- Φως-Αλληλεπιδρασεις του σχετικα με τον χρονο - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ :Όπως ένας κομήτης, εμφανιζομαι κάθε τόσο και σας διαβάζω. :)
Πέραν της συμπάθειας η αντιπαθειας που μπορεί να υπάρχει με ορισμένους, για την ομορφιά του λόγου και της Σοφίας, (θέτοντας ερωτήσεις, αυτή είναι μια απο τις ομορφιές της) θα ρωτουσα μετά από όσα διάβασα, περί χρονου, τόπου, ζωης, φωτός, αιωνιοτητος και τοιαυτα, μιας και απαντάτε κατα κάποιο τροπο, με άνεση θα έλεγα, τι είναι καρδασια μου....η δημιουργία?
Δαγκωνω τα χείλη μου όπως πριν τρεις δεκαετιες, κάνω ένα ρεσετ και ξανα αναρωτιέμαι.Γιατί πας να τα μπερδεψεις περισσότερο?
Στην καλύτερη περίπτωση, θα εχεις μια ακόμα θεωρία. Όμορφα εώς συναρπαστικά λόγια, από κάποιο αξιόλογο σίγουρα φίλο...
Ε και???
Γυρίζω λιγο πίσω στα χρόνια.
Μπορείτε να δείτε και να σκεφθείτε ότι θέλετε για το ΈΞΩ.
Την προσοχή που δίνεται στο ΈΞΩ, μπορείτε να την έχετε και στο ΈΣΩ?
αυτό θα πει, (δώστε παρακαλώ την προσοχή σας, δεν είναι απλό) πως κάθε σκέψη όσο μικρή,απομακρη, και άνευ αξίας σας φενεται, να φτάνει, (σε ότι ονομάζουμε συνηδειση) να γίνεται διλαδη κατανοητή.
Μόνο έτσι θα μπορέσει το ΈΣΩ (κρυμενο) να αποκαλυφθεί.
Αν δεν λυθεί (κατανοηθεί) πρωτα αυτός ο διχασμός του ΈΞΩ και του ΈΣΩ για ποιο ΤΏΡΑ μιλάμε?Αν δεν κατανοήσουμε τη είναι ΣΚΈΨΗ, πως θα κατανοηθεί τι είναι ΧΡΌΝΟΣ?
Αιφνιδιάζεις (ευχάριστα) , φίλε ΠΛΑΤΩΝΑ , όποτε εμφανίζεσαι ξαφνικά .
Τα ερωτήματά σου , πολλά και ποικίλα , όπως επισήμαναν , ήδη , και οι φίλοι ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ και gianipseftis . Θέλω λίγο χρόνο για να δω σε τι απ’ όλα θα σου απαντήσω .
Τα ξαναλέμε .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
Γεια σας παίδες, περαστικός είμαι και θα σας πω για λιγο τα καλλαντα.(σκεψεις) Σορρυ για τα λάθη, μα είμαι πάντα υπέρ της ουσίας.
Ο νικομαχος μας λέει,
Τι είναι το ΕΣΩ,τι είναι το ΕΞΩ,δεν περιμένω να κατανοήσω όσο είμαι στην παρούσα ζωή.Ούτε κι εσυ φαντάζομαι!
.........
Γιατί βρε? Ο άριστοτελης έκανε μια καλή αρχή, ο πρώτος που κατεχωρησε, όρισε και έδωσε υπόσταση σε ότι έβλεπε, με αλλά λόγια το περιγραψε επ ακριβώς, με τη ΣΚΈΨΗ και αν θες διάνοια του, έθεσε τα λιθαρια της επιστήμης. Στην ουσία αυτό που ντυνουμε με λόγια, αυτό που προσπαθούμε μα καταλάβουμε, ΕΣΥ την κίνηση των αστρων και όχι μόνο, σαν αστροφυσικος, ο αρχιτέκτονας την προέκταση της φαντασίας του, στο τη θέλει να κάνει, ο συγραφεας ο μηχανικος ο γιατρός, ο γλύπτης η ο ζωγραφος, έχουν να κάνουν με περιγραφές, αντικείμενα και ότι, που συναντούν με τα ματιά το μυαλό και τις σκέψεις τους. Σωστά? εκεί ΈΞΩ είναι ότι είναι. Αυτό είναι αρκετά εύκολο να το περιγράψουμε να το παρατηρισπυμε και γιατι οχι, να το κατανοήσουμε.
Η δυσκολία είναι νικ με το ΈΣΩ! Γιατί έχει δική του (ζωή) η έχει αποκτήσει ξεχωριστή ιδιότητα, που λέει ΕΓΏ και το ΈΞΩ. Αυτό είναι το πλέον δύσκολο κομμάτι να καταλάβουμε, και θα το γράψω και διαφορετικά. Αυτό το ΠΆΝΤΑ ΈΞΩ έχει γίνει ΈΣΩ, που με τη σειρά του νομίζω το δημιουργημενο, σαν διαφορετικό απο αυτό που παρατηρεί! Στην ουσία είναι πάντα ένα ΈΞΩ διαφοροποιημενο, μα όταν το αντιληφθεί, το κατανοήσει πως έτσι είναι, χάνεται αυτός ο χωρισμός, δεν υπάρχει ΕΣΩ και ΈΞΩ.
Νικομαχος
Χρόνος φίλε μου,μπορούμε να κατανοήσουμε τι είναι,αφού εμείς είμαστε οι κατασκευαστές του.Αλλος λίγο,άλλος πολύ,όλοι καταλαβαίνουμε τον Χρόνο και τις παραμέτρους του.
........
νικ είμαστε οι κατασκευαστές του, η να το θέσουμε κάπως έτσι, ΕΊΜΑΣΤΕ ΧΡΌΝΟΣ, μα για το λόγο που σου έγραψα ποιο πάνω νομίζουμε πως είμαστε οι κατασκευαστές του?
Είναι απλό αυτο που γράφω, σαν να καταλάβεις τη διάφορα όταν πονας (ψυχικά) λες ποναω, μα είναι διαφορετικός αυτός που πονάει απο τον πόνο...
η είναι o πόνος (το ίδιο πράγμα, αυτο διλ. που θεωρεί διαφορετικό τον πόνο?)
Νικομαχος
Την ΣΚΕΨΗ,πώς διάβολο να την κατανοήσουμε,αφού όχι μόνο δεν φαίνεται να είναι υλική,αλλά και δεν την "κατασκευάσαμε" εμείς.
...................
Ας το εξετάσουμε λοιπόν. Δεν ξέρουμε τι είναι. Οκ?
Μπορούμε να δούμε αν έχει ΑΡΧΉ?
Μπορούμε να δούμε αν έχει ΤΈΛΟΣ?
Αν έχει, τότε είναι κάτι πΟυ μπορούμε να προσδιωρησουμε, είναι διλ. μέσα στο ΧΡΌΝΟ. Πες νικ πως περνάει δυπλα σου μια θεοφτιαγμενη. Είναι δυνατόν να μπει σε ενέργεια κάποια σου λαγνοενεργια, δίχως ΣΚΈΨΗ?
έχεις εικόνα, αντιδρά το παρελθόν (άλλες λαγνοενεργιες) σεινειρμοι κλπ να η λιμπιντο και οι απόγονοι...(εδώ είναι όλα μέσα, αν τα δεις καλά υπάρχει και η δημιουργία)
Νικομαχος
Θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε την...δημιουργία,άν ποτέ κατανοήσουμε τι ακριβώς είναι αυτή!!!
.......
Νικ πριν δυο εβδομάδες τη ρώτησα. Ηταν κατακοιτη, με το μισο της κορμι ακοινητο, χωρις φωνη, δεν απαντούσε, βουβή με ένα σωληνακι στη μύτη, απλά
ανοιγε τα ματια και κοίταζε. Τον περισσότερο ΧΡΌΝΟ, δεν αναγνώριζε, Της έλεγα ξανά και ξανά, ΕΓΏ είμαι μητέρα, με το βλέμμα της ήταν εκεί, με το χέρι που κοινουσε, έφτιαχνε τα Μάλια μου...μα δεν είχε σκέψεις ούτε ανησυχίες. Όταν χαμογελουσε θυμιζε το Σωκράτη λιγο πριν φύγει, να μαλλωνει τον κριτια με τα ματιά, γιατί λοιποταν για τον επεικειμενο χωρισμό, σαν να έλεγε σε γεννησα θνητο, μην πεθάνεις τέτοιος...σπασε κάθε δεσμό,
η δημιουργία είναι απο φύση της ελεύθερη..
......
Νικομαχος
Φαύλος κύκλος Πλάτωνα.
Εχει όμως μια ομορφιά.
Υπάρχουν τόσες απαντήσεις,όσες και οι κάτοικοι του πλανήτη μας.
..............
Υπάρχει φαύλος κύκλος φίλε μου,
Και
Υπάρχει μια ομορφιά, και καμία απάντηση.
Οι απαντήσεις είναι σκέψεις, και είναι του μυαλού δουλειά, έχουν τη θέση τους στη ζωή, μα δεν είναι ομορφιά.
Νικομαχος
Ο κάθε ένας απο εμάς,έχει την δική του προσωπική θεώρηση για αυτά τα ερωτήματα.Εκείνο που με εξιτάρει,είναι η σκέψη πώς μπορεί να είναι όλες οι προσωπικές θάσεις,όλων των "δημιουργημάτων" σωστές!!!
.......
Ο Σωκράτης θα σε ρώταγε νικ, αν ήταν σωστές, μιας και το σωστό είναι καλύτερο απο το μη σωστό, θα διακατεχοντουσαν ναι η όχι απο τάξη?
Αν η απάντηση ήταν θετική, θα σου έλεγε πως αυτο δεν παρατηρείται ΈΞΩ, επομένως οι θέασεις των δημιουργηματων, δεν είναι όλες στο σωστό.
Με αλλά λόγια...οι περισσοτεροι...μα και η φυση, ποντάρουν! :)
Θα τα πούμε τις επόμενες μέρες, θα βρεθεί σιγουρα ΧΡΌΝΟΣ.
Τα Μάλια μου Γιάννης αρχίζουν να γκριζαρουν. Κακά μαντάτα λένε...![]()
![]()
quote:
Πλάτων-ΣΚΕΨΗ
Ας το εξετάσουμε λοιπόν. Δεν ξέρουμε τι είναι. Οκ?Μπορούμε να δούμε αν έχει ΑΡΧΉ?
Μπορούμε να δούμε αν έχει ΤΈΛΟΣ?Αν έχει, τότε είναι κάτι πΟυ μπορούμε να προσδιωρησουμε, είναι διλ. μέσα στο ΧΡΌΝΟ. Πες νικ πως περνάει δυπλα σου μια θεοφτιαγμενη. Είναι δυνατόν να μπει σε ενέργεια κάποια σου λαγνοενεργια, δίχως ΣΚΈΨΗ?
έχεις εικόνα, αντιδρά το παρελθόν (άλλες λαγνοενεργιες) σεινειρμοι κλπ να η λιμπιντο και οι απόγονοι...(εδώ είναι όλα μέσα, αν τα δεις καλά υπάρχει και η δημιουργία)
Ας δούμε λοιπόν τις προτάσεις σου Πλάτωνα μια πρός μια.
ΑΡΧΗ και ΤΕΛΟΣ στη σκέψη?
Εξαρτάται.
Αν ομιλείς περί σκέψης δημιουργήματος,τότε ναι υπάρχει αρχή και τέλος.Σε αυτη την περίπτωση η σκέψη διαρκεί όσο και ο ξενιστής [δημιούργημα].Μετά τι?Το δημιούργημα ολοκληρώνει τον σκοπό του και αποσυντίθεται.Η σκέψη το ακολουθεί? επιστρέφει στην Δημιουργό αιτία? Δεν γνωρίζουμε Πλάτωνα.
Αν ομιλείς περί συμπαντικής σκέψης,δηλαδή της Δημιουργίας,τότε ναι δεν έχει αρχή και τέλος.Δεν έχει χρόνο,δεν έχει διάρκεια.Απλά ΕΙΝΑΙ!
Ας υποθέσουμε τώρα οτι περνάει δίπλα μου μια "θεοφτιαγμένη"
.Θα την δώ {παρατηρήσω] και θα δρομολογήσω την όποια σκέψη μου,επειδή έδωσα το ερέθισμα μεσω του οπτικού νεύρου.Τι θα έκανα όμως φίλε,άν ήμουν τυφλός? Θα δρομολογούσα όλες αυτές τις σκέψεις περι λαγνείας και απογόνων που αναφέρεις?Σαφώς όχι.
Αν ήμουν τυφλός θα μπορούσα να ενεργοποιήσω την σκέψη μέσω της όσφρησης [άρωμα θεοφτιαγμένης] και να φανταστώ,πλέον,όχι να σκεφθώ.Αρα η σκέψη είναι σχετική και δεν εξαρτάται απο τις αισθήσεις όπως ίσως λανθασμένα,αναλύεις.
Η ΣΚΕΨΗ κατ'εμέ Πλάτων δεν είναι ένα μέγεθος,που μπορεί να αναλυθεί σε κοινώς αποδεκτούς όρους.Πάντα θα διαφέρει απο άνθρωπο σε άνθρωπο,απο δημιούργημα σε δημιούργημα.Ισως έτσι να το κανόνισε ή ίδια η Δημιουργία.Για αυτο είπα πώς,μπορεί να υπάρχουν δις διαφορετικές θεάσεις και να είναι όλες σωστές.
Γιατι πολύ απλά,προέρχονται απο την ίδια την δημιουργία.
quote:
Πλάτων-Δημιουργία
Νικ πριν δυο εβδομάδες τη ρώτησα. Ηταν κατακοιτη, με το μισο της κορμι ακοινητο, χωρις φωνη, δεν απαντούσε, βουβή με ένα σωληνακι στη μύτη,...
Φίλε μου σε συμπονώ για την μητέρα σου,αλλά εκεί ρώτησες για την δική σου δημιουργία.Την προσωπική σου ύπαρξη,μέσω άλλης δημιουργίας,που άν ακολουθήσεις προς τα πίσω την "αλυσίδα",αναγκαστκά θα καταλήξεις στην Δημιουργό αιτία.Αυτήν θα ήθελα εγώ να ρωτήσω Πλάτων και αυτη δεν μπορώ να αντιληφθώ!
quote:
Πλάτων
Ο Σωκράτης θα σε ρώταγε νικ, αν ήταν σωστές, μιας και το σωστό είναι καλύτερο απο το μη σωστό, θα διακατεχοντουσαν ναι η όχι απο τάξη?
Θα του απαντούσα απλά:
<< Δάσκαλε,θα μπορούσαν να είναι σωστές μέσα στην αταξία τους.Γιατί για αυτές,η αταξία είναι η τάξη τους >>.
quote:
Πλάτων-Απάντηση Σωκράτη
Αν η απάντηση ήταν θετική, θα σου έλεγε πως αυτο δεν παρατηρείται ΈΞΩ, επομένως οι θέασεις των δημιουργηματων, δεν είναι όλες στο σωστό.
πιστεύεις ότι μετα την πιό πάνω απάντησή μου,θα με ρώταγε αυτό ο Σωκράτης?![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Νικομαχος
Ας δούμε λοιπόν τις προτάσεις σου Πλάτωνα μια πρός μια.
ΑΡΧΗ και ΤΕΛΟΣ στη σκέψη?
Εξαρτάται.
Αν ομιλείς περί σκέψης δημιουργήματος,τότε ναι υπάρχει αρχή και τέλος.Σε αυτη την περίπτωση η σκέψη διαρκεί όσο και ο ξενιστής [δημιούργημα].Μετά τι?Το δημιούργημα ολοκληρώνει τον σκοπό του και αποσυντίθεται.Η σκέψη το ακολουθεί? επιστρέφει στην Δημιουργό αιτία? Δεν γνωρίζουμε Πλάτωνα.
.......
Δεν γνωρίζουμε, η μας διαφεύγει κάτι αρκετά σοβαρό νικ, όσο αφορά την λειτουργία της. γράφω έχοντας πάντα στο μυαλό, το πόσο δύσκολο είναι να συσχετισουμε όχι μόνο μια σειρα λέξεων που στο ΤΈΛΟΣ θα οδηγησουν σε μια άλλη μας πεποίθηση, (η οποία με τον καιρό θα αντικατασταθεί απο μια άλλη) και ουτο καθ εξεις, μα γιατί με ενδιαφέρει όσο και εσένα και τους άλλους λιγους πιστευω εδώ μέσα, να καταλάβουμε σε βάθος τι είναι η ΣΚΈΨΗ. Αλλιώς φίλοι, είναι σαν να βρισκόμαστε στην κοιλάδα και να μιλάμε για τον Όλυμπο εκεί ψηλά, κάνοντας υποθέσεις και εικασίες για Θεό/θεούς εξωγηινους και δημιουργίες, όταν χρειάζεται να ανέβουμε και να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει. Και καλα ΕΣΥ, πηγές και στο βερμοντ θα μου πεις, αλλά τουρίστας πηγές, νικ γυρισες, χα χα να σε πειραξω και λιγο. (το ξέρεις πως σε συμπαθω, με βάζεις πάντα σε σκέψεις!)
Νικομαχος.
Αν ομιλείς περί συμπαντικής σκέψης,δηλαδή της Δημιουργίας,τότε ναι δεν έχει αρχή και τέλος.Δεν έχει χρόνο,δεν έχει διάρκεια.Απλά ΕΙΝΑΙ!
..........
Αυτο δεν είναι γεγονός νικ, μπορεί να μην είναι έτσι. Ούτε μπορούμε να το εξετάσουμε με τη λογική, η την ΣΚΈΨΗ μας, και ο λόγος είναι το πως θα γίνει κάτι τέτοιο, πως διλ. κάτι που είναι στο ΧΡΌΝΟ να εξετάσει κάτι που δεν είναι? Γιατί για αυτο, ετσι κάπως τα βλέπω, πως οι σκέψεις έχουν να κάνουν και ειναι στονΧΡΌΝΟ, δεν τις χωριζω σε Εφήμερες και Συμπατικες κάποιου δημιουργού.
Αυτές είναι σκέψεις που να στο πω καλύτερα, τις κάνουμε πάντα εμείς, οι άνθρωποι, όπως ότι γράφεται στα ευαγγελία στις παλαιές διαθηκες, στη Βίβλο, στη gita, στις θεωρίες του ainstain η του hokcings, του ΠΛΆΤΩΝΑ η του ΝΙΚΟΜΑΧΟΥ. Είναι απλά σκέψεις, που έχουν κάτι κοινό όλες μεταξύ τους. χωρίζουν, όχι μόνο γιατί είναι διαφορετικές και πολλές φορές αντίθετες η μια απο την άλλη, μα γιατί σαν δομή, σαν λειτουργία είναι κάτι πάντα στο χρόνο και είναι απο φύση τους περιορισμένες.
Όταν σκέφτεσαι, δεν έχεις προσέξει πως άλλες λειτουργίες του εγκεφάλου (όπως πχ η όραση, η ακοή, κλπ) δεν έχουν την δέουσα προσοχή?
Νικομαχος
Ας υποθέσουμε τώρα οτι περνάει δίπλα μου μια "θεοφτιαγμένη".Θα την δώ {παρατηρήσω] και θα δρομολογήσω την όποια σκέψη μου,επειδή έδωσα το ερέθισμα μεσω του οπτικού νεύρου.Τι θα έκανα όμως φίλε,άν ήμουν τυφλός? Θα δρομολογούσα όλες αυτές τις σκέψεις περι λαγνείας και απογόνων που αναφέρεις?Σαφώς όχι.
Αν ήμουν τυφλός θα μπορούσα να ενεργοποιήσω την σκέψη μέσω της όσφρησης [άρωμα θεοφτιαγμένης] και να φανταστώ,πλέον,όχι να σκεφθώ.Αρα η σκέψη είναι σχετική και δεν εξαρτάται απο τις αισθήσεις όπως ίσως λανθασμένα,αναλύεις.
......
Κάτσε ρε νικ. Διλαδη η φαντασία δεν είναι ΣΚΈΨΗ? η όσφρηση δεν είναι αίσθηση? τι θες να πεις με το παραπάνω. Για καντο πιο απλό.
Νικομαχος
Η ΣΚΕΨΗ κατ'εμέ Πλάτων δεν είναι ένα μέγεθος,που μπορεί να αναλυθεί σε κοινώς αποδεκτούς όρους.Πάντα θα διαφέρει απο άνθρωπο σε άνθρωπο,απο δημιούργημα σε δημιούργημα.Ισως έτσι να το κανόνισε ή ίδια η Δημιουργία.Για αυτο είπα πώς,μπορεί να υπάρχουν δις διαφορετικές θεάσεις και να είναι όλες σωστές.
Γιατι πολύ απλά,προέρχονται απο την ίδια την δημιουργία.
........
Διλαδη νικ, οι σκέψεις μου για μια θεοφτιαγμενη διαφέρουν απο τις δικές σου, γιατί εσένα αρέσει κάποιο μέρος και εμένα κάποιο άλλο? όταν πειναω και ονειρευομαι καρβελια και ΕΣΥ ψητά στο φούρνο, διαφέρουν σαν εικόνες, μα σαν λειτουργία δεν υπάρχουν και οι δυο λόγο πείνας? εκτός και αν θέλεις να πεις πως υπάρχει η φυσιολογική πείνα, (είναι κάτι φυσιολογικό για την επιβίωση) και υπάρχει η πείνα της σκέψης (μπριτζολακια θελεις, και τέτοια) που είναι πείνα του κοντισιονικ. (διλαδη της μνημης! Έτσι γίνεται και με το σεχ, και με καθετί. Άλλο η ανάγκη, άλλο τα παιχνίδια του ΝΟΥ μας. Να το κατανοήσουμε, γιατι οι περισσότεροι πλέον θα πουν καινισως δεχθουν, πως η μακακια είναι νορμαλ...:)
νικομαχος
Φίλε μου σε συμπονώ για την μητέρα σου,αλλά εκεί ρώτησες για την δική σου δημιουργία.Την προσωπική σου ύπαρξη,μέσω άλλης δημιουργίας,που άν ακολουθήσεις προς τα πίσω την "αλυσίδα",αναγκαστκά θα καταλήξεις στην Δημιουργό αιτία.Αυτήν θα ήθελα εγώ να ρωτήσω Πλάτων και αυτη δεν μπορώ να αντιληφθώ!
................
Μπα, πως γνωρίζεις πως θα καταλήξεις στην δημιουργο αιτία? και αν δεν πας πίσω μα πας μπροστά, τι θα συναντήσεις? μια άλλη οικασια? μια άλλη σιγουριά που ψάχνει το μυαλό μας.... να πιαστεί?
και αν πίσω η μπροστά δεν υπάρχει τίποτα, πως θα αισθανοσουν?
μα είπαμε δεν μιλάμε για τον Όλυμπο, πάμε...
Νικομαχος
<< Δάσκαλε,θα μπορούσαν να είναι σωστές μέσα στην αταξία τους.Γιατί για αυτές,η αταξία είναι η τάξη τους >>.
quote:
Πλάτων-Απάντηση Σωκράτη
πιστεύεις ότι μετα την πιό πάνω απάντησή μου,θα με ρώταγε αυτό ο Σωκράτης?
..........
Πιστεύω νικ πως θα σου έλεγε πως πας να παντρεψεις κάτι που απο φύση τους είναι σε σύγκρουση. Κάτι που παρατηρείται, στη φύση...στον άνθρωπο!
Και θα σε ρώταγε στη συνέχεια, μα αφού βλέπεις που είναι το πρόβλημα, τι κανείς για να το λύσεις?
Φυσικά οι περισσότεροι απο εμάς, δεχομαστε αυτο, έτσι ως έχει, κάπου εκεί νικ πιστεύω πως παίζει το κρυφτουλη, η δημιουργία.
Πάω να ετοιμασθω για δουλειά Νικ. Τουλάχιστον εδω υπάρχει, ας δουλεύω μέχρι τα 90 μου, δεν θέλω συντάξεις, διαύγεια μόνο...
Τα λέμε παίδες! ![]()
Πλάτων και Nικ, λίγες σκέψεις για το έσω και το έξω,
Νικόμαχος:
...την δημιουργό αιτία, αυτή δεν μπορώ να αντιληφθώ..
Πλάτων:
...πιστεύω Nικ, ότι πας να παντρέψεις κάτι, που από τη φύση του είναι σε σύγκρουση..
Άγελος:
Πλάτωνα, κρατάω την λέξη σου, πάντρεμα και σύγκρουση..
Η φύση του όντος αποδέχεται ας πούμε, ότι αυτό το σώμα μας είναι ένα σπίτι, που όμως είναι δια-χωρισμένο σε δυο χώρους που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους.
Εσύ – παράδειγμα, αποφασίζεις να γρεμίσεις το μεσότοιχο και να μην υπάρχει αυτός ο φραγμός και να γίνουν αυτοί οι δύο χώροι
« έν», ένας - έσω - χώρος, ώστε να επικοινωνούν εσωτερικά, όμως οι ένοικοι, που είναι δύο, πως θα πάψουν να είναι σε σύγκρουση; Διότι αυτόι οι δύο πάντα λένε: « άσπρο ο ένας, μαύρο ο άλλος». Οι παλιοί λένε: "δεξιά στο ώμο σου έχεις ένα καλό ανθρωπάκι κι αριστερά ένα κακό ανθρωπάκι.."
Επιθυμείς όμως τώρα οι ένοικοι, να έχουν πλέον δια-παντός, ειρήνη μεταξύ τους..πως μπορεί να γίνει αυτό;
Αυτοί όλα τα χρόνια ήταν σε συνεχή δια-μάχη, σε διά-σπαση, διά-λυση , δια-χωρισμό, δια-ταραχή, και δι-αίρεση..θα μπορέσουν τώρα που γρεμίστηκε ο μεσότοιχος του φραγμού, να πετύχουν ενότητα Πνεύματος;
Τι είναι αυτό που θα φέρη σ’ αυτούς τους δύο κόσμους, -αυτό το πάντρεμα,-έσω- γαλήνη –ειρήνη ..; κ.λ.π.
Διοτι αυτοί οι δύο μέχρι σήμερα, είναι σε συνεχή συγκρουση!.. όπως το λες Πλάτωνα..
quote:
...πως πας να παντρεψεις κάτι που απο φύση τους είναι σε σύγκρουση.
Παιδιά,έχω μια διαφωνία σε αυτό.Πιστεύω πώς τίποτα δεν είναι σε σύγκρουση με κάτι άλλο,αλλά σε πλήρη αρμονία.
Γιατί?
Επειδή στη φύση δεν υπάρχει τίποτα απολύτως ΜΟΝΟ του.Τα πάντα όλα έχουν τα αντίθετα τους.Το καλό-κακό,το μαυρο-άσπρο,το γινγκ-γιανγκ,πρωτόνιο-αντιπρωτόνιο,ύλη-αντιύλη,φώς σκότος κ.ο.κ!
Αφού λοιπόν δεν υπάρχουν συγκρούσεις,αλλά αντίθετα πώς βρίσκονται σε αρμονία?
Ακριβώς επειδή δεν συγκρούονται,αλλά εξισσοροπούνται.Ισσοροπία στην "ζυγαριά",είναι το μυστικό της φύσης.Επειδή τα πάντα,χωρίς την αντίθεσή τους,δεν μπορούν να υπάρχουν!
Η προσπάθεια που κάνουν αυτά τα αντίθετα,να είναι σε ισσοροπία,δίνοντας και παίρνοντας,άλλο λίγο,άλλο πολύ,φαίνονται στη σκέψη μας σαν σύγκρουση,μα δεν είναι.Αρμονικές ταλαντώσεις για την διατήρηση της ισοροπίας είναι.
Ετσι μέσα στο νού μας,όταν οι σκέψεις,φαίνονται να συγκρούονται,δεν κάνουν τίποτα άλλο,πέρα απο την προσπάθεια να φθάσουν στο ιδεατό,αφου πρώτα "επουλώσουν" τα τραύματα που,οι ίδιες οι σκέψεις προκάλεσαν,στην προσπάθειά τους να διαχωρίσουν,την αιτία,απο το αιτιατό.
Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός ώς πρός την απόδοση,του νοήματος αλλά αυτο θα φανει στην συνέχεια της συζήτησης.
quote:
Πλάτων
Και καλα ΕΣΥ, πηγές και στο βερμοντ θα μου πεις, αλλά τουρίστας πηγές, νικ γυρισες, χα χα να σε πειραξω και λιγο. (το ξέρεις πως σε συμπαθω, με βάζεις πάντα σε σκέψεις!
Δεν υπάρχει περίπτωση να το θεωρήσω τίποτα περισσότερο απο "πείραγμα".Αλλοίμονο φίλε,τόσους και τόσους πειράζω και συχνά μάλιστα!![]()
![]()
Πάντως δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω άν το είπες έτσι στην τύχη ή το εννοούσες,αλλά είναι αλήθεια.Τουρίστας πήγα,Νικόμαχος γύρισα!!!
Σίγουρα η εμπειρία εκεί,μου έδωσε αρκετή τροφή για ΣΚΕΨΕΙΣ!!
quote:
Πλάτων
Κάτσε ρε νικ. Διλαδη η φαντασία δεν είναι ΣΚΈΨΗ? η όσφρηση δεν είναι αίσθηση? τι θες να πεις με το παραπάνω. Για καντο πιο απλό.
Οχι δεν νομίζω ότι η φαντασία είναι σκέψη.Θεωρώ οτι είναι διαφορετικά πράγματα,εξ αιτίαςτων μέσων που χρησιμοποιούν.Η σκέψη πορεύεται μέσα στο χρόνο,βασιζόμενη σε ερεθίσματα που λαμβάνει μέσω των αισθήσεων,αναλύει και επεξεργάζεται,διαχωρίζει [φιλτράρει] και δέχεται ή απορρίπτει.
Η φαντασία δεν λειτουργεί έτσι.Παίρνει μεν τα ερεθίσματα ,όπως και η σκέψη,αλλά δεν τα επεξεργάζεται όπως αυτή.Τα εμπλουτίζει,τα προσαυξάνει,τα αναπαράγει και στο τέλος φτιάχνει μια "γέφυρα",στην οποία αν η σκέψη "βαδίσει",θα γκρεμισθεί.
Ξέρεις Πλάτωνα,αυτή μου η άποψη,δεν είναι απαραίτητο να είναι και η σωστή.Ψάχνομαι,όπως κι εσυ κι όλοι μας.Ολα αυτά που γράφω,είναι ότι πιό κοντινό στο νόημα που θέλω να αποδώσω.
quote:
Πλάτων
Και θα σε ρώταγε στη συνέχεια, μα αφού βλέπεις που είναι το πρόβλημα, τι κανείς για να το λύσεις?
Εδώ φίλτατε,μόνο μια απάντηση έχω.
Δεν μπορώ να κάνω τίποτα,επειδή το πρόβλημα δεν είναι δικό μου,αλλά της ίδιας της δημιουργού αιτίας!!!
quote:
Πλάτων
Μπα, πως γνωρίζεις πως θα καταλήξεις στην δημιουργο αιτία? και αν δεν πας πίσω μα πας μπροστά, τι θα συναντήσεις? μια άλλη οικασια? μια άλλη σιγουριά που ψάχνει το μυαλό μας.... να πιαστεί?
και αν πίσω η μπροστά δεν υπάρχει τίποτα, πως θα αισθανοσουν?
Δεν γνωρίζω άν θα καταλήξω στην δημιουργό αιτία.Υποθέτω συνεπεία λογικού συνειρμού και κατόπιν διαχωρισμού της αιτίας απο το αιτιατό {όρα πιο πάνω],ότι κάποια στιγμή θα φθάσω στο αρχικό ΕΝΑ.Δεν γίνεται αλλοιώς!!
Αν πάω μπροστά,με βάση όσα οι "μνήμες" μου κουβαλούν,μπορώ να φανταστώ και όχι να σκεφθώ, πολλά!!
Αν το μυαλό μας ψάχνει κάπου να πιαστεί,ενω τίποτα δεν υπάρχει,αλλά τα πάντα είναι, έεε τότε κάνει "κακό του κεφαλιού του" !![]()
![]()
Δεν θα αισθανόμουν τίποτα φίλε μου άν πίσω και μπρός δεν υπάρχει τίποτα.Αν είμαστε μια φλόγα ενός σπίρτου και μετά τίποτα,καπνός,στάχτη,ανυπαρξία,πολλές φορές το έχω σκεφθεί.Είναι όμως σε δυσαρμονία με την λογική συνέπεια της ύπαρξης και πιθανόν για τον λόγο αυτό να μην υφίσταται.
Βασικά δεν ξέρω.Το ψάχνω!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:quote:
gianipseftis :Φίλε Κηφέα, στην πολύ ποιητική περιγραφή της “ιστορίας των άστρων” , σαν αποτέλεσμα της “παραξενιάς” ύπαρξης ορίου ταχύτητος στο σύμπαν μας, στέκομαι στην τελευταία σου πρόταση και ιδικά στο “δυστυχώς”
Το ότι ο συγγραφέας και οι προθέσεις του, δεν ήταν ποτέ και μήτε είναι και τώρα υπόθεση της επιστήμης, αλλά υπήρξε και παραμένει αντικείμενο και υπερβατικών αναζητήσεων, είναι όντος ... “δυστύχημα”.
Στόχευσες σωστά , φίλε gianipseftis , ως προς το νόημα που θέλησα να μεταδώσω , γράφοντας τη συγκεκριμένη τελευταία μου πρόταση στο προηγούμενο μήνυμά μου .
Για να γίνω σαφέστερος θα παραθέσω μια σκέψη που αποτύπωσε ο Carl Sagan στο βιβλίο του “Pale Blue Dot”, (Αχνογάλανη κουκκίδα) , γράφοντας :
Πώς γίνεται και καμία σχεδόν από τις μείζονες θρησκείες δεν έχει κοιτάξει προς τη μεριά της επιστήμης και δεν έχει συμπεράνει : “ Τούτο εδώ είναι καλύτερο απ’ ό,τι νομίζαμε ! Το Σύμπαν είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ όσο έλεγαν οι προφήτες μας , πιο μεγαλοπρεπές , πιο ευφυές , πιο κομψό ” ; Αντίθετα , λένε : “ Όχι , όχι , όχι ! Ο δικός μου θεός είναι ένας μικρός θεός , και τον θέλω να μείνει έτσι ” . Όποια θρησκεία , παλαιά ή νέα , θα τόνιζε ποτέ το μεγαλείο του Σύμπαντος όπως το αποκαλύπτει η σύγχρονη επιστήμη , θα κατόρθωνε να φέρει στο φως τέτοια αποθέματα ευλάβειας και δέους τα οποία δεν διανοούνται καν τα συμβατικά συστήματα πίστης .
Φίλε Κηφέα αυτό ακριβώς κατάλαβα και εγώ, και θεώρησα πως αυτή την σωστή και εύστοχη παρατήρηση, έπρεπε να καταδείξω, φοβούμενος πως θα περνούσε απαρατήρητη.
Είναι γνωστό από παλιά, το δέος και ο θαυμασμός του Carl Sagan για τον “κόσμο” μας.
Πράγματι ένα “θαύμασμα” είναι ο κόσμος μας, και στα πολύ μικρά του, και στα πολύ μεγάλα του
quote:
Φίλοι Γιάννης ψεύτης και κηφεας, ένα χαιρετισμό απο Ιταλία και Πλάτωνα.Θα τα πούμε τις επόμενες μέρες, θα βρεθεί σιγουρα ΧΡΌΝΟΣ.
Τα Μάλια μου Γιάννης αρχίζουν να γκριζαρουν. Κακά μαντάτα λένε...
Βρε .....“κομήτη Πλάτων” με την ωραία γκρίζα κόμη,
Για στάσου και λιγάκι να τα πούμε.
Μα φίλε μου να πούμε τόσα θέματα μονοκοπανιά?
Να εξετάσουμε δηλαδή
Το μέσα,
σαν “εγώ”, “ασυνείδητο”, “συνειδητό”, “συνείδηση”,?
Το έξω,
σαν “εκείνο”, “αιτία/λόγος”, “πρώτη αρχή ”, “σχέδιο”?
Τη σκέψη,
σαν “νόηση”, “εγκεφαλική σύνθεση εικόνων”, “ονειροπόληση”?
Είναι κάτι υλικό?
Μπορούμε να την κόψουμε κομματάκια?
Μπορούμε να την εγκλωβίσουμε, και να την μεταφέρουμε αυτούσια?
Το χρόνο τον νοούσε σαν
“αφηρημένη φιλοσοφική και υπερβατική έννοια”, ή σαν “φυσική διάσταση”?
Υπάρχει και μπορεί να νοηθεί χρόνος καθεαυτός, ή χρειάζεται να σχετιστεί με κάτι?
Είναι σε συνεχή πολυσήμαντη ροή, ή έχει βέλος?
Με έχεις ψιλομπερδέψει?
Τα έχεις ψιλομπερδέψει?
Τα λες καλά, αλά ακαταλαβίστικα για μένα, που δεν έχω και το πολύ μυαλό?
Αυτό είναι το ποιο πιθανό!
Για βοήθα λίγο βρε φίλε.
Χαίρομαι να σε διαβάζω![]()
To καταλαβαίνω ότι το ψάχνεις, Νικόμαχε, μην μιλάς όμως, για ανυπαρξία, καπνό, στάχτη και μετά, τίποτα..
οι Θείοι Νόμοι, η Θεία Ιδέα, αναπτύσσει μέσα σ’ όλους μας Θέληση, Σοφία και Θεία Δραστηριότητα, πότε όμως;
Όταν εφαρμόσουμε τους Νόμους του Πνεύματος.
Μια φιλοσοφία, εφαρμογή και διεργασία του Πνευματικού Νόμου.
Γι αυτό η Θεία Ιδέα προβάλλει φωτεινή μπροστά στη λογική του αναζητητή και αυτό το κάνει για να εννοήσει ο αναζητητής ότι απομακρύνθηκε από την Πρωταρχική του Πατρίδα.
Του δίνει:
1oν την εικόνα της πραγματοποίησης της επιστροφής στην Πρωταρχική Πατρίδα.
2ον τον τρόπο να συντρίψει ο αναζητητής την γήινη φύση του και τα ένστικτά της.
3ον να αντιλαμβάνεται ο αναζητητής, πως η πορεία του απαιτεί μια καθαρκτική αναγεννητική, ανύψωση, μια νέα διεργασία, μια νέα κατάσταση ζωής.
Όμως θα μιλήσουμε για πλήρη αρμονία, Νικόμαχε, όταν η ατομική βόμβα, έδωσε τέλος στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, όμως οι Ρώσοι επιστήμονες θέλουν, πράγματι, προς όφελος των διαλεκτικών σχεδίων τους να παρεκκλίνουν από την πορεία της την εισροή ενέργειας που προορίζεται για την τροφοδοσία της καρδιάς της γης (την κινητήρια ύλη του Κόσμου μας;).
Θέλουν λοιπόν να χρησιμοποιήσουν σήμερα απ’ ευθείας την ενέργεια των ατόμων, της Πρωταρχικής Ουσίας, δηλαδή τις Δυνάμεις του Ηλιακού Λόγου!
Οι συνέπειες της χρήσης της κοσμικής πρωταρχικής ουσίας μαντεύονται εύκολα στο φως της εσωτερικής επιστήμης.
Το δράμα της Ατλαντίδας επαναλαμβάνεται μπροστά στα μάτια μας.
Μέσα στην προσπάθεια του κόσμου της επιστήμης ξαναβρίσκουμε τη μετενσάρκωση της Ατλαντίδας το βασίλειο που εξαφανίστηκε επειδή είχε επιτεθεί στα θεμέλεια της Κοσμικής Τάξης .
Τότε ένοχος υπήρξε ο κλήρος, σήμερα ένοχη, θα είναι η παρακμή του κόσμου, θα είναι η συνέπεια της δραστηριότητας της διαλεκτικής επιστήμης.
Θα ήταν προτιμότερο η ανθρωπότητα που με κόπο ασχολείται με διάφορες προσπάθειες αποκατάστασης ν’ αφήσει στην άκρη τους τετριμένους κανονισμούς και να κηρύξει ιδιαίτερα επικίνδυνους, όλους τους συνεργούς της πειραματικής επιστήμης.
Αυτό βέβαια δεν μπορεί, ούτε πρόκειται να γίνει, μια τέτοια εξυγίανση είναι αδύνατη, διότι η ανθρωπότητα, δεν θέλει, δυστυχώς, να μάθει παρά μόνο μέσα από την εμπειρία.
Μ’ άλλα λόγια η παρακμή της τάξης αυτού του κόσμου είναι ήδη ένα γεγονός. Αυτό το πεδίο ζωής, το τόσο έκπτωτο, τόσο ανόσιο, θα εξαγνισθεί, και οι σχέσεις της διαλεκτικής θα αποκατασταθούν, είναι θέμα ψυχρής λογικής.
Κι ενώ ο κλήρος της Ατλαντίδας έψαλλε τον ύμνο της ισχύος του, αυτή έσβηνε..
Μόλις η επιστήμη των Αρίων πιστέψει ότι μπορεί να πανηγυρίσει τους εκπληκτικούς της θρίαμβους και το απόγειο της δόξας της, θα σβήσει, και μαζί μ’ αυτήν, θα σβήσουν και όλοι οι λάτρεις της μοντέρνας ειδωλολατρείας..
Λυπάμαι αγαπητέ,αλλά δεν κατάλαβες τίποτα απο όσα έγραψα.
Δεν αναφέρομαι κάν σε γήϊνο επίπεδο,ούτε σε Ρώσσους και Αμερικανούς.
Μιλώ σε επίπεδο δημιουργίας και δημιουργημάτων ΟΛΩΝ των κόσμων.Ατελεύτητα.
Σε κάτι χωρίς αρχή και τέλος.
Μιλώ για μικρόκοσμο και μακρόκοσμο.
Υλικό και μη υλικό.
Καμμία σχέση πάντως με τα "θεολογικά" σου!!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Άγγελος.
Αυτοί όλα τα χρόνια ήταν σε συνεχή δια-μάχη, σε διά-σπαση, διά-λυση , δια-χωρισμό, δια-ταραχή, και δι-αίρεση..θα μπορέσουν τώρα που γρεμίστηκε ο μεσότοιχος του φραγμού, να πετύχουν ενότητα Πνεύματος;
Τι είναι αυτό που θα φέρη σ’ αυτούς τους δύο κόσμους, -αυτό το πάντρεμα,-έσω- γαλήνη –ειρήνη ..; κ.λ.π.
Διοτι αυτοί οι δύο μέχρι σήμερα, είναι σε συνεχή συγκρουση!.. όπως το λες Πλάτωνα..
...............
Φίλε Αγγέλε, κάτι θες να πεις με το παραπάνω, αυτο το μεσοτοιχο ας το δούμε καλύτερα.
Έχω δυο ένοικους, θέλεις να πεις με αυτο τον υπάρχοντα δηισμο, διλαδη αυτο που δημιουργήθηκε (φτιαχθηκε) στο χρόνο των 30 40 η όσων χρόνων έχεις, και το λένε άγγελο, έχει δεχθεί την Α μόρφωση, εχει αποχτησει τις Β συνήθειες και παει λέγοντας, και αυτο που ΕΊΝΑΙ (πραγματικά) και δεν είναι όλα αυτά?
γιατι το καλό και το κακό ανθρωπακι, αν πάμε λιγο σε βάθος θα δούμε πως είναι το ίδιο γνωστό μας μέρος, το δημιουργημενο στο χρόνο.
Για μένα υπάρχει μόνο αυτή η σύγκρουση, του δημιουργημενου(γνωστου)και αυτού που ΕΊΝΑΙ. (που είναι ΆΓΝΩΣΤΟ, και το παρουσιαζομενο μερος του, εσυ το ονομαζεις, πνεύμα)
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"
Greece
4330 Μηνύματα Απεστάλη: 20/12/2011, 15:48:44
Πλάτων-angelos
quote:
...πως πας να παντρεψεις κάτι που απο φύση τους είναι σε σύγκρουση.
Παιδιά,έχω μια διαφωνία σε αυτό.Πιστεύω πώς τίποτα δεν είναι σε σύγκρουση με κάτι άλλο,αλλά σε πλήρη αρμονία.
Γιατί?
Ρε Νικ πας να με τρελλανεις.?
Διλαδη δεν έχεις έρθει σε σύγκρουση με κάποιο μέλος εδώ μέσα? πριν λιγους μήνες που σε διάβαζα, εσένα και το ζιπακο, ανταλαζατε φιλοφρονησεις και λουλούδια στο εσωτερικά? διλαδη ρε Νικ, αν ήσουν σε πλήρη αρμονία με τον ζιπ, κατα τη διάρκεια τις σύγκρουσης, και εμείς τα μέλη, σκεφτομαστε, δεν τα βρισκουν, ειναι σε σύγκρουση, πρέπει να αναθεωρήσουμε ορισμένες καταστασεις και ορισμούς.
Νικομαχος
Επειδή στη φύση δεν υπάρχει τίποτα απολύτως ΜΟΝΟ του.Τα πάντα όλα έχουν τα αντίθετα τους.Το καλό-κακό,το μαυρο-άσπρο,το γινγκ-γιανγκ,πρωτόνιο-αντιπρωτόνιο,ύλη-αντιύλη,φώς σκότος κ.ο.κ!
Αφού λοιπόν δεν υπάρχουν συγκρούσεις,αλλά αντίθετα πώς βρίσκονται σε αρμονία?
Ακριβώς επειδή δεν συγκρούονται,αλλά εξισσοροπούνται.Ισσοροπία στην "ζυγαριά",είναι το μυστικό της φύσης.Επειδή τα πάντα,χωρίς την αντίθεσή τους,δεν μπορούν να υπάρχουν!
...........
Δεν ξέρω αν ΕΣΥ ζεις χωρίς το ζιπ, μα αυτός με την Κατερίνα του είμαι σίγουρος πως δεν έχει πρόβλημα. Ααα έκοψε και το τσιγγαρο! (ο ζιπ) ΕΣΥ μεγάλε? (πλάκα κάνω μα καινκατι σου λέω.)
νικομαχος
Η προσπάθεια που κάνουν αυτά τα αντίθετα,να είναι σε ισσοροπία,δίνοντας και παίρνοντας,άλλο λίγο,άλλο πολύ,φαίνονται στη σκέψη μας σαν σύγκρουση,μα δεν είναι.Αρμονικές ταλαντώσεις για την διατήρηση της ισοροπίας είναι.
Ετσι μέσα στο νού μας,όταν οι σκέψεις,φαίνονται να συγκρούονται,δεν κάνουν τίποτα άλλο,πέρα απο την προσπάθεια να φθάσουν στο ιδεατό,αφου πρώτα "επουλώσουν" τα τραύματα που,οι ίδιες οι σκέψεις προκάλεσαν,στην προσπάθειά τους να διαχωρίσουν,την αιτία,απο το αιτιατό.
.......
Εδώ, στο δεύτερο μέρος, κάτι σοβαρό πας να γράψεις. Ολοκλήρωσετο!
Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός ώς πρός την απόδοση,του νοήματος αλλά αυτο θα φανει στην συνέχεια της συζήτησης.
Νικομαχος
Πάντως δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω άν το είπες έτσι στην τύχη ή το εννοούσες,αλλά είναι αλήθεια.Τουρίστας πήγα,Νικόμαχος γύρισα!!!
Σίγουρα η εμπειρία εκεί,μου έδωσε αρκετή τροφή για ΣΚΕΨΕΙΣ!!
...............
Να τα λέμε όλα Νικ, ο τουρίστας όπως και να έχει, το διασκεδάζει, ο Νικομαχος τρώγεται με τις σκέψεις, θέλει να βρει άκρη!
Νικομαχος
Οχι δεν νομίζω ότι η φαντασία είναι σκέψη.Θεωρώ οτι είναι διαφορετικά πράγματα,εξ αιτίαςτων μέσων που χρησιμοποιούν.Η σκέψη πορεύεται μέσα στο χρόνο,βασιζόμενη σε ερεθίσματα που λαμβάνει μέσω των αισθήσεων,αναλύει και επεξεργάζεται,διαχωρίζει [φιλτράρει] και δέχεται ή απορρίπτει.
Η φαντασία δεν λειτουργεί έτσι.Παίρνει μεν τα ερεθίσματα ,όπως και η σκέψη,αλλά δεν τα επεξεργάζεται όπως αυτή.Τα εμπλουτίζει,τα προσαυξάνει,τα αναπαράγει και στο τέλος φτιάχνει μια "γέφυρα",στην οποία αν η σκέψη "βαδίσει",θα γκρεμισθεί.
Ξέρεις Πλάτωνα,αυτή μου η άποψη,δεν είναι απαραίτητο να είναι και η σωστή.Ψάχνομαι,όπως κι εσυ κι όλοι μας.Ολα αυτά που γράφω,είναι ότι πιό κοντινό στο νόημα που θέλω να αποδώσω.
.........
Ναι καταλαβαίνω τι θες να πεις, θα το δω για λιγο καιρό, έτσι όπως το εθεσες, και το ξανασυζηταμε.
quote:
Πλάτων
Εδώ φίλτατε,μόνο μια απάντηση έχω.
Δεν μπορώ να κάνω τίποτα,επειδή το πρόβλημα δεν είναι δικό μου,αλλά της ίδιας της δημιουργού αιτίας!!!
.......
Όπως το γράφεις, Λες δεν με αγγίζει το πρόβλημα. Πάω πασσο Νικ, ναι έχω συναντήσει τέτοια άτομα.
νικομαχος
Δεν γνωρίζω άν θα καταλήξω στην δημιουργό αιτία.Υποθέτω συνεπεία λογικού συνειρμού και κατόπιν διαχωρισμού της αιτίας απο το αιτιατό {όρα πιο πάνω],ότι κάποια στιγμή θα φθάσω στο αρχικό ΕΝΑ.Δεν γίνεται αλλοιώς!!
.............
Έχω την εντύπωση νικ, πως μια τέτοια διατύπωση (κοιτώντας το παραπάνω) μόνο το ΈΝΑ μπορεί να τη διατυπώσει. Όχι αυτο που ελπίζει να φτάσει, η περιμένει πως θα φτάσει. Αυτο ακόμα δεν γνωρίζει.
Νικομαχος
Αν πάω μπροστά,με βάση όσα οι "μνήμες" μου κουβαλούν,μπορώ να φανταστώ και όχι να σκεφθώ, πολλά!!
Αν το μυαλό μας ψάχνει κάπου να πιαστεί,ενω τίποτα δεν υπάρχει,αλλά τα πάντα είναι, έεε τότε κάνει "κακό του κεφαλιού του" !
Δεν θα αισθανόμουν τίποτα φίλε μου άν πίσω και μπρός δεν υπάρχει τίποτα.Αν είμαστε μια φλόγα ενός σπίρτου και μετά τίποτα,καπνός,στάχτη,ανυπαρξία,πολλές φορές το έχω σκεφθεί.Είναι όμως σε δυσαρμονία με την λογική συνέπεια της ύπαρξης και πιθανόν για τον λόγο αυτό να μην υφίσταται.
Βασικά δεν ξέρω.Το ψάχνω!
..........
Η τελευταία σου κουβέντα, σε μένα λέει πολλά Νικ. Η κατάσταση του δεν ΓΝΩΡΊΖΩ, είναι μια ΣΩΚΡΑΤΙΚΗ θεία ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ. Όταν ο Σωκράτης έλεγε πως δεν γνωρίζει, ήταν ακριβώς εκείνη η φλόγα, μα όταν το γνωριζε, είχε γίνει γνωστό, στάχτη, μνήμη, ΧΡΌΝΟΣ, παρελθόν!
Όμορφα ΝΙΚ!
..........
Γιάννης
Βρε .....“κομήτη Πλάτων” με την ωραία γκρίζα κόμη,
Για στάσου και λιγάκι να τα πούμε.
........
Κομήτης είμαι Γιάννη, Ξέφυγα της τροχιάς, και δεν συμαζευομαι...
Γιάννης
Με έχεις ψιλομπερδέψει?
Τα έχεις ψιλομπερδέψει?
Τα λες καλά, αλά ακαταλαβίστικα για μένα, που δεν έχω και το πολύ μυαλό?
Αυτό είναι το ποιο πιθανό!
Για βοήθα λίγο βρε φίλε.
............
Το πρόβλημα δεν είναι πως δεν έχεις μυαλό, έχεις και μάλιστα παραεχεις. Το πρόβλημα είναι πως σε κυριεψε...για αυτο τα ψιλόμπερδεματα.
Θα τα λέμε πάντως, όσο είμαι σε τροχιά, εσωτερικά...
promitheus90
Φίλε Πλάτωνα...ελπίζω να είσαι καλά.
Χαίρομαι να σε διαβάζω
................
Καλά είμαι ευγενικέ φίλε. Και σε μένα αρέσει να διαβάζω νέους, με σοβαρές σκέψεις.
Να είσαστε ολοι καλά.
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 20/12/2011 22:51:04
quote:
Πλάτων-angelosquote:
...πως πας να παντρεψεις κάτι που απο φύση τους είναι σε σύγκρουση.Παιδιά,έχω μια διαφωνία σε αυτό.Πιστεύω πώς τίποτα δεν είναι σε σύγκρουση με κάτι άλλο,αλλά σε πλήρη αρμονία.
Γιατί?
Αφού λοιπόν δεν υπάρχουν συγκρούσεις,αλλά αντίθετα πώς βρίσκονται σε αρμονία?Ακριβώς επειδή δεν συγκρούονται,αλλά εξισσοροπούνται.Ισσοροπία στην "ζυγαριά",είναι το μυστικό της φύσης.Επειδή τα πάντα,χωρίς την αντίθεσή τους,δεν μπορούν να υπάρχουν!
θα σου ζητήσω Πλάτωνα,όταν θα έχεις περισσότερο χρόνο,να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στο πιο πάνω!
Απέδωσες με λανθασμένη ερμηνεία την σύγκρουση.
Δεν έχει να κάνει σε προσωπικό επίπεδο,αλλά σε όλη την πλάση και για όλα όσα αυτή περιέχει.Οργανικά και ανόργανα.
Σε παρακαλώ ιδιαιτέρως να το προσέξεις καλύτερα.Είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξεις γνώμη,άν εμβαθύνεις σε αυτό με τον τρόπο που εσυ ξέρεις!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ :
Αν δεν κατανοήσουμε τι είναι ΣΚΈΨΗ, πως θα κατανοηθεί τι είναι ΧΡΌΝΟΣ?
Αρχίζω , φίλε ΠΛΑΤΩΝΑ , με το ότι υποθέτουμε όλοι , με βάση την κοινή λογική , ότι οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας διαφοροποιούν πραγματικά τον τρόπο της συμπεριφοράς μας , ότι πράγματι είναι τα αίτια κάποιων αποτελεσμάτων στον φυσικό κόσμο .
Αυτά τα νοητικά φαινόμενα , συνειδητά και μη , οπτικά ή ακουστικά , οι πόνοι , η φαγούρα , η επιθυμία για γέλιο , οι σκέψεις και όλη η νοητική μας ζωή , έχουν ως αίτιο εγκεφαλικές λειτουργίες .
Η έννοια με την οποία επεξεργάζομαι μια πληροφορία όταν σκέφτομαι , είναι η έννοια σύμφωνα με την οποία είμαι , συνειδητά ή μη , αφοσιωμένος σε κάποιες νοητικές λειτουργίες .
Όταν οι άνθρωποι εκτελούν νοητικές πράξεις , σκέπτονται . Και είναι χαρακτηριστικό της σκέψης ότι εμπεριέχει ψυχολογική πληροφοριακή επεξεργασία νοητικών καταστάσεων .

Πλάτωνα,
Η σύγκρουση που υπάρχει μέσα μου-μέσα σου, είναι γιατί ούτε ένας άνθρωπος, δεν μπόρεσε να ελευθερώσει την πραγματική δύναμη του ατόμου, ολόκληρο το δυναμικό του, κανείς δεν κατέχει την γνώση για την ολοκληρωτική διάσπαση του ατόμου.
Αν αυτό είχε γίνει, η θεία δημιουργία θα γινόταν ακαριαία αδύναμη, σαν επακόλουθο της ατελούς φύσης του σύγχρονου ανθρώπου, όπου μέσα στο έκπτωτο ον μας (κι αυτό το φέρουμε εξ αρχής, δηλ. εκ της πτώσεως του ανθρώπινου γένους) υπάρχει (το χρηστικό πνεύμα, το -καλό-) και το μέγα θηρίο (-το κακό-.)
Έτσι όπως ένα σπίτι χτίζεται σιγά σιγά και ετοιμάζεται να χρησιμοποιηθεί για κατοικία, έτσι και μυριάδες εργάτες με προσόντα κι αρμοδιότητες εργάζονται για την οικοδόμηση ενός πλανητικού κόσμου.
Κατ' αυτό τον τρόπο έχει συνεργαστεί το ανθρώπινο κύμα ζωής, για την κατασκευή της ίδιας του της κατοικίας, όμως η αναρχία των φυσικών επιστημών προσβάλλει τις βάσεις του δικού μας πεδίου ζωής, διαταράσσει την ισορροπία των κοσμικών δυνάμεων.
Οι άνθρωποι καταπιάνονται με δυνάμεις που δεν μπορούν να κυβερνήσουν, βιάζουν τις θείες δυνάμεις και τις καταχρώνται προς όφελος εγωκεντρικών σκοπών, κι επεμβαίνει η Ιεραρχία ακόμη μια φορά, για να εμποδίσει την απειλούμενη διατάραξη της ισορροπίας.
Ήδη ξέσπασε μια αναπόφευκτη κοσμική ατμοσφαιρική και πνευματική αναταραχή που θα βάλει τέλος στην παραβίαση των κοσμικών νόμων από την σημερινή ανθρωπότητα.
Ριζικές αλλαγές πραγματοποιούνται μέσα στην ατμόσφαιρά μας, οι σχέσεις μεταξύ οξυγόνου και ευγενών αερίων βρίσκονται στο δρόμο μιας θεμελιώδους μεταβολής, σαν συνέπεια του κατακλυσμού –δια –του πυρός-!
(ας τα γνωρίζουμε αυτά,δεν είναι κακό), ο οποίος, θα συνοδεύεται από μεγάλες φυσικές καταστροφές, όπως εξαφανίσεις ηπείρων, επιδημίες, περίεργες και νέες ασθένειες, σεισμοί, κοσμικές ακτινοβολίες κ.λ.π., και η ζωή όπως την ξέρουμε θα καταστεί αδύνατη, αυτή θα είναι η αυτοκτονία της επιστήμης και ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Κι όποιος καλεί τους ορθά σκεπτόμενους να συνέλθουν και να φτάσουν στη μεγάλη μεταστροφή, στη δομική ανανέωση, σφάλει;
Διότι μια εκλογή επίκειται, κάθε άνθρωπος τη συναντά αναπόφεκτα μπροστά του..
Ανήκεις στην κατηγορία αυτών που θα χαθούν μαζί με το είδωλό τους και θα ξαναρχίσουν απ’ την αρχή σ’ ένα νέο κύκλο;
Ή ανήκεις στην κατηγορία των σκαπανέων οι οποίοι, ως προς την συνείδηση, την ψυχή και το σώμα θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να μη φθαρούν από το δεύτερο θάνατο, και να ανυψωθούν έτσι προς ένα ανώτερο Σκοπό;
Και οι δύο δρόμοι έχουν τις συνέπειές τους ..μένει να μάθουμε ποιούς θα συνοδεύσετε..
quote:
angelos
Και οι δύο δρόμοι έχουν τις συνέπειές τους ..μένει να μάθουμε ποιούς θα συνοδεύσετε..
Είμαι σίγουρος,πάντως ότι δεν θα "συνοδεύσω" τον δρόμο της Λεωφ.Αθηνών.
Φοβάμαι,εκεί στην κατηφόρα στα δεξιά,έχει ένα ευαγές ίδρυμα !!!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Είπα και εγώ να κάνω μια διαδικτυακή βόλτα πάλι εδώ και συναντώ άκρως ενδιαφέρουσες συζητήσεις και σκέψεις.
Χαιρετώ όλους τους εδώ φίλους.
Εχω ρίξει ματιές λίγες μέρες(ευτυχώς για εμένα) πριν έρθουν στην επιφάνεια τα παλαιότερα θέματα και έχω διαβάσει μερικά που είναι αρκετά ενδιαφέροντα, για τα οποία θα ήθελα να γράψω κάποιες σκέψεις εν ευθέτω χρόνο.
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣΗ δυσκολία είναι νικ με το ΈΣΩ! Γιατί έχει δική του (ζωή) η έχει αποκτήσει ξεχωριστή ιδιότητα, που λέει ΕΓΏ και το ΈΞΩ. Αυτό είναι το πλέον δύσκολο κομμάτι να καταλάβουμε, και θα το γράψω και διαφορετικά. Αυτό το ΠΆΝΤΑ ΈΞΩ έχει γίνει ΈΣΩ, που με τη σειρά του νομίζω το δημιουργημενο, σαν διαφορετικό απο αυτό που παρατηρεί! Στην ουσία είναι πάντα ένα ΈΞΩ διαφοροποιημενο, μα όταν το αντιληφθεί, το κατανοήσει πως έτσι είναι, χάνεται αυτός ο χωρισμός, δεν υπάρχει ΕΣΩ και ΈΞΩ.
Το κάνεις ξεκάθαρο!
Ετσι γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο αυτό που λες εδώ και τόσο καιρό για το παρατηρητής-παρατηρούμενο!
Να ξερες πόσες φορές έρχονται κατα νού τα λεγόμενα σου.
Και μετά αυτό τo έσω εκ των έξω ξεχνώντας ότι είναι αδιαίρετo, αδιαχώριστo δεν προσπαθεί να αλλάξει το έξω; Έτσι μπαίνει και σε ένα φαύλο κύκλο ανατροφοδότησης. Με σκοπό να αλλάξει τί; Να αλλάξει αυτό που απο την αρχή δεν είναι διαφορετικό;
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣΑν δεν λυθεί (κατανοηθεί) πρωτα αυτός ο διχασμός του ΈΞΩ και του ΈΣΩ για ποιο ΤΏΡΑ μιλάμε?
Αν δεν κατανοήσουμε τη είναι ΣΚΈΨΗ, πως θα κατανοηθεί τι είναι ΧΡΌΝΟΣ?
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣνικ είμαστε οι κατασκευαστές του, η να το θέσουμε κάπως έτσι, ΕΊΜΑΣΤΕ ΧΡΌΝΟΣ, μα για το λόγο που σου έγραψα ποιο πάνω νομίζουμε πως είμαστε οι κατασκευαστές του?
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣΝικομαχος.
..........
Αυτο δεν είναι γεγονός νικ, μπορεί να μην είναι έτσι. Ούτε μπορούμε να το εξετάσουμε με τη λογική, η την ΣΚΈΨΗ μας, και ο λόγος είναι το πως θα γίνει κάτι τέτοιο, πως διλ. κάτι που είναι στο ΧΡΌΝΟ να εξετάσει κάτι που δεν είναι? Γιατί για αυτο, ετσι κάπως τα βλέπω, πως οι σκέψεις έχουν να κάνουν και ειναι στονΧΡΌΝΟ, δεν τις χωριζω σε Εφήμερες και Συμπατικες κάποιου δημιουργού.
Σκέψεις για τη Σκέψη και το Χρόνο.
Κινούμαστε με το νού(σκέψη) σε χώρους του παρελθόντος και του μέλλοντος(υποτιθέμενου-προσδοκώμενου-προσμενόμενου-εικαζόμενου βάσει του παρελθόντος).
Έχει το Τώρα χώρους; Έχει για να κινούμαστε με το νού(σκέψη) σε χώρο του Τώρα;
To Τώρα δε νομίζω πως έχει χώρους για να μπορεί να κινηθεί ο νούς με τη σκέψη.
Το Τώρα κάνοντας η σκέψη μια προσπάθεια να περιγράψει,ίσως είναι ένα νοερά αχνό σύνορο μεταξύ των χώρων του παρελθόντος και του μέλλοντος.
Το Τώρα απλά συμβαίνει χωρίς απαντήσεις,ερμηνείες,αναλύσεις,περιγραφές.
Απο την στιγμή(άμεσα) που μπαίνουν απαντήσεις,ερμηνείες,αναλύσεις,περιγραφές έχει ήδη δημιουργηθεί χώρος για να κινηθεί ο νούς με τη σκέψη. Έτσι όμως κινείται σε χώρο που ανήκει στους χώρους του παρελθόντος ή του μέλλοντος βάσει του παρελθόντος.
Αυτός ο ας τον πούμε χρονικός χώρος φαίνεται να είναι δομικό συστατικό για να μπορεί να υπάρχει και να κινείται η σκέψη.
Πως μπορεί η σκέψη να κινηθεί σε ένα νοερά αχνό λεπτό σύνορο που εκ της ίδιας της δομικής σύστασης/κατασκευής(χρειαζόμενη χρονικό χώρο για να κινηθεί) δε το αντιλαμβάνεται;
Αν(Μπορεί) ο νούς (να) επιχειρήσει να ακολουθήσει το ίχνος αυτού του σύνορου κινούμενος σε αυτό και με αυτό, τι συμβαίνει;
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣΝικομαχος
Ας υποθέσουμε τώρα οτι περνάει δίπλα μου μια "θεοφτιαγμένη".Θα την δώ {παρατηρήσω] και θα δρομολογήσω την όποια σκέψη μου,επειδή έδωσα το ερέθισμα μεσω του οπτικού νεύρου.Τι θα έκανα όμως φίλε,άν ήμουν τυφλός? Θα δρομολογούσα όλες αυτές τις σκέψεις περι λαγνείας και απογόνων που αναφέρεις?Σαφώς όχι.Αν ήμουν τυφλός θα μπορούσα να ενεργοποιήσω την σκέψη μέσω της όσφρησης [άρωμα θεοφτιαγμένης] και να φανταστώ,πλέον,όχι να σκεφθώ.Αρα η σκέψη είναι σχετική και δεν εξαρτάται απο τις αισθήσεις όπως ίσως λανθασμένα,αναλύεις.
......Κάτσε ρε νικ. Διλαδη η φαντασία δεν είναι ΣΚΈΨΗ? η όσφρηση δεν είναι αίσθηση? τι θες να πεις με το παραπάνω. Για καντο πιο απλό.
Χωρίς να προσθέσω έξτρα διαμόρφωση σε αυτό το κομμάτι της συζήτησης που ήδη εξελίσσεται, να γράψω μόνο κάτι ακόμη ακολουθώντας τα λεγόμενα σου Πλάτωνα.
Τα έξω μέσω όλων των αισθήσεων(όραση,όσφρηση,ακοή,γεύση,αφή) αφήνουν εσωτερικά και αυτά αποτυπώματα και ίχνη που είναι τροφή για τη κίνηση της σκέψης (και με στοιχεία φαντασίας).
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣΝικομαχος
<< Δάσκαλε,θα μπορούσαν να είναι σωστές μέσα στην αταξία τους.Γιατί για αυτές,η αταξία είναι η τάξη τους >>.quote:
Πλάτων-Απάντηση Σωκράτη
πιστεύεις ότι μετα την πιό πάνω απάντησή μου,θα με ρώταγε αυτό ο Σωκράτης?
..........
Πιστεύω νικ πως θα σου έλεγε πως πας να παντρεψεις κάτι που απο φύση τους είναι σε σύγκρουση. Κάτι που παρατηρείται, στη φύση...στον άνθρωπο!Και θα σε ρώταγε στη συνέχεια, μα αφού βλέπεις που είναι το πρόβλημα, τι κανείς για να το λύσεις?
Φυσικά οι περισσότεροι απο εμάς, δεχομαστε αυτο, έτσι ως έχει, κάπου εκεί νικ πιστεύω πως παίζει το κρυφτουλη, η δημιουργία.
Πάω να ετοιμασθω για δουλειά Νικ. Τουλάχιστον εδω υπάρχει, ας δουλεύω μέχρι τα 90 μου, δεν θέλω συντάξεις, διαύγεια μόνο...
Σκέψεις για Αταξία και Τάξη.
Τα έσω-τα δημιουργημένα (όπως όμορφα και κατανοητά λες Πλάτωνα) εκ των έξω έχοντας πάρει τη ξεχωριστή ιδιότητα της διαίρεσης των εγώ και των έξω, με την αλληλεπίδραση και την ανατροφοδότηση τους βάζουν διαμορφώσεις και παραμορφωτικούς σωλήνες "θέασης" των πραγμάτων προκαλώντας και οδεύοντας σε καταστάσεις που κυριαρχούνται απο αυτό που αποκαλούμε ως αταξία.
Όταν αυτά τα έσω εκ των έξω κατανοώντας ότι είναι αδιαίρετα μπαίνουν σε τάξη, τότε μήπως τα πράγματα και οι καταστάσεις επανέρχονται αυτομάτως απο την κατάσταση αταξίας σε μια πάντα υπάρχουσα κατάσταση τάξης απο την οποία εκτρέπονται;
Καλή ερώτηση θα έβαζε ο Σωκράτης όπως λες Πλάτωνα, "μα αφού βλέπεις που είναι το πρόβλημα, τι κάνεις για να το λύσεις;"
Μια λύση, μήπως είναι η ολική επαναφορά της τάξης σε νού, καρδιά και σώμα;
Δηλαδή μήπως μια λύση αντίστοιχη με τη παρομοίωση του αρχαίου Πλάτωνα (τη βοήθεια σου Πλάτωνα), ότι η ψυχή του ανθρώπου μοιάζει με ένα άρμα με δυο άλογα, με τον ηνίοχο(το λογιστικόν-σοφία) και τα δύο άλογα τα άλλα δύο μέρη της ψυχής (το θυμοειδές-ανδρεία και το επιθυμητικόν-σωφροσύνη), όπου όσο υπακούν στον ηνίοχο αυτά τα δυο άλογα, η ψυχή βρίσκεται σε αρμονία και μήπως τότε επιτυγχάνεται η τάξη;
Πλάτων,Νικ, και εγώ κάπου εκεί πιστεύω πως παίζει κρυφτό ή τάβλι στις πλάτες μας η δημιουργία. ![]()
quote:Πλάτων,Νικ
ΠΛΑΤΩΝΑΣ προς ΝικΚαι καλα ΕΣΥ, πηγές και στο βερμοντ θα μου πεις, αλλά τουρίστας πηγές, νικ γυρισες, χα χα να σε πειραξω και λιγο. (το ξέρεις πως σε συμπαθω, με βάζεις πάντα σε σκέψεις!)
Παίδες δε ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά πέρσι τέτοιο καιρό εγώ είπα να περάσω απο εδώ να κάνω μια βόλτα(διαδικτυακή για να μην έχουμε παρεξηγήσεις
Είπα και εγώ να κάνω ένα ρεσέτ να μηδενισθούν και οι κάουντερς.
Και πάλι εδώ είμαι.
Τη σκέψη μου και τις ευχές μου πλάτων και για το άλλο κομμάτι της δημιουργίας.
Χαίρομαι και εγώ να σε διαβάζω.
Ευχές σε όλους και για τις γιορτινές μέρες που έρχονται.
Να στε και να μαστε καλά παίδες! ![]()
Αν και είμαστε λίγοι αυτοί που γράφουμε, μου είναι αδύνατο να απαντώ και να πηγαίνω σε βάθος σε κάθε σασ προταση/απάντηση. Αν δεν είχα τιποτα άλλο να κάνω, ίσως, μα έχω.
Ο κηφεας που έγραψε ένα μικρό μήνυμα, ίσως μας έδειξε τον τροπο, ώστε να μην χανόμαστε, και να μπορούμε να τα βλέπουμε καλύτερα. Ο Γιάννης το κάνει απο πάντα.
Νικ, για τη φαντασία όπως και αν το δω, σε μενα δεν υπάρχει δίχως εικόνα.
Η εικόνα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη ΣΚΈΨΗ. Είτε σκέφτεσαι με λόγια, είτε με εικόνες, στη σφαίρα (της σκέψης) είναι. Το (ιδεατο) του Πλάτωνα, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, και εκει σιγουρα θα χαθουμε. Για τη μη σύγκρουση,το εξεταζω/κοιτάζω. Αν ποτέ βρεθούμε, θα ήταν χαρά μου να σε ΑΝΚΟΥΣΩ, γιατί εκει, κλεινω τα ματιά, μιλάς, και όσα λες (βρίσκουν) ευκολωτερα τη θέση τους.
Δεν θέλω να ξεφύγουμε απο το θέμα, και ίσως για ορισμένους τα επόμενα να είναι όχι μονο χρυσός, μα ελπίζω και φως.
Μιας και το εφαρμοζω στο κορμί μου, μπορώ να σας το γράψω, και θα έχετε στη διάθεση σας ενέργεια και υγεία, ισως βραδυνεται καιντα γειρατεια σας.
Αυτο που έχω καταφέρει μέχρι σήμερα, (σαν άνθρωπος) δεν είναι ούτε τα χρήματα, ούτε οι διαφορες απολαβές. Δεν με προσελκειουν και τόσο, παρωτι δεν λείπουν. Απλα, έχω αντιληφθεί τι είναι ΧΡΌΝΟΣ, η καλύτερα, αυτο που ήρθε, διέκοψε τη συνέχεια του. Ίσως σκεφτούν ορισμένοι, σε τι χρησημευει? Είμαι αρκετά κυνικος εκει πάνω. Σε τίποτα, μα φτάνει για όλα όσα μπορειται να φαντασθειται.
Θα σας γράψω τον ποιο εύκολο δρόμο, αν ποτε σας θελήσετε να πειραματισθειται.
Είχα δει στα 23 μου, πως αλλάζοντας τη διατροφή μου, εξηκονομουσα ενέργεια. Για δυο δεκαετιες δεν έφαγα τίποτα απο ζώο η ψάρι, μέχρι που μια μέρα κατάλαβα πως δεν ήταν το πρόβλημα, τι θα φας, μα μια ισοροποια.
Τις μόνες μέρες, τρώω απο όλα με μετρό, τις ζυγες, δεν τρώω ποτέ υδατάνθρακες. Γνωρίζεται τι είναι, ψωμί, μακαρόνια, ζαχαρες, γλυκά, κλπ κλπ. Τις ζυγες ημέρες δεν εισέρχεται στο σώμα, τίποτα απο αυτά. Ξέρω πως μερικοί θα χαμογελασουν. Δεν έχετε παρά να δοκιμάζεται. Εκτός απο την ενέργεια, θα έχετε σταματήσει τη συνέχεια σε κάτι, και σιγά σιγά θα κατανοήσετε τι είναι η (άρνηση) που δεν είναι η σύγκρουση του να κάνετε η όχι κάτι.
Ξερεται τι μπορεί να σας συμβεί? να έχετε παρα πολύ ενεργια και το σώμα σας να μην γνωρίζει ποτέ την κούραση.
Αυτο είναι το σπάσιμο της συνέχειας σε κάτι, ας το πούμε σε μια συνήθεια. Απο την ώρα που ξυπνατε μέχρι την ώρα που κοιμοσαστε, είσαστε σε χρόνο, που συνεχίζει διαφορετικά στον ύπνο. Ψυχολογικου χρονου ενοω, μην τα μπερδεψουμε. Είμαι ο τάδε, έχω αυτο και εκείνο, οικογένεια, παιδιά, τραπεζικό λογαριασμό, αυτοκίνητο, σπουδαγμενος, κλπ κλπ. Αύριο δεν ξέρω αν έχω δουλειά, αν είμαι καλά, αν έχω να φάω. Αυτο ειναι που συνεχίζει, ακόμα και στον ύπνο. Αυτο είναι ΧΡΌΝΟΣ, και αν βγειται απο αυτή τη (συνέχεια) τότε Νικ ο (ιδεατος) κόσμος....είναι εκει. Απεραντωσυνη, και ομορφιά.
Πολλά όμως παλι έγραψα.
Αλά να βρε φίλε μου, αυτή η καθημερινή διατροφική έγνοια, δεν είναι λιγάκι αγχωτική?
Αν πάλι με το καιρό συνηθίζεις, και αυτή η “άνοστη” διατροφή γίνει ρουτίνα, δεν αφαιρεί κάτι από τις απολαύσεις της ζωής?
Δεν λέω για σπληνάντερο και κοκορέτσι κάθε μέρα, άλλα να, μια στις τόσο, μερικές ....κοτελέτες κατσικίσιες στην θράκα, ή .... σφυρίδα πετάλι στα κάρβουνα!
Εεεε?
Να σπάσει την μονοτονία βρε φίλε.
Μια ζωή την έχουμε.
Εγώ τουλάχιστον που ΔΕΝ πιστεύω στην μετενσάρκωση, οφείλω όσο μπορώ να την ομορφαίνω αυτή την μοναδικότητα που βιώνω.
Χωρίς παρεξήγηση έτσι?
Λαδερό, λαδερό κάθε μέρα, και ωμά λαχανικά, δεν τα μπορώ?
Η φασουλάδα βέβαια καλή είναι, αν υπάρχει μόνο καλή ηχητική ... μόνωση στην πολυκατοικία.
Όσο αφορά βέβαια το χρόνο,και στο ερώτημα τι είναι χρόνος, η προσέγγισή σου είναι καθαρά φιλοσοφική, και μόνο σαν έτσι μπορεί να γίνει συσχετισμός του χρόνου με την σκέψη και την ψυχολογία.
Η φυσική περιγράφει τον χρόνο κάπως διαφορετικά.