- Τεστ: Κ.Δ., θεόπνευστη ή ασυναρτησίες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Κάποιος δίνει και κάποια στιγμή συνειδητοποιήσει ότι
με το να δίνει δε βοηθά, αντιθέτως εξαρτά τον άλλο σε αυτό που
παίρνει έτοιμο. Τότε σταματά να δίνει. Το άλλο άτομο, ο εξαρτημένος,
βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα από αυτή που ήταν, γιατί εξαρτάται
από την προσφορά. Αυτός που έχει δώσει, άθελα ή όχι, δεν τον έχει
ωφελήσει, τον έχει ίσως πάει πιό πίσω ακόμη από εκεί που ήταν.
Τώρα που το πάρε δώσε σταμάτησε, ο μεν δώτης μετανιωμένος σταμάτησε
να δίνει, απέσυρε την ενέργειά του, ο μεν δέκτης βρίσκεται ξαφνικά
αντιμέτωπος με τα ίδια προβλήματα, αλλά αποδυναμωμένος, αφού έχει
ξεχάσει να διεκδικεί μόνος του.
Τί γίνεται λοιπόν τώρα;
Ό,τι έγινε έγινε;
Ποιός πλέον έχει ευθύνη;
Το σταμάτημα του πάρε-δώσε, σταματά και τη μεταφορά των ευθυνών
το κάρμα μεταξύ τους, ή τα δεσμά που έχουν αρχικά δημιουργηθεί
παραμένουν;
Ποιά δηλαδή η ηθική θέση του δώτη και του δέκτη μετά το τέλος
του πάρε-δώσε;
Είσαι μέσα στο μυαλό μου!!!!!!
Αυτό ακριβώς εννοώ....
Εγώ δεν μίλησα για ανταλάγματα.
Είπα οτι η προσφορά πνευματικής βοήθειας χωρίς να προυποθέτει κόπο και προσπάθεια απο αυτόν που την λαμβάνει είναι δώρο άχρηστο και ίσως επιζήμιο.
Φίλε avatargr,
Το βλέπω το θέμα αλιώς.
Είμαι σίγουρη πως αν δώσω βοήθεια σε κάποιον που την χρειάζεται είμαι σωστή?
Είμαι σίγουρη πως ο τρόπος βοήθειας είναι σωστός?
Είμαι σίγουρη πως την βοήθεια αυτή την δίνω αλτρουιστικά?
Είμαι σίγουρη πως δίνοντας βοήθεια βοηθάω?
Ενδεχομένως να κάνω και κακό.
"Μην βοηθάτε.Τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ανθρωπότητα έγιναν γιατί κάπου κάποιος ήθελε να βοηθήσει"

Είναι δύσκολο το μονοπάτι
Είμαι 32 ετών μόνη,έγκυος 5 μηνών.
Όταν έμαθα οτι είμαι έγκυος η πρώτη μου σκέψη ήταν η εκτρωση και πράγματι έκλεισα ραντεβού στην κλινική και πήγα.
Πρίν την επέμβαση μου έκαναν καρδιογράφημα και μου έδωσαν τον φάκελο.
Τον άνοιξα και είδα δύο καρδιογραφήματα.Το ένα ήταν σταθερό και το άλλο "ταραχώδες".
Όταν ρώτησα γιατί είναι δύο?
η απάντηση προφανής:το δεύτερο είναι του μωρού.
Γιαυτό λοιπόν έφυγα και έκοψα και το κάπνισμα και τώρα περιμένω ένα μικρούλι που άρχισε να κουνιέται μέσα μου.
Γιατί σας δίνω αυτό το παράδειγμα?
Το συζήτησα συνολικά με 8 άτομα έμπιστους φίλους και συγγενείς.
Η απάντηση και των 8 ήταν:Είσαι τρελή?βεβαίως και θα το ρίξεις.
Είχαν δίκιο???????

Από εκεί και πέρα, ο καθένας δέχεται ή όχι τη βοήθεια που του προσφέρεις, ανάλογα με τη δική του οπτική και την αξιολογεί όπως εκείνος καταλαβαίνει και έχει ανάγκη.
Και κάτι τελευταίο, για να δώσεις βοήθεια, πρέπει και ο άλλος να είναι έτοιμος να δεχτεί τη βοήθεια που θα του προσφέρεις, όποια και αν είναι αυτή.
Όσο για την εμπειρία σου, καλή μου livia, με τους συγγενείς και φίλους, νομίζω ότι όταν στο έλεγαν αυτό, είχαν στο νου τους τις δυσκολίες που θα περάσεις εσύ και τα βάσανα μεγαλώνοντας ένα παιδάκι μόνη σου. Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος αυτό που σου είπαν και δεν θέλω να κρίνω κανέναν, αλλά για μένα ο καθένας έχει τη δική του οπτική κάποιου θέματος. Το συζητάς, ακούς τις διάφορες απόψεις και μετά αποφασίζεις ΕΣΥ
Για μένα δεν έχει σωστό ή λάθος. Γιατί για τον καθένα είναι διαφορετικό το σωστό και το λάθος.
Συγνώμη αν σας κούρασα πρωί πρωί ![]()
Καλημέρα σε όλους σας
Nemesi

"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"
quote:
Είχαν δίκιο???????
Με το που θα γεννηθεί το παιδί, πάρε τo στην αγκαλιά σου, και κάλεσε ένα ένα, από αυτούς που είχες ρωτήσει και ξανά ρώτησε τους τη να κάνω με αυτό το παιδί?
Με αυτό το Θαύμα της Φύσης?
Με απλότητα αγάπης Ιησού Χρισού 7Χ7
just a man
quote:
Το ζήτημα της έκτρωσης αποτελεί ένα θέμα που πέρα από ιδεολογίες και θεωρίες άπτεται πολλών άλλων παραγόντων οικονομικών, κοινωνικών και κυρίως, της ωριμότητας και της σοβαρότητας των υποψήφιων γονιών ή της υποψήφιας μητέρας. Δεν είναι ο σκοπός μου να ταχθώ υπέρ ή κατά της έκτρωσης ούτε, φυσικά, να κρίνω (με ποιό δικαίωμα άλλωστε;) τις επιλογές κανενός. Μου προκαλεί, απλά, εντύπωση, το πώς ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα, όπως το συγκεκριμένο, όπου διάβασα άκρως ενδιαφέρουσες απόψεις που με βοήθησαν να κατασταλάξω κι εγώ στη δική μου, τείνει να μετατραπεί, σε "δημοψήφισμα" για την τεχνητή διακοπή εγκυμοσύνης.
Συγνώμη που καταστρέψαμε το θέμα αλλά δεν είδα την γνώμη στην οποία καταστάλαξες,δεν θα την μοιραστείς μαζί μας?

Επειδή α)δεν έχω κάτι καινούργιο να προσθέσω και με έχουν καλύψει οι προλαλήσαντες, β)τα θέματα στα "forums" δεν είναι, απαραιτήτως, πεδίο αυτοπροβολής και ικανοποίησης προσωπικής ματαιοδοξίας αλλά υπάρχουν και μέλη που αρκούνται στην ανάγνωση και συλλογή χρήσιμων στοιχείων, γ) "το μονοπάτι είναι δύσκολο" άρα είναι πολύ νωρίς έτσι άκοπα να αποκομίσω γνώση και σοφία, γι' αυτό αγαπητή φίλη Livia δεν εξέθεσα άποψη.
quote:
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ livia ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ DAGON ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΑΝ ΠΟΛΥ....ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΩΣ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ (ΑΝΕΥ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑΤΟΣ) ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ...
Ίσως έχεις δίκιο που μπερδεύεσαι αγαπητέ AVATARGR
Επειδή έγινε λόγος για "πνευματική" βοήθεια΄και επειδή έιπώθηκε και αυτό "η προσφορά πνευματικής βοήθειας χωρίς να προυποθέτει κόπο και προσπάθεια απο αυτόν που την λαμβάνει είναι δώρο άχρηστο και ίσως επιζήμιο."(χμχμχμ τι μου θυμίζει αυτό
) καλό θα ήταν να μας ξεκαθαρίσει αυτός που το είπε τί ακριβώς εννοεί, γιατί μέχρι τώρα μάλλον γενικά μου ακούγονται όλα αυτά και μάλλον αφορούν κάποιο άλλο θέμα και όχι αυτό.
Στην περίπτωση μίας γυναίκας που θέλει να κάνει έκτρωση για παράδειγμα(ας μην το προσωποποιούμε όμως γιατί τα προσωπικά στοιχεία δεν ενδιαφέρουν κανένα και μόνο ίσως σε αυτοπροβολή παραπέμπουν) πως ακριβώς πρέπει να προσπαθήσει και να κοπιάσει αυτή η γυναίκα για να της προσφερθεί η βοήθεια των συγγενών της?????????????????????????
Πολλά ωραία λογάκια ακούω(διαβάζω μάλλον) για τα οποία δεν είμαι και πολύ σίγουρος αν ουσιαστικά σημαίνουν κάτι. Περιμένω απάντηση λοιπόν για να δούμε κατά πόσο τεκμηριώνονται αυτά ή κατά πόσο λέγονται για να λεχθούν.
Edited by - DAGON on 20/12/2005 17:18:39
quote:
Το συζήτησα συνολικά με 8 άτομα έμπιστους φίλους και συγγενείς.
Η απάντηση και των 8 ήταν:Είσαι τρελή?βεβαίως και θα το ρίξεις.Είχαν δίκιο???????
δε μπορούν να ξέρουν, δε μπορείς να ξέρεις.
ο χρόνος θα δίξει, όταν αυτός θέλει.
να θυμάσαι όμως ότι: τα πάντα ρει... ό,τι σήμερα
φαίνεται άσπρο, αύριο μπορεί να είναι κόκκινο,
μεθαύριο μπλε, παραμεθαύριο πράσινο κλπ. κλπ. κλπ.
Η ΦΙΛΗ livia ΕΘΕΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.....
ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ..
ΠΟΙΟΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΝΕ ΤΟ ΕΝΑ Η ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ?????
ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ.....
Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ...
ΒΡΗΚΕΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ...
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΗΣ...
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΟΣ...
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ...
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ) Η ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ)...
ΙΣΩΣ ΕΔΩ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ....
"ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΣ"
(ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ)
ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
YΓ. ΔΕΝ ΧΑΛΑΣΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΦΙΛΗ liviaΚΑΘΕ ΑΛΛΟ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
livia !! Είναι πράγματι δύσκολο το μονοπάτι που διάλεξες και συνάμα το πιο όμορφο. Καλό κουράγιο!!!
DAGON η βοήθεια είναι άχρηστη και επιζήμια (συνήθως μακροπρόθεσμα) όταν ο βοηθούμενος δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος τόσο της προσφοράς όσο και της κατάστασης που ήταν. Έχουμε ανασάνει με ανακούφιση πολλές φορές, αλλά πόσες από αυτές άξιζαν αυτήν την ανάσα;
Εδώ ταιριάζει ο λόγος της Λίλιθ πως ο Χρόνος θα δείξει την αξία του κάθε πράγματος και κατά πόσο ήταν επιζήμια και άχρηστη η βοήθεια.
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo