- Πρεπει οπωσδηποτε να ανηκουμε σε καποια θρησκεια? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
[quote]
Macedon[quote]Πάρε ένα δείγμα αγάπης. Από το Λουκά και διά στόματος Ιησού:
"Εάν έρχεται κανείς προς εμένα και δεν μισεί τον πατέρα του και τη μητέρα του και τη γυναίκα του και τα παιδιά του και τους αδελφούς του και τις αδελφές του και την ίδια του τη ζωή, δεν μπορεί να είναι μαθητής μου" (Λουκ. 14
======================================================
-Μισω = αποχωριζομαι απο κατι,αποστασιοποιουμαι.
-Στην προκειμενη περιπτωση,σε ελευθερη μεταφραση=
αποστασιοποιουμαι απ'οτι με κραταει δεσμιο,για να μπορεσω να γνω-
ρισω τον Χριστο εαυτο μου.
σημ.:Λεξικον Notirk,Εκδωσεις "Καρδια".
Edited by - Notirk on 24/10/2011 16:47:43
Μονοιασμένοι-όλοι-οι-ηγέτες....ακούστε με προσοχή τα όσα λέει ο Οικουμενικός Πατριάρχης και βγάλτε μόνοι σας , τα συμπεράσματά σας..!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
(Το αρχικό ερώτημα του θέματος δηλαδη)
quote:
http://www.youtube.com/watch?v=upnB44hvulI&feature=relatedΜονοιασμένοι-όλοι-οι-ηγέτες....ακούστε με προσοχή τα όσα λέει ο Οικουμενικός Πατριάρχης και βγάλτε μόνοι σας , τα συμπεράσματά σας..!!!
Βλέποντας το βίντεο
Μήπως το αρχικό ερώτημα μετατρέπεται σταδιακά στο εξής...
Πρέπει οπωσδήποτε να ανήκουμε σε κάποια θρησκεία ή να ανήκουμε σε μια παγκόσμια διαθρησκεία;
(μετά τη παγκόσμια διαθρησκευτική συνεργασία)
to puzzle ths xilietias
emre aydın-Hoşçakal
Edited by - YUGI-OH on 02/12/2011 15:17:09
όσο μπορείς
quote:
evram
επισης ήθελα να πω οτι ήμουν χριστιανή και η αγαλίαση και ανακουφιση που ένοιωσα όταν αποτίναξα αυτο το πράγμα απο πάνω μου δεν έχει καμια συγκριση με τιποτα!
Αφού το κατάφερες αυτό,δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.
Νοιώθεις σαν τον δούλο,που αποτίναξε τον ζυγό του και μάλιστα με τις δικές του δυνάμεις.
οσο για το άν πρέπει να υπομένεις τα χριστιανόπουλα στην υπόλοιπη ζωή σου...τώρα ξέρεις!Ξέρεις πλέον καλά,αν πρέπει να παραμένεις σταθερή στις νέες σου απόψεις και σίγουρα ξέρεις και τον τρόπο να τούς "αντιμετωπίσεις".Αλλωστε το έκανες ήδη...!! Απελευθερώθηκες!![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
ότι υπάρχει ρατσισμός σε όσους δεν ειναι χριστιανοί και κάποιος έγραψε οτι αυτό δεν ισχύει...φυσικά και ισχύει!
Σε οποιοδήποτε θεοκρατικό κράτος ισχύει αυτό και η Ελλάδα, όπως και το Ιράν και το Αφγανιστάν, είναι ένα θεοκρατικό κράτος. Είναι όμως (και) στο χέρι μας να ξεδοντιάζουμε σιγά-σιγά αυτήν την αδηφάγο κρατικοδίαιτη ύαινα που λυμαίνεται αυτόν το λαό και τον τόπο εδώ και 200 χρόνια.
quote:
εγω ας πουμε δεν θέλω να βαφτίσω το παιδί μου οταν με το καλο ερθει στον κόσμο αλλα το τι θα ζήσω το βλέπω απο τωρα που δεν ειμαι καν εγγυος.
Τίποτε δεν θα ζήσεις. Όμορφα και ωραία θα του δώσεις ένα όνομα και το θέμα λήγει εκεί.
quote:
δεν θέλω να κανω θρησκευτικά στο σχολείο
Μια απλή υπεύθυνη δήλωση θέλει που θα λέει "δεν επιθυμώ να παρακολουθήσω θρησκευτικά".
quote:
τι κάνεις όταν σε καταπιεζουν , υποκύπτεις για να σκασουν ή υπομένεις τα σχόλια, τις κοροιδίες και ολα αυτά και εισαι σταθερός στα πιστευω σου;
Κάνεις αυτό που θέλεις και δεν δίνεις δεκάρα τι θα πει ο κάθε τσόμπανος ή το κάθε πρόβατο του μαντριού.
quote:
πισης ήθελα να πω οτι ήμουν χριστιανή και η αγαλίαση και ανακουφιση που ένοιωσα όταν αποτίναξα αυτο το πράγμα απο πάνω μου δεν έχει καμια συγκριση με τιποτα! σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!
Το έχουμε δοκιμάσει και νιώσαμε το ίδιο ![]()
stiv
quote:
Aπελευθερωθηκε Νικ ε!,οπως το δει κανεις
Γιατί, λίγο το'χεις; Δεν έχει να φοβάται παραδείσους και κολάσεις, δεν έχει κανένα βάρος από το "προπατορικό αμάρτημα" που ταλαιπωρεί τους χριστιανούς από τη γέννησή τους, δεν φοβάται κανένα θεό μη της στείλει καμιά αρρώστια "για να τη δοκιμάσει", δεν έχει υποχρέωση να μάθει εβραϊκά για να δοξολογεί σωστά το Γιαχωβά στις χριστιανικές εκκλησίες, δεν είναι υποχρεωμένη να κολλάει τα μούτρα στο χώμα και να προσκυνάει το Γιαχωβά, δεν φοβάται το διάβολο που είναι ο συνέταιρος του θεού, δεν έχει την υποχρέωση να προσκυνάει κομμένα χέρια, πόδια, δάχτυλα, γλώσσες, αυτιά, μύτες ως "ιερά κειμήλια", δεν φοβάται μην την αφορίσουν, δεν φοβάται να δηλώνει Ελληνίδα, δεν είναι υποχρεωμένη να δέχεται σαν προγόνους της τον αιμομίκτη Λωτ που πηδούσε τις κόρες του και τον μαστρωπό Αβραάμ που εξέδιδε τη γυναίκα του...
Λίγο το' χεις; ![]()

macedon
σε ανθρώπους που ασπάζονται μια θρησκευτική πίστη
17/12/2011
![]()
![]()
Πώς αισθάνεσαι Σταυράκο μας?Πονάει η αλήθεια??![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Αλλα να σε ρωτησω Μακεδων ,τι σε εκανε τοσο πολυ να αποστραφεις τον χριστιανισμο!!!
Edited by - stiv on 10/12/2011 01:55:28

macedon
υγ ελευθερια δεν ειναι ασυδοσία. δεν χρειαζομαι μαστιγιο για να ειμαι καλος ανθρωπος
όσο μπορείς
quote:
δεν έχει υποχρέωση να μάθει εβραϊκά για να δοξολογεί σωστά το Γιαχωβά στις χριστιανικές εκκλησίες,macedon
Όχι δεν είσαι άσχετος, κακοήθης είσαι!!
Άκου δοξολογίες στα εβραϊκά στις Χριστιανικές Εκκλησίες!!!!

Edited by - Ψηλός on 10/12/2011 15:37:17
quote:
αχ μακεδώνα μου αυτό ακριβώς! η ανακουφιση ηρθε οταν πια αποδεχθηκα το προφανές! ότι αυτή η παπαρια αντιτιθεται στην λογική και δεν είμαι υποχρεωμένη να την υπερασπίζομαι, ημουν σε συζητησεις ο βλάκας που ουσιαστικά ελεγε πιστευε και μη ερευνα (μην ακουσω κανεναν να πει δεν εννοει αυτο, ΑΥΤΟ ακριβως εννοει) και εγω ειμαι ανθρωπος της λογικής και των αποδειξεων αλλιως απλα δεν εχει νοημα. ευτυχως εφυγα νωρίς!υγ ελευθερια δεν ειναι ασυδοσία. δεν χρειαζομαι μαστιγιο για να ειμαι καλος ανθρωπος
όσο μπορείς
Δηλαδή, είσαι καλός άνθρωπος;

quote:
Ψηλός
Όχι δεν είσαι άσχετος, κακοήθης είσαι!!Άκου δοξολογίες στα εβραϊκά στις Χριστιανικές Εκκλησίες!!!!
και όμως Ψηλέ μας!!!
Θα σου πώ μόνο ένα.Τα υπόλοιπα ο macedon.
To << αλληλούϊα >> τι είναι?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Το αλληλούια (הללויה) σημαίνει σε απλά ... εβραϊκά "Δοξολογείστε τον Γιαχ". "Γιαχ" είναι το σύντομο όνομα του Γιαχωβά.
Άσε τα "Σαβαώθ" (προσωνύμιο του Γιαχωβά) και "Ωσαννά" (που οι ανώνυμοι συντάκτες των ευαγγελίων το μετάφρασαν λάθος).
Για να μην περιμένεις απάντηση από τον Ιουδαιοχριστιανό στο λέω ![]()

macedon
Edited by - macedon on 10/12/2011 16:12:42
quote:
Δηλαδή, είσαι καλός άνθρωπος;
Από τη στιγμή που δεν είναι αναγκασμένη να μισεί τους μουσουλμάνους, τους καθολικούς, τους παλαιοημερολογίτες, τους Έλληνες, τους ευαγγελικούς, τους διαμαρτυρόμενους, τους βουδιστές και όλους όσους δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, έχει πολλές πιθανότητες εξ' ορισμού να είναι καλός άνθρωπος.

macedon
quote:quote:
Ψηλός
Όχι δεν είσαι άσχετος, κακοήθης είσαι!!Άκου δοξολογίες στα εβραϊκά στις Χριστιανικές Εκκλησίες!!!!
και όμως Ψηλέ μας!!!
Θα σου πώ μόνο ένα.Τα υπόλοιπα ο macedon.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Δηλαδή, η δοξολογία στις Εκκλησίες είναι όλες και όλες αυτές οι δυο τρεις λέξεις;
Ντιπ για ντιπ σας το ρούφηξε το μυαλό ο τουρκόφιλος φίλος σας;

quote:
Ψηλόςquote:
Δηλαδή, είσαι καλός άνθρωπος;Από τη στιγμή που δεν είναι αναγκασμένη να μισεί τους μουσουλμάνους, τους καθολικούς, τους παλαιοημερολογίτες, τους Έλληνες, τους ευαγγελικούς, τους διαμαρτυρόμενους, τους βουδιστές και όλους όσους δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, έχει πολλές πιθανότητες εξ' ορισμού να είναι καλός άνθρωπος.
macedon
Αγαπητή evram,
όλους του παραπάνω να μη τους μισείς.
Εβραίους και Χριστιανούς όμως, ρίξτους στ' αυτιά.
Αν θες να είσαι είσαι αρεστή σε κάθε λογής νεοφασίστα, νεοναζιστή και νεοπαγανιστή θα πρέπει να μισείς Εβραίους και Χριστιανούς.
Αυτοί φταίνε για όλα.
Όχι!!! Δεν φταίνε οι Έλληνες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι σήμερα, για την κατάσταση της χώρας σου, για το διασυρμό που βιώνουμε!!! ![]()
![]()
Οι Εβραίοι φταίνε!!
Ευτυχώς που ελευθερώθηκες δηλαδή.![]()

17/12/2011
Οι Εβραίοι φταίνε!!
Φίλε ψηλέ, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπαίνεις στην διαδικασία να απαντάς στον ακροδεξιό macedon και στην παρέα του, απο ένα άτομο που έχει γράψει σχεδόν 6000 μηνυματα και σχεδόν σε όλα ασχολείται με φυλές(έλληνες, εβραίους κλπ.) καταλαβαίνεις ότι αντιμετωπίζει με φυλετικές διακρίσεις του συνανθρώπους τους και τα πιστεύω τους, εκτός αυτού απευθύνεται σε πελατεία-μέλη του forum έναντι προσωπικών συμφερόντων(διαφήμιση βιβλίου του), το πρόβλημα του λοιπόν δεν είναι η διδασκαλία του Ιησού αλλα η φυλή καταγωγής του και κάποιο οικονομικό κέρδος που θα αποκομίσει απο την συγκεκριμένη ιδεολογία του(Εθνοφυλετισμός) .
Στο esoterica εχώ διαβάσει κατα καιρούς πολλά ενδιαφέροντα θέματα αλλα η εμπλοκή στις συζητήσεις ατόμων που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο(άθεοι και ένθεοι) και που ποστάρουνε συχνά τέτοια εμετικά φυλετικά κείμενα γεμάτα ειρωνείες και μίσος έχει αποτρέψει εμένα όπως και αρκετούς ακόμα πιστεύω απο τις όποιες συζητήσεις σε αυτό το forum.
Πρόσφατα είδα κάποιες καλύτερες κινήσεις διαχείρισης του προβλήματος απο τους συντονιστές αλλα χρειάζονται να γίνουνε περισσότερα προς αυτή την κατεύθυνση και καλύτερος έλεγχος της προπαγάνδας τους που είναι η απαξίωση των άλλων λαών και πολιτισμών.
Τέλος να εκφέρω την προσωπική μου άποψη ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα αν εκφέρεται κάποια εβραική λέξη λατρείας στον Θεό μου, όπως δεν έχω πρόβλημα αν είναι Ισπανική, Ιταλική, Τούρκικη, Ρώσικη. Δεν μπορώ να κατανοήσω καν που είναι το μεμπτό στο παραπάνω ;!!
Αυτός ο φίλος που μίλησε ότι κάποιοι χρειάζονται ψυχολόγο για τα κόμπλεξ που κουβαλάνε με τον Χριστιανισμό δεν έχει άδικο.
quote:
Στο esoterica εχώ διαβάσει κατα καιρούς πολλά ενδιαφέροντα θέματα αλλα η εμπλοκή στις συζητήσεις ατόμων που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο(άθεοι και ένθεοι) και που ποστάρουνε συχνά τέτοια εμετικά φυλετικά κείμενα γεμάτα ειρωνείες και μίσος έχει αποτρέψει εμένα όπως και αρκετούς ακόμα πιστεύω απο τις όποιες συζητήσεις σε αυτό το forum.
Δηλαδή εσύ Diego δεν ανήκεις στη "δεξιά του Κυρίου";;; Είσαι αριστερός μήπως;;; Να ξέρουμε δηλαδή ποιοι είμαστε και τι πιστεύουμε...
quote:
Πρόσφατα είδα κάποιες καλύτερες κινήσεις διαχείρισης του προβλήματος απο τους συντονιστές αλλα χρειάζονται να γίνουνε περισσότερα προς αυτή την κατεύθυνση και καλύτερος έλεγχος της προπαγάνδας τους που είναι η απαξίωση των άλλων λαών και πολιτισμών.
Συγγνώμη αλλά αφού εσύ δεν υιοθετείς την απαξίωση λαών και πολιτισμών γιατί θεωρείς ύβριν το χαρακτηρισμό "Ιουδαίος". Ο Macedon (πες τον ακραίο, ακροδεξιό, κομπλεξικό, κοντό ή ό,τι άλλο θες) αποκάλεσε τους Χριστιανούς φορείς ιουδαϊκού πολιτισμού. Εσύ γιατί παρεξηγιέσαι; Ποια μύγα έχεις ακριβώς; Να μας πει και ο ψηλός δηλαδή γιατί το θεωρεί κακοήθεια...;; Ανεξάρτητα από το αν ισχύει. Αν ΔΕΝ έχεις μέσα σου ρατσισμό το να σε χαρακτηρίσω Αλβανό, Εβραίο, Μουσουλμάνο ή ότιδήποτε δεν πρέπει να θεωρείται ύβρις. Εκτός αν δεν τους έχεις σε υπόληψη τους ανθρώπους αυτούς εσύ και άρα εσύ είσαι ο ρατσιστής
quote:
Τέλος να εκφέρω την προσωπική μου άποψη ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα αν εκφέρεται κάποια εβραική λέξη λατρείας στον Θεό μου, όπως δεν έχω πρόβλημα αν είναι Ισπανική, Ιταλική, Τούρκικη, Ρώσικη. Δεν μπορώ να κατανοήσω καν που είναι το μεμπτό στο παραπάνω ;!!
Αυτός ο φίλος που μίλησε ότι κάποιοι χρειάζονται ψυχολόγο για τα κόμπλεξ που κουβαλάνε με τον Χριστιανισμό δεν έχει άδικο.
Δεν έχεις πρόβλημα. Γίνεσαι ή δε γίνεσαι φορέας αυτού του πολιτισμού υιοθετώντας τη γλώσσα του; Και αν γίνεσαι γιατί είναι κακοήθεια να το πει κάποιος;;;;;