολάτρη τότε τους καθιστά όλους.
Και τέλος βρίσκω τον χρόνο να βρω αποσπάσματα, για διάφορα θέματα και ταυτόχρονα να παρακολουθώ την αλυσίδα των διαφοροποιή σεων.]
quote:
Μάταια ψάχνεις φίλε Cottus να βρεις επιβεβαίωση του πατριωτισμού σου και των ιδανικών σου στην αρχαιότητα. Ο πατριωτισμός σου και τα ιδανικά σου ορίζονται -όσο και αν δεν το θέλεις- κυρίως από τη σημερινή πραγματικότητα (και από 2000 χρόνια Χριστιανισμού, και από 700 χρόνια ξένης κατοχής και από την ανακάλυψη της Αμερικής κλπ κλπ). Η αρχαιότητα ήταν εντελώς άλλος κόσμος. Δε μας συνδέουν με αυτήν τίποτα ομοιότητες (παρά μόνο ελάχιστες και όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακές). Αντιθέτως, μας συνδέει μία αλυσίδα συνεχών διαφοροποιήσεων και αλλαγών. Πώς θα τις δεις αυτές σπαταλώντας το χρόνο σου για να βρεις αποσπάσματα που στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπαινιγμοί για την ύπαρξη και μεταφορικής έννοιας του ρήματος "πουτσίζω";
ΣΑΜΠΩς ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ ΠΗΓΕΣ? ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ? ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ?
quote:
για να βρεις αποσπάσματα που στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπαινιγμοί για την ύπαρξη και μεταφορικής έννοιας του ρήματος "πουτσίζω
Και τουλάχιστον από μέρους μου,τα αποσπάσματα που παρέθεσα δεν αφήνουν υ6παινιγμούς,είναι ξεκάθαρα.Προσπαθησα (και τα κατάφερα εν μέρη)να μιλώ μέσα από πηγές και να μην παραθέτω προσωπικές απόψεις-που συχνά παρεξηγούνται- και να περιγράψω την κοινωνική τοποθέτηση χωρίς να αρνηθώ την ύπαρξη κίναιδων.Η ύπαρξη των κίναιδων στάθηκε η αιτία για την συγγραφή της αντίστοιχης νομοθεσίας και την τοποθέτηση φιλοσόφων, στις οποίες δεν υπάρχουν υπαινιγμοί για κανένα ¨πούτσισμα¨.
Οι μεμονομένες περιπτώσεις αποδεικνείουν την ύπαρξη των νόμων και των τοποθετήσεων.Καπνός χωρίς φωτία δεν γίνεται.Αλλά ουδέποτε υπήρξε "θεσμός παιδεραστίας" κοινωνικά αποδεκτός.Απ την άλλη όμως για να γίνονται τόσες αναφορές σε κείμενα θα υπήρχαν περιπτώσεις που να μην συμβαδίζουν με το κοινό αίσθημα.
Όσο αφορά την υπερσύνδεση ,θα απαντήσω αφού την μελετήσω
quote:
Που τη είδες την χυδαιολογία, φίλε μου;;Ή σε πείραξε που λέμε τη σκάφη σκάφη και τα ...σύκα ΣΥΚΑ;;
Αν η αλήθεια τόσο σε τσούζει, πάψε να το παίζεις οτι σου αρέσει ο Αριστοφάνης, και τράβα εσύ για το Fame Story
α) ποτέ δεν ανέφερα ότι μου αρέσει ο Αριστοφάνης.Βγάζεις έυκολα συμπεράσματα (για να μην πω ότι βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα)από κάποιο είδος φανατισμού που δεν σε αφήνει να σκεφτείς καθαρά ή από τη βιάση να βρείς αντιλογία.
β) ειλικρινά πιστεύεις ότι η αντικειμενικότητα συνδέεται με η ανούσια λογοδιάροια? (μην πω χυδαιολογία, γιατί μάλλον σε ενοχλεί)
γ)αν θίχτηκες για το fame story,sorry αλλά όποιος έχει την μύγα να την αφήσει κάτω
Δεν θα περίμενα βέβαια να σε πείσουν , γιατί απλούστατα δεν μπορεί κανένα επιχείρημα και τίποτα να σε μεταπείση , όπως δεν σε πείθουν οι ιστορικές αναφορές , για τον απλούστατο λόγο οτι εξακολουθείς να συγκρίνεις με σημερινά κριτήρια γεγονότα άλλων εποχών και να τα θεωρής ανήθικα , λησμονώντας ότι στο κάτω κάτω της γραφής η ηθική είναι καθαρά θέμα τόπου και χρόνου .
Επί παραδείγματι στην Τζιά τα πανάρχαια χρόνια υπήρχε η συνήθεια τους γέρους και ανήμπορους γονείς να τους αφήνουν να πεθάνουν από ασιτία , πράξη αποτρόπαια , την οποία όμως τότε την θεωρούσαν σωστή , υπάρχει μάλιστα και ο σχετικός μύθος για το πώς καταργήθηκε η συνήθεια αυτή .
Αυτή είναι φίλε μου και η τελευταία απάντηση μου στό θέμα , γιατί δεν έχει πιά κανένα νόημα , κατά την γνώμη μου , η αντιπαράθεση αυτή .
quote:Δεν με ενοχλέι, μείνε ήσυχος.
β) ειλικρινά πιστεύεις ότι η αντικειμενικότητα συνδέεται με η ανούσια λογοδιάροια? (μην πω χυδαιολογία, γιατί μάλλον σε ενοχλεί)
Απορρώ όμως, πως σε ένα τοπικ για την σεξουαλικότητα, ΔΕΝ φαίνεται να θεωρείς χυδαιολογία το «Πόσσους Μήδες σφάξαμε», ενω προφανώς σε ενοχλησε που είπα «πίπες», αντί για πεοθυλασμό...
Μου φαίνεται λίγο για σεμνοτυφία, ελπίζω να κάνω λάθος.
=======
Go Sesostris, go sesostris!!- you have a new fan.
Μπορείς να μου στείλεις τις φωτογραφίες μέσω e-mail(μαζί με την έρευνα που να αναφέρεται σε αυτά).ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ και θα με ενδιέφερε πολύ.Αν κι αυτό σου είναι αδύνατο θα σε καθοδηγήσω εγώ.
Ελπίζω να μου tα στείλεις και να μην αποδειχτέι η τελευταία σου απάντηση κύκνειο άσμα εντυπωσιασμού.
quote:
Επί παραδείγματι στην Τζιά τα πανάρχαια χρόνια υπήρχε η συνήθεια τους γέρους και ανήμπορους γονείς να τους αφήνουν να πεθάνουν από ασιτία , πράξη αποτρόπαια , την οποία όμως τότε την θεωρούσαν σωστή , υπάρχει μάλιστα και ο σχετικός μύθος για το πώς καταργήθηκε η συνήθεια αυτή .
Δεν διαφψνούμε σε τέτοιες αναφορές .Θ α επαναλάβω κάποια πράγματα γιατί μάλλον δεν κατάφερα να γίνω αντιληπτός (παραδέχομαι τον άναρχο τρόπο γραφής μου)
Αυτή τη φορά με ένα παραλληλισμό :
(κατα Μάρκον ευαγγέλιο 14)-κατά τη σύλληψη του ραβίνου από ρωμαίους στρατιώτες. Μας περιγράφει λοιπόν το ευαγγέλιο για την φυγή ενός γυμνού άντρα , ο οποίος απ'ότι καταλαβαίνουμε ήταν μαζί με τον ραβίνο την ώρα της σύλληψης.Τώρα το τι έκανε ,ποιος ήταν και που πήγαινε μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε(υποθέσεις κάνουν και τα στοιχέια που έχετε παρουσιάσει)
Επίσης σε πάμπολες αναφορές τόσο ο ίδιος (ο ραββίνος) όσο και οι μαθητές του εκφράζουν την μεγάλη τους αγάπη του ενός προς τον άλλον
Πέρνοντας αυτές τις περιπτώσεις μεμονομένα θα έβγαινε συμπέρασμα ομοφθλοφιλικών σχέσεων μεταξύ του ραββίνου και των μαθητών του.Εξετάζοντας όλα όμως τα στοιχεία δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Η διαφορά όμως αυτών -κατά περίπτωση παρεξηγημένων παραδειγματων- είναι ότι στην προαναφερθήσα δεν αναφέρεται πουθενά στην καινή διαθήκη οι απόψεις και οι νόμοι περί ομοφυλοφιλίας ενώ στους προγόνους μας υπάρχουν πάμπολες αναφορές.
Και μη μου πει κανείς ότι εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν ομοφυλόφιλοι και γι'αυτό δεν αναφέρεται τίποτα
Καταλήγοντας , ναι μεν λαμβάνω υπόψη μου την ύπαρξη ομοφυλοφιλίας και παιδεραστίας στην αρχαία ελλάδα. αλλά όπως έχω ξναυποστηρίξει σημασία έχει πως αντιμετωπίζεται ΄πό ην οργανωμένη κοινωνία.
Και τέλος φίλε μου με κατηγορείς εν ολίγις για εθελοτυφλία.
Δεν ανέφερα πότε ένα απόσπασμα αυτό καθε αυτό για να επιβάλω καμία απόψη( άλλωστε εδώ δεν επιβάλουμε αλλά ανταλάσουμε).Οτι απόσπασμα ανέφερα ήταν συγκέκριμένης περιόδου (γιατί στη αρχή αναφέρθηκε πλύ το συμπόσιο του πλάτωνα)αντί αυτού ελαβα αντιεπιχείρήματα από ενα πολύ μεγαλύτερο εποχιακό έυρος(πράγμα που μπορώ να το΄κάνω κι εγώ)επίσης έλαβα αποσπάσματα σύγχρονων ερευνών ενω εγώ αποσπάσματα απο ομόχρονους φιλόσοφους.Παρέλλειψα να ανφερθώ σε μύθους εσκεμένα γιατί αυτό είναι από μόνο του ένα άλλο θέμα(αν και κάποιος αναφέρθηκε στο μύθο του Γανυμήδη σαν ιστορικό στοιχείο και όχι σαν μύθο,αυτό έγινε γιατί αγνούσε την ύπαρξη των χαρητίσιων θεοτήων Γανυμήδα και Γανυμήδη και την αληγορική διάσταση του μύθου)
quote:
ΔΕΝ φαίνεται να θεωρείς χυδαιολογία το «Πόσσους Μήδες σφάξαμε»,
Πού; Στις Θερμοπύλες;
Ρε τι κακοί που είναι οι Έλληνες που σφάζουν αθώους ανθρώπους!!!!!!!
Και φαντάζομαι ότι εννοείς τους Μήδους .
Αυτούς που επι σειρά ετών λυσασμένα εισέβαλαν στην Ελλάδα ερημώνοντάς την.
Όταν επιτέλους ο Αλέξανδρος έδωσε ένα δυναμικό και θεαματικότατο τέλος σ`αυτή την ιστορία , οι Έλληνες βαφτίστηκαν σφαγείς!!!!!!!!!
Τρελλοκομείο το κάναμε εδώ μέσα μου φαίνεται.
quote:
Ρε τι κακοί που είναι οι Έλληνες που σφάζουν αθώους ανθρώπους!!!!!!!
Δεν είπα οτι ή Μήδοι ήταν αθώοι, ούτε οτι η Έλληνες δεν κάναν καλά που τους σφάξαν. Μια χαρά δουλειά κάναν, και έμεινε και στην ιστορία.
Βρε γ*μω την ασχετοσύνη σας, γ*μω, να βλέπετε ο,τι θέλετε στα γραπτά του άλλου. Άντε πάλι τα ίδια, παλιό-Παπούα μου. Τί έγινε; Καθυστέρησε το "φορτίο" και μείνατε ανήσυχοι;
Ή δεν έχετε βρεί ακόμα κανάν "εκπαιδευτή" να σας μυήσει, και φοβάστε μη μείνετε στο ράφι;
=====
Αυτό πού είπα, είναι οτι σε ένα τοπικ για τη σεξουαλικότητα, είναι ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΙΑ αισχροτάτη, να αναφέρεις πόσους εχθρούς έσφαξαν, σαν αντεπιχείρημα που να αποδεικνύει οτι δεν είχαν ομοφυλλοφιλικό σεξ!
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;
Μπράβο.
Οπότε με λίγο ακόμα εργασία θα καταλάβεις και το σχόλιό μου για τους Μιθριδατικούς πολέμους. Μόνο που θα χρειαστει να σε βοηθήσει κανας άλλος, γιατί εγώ δεν ασχολούμαι πλέον. Ψάξε βρές καναν εκπαιδευτή.
Κατα Χαλκοκονδύλη και Γ' Σεπτεμβρίου μεριά...
Μου φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνεις τίποτα.
quote:
Ή δεν έχετε βρεί ακόμα κανάν "εκπαιδευτή" να σας μυήσει, και φοβάστε μη μείνετε στο ράφι;
Σε ποιούς μιλάς Kynikos;
Η ομοφυλοφυλία είναι παλαιότερη κι`απο τον άνθρωπο.
Σε ποιούς απευθύνεσαι;
Τι εννοείς "εκπαιδευτή";
Σε ενοχλεί η ομοφυλοφυλία Kynikos;
Σε αφήνει αδιάφορο;
Δείχνεις κατανόηση στη ιδιαιτερότητα;
Ή μήπως σέ πιάσανε ευαισθησίες στην παραφθορά του "εραστή" και του "ερώμενου" στην στρατιωτική εκπαίδευση; (μίλια μακρυά απο σεξουαλική συμπεριφορά).
quote:
Μου φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνεις τίποτα.
Αν σε παρηγορεί, στην πραγματικότητα ισχύει το ακριβώς αντίθετο.
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
Ίσως πολλά να φαίνονται να ξεκινούν απο απλή περιέργεια όμως συχνά η αιτία είναι η δίψα για δύναμη, και ίσως ακόμη μία ανεπάρκεια του εαυτού που ζητά την επιβεβαίωση μέσα απο 'εξαιρετικές' ικανότητες που θα μας ξεχωρίσουν απο τους κοινούς θνητούς. Το επόμενο βήμα συχνά (αλλά όχι πάντα) είναι η προσπάθεια χειραγώγησης των άλλων, για προσωπικά οφέλη.
Απο την άλλη όμως υπάρχει και ο αντίποδας. Άνθρωποι που γεννήθηκαν έτσι, και που χρησιμοποιούν το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου με μεγαλύτερη ευκολία απο τους πολλούς. Και ίσως κουβαλούν και κληρονομιά απο άλλες ζωές (ποιός μπορεί να πεί το ναί η το όχι;)
Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, κατα την ταπεινή μου γνώμη, το θέμα είναϊ: ποιός ο σκοπός της αναζήτησης; Εάν είναι η βελτίωση του αυτού και το κοινό κάλό, η αγάπη ως το υπέρτατο θαύμα που γεννά όλα τα άλλα θαύματα, τότε μπορούμε να μιλάμε για ένωση και συμπόνοια. Εάν είναι το ίδιον όφελος και η χειραγώγιση τότε έχουμε διαίρεση και άπωση, με ότι αυτά συνεπάγονται. Ο καθένας βέβαια είναι ελεύθερος να επιλέξει τον δρόμο του. Αλλά καλό είναι να έχει συνείδηση της επιλογής του.
φιλικά
Βασιλική
όταν έγραφα
"Εάν είναι η βελτίωση του αυτού "
εννούσα βέβαια "η βελτίωση του εαυτού"
και με την ευκαιρία να διορθώσω και ένα ορθογραφικό μου
"χειραγώγηση" είναι η σωστή γραφή
φιλικά και πάλι
Βασιλική
quote:
Και ίσως κουβαλούν και κληρονομιά απο άλλες ζωές
Τελικά έχει σχέση με το πόσο χρησιμοποιούμε το % του εγκέφαλου μας (σάρκα) η έχει σχέση με ένα λαμπερό λαμπάκι που πετάει όταν πεθαίνουμε? (ψυχή) γιατί με μπερδέψατε τώρα.
quote:
Εάν είναι το ίδιον όφελος και η χειραγώγιση τότε έχουμε διαίρεση και άπωση, με ότι αυτά συνεπάγονται.
Θες να πεις ότι υπάρχει κόλαση η χ3 η κάτι αντίστοιχο αν κατάλαβα καλά, θα μπορούσες μήπως να γίνεις πιο συγκεκριμένη επάνω σε αυτό?
Με λίγα λόγια μας λέτε ότι όσοι έχουν τέτοια χαρίσματα δεν θα πρέπει να τα χρησιμοποιούν προς όφελος τους αλλά να κάνουν τους καλούς Σαμαρείτες και να πολεμήσουν το κακό αλλιώς θα πάνε στην κόλαση, χμμ., καλό και αυτό.
![]()
ο φίλος _ έγραψε:
Τελικά έχει σχέση με το πόσο χρησιμοποιούμε το % του εγκέφαλου μας (σάρκα) η έχει σχέση με ένα λαμπερό λαμπάκι που πετάει όταν πεθαίνουμε? (ψυχή) γιατί με μπερδέψατε τώρα.
Αυτό δεν μπορώ να σου το πώ φίλε μου, όλα είναι θεωρίες και υποθέσεις. Γι αυτό και η χρήση του υποθετικού: "ίσως"
.........
Εάν είναι το ίδιον όφελος και η χειραγώγηση τότε έχουμε διαίρεση και άπωση, με ότι αυτά συνεπάγονται.
Θες να πεις ότι υπάρχει κόλαση η χ3 η κάτι αντίστοιχο αν κατάλαβα καλά, θα μπορούσες μήπως να γίνεις πιο συγκεκριμένη επάνω σε αυτό?
.......
όχι δεν μιλάω για την κόλαση ή κάποια ανάλογη μετά θάνατον τιμωρία. Μιλάω γι αυτή τη ζωή. Η προσπάθεια χειραγώγησης των άλλων μοιραία φέρνει διαίρεση και άπωση μέσα στο κοινωνικό σύνολο καθώς αντί για την ένωση (αλληλοβοήθεια και συμπόνοια) επιλέγει κανείς να ενεργεί εκ του μακρόθεν και έχοντας ως κέντρο των 'δώρων' τον εαυτό του. Και δεν κρίνω αυτή την διαίρεση φίλε μου, είναι δικαίωμα του καθενός να την επιλέξει. Απλά σχολίαζα πάνω στο ότι υπάρχουν δύο μονοπάτια. όντως υπάρχουν, και είναι σε αυτή τη ζωή (ίσως καί σε άλλες αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Το ερώτημα είναι κατα πόσο όποιος προωθεί τη διαίρεση θα υποστεί και τις ανάλογες συνέπειες, μέσω του συμπαντικού νόμου της ανταπόδοσης (the law of cause and effect), και κατα πόσο είναι έτοιμος να δεχτεί τις συνέπειες αυτές. Εάν είναι τότε δεν πέφτει λόγος σε κανέναν άλλον.
.............
Με λίγα λόγια μας λέτε ότι όσοι έχουν τέτοια χαρίσματα δεν θα πρέπει να τα χρησιμοποιούν προς όφελος τους αλλά να κάνουν τους καλούς Σαμαρείτες και να πολεμήσουν το κακό αλλιώς θα πάνε στην κόλαση, χμμ., καλό και αυτό.
................
Φίλε μου όλοι μας λέμε (και ο καθένας χωριστά) αυτό ακριβώς που γράφουμε και τίποτα άλλο. Για μένα προσωπικά το θέμα έχει κλείσει εδώ. Οι επιλογές και οι απόψεις σου είναι σεβαστές, όπως και όλων. Σημασία δεν έχει η διαφωνία ή η συμφωνία αυτή καθεαυτή αλλά ο σεβασμός του συνομιλητή δεν συμφωνείς;
φιλικά
Βασιλική
quote:
όχι δεν μιλάω για την κόλαση ή κάποια ανάλογη μετά θάνατον τιμωρία. Μιλάω γι αυτή τη ζωή.
Εδω το πάμε σε X3 τώρα....
quote:
μέσω του συμπαντικού νόμου της ανταπόδοσης (the law of cause and effect), και κατα πόσο είναι έτοιμος να δεχτεί τις συνέπειες αυτές. Εάν είναι τότε δεν πέφτει λόγος σε κανέναν άλλον.
Ποίος είναι αυτός ο νόμος? Από πού και ως που ισχύει αυτός ο νόμος και ποίος τον έγραψε, και ποιες είναι οι συνέπειες αυτές?
Edited by - _ on 26/01/2004 01:11:24
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

quote:
Φίλε Φίλε _ Ο συμπαντικός νόμος της ανταπόδωσης είναι ένας υπέρτατος υπερπανσυμπαντικός νόμος που έχει διάφορα ονόματα όπως Κάρμα, ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος ή η ανταποδωτική δικαιοσύνη. Αυτός ο νόμος λέει πως ό,τι κάνεις είναι μια αιτία για ένα αποτέλεσμα. _ Ο συμπαντικός νόμος της ανταπόδωσης είναι ένας υπέρτατος υπερπανσυμπαντικός νόμος που έχει διάφορα ονόματα όπως Κάρμα, ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος ή η ανταποδωτική δικαιοσύνη. Αυτός ο νόμος λέει πως ό,τι κάνεις είναι μια αιτία για ένα αποτέλεσμα.
Aytos o nomos den isixiei se oloys tous kosmous, Idika se auton pou zw egw, ton prosgiomeno kosmo :p
Κάτω Πάυλας
quote:
Η χρήση των δυνάμεων των ανθρώπων, πρέπει να απορρέει πάντα από την αγάπη μας για τους άλλους και να έχει ως αποδέκτη τους άλλους. Ποτέ το προσωπικό όφελος. Ο συμπαντικός νόμος, ισχύει παντού και ιδιαίτερα σ' αυτή την "άδικη" ζωή.
Θα με τρελάνετε? Μια δύναμη είναι να κουνάω τα χεράκια μου, και κουνώντας τα για προσωπικό μου όφελος δουλεύω βγάζω λεφτά και περνάω καλά. Τι σχέση έχει εάν αυτή η ιδιότητα είναι να κουνάς τα χεράκια σου, η τα ποδαράκια σου, η την ενέργεια σου? Με τον ένα η τον άλλο τρόπο πάλι ξοδεύεσαι και σου αξίζει αυτό που αποκτάς.
2) Εάν ίσχυε ένας τέτοιος νόμος δεν θα ήταν άδικη η ζωή, γιατί κανένας δεν θα έκανε τίποτα άδικο, αφού θα έβλεπε ότι κάνοντας καλές πράξεις καλοπερνάει ποιος ο λόγος να μην κάνει κανείς? Εγώ που κάνω καθημερινά «αμαρτίες» περνάω ζωή παράδεισο, λες να μου κόψει κανείς κλίση που παραβιάζω τον νόμο?
3) Συμπατικός νόμος? Πως μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο? Καλό θα ήταν όταν λέμε θεωρίες μόνο να βάζουμε και ένα *ίσως* μπροστά από αυτό που θέλουμε να πούμε.
Παράδειγμα
Ίσως το σύμπαν, η φύση όλη να περιέχει το κακό και το καλό από μόνη της και να το προκαλεί, **Ίσως** να μην μπορεί να λάβει ΚΑΝ τιμές τύπου καλό / κακό, Ίσως αυτοί να είναι απλά όροι για να ξεχωρίζει ο άνθρωπος κάποιες καταστάσεις που για το σύμπαν ίσως δεν είναι τίποτα το διαφορετικό το ένα από το άλλο, λέω ίσως!!.
Κάτω Πάυλας