- ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
Τι θα κάνει;
1. Θα εναντιωθεί στον Θεό και στους αγίους:
«Και θέλει λαλήσει λόγους εναντίον του Υψίστου, και θέλει κατατρέχει τους αγίους του Υψίστου, και θέλει διανοηθή να μεταβάλλη καιρούς και νόμους· και θέλουσι δοθή εις την χείρα αυτού μέχρι καιρού και καιρών και ημίσεος καιρού» Δανιήλ ζ:25
2. Θα σταματήσει τις θυσίες από τον ναό και θα κάτσει ο ίδιος σαν Θεός μέσα στον ναό του Θεού:
«Και θέλει στερεώσει την διαθήκην εις πολλούς εν μιά εβδομάδι· και εν τω ημίσει της εβδομάδος θέλει παύσει η θυσία και η προσφορά, και επί το πτερύγιον του Ιερού θέλει είσθαι το βδέλυγμα της ερημώσεως, και έως της συντελείας του καιρού θέλει δοθή διορία επί την ερήμωσι» Δανιήλ θ’2
«ο αντικείμενος και υπεραιρόμενος εναντίον εις πάντα λεγόμενον Θεόν ή σέβασμα, ώστε να καθήση εις τον ναόν του Θεού ως Θεός, αποδεικνύων εαυτόν ότι είναι Θεός» Β’ Θεσσαλονικείς β’4
3. Θα αναγκάσει όλους τους ανθρώπους να τον προσκυνήσουν και να πάρουν το χάραγμα:
«Και εδόθη εις αυτό να δώση πνεύμα εις την εικόνα του θηρίου, ώστε και να λαλήση η εικών του θηρίου και να κάμη, όσοι δεν προσκυνήσωσι την εικόνα του θηρίου, να θανατωθώσι. Και έκαμνε πάντας, τους μικρούς και τους μεγάλους και τους πλουσίους και τους πτωχούς και τους ελευθέρους και τους δούλους, να λάβωσι χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς ή επί των μετώπων αυτών, και να μη δύναται μηδείς να αγοράση ή να πωλήση, ειμή ο έχων το χάραγμα, ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού. Εδώ είναι η σοφία· όστις έχει τον νούν, ας λογαριάση τον αριθμόν του θηρίου, διότι είναι αριθμός ανθρώπου· και ο αριθμός αυτού είναι χξς' (666)» Αποκάλυψη ιγ’15-18
Όσο για την πόλη-πόρνη (ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΕΔΡΑ - ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ "ΙΩΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΖΗ" ή "ΝΕΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ - ΔΙΟΝΥΣΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΥ ΤΥΑΝΕΑ 666" - "ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΥ ΘΕΟΥ") που αναφέρει στην Αποκάλυψη, εκεί ρητά μιλάει για πόλη επτάλοφη - "ΕΠΤΑ ΒΟΥΝΑ" (διάβαζε κεφ. ιζ΄ έως ικ΄). Πόλεις επταλόφους ξέρω δύο τη Ρώμη και τη Νέα Ρώμη (Κωνσταντινούπολη).
4 Και η γυναίκα ήταν ντυμένη με πορφύρα και κόκκινο, και στολισμένη με χρυσάφι και πολύτιμες πέτρες και μαργαριτάρια, η οποία είχε στο χέρι της ένα χρυσό ποτήρι, που ήταν γεμάτο από βδελύγματα και ακαθαρσίες τής πορνείας της·
7 Και ο άγγελος μου είπε: Γιατί θαύμασες; Εγώ θα σου πω το μυστήριο της γυναίκας, και του θηρίου που τη βαστάζει, το οποίο έχει τα επτά κεφάλια και τα δέκα κέρατα.
9 Εδώ είναι ο νους που έχει σοφία. Τα επτά κεφάλια είναι επτά βουνά, όπου επάνω τους κάθεται η γυναίκα.
18 Και η γυναίκα που είδες, είναι η μεγάλη πόλη, που έχει βασιλεία επάνω στους βασιλιάδες τής γης. (ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ "ΗΠ-Ε-Ι" ΚΑΙ "Θ-Ι-Μ" ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΔΥΣΕΩΣ)
ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ:
«ο αντικείμενος και υπεραιρόμενος εναντίον εις πάντα λεγόμενον Θεόν ή σέβασμα, ώστε να καθήση εις τον ναόν του Θεού ως Θεός, αποδεικνύων εαυτόν ότι είναι Θεός» Β’ Θεσσαλονικείς β’4
ΑΡΑ ΠΟΛΙΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ = "ΚΩΝ/ΠΟΛΗ" ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΩΣ ΘΕΟΣ "ΝΕΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ - ΔΙΟΝΥΣΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΣ ΤΥΑΝΕΑΣ 666" - "ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ ΘΕΟΣ" ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ = ΑΓ. ΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ
Αποκάλυψη 9
14 να λέει προς τον έκτο άγγελο, που είχε τη σάλπιγγα: Λύσε τούς τέσσερις αγγέλους που είναι δεμένοι στον μεγάλο ποταμό Ευφράτη.
15 Και λύθηκαν οι τέσσερις άγγελοι, που ήσαν ετοιμασμένοι για την ώρα και την ημέρα και τον μήνα και τον χρόνο, για να θανατώσουν το ένα τρίτο των ανθρώπων.
16 Και ο αριθμός των στρατευμάτων τού ιππικού ήταν δύο μυριάδες μυριάδων· και άκουσα τον αριθμό τους.
Αποκάλυψη 16:12 Και ο έκτος άγγελος εξέχεε την φιάλην αυτού επί τον ποταμόν τον μέγαν τον Ευφράτην· και εξηράνθη το ύδωρ αυτού, διά να ετοιμασθή η οδός των βασιλέων των από ανατολών ηλίου.
ΣΤΑ 2 ΑΥΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ 200.000.000 ΩΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΗΛΙΟΥ (ΚΙΝΑΣ 888 - "ΙΗΣΟΥΣ") ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΔΡΑΓΑΖΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ ΩΣ "ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΕΛΛΗΝΩΝ" "ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΥ ΘΕΟΥ" ΣΤΟ "ΝΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" (ΑΓ.ΣΟΦΙΑ) ΠΟΛΙΤΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ "ΝΑΤΟ" ΚΑΙ ΤΟΥ "SEATO" ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΣΗ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ Η ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΚΙΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ (ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΦΡΑΤΗ-ΙΡΑΚ, ΚΑΙ ΙΔΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ) ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΕΙ ΤΟΝ ΗΔΗ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ (ΜΕ ΦΡΑΓΜΑΤΑ) ΕΦΡΑΤΗ.
-----------------------Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ....Η.??
quote:
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ....Η.??
η καταστροφολογία σε όλο της το μεγαλείο ; [ απορίας άξιο ... ]
Aπό τις ιστοσελίδες της ΟΕΑ αντιγράφει ο φίλος!!!
Τι να πει κανείς?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
φιλε zip δεν ειπα ουτε για κομητες nibiru ουτε για εκρηξη της γης ουτε για πλυμηρες......
αλλα καποια γεγονοτα τα οποια ειναι αποδεδειγμενα και εκτιλισονται πλεον με ταχυτατο ρυθμο...λογικο ειναι να τα θεωρεις καταστροφολογιες διοτι ετσι θελουνε και σας εχουν μαθει αυτοι που κρατανε στα χερια τους το καλα κρυμενο προκαθορισμενο αλλα αναστρεψιμο μεν.. μελλον μας.....
αφησε για λιγο την οθονη του pc σου και κοιτα τι συμβαινει γυρω σου.....!!
Edited by - ΕΝ-ΔΙΑ-ΦΕΡΟΝ on 02/02/2012 12:22:37
quote:
νικομαχε μαλλον βιαστηκες να με ειρονευτεις .....δεν αντιγραφω ..αναμεταδίδω τα κειμενα της Ο.Ε.Α με προτροπη του κ καραγεωργιου..για αφυπνηση περισσοτερων ...
Edited by - ΕΝ-ΔΙΑ-ΦΕΡΟΝ on 02/02/2012 12:22:37
zip αρχείο δεν είπε ούτε για την πρόσβαση ούτε κομήτης Nibbler έκταση ούτε για ply Μοίρες
Αλλά κάποια γεγονότα τα οποία είναι ακριβή και γρήγορα cottontail καλύτερα ... είναι αναλυτική σε αυτούς προσχωρήσουν επειδή Ημέρα της Κρίσεως Αυτό είναι ό, τι δέχονται και δυσνόητο αυτό που κρατά εύκολα τους στο αρτιμελείς κρυμμένο προκαθορισμένα αλλά ιδιότροπο δούκας .. το μέλλον μας
άφησε για λίγο την τέντα του υπολογιστή σας και να παρακολουθούν ό, τι είναι για σένα ατύχημα
Kristin Jenson
quote:Αφού δεν έχουν πραγματοποιηθεί γιατί να ασχολείσαι;
Ποια η γνωμη σας για τον στρατηγο;αξιζει να διαβασει καποιος τα βιβλια του; διοτι απ οτι εχω διαβασει με μια γρηγορη αναζητηση στο διαδικτυο πολλες απο τις προβλεψεις του δεν εχουν πραγματοποιηθει.
"...ἐὰν δὲ εἴπῃς ἐν τῇ καρδίᾳ σου· πῶς γνωσόμεθα τὸ ῥῆμα, ὃ οὐκ ἐλάλησε Κύριος;
ὅσα ἐὰν λαλήσῃ ὁ προφήτης ἐκεῖνος τῷ ὀνόματι Κυρίου, καὶ μὴ γένηται καὶ μὴ συμβῇ, τοῦτο τὸ ῥῆμα ὃ οὐκ ἐλάλησε Κύριος· ἐν ἀσεβείᾳ ἐλάλησεν ὁ προφήτης ἐκεῖνος, οὐκ ἀφέξεσθε αὐτοῦ..."
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Τον Καλογεράκη 1η φορά τον ακούω, αν και δεν πιστεύω στους προφήτες, υπάρχει μιά μικρή πιθανότητα ο εγκέφαλος να κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο προς τα πίσω ή προς τα εμπρός, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θα "δει" ένα αναπόφεκτο μέλλον, πράγμμα που σημαίνει οτι οι προφητείες πάσηςς φύσεως μπορεί να συμβούν αλλά μπορεί και να μη συμβούν.
Ο Παίσιος για παράδειγμα σε κάποια πράγμματα έπεσε μέσα σε κάποια άλλα όχι, ξέρεις...η πρόβλεψη του μέλοντος δεν είναι μόνο υπερδύναμη μαντείας αλλά και δύναμη λογικής εξέλιξης μιάς κατάστασης.
Εγώ ας πούμε τώρα μπορώ να προφητεύσω μιά άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας, εντός της Ευρωζώνης, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν οι πιθανότητες με ευνοούν ως προφήτη.....
Καλή συνέχεια.
Μαλιστα υπαρχει επαληθευση με ακριβεια ΚΑΙ χρονου.
321
semele είχα κάνει κάποτε το λάθος να πάρω ένα βιβλίο του και το μετάνιωσα...και δυστυχώς κάτι τέτοιες κακογραμμένες και ανέμπνευστες μπούρδες τύπου Κεραμμυδά, Καλογεράκη κτλ. πουλάγανε στα βιβλιοπωλεία...και φοβάμαι ότι πουλάνε ακόμα...οτιδήποτε έχει να κάνει με ακραία συνωμοσιολογία, εντυπωσιακές ψευτο-προφητείες (που δεν επαληθεύονται ποτέ) και κρυμμένα Ελληνικά υπερόπλα και Έλληνες θεούς που ελέγχουν τα πάντα όλα αυτά αρέσουν στο ευρύ κοινό που ψοφάει για παραμύθιασμα...
Καλύτερα επίσης το παρόν θέμα να πάει στην κατηγορία "Απόψεις-Προτάσεις" ή στο "Παράξενο".
quote:
Ουδεις προφητης της Ορθοδοξιας επεσε στο παραμικρο εξω.
Μαλιστα υπαρχει επαληθευση με ακριβεια ΚΑΙ χρονου.
ναι οκ, τα'χουμε πει αυτά...νο1 ψευτο-προφήτης αποδείχτηκε ο ίδιος ο Ιησούς (βλέπετε Κατά Ματθαίον κεφ. 24)..και φυσικά άπειροι επακόλουθοι πολλών θρησκειών που διαρκώς τρομοκρατούν τον κοσμάκη με εσχατολογικές βλακείες για να φυλάει ο φόβος τα έρμα...πλέον βέβαια δεν τους χρειαζόμαστε, έχουν αναλάβει τα ΜΜΕ αυτό το ρόλο![]()
quote:Μα όταλ λες "οι προφητείες του δεν βγήκαν" αλλά "θέλω να διαβάσω τα βιβλία του" δεν είναι σα να λες "εδώ το καλό κορόιδο, πάρτε κόσμε τα χαβω όλα;;;"
Σκεφτηκα να διαβασω τα βιβλια του. Υπαρχει καποιος εδω που τα διαβασε;
Διάβασε κάτι που αξίζει όχι βιβλία αποτυχημένου "προφήτη!"
...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ
Edited by - panpam on 16/04/2015 13:33:26
Κοστ, είναι δεύτερη φορά που το κάνεις.
Είπες ότι ο Ιησούς είπε να μισούμε τη ψυχή μας. Περιμένω να μου δείξεις που το είπε.
Στο κατά Ματθαίον κεφ24 ο Χριστός δεν προφητεύει, αλλά βλέπει καθαρά τι πρόκειται να γίνει. Και δεν βλέπω πουθενά να κάνει λάθος.
Συγκεκριμένα μιλώντας, στο όνομα του έχουν γίνει τα μεγαλύτερα αίσχη.
Για τα οποία δεν φέρει ευθύνη, αφού ουδεμία σχέση δεν έχουν με τη διδασκαλία του.
NediB,
Τι ακριβώς κέρδος αποκομίζουμε από τις προφητείες στις οποίες αναφέρεσαι, ως άνθρωποι; Το πότε πχ θα πάρουμε την Πόλη μας κάνει πιο ανθρώπους; Γιατί εγώ δεν βλεπω κανε΄να λόγο ύπαρξης τέτοιων προφητειών.
Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου
Ιταλέ λυπάμαι αν προσβαλλω τα πιστεύω σου αλλά η αναζήτηση της Αλήθειας είναι μία διαδικασία που απορρίπτει εξορισμού τις αφελείς εξιδανικεύσεις και όσα μας μάθανε στο σχολείο.
Δεν αναφέρω ποτέ χωρία με τρόπο αυθαίρετο.
Το χωρίο που ζητάς είναι το Κατά Ιωάννην 12:25, "όποιος αγαπάει την ψυχή του θα την χάσει, και όποιος μισεί την ψυχή του σε τούτο τον κόσμο, θα τη φυλάξει σε αιώνια ζωή".
Εγώ λοιπόν αυτά τα κηρύγματα τα απορρίπτω μετά βδλυγμίας και μη σώσω να βρω καμια αιώνια ζωή αν είναι να ακολουθήσω τον "προφήτη" αυτό και να μισήσω το σώμα, την ψυχή και τον εαυτό μου.
Η δε "προφητεία" του Κατά Ματθαίον είναι ξεκάθαρα ψευτο-προφητεία...μιλάει για συντέλεια, κατακλυσμούς, θάνατο του ήλιου και της σελήνης, πτώσεις αστέρων, καταλήγοντας ότι όλα αυτά "θα γίνουν πριν παρέλθει η γενιά τούτη".
Οι εξηγητές προσπαθούν σπασμωδικά να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα λέγοντας οι περισσότεροι ότι προφήτευσε την καταστροφή της Ιερουσαλήμ, ενώ κάποιοι λιγοστοί λένε ότι δεν εννοεί τη δική του γενιά αλλά αναφέρεται στη μακρυνή συντέλεια του κόσμου.
Και οι δύο εξηγήσεις απορρίπτονται μονομιάς.
Πρώτον διότι ο "Ματθαίος" είναι ξεκάθαρος στο το εννοεί με τη λέξη "γενεά" (βλέπε τις 42 γενεές του Ιησού), και ακόμα και οι εξηγητές το αναγνωρίζουν αυτό, και δεύτερον διότι η καταστροφή της Ιερουσαλήμ δεν είχε καμία σχέση με αυτές τις εσχατολογικές προφητείες του Ιησού περί της πλήρους καταστροφή του κόσμου!!!
Έχουμε λοιπόν εδώ τον ορισμό μιας παντελώς αποτυχημένης προφητείας εκ μέρους του "Ιησού", ή τέλος πάντων εκ μέρους του ανώνυμου συγγραφέα πίσω από το ευαγγέλιο.
quote:
Καλημέρα.Κοστ, είναι δεύτερη φορά που το κάνεις.
Είπες ότι ο Ιησούς είπε να μισούμε τη ψυχή μας. Περιμένω να μου δείξεις που το είπε.Στο κατά Ματθαίον κεφ24 ο Χριστός δεν προφητεύει, αλλά βλέπει καθαρά τι πρόκειται να γίνει. Και δεν βλέπω πουθενά να κάνει λάθος.
Συγκεκριμένα μιλώντας, στο όνομα του έχουν γίνει τα μεγαλύτερα αίσχη.
Για τα οποία δεν φέρει ευθύνη, αφού ουδεμία σχέση δεν έχουν με τη διδασκαλία του.NediB,
Τι ακριβώς κέρδος αποκομίζουμε από τις προφητείες στις οποίες αναφέρεσαι, ως άνθρωποι; Το πότε πχ θα πάρουμε την Πόλη μας κάνει πιο ανθρώπους; Γιατί εγώ δεν βλεπω κανε΄να λόγο ύπαρξης τέτοιων προφητειών.Μετά Τιμής...ο μικρός Κθούλου
Να απαντησω πρωτα στον Kost.
Το συγκεκριμενο κεφαλαιο(οπως ολα εξαλλου)δεν ερμηνευεται χωρις την μελετη δεκαδων αλλων της Α.Γραφης,καθως και τις προφητειες εκτος αυτης.
Οταν κανουμε αυτο αποκτουμε την αποψη οτι οι πληροφοριες που μας δινει το κατα Ματθαιον ειναι μοναδικες.
Ιταλε το ιδιο ισχυει και στο δικο σου ερωτημα.
Πολλοι νομιζουν οτι το ζητημα της Πολης ειναι μια απλη και ανουσια επανακατακτηση.Δεν ειναι ετσι ομως.Συνδιαζεται με πληθος πνευματικων,εθνικων και κοσμοσωτηριων θεματων.
321
quote:
Ιταλέ λυπάμαι αν προσβαλλω τα πιστεύω σου αλλά η αναζήτηση της Αλήθειας είναι μία διαδικασία που απορρίπτει εξορισμού τις αφελείς εξιδανικεύσεις και όσα μας μάθανε στο σχολείο.
Kost δεν θέλω να λυπάσαι, μόνο να συμπονάς. Δεν προσβάλομαι καθόλου. Συμφωνώ μαζί σου με τη διαδικασία της Αλήθειας, και μου αρέσει ο καθόλου τυχαίος τρόπος που το έθεσες.
Επίσης δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν συμπαθείς τον Χριστό ή τον αντιπαθείς, με ενδιαφέρει τι είσαι εσύ σαν άτομο, και πραγματικα δεν έχω κάτι εναντίων σου πέραν του ότι συμπαθείς τον ποιητή Αδωνι ![]()
Το χω ξαναπεί, μεγάλωσα σε μια οικογένεια που από τη μια της πλευρά έκανε Γραφική μελέτη κάθε μέρα και από την άλλη ήταν στην Εκκλησία.
Ετσι, αν και δεν με πείσανε εκατέρωθεν έμαθα ένα πράγμα:
Οταν διαβάζω κάτι, να το διαβάζω ολόκληρο.
Αλλιώς να μην εξάγω συμπεράσματα.
Το απόσπασμα που αναφέρεις, λέει συνοπτικά το εξής:
Ελληνες ήρθαν να προσκυνήσουν και ζήτησαν να δουν τον Χριστό. Ο Χριστός λέει ότι ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο υιός του ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
(όχι του Θεού, και δεν είναι τυχαίο, αν καταλάβεις γιατί το λέει, δεν το εξηγώ, θα γράψω σεντόνι).
Πάνω σε αυτό που είπε αμέσως προηγουμένως,(τους έλληνες και τον υιό του ανθρώπου) αναφέρει ότι εάν ο κόκκος του σιταριού πέσει στη γη και δεν "πεθάνει", μένει μόνος, εάν όμως "πεθάνει", φέρνει πολύ καρπό.
Στην πραγματικότητα, αν ο σπόρος δεν μας δώσει το φυτό, είναι ένας άχρηστος σπόρος. (Αν η ψυχή μείνει στάσιμη είναι καταδικασμένη να μην εξελιχθεί, σου λέω εγώ.)
Πάνω σε αυτό με τον κόκκο και τον καρπό , χωράνε τουλάχιστον τρεις πολιτισμοί που μου έρχονται στο μυαλό, ο ένας ο Ελληνικός, ο άλλος ο Αιγυπτιακός. Επίσης, μια πνευματική εξέλιξη και λίγη μεταστοιχείωση.
Ο Χριστός ακόμα και αν δεν ήταν Χριστός, είχε σαφώς ελληνική παιδεία.
Πάνω σε αυτό που αναφέραμε εδώ, λέει αμέσως από κάτω:
Αυτός που φυλάει την ψυχή του θα την απολέσει.
Αυτός που δεν εκθέτει την ψυχή του και την κρατάει στάσιμη, δεν θα εξελιχθεί ποτέ και απλά θα πεθάνει.
Αυτός που φυλάει την κόρη του και την προστατεύει από τον κόσμο θα έχει μετά βεβαιότητας ένα καταδικασμένο παιδί, ανίκανο να εξελιχθεί στην κοινωνία.
Ο χέστης και ο παρτάκιας που γυρίζει μόνο γύρω από τον εαυτό του είναι ένας μόνος άνθρωπος. Και ως τέτοιος είναι ένας νεκρός άνθρωπος.
Αυτός που "μισεί" την ψυχή του θα την φυλάει στην αιώνια ζωή.
Αυτός που εκθέτει τον εαυτό του στο νέο και εξελίσσεται, μετασχηματίζεται και αναπτύσσεται, όπως ο καρπός του σιτηρού, θα αποφέρει καρπούς. Θα μάθει, θα δώσει, και θα συνεχίσει το ταξίδι του.
Η ζωή δεν τελειώνει Κοστ. Η φάση στην οποία βρισκόμαστε είναι περαστική. Αν κολλήσεις σε αυτή, εδώ θα μείνεις πάντα.
Μου κάνει εντύπωση που γουστάρεις τους Βουδιστές και δεν το κατάλαβες.
Αν ο κόκκος αγαπούσε την πάρτη του όπως αυτή ήταν, δεν θα βλέπαμε ποτέ το στάρι.
Βέβαια ο κόκκος δεν πέθανε ποτέ στην ουσία του. Εξελλίχθηκε, αξιοποιώντας το ρόλο του και καθιστώντας τον εαυτό του χρήσιμο για το σύνολο, που είναι το όλο.
Για αγάπη μιλάει πάλι Κοστ ο Χριστός εδώ.
Για το άλλο κομμάτι που αναφέρεις, αν θες θα αναφερθώ σε άλλο ποστ.
NediB
Τω Θεώ δεν είναι Ελληνας. Η Πόλη είναι μια Πόλη. Οταν μιλάμε για αιματοχυσίες και πολέμους με ευλάβεια, κάτι δεν πάει καλά με την πάρτη μας. Προσωπικά δεν με αφορά καθόλου αν θα πάρουμε την Πόλη.
Ετσι κι αλλιώς, δεν ήτανε ποτέ δική μου, αλλά των ανθρώπων που κατοικούνε σε αυτή.
Και άνθρωποι δεν είναι μόνο οι Ελληνες.
Αυτό που προήγαγε πρώτος ο Χριστός ήταν η Αγάπη.
Και δεν αναφέρομαι στην αγάπη για την Ελένη τη γειτόνισσα.
quote:
και πραγματικα δεν έχω κάτι εναντίων σου πέραν του ότι συμπαθείς τον ποιητή Αδωνι
για ποιόν Άδωνι λες;; μη μου πεις τον γνωστό;![]()
Είμαι κουρασμένος άνθρωπος μην με παρεξηγείς...
Νόμιζα ότι εσύ μου έλεγες ότι τον συμπαθείς, ενώ ήταν ο Πύρινος.
Ανακαλώ για τον μπουμπούκο.