- Ο ΧΕΙΡΩΝ - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
Εγω πάντως γνωρίζω!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Πολύ θέλει ο άνθρωπος νομίζεις;;;;
![]()
![]()
![]()
![]()

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:quote:
Φιρί φιρί το πας και εσύ Νικ..Αλήθεια κ.Πύρινε?
Θέλεις να κάθομαι να διαβάζω τα εφυολογήματα του Χριστος Ελ και να του απαντώ κι όλας, όπως κάνεις εσυ?Εχεις κάτι να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις ή να αντεπιχειρηματολογήσεις, σε όσα προσάπτει ο DSM, στον Χρστος Ελ?
Για να σε δω!!!ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Να μην τα διαβάζεις καν... είναι πολύ απλό.
Χρίστος Έλ
Προτιμώ να την ακούωΠροφανώς εννοείς την ένατη του Μπετόβεν. Προτιμάς να την ακούς, γιατί κατά δήλωσή σου, από μουσική γνωρίζεις μόνο τις νότες. Ως εκ τούτου, δεν θα αποτολμήσεις μια μουσική ανάλυση της συγκεκριμένης συμφωνίας, καθώς και οποιασδήποτε άλλης, φαντάζομαι. Σωστό και τίμιο.
Από την άλλη, είναι προφανές πως δεν γνωρίζεις φυσική σε μαθηματικό επίπεδο διαφορικών εξισώσεων, πεδία, αστροφυσική και κοσμολογία. Παρόλα αυτά, δεν δίστασες να μας παρουσιάσεις τη θεωρία του γεωκεντρικού μοντέλου.
Επίσης, είναι προφανές πως δεν έχεις γνώσεις φιλοσοφίας και ιστορίας, κι αυτό φαίνεται τόσο από την ορολογία και την ερμηνεία που κάνεις σε επιστημονικούς όρους του πεδίου αυτού, όπως και από τα λάθη που κάνεις σε επίπεδο ιστορίας. Κι όμως, κάνεις κρίσεις και ερμηνεία των διαφόρων φιλοσόφων, της ιστορίας και του έργου τους.
Σε αφήνω λοιπόν στην κρίση των υπολοίπων, καθώς μόνος σου έδειξες, πως για πράγματα που δεν γνωρίζουμε, δεν έχουμε δικαίωμα να διατυπώνουμε θεωρίες, παρά μόνο να ψάχνουμε, να μελετάμε και να ακούμε.
Υ.Γ. Άτυχος ο Σωκράτης κι ο Κοπέρνικος, τυχερός ο Μπετόβεν. Τί να κάνεις? Με ότι έχει κανείς, πορεύεται...
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Οφείλω μια εξήγηση για να διορθώσω κάποιες λαθεμένες σου αντιλήψεις που μπορείς να μεταδώσεις στα μάτια του αναγνώστη. Γιατί εσύ μπορεί να μην καταλάβεις ή να ΜΗΝ ΘΕΛΕΙΣ να καταλάβεις τί θα γράψω... αλλά μπορεί και να καταλάβεις...
Δεν παρουσίασα "την θεωρία" του Γεωκεντρικού Μοντέλου αν αυτό κατάλαβες. Δεν υπάρχει "ένα Γεωκεντρικό μοντέλο". Ούτε εάν θέλεις να μάθεις γι' αυτό το γεωκεντρικό μοντέλο(του Yasser Shaban) θα περιμένεις τον Χρίστο Έλ να σου εξηγήσει, αλλά θα πας κατευθείαν στον επιστήμονα και το βιβλίο του.
Σχετικά με τις γνώσεις φυσικής, μουσικής, φιλοσοφίας κτλ κτλ κτλ πράγματι δεν τα ξέρω όλα και πιθανόν να κάνω λάθος σε κάποια ή αρκετά πράγματα γιατί κανείς δεν είναι παντογνώστης, αλλά δεν πάει να πει πως η έλλειψη παντογνωσίας μας απαγορεύει να ασχοληθούμε με ένα θέμα.
Ποτέ δεν ισχυρίστηκα πως είμαι αλάθητος, αλλά ένας που αγαπάει την έρευνα θα διαβάσει και θα ασχοληθεί. Και δεν χρειάζεται να πάει σε πανεπιστήμιο.
Εκτός και αν νομίζετε πως ΕΣΕΙΣ είστε παντογνώστες που είναι δικαίωμά σας. Ή εκτός πάλι και αν νομίζετε πως οι "αντίπαλοί" σας στερούνται στοιχειωδών γνώσεων, αλλά και αυτό είναι πάλι προσωπική εκτίμηση. Το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί ο οπωσδήποτε. Άλλωστε δες πόσες διαφορετικές γνώμες υπάρχουν σε κάθε θέμα από επιστήμονες που έχουν αφιερώσει τον ίδιο ακριβώς χρόνο σε μια μελέτη. Το πολύ διάβασμα δεν κάνει την διαφορά. Τελικά όλοι θα καταλήξουν να έχουν διαφορετικές γνώμες ή διαβάσουν πολύ ή διαβάσουν λίγο.
Ακόμη και εσείς σε ένα θέμα περί του Σύμπαντος, αρχίζετε και κάνετε θεωρίες και μετά λέτε "ποτέ δεν θα μάθουμε". Λέτε διαβάσαμε και μάθαμε τόσα πολλά, αλλά τελικά ποτέ δεν θα μάθουμε.
Κατάλαβες; Να συνοψίσω;
1)Όλοι λίγο πολύ είμαστε όντα της άγνοιας και της μερικής γνώσης.
2)Το πολύ διάβασμα θα βοηθήσει αλλά ίσως δεν είναι αρκετό να μας οδηγήσει στην γνώση. Τελικά χρειάζεται και εμπειρία, μύηση κτλ κτλ.
Γι' αυτό ο Ιησούς είπε: "Ευχαριστώ Πατέρα που τα έκρυψες αυτά από σοφούς και τα εφανέρωσες σε νήπια".
Πιστεύω γενικά τα περισσότερα άτομα εδώ πρέπει να αναθεωρήσουνε λιγάκι τα πιστεύω τους περί γνώσης.
Το να ασχολείται κανείς με ένα θέμα είναι πάντα θετικό.
Το να αγορεύει επί του θέματος,απαιτεί προαπαιτούμενες γνώσεις.
Πλέον δεν μου κάνει καμμιά εντύπωση που δεν μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά.
Μετά απ' όλα αυτά που έχουν ειπωθεί,αντί να σκεφτείς μήπως,λέω μήπως,έχεις υπερεκτεθεί σε ορισμένα θέματα που άπτονται κάποιων επιστημών,εσύ καταλήγεις σε αυτό:
quote:
Πιστεύω γενικά τα περισσότερα άτομα εδώ πρέπει να αναθεωρήσουνε λιγάκι τα πιστεύω τους περί γνώσης.
Μάλιστα δάσκαλε.Θα σπεύσουμε να αναθεωρήσουμε.
Θα σταματήσουμε τη γη πάραυτα.Και μετά κι όλα τα υπόλοιπα.
Δεν παλεύεσαι αγαπητέ μου.Είσαι μια κατηγορία μόνος σου.Συγχαρητήρια...
Notirk,
Παραδίνομαι αδερφέ.Να τον χαιρόμαστε...
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
1)Όλοι λίγο πολύ είμαστε όντα της άγνοιας και της μερικής γνώσης.
2)Το πολύ διάβασμα θα βοηθήσει αλλά ίσως δεν είναι αρκετό να μας οδηγήσει στην γνώση. Τελικά χρειάζεται και εμπειρία, μύηση κτλ κτλ.
Γι' αυτό ο Ιησούς είπε: "Ευχαριστώ Πατέρα που τα έκρυψες αυτά από σοφούς και τα εφανέρωσες σε νήπια"."
Πρόβλημα.
Η έννοια της "μύησης" και η ιδέα της "γνώσης" μέσω της άμεσης εμπειρίας, δε μπορούν να συμβαδίσουν, με δογματικές ορθόδοξες ή προτεσταντικού τύπου, αντιλήψεις. Έτσι όπως το βλέπω τουλάχιστον, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Γιατί ή κάποιος θα είναι οπαδός της γνώσης - εμπειρίας ή θα είναι οπαδός δογμάτων που δε βασίζονται ούτε στη γνώση ούτε στην εμπειρία (που αυτά τα δύο ταυτίζονται).
Edited by - Πύρινος on 06/09/2013 09:10:50
quote:
ΧρίστοςεΛ,Το να ασχολείται κανείς με ένα θέμα είναι πάντα θετικό.
Το να αγορεύει επί του θέματος,απαιτεί προαπαιτούμενες γνώσεις.
Πλέον δεν μου κάνει καμμιά εντύπωση που δεν μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά.Μετά απ' όλα αυτά που έχουν ειπωθεί,αντί να σκεφτείς μήπως,λέω μήπως,έχεις υπερεκτεθεί σε ορισμένα θέματα που άπτονται κάποιων επιστημών,εσύ καταλήγεις σε αυτό:
quote:
Πιστεύω γενικά τα περισσότερα άτομα εδώ πρέπει να αναθεωρήσουνε λιγάκι τα πιστεύω τους περί γνώσης.Μάλιστα δάσκαλε.Θα σπεύσουμε να αναθεωρήσουμε.
Θα σταματήσουμε τη γη πάραυτα.Και μετά κι όλα τα υπόλοιπα.Δεν παλεύεσαι αγαπητέ μου.Είσαι μια κατηγορία μόνος σου.Συγχαρητήρια...
Notirk,
Παραδίνομαι αδερφέ.Να τον χαιρόμαστε...Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
Ξαναεπαναλαμβάνω μπας και το χωνέψεις, γιατί δεν κατάλαβες. Θα χρησιμοποιήσω κεφαλαία και έντονα γράμματα.
ΠΡΩΤΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΜΑΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΓΩΙΣΤΙΚΗ, ΠΩΣ ΤΑΧΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ Ο ΑΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΤΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΛΕΥΡΑ
ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΛΛΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΛΛΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΑΛΛΗ ΙΔΕΑ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΔΕ ΠΡΑΓΜΑ ΑΛΛΟ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ. ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ.
ΤΡΙΤΟΝ, ΤΟ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΩΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΠΩΣ Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙ ΚΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ, ΑΝ ΕΓΩ ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ, ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΙΤΩ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ. ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΩ. ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΙ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ.
ΠΕΜΠΤΟΝ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΙΣΤΕΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ή ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΟ ΠΩΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΙΣΤΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΑΔΕ Ή ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΗΛΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ, ΠΩΣ Ο ΗΛΙΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΡΑΔΑΝΤΟ ΔΟΓΜΑ, ΟΥΤΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΕΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΣ
quote:
"Κατάλαβες; Να συνοψίσω;1)Όλοι λίγο πολύ είμαστε όντα της άγνοιας και της μερικής γνώσης.
Γι' αυτό ο Ιησούς είπε: "Ευχαριστώ Πατέρα που τα έκρυψες αυτά από σοφούς και τα εφανέρωσες σε νήπια"."Πρόβλημα.
Η έννοια της "μύησης" και η ιδέα της "γνώσης" μέσω της άμεσης εμπειρίας, δε μπορούν να συμβαδίσουν, με δογματικές ορθόδοξες ή προτεσταντικού τύπου, αντιλήψεις. Έτσι όπως το βλέπω τουλάχιστον, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Γιατί ή κάποιος θα είναι οπαδός της γνώσης - εμπειρίας ή θα είναι οπαδός δογμάτων που δε βασίζονται ούτε στη γνώση ούτε στην εμπειρία (που αυτά τα δύο ταυτίζονται).Edited by - Πύρινος on 06/09/2013 09:10:50
Γιατί λες πρόβλημα; Εγώ συμφωνώ με αυτό που γράφεις.
Το έχω δηλώσει άλλωστε σε παλαιότερα μυνήματα. Δεν είμαι δογματικός σε θέματα κοσμολογίας, θεολογίας, ανθρωπολογίας.
Ένα από τα πρώιμα θέματά μου που γιουχαρίστηκε σε έντονους ρυθμούς ήταν και το "Λάθος του Αδάμ", θέμα το οποίο σχετίζεται με την Θυσία του Ιησού βεβαίως.
Είπανε δηλαδή μέσα τους. "Κοίτα κάτι χαζοχριστιανούς που μισούν την γνώση και κατηγορούν τον Αδάμ επειδή ήθελε να αποχτήσει την γνώση.Βρε τους άθλιους σκοταδιστές δεν θέλουν να λάμψει το φως του Εωσφόρου"... Όμως εγώ ΠΟΤΕ δεν είπα κάτι τέτοιο, απλώς αυτό είναι το εύκολο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει κανείς αν δεν εμβαθύνει.
Θέλεις να σου πω τί εννοούσα;
quote:
ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΛΛΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΛΛΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΑΛΛΗ ΙΔΕΑ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΔΕ ΠΡΑΓΜΑ ΑΛΛΟ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ. ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ.
Δεν μου κάνουν εντύπωση αυτά που λες. Πλέον.
Άλλο το δεδομένο, άλλο η πληροφορία? Πόσο χάος υπάρχει τελικά μέσα στο κεφάλι σου? Βαφτίζεις πράγματα, επινοείς όρους, ερμηνεύεις κατά το δοκούν. Καταστρέφεις την γλώσσα, ακυρώνεις την λογική, αγνοείς στοιχειώδεις αρχές και έννοιες των πεδίων με τα οποία ασχολείσαι.
Ά! Και όταν στο επισημαίνω κι εγώ και άλλοι, κρύβεσαι πίσω από τον χριστιανισμό και δηλώνεις διωκόμενος λόγω των θρησκευτικών σου πεποιθήσεων. Την απλή και προφανή περίπτωση, να σε κυνηγούν για τις δικές σου προσωπικές αστοχίες(είδες τι ευγενικός μπορώ να είμαι?), δεν σου πέρασε ποτέ από το μυαλό να την εξετάσεις.
quote:
ΤΡΙΤΟΝ, ΤΟ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΩΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΠΩΣ Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙ ΚΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Και φυσικά, όποιος αναγνωρίζει την ηλιθιότητα, την βλακεία και την αγραμματοσύνη, είναι κακός άνθρωπος.
Άρα οι νευρολόγοι, οι ψυχίατροι, οι ψυχολόγοι -στο βαθμό που διαγιγνώσκουν-, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές -στο βαθμό που επισημαίνουν-, είναι de facto κακοί άνθρωποι.
Έτσι είναι. Στο πλήρες αδιέξοδο της ανθρώπινης μαλακίας, έχουμε καβάντζα το καλό και το κακό. Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι κρετίνος. Σημασία έχει να είναι αγαθός, κι αυτό όχι με την φιλοσοφική έννοια, αλλά ως απαύγασμα της οκνηρίας και της περιορισμένης αντίληψης. Εύγε!
quote:
ΤΕΤΑΡΤΟΝ, ΑΝ ΕΓΩ ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ, ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΙΤΩ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ. ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΩ. ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Σωστά. Πάντα φταίει η μειωμένη αντίληψη των άλλων. Την περίπτωση να μπουρδολογείς ακατασχέτως, δεν την έχεις εξετάσει.
Και δεν φτάνει αυτό, αλλά πληθωρίζεις και σε καθημερινή βάση τον κυκεώνα του κρανίου σου. Ανοίγεις το ένα θέμα μετά το άλλο, ελπίζοντας σε τί?
Στην πιθανότητα, η καρκινική άγνοιά σου, να πνίξει τους υπόλοιπους σε έναν απύθμενο ωκεανό βλακείας?
Μεγάλε, έχασες. Αμάρτημα δεν είναι να πιστεύεις ή να μην πιστεύεις. Αμάρτημα είναι να μην εκτιμάς τα δώρα που έχεις. Και μου είναι πλέον σαφές, πως τα δάχτυλά σου είναι απείρως πιό εξασκημένα από τον εγκέφαλό σου.
quote:
Χρίστος Έλ
quote:
ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΛΛΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΛΛΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΑΛΛΗ ΙΔΕΑ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΔΕ ΠΡΑΓΜΑ ΑΛΛΟ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ. ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ.Δεν μου κάνουν εντύπωση αυτά που λες. Πλέον.
Άλλο το δεδομένο, άλλο η πληροφορία? Πόσο χάος υπάρχει τελικά μέσα στο κεφάλι σου? Βαφτίζεις πράγματα, επινοείς όρους, ερμηνεύεις κατά το δοκούν. Καταστρέφεις την γλώσσα, ακυρώνεις την λογική, αγνοείς στοιχειώδεις αρχές και έννοιες των πεδίων με τα οποία ασχολείσαι.
Ά! Και όταν στο επισημαίνω κι εγώ και άλλοι, κρύβεσαι πίσω από τον χριστιανισμό και δηλώνεις διωκόμενος λόγω των θρησκευτικών σου πεποιθήσεων. Την απλή και προφανή περίπτωση, να σε κυνηγούν για τις δικές σου προσωπικές αστοχίες(είδες τι ευγενικός μπορώ να είμαι?), δεν σου πέρασε ποτέ από το μυαλό να την εξετάσεις.
quote:
ΤΡΙΤΟΝ, ΤΟ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΩΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΠΩΣ Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙ ΚΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.Και φυσικά, όποιος αναγνωρίζει την ηλιθιότητα, την βλακεία και την αγραμματοσύνη, είναι κακός άνθρωπος.
Άρα οι νευρολόγοι, οι ψυχίατροι, οι ψυχολόγοι -στο βαθμό που διαγιγνώσκουν-, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές -στο βαθμό που επισημαίνουν-, είναι de facto κακοί άνθρωποι.
Έτσι είναι. Στο πλήρες αδιέξοδο της ανθρώπινης μαλακίας, έχουμε καβάντζα το καλό και το κακό. Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι κρετίνος. Σημασία έχει να είναι αγαθός, κι αυτό όχι με την φιλοσοφική έννοια, αλλά ως απαύγασμα της οκνηρίας και της περιορισμένης αντίληψης. Εύγε!
quote:
ΤΕΤΑΡΤΟΝ, ΑΝ ΕΓΩ ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ, ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΙΤΩ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ. ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΩ. ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.Σωστά. Πάντα φταίει η μειωμένη αντίληψη των άλλων. Την περίπτωση να μπουρδολογείς ακατασχέτως, δεν την έχεις εξετάσει.
Και δεν φτάνει αυτό, αλλά πληθωρίζεις και σε καθημερινή βάση τον κυκεώνα του κρανίου σου. Ανοίγεις το ένα θέμα μετά το άλλο, ελπίζοντας σε τί?
Στην πιθανότητα, η καρκινική άγνοιά σου, να πνίξει τους υπόλοιπους σε έναν απύθμενο ωκεανό βλακείας?
Μεγάλε, έχασες. Αμάρτημα δεν είναι να πιστεύεις ή να μην πιστεύεις. Αμάρτημα είναι να μην εκτιμάς τα δώρα που έχεις. Και μου είναι πλέον σαφές, πως τα δάχτυλά σου είναι απείρως πιό εξασκημένα από τον εγκέφαλό σου.There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
ΦΤΑΝΕΙ.
quote:Η διήγηση για τον απαγορευμένο καρπό δεν ρίχνει την ευθύνη σε κάποια δίψα για γνώση, αλλά πρώτα σε ένα καθαρά αισθητικό θέμα (είδαν τον καρπό ότι έδειχνε ωραίος και νόστιμος - ενώ δεν είχαν έλλειψη τροφής) - άκουσαν την 'υπόσχεση' ότι μόλις τον φάνε θα γίνουν "σα θεοί" (εύκολη αναβάθμιση! αντί να αγωνιστείς για κάτι, τρως ένα φρούτο και voila!0
Όμως φίλε Πύρινε πρέπει να καλλιεργήσουμε και την αρετή της εμπιστοσύνης στα πρόσωπα που αγαπάμεΈνα από τα πρώιμα θέματά μου που γιουχαρίστηκε σε έντονους ρυθμούς ήταν και το "Λάθος του Αδάμ", θέμα το οποίο σχετίζεται με την Θυσία του Ιησού βεβαίως.
Είπανε δηλαδή μέσα τους. "Κοίτα κάτι χαζοχριστιανούς που μισούν την γνώση και κατηγορούν τον Αδάμ επειδή ήθελε να αποχτήσει την γνώση.Βρε τους άθλιους σκοταδιστές δεν θέλουν να λάμψει το φως του Εωσφόρου"... Όμως εγώ ΠΟΤΕ δεν είπα κάτι τέτοιο, απλώς αυτό είναι το εύκολο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει κανείς αν δεν εμβαθύνει.
Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα γνώσης - εκτός από περιστασιακά - και η ουσία ήταν η ανυπακοή.
quote:quote:Η διήγηση για τον απαγορευμένο καρπό δεν ρίχνει την ευθύνη σε κάποια δίψα για γνώση, αλλά πρώτα σε ένα καθαρά αισθητικό θέμα (είδαν τον καρπό ότι έδειχνε ωραίος και νόστιμος - ενώ δεν είχαν έλλειψη τροφής) - άκουσαν την 'υπόσχεση' ότι μόλις τον φάνε θα γίνουν "σα θεοί" (εύκολη αναβάθμιση! αντί να αγωνιστείς για κάτι, τρως ένα φρούτο και voila!0
Όμως φίλε Πύρινε πρέπει να καλλιεργήσουμε και την αρετή της εμπιστοσύνης στα πρόσωπα που αγαπάμεΈνα από τα πρώιμα θέματά μου που γιουχαρίστηκε σε έντονους ρυθμούς ήταν και το "Λάθος του Αδάμ", θέμα το οποίο σχετίζεται με την Θυσία του Ιησού βεβαίως.
Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα γνώσης - εκτός από περιστασιακά - και η ουσία ήταν η ανυπακοή.
Δεν το είχα σκεφθεί ποτέ έτσι. Δεν λέει όμως το κείμενο πως "θα γίνετε Θεοί γνωρίζοντας το καλό και το κακό";
quote:
ΦΤΑΝΕΙ.
Εννοείς πως θα σταματήσεις τον καταιγισμό εμεσμάτων ασυναρτησίας?
ΦΤΑΝΕΙ.Εννοείς πως θα σταματήσεις τον καταιγισμό εμεσμάτων ασυναρτησίας?
Ναι.
Εδώ δεν ήρθαμε για να υποδείξουμε στους άλλους τι να πιστέψουν , αφού όπως λες και εσύ , είμαστε όλοι κατά κάποιο τρόπο ημιμαθής , εγώ θα έλεγα ότι είμαστε όλοι γνώστες , άλλος λίγο άλλος πολύ της φαινομενικής πραγματικότητας.
Εδώ κατά την ταπεινή μου γνώμη , ήρθαμε να μάθουμε… καταθέτοντας ο καθένας το κομμάτι του παζλ/γνώσης που κατέχει , έτσι ώστε σιγά-σιγά να αρχίζει να σχηματίζεται η εικόνα της οποίας σε αντίθεση με το γνωστό επιτραπέζιο παιγνίδι , δεν υπάρχει υπόδειγμα.
Στην ουσία ψάχνουμε κάτι άγνωστο το οποίο ΕΛΠΊΖΟΥΜΕ ότι υπάρχει. Άλλος το φαντάζεται έτσι άλλος το φαντάζεται αλλιώς. Εκεί γίνεται το μπέρδεμα … ένας γόρδιος δεσμός… και ο καθένας από εμάς σηκώνει το σπαθί του … όμως δεν το κατεβάζει για να τον κόψει όπως έκανε ο Αλέξανδρος , αλλά το κατεβάζει στα κεφάλια των άλλων.
Ο γόρδιος δεσμός είναι τα ΕΓΩ μας. Το σπαθί μας , πρέπει να βρούμε το θάρρος να το κατεβάσουμε με δύναμη και αποφασιστικότητα στα ΕΓΩ μας…στη Λερναία Υδρα…αυτή είναι η μεγάλη ανταρσία…αυτή είναι και η κεντρική ιδέα του μηνύματος του Χριστού….τα αλληγορικά λόγια του , οι παραβολές του , η επί του όρους ομιλία , μόνο έτσι αν ερμηνευτούν έχουν νόημα…παρεμπιπτόντως αυτή είναι και η κεντρική ιδέα των άθλων του Ηρακλή…τον ίδιο δρόμο προς τη σωτηρία που μας δείχνει ο Χριστός μας δείχνουν και οι άθλοι του Ηρακλή ( πιστεύω … ότι το παράδειγμα του Ηρακλή θα ήταν πιο αποτελεσματικό για εμάς τους Ελληνες αν δε μεσολαβούσαν οι καλοθελητές που μας παρουσίασαν τους άθλους του σαν παραμυθάκι ) Sorry για τη μεγάλη παρένθεση.
Είπε ο Χριστός….
…Ήρθα να τα κάνω όλα καινούρια …( μας λέει να αλλάξουμε ριζικά τρόπο σκέψης )
…Ηρθα με σπαθί για να φέρω πόλεμο και όχι ειρήνη… ( Πόλεμο , όχι μεταξύ μας αλλά με τα ΕΓΩ μας…αυτό το λέει ΤΖΙΧΑΝΤ το ιερό Κοράνι..)
…Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι ( Δεν αναφέρεται σε χαζούς , αλλά σε αυτούς που η συνείδηση τους δεν έχει κορεσθεί από της γνώσεις του φαινομενικού κόσμου )…έτσι ερμηνεύεται και αυτό που ανέφερες σχετικά με τους σοφούς και τα νήπια.
Έτσι φίλε Χρίστο αντιλαμβάνομαι τα πνευματικά πράγματα … αυτό είναι ένα κομματάκι του πάζλ που φέρνω , μήπως και το ταιριάξουμε με τα άλλα και αρχίσει και παίρνει μορφή αυτό που ζητάμε. … ή το πετάμε στο κάλαθο … αυτός όμως ας είναι το Recycle bin…δεν ξέρεις καμιά φορά!!!
quote:quote:Η διήγηση για τον απαγορευμένο καρπό δεν ρίχνει την ευθύνη σε κάποια δίψα για γνώση, αλλά πρώτα σε ένα καθαρά αισθητικό θέμα (είδαν τον καρπό ότι έδειχνε ωραίος και νόστιμος - ενώ δεν είχαν έλλειψη τροφής) - άκουσαν την 'υπόσχεση' ότι μόλις τον φάνε θα γίνουν "σα θεοί" (εύκολη αναβάθμιση! αντί να αγωνιστείς για κάτι, τρως ένα φρούτο και voila!0
Πιστεύω πάντως πως σε αυτό που λες περιέχεται μεγάλη αλήθεια. Ναι, νομίζανε πως ΕΥΚΟΛΑ θα γίνουν όλα. θα γίνονταν "Θεοί" και θα αποκτούσαν γνώση(αν και δεν αναφέρεις την γνώση), δίχως πόνο από τις δοκιμές λάθους/σωστού.
Βάζω το Θεοί σε εισαγωγικά γιατί νομίζω πως αυτό ήταν το ψέμα, ενώ το άλλο για την γνώση ήταν η αλήθεια. Γιατί ο Σατανάς πιστεύω λέει μισοαλήθειες. Θεοί δεν γίνανε, αλλά αποφασίσανε να κατακτήσουν την γνώση περί του νοήματος της ζωής, περί του κόσμου κτλ.
Όπως μας διασώζουν οι ποιητές, οι άνθρωποι στα παμπάλαια χρόνια ζούσαν στην εποχή του Κρόνου ξέγνοιαστοι χωρίς έγνοιες, ερωτήσεις και αίσθηση του χρόνου. Εκεί τα πάντα ήταν μια ατέλειωτη γιορτή.
Δηλαδή αυτό που ήθελα να πω και στον Πύρινο είναι πως δεν ήταν λάθος να προτιμά κάποιος την γνώση από την άγνοια και την αμάθεια. Το κακό ήταν όπως λες η ανυπακοή εκείνου που ήδη γνωρίζει και συμβουλεύει σαν καλός γονιός, η αχαριστία. Δηλαδή ο Αδάμ έδρασε σαν ένα κουτό παιδί, το οποίο ενώ του είπε ο πατέρας του να μην βάλει το χέρι στο μάτι της κουζίνας, πήγε από περιέργεια και εγωϊσμό και το έβαλε. Πολλές φορές τα παιδιά λένε στον πατέρα από εγωϊσμό - Φύγε, δεν σε χρειάζομαι εσένα και τις συμβουλές σου, γιατί νιώθουν την ελευθερία τους να καταπατείται.
Και τί πιστεύω φίλε Panpam έγινε στην συνέχεια...Αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Θα μπορούσε ο Θεός να πει άραγε "σας συγχωρώ", "δεν πειράζει", τη στιγμή που αμφισβητήθηκε η εξουσία Του ως μη αναγκαία; Φυσικά και όχι. Έπρεπε οι άνθρωποι πλέον να ΠΑΘΟΥΝ για να ΜΑΘΟΥΝ. Και πλέον κάθε κλαδάκι και καρπό που κόβουν από το δένδρο της γνώσης τους δημιουργήσει μαζί με την γνώση και τον πόνο, διότι δεν είναι σε θέση να χειριστούν την γνώση με επιτυχία.
quote:
Χριστος ,
Εδώ δεν ήρθαμε για να υποδείξουμε στους άλλους τι να πιστέψουν , αφού όπως λες και εσύ , είμαστε όλοι κατά κάποιο τρόπο ημιμαθής , εγώ θα έλεγα ότι είμαστε όλοι γνώστες , άλλος λίγο άλλος πολύ της φαινομενικής πραγματικότητας.
Εδώ κατά την ταπεινή μου γνώμη , ήρθαμε να μάθουμε… καταθέτοντας ο καθένας το κομμάτι του παζλ/γνώσης που κατέχει , έτσι ώστε σιγά-σιγά να αρχίζει να σχηματίζεται η εικόνα της οποίας σε αντίθεση με το γνωστό επιτραπέζιο παιγνίδι , δεν υπάρχει υπόδειγμα.Στην ουσία ψάχνουμε κάτι άγνωστο το οποίο ΕΛΠΊΖΟΥΜΕ ότι υπάρχει. Άλλος το φαντάζεται έτσι άλλος το φαντάζεται αλλιώς. Εκεί γίνεται το μπέρδεμα … ένας γόρδιος δεσμός… και ο καθένας από εμάς σηκώνει το σπαθί του … όμως δεν το κατεβάζει για να τον κόψει όπως έκανε ο Αλέξανδρος , αλλά το κατεβάζει στα κεφάλια των άλλων.
Ο γόρδιος δεσμός είναι τα ΕΓΩ μας. Το σπαθί μας , πρέπει να βρούμε το θάρρος να το κατεβάσουμε με δύναμη και αποφασιστικότητα στα ΕΓΩ μας…στη Λερναία Υδρα…αυτή είναι η μεγάλη ανταρσία…αυτή είναι και η κεντρική ιδέα του μηνύματος του Χριστού….τα αλληγορικά λόγια του , οι παραβολές του , η επί του όρους ομιλία , μόνο έτσι αν ερμηνευτούν έχουν νόημα…παρεμπιπτόντως αυτή είναι και η κεντρική ιδέα των άθλων του Ηρακλή…τον ίδιο δρόμο προς τη σωτηρία που μας δείχνει ο Χριστός μας δείχνουν και οι άθλοι του Ηρακλή ( πιστεύω … ότι το παράδειγμα του Ηρακλή θα ήταν πιο αποτελεσματικό για εμάς τους Ελληνες αν δε μεσολαβούσαν οι καλοθελητές που μας παρουσίασαν τους άθλους του σαν παραμυθάκι ) Sorry για τη μεγάλη παρένθεση.
Είπε ο Χριστός….
…Ήρθα να τα κάνω όλα καινούρια …( μας λέει να αλλάξουμε ριζικά τρόπο σκέψης )…Ηρθα με σπαθί για να φέρω πόλεμο και όχι ειρήνη… ( Πόλεμο , όχι μεταξύ μας αλλά με τα ΕΓΩ μας…αυτό το λέει ΤΖΙΧΑΝΤ το ιερό Κοράνι..)
…Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι ( Δεν αναφέρεται σε χαζούς , αλλά σε αυτούς που η συνείδηση τους δεν έχει κορεσθεί από της γνώσεις του φαινομενικού κόσμου )…έτσι ερμηνεύεται και αυτό που ανέφερες σχετικά με τους σοφούς και τα νήπια.
Έτσι φίλε Χρίστο αντιλαμβάνομαι τα πνευματικά πράγματα … αυτό είναι ένα κομματάκι του πάζλ που φέρνω , μήπως και το ταιριάξουμε με τα άλλα και αρχίσει και παίρνει μορφή αυτό που ζητάμε. … ή το πετάμε στο κάλαθο … αυτός όμως ας είναι το Recycle bin…δεν ξέρεις καμιά φορά!!!
Συμφωνώ.