ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ - - Κινηματογράφος -

- ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ - - Κινηματογράφος -

iasonas51 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
iasonasΜέλος
21/11/2003, 00:37:14
Θα ήθελω να παρακαλέσω την φίλη omega να μας πει αν βρήκε την κασέτα που μας είπε και να μας παραθέσει κάποια ανάστροφα μηνύματα.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

omegaΜέλος
21/11/2003, 09:30:19
Βρε γίγαντα iasonas πως τα κατάφερες και με έκανες φίλη ακόμα δεν το έχω καταλάβει .
Τέλος πάντων το αντιπαρέρχομαι τονίζοντας σου οτι είμαι γένους αρσενικού .

Sorry που άργησα να παραθέσω τα μυνήματα που βρίσκονται σε μια κασσέτα που είχε πριν χρόνια το περιοδικό Τρίτο Μάτι αλλά εκεί που βρισκόταν πάλι καλά που την βρήκα.

Αρχικά ήθελα να πώ για το album Hotel California των Eagles ότι είχε γίνει σάλος,τουλάχιστον απο όσο γνωρίζω, όχι γιατι περιείχε κρυφά σατανιστικά μυνήματα αλλά γιατί στο εξώφυλλο του απεικονίζοταν το κτίριο το οποίο θεωρείται ότι ήταν το κτίριο των σατανιστών στην Καλιφόρνια και οι στίχοι του σιγκεκριμένου τραγουδιού προέτρεπαν κάποιον να το επισκεφτεί.

Τώρα στο προκείμενο για την κασσέτα.
Τη κασσέτα την άκουσα χτές το βράδυ και περιέχει αποσπάσματα απο πέντε ξένα τραγούδια και τρία ελληνικά παιγμένα πρώτα κανονικά και μετά ανάποδα.
Για τα ξένα υπάρχει επεξήγηση για το τι ακούγεται στο ανάποδο παίξιμο για τα ελληνικά όχι.

1. Revolution No.9 - The Beatles
Ακούγεται πεντακάθαρα "turn me on dead man"

2. Darling Mickey - Prince
Αυτό το τραγούδι δεν περιέχει σατανιστικό κρυφό μύνημα μάλλον το
αντίθετο "Hello how are you i'm fine cause the lord is coming"
Kαι αυτό ακούγεται πεντακάθαρα.

3. Another one bites the dust - Queen
Ακούγεται πεντακάθαρα "It's fun to smoke marihuana ή start to
smoke marihuana"

4. Beat it - Michael Jackson
Σε αυτό το τραγούδι λέγεται ότι ακούγεται το εξής:
"I do believe it was satan that was in me"
Εγώ πάντως δεν κατάφερα να το ακούσω.

5. Eldorado - Elo
Σε αυτό το τραγούδι ακούγεται με δυσκολία το εξής:
"He is the nasty one Christ you are the inferno"

6. Ύστερα ύστερα - Μαρινέλλα
Σε αυτό το τραγούδι δεν υπάρχει επεξήγηση για το τι
ακούγεται πάντως εγώ άκουσα πεντακάθαρα την λέξη "σατανάς"
ενώ λέγεται ότι ακούγεται αυτό που λέει ο iasonas
“Ο Σατανάς μας ζει”.

7. O άλλος μου εαυτός - Πασχάλης
Σε αυτό το τραγούδι δεν κατάφερα να ακούσω το ανάποδο μύνημα
όσες φορές και αν προσπάθησα.

8. Ο αδελφός σου (ή κάπως έτσι) - Κώστας Χατζής
Κατάφερα να ακούσω "Ο σατανάς θα γίνει αφέντης"

Τα κρυφά αυτά μυνήματα υπάρχουν ακριβώς αν πεχτεί ανάποδα το ρεφρέν
(σύμπτωση; δεν νομίζω)
Μακάρι να μπορούσα να τα ανεβάσω κάπου να τα ακούσουν όλοι αλλά τεχνολογικά για την ώρα είμαι λίγο πίσω.
Θα προσπαθήσω με ένα φίλο μήπως τα καταφέρουμε.

Επείσης θα ήθελα να ρίξετε μία ματιά σε αυτό το topic ΝΟΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ ΟΜΙΛΙΑ? όσοι δεν το έχουν δεί καθώς αναφέρεται στο ίδιο θέμα αλλά η συζήτηση εδω με αφορμή τον εξορκιστή είχε ξεκινήσει νωρίτερα.

iasonasΜέλος
21/11/2003, 14:24:57
Συγγνώμη ΦΙΛΕ omega, αλλά είχα την αίσθηση ότι είσαι φίλή. Δεν θα επαναληφθεί.

Την έχω πατήσει πολλές φορές με το θέμα αυτό και σε ερωτώ πως μπορώ να καταλάβω από τα ψευδώνυμα αν ο συνομιλητής μου είναι αγόρι ή κορίτσι; Άδικο έχω.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

Edited by - iasonas on 21/11/2003 14:29:00

iasonasΜέλος
21/11/2003, 14:37:39
Αναφορές για ανάστροφη ομιλία και κρυφά μηνύματα που υπάρχουν μέσα σε αυτήν εκτός από τα τραγούδια υπάρχουν και σε ομιλίες γνωστών προσώπων. Έχω μια αναφορά όσο αφορά τον χώρο της πολιτικής. Σε ομιλία του ο Clinton αναφέρεται στο γνωστό σε όλους μας θέμα που είχε πρόκυψη με Moniaca, ενώ λοιπόν στην ομιλία του ακούγεται να λέει “ I try to articulate my position as clearly as possible ”, αν κάποιος ακούσει ανάποδα το κομμάτι αυτό θα ακούσει “ She's a fun girl to kiss ”. Μήπως κατά βάθος αυτό ήθελε να πει και ο ίδιος!!!

Τέλος να αναφέρω ότι υπάρχουν κρυφά μηνύματα και σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές, μια τέτοια πολύ γνωστή σειρά είναι και τα X-FILES.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

21/11/2003, 14:48:41
quote:
και οι στίχοι του σιγκεκριμένου τραγουδιού προέτρεπαν κάποιον να το επισκεφτεί

Αγαπητέ Ωμέγα, είσαι σίγουρος γι αυτα που γράφεις;
Το 'χεις ακουσει ολόκληρο το τραγούδι, έχεις ακούσει όλους τους στίχους; ή απλά μεταφέρεις φήμες;
Μηπως, λέω μήπως το τραγούδι προσπαθει να κάνει τ'αντίθετο απ' αυτό που λες;
Κι ύστερα, έχεις πιάσει όλα αυτά τα βινύλια, εσύ ο ίδιος, να τα γυρίσεις ανάποδα και να δεις απο μόνος σου αν όντως ακουγεται τίποτα;
δε νομίζω.
Όσο για την κασσέτα, σε μια κασσέτα εγω μπορώ να σου γράψω οχι απλά ανάποδα μηνύματα αλλα και ποιήματα ολόκληρα!

Αυτά
Και να μάθετε να κάνετε δικές σας έρευνες και να βγάζετε δικά σας συμπεράσματα, κι όχι ότι ακουμε απο δω κι απο κει το παπαγαλίζουμε λες και είμαστε σίγουροι οτι ξέρουμε τι λέμε.

Καλοπροαίρετα,

21/11/2003, 15:17:42
αυτο που εχω ακουσει εγω για την ταινια του εξορκιστη ειναι οτι η κοπελα που εκανε την φωνη του σατανα πριν την ηχογραφηση εκανε γυρω στα 2 πακετα τσιγαρα και καταναλωνε πολυ αλκοολ για να γινει βραχνη η φωνη της!
νομιζω oti το ειχα δει στο making of!

οσο για τα αναποδα μυνηματα υφιστανται αυτο δεν μπορει να το αρνηθει κανεις αλλα δεν μπορω να καταλαβω αν τα βαζουν επιτηδες η απλα εμφανιζονται μονα τους και αν τα βαζουν μονα τους γιατι γινεται αυτο?
μπορουν να επιρεασουν καποιον αρνητικα εν αγνοια του λογω του οτι το ακουει επαναλαμβανομενα?

http://www.bet-with-me.gr/ghiolvas.mp3 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΚΙΟΛΒΑ!!!

LogicalΜέλος
21/11/2003, 16:25:50
Άλλα μηνύματα έχουν γίνει επίτηδες και άλλα συμπτωματικά (;;)
Τελικά φαίνεται ότι τέτοια μηνύματα ξεσηκώνουν τις μάζες και πιστεύω ότι μόνο αρνητικά
μπορούν να επηρεάσουν κάποιον

Για να ακούσετε ανάποδα ένα τραγούδι στο pc χρειάζεται ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου όπως
wavelab, soundforge,cooledit, κλπ με την εντολή reverse

Logical

omegaΜέλος
21/11/2003, 23:25:39
Να απαντήσω σε μερικές ερωτήσεις που μου έκανε ο φίλος 1900:
quote:
Κι ύστερα, έχεις πιάσει όλα αυτά τα βινύλια, εσύ ο ίδιος, να τα γυρίσεις ανάποδα και να δεις απο μόνος σου αν όντως ακουγεται τίποτα;

Κατά αρχάς εγώ ανέφερα ότι ακριβώς έχει η κασσέτα και κατά δεύτερο επειδή τυγχάνει να συλλέγω βυνίλια για πάνω απο δεκαπέντε χρόνια σου λέω ότι έχω γυρίσει ανάποδα μόνο το another one bites the dust και το Revolution No9 και αυτά πρίν χρόνια (γιατί πλέον δεν έχω καμμία όρεξη να διαλύσω πικάπ - κεφαλή - δίσκο) με τα ίδια αποτελέσματα.

Μερικοί στίχοι απο το Hotel California (original του '76 με την αφίσα μέσα) είναι:

Welcome to the Hotel California
Such a lovely place (such a lovely face)
Plenty of room at the Hotel California
Any time of year , you can find it here

..............

Mirrors on the ceiling ,
The Pink champane on ice
And she said "We are all prisoners here of our own device"
And in the master's chambers,
They gathered for the feast
They stab it with their steely knives,
But they just can't kill the beast

Last thing i remember , i was
Running for the door
I had to find the passage back
To the place i was before
"Relax", said the night man,
We are programmed to receive.
You ca check out any time you like ,
But you can never leave

Σκεφτείτε τις φήμες που κυκλοφορούσαν τότε σε συνδιασμό με τους παραπάνω στίχους και τα συμπεράσματα βγάλτε τα μόνοι σας.

Στη κασσέτα υποστηρίζεται ότι τα τραγούδια και τα αντίστροφα τους είναι γραμμένα απο ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή.
Φυσικά και μπορείς να αμφισβητείς 1900 όσα έγραψα που εγω στο κάτω κάτω παραδέχτηκα ότι δεν είναι προιόντα δικής μου έρευνας, τουλάχιστον όχι όλα, αλλά δεν μπορείς να με κατηγορείς ότι παπαγαλίζω συμπεράσματα καθώς και συμπεράσματα δικά μου έχω και είμαι διατεθιμένος να δώσω την κασσέτα αν βρεθεί ο τρόπος να την ανεβάσω με κάποιο τρόπο στο net για να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα.

Εξάλλου εσύ που με ρωτάς το παραπάνω φαντάζομαι εχείς πάρει κάποιο απο αυτά τα βινύλια στα χέρια σου να το παίξεις ανάποδα ώστε να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι η όλη υπόθεση είναι παραμύθι.
Έτσι δεν είναι;

Περιμένω να μου πείς ποιόν απο τους παραπάνω δίσκους έχεις παίξει ανάποδα και έχεις καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν ακούγεται τίποτα το περίεργο.

Α και κάτι άλλο, όταν χρησιμοποιείς εκφράσεις του στύλ "παπαγαλίζω" να τις σκέφτεσαι δύο φορές πρίν τις γράψεις γιατί οι περισσότεροι στα Forums "παπαγαλίζουν" κάτι που άκουσαν ή κάτι που διάβασαν.

Ακόμα πιό καλοπροαίρετα,
ΩΜΕΓΑ

22/11/2003, 00:57:29
Ωμέγα ζητώ συγγνώμη για την τελευταία φραση μου και το ύφος μου.
Δεν εκνευρίστικα με σενα.
Απλά ήταν μια περίοδος που έβγαινε ο κάθε δημοσιογραφίσκος και η κάθε κυράτσα και μιλούσαν για τη μουσική που άκουγα (ροκ) λες και ήταν το μόνο που έφταιγε για τα προβλήματα των εφήβων. Δηλαδη χαρακτηρίζονταν όλοι ναρκωμανείς σατανιστές και δε ξερω κι εγώ τι άλλες σκοταδιστικές αηδίες.
Και φυσικά το πρώτο επιχείρημα ήταν πάντα τα ανάποδα μηνύματα.
Και το κακό ήταν οτι όντως υπήρχαν μερικά παιδια που παιρναν τους δίσκους μόνο και μόνο για ν' ακούσουν αυτα τα μηνύματα, για το χαβαλε φυσικά, αλλά έτσι κι αυτοι τροφοδοτούσαν αυτές τις απόψεις.
Και φυσικά τα πίστευαν κι οι καημένοι οι γονεις και τρόμαζαν.

Τελος πάντων να μη στα πολυλογώ, υπάρχει κι άλλος ποιο σοβαρός λόγος που τσαντίζομαι αλλά θα προτιμούσα να μην τον αναφέρω.
Έτσι όποτε διαβάζω γι ανάποδα μηνύματα, τα παιρνω.

Και πάλι συγγνώμη φίλε μου, δεν ήθελα να σε προσβάλω.
Αδέσποτη σφαίρα ήταν..
Να 'σαι καλά

omegaΜέλος
22/11/2003, 01:41:36

quote:
Αδέσποτη σφαίρα ήταν..

Eυτυχώς δεν πόνεσα πολύ.

Φίλε 1900 να ξέρεις ότι είσαι για μενα ένας απο τους σωστότερους συνομιλητές εδώ μέσα καθώς μου έχει δοθεί η ευκαιρία να ανταλλάξουμε μερικά posts αλλά και παρακολουθώ πάντα αυτά που γράφεις.

Αν κατέβω απο Λονδίνο μεριά (εκεί είσαι;) θά 'ρθω να σε βρώ να πιούμε μια (τρόπος του λεγειν) μπύρα.

Να 'σαι πάντα καλά

iasonasΜέλος
22/11/2003, 17:24:13
Φίλε 1900 κανανοώ απόλυτα την αγανάκτηση σου στο θέμα αυτό, όντως το κακό έχω παραγίνει με όλους αυτούς που βγαίνουν και κατηγορούν είδη μουσικής που ούτε καν έχουν ακούσει, και οι κατηγορίες όλες είναι ανυπόστατες. Εγώ 10 χρόνια ακούω rock και metal και δεν έχω πάθει απολύτως τίποτα από όσα αυτοί ισχυρίζονται, το ίδιο και εσύ, το ίδιο και κάποιες χιλιάδες άτομα που ακούν την ίδια μουσική.

Όντως έχει χρησιμοποιηθεί η ανάστροφη ομιλία από κάποιους για να κτυπήσουν αυτήν την μουσική και να τρομάξουν κόσμο, λέγοντας ότι κρύβει μηνύματα που επηρεάζουν τους εγκεφάλους των ανθρώπων που τα ακούνε (κύριος νέων), τους εθίζουν και τους παρακινούν στον σατανισμό και στο να προβούν σε βίαιες ενέργειες, η γνώμη μου για όλα αυτά, φυσικά και τα θεωρώ βλακείες.

Παρ' όλ’ αυτά πιστεύω ότι δεν πρέπει να αγνοήσουμε τα φαινόμενα ανάστροφης ομιλίας, υπάρχουν δύο πλευρές για να εξετάσεις ένα τέτοιο θέμα, είτε να το κατακρίνεις ως στανικό και να το πολεμήσεις (όπως κάνουν αυτοί) και είτε να το παρατηρήσεις και να σκεφτείς γιατί και πώς συμβαίνει κάτι τέτοιο στα λόγια κάποιων τραγουδιών (αυτό πιστεύω ότι κάνουμε εμείς).

Τέλος όσο αφορά το παπαγαλίζουν που αναφέρεις, εγώ προσωπικά όταν δεν υιοθετώ μια άποψη σε ένα θέμα, απλά παραθέτω το τι έχω διαβάσει και το τι λένε κάποιοι για το θέμα αυτό, παραθέτω αυτούσιο το κείμενο χωρίς σχόλια έτσι ώστε τα σχόλια να τα κάνει ο καθένας που το διαβάζει. Αυτό έχω κάνει και στο θέμα αυτό. Ο λόγος που το κάνω αυτό σε αυτό το θέμα είναι αυτό ακριβώς που είπες και εσύ, εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει κανένα τραγούδι και καμία ομιλία ανάποδα.

"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"

01/07/2007, 19:26:39
_Nekrothaftis_
Τρία εξάρια - τουτέστιν σκοτεινός άρχοντας...
01/07/2007, 21:31:50
quote:

Εν αρχή λοιπόν οι Σουμέριοι...
Πρώτοι αυτοί έθεσαν σαν όριο των αριθμών το 10

Νιέτ. Σουμέριοι και Βαβυλώνιοι χρησιμοποιούσαν το 60-δικό σύστημα κι όχι το δεκαδικό. Κατάλοιπα του είναι η οργάνωση της ώρας σε 60 λεπτά με 60 δεύτερα το καθένα, του κύκλου σε 360 μοίρες κ.τ.λ Το 60 διαιρείται ακριβώς με τα 1,2,3,4,5,6,10,12,15,20,30,60 και έτσι το 60-αδικό θεωρείται κατά πολλούς σαν ανώτερο σύστημα από το δεκαδικό. Οι Βαβυλώνιοι έλυναν με αυτό μέχρι καί δευτεροβάθμιες εξισώσεις

PhilolaosΜέλος
03/07/2007, 19:35:38
quote:

philolaos το Τ λείπει γιατί επαναλαμβάνετε στην πρόταση

Ναι αλλα και το L επαναλαμβανεται 3 φορες ,και ομως ειναι μεσα.Πως το εξηγεις?Μηπως οντως εχει γινει καποιο λαθος?
03/07/2007, 21:09:55
ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ, θα διαφωνήσω μαζί σου.
quote:
Νιέτ. Σουμέριοι και Βαβυλώνιοι χρησιμοποιούσαν το 60-δικό σύστημα κι όχι το δεκαδικό. Κατάλοιπα του είναι η οργάνωση της ώρας σε 60 λεπτά με 60 δεύτερα το καθένα, του κύκλου σε 360 μοίρες κ.τ.λ Το 60 διαιρείται ακριβώς με τα 1,2,3,4,5,6,10,12,15,20,30,60 και έτσι το 60-αδικό θεωρείται κατά πολλούς σαν ανώτερο σύστημα από το δεκαδικό. Οι Βαβυλώνιοι έλυναν με αυτό μέχρι καί δευτεροβάθμιες εξισώσεις

Άλλο τι γνώριζαν και ΑΛΛΟ τι χρησιμοποιούσαν.
Αν ψάξεις θα δεις ότι υπάρχουν πινακίδες που αναφέρουν και τα υπόλοιπα νούμερα μέχρι το 10. Άλλωστε εαν ήθελες να δηλώσεις το 8 π.χ. πως το δήλωνες;
Γιατί όμως ΔΕΝ χρησιμοποιούσαν τα υπόλοιπα ψηφία;
Δεν μου λες, το δυαδικό σύστημα των υπολογιστών πως είναι;
1,2,4,8,16,32,64...
Εάν θέλω να γράψω το 9 γράφω: 1001
Εάν θέλω να γράψω το 21 γράφω: 10101
Οι Σουμέριοι χρησιμοποίησαν ένα άλλο σύστημα.
Ναι γιατί όμως μέχρι το 6;
Είναι ο αριθμός του άρχοντα...
Σταμάτησαν στον αριθμό του άρχοντα και ΕΚΕΙ δημιούργησαν ένα νέο σύστημα υπολογισμού...

ΥΓ Δεν ήξερα ότι έλυναν με αυτό δευτεροβάθμιες εξισώσεις... Πολύ ενδιαφέρων πράγματι...

03/07/2007, 23:02:24
OANNHSEA όσο κι αν διαφωνείς, έχεις άδικο. Γιατί δεν κάνεις τον κόπο να χτυπήσεις: "sexagesimal" στο Google για να πειστείς. Αν πάλι θες έχω και διαθέσιμη βιβλιογραφία. Ας μην επεκταθούμε γιατί είμαστε εκτός θέματος.
Άσχετο με το θέμα και σχετικό με το nick σου. Κατα σύμπτωση σήμερα διάβαζα σε ένα βιβλίο ότι η μορφή του Οάννη με σώμα ψαριού και κεφάλι αίγας, είναι η αρχέτυπη παράσταση του ζωδίου του Αιγόκερου συμβολίζοντας έτσι την εποχή στην οποία αναφέρεται ο συγκεκριμένος μύθος.
03/07/2007, 23:50:35
Nekrothaftis έχεις σκεφτεί μιας και μιλάμε για ψευδαισθήσεις ,ότι κάθε τι που βλέπουμε και αγγίζουμε ίσως να μην είναι αληθινό .
Ότι ίσως να είναι ένα ψέμα μια ψευδαίσθηση όπως αναφέρεις και εσύ ,λόγο της περιορισμένης ανθρώπινης αντίληψης που έχει ο άνθρωπος να αντιλαμβάνεται τα πράγματα ( σύμπαν) όπως στην πραγματικότητα είναι . Βέβαια δεν μπορώ να δεχτώ ότι το σύμπαν δεν υπάρχει ,αλλά ότι ζούμε σε ένα περιορισμένο (μικρό) σύμπαν που μέσα του έχει εμπεριέχει άλλα σύμπαντα (διαστάσεις) .

Τέλος πάντων ,για να μην βγούμε έξω από το ωραίο θέμα που ξεκίνησες αντιγράφω μια συνέντευξη του αστροφυσικού Μάνου Δανέζη ,που αν και την έχω ξαναγράψει ποιο παλιά αξίζει να την ξαναβάλω ,για τον λόγο ότι ταιριάζει με το θέμα που άνοιξες .

Αν την έχετε ξαναδιαβάσει sorry .

"- Ύλη είναι αυτό που μπορούμε να αγγίξουμε, εμείς οι απλοί άνθρωποι έτσι το καταλαβαίνουμε.

-Η επιστήμη όμως δεν το αντιλαμβάνεται έτσι. Πρέπει να μπορεί να της δώσει κάποιον επιστημονικό και μη φιλοσοφικό ορισμό. Τι είναι ύλη; Αυτό το οποίο μπορώ να ακουμπήσω; Ναι, αλλά μπορούμε να αποδείξουμε ότι αυτό το οποίο νομίζουμε ότι ακουμπάμε δεν το ακουμπάμε ποτέ.

Γνωρίζει πλέον η φυσική ότι τα τελευταία δομικά συστατικά του χεριού μας την ώρα που λέμε ότι ακουμπάμε ένα τραπέζι απέχουν, σχετικά, άπειρη απόσταση από τα πρώτα δομικά του τραπεζιού. Ξέρουμε σήμερα ότι αυτό που αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας είναι ψευδές.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το μάτι μας. Πρώτον έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται μόνο κάποιες από τις ακτινοβολίες που έρχονται μέχρι τη γη. Αυτό σημαίνει ότι ένα πλήθος εικόνων που εκπέμπονται σε φως που δεν μπορεί το μάτι μας να δει, δεν τις αντιλαμβάνεται καθόλου.

Δεύτερον, το μάτι μας μπορεί να διακρίνει σαν ανεξάρτητα, αντικείμενα που βρίσκονται σε κάποια απόσταση μεταξύ τους, μεγαλύτερη από μια στοιχειώδη. Αν η απόσταση μεταξύ δυο αντικειμένων είναι μικρότερη τότε το μάτι μας τα αντικείμενα αυτά τα αντιλαμβάνεται ως ένα.
Αν έχουμε π.χ. πολύ κοντά δυο φωτιές σε ένα πολύ μακρινό βουνό θα τις δούμε σαν μια φωτιά. Τέλος, το μάτι μας δεν μπορεί να αντιληφθεί αντικείμενα μικρότερα από κάποιες ελάχιστες διαστάσεις, όπως κόκκους σκόνης, ιούς κλπ. Αν όμως οι αισθήσεις μας είχαν άπειρες δυνατότητες το μάτι μας θα μπορούσε να αντιληφθεί την ύπαρξη των στοιχειωδών σωματιδίων. Θα μπορούσε να αντιληφθεί, ας πούμε, ότι το δέντρο και ο άνθρωπος που στέκεται δίπλα του δεν υπάρχουν με τον τρόπο που οι αισθήσεις μας αντιλαμβάνονται αλλά σαν δυο πυκνώματα από στοιχειώδη σωμάτια. Δέντρο και άνθρωπος θα ήταν φτιαγμένοι από τα ίδια στοιχειώδη υλικά. Κι ο χώρος που θα παρεμβαλλόταν ανάμεσα τους δε θα ήταν κενός. Μια απειρία από ελαχιστότατα σωματίδια θα έπλεαν και θα συνέδεαν το δέντρο με το κορμί του ανθρώπου.
Τα πάντα θα ήταν ένας απέραντος χυλός κι αυτό που σήμερα λέμε αντικείμενο δε θα ηταν τίποτε άλλο από ένα ενεργειακό πύκνωμα μέσα σε αυτό το χυλό. αρα αυτό που λέμε εξατομικευμένη ύλη σήμερα, δε θα ήταν τίποτε άλλο από το πύκνωμα ενός συνεχούς ενεργειακού ρευστού. Όλα θα ήταν ένα. Όλα θα επικοινωνούσαν μεταξύ τους.
Μια παγκόσμια ψυχή με διαφορετικές πυκνότητες σε κάθε σημείο της. Δε θα υπήρχε μοναξιά, δε θα υπήρχε εξατομικευμένο αντικείμενο. Η συνέχεια του χωροχρόνου που διαβάζουμε σε πάρα πολλά βιβλία θα είχε συντελεστεί ."

04/07/2007, 14:10:19
quote:

Αν όμως οι αισθήσεις μας είχαν άπειρες δυνατότητες το μάτι μας θα μπορούσε να αντιληφθεί την ύπαρξη των στοιχειωδών σωματιδίων. Θα μπορούσε να αντιληφθεί, ας πούμε, ότι το δέντρο και ο άνθρωπος που στέκεται δίπλα του δεν υπάρχουν με τον τρόπο που οι αισθήσεις μας αντιλαμβάνονται αλλά σαν δυο πυκνώματα από στοιχειώδη σωμάτια. Δέντρο και άνθρωπος θα ήταν φτιαγμένοι από τα ίδια στοιχειώδη υλικά. Κι ο χώρος που θα παρεμβαλλόταν ανάμεσα τους δε θα ήταν κενός. Μια απειρία από ελαχιστότατα σωματίδια θα έπλεαν και θα συνέδεαν το δέντρο με το κορμί του ανθρώπου.
Τα πάντα θα ήταν ένας απέραντος χυλός κι αυτό που σήμερα λέμε αντικείμενο δε θα ηταν τίποτε άλλο από ένα ενεργειακό πύκνωμα μέσα σε αυτό το χυλό. αρα αυτό που λέμε εξατομικευμένη ύλη σήμερα, δε θα ήταν τίποτε άλλο από το πύκνωμα ενός συνεχούς ενεργειακού ρευστού. Όλα θα ήταν ένα. Όλα θα επικοινωνούσαν μεταξύ τους.
Μια παγκόσμια ψυχή με διαφορετικές πυκνότητες σε κάθε σημείο της. Δε θα υπήρχε μοναξιά, δε θα υπήρχε εξατομικευμένο αντικείμενο. Η συνέχεια του χωροχρόνου που διαβάζουμε σε πάρα πολλά βιβλία θα είχε συντελεστεί ."[/b]

05/07/2007, 04:31:12
ellovos
αν και ο ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ ήδη έχει παραθέσει κάποια link που σχετίζονται με την προέλευση του κειμένου που δημοσίευσες στο μήνυμά σου - Απεστάλη: 29/06/2007, 14:00:18, θα μπορούσες να μας αναφέρεις από ποιο ακριβώς site πήρες το κείμενο, ώστε να προσθέσουμε εμείς τα link της προέλευσης κάτω από το μήνυμά σου; (εφόσον έχει περάσει και χρόνος και δεν μπορείς να κάνεις edit στο μήνυμά σου)

Επίσης, θα συμφωνήσω με τις παρατηρήσεις του ΟΚΤΙΝΟΜΟΥ σχετικά με την συμμετοχή σου, που τις περισσότερες φορές περιορίζεται σε κάποιο emoticon ή σε φωτογραφίες. Τα forums είναι χώρος συζητήσεων. Καλές είναι οι εικόνες, καλά και τα ψηφιακά χαμόγελα, αλλά με αυτά μόνο δε γίνεται συζήτηση.

Τέλος ΟΚΤΙΝΟΜΕ, μπορείς πάντα να επικοινωνείς μαζί μας, εάν πιστεύεις πως υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Τα email μας είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε τα χρειάζεται για διάφορα προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν μέσα στα forums.

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

05/07/2007, 14:07:22
quote:

ellovos
αν και ο ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ ήδη έχει παραθέσει κάποια link που σχετίζονται με την προέλευση του κειμένου που δημοσίευσες στο μήνυμά σου - Απεστάλη: 29/06/2007, 14:00:18, θα μπορούσες να μας αναφέρεις από ποιο ακριβώς site πήρες το κείμενο, ώστε να προσθέσουμε εμείς τα link της προέλευσης κάτω από το μήνυμά σου; (εφόσον έχει περάσει και χρόνος και δεν μπορείς να κάνεις edit στο μήνυμά σου)

ΤΟ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ESOTERICA 12ΚΛΩΝΟ DNA. ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΕ ΤΗΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.